Malmö

Ica bjöd på tårta och sålde billigt kaffe – Kaos är rätt ord

Under lördagen firar Ica 100 år.Butikerna har i reklam utlovat gratis tårta och extrapriser till kunderna.Och köpsuget var stort – kunden Caroline Gustafsson, 23, berättar om kaos på Ica Maxi Toftanäs i Malmö.– Jag bor i området och har aldrig sett något liknande, berättar hon.
Läs mer om Caroline Gustafsson, Ica och Malmö.

Hemtjänstbedragare fick flera års fängelse

Hemtjänstbedragarna fälldes på fredagen i Malmö tingsrätt.Två kvinnor och en man fick flera års fängelse för att de lurat gamla kvinnor att släppa in dem i sina hem, där de stulit smycken och kontanter för över 100 000 kronor.Rätten kallar det ett hansynslost utnyttjande av aldre, skyddslosa personer.
Läs mer om Malmö.
Vittne: Unga utsätts för gruppvåldtäkter och drogfester på HVB-hem
Barn och ungdomar på flera HVB-hem i Malmö misstänks ha blivit våldtagna, sexuellt utnyttjade, misshandlade och tvingade att delta i sprit- och drogfester hemma hos anställda vårdare, avslöjar Sydsvenskan. Malmö stad har polisanmält händelserna.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Larm: Gruppvåldtäkter och droger på HVB-hem
Enligt vittnesuppgifter begås det systematiska övergrepp mot barn på flera HVB-hem i Malmö.Det handlar om detaljerade uppgifter om sex-, drog- och spritfester och om utslagna flickor som fotograferats under gruppvåldtäkter.– Det som beskrivs kan karaktäriseras som övergrepp och eventuellt våldtäkt och andra brott, säger säger Joonas Terje, enhetschef på Ivo till Sydsvenskan.Alla hem drivs av samma företag och nu har Malmö Stad akutflyttat barnen från de aktuella hemmen, rapporterar Sydsvenskan.

Först när övre medelklassen drabbas av brott händer något

De senaste veckorna har insändare som lyft ämnet otryggheten i Malmö blivit rejält uppmärksammade i sociala medier.En gästkrönika i SvD:s ledarsida handlar om ett inbrott på Gamla Väster och om polisens uppgivenhet. En polis rekommenderar skribenten att flytta från staden, vilket upprört en del men applåderas av andra.
Läs mer om Gamla Väster och Malmö.
Cannabisförespråkare samlas i Malmö
Legalisera cannabis. Så lyder budskapet under Nordic Cannabis Conference 2017 som väntas samla hundratals förespråkare för drogen i Malmö.–Vi vill visa att vi är vanliga människor.–Jag tror att det är avkriminaliserat inom fyra år, säger arrangören Wally Johnson.
Läs mer om Malmö, Malmö.Vi och Wally Johnson.
Krisen hos Malmöpolisen – tusentals ärenden på hög
Malmöpolisen står inför en ny allvarlig kris. Högen av anmälda brott har vuxit katastrofalt samtidigt som polisen pressas hårt av fortsatta skjutningar och mord.Polisledningen tvingades nyligen vidta drastiska åtgärder.– Man kommer se färre poliser i yttre tjänst, säger Mats Karlsson, biträdande polismästare i Malmö.
Läs mer om Malmö och Malmöpolisen.
Cannabisförespråkare samlas i Malmö
Legalisera cannabis. Så lyder budskapet under Nordic Cannabis Conference 2017 som väntas samla hundratals förespråkare för drogen i Malmö.
Läs mer om Malmö.
Familj rånad och pepparsprejad
En hel familj rånades i sin bostad i Malmö på fredagskvällen.När de kom hem fanns tre maskerade män i lägenheten. De sprejade mamman, pappan och den tolvåriga dottern med pepparsprej och flydde.– Vi har spanat efter rånarna men ingen har gripits, säger Stephan Söderholm vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Läs mer om Malmö, Region och Stephan Söderholm.
Ingen brottsmisstanke efter att polis sköt man i Malmö
Natten till onsdag sköts en man av polisen under ett gripande i centrala Malmö.Mannen vårdas för allvarliga skador men skjutningen ses i nuläget som nödvärn.– I dagsläget finns det ingen som är misstänkt för brott av poliserna på plats, säger Anders Jakobsson, överåklagare i utredningen.
Läs mer om Malmö och Malmö.Mannen.
Väskryckare stal från rörelsehindrad kvinna
En väskryckare slog på fredagskvällen till mot en rörelsehindrad kvinna i Malmö.Han slet åt sig hennes väska från rollatorn och sprang sin väg.
Läs mer om Malmö.Han.
Avslöjar drömmen: Ta över Malmö FF
TFF nosar på en plats i allsvenskan.Då väljer succtränaren Patrick Winqvist, 41, att fundera kring framtiden.– Jag vill jobba med A-laget i Malmö FF. Det är min dröm, säger Winqvist.
Överläkare körde berusad – nu döms han till fängelse
Överläkaren hade tagit några sömntabletter och druckit en flaska rom innan han skulle hämta sina barn från skolan i Malmö.I tingsrätten friades han men åklagaren överklagade domen.Nu har hovrätten dömt mannen till fängelse.
Läs mer om Malmö.I.
Flera personbilar i krock i centrum
Två bilar är inblandade i en krock i centrala Malmö.Räddningstjänst och polis har skickats på platsen.Enligt uppgifter finns det inga personskador.
DN-elvan omgång 24: Tack för underhållningen!
Östersund-Malmö FF. Vilken match! DN tackar för underhållningen. Och AFC kan tacka Omar Eddahri för första segern.
Läs mer om Omar Eddahri.
7 sköna tips i Malmö – Sveriges hippaste stad
I takt med att Malmö har förändrats från industristad till kunskapsstad har man också återerövrat sin kontakt med havet. Och nöjes- och matscenen tillhör numera de mest intressanta i landet!
Läs mer om Malmö.
Rolexkupp i Stockholm – man greps efter åtta år
Butiksägaren på Bryggargatan i centrala Stockholm blev bunden och fick en pistol intryckt i munnen.I åtta år lyckades en av de misstänkta rånarna hålla sig undan den svenska rättvisan efter den fräcka Rolexkuppen.Men förra året nådde polis framgång i utredningen. Då greps en 33-årig man, skriven i Malmö – i Ryssland.
Kriminellt gäng planerar fest för att visa sin makt
Det kriminella gänget Loyal to Familias närvaro i Skåne blir allt tydligare.Flera källor uppger att gänget planerar att ordna en fest i en lokal i Malmö för att visa sin makt. I dag häktades en dansk man med anknytning till gänget –misstänkt för att ha skottskadat en 28-årig svensk kvinna i Köpenhamn.
Läs mer om Köpenhamn, Loyal, Malmö och Skåne.
Stjärnan stor hjälte för Djurgårdens IF
Djurgården tog första SHL-segern för säsongen - inför ett näst intill fullsatt Hovet.Upphaussade nyförvärvet Andreas Enqvist avgjorde med sitt 4-3-mål mot Malmö Redhawks i förlängningen.– Det blir som en extra spelare med publiken i ryggen här på Hovet, säger Enqvist till C More.
Buss beskjuten under färd – ruta krossad
En buss har blivit beskjuten i Arlöv i Malmö. En ruta krossades under färd på Dalbyvägen men ingen ska ha skadats.
Läs mer om Arlöv, Dalbyvägen och Malmö.
Se Titanic som det en gång var
På ett ögonblick kan du nu åka tillbaka 105 år i tiden.I Malmö pågår nu en av världens största utställningar om Titanic.– Hela upplevelsen när man går runt ska påminna oss, säger Mattias Zingmark, marknadschef för utställningen.
Läs mer om Titanic.
C More-profilen: Allsvenskan är avgjord
Efter oavgjort i toppmatchen mellan Östersund och Malmö FF är C More-experten Anders Andersson säker.Malmö FF vinner SM-guld 2017.– Jag tror Djurgården är ganska nöjda, säger Andersson innan berättar att han vill se en regelförändring inom svensk fotboll.
I kväll är det dags – Almebaren 2017
Nära möten med politiker och samtal med en tydlig fokus på Sydsverige – nu är det dags för Almebaren 2017.Allmänheten är välkommen till Paddy's Restaurang i Malmö klockan 17.00, då årets första samtal, med Miljöpartiets Amanda Lind, drar i gång.– Med ett år kvar till valet växlar Kvällsposten upp sin lokala bevakning, säger Kvällspostens chefredaktör Katrin Säfström.
Experten: Dif får tufft – trots hemmastödet
Det vankas publikfest när Djurgården för andra året i rad spelar hemmapremiär mot Malmö Redhawks på Hovet i Stockholm.Förra året slutade det med bortaseger – och Malmö hoppas förstöra festen igen.Sportexpressens spelexpert Johan Meijer tror att Malmö skräller.
Hacker stal lättklädda bilder av tonårsflicka
En tonårsflicka i Malmö har polisanmält att en okänd tagit kontroll över hennes konto hos Snapchat. Hackern kom över lättklädda bilder som flickan sparat på konton.Utan hennes vetskap publicerade hackern bilderna.
Läs mer om Malmö och Snapchat.