Män

En svårt skadad efter misstänkt mordförsök

Två män är skadade, varav en allvarligt, efter ett bråk i Orsa i Dalarna under morgonen.Polisen har gripit tre män i samband med händelsen, varav två av dem är de skadade personerna.En förundersökning om mordförsök alternativ grov misshandel är inledd.
Läs mer om Dalarna och Orsa.

Två män greps på bar gärning efter inbrott

Vaktbolaget kom till Tranemo när ett skyltfönster krossades - då begicks nästa inbrott. Vaktbolaget tog upp jakten och två unga män kunde gripas på bar gärning.
Läs mer om Tranemo.
Skottlossning – misstänkt mordförsök i Göteborg
Natten mot söndag ska en man ha blivit beskjuten i Göteborg.Två män ska ha avlossat två skott mot mannen.Polisen har upprättat en anmälan om mordförsök.
Läs mer om Göteborg och Göteborg.Två.
Polisen söker vittnen till mordförsök
En man sitter anhållen misstänkt för ett mordförsök inne i en butik i Kristianstad i veckan. Två män fick stick- och skärskador.
Läs mer om Kristianstad.

Fyra häktade i kopplerihärva med rumäner

Inrikes. Två kvinnor och två män har häktats i en kopplerihärva där kvinnor hämtats i Rumänien och förts till Sverige för att sälja sex, skriver Aftonbladet. Alla fyra är på sannolika skäl misstänkta för grovt koppleri.
Läs mer om Aftonbladet, Rumänien och Sverige.
Fyra häktade i kopplerihärva med rumäner
Två kvinnor och två män har häktats i en kopplerihärva där kvinnor hämtats i Rumänien och förts till Sverige för att sälja sex, skriver Aftonbladet. Alla fyra är på sannolika skäl misstänkta för grovt koppleri.
Läs mer om Aftonbladet, Rumänien och Sverige.
Två anhållna för mordförsök i Lycksele
Två män i 30-årsåldern har anhållits misstänkta för mordförsök efter ett bråk på torget i Lycksele i Lappland i går, meddelar polisen.
Läs mer om Lappland och Lycksele.
Två anhållna för mordförsök i Lycksele
Inrikes. Två män i 30-årsåldern har anhållits misstänkta för mordförsök efter ett bråk på torget i Lycksele i Lappland i går, meddelar polisen.
Läs mer om Lappland och Lycksele.
Kändiskvinnornas kärlekskarusell – de har dejtat samma män
Nyligen avslöjades det att Agneta Sjödins har en ny kärlek – ingen mindre än Katrin Kaspersens och Erica Johansson ex, Martin Lamprecht.Och vi känner igen fenomenet, nya pojkvänner dyker upp vid kändiskvinnornas sida och ser märkligt bekanta ut.Har du koll på kändiskvinnorna som dejtat samma män?
Ståhlis: Våra samtal är inget att oroa sig för
Kåseri. Det är någonting med män och telefoner. Eller snarare deras förundran över när kvinnor talar i telefon med en väninna. Och pratar lääääänge.
Yrkena där kvinnor tjänar mer än män
Kvinnliga arkitekter och veterinärer skriver historia.Yrkena är de första akademiska där kvinnorna tjänar mer pengar efter skatt än sina manliga kolleger.– Det är inte förvånande, säger Jonas Mellqvist, kommunikationschef på fackförbundet Sveriges arkitekter, till SVT Nyheter.
Historiskt löneskifte för kvinnor
Ny statstik från fackförbundet Saco visar att det nu finns två akademikeryrken av 34 granskade där kvinnor tjänar mer än män.
Läs mer om Saco.
Fem tecken på tyst hjärtinfarkt
Fler kvinnor än män dör i hjärt-kärlsjukdom.Därtill är tysta hjärtinfarkter – infarkter med andra symptom än de klassiska – vanligare hos kvinnor än män. – Det är väldigt viktigt att fler infarkter upptäcks. För om man har drabbats av hjärtinfarkt en gång är risken att man drabbas igen mycket större, säger professorn Jan Nilsson.
Läs mer om Jan Nilsson.
Kvinnor misstänks ha tvingats att sälja sex
Inrikes. Ett stort antal kvinnor misstänks ha tvingats till prostitution på olika platser i västra och södra Sverige. Fyra personer - två män och två kvinnor - har nu begärts häktade misstänkta för grovt koppleri, rapporterar SVT Nyheter Väst.
Läs mer om Sverige.
Här är de enda två jobben i Sverige där kvinnor tjänar mer än män
I Sverige tjänar män mer än kvinnor. Löneskillnaderna är så stora att kvinnor i princip jobbar gratis från någon gång i november och framåt. Hur länge själva löneskillnaderna tros finnas kvar kan du läsa om här.
Läs mer om Sverige.
Akademikerjobben där kvinnor tjänar mer än män
En genomgång av lönerna inom 37 akademiska yrkesgrupper visar att det nu finns två yrken där kvinnor tjänar mer än män – veterinär och arkitekt. Siffror från Sveriges Arkitekter visar att den så kallade genomsnittsmedianen för ingångslönerna för kvinnliga arkitekter 2017 låg på 31 800 kronor medan den för män låg på 31 500 kronor, rapporterar SVT Nyheter.
Ung man utsatt för rånförsök – fick ta emot flera sparkar
En man kom in till akuten i Kalmar efter ett rånförsök som ska ha skett i Läckeby.Där ska flera män ha gett sig på mannen som även fick ta emot flera sparkar.Ännu har ingen gripits.
Läs mer om Kalmar och Läckeby.Där.
Kidnappningslarm i Uppsala — tre män greps
Polisen utredde natten mot fredag ett misstänkt människorov i Uppsala. Tre män greps och friades efter förhör.
Läs mer om Uppsala.
Två knivskurna i Kristianstad - en gripen
Inrikes. Två män har knivskurits i centrala Kristianstad. En man har också gripits för brottet. - Minst en av de skadade har förts med ambulans till sjukhus, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Syd.
Läs mer om Anna Göransson, Kristianstad och Syd.
Misstänkta insiderkuppen – inne på Netonnets lager
Anställda på ett Netonnet ska ha stulit prylar till ett värde av 325 000 kronor.Här, på övervakningskamerorna, avslöjas deras misstänkta insiderkupp.Nu ställs fyra män inför rätta.– Jag var dum nog att tro att jag kunde ta produkterna, säger en av de åtalade.
Läs mer om Netonnet.
Så såg Bill Gates på framtiden 1996
I sin nya bok sammanfattar Bill Gates de förhoppningar som nu ställs på informationsteknologin. Han är en skicklig talesman för datorutopismen, men lämnar i stort sett problemen kring utvecklingen därhän. Vad betyder det t ex för maktbalansen i världen att så mycket av datorkraften finns hos unga, vita män i USA? I Gates vision ger den nya teknologin möjlighet till flexibelt arbete, men denna valfrihetsrevolution har en mörkare sida också.
Läs mer om USA.
Det skulle vara bra att få in en kvinna
FALUN. Samtliga tränare i skidlandslaget är män.Nu hoppas Anna Haag att ledningen bryter ny mark och ger en kvinna chansen.Hon lyfter fram både Johanna Ojala och Annika Zell som alternativ när tränarteamet ska byggas om efter säsongen.– Det skulle vara bra att få in en kvinna, säger Haag.
Han kallade Trump skällande hund – nu ska han lösa konflikten med USA
Nordkoreas utrikesminister, och en av Kim Jong-Uns närmsta män, har tidigare kallat Donald Trump för en skällande hund och sagt att han tycker synd om hans medarbetare.Nu ska Ri Yong-Ho lösa den sedan länge pågående konflikten mellan USA och Nordkorea.– Han kan vara resonlig när det gäller att förstå andra länders synvinkel och hård när det gäller att försvara Nordkoreas intressen, säger Joel S Wit vid det amerikansk-koreanska institutet på Johns Hopkins universitet till The Guardian.
FN: Våldtäkter ett vapen i Syrien
Syriska regimstyrkor och deras allierade har våldtagit och förgripit sig på kvinnor, flickor och män, enligt en ny FN-rapport.
Läs mer om FN-rapport och Syrien.
FN: Våldtäkter ett vapen i Syrien
Syriska regimstyrkor och deras allierade har våldtagit och förgripit sig på kvinnor, flickor och män i stor omfattning, enligt en ny FN-rapport. Syftet ska vara att bestraffa oppositionella.
Läs mer om FN-rapport och Syrien.