Malmö enligt

Stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Simrishamn

Det är stopp i tågtrafiken mellan Malmö C och Simrishamn. Orsaken är ett strömförsörjningsfel på sträckan. Det finns ingen prognos i nuläget för när trafiken kan återupptas, enligt Skånetrafiken..

Polis sköt man i Malmö

Polisen sköt en man i Malmö i samband med ett ingripande på fredag eftermiddag. Den skjutne har gripits och förts med ambulans till sjukhus, enligt polisens hemsida.
Läs mer om Malmö.
Flera rådjur i en trädgård i Limhamn
Två rådjur befann sig vid niotiden på fredagen i en villaträdgård på Notariegatan i Limhamn i Malmö.Enligt polisen finns i nuläget inget som tyder på att djuren utgör en trafikfara.
Slår tillbaka mot danska politiker: Inte mera tjafs
Danska politiker oroas över brottsutvecklingen i Malmö.Men enligt dansk polis är risken för spridning till Köpenhamn liten.Den danska regeringen ska visst redovisa för Folketinget hur de ska förhindra svensk kriminalitet från att spilla över till Danmark. Detta trots att dansk polis inte ser någon fara för just det, skriver Malmös kommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) på Facebook.

Malmös kommunalråd om danska oron

Danska politiker oroas över brottsutvecklingen i Malmö.Men enligt dansk polis är risken för spridning till Köpenhamn liten.Den danska regeringen ska visst redovisa för Folketinget hur de ska förhindra svensk kriminalitet från att spilla över till Danmark. Detta trots att dansk polis inte ser någon fara för just det, skriver Malmös kommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) på Facebook.
Tåg mellan Malmö och Göteborg inställda efter olycka
Tåg mellan Malmö och Göteborg har ställts in efter en tågurspårning i Varberg i natt.Enligt prognosen kommer stoppet att vara i ett dygn.
Läs mer om Göteborg, Malmö och Varberg.
Nya siffror: Här är bomarknaden hetast
Mäklarna tror att både utbud och efterfrågan på bostäder ökar i svenska storstäder.Bostadsmarknaden i Malmö är hetast i Sverige just nu, enligt SBAB:s mäklarbarometer.Där rusar priserna –men i Stockholm är utsikterna svagare.
Läs mer om Malmö, Stockholm och Sverige.
Färre köper bostäder före visning
Även om det fortfarande är många bostadsjägare som slår till direkt och köper före visning så har antalet minskat något det senaste året. Minskningen är tydligast i Stockholm, medan köparna i Göteborg och Malmö är ivrigast. Att amorteringskravet biter hårdast där priserna är som högst är väntat, enligt SBAB:s chefsekonom Tor Borg.
Läs mer om Göteborg, Malmö, Stockholm och Tor Borg.
Stopp i tågtrafiken Stockholm–Malmö
Tågtrafiken har stoppats helt på sträckan Åstorp–Perstorp i Skåne efter ett elfel, enligt Trafikverket.
JUST NU: Flera olyckor – mycket vatten på vägarna
Flera trafikolyckor har inträffat kring Malmö under lördagsmorgonenTvå bilar krockade på E6 vid Lomma.Enligt polisen är det mycket vatten på vägbanan vilket kan ha orsakat olyckan.– Det kom larm om ytterligare en olycka på samma plats strax innan, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.I Malmö har en bil kanat av vägen på Yttre ringvägen.
Läs mer om Kim Hild, Lomma.Enligt, Malmö och Yttre.
JUST NU: Brand i villa – en person till sjukhus
Polis, ambulans och räddningstjänst har kallats till Västra Klagstorp utanför Malmö med anledning av en brand i en villa.Det ska enligt polisen röra sig om en fullt utvecklad brand och en person har förts till sjukhus med ambulans.– En person är förd med ambulans till sjukhus, men jag har inga uppgifter om det fanns fler personer på plats i huset, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.
JUST NU: Område avspärrat efter misstänkt skottlossning
Polisen har spärrat av större ett område i Malmö.Enligt uppgifter till Sydsvenskan rör det sig om en skottlossning.– Vi är på plats för att kontrollera ett misstänkt våldsbrott, säger Åsa Emanuelsson, informatör vid polisens ledningscentral.
Misstänkt skottlossning – polisen har spärrat av område
Polisen har spärrat av större ett område i Malmö.Enligt uppgifter till Sydsvenskan rör det sig om en skottlossning.– Vi är på plats för att kontrollera ett misstänkt våldsbrott, säger Åsa Emanuelsson, informatör vid polisens ledningscentral.– Vad är för typ av våldsbrott. Kan vara utsatt ingen skadad vad vi fått information om. Tar reda på vad vi kan, kom in22.43. Ganska nytt, underska.– Vad det är, riktigt.– Fortfarande kontroll.
Fyrhjuling har krockat – ambulans till platsen
En fyrhjuling har kört in i ett lyktstolpe i Malmö.Polis, räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen.Enligt larmet kan det handla om en skadad person.
JUST NU: Polispådrag vid Emporia köpcentrum
Klockan 20.43 på lördagskvällen kom ett larm från köpcentret Emporia i Hyllie i södra Malmö.Räddningstjänst och polis skickades till platsen.– Det är något som vi skyndsamt ska undersöka, säger Åsa Emanuelsson vid polisens ledningscentral i Region syd.Räddningstjänstens inre befäl Mats Nilsson bekräftar att personal är på väg till platsen.– Vi bistår polisen. Det är ett polisärende, säger han.Brandalarmet är i gång och polisen har spärrat av garaget, enligt Kvällspostens fotograf på platsen.Vid köpcentret finns livsmedelsaff
Son begärs häktad för att ha mördat sin mamma
En man i 50-årsåldern har begärts häktad misstänkt för att ha mördat sin mamma.Enligt uppgifter hittade poliserna den mördade kvinnan i en hemmagjord kista när de gick in i lägenheten Malmö i söndags.Kvinnan kan ha legat död i över två veckor.
Läs mer om Malmö.
Två anhållna för inblandning i mord på 16-åring
Två personer har anhållits som misstänkta för medhjälp till mordet på 16-årige Ahmed Obaid i Malmö i januari, rapporterar Kvällsposten. De två ska ha gripits under fredagsmorgonen, skriver Sydsvenskan. De greps tillsammans med ytterligare fem personer som misstänkta för inblandning i mordet på en 23-åring som sköts till döds på Ramels väg i torsdags kväll, enligt tidningen.
IS ville ha bilder på Malmöattentat
Den 30-årige mannen anklagas för att ha satt en bönelokal i Malmö i brand.Enligt åklagaren var det ett terroristbrott.Men mannen själv förnekar brott. Det finns inga fysiska bevis heller.
Läs mer om Malmö och Malmöattentat.
Polisens oro för hämnd efter mordet i Malmö
På torsdagen mördades en 23-årig man i Malmö –och på fredagen anhölls sju personer, misstänkta för mordet.Enligt uppgifter till Kvällsposten är samtliga tungt kriminella och nyckelfigurer i Malmös undre värld. Polisen oroar sig för att risken för ett hämnddåd är stort, enligt uppgifter till Kvällsposten.På fredagen bekräftade polisen också Kvällspostens uppgifter om att den mördade 23-åringen förekommit i mordutredningen om mördade Ahmed Obaid, 16.
Polisens oro för hämnddåd efter nya mordet i Malmö
På torsdagen mördades en 23-årig man i Malmö –på fredagen anhölls sju personer, misstänkta för mordet.Enligt uppgifter till Kvällsposten är samtliga tungt kriminella och kända av polisen sedan innan.Och nu oroar sig polisen för att risken för ett hämnddåd är stort.
Läs mer om Kvällsposten och Malmö.
Terroråtalad nekar till brott
Rättegången har inletts mot en 30-årig man i Malmö som åtalats för att ha kastat brandbomber mot en muslimsk föreningslokal. Ett IS-attentat på svensk mark, enligt åklagaren. Den åtalade nekar helt till brott.
Läs mer om Malmö.
JUST NU: Rättegång mot terroråtalad man
På fredagen inleds rättegången mot en 30-årig man, som misstänks för ett terrorattentat i Malmö. Mannen ska enligt åklagaren vara IS-medlem och brandbomberna som han kastat mot en muslimsk föreningslokal kan vara terrorbrott.
Läs mer om IS-medlem och Malmö.
Han får sparken först – enligt spelarna själva
Djurgårdens Özcan Melkemichel eller AFC Eskiltunas Pelle Olsson blir den allsvenska tränare som sparkas först i år. I alla fall enligt spelarna själva. Duon får flest röster i C Mores spelarenkät – där det även slås fast att Kim Källström är bästa nyförvärvet och att Malmö FF vinner guldet.
Läs mer om Kim Källström och Malmö FF.
Terroråtalad inför rätta i Malmö
I dag ställs en 30-årig man inför rätta i Malmö för att ha kastat brandbomber mot en muslimsk föreningslokal. Ett IS-attentat på svensk mark, enligt åklagaren.
Läs mer om Malmö.
Tonåringar hotades och tvingades råna butik
De två tonårspojkarna misstänks ha rånat en butik i Malmö.Men enligt åklagaren tvingades de av två bekanta, ett par år äldre än pojkarna. De yngre hotades till livet.Om ni inte gor som jag sager sa kommer jag att skjuta er i huvudet, ska en av de äldre killarna ha sagt samtidigt som han satte en kolsyrepistol mot den yngre bekanntes huvud.Nu åtalas de yngre för rån och de äldre för anstiftan till rån och olaga hot.
Läs mer om Malmö.Men.