Malmö enligt

Lastbilchaufför gömde 100 kilo knark i lönnfack

I den slovenskregistrerade lastbilens lastutrymme låg förutom metalldelar knappt hundra kilo knark.En 37-årig man åtalas nu vid Malmö tingsrätt misstänkt för grov narkotikasmuggling.Enligt åklagaren visste lastbilschauffören om att knarket gömdes i ett lönnfack.
Läs mer om Malmö.

Metallica repar i Malmö inför turnn

Metallica använder Malmö arena som replokal inför sin kommande Europaturn, enligt Sydsvenskan.Men det är ovisst om medlemmarna är på plats i Malmö.– Nej, inte vad jag vet i alla fall, svarar Malmö arenas vd Karin Mårtensson på Sydsvenskans fråga.
Stort polispådrag – söker en person
Under onsdagsförmiddagen skickades flera polispatruller till stadsdelen Holma i Malmö.Ärendet står just nu rubricerat som kontroll och enligt polisen söker de efter en person.– Det ligger som kontroll fortfarande, vi har inte anträffat någon, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.
Drönare kan ha smygfilmat badgäster på Kallbadhuset
Flera nakenbadare på Kallbadhuset på Ribersborg i Malmö reagerade på måndagen när en drönare plötsligt flög in över badanläggningen.Enligt en polisanmälan som gjorts misstänks mannen som styrde farkosten ha fotograferat uppifrån drönaren.
Läs mer om Kallbadhuset, Malmö och Ribersborg.

Detonation mot företagslokal

Klockan 23.28 på söndagen larmades polisen om en detonation i Rosengård i Malmö.Enligt polisen är dörren till fastighetens entr skadad.
Läs mer om Malmö.Enligt och Rosengård.
Två till sjukhus efter larm om skottlossning i Malmö
Två personer har förts till sjukhus efter ett larm om skottlossning i Hyllie i Malmö. Skadeläget är oklart, enligt polisen.
Läs mer om Hyllie och Malmö.
Två skadade efter skottlossning i Malmö
Två personer har förts till sjukhus efter ett larm om skottlossning i Hyllie i Malmö. Skadeläget är oklart, enligt polisen.
Läs mer om Hyllie och Malmö.
Flera bilar i krock på Inre Ringvägen
Strax efter klockan 16 på fredagen fick SOS larm om en trafikolycka på Inre Ringvägen i Malmö.Enligt uppgifter ska flera fordon vara inblandade.Det finns ännu inga uppgifter om skadeläget.
Person utsatt för rån på centralstationen
Strax innan klockan fem på tisdagsmorgonen utsattes en person för ett rån på centralstationen i Malmö.Enligt uppgifter från polisen ska fyra gärningsmän tvingat till sig personens mobiltelefon.– Fyra gärningsmän hotar en annan person och tvingar till sig dennes mobiltelefon, säger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Jimmy Modin och Malmö.Enligt.
Fler spelare lämnar Malmö FF i sommar
Efter fyra sommarvärvningar kan det inte bli fler för Malmö FF.Men sälja går fortfarande och enligt vad Kvällsposten erfar kommer fler spelare att lämna klubben i sommar.–Det pågår dialoger hela tiden, säger MFF:s vd Niclas Carlnn.
Förseningar från Danmark under hela eftermiddagen
Under hela eftermiddagen råder det förseningar i tågtrafiken mellan Malmö och Köpenhamn, enligt Trafikverkets hemsida.Orsaken är ett signalfel i Österport.Enligt Trafikverket beräknar förseningarna pågå under hela eftermiddagen.
Skjutningarna i Föreningarnas hus skrämmer bort andra hyresgäster
Oinbjudna gäster tog sig in på en stor fest i en föreningslokal i Malmö och öppnade eld.Tre personer skadades – en vårdas fortfarande för livshotade skador.Enligt andra föreningar i samma hus har den aktuella lokalen haft problem länge, nu sätter de ner foten mot Malmö stad.– Vi har planer på att flytta från de här lokalerna, det här blir nog droppen, vi känner oss inte säkra där inne, säger Bilal Karabudak, kassör för föreningen Malmös unga svenska turkar.
Läs mer om Bilal Karabudak och Malmö.
Skjutning i föreningslokal i Malmö
Tre män är skadade efter en skottlossning i en föreningslokal i Malmö. Två av dem har livshotande skador, enligt Region Skåne.
Läs mer om Malmö och Region Skåne.
Tre skadade efter skottlossning i Malmö
En gärningsman öppnade eld i en föreningslokal på söndagsmorgonen i Malmö. Totalt har tre personer skadats – två av dem allvarligt skadade, enligt Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Kvinna utsatt för rån i natt – ryckte tag om halsen
Klockan 04.11 natten mot onsdagen fick polisen larm om ett rån på Björkgatan i Malmö.En kvinna ska ha blivit utsatt för ett rån.Enligt polisen ryckte en person tag om hennes hals och tvingade med sig hennes handväska.
Läs mer om Björkgatan och Malmö.En.
Larm om singelolycka – orsakar trafikstörningar
Omkring klockan sju på onsdagen fick polisen in ett larm om en trafikolycka i Malmö.Enligt uppgifter ska en person vara inbladad – personen är vaken och talbar.– Det är störningar och stökigt att ta sig förbi olycksplatsen, säger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Jimmy Modin och Malmö.Enligt.
Carlos Strandberg nära MFF - skriver på inom kort
Carlos Strandberg lämnar Club Brügge för Malmö FF.Enligt Fotbolltransfers skriver anfallaren på för MFF inom kort.
Larm om brand i flerfamiljshus
Räddningstjänsten larmades på tisdagen till en brand i ett flerfamiljshus i Malmö.Enligt larmet ska det lukta bränt i huset.
Läs mer om Malmö.Enligt.
Två personbilar i krock på E6
Strax innan klockan sju på tisdagsmorgonen fick SOS larm om en trafikolycka på Jägersro i Malmö.Två bilar ska ha krockat på E6 och enligt polisen har inga personer kommit till skada.– Det handlar om två personbilar och inga personskador, säger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral.
Försökte hugga man med kniv – greps
En man försökte hugga en annan man med kniv vid Triangeln i Malmö.Han greps, misstänkt för mordförsök.– En ordningsvakt ska enligt uppgift ha slagit bort kniven med en batong, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisregion Syd.
Ung kille utsatt för rån – hotades med kniv
Natten mot måndag fick polisen larm om ett rån i Malmö.Tre personer gav sig på en kille i 15-årsåldern och hotade med ett pistolliknande föremål.Enligt uppgifter från polisen tvingade rånarna till sig hans jacka och väska innan de lämnade platsen.
Läs mer om Malmö.Tre.
10 000 i pridetåg i Malmö
Omkring 10 000 personer deltog i årets prideparad i Malmö. Det är lika många som vid förra årets rekordnotering, skriver Sydsvenskan. Antalet åskådare var dock fler än någonsin, enligt arrangören.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Larm om villabrand – brinner i panel
Räddningstjänsten har fått larm om en villabrand strax utanför Malmö.Enligt larmet ska det brinna i panelen.
Läs mer om Malmö.Enligt.
Två skadade efter skottlossning i Malmö
Enligt polisen uppges två personer vara skadade efter en skottlossning i Sofielund i Malmö.
Läs mer om Malmö och Sofielund.
Kommunhus utrymt efter pulverbrev
För andra gången på två dagar har polisen fått rycka ut efter att kuvert med vitt pulver skickats med posten.På fredagsförmiddagen fick kommunhuset i Uppsala spärras av efter att ett kuvert med pulver mottagits, enligt uppgift till Expressen.Under gårdagen utrymdes en postterminal i Malmö efter en liknande händelse.
Läs mer om Expressen.Under, Malmö och Uppsala.