Malmö enligt

Bachirou kan tvingas till operation: "Vad jag förstår är knogleden av"

Under lördagens möte i svenska cupen mellan Östersund och Malmö FF skadade Fouad Bachirou handen. Enligt ÖFK:s egen nyhetssajt, osdsport.se, ådrog sig MFF:s nyförvärv från just Östersund, Fouad Bachirou en handskada.

Uppgifter: MFF nära att värva U21-landslagman

Malmö FF ser ut att förstärka på mittfältet innan transferfönstret stänger.Enligt Aftonbladet är mästarna i slutförhandlingar med U21-landslagsspelaren Isak Ssewankambo.
Två personer gripna efter omfattande bilbrand
Strax efter midnatt larmades polisen till en adress i Malmö med anledning av en bilbrand.Enligt polisens uppgifter hade branden stor spridningsrisk.Två gärningsmän kunde gripas och ärendet rubriceras nu som mordbrand.
Läs mer om Malmö.
KFF-matcher pekas ut i matchfixningsförsök: "Har säkert utsatts för det"
Kalmar FF:s cupfinal mot Helsingborg 2011. KFF:s allsvenska match mot Malmö 2012. Båda ska ha utsatts för matchfixningsförsök, enligt uppgift.
Läs mer om Helsingborg och Malmö.

Larm om brand i lägenhet var falsklarm

Polis och räddningstjänst har fått larm om en lägenhetsbrand i Malmö.Det var fråga om kraftig rökutveckling, enligt larmuppgifterna.– Brandkår är på väg, och vi har också skickat en bil, säger Calle Persson, kommunikatör vid polisen region syd.
Läs mer om Calle Persson och Malmö.Det.
Stad köpte ut en lärare – för 700 000 kronor
Under de senaste åren har Malmö stad betalat 125 miljoner kronor för att bli av med 499 medarbetarna, enligt Sydsvenskan.En gymnasielärare som ansågs ha bristande kompetens fick 700 000 kronor.– Det är tråkigt varje gång vi behöver avveckla en medarbetare, säger Malmö stads personaldirektör Liselott Nilsson till Sydsvenskan.
Jag kan garantera att det svider i deras ögon
Malmö FF möter IFK Göteborg i cupkvarten.Då finns en liten, men ändå viktig, detalj som gynnar MFF, enligt Rasmus Bengtsson: De två stjärnorna på bröstet.– Det ger oss lite extra självförtroende men framför allt svider det i deras ögon, det kan jag garantera, säger mittbacken.
Läs mer om MFF.
Två bilar har krockat mitt i rusningstrafiken
Två bilar har krockat på inre ringvägen i Malmö, på fredagsmorgonen.Olyckan inträffade strax före klockan 07.00 och det kan vara en del störningar förbi platsen.Enligt Sydsvenskan är det köer förbi platsen – och vänster körfält är avstängt.
Läs mer om Malmö.
JUST NU: Stora problem i tågtrafiken under dagen
Det råder störningar i tågtrafiken i Malmö under måndagsmorgonen.Enligt Skånetrafiken stannar inte tåg från Köpenhamn på Triangeln.Resande till och från Triangeln hänvisas till Malmö centralstation.Orsaken är ett växelfel.
Det kan bli en stor ekonomisk smäll
Malmö FF riskerar enligt egen utsago en stor ekonomisk smäll om den sexbrottsmisstänkte spelaren fälls.På klubbens årsmöte under fredagen öppnade ordföranden Håkan Jeppsson för att vid en fällande dom ställa ekonomiska krav på så väl spelaren som den klubb varifrån han köptes av MFF.– Vi kommer att göra allt vi kan om vi hamnar där för att skydda föreningens och medlemmarnas pengar, säger Jeppsson.
Läs mer om Håkan Jeppsson, Jeppsson och MFF.
Larm om brand i byggnad
Larmet kom in till SOS klockan tio på tisdagskvällen.Enligt initiala uppgifter brinner det i en lägenhet i Värnhem i Malmö.
Läs mer om Malmö och Värnhem.
Mikael, 56, fick begränsad besökstid – till döende frun
Händelserna inträffade 2016 – när Mikaels döende fru Ingela behandlades vid den neurologiska kliniken på Skånes universitetssjukhus i Malmö. Enligt sjukhuset ska Mikael ha uppträtt hotfullt och fick därför enbart träffa sin fru under restriktioner.Han JO-anmälde det hela – som ger honom rätt, samtidigt som de anser att det behövs en översyn av lagstiftningen.– Jag känner att jag har blivit behandlad som en kriminell, vilket är långt ifrån vad jag är, säger Mikael Mellring.
Läs mer om Ingela, Malmö, Mikael och Mikael Mellring.
Larm om explosion i lägenhet var en smällare
En explosion ska ha inträffat inomhus i en fastighet på Trelleborgsgatan i Malmö, enligt larmuppgifter.Men när polisen varit på plats i några minuter tonas händelsen ner.– Det var troligen en smällare som man har kastat in i ett trapphus, säger Rickard Lundqvist vid regionledningscentralen syd.
Bråk utanför Ikea efter misstänkt rån
Ett bråk uppstod på Ikea Svågertorp i Malmö på fredagskvällen.Enligt de första uppgifterna var ett tiotal personer inblandade.– Man ser att någon blir rånad, samtidigt som en annan person håller fast i gärningsmannen, säger Rickard Lundqvist vid polisen region syd.
Brottsmisstänkte MFF-spelarens advokat räknar med åtal: "Tror på rättegång innan påsk"
Den brottsmisstänkte Malmö FF-spelaren sitter fortfarande häktad, vilket han gjort sedan den 31 januari, och han ska sitta kvar till åtminstone den 2 mars enligt ett beslut som togs i måndags.
Läs mer om Malmö FF-spelaren.
Förklaringen till skolornas pannkaksstopp – för dyrt
Malmö stad har slutat servera pannkakor på skolorna. Det finns inte längre något recept för ägg- och mjölkallergiker.Förklaringen till stoppet är, enligt Sydsvenskan, att Findus tjänade för lite pengar på de veganska pannkakorna.– Vi slutade att tillverka våra veganska pannkakor i maj 2017 eftersom vi bedömde att produkten inte var ekonomiskt lönsam, skriver Findus marknadsdirektör Emma Pålsson i ett mejl till Sydsvenskan.
Läs mer om Emma Pålsson och Sydsvenskan.
Växelfel orsakar tågförseningar
Ett växelfel i Åkarp gör att det är stora förseningar i tågtrafiken, på tisdagskvällen.Enligt SVT gäller detta avgångar mellan Malmö och Lund.Bussar kommer att ersätta.
Läs mer om Lund.Bussar, Malmö och Åkarp.
Två personer anhållna – misstänkta för mord
Två personer har gripits och anhållits i Malmö, på måndagen.De är misstänkta för mordet i Nydala 28 december 2017.En av de misstänkta personerna är en kvinna i 50-årsåldern, enligt uppgifter till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten, Malmö och Nydala.
MFF-målvakten aktuell för italienska storklubbar
Utlånade Malmö FF-målvakten Marko Johansson är aktuell för de italienska storklubbarna Roma och Napoli.Enligt italienska uppgifter har Johanssons agent träffat Romas sportchef i Italien.
Läs mer om Italien, Napoli.Enligt och Roma.
Man misshandlades under rånförsök
En man i Malmö kontaktade under lördagsnatten polis då han utsatts för ett rånförsök.Enligt mannen ska två män ha försökt råna honom på bland annat telefon och plånbok –något de dock misslyckades med.Mannen ska dock ha misshandlats innan rånarna avvek från platsen.
Läs mer om Malmö.
De vinner i Malmö enligt oddsen
Läs mer om Malmö.
Professor: 5 procent av anmälda sexövergrepp kan vara falska
Runt 5 procent av anmälda sexuella övergrepp kan vara falska, enligt internationell forskning. Men en falsk anmälan som den i Malmö i slutet av december är ändå extremt sällsynt, enligt Mats Karlsson, polischef i Malmö. – Det är väldigt ovanligt att man diktar upp ett helt scenario på det sättet.
Läs mer om Malmö.
Malmö FF går med vinst 2017 trots Europafiaskot
På fredagseftermiddagen presenterar Malmö FF sitt årsbokslut för 2017.Enligt flera av varandra oberoende källor till Kvällsposten kommer klubben överraskande att visa ett positivt resultat.Detta trots missat Europaspel, minusresultat på transfersidan och ett SM-guld som på kort sikt ger fler utgifter än intäkter.
Förre HIF- och MFF-anfallaren - nu uppges han nära Hammarby
Nikola Djurdjic har spelat i Helsingborg och Malmö FF tidigare - nu uppges den serbiske anfallaren åter allsvenskt aktuell. Enligt uppgifter så är nu Hammarby intresserade av Djurdjic.
Häst bröt benet efter bilolycka
En mindre häst har skadats efter en trafikolycka i Ljungby på måndagen.Enligt larmet tros den ha brutit ett ben.– Veterinär är på väg till platsen, säger Stephan Söderholm, pressinformatör vid polisens regionledningscentral i Malmö.