Mäklarhuset

Superheta villan till salu för 3,6 miljoner

Med öppna spisar, parkettgolv och en tidsenlig inredning är den hundra år gamla villan i Trollhättan ett av de mest populära hemmen på Hemnet.– Det tror jag att man tycker om det generellt, att det är en karaktär som är lite speciell, säger Mats Thorin vid Mäklarhuset i Trollhättan.
Läs mer om Hemnet, Mäklarhuset och Trollhättan.

Saades miljonköp – flyttar med kärleken

Eric Saade och Nicole Falciani flyttar.Lägenheten ligger ute till försäljning och en ny är redan inköpt – enligt Stoppa pressarna landade priset på 8,7 miljoner kronor.– Den är över hundra kvadratmeter stor och har en ännu större terrass, säger ansvarige mäklaren Peter Eriksn på Mäklarhuset till Aftonbladet.
Lyxhuset gör succ på Hemnet: Är helt unikt
Ett unikt och pampigt stenhus, som kombinerar gammal lantromantik och nybyggd lyx kan bli ditt – om du hostar upp minst 4,5 miljoner kronor.Huset som ligger strax utan Falkenberg har blivit en riktig snackis på bostadssajten Hemnet.– Vi har fått jättemånga positiva reaktioner. Folk tycker att det är jättefint byggt och att det känns ordentligt och genuint gjort, säger Johanna Knutsson, mäklare på Mäklarhuset i Falkenberg.
Mäklarnas krav: Inför lag på bindande bud
Här är mäklarnas krav:Trygga budgivningen för både bostadsköpare och säljare – med bindande bud.Nu vill man att regeringen utreder frågan.– Det skulle ta bort spekulationer och misstankar, säger Erik Wikander på Mäklarhuset.
Läs mer om Erik Wikander och Mäklarhuset.

38 kvadrat för 8,5 miljoner – nytt rekord på marknaden

Är det en fyra i centrala Linn? En vacker herrgård på landsbygden? Nej det är 38 kvadrat på Getterön i Varberg som har gått för 8.5 miljoner kronor.– Jag har jobbat som mäklare i tio år och det här är den hetsigaste budgivningen jag har varit med om, säger mäklaren Ida Persson på Mäklarhuset.
Mäklare: Så påverkar amorteringskravet
Om drygt två veckor träder nya amorteringskravet i kraft. Fastighetsmäklarna på Mäklarhuset upplever att de stundande regeländringarna har haft stora effekter på bostadsmarknaden under våren.
Läs mer om Mäklarhuset.
Här är ett av Sveriges just nu dyraste hus
Champagnerum och biorum. Den är flotta villan i Stocksund, Danderyd, är just nu en av de mest klickade villorna på Hemnet – och dessutom en av de dyraste. – Huset har påkostade finesser, säger Danielle Wallster på Mäklarhuset.
Mäklaren: Därför vill allt fler bo i snygga minihem
Små och fina lägenheter är hetare än någonsin. En anledning kan vara de stigande priserna. – Kunder som tidigare tittade på 35 kvadrat och uppåt har inte längre råd och måste gå ner till mindre lägenheter, säger Christofer Roslin på Mäklarhuset.
Kurssklakt i Fredriksens Seadrill
Jon Fredriksens oljeservice bolag Seadrill slaktas i en ny analys av det Kanadensiska mäklarhuset Cannacord Genuity.
Lundin Mining får sänkt rekommendation
Mäklarhuset Raymond James har sänkt rekommendation på gruvbolaget Lundin Mining till market perform från outperform. Det skriver Reuters.
Läs mer om Lundin Mining.
Politiken förvärrar bokrisen
Det råder stor frustration på den svenska bostadsmarknaden. För att komma till rätta med den akuta situationen krävs inte bara fler bostäder. Det krävs också att befintliga bostäder används bättre, skriver Erik Wikander, vd för Mäklarhuset.
Läs mer om Erik Wikander och Mäklarhuset.
Lilla 30-talsvillan ser nog inte ut som du tror
Hemnet kan nu visa upp det här underbara lilla huset i Bromma utanför Stockholm. Med sina blott 83 kvadratmeter och fantastiskt lyxiga känsla är det väldigt speciellt. – Tomten är magisk, säger Jonas Mattsson, mäklare på Svenska Mäklarhuset.
Helt otrolig ö utanför Stockholm kan bli din
Hemnet visar just nu ett helt unikt objekt. En hel ö med bostadshus, gästhus, egen brygga och bastuhus kan bil din – om du har 50 miljoner kronor över. – Det är mitt i särklass finaste objekt under min 23-åriga karriär, säger Peter Eriksn på Mäklarhuset.
Här är de fem finaste husen med havsutsikt
Har du alltid drömt om sena sommarkvällar vid havet? I södra Sverige finns åtskilliga drömhus där havets brus vaggar människor till sömns. Men varför lockar egentligen hus med havsutsikt? – Havet är en universell symbol för frihet, säger Arvid Nilsson, mäklare vid Mäklarhuset.
Ramona tigger utanför mäklaren – nu ska hon få jobba på kontoret
EU-migranten Ramona Alina-Simion sitter varje dag utanför Mäklarhuset i Sundsvall. Nu vill vd:n...
Läs mer om Mäklarhuset och Sundsvall.
Kinas femte största mäklarhus kan börsnoteras
Kinesiska mäklarhuset Huatai Securities, som är nummer fem i Kina, skall söka en börsnotering i Hongkong.
Läs mer om Hongkong och Kina.
Rekordlågt bostadsutbud i Stockholm
Bostadsmarknaden i Stockholm innehåller ett väsentligt mindre antal objekt än vad marknaden gjorde vid samma tid 2012. Det visar en undersökning från Svenska Mäklarhuset.
Låg ränta ger fortsatt ljus bomarknad i syd
Fortsatt låga boräntor bäddar för en ljus bostadsmarknad i syd. På sina håll har det blivit allt vanligare att försöka komma till avslut redan innan visningen. – Det har vi märkt mer och mer det senaste halvåret, säger Tommy Karlsson, Mäklarhuset Halmstad.
Pareto Securities sparkar personal
Efter den senaste tidens oljeprisfall tvingas mäklarhuset Pareto Securities att göra sig av med ett antal anställda, uppger källor till Dagens Näringsliv.
Carnegie: Klockren uppköpskandidat
Carnegie tror att börsjätten General Electric (GE) är mycket intresserade av att köpa ett investmentbolag, som nu får en köprekommendation av mäklarhuset.
Läs mer om General Electric.
Bostadspriserna i innerstan fördubblade på tio år
Fallhöjd i priserna på bostadsmarknaden eller ej? I vart fall illustrerar statistik som analyserats av Svenska Mäklarhuset att prislyftet på lägenheter i huvudstaden varit markant de senaste tio åren. I innerstaden har priset snudd på dubblats under perioden.
Svenskarna köpte bostäder för 274 miljarder
Runt 274 miljarder kronor. Det är det sammanlagda värdet på de privatbostäder här hemma som under förra året bytte ägare, enligt Svenska Mäklarhuset.
Högfrekvenshandlare får rekordbot
Mäklarhuset Latour Trading i New York tvingas betala böter som är 40 gånger högre än det tidigare rekordet.
Läs mer om New York.
Mäklarna tror på högre bopriser i höst
Priset på bostäder kommer att höjas i höst. Det förutspår flera mäklare som DN har pratat med. Claudia Wörnmann, analyschef på Svenska Mäklarhuset, tror att förra veckans sänkning av reporäntan kan trigga fler att lägga mer pengar på sitt boende.
Så höjer du värdet på din bostad i sommar
Renovera badrummet, måla över en skrikig fondvägg eller bygg ett mysigt trädäck på gården. Det är tre sätt att höja värdet på ditt hus i sommar. Claudia Wörmann, analyschef på Svenska Mäklarhuset ger sina bästa tips.