Mallorca

10 insidertips på Mallorca

Mallorca är en av svenskarnas absoluta favoriter för semestern. Men vad bör man inte missa när man besöker ön? Allt om Resor reste till Palma och ställde frågan till folk som bor på ön eller besöker den ofta: Vilka är dina bästa tips på Mallorca?
Läs mer om Mallorca, Palma och Resor.

Sommarens 10 mest spännande platser i Spanien

Spanien är ett fantastiskt resmål. Mallorca och Barcelona hör till de självklara favoriterna, men här finns så mycket mer. Varför inte satsa på Sevilla, Rioja eller Valencia i stället? Eller Gran Canaria som är som bäst under sommaren. Låt dig inspireras av Allt om Resors guide till 10 härliga resmål.
Världen står i blom – här är de 12 bästa platserna att möta våren
Keukenhof, Central park, Sofiero, Mallorca och Provence. Det finns så många fantastiska platser att uppleva blomsterprakt på när världen står i blom. Voilà – här är världens 12 vackraste blomningar. Njut av all ljuvlig blomsterprakt.
Läs mer om Central, Mallorca, Provence och Sofiero.
Exets ord om Malin Berhagens yngre kille
Tommy Nilsson hyllades härom dagen av exet tillika Mallorca-bon Malin Berghagen. Nu svarar han med värme och ger tummen upp för hennes nye pojkvän. – Isak (ex-parets gemensamme son) tycker om honom och det räcker för mig, säger sångaren.

SVT-profilerna som bytte liv

Nyhetsankaret Pelle Edin bytte SVT-jobbet mot solen på Mallorca. Nu njuter han av det nya livet tillsammans med hustrun Agneta – men är redo att rycka in om SVT kallar. – Det känns jättebra, säger Pelle Edin Expressen har kartlagt fler SVT-profiler som lämnade rutan – och bytte liv.
SVT-profilen lämnade landet – så lever han i dag
Pelle Edin bytte Aktuellt-studion mot solen.Nu berättar SVT-profilen om sitt nya liv där han bor säsongsvis i Sverige och Mallorca.– Det var nervöst att inte köpa ett färdigt objekt men det har gått jättebra, säger han till Aftonbladet.
Kändis-systrarnas härliga återförening
Malin Berghagen och Kristin Kaspersen har haft en härlig återförening på Mallorca. Dagarna innan påsk reste Kristin Kaspersen dit för ett härligt återförenande i värmen med sin halvsyster. Palma, vänner, skratt och kärlek!, skriver Kristin Kaspersen på Instagram.
15 härliga tips på favoritön Mallorca
MALLORCA. Sommarens populäraste ö är behaglig, bedårande och behändig i sin storlek. I över 20 år har Mallorca-kännaren och Allt om Resors medarbetare Elisabet Garcia besökt ön, här delar hon med sig av några favoriter. Av Elisabet Garcia
Världens 12 bästa kryssningar 2017
Kryssningskalendern är öppen året om; fartygen avgår ständigt från hamnar i olika delar av världen. Vilket hav, fartyg och rederi du väljer är upp till dig. Här är 12 heta tips spridda över årets olika månader som kan inspirera. Vi bjuder på allt från en guide till lyxkryssning i Medelhavet, naturtur i Alaska, charterkryss från Mallorca – och en Kubarutt.
Läs mer om Alaska, Kubarutt, Mallorca och Medelhavet.
Spanskt turistmål vill förbjuda uthyrning till turister
Det populära svenska turistmålet Palma de Mallorca tänker förbjuda fastighetsägarna från att hyra ut sina lägenheter till turister. Vice borgmästaren Antoni Noguera hotar med böter på nästan 400 000 kronor för de som hyr ut olicensierat, skriver Diario de Mallorca och Svenska magasinet. – Jag tror de tänker fel, säger svenskan Christina Kastin på Mallorca.
Berghagens plötsliga beslut – för familjen
Malin Berghagen väljer nu att ta ett sabbatsår från sina yogaresor och planerar för framtiden. I ett inlägg på Instagram berättar hon att hon har tagit beslutet – för att fokusera på sin familj: Mitt fokus kommer vara mina två hem, Sverige och Mallorca skriver Malin Berghagen.
Upptäck det orörda och genuina Mallorca
MALLORCA, SPANIEN. Gillar du att ta dig bortom allfartsvägarna? Då är Mallorca ön för dig. Följ med Allt om Resors Jörgen Ulvsgärd på en spännande upptäcktsfärd till små dolda restauranger, skyddade vikar och vindlande vägar.
Läs mer om Allt och Mallorca.
Kunglig fängelsedom kan bli ett lyft för monarkin
Att Iaki Urdangarn, tidigare olympisk handbollsspelare och hertig av Mallorca, till slut skulle låsas in var de flesta spanjorer säkra på. Den stora frågan var om även hustrun Cristna skulle fängslas. Och om det spanska kungahusets utdragna annus horribilis – utredningen av Urdangarns affärsverksamheter har pågått i ett halvdecennium – nu får ett slut.
Läs mer om Cristna och Mallorca.
Provkörd: Volkswagen Golf får ett lyft – modern teknik och fler hästkrafter
Hej Erik, du är på Mallorca och kör en ny Volkswagen Golf? Ja, det är exakt vad jag gör. Vad vill du veta? Alltså, är det en ny Golf du kör? Ja, det är en uppdaterad, ansiktslyft VW Golf. Alltså en facelift. Den har fått lite nytt utseende, som i och för sig påminner väldigt mycket om det dagens Golf, och en del nya funktioner. Också har den fått mer power. Det låter ju lovande! Visst gör det? Golf är ju en väldigt komplett bil sedan innan, men nu är den ännu lite ytterligare imponerande. GTI har fått 15 hästar till och R har fått 10 extra, totalt 310 hk i den nu allts
Läs mer om Golf, Mallorca och Volkswagen Golf.
Benjamin Ingrossos nya plan: Lämna Sverige
Benjamin Ingrosso gjorde succ i Melodifestivalen och tog sig till final. Nu berättar han att han tänker åka till Mallorca och sin pappa efter att Melodifestivalen är över – och att stjärnan vill bo utomlands i framtiden. – Jag vill absolut flytta utomlands och jag har planer på att göra det så småningom. Det vore jätteskönt att flytta utomlands, säger Benjamin Ingrosso till Hänt.
Mallorca – 13 bästa tipsen på svenskfavoriten
Mallorca är ön som i tusentals år förtrollat besökare med sin vackra natur, sina stränder och sevärdheter. Här är 13 klassiska tips att göra på Mallorca. Som alla inbitna Mallis-älskare bör känna till – som Palma, Soller, Valldemossa och Deià. Vandra nerför bergssluttningen till den lilla stenstranden Cala Deià och dess två restauranger. Vattnet är turkosblått och stranden stenig men det är ändå en av Mallorcas bästa stränder. Njut av nypressad solmogen apelsinjuice på ekologiska citrusodlingen Ecovinyassa i Fornalutx. Eller leta dig in i de svala gränd
Kungens kärlekshyllning till sin syster
Kungen höll ett kärleksfullt tal till sin syster, prinsessan Birgitta, på 80-årsdagen. Bland annat uttryckte han sin glädje över att äntligen ha sin syster, som vanligtvis bor på Mallorca, i Sverige. –Prinsessan Birgitta blev överlycklig, säger Alexandra Charles, en av gästerna på 80-årsfesten.
Läs mer om Birgitta, Mallorca och Sverige.
Prinsessan Birgittas 80-årsfest på Mallorca
Prinsessan Birgitta har inte firat klart sin 80-årsdag än. På lördag flyger hon hem till Mallorca – där ytterligare en fest väntar. Men den här gången är det inte kungen som håller i trådarna.
Läs mer om Mallorca.
Bianca Ingrosso återförenas med sin pappa
Bianca Ingrosso ändrade sina planer i all hast - och åkte förra veckan till Mallorca för att återförenas med sin familj. Så mysigt med alla tillsammans vid pappas stora bord i hans nya FANTASTISKA lägenhet, skriver hon bland annat på sin blogg, och hyllar också den varma relationen som de har inom familjen.
Läs mer om Mallorca.
Christina ska fylla ett plan – med 30 hundar
Göteborgaren Christina Kastin bor på Mallorca och arbetar varje dag för att ön ska bli helt hundvänlig.Nu har hon tagit initiativet till en ny nivå.–Jag ska fylla ett flygplan med 30 hundar, som reser i kabinen, berättar Christina Kastin.
Läs mer om Christina Kastin och Mallorca.
Stjärnornas hälsningar – så firar kändisarna jul
Malin Berghagen firar jul på Mallorca med sina vänner och Malena Ernman tar god tid på sig och låter julen vara länge. Här är några av kändisarnas julhälsningar och berättelser om hur de firar jul. - Dagen spenderas med bad och bastu och en god middag på kvällen, säger artisten Gunhild Carling om sin julafton.
Gran Canaria – 12 tips som sätter guldkant på resan
Förändringens vindar blåser över Gran Canaria. Las Palmas, Maspolamas, Playa Ingls och andra semesterorter plockar upp fastlandets trender och tendenser och genomgår ett liknande förvandlingsnummer som Mallorca gjorde för ett tiotal år sedan. Vi tipsar om fyra hotell, fyra restauranger och fyra cockailbarer och terasser som sätter guldkant på resan.
Läs mer om Gran Canaria och Mallorca.
Lotties sju bästa upplevelser på Mallorca
På Mallorca råder skördetid året runt, från de första apelsinerna i januari till oliverna i november. Lottie Knutson ger sina bästa tips till öns småskaliga odlare och genuina matupplevelser. Utmed vägen följer oväntade möten och vackra kulturlandskap.
Läs mer om Mallorca.
Här är världens bästa öar – enligt amerikanerna
Mallorca är världens tredje bästa ö utanför USA. Och Kreta tar nionde platsen.
Läs mer om USA.
Malin Berghagen: Pappa är en fighter
Lasse Berghagen har tvingats genomgå en hjärtoperation. Nu stöttas han av sin familj, som befinner sig tillsammans på Mallorca. – Pappa är en fighter, säger Malin Berghagen.
Läs mer om Malin Berghagen och Mallorca.