Madsens

Kritiken mot polisen efter blundern i Kim Wall-fallet

Nu växer kritiken mot den danska polisen som påstod att mordmisstänkte Peter Madsen sagt att han vet hur journalisten Kim Wall dog.Ordföranden för danska advokatförbundet, Kristian Mølgaard, säger att uttalandet kan ha försämrat Peter Madsens chanser till en opartisk rättegång.– Polisen har planterat ett intryck som inte försvinner, säger han till tidningen BT.
Advokaten: Madsen har inte sagt hur Kim Wall dog
Peter Madsens advokat Betina Hald Engmark menar att polisen misstolkat hennes klients berättelse.Det vill hon nu få rättat, rapporterar danska TV2.– Min klient vet inte hur hon dog, säger försvarsavdokaten, säger Betina Hald Engmark till TV 2.
Läs mer om Betina Hald Engmark, Kim Wall och TV2.

Leif GW sågar Peter Madsens förklaring

I nya förhör förnekar Peter Madsen återigen att han mördat den svenska journalisten Kim Wall.Nu hävdar han att hon dog av kolmonixidförgiftning ombord på Madsens ubåt.I kvällens avsnitt av Veckans brott på SVT avfärdar Leif GW Persson Madsens version totalt.– Det kommer naturligtvis också att kunna motbevisas, säger Leif GW Persson i programmet.
Peter Madsens nya förklaring: så dog Kim Wall
Peter Madsen har tvärvänt i nya förhör med dansk polis.Han erkänner nu att han styckade Kim Wall och hävdar nu att den svenska journalisten dog av koldmonoxidförgiftning ombord på ubåten Nautilus.
Läs mer om Kim Wall.
JUST NU: Peter Madsen häktas frivilligt
Peter Madsen går frivilligt med på att häktas.– Jag har precis pratat med åklagaren att min klient går med på häktning fram till den 15 november, säger Madsens försvarsadvokat till Danmarks radio.
Madsen går frivilligt med på omhäktning
Peter Madsen, som misstänks ha dödat den svenska journalisten Kim Wall, går frivilligt med på att omhäktas till den 15 november, uppger Madsens advokat till TT.
Läs mer om Kim Wall.
Hör GW om mordet på Kim Wall
I SVT:s Veckans Brott besöker Leif GW Persson Peter Madsens ubåt UC3. Se ett utdrag ur programmet.
Läs mer om Kim Wall och UC3.
GW om fyndet som kommer fälla Madsen
I tisdagens Veckans brott undersöker Leif GW Persson platsen där Peter Madsens ubåt sjönk.Han åker samma sträcka som ubåten.– Allt talar för att det är han själv som sänker ubåten. Det är inte så vanligt att göra sig av med hela brottsplatsen men han gör ett gott försök, säger GW i programmet.När tidningen når GW innan sändning, säger han också att det senaste fyndet i utredningen kan vara helt avgörande:– Det är en tydlig indikator på hans skuld, säger GW.
Läs mer om Leif GW Persson och Madsen.
Så löste polishundar bevisen mot Madsen
Peter Madsens förklaring kring vad som hände ombord på ubåten Nautilus håller på att smulas sönder.För en dryg vecka sedan hittas fler kvarlevor som enligt dansk polis motbevisar Madsens version av hur den svenska journalisten Kim Wall dog.Bevisen kunde säkras efter att svenska, specialtränade kriminalsökhundar assisterat dansk polis i sökarbetet.Hundföraren Johan Esbjörnsson beskriver uppdraget som ovanligt på flera sätt.– Det var väldigt speciellt att jobba till havs. Även ärendet som sådant. Det kändes bra att kunna bidra.
Läs mer om Kim Wall och Madsen.
Stjärnadvokatens råd till Peter Madsen: Erkänn
Mordmisstänkte Peter Madsens förklaring har slagits i spillror efter polisens fynd i Køgebukten. Stjärnadvokaten Mette Grith Stage anser nu att det är hög tid för ett erkännande. – I fall där bevisen är överväldigande sätter jag mig i regel ner med min klient och lägger fram möjligheten, säger hon till BT.
Läs mer om Køgebukten och Peter Madsen.
JUST NU: Polisens fynd i sökandet efter Kim Wall
Polisen har hittat en såg i Kögebukten.Sågen hittades i samma område som polisen misstänker att den mordmisstänkte Peter Madsens färdats i sin ubåt.– Sågen blir nu undersökt av våra kriminaltekniker för att värdera om det är tal om den såg som polisen har sökt efter i samband med ubåtsfallet, säger mordutredare Jens Møller Jensen.
Läs mer om Kim Wall och Kögebukten.Sågen.
Såg hittad i Kögebukten – nära Madsens rutt
Köpenhamnspolisen har hittat en såg i Kögebukten i närheten av den rutt som polisen bedömer att mordmisstänkte Peter Madsen haft med ubåten i augusti.
Läs mer om Kögebukten och Peter Madsen.
Polisen avslöjar: Söker fler av Madsens verktyg
Trots flera fynd i Kim Wall-utredningen pågår den danska polisens intensiva sökarbete fortfarande.Nu kan Kvällsposten avslöja att polisen söker mer än bara kroppsdelar.– Vi letar bland annat efter verktyg som kan ha skadat Kim Wall, säger Jens Møller, chef på mordenheten vid Köpenhamnspolisen.
Madsen ska dna-testas för andra olösta fall i Sverige
Peter Madsen som misstänks för mordet på svenska journalisten Kim Wall ska nu DNA-testas för andra olösta fall, rapporterar TV4. – Under november kommer vi köra alla mord vi inte fått träffar på mot danska register, även Peter Madsens, säger Mattias Sigfridsson, kriminalinspektör Skåne till tv-kanalen.
Läs mer om Kim Wall, Skåne, Sverige och TV4.
Peter Madsens DNA ska testas mot olösta mord
Danska Peter Madsens DNA ska testas mot olösta mord i Sverige, enligt TV4 Nyheterna.Madsen ska bland annat ha rört sig i Skåne.– Vi har något enstaka ärende med till synes liknande profil, säger Bo Lundqvist, chef för polisens cold case-grupp Skåne.
Läs mer om Bo Lundqvist, Skåne och Sverige.
Madsen ska dna-testas för andra olösta fall i Sverige
Peter Madsen som misstänks för mordet på svenska journalisten Kim Wall ska nu DNA-testas för andra olösta fall, rapporterar TV4. – Under november kommer vi köra alla mord vi inte fått träffar på mot danska register, även Peter Madsens, säger Mattias Sigfridsson, kriminalinspektör Skåne till tv-kanalen.
Läs mer om Kim Wall, Skåne, Sverige och TV4.
Sex lögner som kan fälla Peter Madsen
Gång på gång har polisen krossat Peter Madsens förklaringar om vad som hände den svenska journalisten Kim Wall på ubåten Nautilus.Frågan alla ställer sig nu är hur länge han orkar hålla emot innan han själv lägger alla korten på bordet.– Han borde överväga ett erkännande, säger den danska toppadvokaten Mette Grith Stage.
Kroppsdelar genombrott i ubåtsutredning
Efter flera dyk i Kögebukten utanför Köpenhamn bekräftar polisen att flera kroppsdelar och kläder hittats som tillhör den dödade Kim Wall. De nya fynden kan omkullkasta den mordmisstänkte Peter Madsens förklaring till hur den svenska journalisten Kim Wall dog.
Läs mer om Kim Wall, Kögebukten och Köpenhamn.
Madsens förklaring var antagligen skitsnack
Polisens nya fynd i utredningen av det misstänkta mordet på Kim Wall ser ut att omkullkasta misstänkte Peter Madsens förklaring av vad som hänt.Nu är frågan vad Madsen kommer säga till sitt försvar.– Det var antagligen skitsnack redan från början, säger Catarina Lundbäck, Expressens krimkrönikör.