Mäktig

Närkontakt med Spielberg – Helena Lindblad om en mäktig HBO-dokumentär

Nya HBO-dokumentären Spielberg aktualiserar frågan om Steven Spielbergs roll i filmhistorien. Helena Lindblad ser ett porträtt av världens mest framgångsrika regissör som håller barndomens rädslor vid liv.

Bokrecension: Zadie Smith äger vår tid

Om flickors och kvinnors vänskap handlar Zadie Smiths samtidsskildring Swing time. En mäktig och egensinnig roman, skriver DN:s Maria Schottenius.
Läs mer om Swing.
Bergström gav upp Hollywood- karriären – efter sextrakasserierna
Helena Bergström, 53, tackade nej till en Hollywoodkarriär, eftersom hon kände sig behandlad som en sak.Vid ett tillfälle rusade hon ifrån en middag efter att en mäktig mogul gjort närmanden, och hon har även träffat producenten Harvey Weinstein.– Det är vedervärdigt, säger hon om maktmissbruket och om den skandal som rullats upp de senaste dagarna, säger Helena Bergström.
Stort segerjubel: Största segern
Det blev stor glädje efter Sto-SM i V75:s fjärde avdelning.Super Ariel vann efter en mäktig spurt.Starten var den första sedan 25 juli 2015.– Det här är det största som jag har vunnit, säger tränaren Kennet Häggström till TV12 efter loppet.
Läs mer om Kennet Häggström och Sto-SM.

Kathryn Sermak: Miss D var en mäktig naturkraft

I en färsk biografi berättar Kathryn Sermak om sitt liv som assistent åt den salta och hårdhudade Hollywoodlegendaren Bette Davis. I slutet av nästa vecka gästar Sermak komedifilmfestivalen i Stockholm.
Läs mer om Kathryn Sermak, Sermak och Stockholm.
Mäktig vändning av Växjö Lakers
Växjö Lakers hade vunnit samtliga fem matcher inför mötet med Mora IK.Där chockade nykomlingen topplaget och gick snabbt upp till 0-2.Men Växjö kunde vända och vinna med 5-2 efter två mål av nyförvärvet Andrew Calof.– Vi har en bra balans mellan att ha kul och vara jävligt seriösa, det ser bra ut, säger Linus Fröberg i C More.
Läs mer om Andrew Calof, C More och Mora IK.Där.
Dramatisk poäng för Kristianstad i CL
Det såg mörkt ut, men IFK Kristianstad stod för en mäktig upphämtning mot Zagreb i andra halvlek.Det gav en viktig poäng i Champions League-premiären.– Det blir tufft att gå vidare, men vi tror på det, säger Albin Lagergren till TV3.
Ilskna utbrottet efter förlusten mot ÖFK
Östersund tog en ny mäktig skalp när man slog ukrainska Zorya Luhansk med 2-0 på bortaplan.Och Zorya-tränaren Yuriy Vernydub var rasande efter matchen.– Jag är trött på att ta ansvar för den här skiten, säger Vernydub enligt sajten Online.ua.
Så mäktig är Nordkoreas militärmakt
En miljon soldater, kärnvapen och världsledande cyberkrigare. Nordkorea bedöms lägga ungefär en fjärdedel av landets BNP på försvarsmakten – så här stor är den.
Läs mer om BNP.
NiP till semifinal på DH – efter mäktig vändning
Det svenska Counter Strike-laget Ninjas In Pyjamas gör succ på Dreamhack i Malmö.Laget vände underläge till seger mot Natus Vincere – och är nu klart för semifinal.– Fantastiskt stort. Vi var nere på nio, men reste oss, säger managern Emil Heaton Christensen.
Mäktig pastor lämnar Trumps råd
Avhoppen och avståndstagandena från president Donald Trump fortsätter, efter hans kontroversiella uttalanden efter oroligheterna i Charlottesville.
Läs mer om Charlottesville och Donald Trump.
Mäktig pastor lämnar Trumps råd efter uttalanden
Avhoppen och avståndstagandena från president Donald Trump fortsätter, efter hans kontroversiella uttalanden efter oroligheterna i Charlottesville.
Läs mer om Charlottesville och Donald Trump.
Halmstads mäktiga målshow - fyra mål på 18 minuter
Halmstads BK befinner sig under nedflyttningsstrecket.I dag kom dock hallänningarna att stå för en mäktig målshow.Efter bara 18 minuter hade Halmstad gått upp till en 4-0 ledning mot Jönköpings Södra.
Läs mer om Halmstad.
Adjöss till detaljhandeln – mäktigt Amazon pressar vidare
Amazons oväntat låga kvartalsvinst utgör skäl för traditionell detaljhandel att vara höggradigt oroad. E-handelsjätten är nu så mäktig att vissa opinionsbildare och politiker hoppas att USA:s konkurrensmyndigheter sätter stopp för bolaget.
Läs mer om Amazon.
Walker Evans: A Vernacular Style på Centre Pompidou i Paris
Med blick för historiens fotnoter. Fotografen Walker Evans skildrade moderniseringens marginaler och blev en av de stora gestaltarna av USA. Sara Danius skriver om en mäktig retrospektiv på Centre Pompidou i Paris.
Läs mer om Centre Pompidou och USA.
Nu ställs Bill Cosby inför rätta
Han var en mäktig förebild för miljoner människor världen över. Nu kan han få tillbringa resten av livet i fängelse för sexövergrepp. På måndagen inleds rättegången mot USA:s pappa, Bill Cosby.
Läs mer om Bill Cosby.
Se upp Volvo – XC60 utmanas av sportig Audi Q5
MÜNCHEN. Volvo har fått mycket beröm för de sportiga köregenskaperna i nya XC60 T6.Men Audi har redan svaret klart: nya Audi SQ5 med en treliters V6-motor som levererar 354 hästkrafter är en mäktig konkurrent.
Läs mer om Audi Q5, Audi SQ5, V6-motor och Volvo XC60.
Ola-Conny stod för mäktig korv-show
Ola-Conny Wallgren var dragplåster när Falköping ställde till med stadsfest.Och Ullareds-profilen gjorde ingen besviken. Han satte bland annat i sig tio stycken korvar.– Körvtävlingen var mäktig, säger Ola-Conny.
Läs mer om Falköping och Ola-Conny.
Mäktiga vändningen - Kanada klar för final
KÖLN/STOCKHOLM. Ryssland hade 2-0 efter två perioder och stod med en skridsko i finalen.Men sen visade Kanada vem som regerar i hockeyvärlden.Kanadensarna stod för en mäktig vändning i den tredje perioden och vann med 4-2.– Jag fattar fortfarande inte vad som hände där, sa Kanadas back Chris Lee efter matchen.
Läs mer om Kanada.
Mäktig vändning när IFK blev finalklart
Vi ska till Malmö, skanderade de tillresta Kristianstadssupportrarna.Efter superdramatik stod det klart att IFK Kristianstad vänt semifinal 4 och tagit sig till SM-finalen i Malmö arena.Finalen blir lagets fjärde SM-final på fem år.
Blondinbellas mäktiga middag med partiledarna
Isabella Blondinbella Löwengrip Spångberg deltog vid en mäktig middag.Där syns bland andra KD-ledaren Ebba Busch Thor och C-ledaren Annie Lööf delta.Blandade stjärnor från politik, till journalistik och entreprenörer, skriver journalisten Carolina Neurath på Instagram om middagen.