Möta

Samhället måste möta hotet – innan det blir för blodigt

En attack mot demokratin, sa statsminister Stefan Löfven.En följd av vårt goda polisarbete, som rört om i den grovt kriminella miljön, sa områdespolischefen Patric Heimbrand i Helsingborg.En möjlig terrorattack, sa Magnus Ranstorp.

Nordkoreas nya hot mot USA: Ofattbar attack

Ordkriget mellan Nordkorea och USA verkar långt ifrån över.Sedan USA och Sydkorea ska inleda nya militärövningar vid Koreahalvön hotar landet:USA bör vänta sig att möta en ofattbar attack, säger ett nyhetsankare i statliga KCNA, enligt Yonhap.
Emil Krafth: Jag tar hand om scoutingen
Vilka skulle ett oseedat Sverige få möta i playoff till nästa års VM? Danmark, Kroatien, Schweiz eller Italien? Hemma i Bologna satt förre Helsingborgsspelaren Emil Krafth i soffan och såg Sverige lottas mot sitt nya hemland.
Rosenbergs besked till topplagen i Europajakten
Malmö FF är klara mästare – men kan fortfarande spela en avgörande roll i kampen om Europacupplatserna.MFF har kvar att möta både tabelltvåan AIK och fyran Häcken.– Du måste visa respekt för de andra lagen och ta de sista kamperna och försöka vinna dem, säger Markus Rosenberg.

Krasslig pojke skrämde bort tjuv vid inbrott

Tjuven som bröt sig in hemma hos en familj i Västra Torsås på måndagen hade inte räknat med att möta någon där.Men en smådålig pojke som låg och vilade lyckades skrämma bort illdådaren.– Han blev inte kvar utan sprang genast ner i källaren och troligen ut genom en källardörr som stått olåst, säger Per Bergendal vid polisen i Kronoberg till Smålandsposten.
Sjögran: Alla tv-bolagen borde vara intresserade
FC Rosengård får möta svensklaget Chelsea i Champions Leagues åttondelsfinal.Nu hoppas Therese Sjögran att något svenskt tv-bolag ska sända stormötet.– Jag hoppas ju att de tycker det är intressant nog för alla kanalerna egentligen, säger Rosengårds sportchef.
Läs mer om Chelsea och Therese Sjögran.
Gäller att hänga på låset när playoff-biljetterna släpps
På tisdagen lottas playoff till VM i Ryssland nästa år. Efter lunch är det klart vilket lag av Italien, Schweiz, Danmark och Kroatien Sverige får möta. Vilka det än blir, och vilken dag det än blir, så blir hemmamatchen på Friends arena slutsåld. – Vi har redan nu sålt 15.000-16.000 biljetter, säger Christoffer Lund, projektledare på Svenska fotbollförbundet.
Mardrömslottning för Rosengård i CL-åttondelen
FC Rosengård fick tuffast tänkbara lottning i åttondelsfinalen i Champions League.Rosengård, som var seedat, får möta engelska svensklaget Chelsea.Svenska mästarna Linköping ställs mot Sparta Prag.
Ellen, 16, har Olof att tacka för sitt liv
Ellen var som 13-åring allvarligt sjuk i cancer, men stamceller från en donator räddade henne.Nu har hon fått möta Olof, mannen hon har att tacka för att hon är vid liv.– Det var enormt starkt. Vi kramades en lång stund och grät båda två, berättar Ellen som nu är 16 år och har börjat gymnasiet.
Läs mer om Ellen och Olof.
Kristersson pekar ut nya vägen för M
Jobben, bidragen och kärnstaten ska rusta Moderaterna. I sitt stora tal på Moderatstämman i Örebro beskrev partiledaren Ulf Kristersson Sveriges utmaningar och sitt partis förslag för att möta dem.
Hundratals har fått gå från Tesla
Elbilstillverkaren Tesla gör sig av med hundratals anställda. Samtidigt kvarstår frågetecken kring hur företaget ska möta efterfrågan på sina modeller. Mellan 400 och 700 anställda har fått gå från den amerikanska elbilstillverkarens Tesla den här veckan, bland dem ingenjörer, chefer och fabriksanställda, skriver tidningen Mercury News.
Läs mer om Tesla.
Lena Andersson: Allt förändras men är sig likt
KOLUMNEN. Lena Andersson är författare, skribent och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. Den sanningsföraktande postmoderna filosofin är populär och har besynnerligt nog tagit rygg på empiri och mätbarhet som väg till sanningen. Både på läroanstalter och i restaurangkök kan man möta den.
De får svenska lagen möta i CHL-slutspelet
Johan Svensson: Det är motstånd som de ska klara av
Så tvingar Uber taxibranschen att digitalisera
Uber och andra globala aktörer sätter press på den traditionella, lokala, taxibranschen. Men nu pumpar Taxi Stockholm upp sina digitala muskler för att möta konkurrensen. Vi måste hänga med – den insikten är stor, säger vd:n Johan Lagerhäll.
Läs mer om Taxi Stockholm och Uber.
Så tvingar Uber taxibranschen att digitalisera
Uber och andra globala aktörer sätter press på den traditionella, lokala, taxibranschen. Men nu pumpar Taxi Stockholm upp sina digitala muskler för att möta konkurrensen. Vi måste hänga med – den insikten är stor, säger vd:n Johan Lagerhäll.
Läs mer om Taxi Stockholm och Uber.
Hareides mardröm: Lottas mot Sverige
I playoff till VM kan Sverige ställas mot Schweiz, Kroatien, Italien eller Danmark.Och för Danmarks förbundskapten Åge Hareide är det ingen tvekan om vilket lag han helst slipper möta.–Sverige är det bästa laget av de fyra vi kan få möta, säger Hareide.
Självklart är vi rädda för Zlatan
Sverige kan möta Danmark i playoff till VM.Ekstrabladets sportchef Allan Olsen ser Danmark som stora favoriter om det blir en ny grannfejd.Men ingen har glömt vad som hände förra gången.– Självklart är vi rädda för att Zlatan ska komma tillbaka och sänka oss igen, säger han.
Läs mer om Allan Olsen, Danmark och Zlatan.
Klart: De kan Sverige få möta i Nations League
Danmark i VM-playoff är en möjlighet. Det kan dock bli grannmöte även i det nya Nations League för Sverige nästa höst.
Läs mer om Sverige och VM-playoff.
Olsen kan ställas mot landet han valde bort: Jag skiter i vilket
Amsterdam. Svenske landslagsmålvakten Robin Olsen har danska föräldrar men är uppväxt i Sverige. Han kunde valt Danmark men skaffade sig ett svenskt pass 2014 och debuterade i Blågult 2015. FC Köpenhamn-spelaren kan nu få möta sitt andra hemland i playoff.
Läs mer om Blågult, Danmark, Robin Olsen och Sverige.
Granqvist: Jag vill inte möta Italien eller Danmark
AMSTERDAM. Arjen Robben gjorde båda målen i matchen – men det var ändå Sverige som lämnade Amsterdam Arena som vinnare. – Jag vill inte möta Italien, och helst inte Danmark heller, sa lagkapten Andreas Granqvist sedan Sverige säkrat en plats i playoff till VM, trots förlust 0–2 i bortamötet med Nederländerna.
Granqvist: Jag vill inte möta Italien eller Danmark
AMSTERDAM. Arjen Robben gjorde båda målen i matchen – men det var ändå Sverige som lämnade Amsterdam Arena som vinnare. – Jag vill inte möta Italien, och helst inte Danmark heller, sa lagkapten Andreas Granqvist sedan Sverige säkrat en plats i playoff till VM, trots förlust 0–2 i bortamötet med Nederländerna.
Sverige till playoff – här är lagen som kan vänta
Sverige föll med 0-2 mot Holland.Och är därmed klart för playoff.Efter Portugals seger under tisdagskvällen står det nu klart att Blågult där får möta antingen Schweiz, Danmark, Kroatien eller Italien.
Klart: De kan Sverige få möta i playoff-spel
Tisdagskvällen slutade i en rad dåliga resultat för svensk del.Efter Kroatiens och Italiens segrar står det klart att Sverige inte kommer att bli seedat i ett eventuellt playoff-spel.För Sverige väntar därmed Portugal, Schweiz, Danmark, Kroatien eller Italien utifall det blir playoff-spel.