Malmö enligt

Förare körde in i tre parkerade bilar – och flydde från platsen

Två bilar måste bärgas efter en smitningsolycka på Kirseberg i Malmö.Enligt initiala uppgifter körde en bilist in i tre parkerade bilar.– Någon har sedan stuckit från platsen, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.

JUST NU: Larm om skjutning i Malmö

Polisen har på tisdagskvällen fått in ett larm om en skjutning i Malmö, enligt Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Kvinna kidnappades och våldtogs – dom i dag
Kvinnan hölls fången i flera timmar och våldtogs upprepade gånger i Malmö den 28 april, enligt en stämningsansökan mot en 25-årig man och en 16-årig pojke. Fallet är en del av en större utredning och i dag kommer domen.
Läs mer om Malmö.
Konkreta klimatinsatser kan inte vänta enligt FN-rektorn i Malmö
Det finns inte tid för fler globala toppmöten. Nu är det konkret handling på lokal nivå som gäller. Det menar Dr Cleopatra Doumbia-Henry, rektor för FN-universitetet World Maritime University som ligger i Malmö. – Vi kan inte vänta längre. Klimatförändringarna sker nu. Mitt eget land sopades bokstavligen bort från kartan efter orkanen Maria, säger Cleopatra Doumbia-Henry, som kommer från Dominica i Karibien.

Bröder dömda till fängelse för grova våldtäkter

Kvinnan hölls fången i flera timmar och våldtogs upprepade gånger i Malmö den 28 april, enligt en stämningsansökan mot en 25-årig man och en 16-årig pojke. Fallet är en del av en större utredning och i dag kom domen. ännen döms till flera års fängelse för grova våldtäkter.
Läs mer om Malmö.
Cyklist påkörd i Malmö – har fått fraktur
Ambulans och polis larmades vid 13-tiden till Pildammsparken i Malmö där en cyklist blivit påkörd av en bilist.Cyklisten ska enligt uppgifter på plats ha fått en fraktur.
Läs mer om Malmö och Pildammsparken.
Namnbytet kan ge MFF 100 000 000
Externa experter har analyserat värdet av namnrättigheterna till Malmö FF:s hemmaarena.Enligt vad Kvällsposten erfar kan MFF nu mer än dubbla intäkterna –i så fall till över 50 miljoner kronor de kommande fem åren.–Det är en billig investering för ett företag även om det rör sig om mycket pengar, säger MFF:s vd Niclas Carlnn som inte vill bekräfta några summor.
Läs mer om Kvällsposten och MFF.
MFF-supportrar frias från våldsamt upplopp
Sju MFF-supporters friades i dag från våldsamt upplopp av Malmö tingsrätt.Samtliga åtalades efter matchen mot danska Brøndby IF i februari förra året.Åklagarens bevisning höll inte, enligt Malmö tingsrätt.
Läs mer om Brøndby IF och Malmö.
Personbil och lastbil i krock
Klockan 15:18 fick SOS larm om en trafikolycka på Pildammsvägen i Malmö.Enligt inledande uppgifter är en personbil och en lastbil inblandade.Skadeläget är inledningsvis oklart.
Läs mer om Malmö.Enligt och Pildammsvägen.
Larm om olycka – person påkörd
På måndagsmorgonen larmades SOS Alarm om en olycka i Malmö.Enligt larmet är en person påkörd.
Läs mer om Malmö.Enligt.
Ny matchfixningsskandal – spelare erbjöds pengar
Svensk fotboll skakas av ett nytt försök till matchfixning.Enligt uppgifter till Kvällsposten/SportExpressen erbjöds en spelare i Halmstads BK en stor summa pengar för att påverka händelser i matchen mot Malmö FF förra helgen, men tackade nej.Polisens aktionsgrupp mot organiserad brottslighet inom idrotten har startat en utredning.– Jag kan bekräfta att det finns en misstänkt incident i samband med den matchen, säger fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.
Läs mer om Håkan Sjöstrand och Malmö FF.
Succspelaren har skrivit på för MFF
Här är Malmö FF:s nästa nyförvärv.Enligt SportExpressens uppgifter har nu Eric Larsson skrivit på för MFF - och lämnar alltså Gif Sundsvall när hans kontrakt går ut.Därmed talar allt för att Anton Tinnerholm lämnar de regerande svenska mästarna när hans kontrakt går ut efter säsongen.
Lastbil och bil i krock
Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats om en trafikolycka i Malmö.Enligt larmet är det en lastbil och en personbil som har krockat.
Läs mer om Malmö.Enligt.
Larm om hög smäll i Malmö, enligt flera uppringare
Flera uppringare larmade kring midnatt om en hög smäll i Malmö.Polisen har skickat patruller, men inte hittat något.– Vi har fått flera olika adresser, säger Fredrik Bratt vid regionledningscentralen hos polisen syd.
Explosion i Malmö under natten
En bil sprängdes på Rosengård i Malmö natten till söndag.Enligt uppgift ska det ha varit mycket folk på plats – men ingen kom till skada.
Läs mer om Malmö och Rosengård.
Viktors val: Fem exempel på hur tydligt Centerpartiet är
Det går bra för Centerpartiet och stämningen är på topp på stämman i Malmö. Enligt många av företrädarna beror den senaste tidens framgångar på partiets tydlighet. I fredagens Viktors val reds det ut hur tydligt Centern faktiskt är.
Läs mer om Centern, Centerpartiet och Malmö.
JUST NU: Brand i femvåningshus
Det brinner i ett nybyggt femvåningshus i Vellinge, enligt Trelleborgs Allehanda. Det är fortfarande oklart om någon har skadats i samband med dagens brand.– Hela bottenvåningen är rökfylld. Det brinner på tre ställen, säger en operatör vid SOS Alarm i Malmö, till tidningen.Det är Vellinges tredje brand på tre dagar.
Läs mer om Malmö och Vellinge.
Kvinna påkörd av buss i Malmö
En kvinna skadades på onsdagen när hon blev påkörd av en buss i Malmö.Hon har förts med ambulans till sjukhus.– Hon ska ha skadats lindrigt enligt rapporten, säger Stehpan Söderholm, pressinformatör vid polisen i region Syd.
Bil voltade av vägen – okänt skadeläge
En singelolycka i Malmö ställer till det i morgontrafiken.Bilen ska ha voltat av vägen, enligt larmet till SOS Alarm.Skadeläget är okänt.
Läs mer om Malmö.
JUST NU: Två skadade efter skottlossning
Två personer har skjutits i Malmö.Polisen fick larm vid midnatt om skottlossningen.Platsen spärras av och vittnen ska förhöras, enligt polisen på sin hemsida.
Läs mer om Malmö.Polisen.
Uppgifter: Elfsborg sparkar Haglund
Elfsborg krossade med 0-6 mot Malmö FF i måndags.Det blev droppen för klubbledningen.Enligt Fotbollskanalen får Magnus Haglund nu sparken av Elfsborg.
Läs mer om Elfsborg, Haglund och Malmö FF.
Maskin fastnade på järnvägsspår i Oxie
Tågtrafiken genom Oxie utanför Malmö står still på tisdagskvällen till följd av en trafikincident.Enligt Sydsvenskan har en grävmaskin fastnat på spåret.
Läs mer om Malmö och Oxie.
Djurgårdens skadesmäll: Han tvingas till operation
Markus Ljungh var förra året Djurgårdens näst bästa poänggörare.Enligt Hockeynews.se missar centern nu flera veckor på grund av en skada han drog på sig mot Malmö Redhawks.
Uppgifter: Jordan i möte med MFF
Jordan Larsson kan vara på väg mot ett kontroversiellt klubbyte.Den förre HIF-anfallaren ska, enligt NordicBets podcast Ljugarbänken, ha träffat Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson.– Jordan Larsson fikar inte med Daniel Andersson bara för att snacka skit, det garanterar jag, säger Mattias Lindström i podcasten.
JUST NU: Pojke påkörd av mopedist i Malmö
En pojke i tioårsåldern har blivit påkörd av en mopedist i Malmö.Enligt uppgift ska föraren av mopeden ha lämnat platsen.– Det är de uppgifter vi har i nuläget, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens kommunikationscentral i region Syd.
Läs mer om Kim Hild, Malmö, Malmö.Enligt och Syd.