Madsens

Så lever Peter Madsen i fängelset

Misstankarna mot Peter Madsen har stärkts och han misstänks nu för mord på den svenska journalisten Kim Wall.Nu avslöjas detaljer kring Madsens liv i fängelset – där han enligt uppgifter till BT lever isolerad med enstaka besök från sin advokat och sin fru.I fängelset fortsätter Peter Madsen jobba med de konstruktioner som fyllt hans liv sedan barnsben.–Det är klokt av honom i den meningen att det sysselsätter hans hjärna med något konkret och tekniskt i stället för att han ska sitta och grunna på de brott han misstänks för, säger psykiatrikern Henrik Day Poulsen till BT.

Kritiken: Madsen får prata för mycket

Peter Madsens advokat, Betina Hald Engmark, kritiseras nu av sina kolleger i branschen.De anser att hon minskat Madsens trovärdighet, när hon låtit honom ändra sina förklaringar rörande Kim Walls försvinnande.– Om klienten anses vara opålitlig i sin förklaring riskerar man att klienten döms, säger försvarsadvokaten Henrik Dupont Jørgensen till BT.
JUST NU: Hundar har visat var Kim Walls kvarlevor kan finnas
Köpenhamnspolisen har lyckats fastställa hela rutten som Peter Madsens ubåt seglade på sin sista resa. Nu har de kört hela turen med några svenska specialtränade hundar ombord, hundarna har på flera ställen markerat mot vattnet. Nu planerar polisen att skicka ner dykare för att undersöka de utmärkta platserna. Det skriver tv2.dk i dag.
Madsens liv: Raketer, ubåtar och kvinnor
KÖPENHAMN. Allt i Peter Madsens liv har kretsat kring ubåtar, raketer – och kvinnor.Uppväxten var våldsam men efter den sena sexdebuten öppnade sig ett nytt universum.Nu rasar det han byggt upp – på grund av mordet han misstänks ha begått till sjöss.

Advokaternas kritik mot Peter Madsens strategi

Peter Madsens önskan har hela tiden varit att få ge sin version för allmänheten.Försvarsadvokat Betina Hald Engmark har tillåtit den mordmisstänkte uppfinnaren att göra så.Nu möts strategin med kritik från danska stjärnadvokater.
Polisens plan för Peter Madsens ubåt
Peter Madsen misstänks ha dödat den svenska journalisten Kim Wall.Han nekar till mord och hävdar att Kim Wall avled i samband med en olycka när de två var ute med Madsens egenkonstruerade ubåt.Nu öppnar dansk polis för att en rekonstruktion kan klarlägga vad som hände i ubåten, under kvällen och natten då Kim Wall dog.–Vi överväger en rekonstruktion. Men det är något som måste planläggas i detalj, säger Jens Möller, chef för Köpenhamnspolisens mordenhet till Ekstrabladet.
Polisen avslöjar: Så åkte Madsens ubåt
Detaljerna runt den resväg som Peter Madsen åkte med sin egenbyggda ubåt, då den svenska journalisten Kim Wall anmäldes försvunnen, har varit hårt sekretessbelagda.Nu kan Kvällsposten berätta om delar av den rutt som fartyget åkte.– Peter Madsens fartyg har varken varit intill land, eller i närheten av land, säger Jens Möller, chef vid mordenheten i Köpenhamn till Kvällsposten.
Peter Madsens älskarinna träder fram: Tror på honom
Uppfinnaren Peter Madsen har erkänt att han dumpat journalisten Kim Walls kropp i Östersjön efter att hon dog på ubåten Nautilus.Madsen nekar dock till mord.Nu träder uppfinnarens älskarinna fram och berättar om sitt förhållande med den misstänkte.– Bilden av en mördare, som folk gärna tecknar, kan jag inte känna igen, säger hon till Ekstrabladet.
Madsens dator kan dölja hans hemlighet
Vad finns egentligen i ubåtsägaren Peter Madsens dator?Den mordmisstänkte dansken har hittills vägrat hjälpa polisen med att öppna datorn.Enligt försvarsadvokaten Betina Hald Engmark ska motståndet ha berott på affärshemligheter, som finns lagrade på hårddisken.
Läs mer om Betina Hald Engmark.
14.00: Häktningsförhandling inleds mot Peter Madsen
Peter Madsens förklaring om vad som hände på ubåten, då den svenska journalisten Kim Wall försvann, kan i eftermiddag bli offentligt.Klockan 14.00 väntas omhäktningsförhandlingen sätta i gång, då bland annat eventuella nya bevis mot Peter Madsen ska presenteras.Specialåklagaren Jakob Buch-Jepsen vill se den danska uppfinnaren fortsatt häktad – men denna gång för mord.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Peter Madsen erkänner brott mot griftefriden
Peter Madsen erkänner brott mot griftefriden.Erkännandet kom drygt en timme innan omhäktningsförhandlingarnas start på tisdagen.– Han erkänner att han begått brott mot griftefriden i samband med att han begravde Kim Walls kropp till sjöss, säger Madsens advokat Betina Hald Engmark till BT.
Läs mer om Betina Hald Engmark.
Danska polisen: Har kartlagt Madsens ubåtsrutt
Dansk polis vet nu exakt hur den ubåt som Peter Madsen – misstänkt för att tagit livet av journalisten Kim Wall – har rört sig i Öresund, rapporterar Extrabladet. Samtidigt har dykare undersökt en ubåt uppfinnaren tidigare medvetet sänkte 2008, rapporterar BT.
Peter Madsens önskan – strax efter gripandet
Peter Madsen förbereder nu sitt försvar i en häktescell på Vestre Fæengsel i Köpenhamn.Han förnekar brott helt och hållet.Den som ska få honom frikänd är advokat Betina Hald Engmark – en jurist som aldrig tidigare försvarat en misstänkt mördare. Det var Madsen själv som efter gripandet önskade Hald Engmark som försvarare.
JUST NU: Polisen röntgar Madsens ubåt efter spår
Här röntgar dansk polis Peter Madsens ubåt jakten på mordbevis.Arbetet inleddes på tisdagen och för insatsen har polisen tagit hjälp av stor mobil scanner.– Det kan finnas dolda rum i ubåtar och det är dem vi är ute efter, säger Jens Møller, chef för Köpenhamnspolisens mordenhet till Ekstrabladet.Polisen använder nu likhundar i sökandet i Öresund.
Madsens ubåt undersöks på nytt
UC3 Nautilus, ubåten där Peter Madsen misstänks ha mördat journalisten Kim Wall, ska undersökas på nytt. Farkosten tros ha många dolda hålrum.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Polisen: Vi vet vem tredje personen är
Den svenska journalisten Kim Wall försvann efter en resa med Peter Madsens ubåt Nautilus.Polisen arbetar intensivt med att kartlägga hennes sista timmar i livet.Vittnen ska ha sett en tredje person tillsammans med Kim Wall och Peter Madsen, innan ubåten lämnade hamnen.– Vi har uppgifter om det och vi vet också vem det är, säger utredningsledare Jens Möller.
Leif GW Persson: Så mördades Kim Wall
Den svenska journalisten Kim Wall ströps till döds i dansken Peter Madsens ubåt. Det är polisprofessorn Leif GW Perssons teori kring det uppmärksammade mordet. – Det hela är gjort på ett par minuter, säger han i en intervju i Brottscentralen i Expressen TV.
Så ska polisen lösa ubåtsgåtan
Dansk polis arbetar nu på flera fronter för att säkra spår och samla bevisning mot ubåtskonstruktören Peter Madsen, som misstänks ha orsakat den svenska journalisten Kim Wall död.Förutom att förhöra Madsen och söka efter spår i Öresund hoppas polisen hitta svar i ubåten Nautilus som nu undersöks minutiöst.–Det viktigaste är att jämföra resultat från undersökningen av de kvarlevor som hittats och den tekniska undersökning som gjort i ubåten med Peter Madsens förklaring av vad som hände, säger före detta förundersökningsledare Jørn Moo
Stora gåtan om Madsens förvandling: En ny Peter
Då: En excentrisk uppfinnare.Nu: En gåta.Den häktade ubåtsägaren Peter Madsens mystiska förvandling förbryllar så väl omvärlden som de som stått honom närmast.– Det här är obegripligt. Det är det verkligen, säger Christoffer Meyer, som känt Peter Madsen i tio år.
Peter Madsens advokat om mötena på häktet
Världens blickar riktas mot Peter Madsen, hobbykonstruktören som misstänks ha orsakat den svenska journalisten Kim Walls död.Advokat Betina Hald Engmark har varit Madsens försvarare sedan han greps och de senaste veckorna har hon överrumplats av fallets omfattning.Men hon ångrar inte att hon tog sig an uppgiften.–Jag är glad att få stå till tjänst, oavsett sakens karaktär. Jag hjälper alla som vänder sig till mig i den mån jag kan, säger hon till BT.
Läs mer om Peter Madsen.
Peter Madsens övertag mot polisens utredare
Peter Madsen har haft tillgång till nyhetsrapporteringen om danska polisens utredning av det misstänkta mordet på Kim Wall, 30.Trots att han sitter häktad har Madsen kunna se de danska tv-nyheterna.– Det blir lättare för honom att anpassa sina vittnesmål när han kan följa nyhetsrapportering, säger professorn och kriminologen Jerzy Sarnecki.
Läs mer om Jerzy Sarnecki, Kim Wall och Madsen.