Mål

Matchjälte - svensken passerade Fredrik Olausson på listan

Hampus Lindholm och Fredrik Olausson (höger). Foto: GETTY IMAGES Ankorna är äntligen på en slutspelsplats. Och det var Hampus Lindholm som fixade festen hemma mot Dallas. I 2-0-segern blev backen stor matchhjälte med sitt mål till 1-0.
Läs mer om Fredrik Olausson.
William Karlssons målsucc fortsätter
LOS ANGELES. William Karlsson, 25, fortsätter att ösa in mål.I natt, svensk tid, gjorde han sitt 31:a mål för säsongen när Vegas Golden Knights besegrade Calgary Flames med 7-3.Karlsson ligger på fjärde plats i NHL:s målliga just nu.
Småskalig vattenkraft är bra
Vårt mål är ett helt förnybart energisystem. Den småskaliga vattenkraften står för en liten andel av Sveriges totala elproduktion.

Dallas förlorade borta mot Anaheim

Dallas förlorade bortamatchen mot Anaheim i NHL i ishockey på torsdagen. 2-0 (1-0, 0-0, 1-0) slutade matchen. Målgörare för Anaheim var Ryan Getzlaf och Hampus Lindholm, som gjorde ett mål var.
Läs mer om Anaheim, NHL och Ryan Getzlaf.
Potter: Vi vill göra våra 5000 fans stolta
Första målet. Skärrade motståndare. Våga hålla i bollen. Tankar och förhoppningar hos Östersund. Ska det ske ett mirakel borta mot Arsenal måste allt stämma. – Får vi ett tidigt mål kommer publiken vända sig emot dem, tror Östersunds Jamie Hopcutt.
Läs mer om Arsenal och Östersund.
Leksand förbi AIK efter jätteseger
Leksand klättrade upp på andra plats i hockeyallsvenskan på onsdagen – och laget gjorde det med eftertryck. Det blev hela 9–0 borta mot Almtuna, efter tre mål av Johan Porsberger.
Läs mer om AIK, Almtuna och Johan Porsberger.
Stjärnan krossade jumbon
Stjärnan hade inga problem att spela hem poängen mot tabelljumbon Malmbäck. Hemmalagets Denis Bagaev satte fyra mål i 8-1-segern. Stjärnan kunde enkelt vinna den sista hemmamatchen för säsongen när Malmbäck gästade Arena Oskarshamn.
Läs mer om Arena Oskarshamn och Malmbäck.
Troja tog viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt
Jonathan Johnson hade gjort poäng i sex raka matcher.Mot Vita Hästen gjorde han ett nytt mål när Troja tog viktiga poäng i jakten på nytt Hockeyallsvenskt kontrakt
Läs mer om Hockeyallsvenskt och Troja.
AIK kollapsade mot bottenlag
AIK hade chansen att hålla undan mot Leksand i toppstriden.Men i den andra perioden kollapsade AIK fullständigt, och Västervik kunde göra fyra mål på fem minuter.Västervik vann med 7–4 och skickade ned AIK på tredjeplats i tabellen.
Läs mer om AIK, Leksand och Västervik.
Lugistjärnan firade 20-årsdagen med seger
Tre matcher på sex dygn. Det är vad som väntade Lugi.Lundalaget fick bästa tänkbara start på monsterschemat.– Sjukt skönt att åka upp till Stockholm och vinna med nio mål, vi gör det kliniskt, säger födelsedagsbarnet Alfred Jönsson till C More.
Första bilden från "The Man Who Killed Don Quixote"
Den oändliga historien med Terry Gilliams "Don Quixote" börjar äntligen närma sig sitt mål, för nu har den första officiella bilden släppts på Twitter.
Wikstrand: Det suger
De såg till att Tre Kronor gick i kapp och fick en ny chans. Men backarna Patrik Hersleys och Mikael Wikstrands mål räckte bara till förlängning mot Tyskland. Sedan var det ändå färdigspelat. – Det är surt och man är grinig. Det suger, sade Wikstrand efter 3–4-förlusten.
Läs mer om Tre Kronor, Tyskland och Wikstrand.
Östersunds glädjebesked - stjärnorna missar returen
Mesut Özil gjorde mål när Arsenal slog Östersund med 3-0. Nu meddelar Arsène Wenger att Özil tillsammans med Aaron Ramsey missar returen.– Han kommer inte spela, säger Wenger inför hemmamatchen mot Östersund.
Malin Fransson: Tre Kronor ska slå Tyskland alla dagar i veckan
GANGNEUNG. När NHL-spelarna stoppades föddes drömmar om en OS-medalj hos ett gäng svenska spelare som till vardags spelar i europeiska ligor. På onsdagen dog den drömmen. Tre Kronors svårigheter att göra mål kostade dem en plats i semifinalen.
Läs mer om OS-medalj och Tyskland.
Tre Kronors stora OS-fiasko – Tyskland till semifinal
Sverige är utslaget ur hockeyturneringen i OS. Tyskland gjorde två snabba mål i första perioden och Tre Kronor kom tillbaka – men föll tungt i förlängningen.
Tre Kronors fiasko - utslaget ur OS
Två tyska mål inom loppet av 29 sekunder i första perioden. Sedan lade sig mardrömmen över Tre Kronor - och den tog aldrig slut.
Läs mer om Tre Kronor.
Utbrottet – efter Sveriges fiasko
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Sverige är ute ur OS i Pyeongchang.Detta sedan Tyskland gjort mål i förlängning – ett mål som borde ha dömts bort.Åtminstone om man frågar målvakten Viktor Fasth.– Jag tycker han trycker in hela mig och allt, säger Fasth.
Det var pinsamt att se Tre Kronor
GANGNEUNG. Svenska spelare kunde skjuta hårt - men inte träffa mål.Rikard Grönborg kunde snacka så att det lät bra - men inte coacha i skarpt läge.Det var inte underskattning eller bästa laget som vann den här OS-kvartsfinalen.Det var det smartaste och hårdast jobbande laget som vann.Det var pinsamt att se Tre Kronor ge bort matchen mot Tyskland.
Mål för pressat Sverige – jagar kvittering
Efter sprintstafetterna där Charlotte Kalla och Stina Nilsson tog silver och Marcus Hellner och Calle Halfvarsson blev fyra är det dags för kvartsfinalen Tre Kronor-Tyskland i ishockey. Se hela schemat här – och följ OS-tävlingarna i direktrapporten nedan.
Experten: Akilov vill bli accepterad av IS
I tingsrätten har Rakhmat Akilov svarat koncist på frågor från åklagare och målsägarbiträden. Upprepade gånger har han förklarat att dådet utfördes till stöd för terrorgruppen IS. – Han har bara ett mål: Att det blir accepterat att han agerat för IS räkning, säger terrorexperten Magnus Ranstorp.
Läs mer om Rakhmat Akilov.
Mardrömsstart för Tre Kronor i kvarten
Tre Kronor har fått en mardrömsstart på OS-kvartsfinalen.Med drygt fem minuter kvar av första perioden gjorde Tyskland nämligen två snabba mål, och leder därmed med 2-0.– Så här ska det bara inte se ut, säger kommentatorn Tommy Åström i Kanal 5.
Nya mål för Fastpartner
Fastighetsbolaget Fastpartner har fastställt nya finansiella mål. Det finansiella målet kring avkastningen på eget kapital är dock oförändrat. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Fastpartner.