Maiken caspersen falla

Stina bad inte Falla om ursäkt

PYEONGCHANG. Stina Nilsson är ångerfull efter knuffen mot Maiken Caspersen Falla.Men när de träffades i dag valde hon ändå inte att be om ursäkt.– Jag ska ta revansch på henne i spåret, säger Falla.

Hellre USA än Sverige, lätt!

PYEONGCHANG. Maiken Caspersen Falla kände sig trängd av Stina Nilsson på sprintstafetten.Efteråt var hon glad över att USA snuvade Sverige på guldet.– Hellre USA än Sverige, lätt, säger hon.
Läs mer om Stina Nilsson, Sverige och USA.
Norsk kritik: Stina kanske ska vara lite mer försiktig
Pyeonchang. Martin Johnsrud Sundby var hur nöjd som helst med sitt OS-guld. Bredvid honom satt Maiken Caspersen Falla med tomma ögon och surade på Stina Nilsson, efter att Sverige tagit silver och Norge brons. – I dag hade Stina svårt att hålla reda på armar och ben, säger Caspersen Falla.
Falla kritisk mot Nilssons åkstil
Försvann det nordiska guldet i sista backen? Tveksamt. Men norskan Maiken Caspersen Falla är ändå kritisk mot Stina Nilsson efter loppet. – Hon kommer ju bakifrån så det är ju hon som orsakar det, säger Falla.

Norska irritationen – mot Stina Nilsson

Stina Nilsson snuvade Maiken Caspersen Falla på silvret i lagsprinten.Efteråt var norskan irriterad på den svenska stjärnan.– Hon körde på mig!, säger Falla till Aftonbladet.
Upplagt för svensknorsk stjärnduell
Charlotte Kalla mot Marit Bjørgen. Stina Nilsson mot Maiken Caspersen Falla. Det är upplagt för en klassisk skidduell i dagens OS-sprintstafett. – De som vinner den duellen är ju verkligen värdiga vinnare, säger Sveriges förbundskapten Rikard Grip.
Kallas kaxiga pik till Norge inför rysaren
PYEONGCHANG. Charlotte Kallas mål i lagsprinten är att ge Stina Nilsson ett så bra utgångsläge som möjligt inför det avslutande varvet.Och om Nilsson då ställs mot Maiken Caspersen Falla, då är Kalla säker på seger.– Om det är hon och Maiken så känns det lugnt.
Kalla: Superstolt få åka med Stina
PYEONGCHANG. Charlotte Kalla medger att hon och Stina Nilsson är favoriter i teamsprinten. Hon säger också att hon skulle sitta lugnt tillbakalutad om Nilsson kom in på stadion tillsammans med Norges Maiken Caspersen Falla. – Är det Maiken så känns det lugnt, säger Kalla med ett stort leende.
Läs mer om Kalla, Maiken, Nilsson, Stina Nilsson och Stina.
Svenskarna är mer skadeglada
Pyeongchang. När Stina Nilsson och ryska trean Julia Belorukova började gråta fick Maiken Caspersen Falla också tårar i ögonen. – Och jag fick en klump i halsen av att höra svenska nationalsången, säger den norska OS-tvåan.
Sverige dömer ut bortförklaringen
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Maiken Caspersen Falla hade inte mycket att sätta emot Stina Nilsson i OS-finalen i sprint. Efteråt menar norskan att hon hämmades av en varning. – Jag förstod inte varför jag fick den, men jag blev försiktigare efter det, säger Falla. Hur Sverige bemöter den förklaringen? Med skepsis.
Läs mer om Falla, OS-finalen och Stina Nilsson.
Stina om rivalen: Kan alltid fejka
PYEONGCHANG. Stina Nilsson hade svårt att hålla tårarna tillbaka efter sitt OS-guld.Men i duellen med rivalen Maiken Caspersen Falla vägrade hon tro på seger förrän mållinjen var korsad.– Jag tog inte ut något i förskott – man kan ju alltid fejka, säger Nilsson.
Tvåan Caspersen Falla: Stina förtjänt av segern
Hyllningarna lät inte vänta på sig efter Stina Nilssons uppvisning i sprintfinalen. Norskan Maiken Caspersen Falla var stor i nederlagets stund. – Jag är glad för hennes skull. Stina är förtjänt av segern, sade den regerande mästaren som nu fick ge ifrån sig kronan.
Norskan om Stina: Vi är inte vänner
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Stina Nilsson besegrade Maiken Caspersen Falla och underströk tronskiftet inom damsprint.Och enligt norskan har de två inte någon särskild relation utanför spåren.– Nej, vi är inte vänner, säger Maiken Caspersen Falla.
Läs mer om Maiken Caspersen Falla och Stina.
OS-guld till Stina Nilsson – tre sekunder före norska tvåan
Stina Nilsson var helt överlägsen i damernas sprintfinal i OS i Pyeonchang. Segermarginalen till tvåan Maiken Caspersen Falla var hela tre sekunder.
Mäktiga uppvisningen av Stina Nilsson i kvalet
Stina Nilsson imponerade i sprintkvalet.Nilsson tog ledningen när hon gick i mål – och var före den regerande mästaren Maiken Caspersen Falla.
Du måste vara mentalt tuff och älska pressen i sprint
PYEONGCHANG. Han är norrmannen som hoppas att Stina Nilsson tar OS-guldet framför näsan på Norges Maiken Caspersen Falla. – Stina är en de två stora favoriterna med tanke på vad hon gjort både i år och i fjol, säger Ole Morten Iversen som är tränare för det svenska damlandslaget.
I dag kör Stina Nilsson för guld i sprinten
Får Stina Nilsson revansch för den snöpliga missen på VM i fjol? Den svenska längdstjärnan är en av favoriterna i dagens OS-sprintlopp – i hård konkurrens med främst norskan Maiken Caspersen Falla.
Märkliga bilderna – på Norges stjärnor
PYEONGCHANG. Maiken Caspersen Falla har på sig en grisnäsa.Marit Björgen smiskar sig själv.Och Heidi Weng är utklädd till en kyckling.Minst sagt märkliga bilder kablas ut på de norska skidstjärnorna dagen innan första OS-tävlingen.
Läs mer om OS-tävlingen.
Norska storfavoriten tappade allt i spurten
SEEFELD/STOCKHOLM. Linn Sömskar tog sig som enda svenska till sprintfinal i österrikiska Seefeld.Men efter en rafflande spurtduell knep schweiziskan Laurien Van der Graaff segern, tätt före Sophie Caldwell och Maiken Caspersen Falla.Linn Sömskar slutade femma i finalen, en och en halv sekund från pallplats.– Att bli uppkäkad på upploppet är ingenting hon vill vara med om, säger Anders Blomquist om Maiken Caspersen Falla.
Norska stjärnan i flygkaos – tvingades stanna hemma
PLANICA. Hon är Stina Nilssons tuffaste motståndare i lördagens världscupsprint i slovenska Planica.Men norskan Maiken Caspersen Falla har fått en mardrömsstart på helgen.När Nilsson och de övriga svenskorna lämnade sista träningen inför tävlingarna hade Falla inte ens landat i Slovenien ännu.Orsaken?Flygkaos.
Efter kaoset – fem norska åkare drar
OBERSTDORF. Irritationen var stor efter etapp fem i Tour de ski.Och nu väljer fem (!) norrmän att hoppa av tävlingen.Maiken Caspersen Falla, Silje Öyre Slind, Tiril Udnes Weng, Sindre Björnestad Skar och Finn Hågen Krogh åker alla hem till Norge.
Norska stjärnorna lämnar Tour de ski – efter kaoset
OBERSTDORF. Maiken Caspersen Falla vann dagens prolog i Oberstdorf – innan tävlingen ställdes in och resultaten ströks.Nu åker hon hem från Tour de ski.– Beslutet som togs var inte bra för henne, säger landslagschefen Vidar Löfshus till VG.Även Kathrine Harsem och Mari Eide bryter tävlingen.
Läs mer om Mari Eide, Oberstdorf och Tour.
Favoriten knäckt – kan bryta touren
Förhandsfavoriten Maiken Caspersen Falla fick slita rejält hårt för sin tredjeplats i dagens inledande sprint i Tour de Ski.Nu funderar norskan på att bryta touren.– Jag klarade inte av att resa mig upp, säger Caspersen Falla till Dagbladet.
Stora skrällen i Tour de ski – krossade alla
Schweiziska Laurien van der Graaff stod för en superskräll under lördagens inledning av Tour de Ski.I finalen av sprinten spurtade hon ifrån Sophie Caldwell och Maiken Caspersen Falla på upploppet och tog tourens första seger.– Det är helt galet, säger hon i segerintervjun.
Stora ilskan: Låter som ett aprilskämt
LENZERHEIDE. Längdsporten kan genomgå stora förändringar – redan om fem månader.Hur åkarna reagerar på beskedet?Med bestörtning.– I mina öron låter det som ett aprilskämt så det sjunger om det, säger Calle Halfvarsson.– Jag förstår inte poängen med det här, säger Maiken Caspersen Falla.