Macron

Annika Ström Melin: Tyskland behöver Sverige som motvikt till Frankrike

ANALYS. Under en och samma dag träffade Tysklands Angela Merkel först Stefan Löfven i Berlin och sedan Emmanuel Macron i Paris. Två möten som visar att den tyska regeringen prioriterar samarbetet med Paris, men samtidigt behöver Sverige som en motvikt till Frankrike i EU.

Macron styr Frankrike - och snart Europa

Vem plockar upp MTG? Spotify vara värt mer än väntat Full pott för aktieråden Om ett par månader har Frankrikes president Emmanuel Macron suttit ett år vid makten i Élysée-palatset efter att ha kommit fram som en otippad joker mellan
Macron på charmoffensiv i Indien
Läs mer om Indien.
Macron på charmoffensiv i Indien
Frankrikes president Emmanuel Macron inledde sitt tre dagar långa besök i Indien med att lovprisa sin relation till landet och dess premiärminister Narendra Modi. - Frankrike är porten till Europa.

Macron besöker Trump i Vita huset

Läs mer om Trump och Vita.
Macron och Merkel i Syriensamtal med Putin
Frankrikes president Emmanuel Macron och Tysklands förbundskansler Angela Merkel ska i dag hålla ett möte med Rysslands president Vladimir Putin. De tre ledarna ska diskutera hur vapenvilan i Syrien ska verkställas, samtidigt som nya flyganfall kräver fler civila dödsoffer.
Emmanuel Macrons popularitet dalar
Bara 44 procent av fransmännen är nöjda med president Emmanuel Macron, enligt en opinionsmätning från institutet Itop i tidningen Le Journal du Dimanche.
Macron vill ha ny lag mot fejkade nyheter
PARIS. Frankrikes president Emmanuel Macron vill att domare under valrörelser ska kunna censurera artiklar och filmklipp som anses vara falska nyheter, tvinga sociala nätverk att offentliggöra vilka som står bakom annonser och stoppa utländska tv-kanaler som sänder desinformation. Men det nya lagförslaget väntas väcka häftig debatt.
Läs mer om Emmanuel Macron.
Frankrike hotar Syrien med angrepp
Frankrike kommer att gå till attack om förbjudna kemiska stridsvapen används av regimen mot civila i kriget i Syrien, säger president Emmanuel Macron. Men att det har skett är inte bevisat, anser den franska regeringen.
Läs mer om Emmanuel Macron och Syrien.
Frankrike hotar Syrien med angrepp
Frankrike kommer att gå till attack om förbjudna kemiska stridsvapen används mot civila i kriget i Syrien, säger president Emmanuel Macron. Men att det har skett är inte bevisat, anser den franska regeringen.
Läs mer om Emmanuel Macron och Syrien.
Le Pen vill döpa om Nationella Fronten
I maj i fjol förlorade högerpopulistiska Nationella Frontens ledare Marine Le Pen med stor marginal det franska presidentvalet mot mittenkandidaten Emmanuel Macron.(TT) I maj i fjol förlorade högerpopulistiska Nationella Frontens ledare
Le Pen vill döpa om Nationella Fronten
I maj i fjol förlorade högerpopulistiska Nationella Frontens ledare Marine Le Pen med stor marginal det franska presidentvalet mot mittenkandidaten Emmanuel Macron. Nu säger Le Pen, inför kongressen den 10–11 mars, att hon vill byta namn på sitt parti som en del i en strategi för att få det att framstå som mer regeringsfähigt.
Macron besöker Trump
Frankrikes president Emmanuel Macron kommer att resa till USA i april för ett statsbesök.
Läs mer om Emmanuel Macron, Trump och USA.
Korsikas nationalister bekymmer för Macron
Emmanuel Macron gör ett tvådagarsbesök på Korsika, den franska Medelhavsön som styrs av nationalistpartier med krav på utökat självstyre och högre status för öns språk, korsikanskan. Besöket är känslig för presidenten för Europas kanske mest centraliserade land, Frankrike.
Sverige stärks om vi går med Merkel och Macron
EU står nu inför det viktigaste vägskälet sedan unionen grundades: fördjupat samarbete eller uppluckring. Vi ser med oro på att övriga partier i riksdagen vill att EU ska växla ner samarbetet när det finns stora utmaningar som länderna inte kan lösa själva, skriver Jan Björklund och Cecilia Wikström från Liberalerna samt Joar Forsell från Luf.
Merkel sköt skarpt mot Trump
DAVOS. Tysklands förbundskansler Angela Merkel gick på onsdagen till hårt angrepp mot Donald Trump för det hon betecknade som USA-presidentens isolationism. Frankrikes president Emmanuel Macron gav henne visst eldunderstöd, om än i en aning mildare ordalag.
Ödmjukhet intresserar inte franska underbarnet
USA:s trovärdighet som världsledare krymper i takt med Donald Trumps nycker och tweets, britterna är uppslukade av brexit och Angela Merkel sjunger på sin sista refräng som Tysklands förbundskansler. Därmed öppnar sig möjligheten för Emmanuel Macron att visa upp sin och Frankrikes tyngd i Europa och världen.
Trump bjuder Macron till Vita huset
USA:s president Donald Trump har bjudit in sin franska motsvarighet Emmanuel Macron till Vita huset, senare i år.
Macron inbjuden till Vita huset
Läs mer om Vita.
Franske presidenten till FN: Hedra vår baguette!
Att italienarna nyligen fick FN att utse pizzan till ett världsarv lämnar förstås inte fransmännen någon ro.Nu ställer sig franske presidenten Emmanuel Macron i spetsen för en kampanj för att en fransk matläckerhet ska bestås med samma ära:– Hela världen avundas våran baguette, säger presidenten.
Läs mer om Emmanuel Macron.
Macron kritiserar Trump för skithålsländer
Frankrikes president Emmanuel Macron är kritisk till USA:s president Donald Trumps beskrivning av vissa stater i Afrika som skithålsländer. Macron uttalade sig i en intervju med BBC på söndagen.
Läs mer om Afrika, BBC, Emmanuel Macron och Trump.
Annika Ström Melin: Tät relation mellan Macron och Merkel kan förändra EU
ANALYS. Frankrikes Emmanuel Macron och Tysklands Angela Merkel vill förändra EU, men det finns fortfarande skillnader mellan ländernas positioner. Och det är de tyska socialdemokraterna som avgör hur det blir.
Läs mer om Macron och Merkel.
Johnson föreslår bro över Engelska kanalen
Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson har tagit upp frågan om en bro över Engelska kanalen med Frankrikes president Emmanuel Macron.
Läs mer om Emmanuel Macron och Engelska.