Mallorca

Förvånande trenden: Hit vill svenskarna resa i sommar

Mallorca minskar drastiskt, Paris och Turkiet ökar och Thailand blir allt populärare som sommarresmål.Det är de stora överraskningarna i en ny Sifoundersökning om svenska restrender inför sommaren.
Uppgifter: EQT påbörjar spansk försäljning
EQT har inlett en process för att sälja Islalink, vars fiberoptiska kablar ansluter Kanarieöarna och Mallorca till fastlandet. Det skriver spanska El Economista baserat på ej namngivna källor.
Malin Berghagen avslöjar kärleksgåvan till pojkvännen
Malin Berghagen firade alla hjärtans dag på Mallorca.Nu avslöjar hon på sin blogg kärleksgåvorna hon gav till pojkvännen Pablo under en romantisk lunch på den spanska ön.Den här lunchen blev mer speciell än vi anade, skriver hon.
Läs mer om Mallorca.Nu och Pablo.

Semesterorter förbjuder turister med dieselbil

Mallorca och Ibiza är mycket populära resmål för svenskarna – men att ta bilen dit kommer bli svårt längre fram.Kommer du i dieselbil är du från år 2025 inte välkommen. Alls.
Läs mer om Ibiza.
Kanarieöarna kan bli dyrare – föreslår turistskatt
Kanarieöarna kan bli nästa populätra turistmål som inför turistskatt.Politiker på ögruppen menar att man bör ta efter skatten på Mallorca för att dämpa den enorma turismen.
Läs mer om Mallorca.
Mallorca stoppar supande turister: Aldrig mer happy hour
Inget mer happy hour, 2 för 1-erbjudanden eller drickande på gatorna.Så hoppas Mallorca få stopp på fulla turister i Palma.
Läs mer om Mallorca och Palma.
Hagasessan fyller 81 – men firar inte med kungafamiljen
Prinsessan Birgitta fyller 81 år – och firar med en stor fest på Mallorca.Men att komma hem till kungafamiljen i Sverige och fira är inte aktuellt, berättar hon.–Absolut inte, varför skulle jag göra det?
Läs mer om Mallorca.Men och Sverige.
Kraftig skogsbrand på Mallorca
Läs mer om Mallorca.
Kraftig skogsbrand på Mallorca
En stor skogsbrand rasar på den spanska ön Mallorca och ett 60-tal bostäder har evakuerats, skriver El Pas.
Läs mer om Mallorca.
Kraftig brand på Mallorca – boende får evakueras
En kraftig brand rasar på den spanska ön Mallorca.60 boenden har fått evakueras och spanska myndigheter har utfärdat en varning, på grund av att branden är så nära bebodda områden, skriver El Pas.
Läs mer om Mallorca och Mallorca.60.
Hagasessan Dsires okända rikedomar
Hagasessan Dsires döttrar fick inte ärva sin pappa.I stället kommer de att ärva sin mor – vars tillgångar visar sig uppgå till närmare 54 miljoner kronor.Bland tillgångarna finns till exempel en fastighet på Mallorca.
Läs mer om Mallorca.
Handbollsstjärnan mitt i snökaoset – på Mallorca
Plötsligt vräkte snön ner över turistön Mallorca i Medelhavet.Stora motorvägar stängdes av och nyanlända lågsäsongsresenärer undrade förmodligen om de satt sig på fel plan.– Snöplogar existerar inte här så man kör med sopmaskiner i stället, säger handbollsprofilen John Pettersson, 44, som tillbringar några månader med sin familj på Mallorca.
Handbollsstjärnan mitt i snökaoset – på Mallorca
Plötsligt vräkte snön ner över turistön Mallorca i Medelhavet.Stora motorvägar stängdes av och nyanlända lågsäsongsresenärer undrade förmodligen om de satt sig på fel plan.– Snöplogar existerar inte här så man kör med sopmaskiner i stället, säger handbollsprofilen John Pettersson, 44, som tillbringar några månader med sin familj på Mallorca.
Galet väder på Mallorca – ön drabbad av snöstorm
Spanska turistön Mallorca har drabbats av ett snöoväder.Över 20 centimeter snö har fallit och 25 vägar har stängts av – och i morgon väntas stormvarningen uppgraderas, skriver Diario de Mallorca.Även andra delar av landet har drabbats.
Läs mer om Diario, Mallorca och Mallorca.Även.
Biancas beslut – väljer bort Pernilla för pappa Emilio
Bianca Ingrosso har tröttnat på kaoset hemma hos mamma Pernilla Wahlgren.I onsdagens avsnitt av Wahlgrens värld berättar tv-profilen att hon föredrar sin pappa Emilio Ingrossos hem på Mallorca.– Livet som jag lever i hemmet här är liksom mer jag. Det är mer så som jag vill leva, säger hon i programmet.
Emilio Ingrosso: Det var barnen som straffades när jag flyttade
Att bli äldre har fått Emilio Ingrosso att inse vad som är viktigt i livet.På Mallorca har han hittat sitt drömliv. Tillsammans med hustrun Åsa driver han en framgångsrik restaurang. Relationen till barnen Oliver, Bianca och Benjamin är bättre än någonsin, och han har försonats med ex-hustrun Pernilla Wahlgren.– Det har varit en lång resa men i dag kan jag acceptera vad som har hänt, säger han till Söndag.
Anni-Frids gömställe – bland miljardärerna
MALLORCA.Här är Abba-Fridas paradis i solen – omgiven av världskändisar och miljardärer.I bergsbyn på Mallorca njuter hon av ett liv i skymundan.– Hon är som vem som helst och gör sin grej, säger Joanna Dedeya i en av grannbyarna.
Läs mer om Joanna Dedeya och Mallorca.
Hagasessan Birgitta om Estelle: Väldigt söt
Kungens syster, prinsessan Birgitta, bor på Mallorca.Men när det är familjehögtider i kungafamiljen kommer hon gärna hem till sin familj – och träffar de små prinsarna och prinsessorna.– Hon är väldigt söt, säger Birgitta om Estelle, 5, till Svensk Damtidning.
Norwegian ger upp flera rutter
Lågprisbolaget Norwegian kommer att sluta flyga från Barcelona till Palma de Mallorca och till Bilbao från och med nästa helg. Det skriver resesajten Preferente.
Paret fejkade magsjuka på Mallorca – döms till fängelse
Paret påstod att deras solsemester förstörts på grund av magsjuka och krävde 215 000 kronor i skadestånd. Nu har de båda dömts till fängelse – avslöjade av sina inlägg i sociala medier.
Läs mer om Mallorca.
Malin Berghagen flyttar hem – för Lill-Babs skull
Malin Berghagen ska efter fyra år på Mallorca flytta sin bas till Sverige.Hon gör det för barnens skull – men också för att spendera tid med sina föräldrar.– Även om jag känner att båda kommer leva länge till så tänker jag mycket på att jag vill vara nära, säger hon.
Läs mer om Mallorca och Sverige.Hon.
Malin Berghagen flyttar hem – för Lill-Babs skull
Malin Berghagen ska efter fyra år på Mallorca flytta sin bas till Sverige. Hon gör det för barnens skull – men också för att spendera tid med sina föräldrar. – Även om jag känner att båda kommer leva länge till så tänker jag mycket på att jag vill vara nära, säger hon.
Läs mer om Mallorca och Sverige.