Madsen

GW: Peter Madsen är inte överdrivet begåvad

Ubåtskonstruktören Peter Madsen mördade den svenska journalisten Kim Wall och tillvägagångssättet indikerar att han inte är överdrivet begåvad – det menar kriminologen Leif GW Persson efter att ha besökt ubåten där brottet begicks. Och det var sannolikt inte danskens första grova brott: – Verkligen inte.
Läs mer om Kim Wall och Leif GW Persson.

GW om fyndet som kommer fälla Madsen

I tisdagens Veckans brott undersöker Leif GW Persson platsen där Peter Madsens ubåt sjönk.Han åker samma sträcka som ubåten.– Allt talar för att det är han själv som sänker ubåten. Det är inte så vanligt att göra sig av med hela brottsplatsen men han gör ett gott försök, säger GW i programmet.När tidningen når GW innan sändning, säger han också att det senaste fyndet i utredningen kan vara helt avgörande:– Det är en tydlig indikator på hans skuld, säger GW.
Läs mer om Leif GW Persson och Madsen.
Så löste polishundar bevisen mot Madsen
Peter Madsens förklaring kring vad som hände ombord på ubåten Nautilus håller på att smulas sönder.För en dryg vecka sedan hittas fler kvarlevor som enligt dansk polis motbevisar Madsens version av hur den svenska journalisten Kim Wall dog.Bevisen kunde säkras efter att svenska, specialtränade kriminalsökhundar assisterat dansk polis i sökarbetet.Hundföraren Johan Esbjörnsson beskriver uppdraget som ovanligt på flera sätt.– Det var väldigt speciellt att jobba till havs. Även ärendet som sådant. Det kändes bra att kunna bidra.
Läs mer om Kim Wall och Madsen.
Efter nya fynden i havet – polisen fortsätter söka
Innan avfärd sågs Peter Madsen gå ombord på sin ubåt med en orange såg.Nu är en såg – som dumpades rätt ner i havet – i polisens förvar och väntar på en teknisk undersökning.Samtidigt kommer den danska polisen fortsätta söken i Køgebukten.
Läs mer om Køgebukten och Peter Madsen.

Stjärnadvokatens råd till Peter Madsen: Erkänn

Mordmisstänkte Peter Madsens förklaring har slagits i spillror efter polisens fynd i Køgebukten. Stjärnadvokaten Mette Grith Stage anser nu att det är hög tid för ett erkännande. – I fall där bevisen är överväldigande sätter jag mig i regel ner med min klient och lägger fram möjligheten, säger hon till BT.
Läs mer om Køgebukten och Peter Madsen.
Blodspår på sågen kan avslöja Madsen
Fyndet av en såg i Kögebukten kan bli ett avgörande bevis mot Peter Madsen.Trots att sågen legat två månader i vatten kan en undersökning få fram DNA, fingeravtryck och blod.
Läs mer om DNA, Kögebukten och Madsen.
Såg hittad i Kögebukten – nära Madsens rutt
Köpenhamnspolisen har hittat en såg i Kögebukten i närheten av den rutt som polisen bedömer att mordmisstänkte Peter Madsen haft med ubåten i augusti.
Läs mer om Kögebukten och Peter Madsen.
Madsen vägrar samarbeta med polisen efter nya fynd
Mordmisstänkte Peter Madsen vill inte prata med polisen efter de senaste makabra fynden – det som beskrivs som ytterligare genombrott i utredningen om ubåtsfallet. Siktet är inställt på att göra fler fynd och därför fortsätter dykningarna.
Efter senaste fynden - Madsen vill inte prata med polisen
Efter de senaste fynden av Kim Walls kvarlevor vill den mordmisstänkta Peter Madsen inte längre samarbeta med polisen, uppger Aftonbladet. – Han vill inte prata med polisen längre, säger specialåklagare Jakob Buch-Jepsen till tidningen.
Peter Madsen vill inte prata med polisen
Peter Madsen misstänks ha mördat den svenska journalisten Kim Wall, men han nekar.I slutet av förra veckan hittade polisen ytterligare kvarlevor av Kim WallEfter de senaste fynden vägrar mordmisstänkte Peter Madsen att prata med polisen, enligt Aftonbladet.– Peter Madsen önskar inte att prata med polisen i nuläget efter helgens fynd, säger specialåklagare Jakob Buch-Jepsen till Aftonbladet.
Madsen ska dna-testas för andra olösta fall i Sverige
Peter Madsen som misstänks för mordet på svenska journalisten Kim Wall ska nu DNA-testas för andra olösta fall, rapporterar TV4. – Under november kommer vi köra alla mord vi inte fått träffar på mot danska register, även Peter Madsens, säger Mattias Sigfridsson, kriminalinspektör Skåne till tv-kanalen.
Läs mer om Kim Wall, Skåne, Sverige och TV4.
Peter Madsens DNA ska testas mot olösta mord
Danska Peter Madsens DNA ska testas mot olösta mord i Sverige, enligt TV4 Nyheterna.Madsen ska bland annat ha rört sig i Skåne.– Vi har något enstaka ärende med till synes liknande profil, säger Bo Lundqvist, chef för polisens cold case-grupp Skåne.
Läs mer om Bo Lundqvist, Skåne och Sverige.
Madsen ska dna-testas för andra olösta fall i Sverige
Peter Madsen som misstänks för mordet på svenska journalisten Kim Wall ska nu DNA-testas för andra olösta fall, rapporterar TV4. – Under november kommer vi köra alla mord vi inte fått träffar på mot danska register, även Peter Madsens, säger Mattias Sigfridsson, kriminalinspektör Skåne till tv-kanalen.
Läs mer om Kim Wall, Skåne, Sverige och TV4.
Sex lögner som kan fälla Peter Madsen
Gång på gång har polisen krossat Peter Madsens förklaringar om vad som hände den svenska journalisten Kim Wall på ubåten Nautilus.Frågan alla ställer sig nu är hur länge han orkar hålla emot innan han själv lägger alla korten på bordet.– Han borde överväga ett erkännande, säger den danska toppadvokaten Mette Grith Stage.
Kriminolog om Madsen: Extremt försvårande
Den danska polisens fynd av fler kvarlevor efter Kim Wall kan motbevisa det som den mordmisstänkte ubåtsägaren Peter Madsen sagt om att den svenska journalisten dog till följd av en olycka. – Det är extremt försvårande för honom, säger kriminologen Nina Runge.
Madsens förklaring var antagligen skitsnack
Polisens nya fynd i utredningen av det misstänkta mordet på Kim Wall ser ut att omkullkasta misstänkte Peter Madsens förklaring av vad som hänt.Nu är frågan vad Madsen kommer säga till sitt försvar.– Det var antagligen skitsnack redan från början, säger Catarina Lundbäck, Expressens krimkrönikör.
JUST NU: Kroppsdelar hittade i sökandet efter Kim Wall
Danska polisen har hittat Kim Walls huvud, ben och kläder i plastpåsar i vattnet.Det meddelade de vid en presskonferens på lördagen.– Huvudet låg i en påse, och i påsen låg också metallbitar, säger Jens Møller vid danska polisen.Mordmisstänkte Peter Madsen har inte uttalat sig om de nya fynden.
Läs mer om Kim Wall.
GW:s teori om motivet bakom Kim Walls död
Leif GW Persson var på plats i Köpenhamn när Peter Madsen omhäktades den 3 oktober.När en ny omgång av SVT:s Veckans brott börjar kommer polisprofessorn att gå igenom fallet med Peter Madsen.Leif GW Persson har en teori om motivet bakom Kim Walls död.
Jättestödet till Kim Walls minnesfond
Den svenska journalisten Kim Wall dog ombord på ubåten Nautilus – och uppfinnaren Peter Madsen sitter häktad, misstänkt för att ha orsakat hennes död.Minnesfonden Kim Wall Memorial Fund startades, med en önskan om att föra Kim Walls ära och livsglöd vidare.– Vi ville vinna tillbaka historien och uppmana fler kvinnor att våga, som Kim, säger nära vännen Mansi Chocksi.
Han har följt Madsen i åtta år: Aldrig varit så här extremt
De makabra filmerna på kvinnor som torteras och mördas hittades i en dator hos den mordmisstänkte ubåtskaptenen Peter Madsen.För journalisten Thomas Djursing som skrivit en bok om Madsen kom fyndet som en mycket obehaglig överraskning.– Han har experimenterat mycket med sex. Men det har aldrig varit något så här extremt, han har aldrig visat den sidan, säger Djursing.
Catarina Lundbäck om Peter Madsen: Går inte hans väg
Peter Madsen omhäktades misstänkt för mord på Kim Wall under tisdagen.Expressens kriminalkrönikör Catarina Lundbäck svarar på tre frågor om Peter Madsens omhäktning i Brottscentralen i Expressen TV.– Man överbevisar honom hela tiden, men man har fortfarande inte hittat kroppen. Man måste säkerställa hur hon har dött, säger hon.
Madsen omhäktad - åklagaren bedömer misstankarna som stärkta
I dag omhäktades den danske ubåtsbyggaren Peter Madsen misstänkt för mord på den svenska journalisten Kim Wall. Samtidigt fortsätter sökandet efter saknade kroppsdelar.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.