Mallorca

Paret fejkade magsjuka på Mallorca – döms till fängelse

Paret påstod att deras solsemester förstörts på grund av magsjuka och krävde 215 000 kronor i skadestånd. Nu har de båda dömts till fängelse – avslöjade av sina inlägg i sociala medier.
Läs mer om Mallorca.

Malin Berghagen flyttar hem – för Lill-Babs skull

Malin Berghagen ska efter fyra år på Mallorca flytta sin bas till Sverige.Hon gör det för barnens skull – men också för att spendera tid med sina föräldrar.– Även om jag känner att båda kommer leva länge till så tänker jag mycket på att jag vill vara nära, säger hon.
Läs mer om Mallorca och Sverige.Hon.
Malin Berghagen flyttar hem – för Lill-Babs skull
Malin Berghagen ska efter fyra år på Mallorca flytta sin bas till Sverige. Hon gör det för barnens skull – men också för att spendera tid med sina föräldrar. – Även om jag känner att båda kommer leva länge till så tänker jag mycket på att jag vill vara nära, säger hon.
Läs mer om Mallorca och Sverige.
Därför flydde Emilio Ingrosso Sverige
För tio år sedan flyttade Emilio Ingrosso till Mallorca - något som gick mest ut över sonen Benjamin.I Livshjulet berättar kändiskrögaren och den tidigare proffsdansaren om flykten från Sverige och relationen till hans och Pernilla Wahlgrens barn.– De som straffades var ju mina barn, säger han i podcasten.

Tv-profilen hyllas – för intima orden

Kristin Kaspersen är på besök hos systern Malin Berghagen på spanska ön Mallorca.Nu hyllar hon systern för deras nära relation med ett inlägg på Instagram.Så tacksam för vänskap och systerskap skriver Kristin Kaspersen på det sociala mediet.
Strandhugg – Mallorca från vattnet
Trots att Mallorca är fullt av små hemliga badvikar där restauranger klänger längs bergssidorna är det få turister som kastat loss för att upptäcka ön från havet. Men charterutbudet för de som vill upptäcka något nytt är stort.
Läs mer om Mallorca.
Svenskars oro efter upproret på Mallorca
I helgen protesterade Mallorcas invånare mot turismen.I demonstrationen med över 3 000 deltagare bars plakat med texten Turister, åk hem!.– Jag vet inte om jag vill åka dit igen nu när det har gått så långt att de demonstrerar mot turister, säger svenska Mallorcavännen Lena Evers.
Läs mer om Mallorca och Turister.
Svenskars oro efter upproret på Mallorca
I helgen protesterade Mallorcas invånare mot turismen. I demonstrationen med över 3 000 deltagare bars plakat med texten Turister, åk hem!. – Jag vet inte om jag vill åka dit igen nu när det har gått så långt att de demonstrerar mot turister, säger svenska Mallorcavännen Lena Evers.
Läs mer om Mallorca och Turister.
Semesterön stänger stränder – vattnet fullt med avföring
Flera populära badstränder på Mallorca har spärrats av sedan badvattnet smittats av avföring.Kraftigt regn har fått öns föråldrade avloppssystem att svämma över.
Läs mer om Mallorca.
600 resenärer strandade – flygplan fast på Landvetter
Över 600 resenärer är drabbade efter ett tekniskt fel på ett av Tui:s flygplan.Bland annat har 330 resenärer blivit strandade på Mallorca.Sent på måndagskvällen väntas planet kunna lyfta från Palma – 26 timmar försenat.
Läs mer om Landvetter, Mallorca.Sent och Palma.
Resmålen med Europas bästa stränder – enligt svenskarna
Strandens dag infinner sig den 17 september. En purfärsk undersökning visar att svenskarna helst spenderar tid på stranden i Mallorca. Och att sand, ordning och redan är angeläget i vårt sökande efter den perfekta stranden
Läs mer om Mallorca.
Flera sexbrott på Mallorca – svensk turist drabbad
Tre kvinnliga turister överfölls sexuellt inom loppet av en dag på Mallorca.En av de drabbade är en svensk, 20-årig kvinna som blivit överfallen.Bara timme senare våldtogs en brittisk turist på orten, skriver Daily Mail.
Läs mer om Daily Mail, Mallorca och Mallorca.En.
10 guldkorn på favoritön Mallorca
Christer Björkman har hittat lugnet drygt tre timmars flygresa från Sverige. På terrassen i Palma släpper han allt, när han blickar ut över havet. Än så länge ser han sig som nybyggare, turist och upptäcktsresande på sin nya favoritö Mallorca.
Läs mer om Mallorca, Palma och Sverige.
Nu blir semestern på Mallorca ännu dyrare
Nu blir Mallorcasemestern dyrare. Öns styrande fördubblar den omstridda turistskatten. För en semestrande barnfamilj kan skatten handla om flera tusen kronor.
Läs mer om Mallorca och Mallorcasemestern.
Jennifers son fick svår smitta under semestern
Jennifer Barmer, 28, hoppades på en bekymmersfri semester på Sunwing Alcudia Beach på Mallorca.I stället drabbades hennes son av en smitta på hotellet – som gav blåsor på kroppen.Hon är kritisk till att de inte blev informerade av Ving.– Vi brukar informera gästerna. Att familjen inte fått information när de anlände är bara att beklaga, säger Charlotte Hallencreutz, informatör på Ving.
De skulle på skön semester – hamnade på nudisthotell
När Kim Kulmala och hennes två kompisar skulle checka in på hotellet i Mallorca blev de ombedda att ta av sig kläderna.– De skrattade åt oss och frågade om de visste vad för hotell vi bokat.Researrangören Expedia hade nämligen missat att de placerat tjejerna på ett nudisthotell.
Läs mer om Mallorca.
Mallorca kan tvingas ta bort all växtlighet
Utplåna all växtlighet på Mallorca!Nej, det är inget skämt utan ett EU-förslag som kan bli verklighet.En förödande smitta hotar inte bara den vackra semesterön utan hela Spanien och Italien.
5 måsten i Palma
PALMA, MALLORCA. Sätt guldkant på semestern med våra favoriter i Palma. Vi tipsar om de bästa platserna för sol och bad, shopping och middag med efterföljande drinkar.
Läs mer om Palma.
Läkarorder till Jeremy Clarkson: Stanna på sjukhuset eller dö
I en krönika i Sunday Times beskriver Jeremy Clarkson sitt hälsoläge – som är betydligt allvarligare än vad som tidigare framgått. Läkarna förbjud honom att lämna sjukhussängen och kräver två månaders sjukskrivning för att låta kroppen återhämta sig. Det var under början av en semestervecka på Mallorca som Jeremy Clarkson sökte läkarvård, något han bland annat berättade på Instagram. Det framgick då att Jeremy Clarkson vårdades för lunginflammation. När läkarna tog blodprov visade det sig att Clarksons CRP-värde (C-reaktivt protein)
Jeremy Clarkson kunde ha dött – blev varnad av läkare
Jeremy Clarkson var på semester när sjukdomen slog till.Nu berättar Top gear-stjärnan om den skrämmande upplevelsen på sjukhuset på Mallorca och om läkarens ultimatum.Om du inte gör som jag säger kommer du att dö, skriver Jeremy Clarkson i sin kolumn i Sunday Times, som citeras av Metro.
Läs mer om Jeremy Clarkson, Mallorca, Metro och Top.
Surfcamp – det nya sättet att resa
Allt fler svenskar väljer aktiva semesterresor. Det kan vara vandringsresor till Alperna eller cykelresa till Mallorca.På senare tid har en ny typ av resa seglat upp i popularitet – att åka på surfcamp. Ett underbart sätt att spendera semestern, träffa nya människor och framför allt, lära dig att surfa.Allt om Resors Alvaro Susena testar den nya trenden.
Läs mer om Alperna och Mallorca.På.
Mallorca begränsar antalet turistbäddar
Nästa sommar kan det bli dyrare att semestra på svenskfavoriten Mallorca när en ny lag begränsar antalet turistbäddar. – Destinationer måste omvärdera tanken om att maximera, säger turistforskaren Stefan Gössling.
Läs mer om Mallorca och Stefan Gössling.
Dansk turist dog i drunkningsolycka på Mallorca
En 66-årig dansk turist har drunknat på Mallorca.Spanska medier har skrivit om olyckan.Nu bekräftar danska UD att den danske mannen avlidit på den spanska turistorten.
Läs mer om Mallorca och Mallorca.Spanska.
Silvia och Victoria på släktbröllop på Mallorca
Drottning Silvia och kronprinsessan Victoria var på släktbröllop på Mallorca i helgen.Helena Christina Sommerlath gifte sig med Ian Martin i katedralen i Palma.Bruden är både brors- och guddotter till Silvia samt kusin till Victoria.
Så semestrar alla Hagasessorna i sommar
De har haft haft ett tufft år och flera tragedier bakom sig.I veckan fyllde prinsessan Christina år och dagen firades på franska rivieran.– Hon älskar att vara där nere, säger en källa.Samtidigt njuter de andra syskonen av sommaren på Mallorca, England och i Sverige.