Madsen

Vi har blivit giriga – och arroganta

Norge har dominerat längdskidåkningen i många år vilket har förändrat oss.Vi har blivit giriga och arroganta.I vinter är det dags för alla norrmän att heja på Sverige.Lars Backe Madsen är en norsk författare och har skrivit omdiskuterade boken Gullracet, medaljer, makt och mysterier i norsk langrenn. Nu skriver han en gästkrönika för SportExpressen.
Läs mer om Gullracet och SportExpressen.
Peter Madsen häktad i ytterligare fyra veckor
Peter Madsen som misstänks för mordet på den svenska journalisten Kim Wall har frivilligt gått med på att sitta häktad i ytterligare fyra veckor.
Läs mer om Kim Wall.
Nu kommer svaret som avgör Madsens framtid
Under måndagen väntar sanningens ögonblick för den mordmisstänkte ubåts-byggaren Peter Madsen.Då ska det läkarutlåtande som skrivits om Madsens hälsotillstånd enligt tillgängliga uppgifter lämnas in till åklagaren Jakob Buch-Jepsen.Utlåtandet väntas helt avgöra den misstänkte mördarens framtid.

Svenska polisens besked om Peter Madsen-utredningen

Efter att Peter Madsen anhållits för mord började svensk och dansk polis utreda om Madsens DNA kan kopplas till andra mord.Nu har svaret kommit – och det finns ingen träff någonstans.–Sökningen i vårt lands DNA-register är över och det finns inget resultat på Peter Madsen, skriver Mattias Sigfridsson vid sektionen mot Internationell Grov Organiserad Brottslighet vis Polisregion Syd i Malmö till BT.
Så kan Madsen slippa fängelse
Psykundersökningen av Peter Madsen, som misstänks ha mördat svenska journalisten Kim Wall, drar ut på tiden. Undersökningen är avgörande för vilket straff Peter Madsen kan dömas till om han befinns skyldig till mordet: vård, fängelse på livstid eller den danska lagens strängaste straff – förvaring på obestämd tid. Åklagare Jakob Buch-Jepsen räknar med att kunna åtala Peter Madsen innan årets slut.
Läs mer om Kim Wall, Madsen och Peter Madsen.
Åtal mot Peter Madsen drar ut på tiden
Psykundersökningen av Peter Madsen, som misstänks för att ha mördat den svenska journalisten Kim Wall, drar ut på tiden.– Den har blivit lite försenad, kanske är den klar på måndag, säger specialåklagare Jakob Buch Jepsen till Sydsvenskan.Åklagarens plan var fram till nyligen att åtala Peter Madsen för mord på tisdag eller onsdag i nästa vecka, rapporterar Sydsvenskan.Men nu kan åtalet dröja.
Starkt bevisläge mot Peter Madsen
Bevisläget mot Kim Walls misstänkte mördare Peter Madsen är starkare än någonsin. Att hela kroppen nu har hittats gör hans situation svårare.– Det kan finnas spår på armarna som kommer att få stor betydelse, säger kriminologiprofessorn Leif GW Persson i Veckans brott i SVT.
Läs mer om Leif GW Persson, Peter Madsen och SVT.
Polisen slog till mot det kriminella gänget
Vid ett samordnat tillslag mot den kriminella gängmiljön gjorde dansk polis på tisdagen husrannsakan på över 30 adresser på Själland och Jylland.Sammanlagt greps 16 personer som ska ha anknytning till gänget Loyal to Familia, LTF.– Vi varken kan eller vill acceptera gängens våldshandlingar, säger politiinspektør Flemming Madsen.
MTG:s vd: Spel och e-sport är framtiden
Mediekoncernen MTG fortsätter sin omställning mot digitala produkter. Nu satsar man nästan 300 miljoner kronor på nya företag inom online spel. Men vd Jørgen Madsen Lindemann säger att vanlig tv-annonsering kommer att finnas kvar under väldigt många år.
Forskare: Madsens misstag – efter misstänkta mordet
Peter Madsen spände fast järnrör på Kim Walls kroppsdelar, för att hålla hennes kvarlevor dolda under havsytan.Beslutet att tynga ner kroppsdelarna kan vara den danska uppfinnarens avgörande misstag.– Kroppsdelarna hade säkert varit mycket svårare att hitta, om det inte var så att han hade spänt fast metall, säger Bo Gustafsson, forskare vid Östersjöcentrum på Stockholms universitet.
JUST NU: Nytt fynd – kopplas till ubåtsfallet
Den danska polisen har hittat en arm i Køgebukten, uppger polisen på Twitter.Det är andra gången som en arm hittas, och det nya fyndet kopplas till det mycket uppmärksammade ubåtsfallet och mordet på Kim Wall.Ubåtskaptenen Peter Madsen sitter häktad misstänkt för mord.
Fyndet kan få Madsen att ändra sin historia – igen
Under tisdagen meddelade Köpenhamnspolisen att de har gjort ett nytt fynd i ubåtsfallet – dykare har hittat en arm.Om armen visar sig komma från Kim Wall kan den vara avgörande för den fortsatta utredningen, och återigen slå hål på Madsens version.– Hans trovärdighet sjunker hela tiden, säger Expressens krimkrönikör Catarina Lundbäck.
JUST NU: Madsen går med på omhäktning
Den mordmisstänkte Peter Madsen går med på omhäktning, det rapporterar danska Elstrabladet.
Läs mer om Elstrabladet och Peter Madsen.
Svenska likhundarna sätts in för nya sök i Kim Wall-fallet
De svenska specialutbildade likhundarna Ben och Ace har kallats in för nya sök i Kim Wall-fallet, skriver Ekstrabladet.De båda hundarna har tidigare gjort viktiga fynd som haft stor betydelse i utredningen mot den mordmisstänkte Peter Madsen.När hundarna kan sättas in avgörs av vädret.
Kritiken mot polisen efter blundern i Kim Wall-fallet
Nu växer kritiken mot den danska polisen som påstod att mordmisstänkte Peter Madsen sagt att han vet hur journalisten Kim Wall dog.Ordföranden för danska advokatförbundet, Kristian Mølgaard, säger att uttalandet kan ha försämrat Peter Madsens chanser till en opartisk rättegång.– Polisen har planterat ett intryck som inte försvinner, säger han till tidningen BT.
Behöver inte betyda att man är en dålig person
Pontus Båth (M), har fortsatt förtroende från M-toppen i Göteborg.Detta trots att samma toppnamn nyss fördömde ett Peter Madsen-klipp på Instagram.– Att man gör ett dumt misstag behöver inte betyda att man är en dålig person, säger Jonas Ransgård, gruppledare för (M) i Göteborg.
Efter festen: M-politikern ställer inte upp i valet
Pontus Båth (M) ställer inte upp i nästa val, skriver GP.Beskedet kommer bara några dagar GT:S avslöjande om att Båth klätt ut sig till den misstänkte mördaren Peter Madsen på en halloweenfest i helgen.Efter noga överväganden har jag valt att inte kandidera i valet 2018, skriver han i ett mejl till GP.
Läs mer om Båth och Peter Madsen.
Advokat: Madsen har blivit feltolkad
Peter Madsen har blivit feltolkad av polisen, anser hans försvarsadvokat Betina Hald Engmark. Han har inte sagt att journalisten Kim Wall miste livet till följd av kolmonoxidförgiftning, hävdar advokaten.
Läs mer om Betina Hald Engmark och Kim Wall.
Advokaten: Madsen har inte sagt hur Kim Wall dog
Peter Madsens advokat Betina Hald Engmark menar att polisen misstolkat hennes klients berättelse.Det vill hon nu få rättat, rapporterar danska TV2.– Min klient vet inte hur hon dog, säger försvarsavdokaten, säger Betina Hald Engmark till TV 2.
Läs mer om Betina Hald Engmark, Kim Wall och TV2.
Leif GW sågar Peter Madsens förklaring
I nya förhör förnekar Peter Madsen återigen att han mördat den svenska journalisten Kim Wall.Nu hävdar han att hon dog av kolmonixidförgiftning ombord på Madsens ubåt.I kvällens avsnitt av Veckans brott på SVT avfärdar Leif GW Persson Madsens version totalt.– Det kommer naturligtvis också att kunna motbevisas, säger Leif GW Persson i programmet.
Har kunnat bevisa något mot honom
Peter Madsen erkänner att han styckat Kim Wall och kommer samtidigt med en ny förklaring till hur Kim Wall dog.Expressens kriminalkrönikör Catarina Lundbäck svarar på frågor om den uppmärksammade utredningen i Expressens Brottscentralen.
Läs mer om Catarina Lundbäck och Kim Wall.