Malin johansson

Lysande! Fedora som att se en Hollywooddeckare

Malin Byström och Daniel Johansson lyser i huvudrollerna när Fedora har nypremiär på Kungliga Operan.

Malin Fransson: De svenska ungdomarna tar för sig i Köpenhamn

KÖPENHAMN. Långdistanssimmaren Victor Johansson symboliserar på ett bra sätt vad kortbane-EM handlar om. Det här är mästerskapet där de unga talangerna får ta plats på scenen.
Läs mer om Köpenhamn.
Minnesord: Malin Johansson
Diakonen Malin Johansson, Västerås, har avlidit i en ålder av 31 år. Hon efterlämnar familj och vänner.
Tonåringen satte nytt svenskt rekord
18-årige långdistanssimmaren Victor Johansson fortsätter att simma snabbt i VM-bassängen. Snabbt simmar också Storbritanniens bröstsimsstjärna Adam Peaty som satte nytt världsrekord på 50 meter bröstsim redan i försöken och som sedan förbättrade det ytterligare i semifinalen. Här är DN:s Malin Franssons rapport från VM-bassängen.

Johansson missade VM-finalen

Ungerns stora stjärna Katinka Hosszu grät glädjetårar när hon hade säkrat det första VM-guldet på hemmaplan. Svenska bröstsimsstjärnan Jennie Johansson tog sig inte vidare till final. Här är DN:s Malin Franssons rapport från en VM-bassäng.
Yatzy och raka rör ska ge vännerna VM-medaljer
BUDAPEST. Sveriges tre största simstjärnor Sarah Sjöström, Michelle Coleman och Jennie Johansson är inte bara tränings- och landslagskompisar utan har också utvecklat en vänskap som gör andra simmare i världstoppen avundsjuka. Inför VM i Budapest berättar de för DN:s Malin Fransson om hur de har inspirerat och pushat varandra fram till OS- och VM-medaljer – men också om vem av dem som aldrig lämnar något åt slumpen, vem som har det stökigast hemma – och vem som är en barbar vid frukostbordet.
Debatt: När ska ditt företag ta ställning mot sexköp?
Var femte svensk som köpte sex utomlands gjorde det under en tjänsteresa, enligt forskningsstudien Prostitution i Norden. Om svenska företag vill göra skillnad på internationella kvinnodagen på onsdag i en akut människorättslig fråga så bör de ta aktivt avstånd från prostitution. Det skulle få enormt positiva effekter, skriver Malin Roux Johansson och Parul Sharma, företrädare för organisationen RealStars som arbetar för att avskaffa sexhandel i Europa.
Malin förlorade sonen Valle, 8 – får stort stöd
Valle, 8, var på väg hem från fritids i jämtländska Nälden när han korsade en järnväg och tragedin var framme. Nu berättar Valles mamma, Malin Johansson, om sorgen och stödet efter att hennes son blev påkörd av ett tåg. – Han har förenat människor. Jag har mött sådan enorm kärlek och omtanke, säger hon.
Läs mer om Malin Johansson, Nälden och Valle.
Malin Fransson: Äntligen avslut på långdragen simmarkonflikt
INBLICK. Simmarna har bett om ursäkt och därmed är den segdragna konflikten framme vid ett slut. Från och med nästa år är Michelle Coleman och Jennie Johansson tillbaka i landslaget igen och kan sikta mot långbane-VM i Budapest.
Hittade biljett – hyllas för vad hon gjorde
När Malin Johansson-Tziampazis, 30, köpte en tågbiljett fick hon också med sig den förra kundens biljett. Hon blev orolig att någon skulle åka på en oförtjänt bot – och delade biljetten på Skånetrafikens Facebooksida, där hon nu hyllas. – Jag kände väl någonstans att man får göra det lilla positiva man kan, säger hon.
Friade för 16 år sedan – i dag firar de fyra år
På skottdagen 2000 friade Malin Westermark till sin prins Albert Johansson – i Expressen. Nu, 16 år senare, är de fortfarande gifta. – Det har aldrig varit något snack om att vi inte ska vara ihop, säger Malin.
Malin Fransson: Sportchefernas beslut är ingen överraskning
Sportcheferna Joakim Eriksson och Thomas Johansson har ägnat sin första säsong åt att peka ut vilken väg Djurgården ska gå.Nästa säsong ska strategin fullt ut omsättas i handling med hjälp av en ny huvudtränare, skriver DN:s Malin Fransson.
Läs mer om Djurgården.
Malin Fransson: Sportchefernas beslut är ingen överraskning
Sportcheferna Joakim Eriksson och Thomas Johansson har ägnat sin första säsong åt att peka ut vilken väg Djurgården ska gå.Nästa säsong ska strategin fullt ut omsättas i handling med hjälp av en ny huvudtränare, skriver DN:s Malin Fransson.
Läs mer om Djurgården.
Sexköpslagen värnar mänskliga rättigheter
Det är dags att slå ett slag för den svenska sexköpslagen som särskilt bör uppmärksammas idag, på FN:s internationella dag för mänskliga rättigheter. Prostitution är den främsta orsaken till att fenomenet människohandel existerar, skriver Malin Roux Johansson, grundare och verksamhetschef för Realstars.
Taxi Göteborg säger nej till prostitutionen
Nu tas ytterligare ett steg i arbetet mot prostitution och trafficking i Göteborg. Lagom till seglarfesten kring Volvo Ocean Race startades ett samarbete som innebär att en dekal finns på Taxi Göteborgs bilar, där man tar avstånd från verksamheten. – Vi är jätteglada för detta, säger Malin Roux Johansson, verksamhetsledare för den ideella organisationen RealStars som jobbar mot sextrafficking.
Malins upprop mot brister i psykvården
Malin Johansson, 47, har levt med bipolär sjukdom i nästan hela sitt vuxna liv. Hon reagerar skarpt mot att antalet vårdplatser inom psykiatrin minskar, att avdelningar stängs ner och att det framför allt under sommaren är svårt att få en lokal vårdkontakt. För att någonting ska hända har hon nu startat ett upprop. – Det är lika jävligt i alla landsting, säger hon.
Blågult krossade Norge - i bandy
Det blev förlust för de svenska handbollsdamerna mot Norge i semifinalen i handbolls-EM - men i bandyn var det inget snack om att blågult är bäst. Fredagens 12-1-vinst i Drammen hamnar i facket odiskutabla segrar. Matilda Svenler inledde målskyttet i fjärde minuten och noterade sammanlagt tre mål. Malin Persson, Linna Gunnarsson och Camilla Johansson blev tvåmålsskyttar.
Blågult krossade Norge — i bandy
Det blev förlust för de svenska handbollsdamerna mot Norge i semifinalen i handbolls-EM — men i bandyn var det inget snack om att blågult är bäst. Fredagens 12—1-vinst i Drammen hamnar i facket odiskutabla segrar. Matilda Svenler inledde målskyttet i fjärde minuten och noterade sammanlagt tre mål. Malin Persson, Linna Gunnarsson och Camilla Johansson blev tvåmålsskyttar.
Kvartett bjuder på julstämning i Rådhuset
Från torsdag den 11 december till söndag den 14 december blir det extra juligt i gamla Rådhuset på Stortorget.Kvartetten bakom julutställningen i gamla Rådhuset är: Malin Svensson, mönsterdesigner. Camilla Svensson, florist med juliga dekorationer. Birgitta Johansson, handgjorda chokladpraliner. Pia-Lena Anderson, mathantverk med bland annat knäckebröd, kex och marmelader.
Malin: Jag ifrågasatte min rätt att leva
För Malin Johansson Henaes, 19, blev högstadiet och gymnasiet ett helvete. Hon blev utstött och mobbad vilket ledde till en djup depression. Nu skriver hon om sina erfarenheter för att hjälpa andra som är utsatta.
Warberg skrällvann mot Älvstranden
Innebandy/Div 1 södra. Det blev en komfortabel vinst för Warberg IC. Och redan i premiären föddes en spännande kedja med Malin Hall, Amanda Johansson och Jenny Dahl.
En svensk superkväll
Det blev en blågul onsdagskväll i Berlin. På mindre än en halvtimme tog Sverige tre EM-medaljer i simning: Guld , silver och brons genom Sarah Sjöström, Jennie Johansson och Michelle Coleman.Här berättar de tre för DN:s utsända Malin Fransson om sina medaljlopp.
Paradise hotel tillbaka i höst
Den kommande säsongen av Paradise hotel har fått ett premiärdatum. Den 18 augusti är det dags för dokusåpan att återigen sändas i TV3 med Malin Gramer som programledare. I ett pressmeddelande utlovar tv-kanalen en ännu hetare, roligare, galnare och mer dramatiskt Paradise-höst. Jesper Jeppe Johansson vann den gångna säsongen av Paradise hotel efter att ha blåst Aina Lesse på vinstpengarna i finalen.
Debutanterna målade direkt: Brände en del
För två veckor sedan blev de uttagna i landslaget för första gången. I kväll skedde debuten för Rönnbys Malin Wikström och Julia Johansson - och det blev mål direkt.
Läs mer om Julia Johansson.
Fyra debutanter i innebandytrupp
De svenska innebandydamernas nye förbundskapten Andreas Lundmark har tagit ut sin första landslagstrupp. Fyra debutanter finns bland de 25 spelare som åker med till Euro Floorball Tour i Finland 25-27 april: Rönnbytrion Julia Johansson, Adina Augustsson och Malin Wikström samt Dalens Amanda Öhman.