Malmö enligt

Tågstopp mellan Malmö och Lund

Det är just nu stopp i all tågtrafik mellan Malmö och Lund. Enligt Trafikverket är orsaken en befarad olycka. Bussar ersätter vissa tåg och en del Pågatåg är inställda.
Läs mer om Lund, Malmö och Pågatåg.

Tågstopp efter olyckslarm

Tågen mellan Malmö och Lund står stilla efter ett larm om en olycka. Enligt information till polisen ska någon eller något vara påkört.– Vi vet inte om det ska vara ett djur eller en person. Vi söker på platsen men har inte hittat något, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild, Lund och Malmö.
JUST NU: Påkörd person – förd till sjukhus
Polis och ambulans har larmats till en olycka i centrala Malmö.Enligt larmet är det en person som blivit påkörd av en personbil.–Vi är på väg till platsen, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Malmö.Enligt.
MFF nära värvning – överens med Gent
Malmö FF är nu bara detaljer från att värva mittbacken Lasse Nielsen från KAA Gent. Enligt SportExpressens uppgifter är klubbarna överens om 29-åringen - som kan komma att presenteras officiellt inom kort. Uppgifter i Danmark gör också gällande att spelaren reser till Malmö under torsdagen. - Inga kommentarer, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Malmö FF är på väg att värva en mittback

Malmö FF är på väg att ta in en försvarsspelare för att förstärka truppen. Enligt SportExpressens uppgifter försöker de regerande svenska mästarna värva KAA Gents danske mittback Lasse Nielsen. Nielsen, som även kan spela högerback, spelade tidigare i Ålborg under MFF:s nye tränare Magnus Pehrsson. – Inga kommentarer, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson.
Elev hade med sig elpistol till skolan
En ordningsvakt på Värnhemsskolan i Malmö beslagtog en elpistol från en elev i måndags.Eleven hade med sig vapnet till skolan, enligt Skånska Dagbladet.Om eller vad vapnet skulle användas till är inte känt.
En cyklist till sjukhus efter olycka
En cyklist fick föras till sjukhus efter att ha blivit påkörd på Kirseberg i Malmö på tisdagen. Det rör sig dock om lindriga skador, enligt polisen.
Läs mer om Kirseberg och Malmö.
Ahmed, 16, blev fotad efter mordet
En bild togspåAhmed Obaid, 16,strax efter att han blev skjuten och dencirkulerar nubland unga i Malmö.Den lades upp på Snapchat och visar attAhmed Obaid träffats av två skott i ansiktet och ett i örat, enligt Kvällspostens uppgifter.Polisen känner till dess existens.–Det är förfärligt gjort med hänsyn till de anhöriga, säger kriminalkommissarieJB Cederholm, som leder utredningen.
Läs mer om Cederholm, Malmö.Den, Obaid och Snapchat.
Nazister delade ut flygblad vid Emporia
Mitt i lördagsshoppingen höll nazistiska Nordiska motståndsrörelsens en manifestation vid shoppingcentret Emporia i Malmö.Enligt polisen höll man upp banderoller och delade ut flygblad.– Vi fick uppgifter vid halv två och vårt yttre befäl åkte dit. Så fort vi kom fram lämnade personerna platsen, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.
AIK och MFF jagar mittfältsstjärnan
Kalmar mittfältsbrasse Ismael Silva Lima kan lämna klubben. Enligt 24Malmö har både AIK och Malmö FF anmält sitt intresse - där Solnaklubben varit mest konkreta. – Det finns tre, fyra klubbar som är väldigt intresserade, säger spelarens agent Patrick Mörk till 24Malmö.
Nytt misstänkt mord i Malmö
Polisen har i samband med en husrannsakan i en lägenhet i Malmöstadsdelen Fosie hittat en död person.Polisen misstänker att personen kan ha mördats.– Brott kan ej uteslutas, säger Lars Förstell, informationschef på Skånepolisen.Enligt uppgifter till Aftonbladet kan knivskador ha lett fram till personens död.
Efter husrannsakan – misstänkt mord i Malmö
Polisen har i samband med en husrannsakan i en lägenhet i Malmö hittat en dör person.Polisen misstänker att personen kan ha mördats.– Personen hade skador som gör att vi inte kan utesluta att personen blivit utsatt för brott, säger Fredrik Bratt vid polisen till Aftonbladet.Enligt uppgifter till tidningen ska det röra sig om knivskador.
Polischefen: Det är ett allvarligt läge i Malmö
Läget är allvarligt i Malmö, enligt den nytillträdde tillförordnade regionpolischefen Klas Friberg.
Läs mer om Malmö.
Småhuspriserna steg med 1 procent
Priserna för småhus steg med 1 procent under årets fjärde kvartal jämfört med tredje kvartalet. I Stockholm var priserna oförändrade medan de steg med 1 procent i Malmö och 2 procent i Göteborg, enligt SCB:s småhusbarometer.
Läs mer om Göteborg och Malmö.
Påkörd i smitningsolycka – man livshotande skadad
En person har blivit påkörd av en bil i Malmö.Enligt polisen har föraren smitit från platsen.– Vi har fått uppgifter om bilen, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.Enligt Region Skåne har den påkörde mannen livshotande skador.
Läs mer om Calle Persson och Malmö.Enligt.
Person påkörd av bil – förare smet från platsen
En person har blivit påkörd av en bil i Malmö.Enligt polisen har föraren smitit från platsen.– Vi är på plats. Jag vet inte hur allvarligt skadad personen är, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.Enligt polisen är den påkörde mannen förd till sjukhus i ambulans.
Läs mer om Calle Persson och Malmö.Enligt.
En person påkörd av bil- föraren smet från platsen
En person har blivit påkörd av en bil i Malmö.Enligt polisen har föraren smitit från platsen.– Vi är på plats. Jag vet inte hur allvarligt skadad personen är, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.Enligt polisen är den påkörde mannen förd till sjukhus i ambulans.
Läs mer om Calle Persson och Malmö.Enligt.
Malmö FF nobbar Jiloan Hamad
Jiloan Hamad ska ha meddelat Malmö FF att han är intresserad av att flytta hem i vinter.Men enligt trovärdiga källor till Kvällsposten nobbar MFF sin före detta lagkapten - den här gången.–Vi är nöjda med den trupp vi har just nu, sade sportchefen Daniel Andersson i samband med tisdagens träningspremiär.
Kvinna till sjukhus efter rån
En kvinna i 30-årsåldern fick föras till sjukhus efter ett rån i Malmö natten till onsdag. Två okända män drog ner henne till marken och slog henne i huvudet för att komma över hennes väska, enligt polisanmälan.
Läs mer om Malmö.
Misstänkt inbrott i lager med datorer
Polisen larmades på onsdagsmorgonen till ett misstänkt inbrott i ett lager på Kirseberg i Malmö. Enligt larmet ska någon ha tagit sig in i ett lager genom att göra hål i väggen på byggnaden.
Läs mer om Kirseberg och Malmö.
Område avspärrat efter skottlossning
Polisen har fått larm om skottlossning i Fosie i Malmö.Åtminstone en tomhylsa har hittats nära en villa, enligt uppgift från platsen.– Ingen person uppges vara skadad, säger Johanna Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
JUST NU: Skottlossning – tomhylsa hittad vid hus
Polisen har fått larm om skottlossning i på Fosie i Malmö.Åtminstone en tomhylsa har hittats nära en villa, enligt uppgift från platsen.– Ingen person uppges vara skadad, säger Johanna Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Flera bilar i krock i morgontrafiken
Polis och ambulans larmades på måndagsmorgonen till en trafikolycka i Norra hamnen i Malmö. Enligt de initiala uppgifterna handlar det om flera bilar som är inblandade.
Läs mer om Malmö och Norra.
JUST NU: Flera bilar i krock
Polis och ambulans larmades på måndagsmorgonen till en trafikolycka i Norra hamnen i Malmö. Enligt de initiala uppgifterna handlar det om flera bilar som är inblandade.
Läs mer om Malmö och Norra.
Fler hemlösa i Malmö
Hemlösheten ökar i Malmö. Enligt kommunens senaste kartläggning saknar 1740 vuxna och närmare 900 barn egen bostad, en ökning med 30 procent sedan 2015, rapporterar Ekot.
Läs mer om Ekot och Malmö.