Madeleines

Här visar Madeleine upp lillsessan efter en vecka

Här är prinsessan Madeleines nya Instagrambild av lillsessan Adrienne – bara en vecka gammal.Många har gillat bilden – och skickar hjärtan i gratulationshälsningar:Så söt. Grattis!, skriver en följare.En så underbar liten Prinsessa, skriver en annan.

Plumparna drar ned Madeleines favoritkrog

Ett kungligt klientel, härligt världsvant men ändå kvartersmysigt. SvD Krogguiden vill gilla Milles på Strandvägen men det saknas en del – både vad gäller service och mat.
Läs mer om Strandvägen.
Stuntkvinnan Madeleine Vall Beijner: "Fighting är som terapi"
Tänk om man kunde bygga livet kring sina träningsrutiner? Precis det gör den svenska före detta tävlingsfightern Madeleine Vall Beijner, som gjorde grymma stunt i storfilmen Wonder woman. Ungefär såhär ser en vecka ut i Madeleines liv!
Madeleines upptäckt efter fyndet på Lindex
De rosa mjukisbyxorna från Lindex var på rea.Eftersom det enda exemplaret var i Madeleines dotters storlek köpte hon dem för 99 kronor i tron att hon gjort ett fynd.Men när hon skrapade på ytan insåg hon sanningen om plagget.– Jag blev jättebesviken, säger hon.
Läs mer om Lindex.

Madeleines dolda hyllning i lillsessan Adriennes namn

Prinsessan Madeleine chockade alla med namnvalet på sin nyfödda dotter.Men bakom namnen finns en dold hyllning till drottning Silvias mamma – som få tycks ha uppmärksammat.Nyckeln: Datumet 9 mars.
Så ska prinsessan Madeleines dotter heta
Prinsessan Madeleines och Christopher O'Neills senaste barn ska heta Adrienne Josephine Alice, med tilltalsnamnet Adrienne.
Löfven om nya prinsessan: Sötnos
Ett mycket fint barn och änglalik. Det var statsminister Stefan Löfvens (S) och talman Urban Ahlins kommentarer efter det första mötet med prinsessan Madeleines och Christopher ONeills nyfödda dotter. Vittnesbekräftelsen hölls under måndagen och tillkännagavs traditionsenligt vid en presskonferens som leddes av riksmarskalk Svante Lindqvist.
Läs mer om Svante Lindqvist.
Här är Madeleines nya Instagramkonto
Hon har sedan tidigare en officiell sida på Facebook.Nu har prinsessan Madeleine också ett officiellt på Instagram.– Ja, det stämmer, säger hovets presschef Margareta Thorgren.
Nya bilden – här myser Leonore och Nicolas med nya prinsessan
Här är den nya bilden på lillsessan!Prinsessan Leonore och prins Nicolas myser med det nya tillskottet i familjen.Bilden är utlagd på mamma prinsessan Madeleines Instagramkonto – som hon precis har startat.
Läs mer om Leonore.
Madeleines och Chris beslut: Stannar i Sverige – ett tag
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill stannar i Sverige.Åtminstone ett tag.– De stannar under våren för att få en lugn tid med barnet, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Familjekaoset efter Madeleines förlossning
Drottning Silvia var orolig före prinsessan Madeleines förlossning – och kungens adjutant har varje dag letat efter flygresor hem för att vara beredd.Men trots ett smärre familjekaos när Madeleine och Chris åkte in till sjukhuset så gick förlossningen bra.– Allting gick bra, berättade en rörd Chris O Neill efter att det blev känt att han och Madeleine fått en dotter på fredagen.
Läs mer om Madeleine.
Victorias namnsdagsfirande flyttas – av Madeleines dotter
Kronprinsessan Victorias namnsdagsfirande får backa undan.Prinsessan Madeleines dotter ska firas samma dag – och hon går först.– Namnsdagsfirandet blir som planerat, men senareläggs, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Chris ord efter förlossningen: Hon är väldigt lik Nicolas
Prinsessan Madeleines och Chris O'Neills dotter är lik storebror Nicolas.Det berättade O'Neill när han mötte medierna utanför Danderyds sjukhus.– Hon är väldigt söt!
Läs mer om Nicolas.Det.
Herman Lindqvist: Det kommer hon inte heta
Märtha är en lågoddsare.Den som däremot satsar sina slantar på att prinsessan Madeleines och Chris O'Neills dotter ska heta Tiara kan i bästa fall räkna hem storkovan.Samtidigt avslöjar nu författaren och historikern Herman Lindqvist, 74, vilket namn som är fullt möjligt att flickan döps till.
Läs mer om Herman Lindqvist och Tiara.
Kungaparet åker på skidresa – kan missa Madeleines bebis
Kungen och drottningen riskerar att missa födseln av sitt sjunde barnbarn.På söndagen lyfter de mot schweiziska Alperna och blir borta till mitten av mars – och bara fyra dagar senare reser de till Mexiko.– Det finns en god planering inför den här förlossningen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Madeleines beslut med Chris – rädslan före förlossningen
Prinsessan Madeleine är höggravid och har varit rädd för hur svenska folket ska reagera på hennes förlossning.Inför nedkomsten av en ny familjemedlem har hon och Chris O'Neill gjort en plan för att undvika en av deras stora farhågor.–Paret har sagt att de kommer att bekosta den här förlossningen, och det kommer de att göra, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Kungens ändring inför Madeleines förlossning
Här är signalen som visar att prinsessan Madeleine när som helst ska föda.Hovet har, på uppdrag av kungen, skickat ut flera inbjudningar till arrangemang som kommer att ske efter prinsessan Madeleines förändring.Men en ändring har införts före förlossningen.
Läs mer om Madeleine.
Madeleines stora lycka – bästa vännen gifter sig
Prinsessan Madeleine har just landat i Sverige– till ett riktigt glädjebesked.Hennes bästa väninna Louise Lussan Gottlieb, 35, ska gifta sig.– Det känns jätteroligt, säger hon.
Madeleines mirakulösa Alla hjärtans dag-bebis
Förra alla hjärtans dag blev Madeleine Johansson gravid på naturlig väg – efter åtta år av misslyckade försök.Den 14 februari är numera en väldigt speciell dag för småbarnsfamiljen från Sundsvall:– Det kändes jättekul att få avsluta med en spontanbebis, säger Madeleine.
Chris framtidsbeslut för Leonore: Vidtar åtgärder
Prinsessan Madeleines och Chris O'Neills barn måste gå i svensk skola från sex års ålder för att kunna behålla sina kungliga titlar.Men i en intervju med magasinet King berättar Chris att barnen står i kö till skolor i London.– Vi vidtar atgarder for att forbereda dem for vad vi skulle kunna kalla ett helt normalt liv, säger Chris O'Neill.
Läs mer om King, Leonore och London.
Madeleines beslut: Föder sitt tredje barn i Sverige
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har bestämt sig för att parets tredje barn ska födas i Sverige.Det meddelar hovet i ett pressmeddelande.
Läs mer om Sverige och Sverige.Det.
Kungafamiljens plan för Madeleines förlossning
Nu är kungafamiljen tillbaka på Slottet efter sina utlandssemestrar.Och det är mycket att planera för: Statsbesök från Island, drottning Silvias 75-årsjubileum –och prinsessan Madeleines förlossning.– Planeringen inför nedkomsten pågår, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Därför är Chris och barnen inte med i SVT
Prinsessan Madeleines make Chris O'Neill och barnen Leonore och Nicolas lyser med sin frånvaro i Året med kungafamiljen.Samtidigt är resten av kungligheterna med och stort fokus ligger på kronprinsessan Victorias 40-årsfirande.– Det ska inte vara ett stort fokus på småbarn även om många kan tycka det är kul att se dem, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Läs mer om Leonore, Margareta Thorgren, SVT och Året.