Lyxhotell

Myhrer hyllar landslagets guldupplägg

De var på plats ovanligt tidigt och suddade bort jetlaggen på lyxhotell. Bakom den svenska OS-succn i slalom ligger 723 dagar av noggrann planering. – Det har varit ett kungaupplägg, säger Andr Myhrer.
Läs mer om Andr Myhrer och OS-succn.

Strategin som bäddade för OS-guldet: Ett kungupplägg

PYEONGCHANG. Ett skippat förläger i Italien, ett lyxhotell i Seoul och sedan en ovanligt tidig ankomst till tävlingsorten. Det bäddade för Andr Myhrers OS-guld i slalom. – Det var ett riktigt kungupplägg för att kunna prestera, säger 35-åringen.
Läs mer om Italien, OS-guldet och Seoul.
Världens bästa hotell - 9 pärlor att drömma sig bort till
Infinitypooler, privata vattenvillor och exklusiva spa-avdelningar. Världens lyxhotell tänker på alla detaljer och lämnar inget åt slumpen. Här är nio av världens bästa hotell som vi gärna skulle bo på en natt eller två.

Här är världens bästa hotell - 9 magiska semesterboenden!

Infinitypooler, privata vattenvillor och exklusiva spa-avdelningar. Världens lyxhotell tänker på alla detaljer och lämnar inget åt slumpen. Här är nio av världens bästa hotell som vi gärna skulle bo på en natt eller två.
Alpinstjärnorna OS-laddar på lyxhotell: Helt nytt för oss
Allt ska stämma i det som kan bli veteranernas sista OS. I stället för att åka direkt till OS-byn kör Andr Myhrer, Mattias Hargin och kompani ett specialupplägg vid ankomsten till Sydkorea. På lyxhotell. – Jag tror mycket på att vara minutiös i sin planering, säger alpinchefen Tommy Eliasson Winter.
Hemliga spelet bakom Gardells miljardaffär
Kodnamn, rävspel och hemliga möten på lyxhotell. Affären där Christer Gardell nu sålt sin maktpost i AB Volvo till kinesiska Geely har lett till ett ordkrig mellan näringslivet två mäktigaste. SvD avslöjar spelet bakom kulisserna.
Läs mer om Christer Gardell och Geely.
Lyxhotell och sprit på skattebetalarnas nota
Starkölsluncher, lyxhotell och spritinköp på färjor. Så skulle man kunna sammanfatta de utlandsresor som kommunala bolagstoppar i Malmö gjort på skattebetalarnas bekostnad. Till exempel köpte bolaget Visab två flak öl och starksprit som bussförtäring.
Läs mer om Malmö och Visab.
Blodig attack mot lyxhotell i Kabul över
Minst åtta människor, varav tre gärningsmän, dödades när ett lyxhotell attackerades i Kabul i Afghanistan. Beväpnade män stormade hotellet och tog gäster och personal som gisslan.
Läs mer om Afghanistan och Kabul.
Blodig attack mot lyxhotell i Kabul över
Minst åtta människor, varav tre gärningsmän, dödades när ett lyxhotell attackerades i Kabul i Afghanistan. Beväpnade män stormade hotellet och tog gäster och personal som gisslan.
Läs mer om Afghanistan och Kabul.
Häktade prinsar checkar ut – lyxhotell öppnar igen
Nu kan den som känt saknad över uteblivna möjligheten att boka rum på Ritz-Carlton i Riyad höra av sig. Lyxhotellet i Saudiarabiens huvudstad är på väg att tömmas på de superrika prinsar, ministrar och affärsfolk som i november stängdes in där, misstänkta för korruption.
Läs mer om Ritz-Carlton och Riyad.
Yxrånare slog till mot lyxhotell i Paris
Flera personer har rånat det kända femstjärniga lyxhotellet Ritz i Paris, skriver Le Parisien.Minst en av rånarna ska ha varit beväpnad med en yxa.Bytet ska ha varit smycken för sammanlagt över fyra miljoner euro.
Läs mer om Le Parisien.Minst och Ritz.
Kvinna föll från lyxhotells balkong – dog
Brittiskan Loran Atkinson, 29, dog dagen innan julafton på ett lyxhotell i Costa del Sol.Kvinnan misstänks ha fallit från en av hotellets balkonger på en fest.Vänner till Atkinsons familj startade en insamling för att få hem hennes kropp.
Läs mer om Costa och Sol.Kvinnan.
Lyxhotell i Mexiko brinner - svenskar drabbade
En brand utbröt på ett lyxhotell i Mexiko under natten mot lördagen, skriver Aftonbladet.Flera svenskar ska bo på hotellet vars gäster har evakuerats.
Läs mer om Aftonbladet.Flera och Mexiko.
Ska ni bo på hotell under juletid? Här är de 10 bästa
Julstök i all ära, men ibland känns det som om man helst vore någon annanstans.Exempelvis på ett lyxhotell med suverän service och hundraprocentig julstämning.Här är tio drömhotell som ställer julefriden i fokus.
Gängprofilens gömma på Stordalens lyxhotell
Här checkar gängprofilen in på sitt rum.Bara en kort stund senare kunde personalen avslöja hans knarkgömma – på Petter Stordalens lyxhotell mitt i Göteborg.– Vi skulle ha kul, förklarar mannen för polisen.Nu döms han till fängelse.
Läs mer om Göteborg.
Hyr ett av världens lyxigaste hus – i Uppsala
Har du också tröttnat på opersonliga lyxhotell? Tur att det finns andra sätt att bo på under semestern.Här är tio riktigt lyxiga privathem att hyra för dig som vill öppna plånboken. Rejält.
Läs mer om Uppsala.
Borg och Sauk snuvar EU-eliten på lyxhotell
Emmanuel Macron och Angela Merkel väntas komma till EU-toppmötet i Göteborg, men det är inte i pampiga Svenska mässan som de ska diskutera Europas framtid – utan i en hall ute på Hisingen.– Svenska mässan var inte tillgänglig det datum som mötet ska äga rum, säger Johanna Aschan vid regeringskansliet.För där ska Stefan Sauk tala om talskräck och Anders Borg hålla seminarium om risker, utmaningar och möjligheter.Följden: Fullständigt trafikkaos.
Svenskt bolag lyxinredde hotell åt ministerns son
Svenska bolag har gjort affärer med skalbolag som används för mutor och pengatvätt av diktaturen Azerbajdzjans regering och presidentens familj. Bland annat har ett Stockholmsföretag inrett ett lyxhotell ägt av sonen till arbets- och socialministern i landet. – De svenska bolagen har inte tagit sitt fulla ansvar, säger Louise Brown vid Transparency International Sverige.
Grand och Knaust gav folket lyx – som hos en träbaron
Framväxten av Sveriges lyxhotell kan kopplas samma med träbaroner, järnvägen och en växande borgerlig medelklass. Men främst är historien bakom Grand Htel och Hotell Knaust den om entreprenörer och eldsjälar som, trots samhälleliga normer och bränder, lyckades bygga upp hotell – med stjärnglans som består än idag.
Läs mer om Grand Htel, Hotell Knaust och Knaust.
Tipset om sexmötet – chef larmade om Johanna Möller
På måndag faller domen mot Arbogakvinnan Johanna Möller.Här är tipset som inledde allt: om att Johanna Möller skulle ha festat och haft sex med flyktingpojkar på lyxhotell.Och det var socialtjänsten i Göteborg som slog larm:–Jag agerade på de uppgifter som kom till vår kännedom och gjorde en polisanmälan, säger Kerstin Almgren, enhetschef vid familjehemsverksamheten i Göteborg.