Människosmugglare

Människosmugglare gripna i Albanien

Läs mer om Albanien.

Italienskt projekt ger asylsökande laglig väg in i EU

Rom. De slipper opålitliga människosmugglare och en livsfarlig båtfärd över Medelhavet. I stället tar de ett bekvämt direktflyg från Libanon till Italien. Projektet kallas mänskliga korridorer och är en laglig väg för asylsökande in i EU. Samtidigt är migrationspolitiken en het potatis i den nu pågående valkampanjen.
Läs mer om Italien, Libanon och Medelhavet.
Människosmugglare tvingade kvinnor äta råa kycklighjärtan
Kvinnorna tvingades äta råa kycklinghjärtan och fick sin naglar utdragna som en del i voodoo-ritual som var ämnad att bryta ner dem.De skickades sedan till Europa där de tvingades till prostitution.Nu har tolv misstänkta människosmugglare gripits i en omfattande polisinsats i Spanien och Storbritannien.– Kvinnorna varnades och blev tillsagda att om de slog larm så skulle deras familjer hemma i Nigeria skadas, säger en talesperson för den spanska polisen till The Mirror.
Torterade migranter i källare i Istanbul
De var fastkedjade i en källare i Istanbul och flera av dem hade torterats. Turkisk polis har räddat 57 pakistanska migranter som hölls fångna av människosmugglare som försökt pressa pengar av migranternas anhöriga.
Läs mer om Istanbul.
Ny befarad massdrunkning utanför Jemens kust
55 människor tros ha drunknat när människosmugglare tvingade ner 180 migranter från Somalia och Etiopien i vattnet utanför Jemen.
Läs mer om Etiopien, Jemen och Somalia.
50 migranter dränktes avsiktligt av människosmugglare
FN:s flyktingorgan uppger för nyhetsbyrån AP att upp till 50 migranter från Somalia och Etiopien avsiktligt dränktes när människosmugglare tvingade i dem i havet utanför Jemens kust.
Läs mer om Etiopien och Somalia.
50 migranter dränktes avsiktligt av människosmugglare
FN:s flyktingorgan uppger för nyhetsbyrån AP att upp till 50 migranter från Somalia och Etiopien avsiktligt dränktes när människosmugglare tvingade i dem i havet utanför Jemens kust.
Läs mer om Etiopien och Somalia.
Poliser under täckmantel avslöjade illegal flyktinghantering
ROM. Det liknar allt mer en spionhistoria ute till havs. Den tyska frivilligorganisationen Jugend Rettet som räddat tusentals liv på Medelhavet har opererat på libyskt vatten och haft direktkontakt med människosmugglare. Detta har avslöjats tack vare poliser som arbetat under täckmantel.
Läs mer om Jugend Rettet och Medelhavet.
Flyktingar på väg till USA övergavs
Mexikanska myndigheter har räddat 147 människor som övergetts av människosmugglare i ett obebyggt område i delstaten Veracruz.
Läs mer om USA och Veracruz.
Migranter kvävdes ihjäl i lastbil
Sju afrikanska migranter har hittats döda efter att ha blivit inlåsta i en lastbil som övergavs av människosmugglare vid den libyska kusten. Den troliga dödsorsaken är kvävning, enligt myndigheter.
Träffsäkra superkameror ska skärpa gränskontrollen
Den svenska gränskontrollen ska intensifieras med en ny typ av kameraövervakning. En avancerad teknik ska se till att fler efterlysta personer och människosmugglare fångas.
Över 20 migranter mördade på strand i Libyen
Människosmugglare har skjutit ihjäl 22 afrikanska migranter och skadat över 100 på en strand cirka sju mil väster om Libyens huvudstad Tripoli.
Läs mer om Libyen och Tripoli.
Trots krisrapport från Libyen – EU tar flyktingavtal vidare
EU:s gränsbevakningsorgan Frontex larmar om tilltagande laglöshet i Libyen, med en regering som infiltrerats av milisgrupper, människosmugglare och kriminella – samtidigt som EU-länderna försöker sluta ett nytt migrationsavtal med landet.
Människosmugglare döms – får fängelse
Fyra personer döms i Malmö tingsrätt för att ha varit inblandade i en stor människosmugglingshärva.Huvudmannen får fängelse i två år och åtta månader.En person får fängelse i ett år och de andra två döms till fängelse i sex månader.
Läs mer om Malmö.
Flygvärdinnans lapp räddade flicka från människosmugglare
En flygvärdinna på flygbolaget Alaska Airlines lyckades rädda en 15-årig flicka ur nyporna på en människosmugglare på ett inrikesflyg i USA. Flygvärdinnan kände på sig att någonting inte stod rätt till och lyckades på ett snillrikt sätt få sina farhåga bekräftad, rapporterar 10news.
Läs mer om USA.
Smugglare dumpade migranter i kylan
I smällkallt väder övergav en människosmugglare 19 migranter, varav fem barn, på en parkeringsplats vid en motorväg i södra Tyskland. Enligt polisen var det minus 20 grader när migranterna hittades i lördags. En av dem hade bett andra personer om hjälp sedan smugglaren flytt fältet i ett brittiskregistrerat fordon.
Läs mer om Tyskland.
Dansk nödlag kan ge färre asylsökande till Sverige
Ett år efter att id-kontrollerna infördes är det inte troligt att gränserna till södra Sverige ska sluta övervakas inom överskådlig tid. Såväl id- som inre gränskontroller är enligt Migrationsverket viktiga faktorer för att Sverige inte återigen ska få en så kallad flyktingvåg. Vid Öresundsbron har kontrollerna lett till att fler rattfyllerister, hälare och människosmugglare stoppats.
Läs mer om Migrationsverket och Sverige.
Migrant smugglades i resväska
Spansk polis stoppade i nyårshelgen en människosmugglare i färd med att föra in en man gömd inne i en resväska, rapporterar flera medier.
Stora tillgångar frysta hos misstänkta människosmugglare
Den sprängda traffickingligan i Norrköping tros ha tjänat drygt 13 miljoner kronor på att smuggla människor. Inför fredagens häktningsförhandlingar har åklagaren begärt att domstolen fryser stora tillgångar för den affärsman som pekas ut som ligaledare.
Läs mer om Norrköping.
Stor razzia mot människosmugglare i Östergötland
En misstänkt människosmugglingsliga har efter fyra år avslöjats i Östergötland. Nio män och kvinnor har hittills gripits och ytterligare misstänkta jagas av polisen.
Läs mer om Östergötland.
Tusentals flyktingar räddade från att drunkna
Under 24 timmar har besättningspersonalen på två fartyg i Medelhavet räddat runt 2400 personer från de sjunkande gummibåtarna och människosmugglare, uppger den italienska kustbevakningen.
Läs mer om Medelhavet.
Åtta misstänkta för migrantsmuggling
Utredningen om åtta misstänkta människosmugglare i Ungern lämnas till åtal. De misstänks ha orsakat...
Läs mer om Ungern.
Trendbrott – färre svenska pass anmäls försvunna
Under flera år har allt fler svenska pass anmälts försvunna, varav en del tros ha kommit i händerna på människosmugglare. Men hittills i år har färre pass anmälts saknade jämfört med samma period förra året. Orsaken kan vara en lagskärpning tidigare i år.