Mallorca

Kungens kärlekshyllning till sin syster

Kungen höll ett kärleksfullt tal till sin syster, prinsessan Birgitta, på 80-årsdagen. Bland annat uttryckte han sin glädje över att äntligen ha sin syster, som vanligtvis bor på Mallorca, i Sverige. –Prinsessan Birgitta blev överlycklig, säger Alexandra Charles, en av gästerna på 80-årsfesten.
Läs mer om Birgitta, Mallorca och Sverige.

Prinsessan Birgittas 80-årsfest på Mallorca

Prinsessan Birgitta har inte firat klart sin 80-årsdag än. På lördag flyger hon hem till Mallorca – där ytterligare en fest väntar. Men den här gången är det inte kungen som håller i trådarna.
Läs mer om Mallorca.
Bianca Ingrosso återförenas med sin pappa
Bianca Ingrosso ändrade sina planer i all hast - och åkte förra veckan till Mallorca för att återförenas med sin familj. Så mysigt med alla tillsammans vid pappas stora bord i hans nya FANTASTISKA lägenhet, skriver hon bland annat på sin blogg, och hyllar också den varma relationen som de har inom familjen.
Läs mer om Mallorca.
Christina ska fylla ett plan – med 30 hundar
Göteborgaren Christina Kastin bor på Mallorca och arbetar varje dag för att ön ska bli helt hundvänlig.Nu har hon tagit initiativet till en ny nivå.–Jag ska fylla ett flygplan med 30 hundar, som reser i kabinen, berättar Christina Kastin.
Läs mer om Christina Kastin och Mallorca.

Stjärnornas hälsningar – så firar kändisarna jul

Malin Berghagen firar jul på Mallorca med sina vänner och Malena Ernman tar god tid på sig och låter julen vara länge. Här är några av kändisarnas julhälsningar och berättelser om hur de firar jul. - Dagen spenderas med bad och bastu och en god middag på kvällen, säger artisten Gunhild Carling om sin julafton.
Gran Canaria – 12 tips som sätter guldkant på resan
Förändringens vindar blåser över Gran Canaria. Las Palmas, Maspolamas, Playa Ingls och andra semesterorter plockar upp fastlandets trender och tendenser och genomgår ett liknande förvandlingsnummer som Mallorca gjorde för ett tiotal år sedan. Vi tipsar om fyra hotell, fyra restauranger och fyra cockailbarer och terasser som sätter guldkant på resan.
Läs mer om Gran Canaria och Mallorca.
Lotties sju bästa upplevelser på Mallorca
På Mallorca råder skördetid året runt, från de första apelsinerna i januari till oliverna i november. Lottie Knutson ger sina bästa tips till öns småskaliga odlare och genuina matupplevelser. Utmed vägen följer oväntade möten och vackra kulturlandskap.
Läs mer om Mallorca.
Här är världens bästa öar – enligt amerikanerna
Mallorca är världens tredje bästa ö utanför USA. Och Kreta tar nionde platsen.
Läs mer om USA.
Malin Berghagen: Pappa är en fighter
Lasse Berghagen har tvingats genomgå en hjärtoperation. Nu stöttas han av sin familj, som befinner sig tillsammans på Mallorca. – Pappa är en fighter, säger Malin Berghagen.
Läs mer om Malin Berghagen och Mallorca.
Danska regentparet lever parallella liv
Det danska regentparet tycks ha allt mindre kontakt med varandra. Plötsligt tog drottning Margrethe en veckas semester och for i väg utomlands. Nästan samtidigt befann sig maken prins Henrik på Mallorca och invigde sin egen utställning med skulpturer.
Läs mer om Henrik, Mallorca och Margrethe.
Svenska omkom i olycka på Mallorca
En svensk kvinna i 45-årsåldern har omkommit i en trafikolycka på Mallorca.
Läs mer om Mallorca.
Svenska omkom i olycka på Mallorca
En svensk kvinna i 45-årsåldern har omkommit i en trafikolycka på Mallorca.Olyckan upptäcktes i...
Läs mer om Mallorca och Mallorca.Olyckan.
Svensk kvinna död i bilolycka på Mallorca
En 47-årig svensk kvinna har avlidit efter en bilolycka på Mallorca. UD kan bekräfta att en kvinna avlidit. – Vi känner till att en svensk kvinna i 50-årsåldern har avlidit på Mallorca, säger Rasmus Eljanskog vid UD:s presstjänst.
Läs mer om Mallorca.
Körberg och Dalle ger sin syn i revy
Tommy Körberg och Peter Dalle åkte till Mallorca och kom hem med en revy. I veckan är det premiär...
Läs mer om Dalle, Mallorca och Peter Dalle.
Malin Berghagen orolig efter hoten
Malin Berghagen och systern Kristin Kaspersen har utvecklat ett system för att känna igen falska vänner. Hon berättar även om anonymiteten hon fått på Mallorca och om stalkern som fick henne att lägga ner bloggen. – Det som gjorde att det till slut inte gick, det var då hon började hota mina barn i de här mejlen, säger Malin Berghagen i podcasten Livshjulet.
De är höstens hetaste resmål enligt svenskarna
Sverige går in resfeber i höst. Bokningarna har ökat med 9 procent – den stora vinnaren är London följt av Malaga och Mallorca.
Läs mer om London, Malaga och Mallorca.
Här bor du som på ett charterhotell på Mallorca
Nej, det är inte en härlig pool någonstans på Mallorca. Men nu kan du bo precis som på chartersemestern där det bara är gå ut och slänga sig i vattnet. Lägenheten ligger i Malmö och här finns även tennisbana, krog och en vinkällare.
Läs mer om Mallorca och Malmö.
Helt fel att bli arg på solstolspaxarna
Fritidsresors förbud mot solstolspaxarna på Mallorca har i veckan engagerat enormt. Många blir vansinniga på semesterkollegor som paxar. Helt fel. Rikta ilskan mot arrangör och hotell i stället - som säljer en dröm om en plats i solen - men överraskar gästerna med hela havet stormar.
Läs mer om Mallorca.
Fembarnsfamiljens mardröm på Mallorca
Familjen Andersson Sali såg fram emot en semester på Mallorca –men resan blev snabbt en mardröm. Patricia Sali, 40, möttes av en bluff när hon, sambon och deras fem barn kom fram till lägenheten. –Jag tänkte flera gånger att det var för bra för att vara sant, säger hon.
Läs mer om Mallorca.
Ingen hörde skriken – dog i bergsskreva
I 5-6 timmar ropade mannen förtvivlat på hjälp nerifrån den djupa sprickan i berget. Men ingen hörde och till sist avled hustrun som fanns bredvid honom. Dramat inträffade i söndags kväll på semesterön Mallorca. Det danska paret hade vandrat i bergen i flera dagar när olyckan skedde.
Läs mer om Mallorca.
Mons Kallentoft: En sexigare bar finns inte
Mons Kallentoft delar sin tid mellan Stockholm och Palma på Mallorca. Men hans absoluta favoritkaf ligger i Paris – trots att han blivit utkastad därifrån. – Jag blev utslängd när jag var där och lanserade Zack. En bedrift som knappt Hemingway lyckades med, säger han till Allt om Resor.
Plan på Landvetter har evakuerats
Ett Vingplan med destination Mallorca står just nu kvar på Landvetter. Planet har evakuerats på alla resenärer och tekniker är på plats för att utreda. Planet skulle ha lyft 18.25. – Orsaken till detta är vibrationer i skevrodret, säger Magdalena Öhrn, informationsansvarig på Ving. Malin Persson, 56, skulle ha suttit på planet. – Det är lite läskigt, säger hon.
Malin Berghagen: Jag vill åka till Bhutan
Malin Berghagen älskar sin nya hemstad Palma på Mallorca men drömresan går till Bhutan. På besök i Stockholm äter hon gärna middag på östermalmskrogen Ekstedts eller tar en kaffe på Mellqvist i Vasastan.
Resan blev mardröm: Var helt utan kontroll
Piloterna övergav passagerarna på planet, flygplatsen släcktes ner och vakter fick kallas in när upprörda resenärer började slå i borden. Familjen Augustinssons semesterresa till Mallorca förvandlades till rena mardrömmen. – Alltihop var helt utan kontroll, säger pappa Adam Augustinsson.
Läs mer om Adam Augustinsson och Mallorca.