Malmö enligt

Brand i lägenhet – stor insats pågår

Räddningstjänsten fick klockan 15.17 larm om brand i en lägenhet i Malmö.När det brann som värst slog lågor ut ur lägenheten.Enligt larmuppifterna är alla boende ute.
Läs mer om Malmö.När.

Amfetamin för miljoner hittat i Malmö

Polisen beslagtog tidigare i veckan amfetamin värt närmare fyra miljoner kronor i centrala Malmö, enligt uppgift till Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Avslöjar: Johan Dahlin är klar – för Malmö FF
Johan Dahlin är klar för Malmö FF.Den förre guldhjälten presenteras inom kort som de regerande svenska mästarnas nästa värvning, enligt SportExpressens uppgifter.MFF betalar drygt 3,5 miljoner svenska kronor till Midtjylland - en summa som kan stiga till upp emot fyra miljoner kronor beroende på hur MFF lyckas i Europaspelet.
Bud inkomna – stjärnan kan lämna
Yoshimar Yotn, 27, har tidigare berättat för Kvällsposten att han vill lämna Malmö FF.Enligt uppgifter till Sportbladet har det nu kommit bud på spelaren som kan lämna redan i sommar.Både amerikanska och turkiska klubbar ska ha visat intresse.

Uppgifter: MFF nära snuva AIK på Bahoui

Malmö FF är enligt Aftonbladet på väg att snuva AIK på hemvändande Nabil Bahoui.Uppgifter som kommer direkt efter MFF:s värvning av Kingsley Sarfo.
Guld-hjälten nära återkomst till Malmö FF
Enligt uppgifter till Fotbollskanalen.se slutförhandlar förre guldmålvakten Johan Dahlin med Malmö FF om en återkomst till klubben.Dahlin vann SM-guld med klubben både 2010 och 2013.
Cyklist förd till sjukhus efter olycka
En cyklist har förts till sjukhus efter en trafikolycka.Enligt polisen ska den kvinnliga cyklisten blivit påkörd i Malmö.
Läs mer om Malmö.
Larmoperatör åtalas efter ex-militärens mord
Med ett hagelgevär sköt Ex-militären Lennart Ekstrand sköt ihjäl sin hustru Pia Ekstrand bakifrån.I över en timme försökte den skräckslagna 76-åriga kvinnan få hjälp av polisen via släktingar.– Hon måste ringa själv, förklarade en poliskvinna för en anhörig som slog larm.Nu åtalas larmoperatören för tjänstefel vid Malmö tingsrätt, enligt Sydsvenskan.
Slagsmål i Bunkeflostrand – polis på väg
Flera polispatruller har ryckt ut på ett larm om ett slagsmål i Bunkeflostrand i Malmö.Minst två yngre män slåss utomhus, enligt larmet.
Läs mer om Bunkeflostrand och Malmö.Minst.
Friad trots starkt dna-bevis
Vid ett villainbrott i Höllviken söder om Malmö lämnade tjuven blodsspår på flera platser i huset. Enligt Nationellt forensiskt centrum (NFC) kom blodet från två personer och analysen pekade ut en av dem, en 27-årig Malmöbo, med en så kallad +4 vilket är det starkaste sambandet som finns.
Läs mer om Höllviken, Malmö och Malmöbo.
Våldsamt vid demonstration i Malmö i natt
Nya våldsamheter flammade upp mellan demonstranter och motdemonstranter utanför Migrationsverket i Malmö natten till lördagen. I konfrontationen siktade en person med pistol, enligt vittnen.
Läs mer om Malmö och Migrationsverket.
Polisen körde bort irakiska demonstranter
Irakiska demonstranter har under några veckor demonstrerat utanför Migrationsverket i Malmö. I dag körde polisen bort dem samt beslagtog deras saker, eftersom demonstranterna anses ha belamrat marken.Enligt personer på plats har det även förekommit våld från polisens sida.– Att polisen ska ha slagit någon är inga uppgifter jag har, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.
Policybeslut stoppar Malmö FF:s värvning
Malmö FF ville värva U21-landslagsstjärnan Filip Dagerstål, 20, från Norrköping och spelaren ville till MFF.Men – enligt initierade källor till Kvällsposten – fick de regerande mästarna beskedet att Norrköping beslutat att inte sälja spelare till MFF.–Det finns klubbar som uttalat sagt: Vi säljer inte till er, säger MFF:s vd Niclas Carlnn som i övrigt inte vill kommentera eventuella transfers.
Läs mer om Kvällsposten och Norrköping.
Därför backar MFF om Kingsley Sarfo
Malmö FF har backat och planerar – enligt Kvällspostens välinitierade källor – i nuläget inget nytt bud på Kingsley Sarfo.Affären är dock inte helt död, men det är inte bara prislappen som utgör hinder för att en övergång ska kunna bli av.–Vi kommenterar som vanligt inte transferspekulationer, säger MFF:s vd Niclas Carlnn.
22-åringen erkänner: Körde in i demonstration
Under söndagen körde en bil in i en demonstration utanför Migrationsverket i Malmö.Bilen var prydd med en nazistsymbol.22-åringen som körde bilen har erkänt dådet, skriver Aftonbladet.Enligt SVT kände den ansvariga åklagaren inte till att hon har ärendet.
Fotgängare påkörd – bilen smet
En person har blivit påkörd på Nobelvägen i Malmö.Enligt polisen rör det sig om en misstänkt smitningsolycka.– Personbilen ska enligt inledande uppgifter ha lämnat platsen.Skadeläget för den påkörde är oklart.
Läs mer om Malmö.Enligt och Nobelvägen.
Sirius nobbar MFF:s jättebud på stjärnan
Malmö FF vill köpa loss Kingsley Sarfo från Sirius och lade i går ett bud på omkring 10 miljoner kronor. Enligt SportExpressens uppgifter nobbades det budet under tisdagen - och förhandlingarna mellan parterna är just nu låsta. Sirius kräver ett bud värt sammanlagt omkring 15 miljoner kronor för att sälja sin guldklimp.
Läs mer om Kingsley Sarfo.
22-åringen hade nazistsymboler när han greps – var beväpnad
Den 22-åring som körde in i irakiska demonstranter i Malmö ska enligt polisen ha haft nazistsymboler på sig när han greps.Mannen ska även ha gått till attack mot demonstranterna med pepparspray –och enligt polisen hade 22-åringen flera knivar i sin bil.Han misstänks nu för brott mot vapenlagen och brott mot knivlagen eftersom han hade två knivar i bilen. Mannen misstänks även för hets mot folkgrupp, skadegörelse och framkallande av fara.
Läs mer om Malmö.
Masskrock – sex bilar inblandade i krock
En masskrock har inträffat i Malmö.Enligt tidiga uppgifter rör det sig om fyra personbilar och två lastbilar– Vi är på plats, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Malmö.Enligt.
Jakt på maskerad skytt i Malmö
Enligt uppgifter ska en man ha uppgett att han blivit beskjuten av en maskerad man som sedan försvann från platsen.Mannen ska ej ha skadats.–Vi har haft tekniker där under natten men jag är osäker på vad de har gjort för fynd, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Malmö.
MFF:s guldmålvakt vill flytta hem igen
Johan Dahlin lämnade Malmö FF efter guldet 2013.Nu vill han flytta tillbaka hem till Sverige.– Vi har en dialog med honom om framtiden och han har uttryckt att hans barn snart ska börja i skolan och att han gärna vill tillbaka till Sverige, säger FC Midtjyllands sportchef Claus Steinlein till danska Tipsbladet.Enligt uppgifter till Kvällsposten är MFF i kontakt med Dahlin.
Tinnerholm: Vet inte var de uppgifterna kommer ifrån
Anton Tinnerholm har, enligt FotbollDirekt, bestämt sig för att lämna Malmö – helst redan i sommar.– Jag vet inte var det kommer i från, det är som jag sagt tidigare, jag är öppen för båda, säger Tinnerholm som samtidigt avslöjar att fler klubbar än någonsin följer honom.–Det är klart att det har varit större intresse nu. Det är det. Jag har kontrakt som går ut och formen känns bra.
Läs mer om FotbollDirekt, Malmö och Tinnerholm.
IS-anhängare i Malmö kräver skadestånd
I fredags släpptes IS-anhängaren Moyed al-Zoebi ur Malmöhäktet, där han suttit inspärrad sedan i december. Migrationsverket vill utvisa mannen, något som inte är genomförbart enligt Säpo. Nu kräver 30-åringen skadestånd på 150.000 kronor.
Uppenbarligen ser inte domarna den
Malmö FF avgjorde till 1-0 i slutsekunderna mot AIK.Men i målsituationen så knuffade Alexander Jeremejeff till Jesper Nyholm - vilket enligt C More:s expert Olof Lundh borde ha renderat i en frispark.– Uppenbarligen ser inte domarna den, säger han.
AIK:s derbyhjälte petas mot Malmö
Oscar Linnr är tillbaka efter sin avstängning mot Djurgården.Enligt SportExpressens uppgifter vaktar han målet mot MFF i kväll - och därmed bänkas Kyriakos Stamatopoulos i det allsvenska toppmötet.
Läs mer om Djurgården.Enligt, MFF och Malmö.