Möta

Bayern stormar mot kvartfinal efter kross

I 75 minuter tvingades Besiktas spela med endast tio man.Då är det inte lätt att möta Bayern München. Det visade tyskarna när de körde över Besiktas med 5-0.
Läs mer om Bayern München.

Terese Cristiansson: Befolkningen tvingas möta en av de mest intensiva offensiverna hittills i Syrien

Sedan ett par dagar pågår intensiva flygbombningar mot östra Ghouta i Syrien och hundratals uppges ha dödats. DNs Terese Cristiansson reder ut varför detta sker nu.
Läs mer om Ghouta och Syrien.
Ville inte gå vilse 80-talet
Han är sjukt nervös och samtidigt tacksam. Med 14 dagar kvar till premiären av "Tårtgeneralen" i Köping, laddar Fredrik Wikingsson för att möta publikens och kritikernas dom över hans och Filip Hammars debut som spelfilmsregissörer.
Träjätten Setra satsar på ny fabrik
Setra investerar i en KL-fabrik i Långshyttan. Investeringen syftar till att möta den stora efterfrågan på KL-trä på marknaderna främst i Sverige, Norge och Storbritannien, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Ändrar i sista stund efter åkarnas kritik

PYEONGCHANG. OS-banan i skicross har fått kritik.De senaste dagarna har arrangören tagit ned hoppen och gjort flera justeringar för att möta åkarnas krav.
Hagunda vill mäta sig med de södra lagen
Succenykomlingen Hagunda är redan klara för SSL-kval med tre omgångar kvar. Nu drömmer lagets tränare om att få möta Kalmarsund i kvalet.
Läs mer om Kalmarsund.
Forskare: Tv-spel nytt vapen mot demens
Tv-spel kan snart bli ett vapen för att möta vågen av demens. Det var ett av de kontroversiella grepp som presenterades när jordens åldrande befolkning stod i fokus vid vetenskapskonferensen AAAS i Austin.
Läs mer om Austin.
Åtta lag ska bli fyra – Slovenien mot kvartsfinal
GANGNEUNG. Åtta lag gör på tisdagen upp om de fyra resterande kvartsfinalplatserna i OS-turneringen i ishockey. I kvartsfinalen kommer Tre Kronor att få möta segraren i åttondelsfinalen mellan Schweiz och Tyskland.
Bra läge för Tre Kronor – undviker storfavoriten
GANGNEUNG. Tre Kronor går in i OS-slutspelet som etta. Det innebär att de i kvartsfinalen får möta segraren i åttondelsfinalen mellan Schweiz och Tyskland. Och att de tidigast i en final kan ställas mot den stora guldfavoriten OAR (Olympiska aktiva från Ryssland).
Pandorna Snö och Snöyra möter publiken
Nu får Etseri djurparks nya ögonstenar, jättepandorna Jin Bao Bao och Hua Bao, möta publiken för första gången när det nya pandahuset öppnar. Den första tiden i Finland, som tillbringats i karantän, är över.
Nya superverktyg ska hitta liv på andra planeter
SvD I AUSTIN | Jakten på jordliknande exoplaneter som kan hysa liv går in i en ny fas. Utrustade med nästa generations extremt känsliga teleskop ställer forskarna in siktet på att finna Jorden 2.0. Samtidigt tycks vi människor ha blivit mer positivt inställda till att möta utomjordingar.
Läs mer om Jorden.
Älskar att möta Sverige, älskar att besegra dem
PYEONGCHANG. Det vankas kvartsfinal i hockeyn. Och finländskorna är säkra på att de ska kunna besegra Damkronorna. – De kommer att satsa mer på försvarsspel och lita på att målvakten Sara Grahn ska vinna matchen, säger den finländska förbundskaptenen Pasi Mustonen till Yle.
Efter skolskjutningen – Sarah, 16, vill träffa Trump
Nu ber 16-åriga Sarah om ursäkt för sitt tuffa språk mot Donald Trump – men inte för sin ilska.Eleven på skolan i Florida, där massakern inträffade, vill även möta presidenten.Jag skulle älska att berätta för dig personligen om mina åsikter om vapenkontroll, skriver hon på Twitter.
Läs mer om Donald Trump, Florida, Sarah, Trump och Twitter.
Jonas Thente: En välplacerad radbrytning är som att möta Gud
Vad utmärker egentligen bra skönlitteratur? Detta: att den aldrig kan översättas till någon annan konstart utan att förlora sin själ.
Läs mer om Gud.
KLART: De här får vi möta i kvartsfinal
Finlands Riikka Välilä i färd med att göra Finlands tredje mål i matchen. Foto: Getty Images Finland hade inga problem med att manövrera ut OAR när lagen möttes i den avslutande matchen i damernas OS-gruppspel. 5-1 skrevs segersiffrorna till.
Läs mer om OAR och OS-gruppspel.
Skönt att de inte skyller det på mig
PYEONGCHANG. Legendaren Espen Knutsen är Norges svar på Peter Forsberg i tv-rutan under OS.Men han är tämligen övertygad om att Tre Kronor slår Norge i premiären och han hoppas Sverige bärgar guldet.Här berättar Shampo varför han inte vill träna ett svenskt SHL-lag, kärleken till Djurgården som han hoppas får möta Färjestad i SM-final och den hemska olyckshändelsen i NHL som kostade en liten flicka livet.– Det är klart man tänker på det som förälder, att förlora ett barn måste vara hemskt, säger han.
Lagen som Tre Kronor möter i OS-gruppspelet
I gruppspelet ställs Sverige mot två grannländer - och så Tyskland. I OS är de tolv deltagande lagen indelade i tre grupper med fyra lag i varje. Här är lagen som Tre Kronor får möta.
Brevbärare vittnar om slimmad organisation och hög belastning
Postnord är ett företag mitt uppe i en snabb omstrukturering med minskande brevmängd, sparbeting och krav på att möta en ny digital verklighet.
De dog på Drottninggatan
Det är en solig vårdag och Drottninggatan i Stockholm är full av folk.Ebba är på väg hem från skolan och ska möta sin mamma. Chris är på stan med sin lille son. Malys ska träffa vänner. Lena och Marie är ute och strosar.Inom ett par minuter är de alla döda eller dödligt skadade, nedmejade av en terrorist i lastbil.
Läs mer om Drottninggatan, Marie och Stockholm.
Jag bryr mig inte om vilka vi slår ut - vi ska till semifinal
Gangenung. Blir det Finland eller OAR som Damkronorna får möta i OS-kvartsfinalen? Svaret får vi på torsdag. – Finlands styrkor går att sammanfatta i tre namn. Michelle Karvinen, Jenni Hiirikoski och Riikka Välilä, säger Damkronornas forward Anna Borgqvist. – OAR är ett kontringslag med en väldigt skicklig lagkapten.
Onödigt – det är på gränsen till pinsamt
GANGNEUNG. Ännu en onödig förlust mot Schweiz och nu tvingas Damkronorna sannolikt möta Finland i kvartsfinal.Värst av allt var att Sverige inte lyckades spela sin bästa hockey.Damkronorna var sämst när det gällde, precis som i bronsmatchen i Sotji.
Presstödet höjs med fokus på lokala medier och innovation
DN DEBATT 14/2. Vi inför ett nytt stöd för journalistik i områden som är svagt eller inte alls bevakade. Dagens utvecklingsstöd vidareutvecklas med fokus på samarbeten för att möta digitaliseringens utmaningar. Totalt höjs stödet med 20 procent jämfört med dagens presstöd. Det ska gälla från 1 januari 2019, skriver statsrådet Alice Bah Kuhnke och företrädare för sju partier.
Läs mer om Alice Bah Kuhnke.
Nytt höjt mediestöd ska gynna lokaljournalistik
Lokaljournalistiken ska gynnas med ett särskilt ekonomiskt bidrag, samtidigt som det införs ett nytt teknikneutralt utvecklingsstöd för att möta digitaliseringens utmaningar – det är innehållet i det nya mediestöd som sju riksdagspartier presenterar på DN Debatt.