Mallorca

De skulle på skön semester – hamnade på nudisthotell

När Kim Kulmala och hennes två kompisar skulle checka in på hotellet i Mallorca blev de ombedda att ta av sig kläderna.– De skrattade åt oss och frågade om de visste vad för hotell vi bokat.Researrangören Expedia hade nämligen missat att de placerat tjejerna på ett nudisthotell.
Läs mer om Mallorca.

Mallorca kan tvingas ta bort all växtlighet

Utplåna all växtlighet på Mallorca!Nej, det är inget skämt utan ett EU-förslag som kan bli verklighet.En förödande smitta hotar inte bara den vackra semesterön utan hela Spanien och Italien.
5 måsten i Palma
PALMA, MALLORCA. Sätt guldkant på semestern med våra favoriter i Palma. Vi tipsar om de bästa platserna för sol och bad, shopping och middag med efterföljande drinkar.
Läs mer om Palma.
Läkarorder till Jeremy Clarkson: Stanna på sjukhuset eller dö
I en krönika i Sunday Times beskriver Jeremy Clarkson sitt hälsoläge – som är betydligt allvarligare än vad som tidigare framgått. Läkarna förbjud honom att lämna sjukhussängen och kräver två månaders sjukskrivning för att låta kroppen återhämta sig. Det var under början av en semestervecka på Mallorca som Jeremy Clarkson sökte läkarvård, något han bland annat berättade på Instagram. Det framgick då att Jeremy Clarkson vårdades för lunginflammation. När läkarna tog blodprov visade det sig att Clarksons CRP-värde (C-reaktivt protein)

Jeremy Clarkson kunde ha dött – blev varnad av läkare

Jeremy Clarkson var på semester när sjukdomen slog till.Nu berättar Top gear-stjärnan om den skrämmande upplevelsen på sjukhuset på Mallorca och om läkarens ultimatum.Om du inte gör som jag säger kommer du att dö, skriver Jeremy Clarkson i sin kolumn i Sunday Times, som citeras av Metro.
Läs mer om Jeremy Clarkson, Mallorca, Metro och Top.
Surfcamp – det nya sättet att resa
Allt fler svenskar väljer aktiva semesterresor. Det kan vara vandringsresor till Alperna eller cykelresa till Mallorca.På senare tid har en ny typ av resa seglat upp i popularitet – att åka på surfcamp. Ett underbart sätt att spendera semestern, träffa nya människor och framför allt, lära dig att surfa.Allt om Resors Alvaro Susena testar den nya trenden.
Läs mer om Alperna och Mallorca.På.
Mallorca begränsar antalet turistbäddar
Nästa sommar kan det bli dyrare att semestra på svenskfavoriten Mallorca när en ny lag begränsar antalet turistbäddar. – Destinationer måste omvärdera tanken om att maximera, säger turistforskaren Stefan Gössling.
Läs mer om Mallorca och Stefan Gössling.
Dansk turist dog i drunkningsolycka på Mallorca
En 66-årig dansk turist har drunknat på Mallorca.Spanska medier har skrivit om olyckan.Nu bekräftar danska UD att den danske mannen avlidit på den spanska turistorten.
Läs mer om Mallorca och Mallorca.Spanska.
Silvia och Victoria på släktbröllop på Mallorca
Drottning Silvia och kronprinsessan Victoria var på släktbröllop på Mallorca i helgen.Helena Christina Sommerlath gifte sig med Ian Martin i katedralen i Palma.Bruden är både brors- och guddotter till Silvia samt kusin till Victoria.
Så semestrar alla Hagasessorna i sommar
De har haft haft ett tufft år och flera tragedier bakom sig.I veckan fyllde prinsessan Christina år och dagen firades på franska rivieran.– Hon älskar att vara där nere, säger en källa.Samtidigt njuter de andra syskonen av sommaren på Mallorca, England och i Sverige.
Ellen och Portias kärleksbild – efter ryktet om skilsmässa
Ellen DeGeneres och hustrun Portia de Rossi har omgärdats av skilsmässorykten.Kändisparet har under sommaren slagit tillbaka mot uppgifterna – och delat med sig av kärleksfulla semesterbilder från soliga Mallorca. Det här gör mig så glad, skriver Ellen DeGeneres till en bild.
Läs mer om Mallorca, Portia och Rossi.
Familjen blåst på resan – bokningen fanns inte
Björn Jansson blev bjuden på en resa av sina tre barn efter att hans hustru hade gått bort tidigare i år.Semestern skulle bli en nystart för honom och de tre familjerna. De hade bokat boende på Mallorca genom Tripadvisor, men något hus fanns inte.– Vi stod ute i mörkret tolv på natten med barnbarn mellan ett och tretton år, säger Björn Jansson.
Vandra på Mallorca – Lottie Knutsons ger sina bästa tips
Allt fler upptäcker Mallorca bortom stränderna. Först ut var golfarna och cyklisterna. Nu är det vandrarnas tur att hitta skönheten i blomstrande dalar och lantliga hotell.
Läs mer om Mallorca.
Tvååring död på Mallorca
En dansk tvååring har hittats död på Mallorca, uppger danska Ekstra Bladet.Pojken uppges ha drunknat i en pool.
Stopp för tjurdödande på Mallorca
I en djurrättslag som klubbades på måndagen förbjuder den spanska autonoma regionen Balearerna användandet av vassa redskap som kan skada och/eller döda tjuren under tjurfäktningar. Det regionala parlamentet på ögruppen, som bland annat omfattar Mallorca, har däremot inte uttryckligen förbjudit tjurfäktning.
Läs mer om Balearerna och Mallorca.
La ner karriären – blev yogalärare på Mallorca
Under fotbolls-EM passar SportExpressen på att minnas tidigare blågula landslagshjältar.Vad gör Hanna Ljungberg, Caroline Jönsson och Josefine Öqvist i dag?Här får du veta hur det gick sen för fler välkända landslagsspelare.
Då återkommer prinsessan Birgitta till Sverige
Hon var nyligen i Sverige för att vara med och fira Victoria som fyllde 40 år förra veckan.Nu är prinsessan Birgitta tillbaka på Mallorca och njuter av värmen - och golfspelande.Men det dröjer inte länge förrän hon kommer tillbaka till Sverige igen.– Jag kommer i september, säger prinsessan Birgitta.
Läs mer om Birgitta, Mallorca, Sverige och Victoria.
Öborna har fått nog – nu stoppar Mallorca nya hotell
Turismen till Mallorca slår i taket. Nu stoppas nya turistbäddar i Palma stad och uthyrning med Airbnb ska regleras. Samtidigt protesterar öborna mot turisternas köp av fastigheter på Mallorca.
Läs mer om Airbnb, Mallorca och Palma.
Mallorcabor protesterar mot turisters semesterhus
Allt fler svenskar väljer att köpa sin semesterbostad på Mallorca. Men nu protesterar boende i Palma och även politikerna på ön. Rika utlänningar köper bostäder och trissar upp priserna så lokalbefolkningen inte har råd att bo kvar.
Läs mer om Mallorca och Palma.
Resor till spanska semesteröar kan få alkoholförbud
Nu blir det stopp på drinken ombord när du flyger på semester till Mallorca och Ibiza.I alla fall om öarnas myndigheter får som de vill.Precis som på så många turistmål i södra Europa har man tröttnat på alla fylleturister.
Läs mer om Europa, Ibiza.I och Mallorca.
Kaj Linna: Som att bli pånyttfödd
Det nya livet har börjat.Kaj Linna är stammis på en tapaskrog, har börjat spela racketsporten padel och drömmer om att köpa en spansk bondgård och bygga upp den till något eget.I en stor intervju på Mallorca berättar han om kändisskapet, friheten – och att 13 år i fängelset aldrig förändrade honom:– Den frihet jag känner inom mig själv har de aldrig kunnat ta ifrån mig.
Läs mer om Mallorca.
Artistens lyxiga bröllop på Mallis
Efter att deras efterlängtade dotter som kom i höstas, så har paret tagit ytterligare ett steg i sin relation.Artisten Rennie Mirro och Ann Svensson firade midsommar med att lova varandra evig trohet under strålande sol på Mallorca.
Läs mer om Ann Svensson och Mallorca.
Rögleprofilen Kenny Jönsson mötte hajen
Hajen som satt skräck i turisterna på Mallorca mötte sitt öde och avlivades på söndagen.Men först simmade den runt i en vik där förre hockeystjärnan Kenny Jönsson, 42, fick syn på den.– Det blev febril aktivitet bland strandlivräddarna för att hålla koll på den, säger han till HD.
Läs mer om Kenny Jönsson och Mallorca.
Hajen spred skräck på Mallorca – nu är den död
Nu är hajen som skrämt upp tusentals turister på Mallorca död.Den fångades in och avlivades på söndagen, efter att experter funnit att den var allvarligt skadad.
Läs mer om Mallorca.