Madeleines

Chris O'Neill nobbar prinsparets lysning

Chris O'Neill väljer att hoppa över Carl Philips och Sofia Hellqvists stora dag nu på söndag. När kungafamiljen samlas i Slottskyrkan inne på Stockholms slott för lysning är det bara Madeleines make som inte finns med i kyrkbänken - alla andra i familjen, även den höggravida prinsessan ska vara med på högtiden inför bröllopet. - Chris O'Neill har andra privata åtaganden, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Madeleines hund blev krossad av tåget

Två hundar hade redan mist livet vid järnvägsövergången i Forserum. I februari förlorade Madeleine Fagerstrand, 20, sin bästa vän på samma ställe när ett tåg i rasande fart körde över hennes Wille. – Den första månaden efter att han dött var jag helt förstörd. Jag kunde knappt åka till skolan, det brukade ju vi göra tillsammans, säger hon.
Madeleines och Chris drömhus en skuldfälla
NEW YORK. Chris O'Neill har haft flera okända bråk med hantverkare i USA. Efter att ha köpt drömhuset i Florida vägrade prinsessan Madeleines make att först betala för den omfattande renoveringen. Det gick så långt att byggbolagen som hjälpt honom med allt från elektricitet, gipsskivor och poolen var tvungna att kräva och hota med kvarstad på huset för att få ut pengarna på 389 000 kronor som hans bolag Bahama Beach Holdings var skyldig. – Det slutade med att elfirman fick betala ur egen ficka för att vi skulle få våra pengar, säger Irene Helm, ekonomichef på ett av bolagen som inte
Läs mer om Florida, Irene Helm och USA.
ÖVNING - Chris och Maddes lya; Pierre
Chris O'Neill har stora problem med sin lyxvåning i New York. Ingen vill hyra hans och Madeleines 16-miljonersbostad. Sedan snart fyra månader tillbaka har de försökt få den uthyrd och flera gånger har de tvingats att sänka hyran, men utan resultat. Paret har från början förlorat 78 000 kronor i månaden på att lägenheten står övergiven och tom. Hittills handlar det om närmare 300 000 kronor i missade hyresintäkter.
Läs mer om New York och Pierre.

Ingen vill hyra Maddes och Chris lyxvåning

NEW YORK. Chris O'Neill har stora problem med sin lyxvåning i New York. Ingen vill hyra hans och Madeleines 16-miljonersbostad. Sedan snart fyra månader har de försökt få den uthyrd och flera gånger har de sänkt hyran, men utan resultat. Paret har från början förlorat 78 000 kronor i månaden på att lägenheten står övergiven och tom. Hittills handlar det om närmare 300 000 kronor i missade hyresintäkter.
Läs mer om New York.
Chris hemliga storlån
I det tysta lånade Chris O'Neill elva miljoner kronor av en privatbank i USA. Bara veckor före hade han grundat ett bolag för att låna pengarna och kunna köpa ett sommarhus för närmare 18 miljoner kronor. Drygt ett år senare var lånet spårlöst borta - det hade lösts in av ett bolag som kontrolleras från skatteparadiset Belize. Expressens dokument visar att prinsessan Madeleines make har undertecknat alla avtal.
Läs mer om Belize och USA.
Chris arv efter sin pappa: 7 miljoner
Här är Chris O'Neills döde pappa Pauls sista vilja. Han ville att sonen skulle få större delen av arvet på närmare 25 miljoner kronor. Prinsessan Madeleines make fick 7 miljoner kronor och resten delades upp mellan de tre systrarna och andra släktingar. Den som dock fick se sig helt utan pengar var Chris mor Eva O'Neill. Hon blev helt arvlös. Testamentet visar också att Chris faster Cathleen O'Neill var nunna och först den dagen hon lämnade klosterlivet skulle hon kunna ärva sin bror.
Melin: Hennes död var inget vi pratade om
Martin Melins syster föddes med hjärtfel och dog fem och ett halvt år gammal. I Hemmets journal berättar han om besöken vid hennes grav och tiden då hon levde. – Madeleines död var ingenting vi pratade om när jag växte upp, säger Martin Melin till tidningen.
Läs mer om Martin Melin.
Blyghet bakom Maddes tystnad
Prinsessan Madeleines medietystnad beror inte på nonchalans. I stället spökar en stor blyghet.– Hon gillar inte strålkastarljuset, säger hovexperten Sten Hedman.
Läs mer om Sten Hedman.
Hovexperten: Därför ger inte prinsessan intervjuer
Prinsessan Madeleines medietystnad beror inte på nonchalans. I stället spökar en stor blyghet.– Hon gillar inte strålkastarljuset, säger hovexperten Sten Hedman.
Läs mer om Sten Hedman.
Chris om att bli pappa igen: Otrolig känsla
GÄVLE. Efter skattetrubbel är det bara kommande bebislycka som gäller för Chris O'Neill. Nu berättar han om känslorna kring att bli pappa för andra gången nu till sommaren och hur det egentligen går med svenskan: – Sakta, men säkert, det är en process, skrattar prinsessan Madeleines make. Sedan passade prins Daniels mamma Ewa och pappa Olle på att gratulera till den stundande nedkomsten. –Tack, det känns galet!
Läs mer om Ewa och Olle.
Det hela kan tolkas världsfrånvänt
Som om vi inte hade dåligt hum om prinsessan Madeleines make innan. Varför har Chris O'Neill dragit på sig upprepade skatteskulder? Förstår han att det hela kan tolkas världsfrånvänt?
Madde och Chris krävs på skulder – för hundratusentals kronor
Prinsessan Madeleines make Chris ONeill krävs på flera skatteskulder i USA. Totalt rör det sig om...
Läs mer om USA.
Madeleines och Chris två lyxlyor i New York
Prinsessan Madeleine och Chris hade i själva verket två lyxlägenheter i samma hus i New York, enligt dokument som Expressen tagit del av. En större bostad som de hyrde - och en mindre, egen lägenhet som värderas till cirka 16 miljoner kronor. – Paret bodde i en hyreslägenhet som de nu har lämnat. De har privat investerat i en annan mindre lägenhet som de aldrig bott i, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Madde och Chris nya småbarnsliv
STOCKHOLM/LONDON. Från singelliv i New York - till gift och tvåbarnsmor. Men snart kan prinsessan Madeleines liv i USA vara över. Familjen har bekräftat att de överväger att flytta till Europa. - Var de ska bo är en annan fråga som vi får återkomma till in på det nya året, säger Margareta Thorgren.
Sofia Hellqvist får gå på Nobelfesten
Sofia Hellqvist får gå på Nobelfesten. Hovet bekräftar nu för Expressen.se att prins Carl Philips blivande hustru är med på både prisutdelningen i Konserthuset och sedan på galamiddagen i Blå Hallen. Dessutom gör prinsessan Madeleines make Chris O'Neill också sin debut på årets största kungliga högtid den 10 december.
Madeleines kamp för sin mobbade dotter
Efter en flera år lång kamp för att den autistiska dottern Gabriella ska få rätt till en lämplig skolgång polisanmäler nu Madeleine Moberg Lunds kommun. Det gäller i flera avseenden grovt tjänstefel. – Jag gör det här för att Gabriella ska få upprättelse, detta arma barn har blivit illa behandlat sedan hon började dagis. Jag vet inte hur jag ska fortsätta orka, säger Madeleine Moberg.
Läs mer om Gabriella och Madeleine Moberg.
Madeleines besked: Hela familjen på Nobel
NEW YORK. Prinsessan Madeleine gör comeback på Nobelfesten. Efter flera inställda evenemang är siktet inställt på Blå hallen. Samtidigt gör Chris och Sofia Nobeldebut. - Hela familjen planerar att delta, bekräftar hovets informationschef Margareta Thorgren.
Här är Madeleines hösthälsning
Här är prinsessan Madeleines hösthälsning. På sin Facebooksida postade hon under söndagen en hälsning där en höstmysig lillsessan Leonore sitter uppkrupen bredvid en pumpa på en höbal. Glad höst! skriver prinsessan Madeleine ihop med bilden.
Läs mer om Facebooksida, Leonore och Madeleine.
Johan T Lindwall: Ska inte flytta nu
Expressens hovreporter är tveksam till Svensk Damtidnings uppgifter om Chris och Madeleines flytt från New York. – Det är ganska klara besked, hon ska inte flytta till London nu, säger Johan T Lindwall.
Läs mer om Johan T Lindwall, London och New York.
Madeleines hektiska dag på Manhattan
NEW YORK. Madeleine gör precis som andra stressade New York-bor – vinkar in en taxi för att ta sig till viktiga möten. Den svenska prinsessan hann till slut fram till fredagens seminarium på anrika Columbia University där hon var på uppdrag av Childhood foundation.
Kändistätt på kärleksfesten
I dag gifte sig nöjesprofilen Kristoffer Ahlbom med sin Sofia Rahm i Storkyrkan i Gamla Stan. Strax före 15-tiden fylldes kullerstensgatan utanför kyrkan med svenska kändiseliten som var inbjudna till lyxbröllopet. På plats fanns bland andra supermodellen Caroline Winberg, prinsessan Madeleines ex-fästman Jonas Bergström, före detta tennisproffset Björn Borg och programledaren Malin Gramer. Se fotograf Roger Vikströms bilder på de vackra gästerna – men framförallt på det bedårande brudparet – i bildspelet ovan.
Madeleines speciella barndomsminne
En alldeles speciell dag var när hon fick en kanin. –Det var kärlek vid första ögonkastet, skriver hon på Childhoods hemsida.
Danska prinsen följer i Madeleines fotspår
– Det är helt klart en tydlig uppgörelse med gamla tankegångar, säger Lars Hovbakke, expert på europeiska kungahus.