Möta

Vi väljer Danmark alla dagar i veckan

Leipzig. Fredagens seger mot Norge gör att Sverige nu får möta Danmark i en kvartsfinal i stället för Ryssland. – Får man välja mellan Ryssland och Danmark så väljer vi ju Danmark alla dagar i veckan, säger mittsexan Ulrika Toft Hansen.

Dalkurd mot AIK i allsvenska premiären

Dalkurd får möta AIK på Friends arena i klubbens första match någonsin i allsvenskan. Det står klart efter att Svenska fotbollförbundet släppt spelprogrammet inför nästa säsong.
Läs mer om AIK och Svenska.
Missade straff – nu kan ÖFK få möta storklubb
Brwa Nouri hade ett jätteläge att skjuta gruppsegern till Östersund.Då missade ÖFK:s lagkapten en straff –och ÖFK fick bara 1-1 borta mot Hertha Berlin.Nu riskerar man mardrömsmotstånd i form av Atltico Madrid, RB Leipzig eller CSKA Moskva i slutspelet.
Här är lagen Östersund kan ställas emot i slutspel
Östersund knep en poäng borta mot Hertha Berlin i Europa Leagues avslutande gruppspelsomgång.Resultatet innebär att Jämtlandslaget kommer tvåa i sin grupp och blir därmed oseedade i lottningen.Här är lagen Östersund kan få möta i 32-delsfinal.
Ryska Gripen-hotet i luften – tvingar Sverige att agera
VIDEO | Ryssland har tagit ett kliv fram i utvecklingen av sitt nya stridsflygplan Su-57. Planet är så avancerat att Sverige valt att ta fram nya Gripen E för att möta utmaningen.
Läs mer om Gripen E, Su-57 och Sverige.
Vinner han tror jag att jag faller ihop
Över 100 mil, enkel väg.För att möta kallblodstoppen behöver Myr Faksen och hans tränare resa långväga.Denna gång går färden från Nordnorge till Bergsåker där start i Paul Oscarssons Minne väntar.- Vinner han tror jag att jag svimmar, säger tränaren Tone Merete Pettersen.
MFF nobbade stjärnorna: De blev nog lite lacka...
Malmö FF möter DC United i sin andra träningsmatch på lägret i Florida.Efter att ha sagt nej till David Beckham och Alessandro Nesta som låg på för att få möta MFF.–De blev nog lite lacka, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.
USA varnar Sverige om kärnvapenförbud
Om Sverige skriver på FN-förbudet mot kärnvapen skulle det skapa problem i banden med Nato. Det säger USA:s Nato-ambassadör Kay Bailey Hutchison till DN. På tisdagen ska den amerikanske utrikesministern Rex Tillerson möta Margot Wallström i Bryssel.
Sverige ställs mot regerande världsmästarna i VM
Sverige ställs mot regerande världsmästaren Tyskland, Mexiko och Sydkorea när fotbolls-VM spelas i Ryssland i sommar. Sverige kommer att inleda gruppspelet mot Sydkorea, för att möta Tyskland i andra matchen. Avslutningsmatchen spelas mot Mexiko.
Läs mer om Mexiko, Ryssland, Sydkorea och Tyskland.
Just nu: Vilka får Sverige möta i VM – följ lottningen
Drömgrupp eller mardrömsmotstånd? Vad blir det för länder som Sverige får möta i gruppspelet i nästa års fotbolls-VM i Ryssland? Nu ska det avgöras. Följ vår direktrapportering här.
Läs mer om Ryssland och Sverige.
Live 15.45: Följ lottningen till fotbolls-VM
Drömgrupp eller mardrömsmotstånd? Vad blir det för länder som Sverige får möta i gruppspelet i nästa års fotbolls-VM i Ryssland? Nu ska det avgöras. Följ vår direktrapportering här.
Läs mer om Ryssland och Sverige.
Teslas jättebatteri invigt
Världens största litiumbatteri har invigts av Tesla i delstaten South Australia, för att möta den höga efterfrågan till följd av de varmt väder.
Läs mer om South Australia och Tesla.
Blågults VM-genrep – ska möta mästarna
Sverige får bästa möjliga uppladdning inför VM i Ryssland.I vår kommer de sydamerikanska mästarna till Friends arena för att möta Sverige i en vänskapslandskamp.– Det är en av världens allra bästa nationer som blir en riktig utmaning för oss, säger landslagschefen Lars Richt i ett pressmeddelande.
Läs mer om Ryssland.I och Sverige.
Här väljer du Sveriges grupp i fotbolls-VM
Fredag den 1 december lottas fotbolls-VM i Ryssland nästa sommar. Prova vår interaktiva grafik där du kan välja vilka länder Sverige får möta i gruppspelet i VM – testa dig fram mellan olika möjliga lottningar.
Läs mer om Ryssland och Sverige.
Lurviga gepardungar får möta allmänheten
VIDEO | En kull med fem gepardungar visas nu upp på Parken Zoo i Eskilstuna. Det är första gången djurparken fått gepardungar. Gepardhonan Moja fick kullen i september, och nu kan ungarna visas upp för allmänheten.
Läs mer om Eskilstuna och Parken Zoo.
GES åker på sommarturn
Bandet GES återförenades för ett par konserter på Öland under sommaren.Men nu har bandet bestämt sig för att återförenas - och åka ut på turn tillsammans.– Vi ser med glädje fram emot en turnsommar där vi får chansen att möta alla som av olika skäl inte hade möjlighet att ta sig till Öland, skriver bandet i ett pressmeddelande.
Läs mer om Öland.
Våldtäktsmisstänkt fick jobba på akuten – Sös kritiseras
Den läkare som utreddes för en misstänkt våldtäkt placerades i en tjänst där han riskerade att möta patienter som blivit våldtagna. Enda motkravet var att han skulle diskutera med sin chef om vad som var lämpligt i olika situationer. Södersjukhuset vet inte i dag om han behandlat patienter som våldtagits.
Därför går 130 miljoner flickor inte i skolan
Femtonåriga Hope från Sydafrika älskar Beyonc och ryska Darias favoritämne i skolan är matematik. I projektet #130MillionGirls, som delvis riktas till svenska lärare, får skolungdomar möta flickor från länder där utbildningsmöjligheterna är begränsade.
Läs mer om Beyonc och Sydafrika.
Ska vara som en fluga runt dem
Efter en höstsäsong i Finland som både har varit upp och ner så har Joel Mustonen, 25, nu anslutit till Frölunda.Centern är nu redo för debut i sin nya klubb – och att möta gamla lagkamraterna i Örebro.– Klart att det vore väldigt kul att slå dem, säger 25-åringen.
SSU och LUF vill göra om skattesystemet
Det är ohållbart att fortsätta med skurar av enstaka korrigeringar av skattesatser och avdrag för att möta dagens samhällsproblem. På sikt riskerar det att urholka skattesystemets legitimitet. Vi behöver anpassa skattesystemet till samhällsförändringarna som skett sedan omläggningen 1990–1991.Detta skriver ordföranden för två ungdomsförbund, Philip Botström, SSU och Joar Forssell, LUF, på DN debatt.