Madeleines

Emma Pernald får inte komma på dopet

Madeleines bästa väninna Emma Pernald kommer inte till det kungliga dopet på söndag. I det tysta har expojkvännen Carl Philip krävt att hon inte ska vara med när han blir gudfar till prins Nicolas. – Nej, jag kommer inte ha möjlighet att vara med på dopet av olika skäl, säger Emma Pernald till Expressen.
Carl Philip gudfar till Nicolas
På söndag är det kungligt dop i Drottningsholms slottskyrka av prinsessan Madeleines och Chris...
Därför nobbar SVT prins Nicolas dop
SVT nobbar prinsessan Madeleines dop av prins Nicolas. Expressen kan avslöja att kanalen nyligen gett hovet och kungafamiljen kalla handen på att tv-sända dopet den 11 oktober. Det blir första gången sedan kungen och drottningen gifte sig 1976 – 39 år sedan – som traditionen att tv-sända en kunglig högtid bryts.
Läs mer om SVT.

Madeleines blixtresa – för Nicolas skull

Att vara småbarnsförälder och ha offentliga uppdrag är inte enkelt. När prinsessan Madeleine i dag deltar vid riksmötets öppnande, flyger hon fram och tillbaka från London till Stockholm över dagen - och missar operaföreställningen på kvällen. – Hon har inte möjlighet att delta på kvällen med anledning av att prins Nicolas endast är tre månader gammal, säger Margareta Thorgren, informationschef på Hovet.
Silvia om sommaren med sin barnbarn
EKERÖ. Tredje barnbarns-dopet på lika många år, men för drottning Silvia, 72, är det lika stort den här gången, när Madeleines lille prins Nicolas ska döpas. I en intervju berättar drottningen om sommaren med barnbarnen, Madeleines flytt till London, och sitt eget åldrande. – Det var en professor som sa att sjuttio är det nya femtio, och det kan jag hålla med om, säger hon. Men vi kommer inte att få se Silvia hoppas fallskärm.
Läs mer om London och Silvia.
Madeleine blir Londonbo i höst
Prinsessan Madeleines make Chris ONeill flyttade till London, utan familjen, i april. Men hans dagar som gräsänkling i Storbritanniens huvudstad är snart över. I en intervju med Expressen berättar han att hustrun Madeleine och de två barnen flyttar till det gemensamma hem de skaffat i London efter sommaren.
Läs mer om Expressen, London, Londonbo och Madeleine.
Chris O'Neill om bad boy-stämpeln: De känner inte mig
Madeleines make berättar om de missade uppdragen
Madeleine blir Londonbo tidigt i höst
Prinsessan Madeleines make Chris O'Neill flyttade till London, utan familjen, i april. Men hans...
Läs mer om London och Londonbo.
Madeleines grattis-hälsning till Carl Philip
Prins Carl-Philip stod för en storskräll när han vann sin första STCC-tävling någonsin. Nu hyllas han av sin lillasyster prinsessan Madeleine efter segern. Jag är så stolt, skriver prinsessan Madeleine på Facebook.
Läs mer om Carl Philip, Facebook och Madeleine.
Chris till Öland på Victorias födelsedag
Chris O'Neill ger nu klart besked inför kronprinsessans födelsedag. Tidigare under våren har prinsessan Madeleines make valt att utebli från flera viktiga familjehögtider och med mindre än vecka kvar till Victorias 38-årsdag har han varit i London. Men redan på måndag finns planer på att överraska alla i kungafamiljen.
Läs mer om London och Öland.
Överraskande namn varje gång
Nu har sveriges nye prins fått sitt namn. På en konselj på eftermiddagen berättade kungen att prinsessan Madeleines och Chris O'Neills son får namnet Nicolas Paul Gustaf och blir härtig av Ångermanland. – Prinsessorna lyckas varje gång att överraska. Jag har inte sett det namnet i några tips, säger Katharina Leibring, namnforskare vid Institutet för språk och folkminnen till TT.
Nyfödda prinsens namn
Snart får vi veta vad prinsessan Madeleines och Chris O'Neills son ska heta. Namnet offentliggörs på en konselj i dag klockan 17.
Prinsens kläder från kunglig favoritbutik
En dag gammal visades Sveriges yngste kunglighet upp för världen. Klädd i stickad tröja och matchande byxor presenterades prinsessan Madeleines och Chris O'Neills nyfödde son på Kungahusets hemsida. Plaggen kommer från märke som prinsessan Estelle burit flera gånger.
Läs mer om Estelle.
Här är första bilden på Madeleines lille prins
Här är Sveriges nye lille prins. Nu publiceras första bilden på prinsessan Madeleines och Chris ONeills nyfödde son.
Tyck till: Vad ska lillprinsen heta?
Madeleines och Chris ONeills nyfödde son har ännu inte namngivits. Vad tycker du att prinsen ska heta? Tyck till och motivera gärna ditt förslag. Några av de namnen som har förekommit i förhandsspekulationerna är Eugen, Paul och Carl, men har du något helt annat förslag?
Läs mer om Carl, Eugen och Paul.
Madeleines nyfödde prins sägs ha pappas haka
Prinsessan Madeleines och Chris O Neills nyfödde prins beskrivs av förlossningsläkaren som normal på alla sätt och vis. Han sägs ha sin pappas haka och var pigg och skrek när han kom till världen klockan 13.15 på måndagen.
En prins är född — med pappas haka
Mellanblont hår, 49 centimeter lång, 3 080 gram och pappa Chris haka.Så beskrivs prinsessan Madeleines son — Sveriges nye prins.
En prins är född — med pappas haka
Mellanblont hår, 49 centimeter lång, 3 080 gram och pappa Chris haka.Så beskrivs prinsessan Madeleines son — Sveriges nye prins.
Prinsessan Madeleine har fått en liten prins
Grattis! Prinsessan Madeleine blev mamma till en liten prins den 15 juni klockan 13:45. Vi på Allt om Mode ser nu framemot en liten prinsgarderob att hålla koll. Men till dess vi kan skriva om alla fina prinsplagg tittar vi tillbaka på Madeleines snygga gravidstil.
Läs mer om Allt och Mode.
Tv-toppen: Miljonpublik för bröllop
1,7 miljoner tv-tittare följde vigseln mellan prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Det är ungefär 170000 fler än som såg prinsessan Madeleines bröllop med Chris O'Neill för två år sedan, mmen långt efter storasyster Victorias notering. Det var 3 miljoner som följde hennes och prins Daniels bröllop 2010.
Läs mer om Carl Philip och Sofia.
Tv-toppen: Miljonpublik för bröllop
1,7 miljoner tv-tittare följde vigseln mellan prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Det är ungefär 170 000 fler än som såg prinsessan Madeleines bröllop med Chris O'Neill för två år sedan, mmen långt efter storasyster Victorias notering. Det var 3 miljoner som följde hennes och prins Daniels bröllop 2010.
Läs mer om Carl Philip och Sofia.