Mallorca

Handbollsstjärnan mitt i snökaoset – på Mallorca

Plötsligt vräkte snön ner över turistön Mallorca i Medelhavet.Stora motorvägar stängdes av och nyanlända lågsäsongsresenärer undrade förmodligen om de satt sig på fel plan.– Snöplogar existerar inte här så man kör med sopmaskiner i stället, säger handbollsprofilen John Pettersson, 44, som tillbringar några månader med sin familj på Mallorca.

Handbollsstjärnan mitt i snökaoset – på Mallorca

Plötsligt vräkte snön ner över turistön Mallorca i Medelhavet.Stora motorvägar stängdes av och nyanlända lågsäsongsresenärer undrade förmodligen om de satt sig på fel plan.– Snöplogar existerar inte här så man kör med sopmaskiner i stället, säger handbollsprofilen John Pettersson, 44, som tillbringar några månader med sin familj på Mallorca.
Galet väder på Mallorca – ön drabbad av snöstorm
Spanska turistön Mallorca har drabbats av ett snöoväder.Över 20 centimeter snö har fallit och 25 vägar har stängts av – och i morgon väntas stormvarningen uppgraderas, skriver Diario de Mallorca.Även andra delar av landet har drabbats.
Läs mer om Diario, Mallorca och Mallorca.Även.
Biancas beslut – väljer bort Pernilla för pappa Emilio
Bianca Ingrosso har tröttnat på kaoset hemma hos mamma Pernilla Wahlgren.I onsdagens avsnitt av Wahlgrens värld berättar tv-profilen att hon föredrar sin pappa Emilio Ingrossos hem på Mallorca.– Livet som jag lever i hemmet här är liksom mer jag. Det är mer så som jag vill leva, säger hon i programmet.

Emilio Ingrosso: Det var barnen som straffades när jag flyttade

Att bli äldre har fått Emilio Ingrosso att inse vad som är viktigt i livet.På Mallorca har han hittat sitt drömliv. Tillsammans med hustrun Åsa driver han en framgångsrik restaurang. Relationen till barnen Oliver, Bianca och Benjamin är bättre än någonsin, och han har försonats med ex-hustrun Pernilla Wahlgren.– Det har varit en lång resa men i dag kan jag acceptera vad som har hänt, säger han till Söndag.
Anni-Frids gömställe – bland miljardärerna
MALLORCA.Här är Abba-Fridas paradis i solen – omgiven av världskändisar och miljardärer.I bergsbyn på Mallorca njuter hon av ett liv i skymundan.– Hon är som vem som helst och gör sin grej, säger Joanna Dedeya i en av grannbyarna.
Läs mer om Joanna Dedeya och Mallorca.
Hagasessan Birgitta om Estelle: Väldigt söt
Kungens syster, prinsessan Birgitta, bor på Mallorca.Men när det är familjehögtider i kungafamiljen kommer hon gärna hem till sin familj – och träffar de små prinsarna och prinsessorna.– Hon är väldigt söt, säger Birgitta om Estelle, 5, till Svensk Damtidning.
Norwegian ger upp flera rutter
Lågprisbolaget Norwegian kommer att sluta flyga från Barcelona till Palma de Mallorca och till Bilbao från och med nästa helg. Det skriver resesajten Preferente.
Paret fejkade magsjuka på Mallorca – döms till fängelse
Paret påstod att deras solsemester förstörts på grund av magsjuka och krävde 215 000 kronor i skadestånd. Nu har de båda dömts till fängelse – avslöjade av sina inlägg i sociala medier.
Läs mer om Mallorca.
Malin Berghagen flyttar hem – för Lill-Babs skull
Malin Berghagen ska efter fyra år på Mallorca flytta sin bas till Sverige.Hon gör det för barnens skull – men också för att spendera tid med sina föräldrar.– Även om jag känner att båda kommer leva länge till så tänker jag mycket på att jag vill vara nära, säger hon.
Läs mer om Mallorca och Sverige.Hon.
Malin Berghagen flyttar hem – för Lill-Babs skull
Malin Berghagen ska efter fyra år på Mallorca flytta sin bas till Sverige. Hon gör det för barnens skull – men också för att spendera tid med sina föräldrar. – Även om jag känner att båda kommer leva länge till så tänker jag mycket på att jag vill vara nära, säger hon.
Läs mer om Mallorca och Sverige.
Därför flydde Emilio Ingrosso Sverige
För tio år sedan flyttade Emilio Ingrosso till Mallorca - något som gick mest ut över sonen Benjamin.I Livshjulet berättar kändiskrögaren och den tidigare proffsdansaren om flykten från Sverige och relationen till hans och Pernilla Wahlgrens barn.– De som straffades var ju mina barn, säger han i podcasten.
Tv-profilen hyllas – för intima orden
Kristin Kaspersen är på besök hos systern Malin Berghagen på spanska ön Mallorca.Nu hyllar hon systern för deras nära relation med ett inlägg på Instagram.Så tacksam för vänskap och systerskap skriver Kristin Kaspersen på det sociala mediet.
Strandhugg – Mallorca från vattnet
Trots att Mallorca är fullt av små hemliga badvikar där restauranger klänger längs bergssidorna är det få turister som kastat loss för att upptäcka ön från havet. Men charterutbudet för de som vill upptäcka något nytt är stort.
Läs mer om Mallorca.
Svenskars oro efter upproret på Mallorca
I helgen protesterade Mallorcas invånare mot turismen.I demonstrationen med över 3 000 deltagare bars plakat med texten Turister, åk hem!.– Jag vet inte om jag vill åka dit igen nu när det har gått så långt att de demonstrerar mot turister, säger svenska Mallorcavännen Lena Evers.
Läs mer om Mallorca och Turister.
Svenskars oro efter upproret på Mallorca
I helgen protesterade Mallorcas invånare mot turismen. I demonstrationen med över 3 000 deltagare bars plakat med texten Turister, åk hem!. – Jag vet inte om jag vill åka dit igen nu när det har gått så långt att de demonstrerar mot turister, säger svenska Mallorcavännen Lena Evers.
Läs mer om Mallorca och Turister.
Semesterön stänger stränder – vattnet fullt med avföring
Flera populära badstränder på Mallorca har spärrats av sedan badvattnet smittats av avföring.Kraftigt regn har fått öns föråldrade avloppssystem att svämma över.
Läs mer om Mallorca.
600 resenärer strandade – flygplan fast på Landvetter
Över 600 resenärer är drabbade efter ett tekniskt fel på ett av Tui:s flygplan.Bland annat har 330 resenärer blivit strandade på Mallorca.Sent på måndagskvällen väntas planet kunna lyfta från Palma – 26 timmar försenat.
Läs mer om Landvetter, Mallorca.Sent och Palma.
Resmålen med Europas bästa stränder – enligt svenskarna
Strandens dag infinner sig den 17 september. En purfärsk undersökning visar att svenskarna helst spenderar tid på stranden i Mallorca. Och att sand, ordning och redan är angeläget i vårt sökande efter den perfekta stranden
Läs mer om Mallorca.
Flera sexbrott på Mallorca – svensk turist drabbad
Tre kvinnliga turister överfölls sexuellt inom loppet av en dag på Mallorca.En av de drabbade är en svensk, 20-årig kvinna som blivit överfallen.Bara timme senare våldtogs en brittisk turist på orten, skriver Daily Mail.
Läs mer om Daily Mail, Mallorca och Mallorca.En.
10 guldkorn på favoritön Mallorca
Christer Björkman har hittat lugnet drygt tre timmars flygresa från Sverige. På terrassen i Palma släpper han allt, när han blickar ut över havet. Än så länge ser han sig som nybyggare, turist och upptäcktsresande på sin nya favoritö Mallorca.
Läs mer om Mallorca, Palma och Sverige.
Nu blir semestern på Mallorca ännu dyrare
Nu blir Mallorcasemestern dyrare. Öns styrande fördubblar den omstridda turistskatten. För en semestrande barnfamilj kan skatten handla om flera tusen kronor.
Läs mer om Mallorca och Mallorcasemestern.
Jennifers son fick svår smitta under semestern
Jennifer Barmer, 28, hoppades på en bekymmersfri semester på Sunwing Alcudia Beach på Mallorca.I stället drabbades hennes son av en smitta på hotellet – som gav blåsor på kroppen.Hon är kritisk till att de inte blev informerade av Ving.– Vi brukar informera gästerna. Att familjen inte fått information när de anlände är bara att beklaga, säger Charlotte Hallencreutz, informatör på Ving.
De skulle på skön semester – hamnade på nudisthotell
När Kim Kulmala och hennes två kompisar skulle checka in på hotellet i Mallorca blev de ombedda att ta av sig kläderna.– De skrattade åt oss och frågade om de visste vad för hotell vi bokat.Researrangören Expedia hade nämligen missat att de placerat tjejerna på ett nudisthotell.
Läs mer om Mallorca.
Mallorca kan tvingas ta bort all växtlighet
Utplåna all växtlighet på Mallorca!Nej, det är inget skämt utan ett EU-förslag som kan bli verklighet.En förödande smitta hotar inte bara den vackra semesterön utan hela Spanien och Italien.