Malmö enligt

Brand hos bilfirman Tesla

Strax före 20.30 på torsdagskvällen gick ett larm om en brand i bilföretaget Teslas lokaler på Boplatsgatan i Malmö.Räddningstjänst och polis ryckte ut till platsen. Det skulle enligt uppgift vara kraftig rökutveckling från byggnaden.Texten uppdateras

Man lurade sin vän till bakhåll – sköts i huvudet

Den 26-årige mannen körde sin vän till Dansörgatan i Malmö med ett enda syfte: att få honom dödad, enligt åklagaren.Åtminstone sju skott avlossades mot offret som satt kvar i bilen när 26-åringen försvann.Nu åtalas han – och en medbrottsling – för medhjälp till försök till mord.
Läs mer om Dansörgatan och Malmö.
Möbelbutik rånad av maskerade personer
Flera maskerade gärningsmän rånade på tisdagskvällen en möbelbutik i Malmö.Enligt polisen var de beväpnade med tillhygge.De jagas av flera polispatruller, bland annat hundpatrull.
Läs mer om Malmö.Enligt.
Ridande polis jagade de flyende tjuvarna
Uppringare slog larm om att inbrottstjuvar befann sig i ubåtshallen i Malmö, där Försäkringskassan har ett kontor.Två män flydde i bil från platsen, enligt vittnen.Men polisen jagade efter – både med hundpatrull och ridande polis.
Läs mer om Försäkringskassan och Malmö.

Brandbomber mot judiska församlingen i Malmö

Två brandbomber har kastats mot byggnaden som hyser mot judiska församlingen i Malmö. Polisen utreder ett misstänkt hatbrott, enligt Sveriges Radio.
Läs mer om Malmö.
Brandbomber mot judiska församlingen i Malmö
Två brandbomber har kastats mot byggnaden som hyser mot judiska församlingen i Malmö. Polisen utreder ett misstänkt hatbrott, enligt Sveriges Radio.
Läs mer om Malmö.
MFF värvar – från allsvenska rivalen
Malmö FF värvar från en allsvensk rival.Enligt Aftonbladet betalar MFF tio miljoner kronor för BK Häckens Egzon Binaku.–Det har funnit ett stort intresse, säger agenten Jonathan Chalkias till tidningen.
Läs mer om MFF.
Cyklist påkörd – bilisten ska ha smitit från platsen
En trafikolycka mellan en cyklist och en personbil har inträffat i Malmö.Enligt polisens inledande uppgifter ska bilen ha lämnat platsen.Det är oklart om någon har skadats allvarligt.
Läs mer om Malmö.Enligt.
Skott avlossades i Malmö
Skott har avlossats på Ramels väg i Malmö, enligt polisen. Flera personer ringde in vid 23-tiden och larmade om skotten.
Läs mer om Malmö.
MFF säljer nyförvärvets tröja – innan han är klar
Malmö FF har, enligt Kvällspostens uppgifter, gjort klart med en värvning av Arnor Traustason.Nu auktionerar klubben ut en hemlig tröja där pengarna går till välgörande ändamål.Buda hem matchtröjan som MFF:s nyaste spelartillskott använder i samband med pressfotografering och presentation, skriver klubben.
Läs mer om Arnor Traustason.Nu.
Stod i Malmös FF:s klack – aktuell för IFK Göteborg
Pontus Dahlberg, 18, är på väg att flytta till en stor klubb utomlands.IFK Göteborg är redan på jakt efter en ersättare till målvaktslöftet.Enligt GT:s uppgifter kan det bli Kalmar FF:s Lucas Hägg-Johansson, 23 – som har stått i Malmö FF:s klack.
Norrköpings guldhjälte återvänder till Sverige
Malmö FF värvar hem Arnor Traustason från Rapid Wien - och nu har även Östersund gjort klart med en tung värvning till nästa säsong.Enligt SportExpressens uppgifter är KAA Gents mittfältare och förre U21-landslagsmannen Tesfaldet Tekie klar för klubben.IFK Norrköpings guldhjälte lånas in till kommande säsong.Övergången blir officiell inom kort.- Han har förlängt sitt kontrakt med Gent med ytterligare ett år, sedan får vi se vad som händer, säger hans agent Miralem Jaganjac.
Affären nära – nu överens med MFF
Malmö FF ser ut att vinna dragkampen om Rapid Wiens Arnor Ingvi Traustason.Enligt SportExpressens uppgifter är den isländske mittfältaren överens med MFF om de personliga villkoren - och det som återstår är att klubbarna ska komma överens om hur affären ska se ut.- Jag får inte säga så mycket, du får prata med min agent, säger han.
Läs mer om MFF.
Kvinna tände raket – siktade på poliser
När poliserna brutit upp en en glipa till kvinnans lägenhet såg hon sin chans.Enligt åklagaren tände hon en fyrverkeripjäs som hon skickade mot poliserna.Nu åtalas den 39-åriga kvinnan vid Malmö tingsrätt.
Läs mer om Malmö.
Zlatans avslöjande om tiden i Malmö
Zlatan Ibrahimovic berättar i en ny intervju med Italienska Sky om inledningen av sin fotbollskarriär i MFF.– När jag först kom till Malmö blev jag inte accepterad av mina lagkamrater och omgivning eftersom jag hade ett utländskt namn, säger Zlatan till Sky enligt Calcio Mercato.
Man knivskuren – sökte hjälp på restaurang
En knivskuren man ville ha hjälp på en restaurang på Möllevången i Malmö. Mannen hade skador som tros ha orsakats av en eller flera gärningsmän, enligt polisen. Händelsen rubriceras som mordförsök.
Läs mer om Malmö och Möllevången.
Bomben: Kan värva Östersunds stjärna
Malmö FF är på jakt efter en ny mittfältare.Enligt uppgifter till Kvällsposten är mästarklubben nära att värva Östersunds Fouad Bachirou, 27.
Läs mer om Kvällsposten.
Carvalho lämnar MFF – är nära Östersund
Det blir ingen fortsättning i MFF för Felipe Carvalho.Enligt Kvällspostens uppgifter är det nu definitivt klart att mittbacken lämnar Malmö.Carvalho är nära att skriva på för Östersund, samtidigt är även norska Lilleström med i kampen.
Brand på Michelinkrog i Malmö
Räddningstjänsten larmades strax efter klockan 19 till en av Malmös mest kända krogar, Vollmers på Tegelgårdsgatan.Orsaken var en brand i lokalens källare. Ett 15-tal gäster fick utrymma restaurangen, enligt Sydsvenskan.
Brand i lägenhet – räddningstjänsten på plats
På fredagsmorgonen ryckte räddningstjänsten ut på ett larm om en brand i ett flerfamiljshus i Malmö.Enligt uppringaren var lägenhetsdörren varm och rök syntes i trapphuset.– Vi har precis släckt branden, säger Mats Streer, inre befäl på räddningstjänsten syd.
Läs mer om Malmö.Enligt.
Anrika banan rivs – del av en jätteaffär
Anrika Jägersro travbana i Malmö rivs och nu ska en ny travbana byggas i staden.Detta efter att MKB Fastighets AB och Skånska Travsällskapet (STS) kommit överens på tisdagskvällen.Enligt Skånesport uppgår värdet av affären till 775 miljoner kronor.
Anrika banan rivs – del av en jätteaffär
Anrika Jägersro travbana i Malmö rivs och nu ska en ny travbana byggas i staden.Detta efter att MKB Fastighets AB och Skånska Travsällskapet (STS) kommit överens på tisdagskvällen.Enligt Skånesport uppgår värdet av affären till 775 miljoner kronor.
Bil voltat efter flerbilskrock
Tre bilar ska ha krockat på Yttre ringvägen i Malmö.Enligt uppgift ska en av bilarna ha voltat i samband med olyckan.Polis, ambulans och räddningstjänst larmas till platsen.
Läs mer om Malmö.Enligt och Yttre.
Malmö på jakt efter 'Pekings' guldhjälte
Arnor Traustason kommer att lämna AEK Aten i januari då han inte ingår i tränaren Manolo Jiminez planer.Enligt SportExpressens uppgifter är Malmö FF en av klubbarna som visat intresse för islänningen - och MFF ska ha tagit en första kontakt med spelarens agent. - Det ryktas om en massa klubbar just nu, säger han.
Läs mer om MFF, Malmö FF och Manolo Jiminez.
Uppgift: Lewicki på väg att lämna
Oscar Lewickis kontrakt med Malmö FF är på väg att löpa ut.Nu kan han lämna klubben.Enligt Fotbollskanalen ska mittfältaren besöka danska Bröndby.
Läs mer om Bröndby och Malmö FF.