Malmö

Folkfest i jazzmusikens tecken intar Folkets park

I morgon intas Malmö av de coola jazzkatterna.Då kommer nämligen den ambulerande endagsfestivalen Jazz i parken till Malmö och Folkets park.Det blir det sista stoppet på Sverigeturnn, för festivalen.
Läs mer om Jazz, Malmö och Sverigeturnn.

Åtta års fängelse för hugg med kebabspett

Gängslagsmål med knivar, skjutvapen och kebabspett – det trettiotal personer som slogs på Norra Grängesbergsgatan i Malmö förra våren räknade troligtvis inte med att hamna på övervakningsfilm. Nu döms en av de inblandade, en 32-årig man, till åtta års fängelse för mordförsök efter att ha huggit en man i halsen – troligtvis med ett kebabspett, rapporterar Sydsvenskan.
Bländade polishelikopter med grön laser – tonåring åtalas
En 17-årig tonåring i Malmö har åtalats för att ha riktat en laserpekare mot en polishelikopter, rapporterar Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Man anhållen för mordförsök
En 28-årig man har gripits och anhållits misstänkt för mordförsök kring bostadsområdet Söderkulla i Malmö, rapporterar Skånska Dagbladet.

Svensk gymnasist tog olympiskt brons i fysik

Adam Warnerbring, som går andra året på S:t Petri skola i Malmö, fick i helgen en bronsmedalj i den internationella kunskapsolympiaden i fysik i Yogyakarta i Indonesien.
Läs mer om Indonesien, Malmö, S.t och Yogyakarta.
Det fanns inget annat att välja på
Johan Wiland lämnar Malmö FF efter två år för seriekonkurrenten Hammarby.Nu ser Wiland fram emot att inleda ett nytt kapitel i sitt liv.– Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa Hammarby till framgångar, säger Wiland.
Malmö FF mörkar målvaktsvalet: Får se
Johan Wiland har lämnat för Hammarby och Johan Dahlin värvats hem från livet som utlandsproffs.Ändå är det inte givet att nyförvärvet startar i lördagens match mot Gif Sundsvall.– Det är inte bara att knäppa med fingrarna, säger Johan Dahlin.Det mesta tyder dock på att hemvändaren gör comeback på lördagen.
Bländade polishelikopter – tonåring åtalas
En 17-årig tonåring i Malmö har åtalats för att ha riktat en laserpekare mot en polishelikopter, rapporterar Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
20-åring frikänns för kyrkogårdsmord
En 20-årig man som misstänkts för mordet på en 19-åring flykting från Afghanistan i Malmö i höstas har friats av tingsrätten.
Läs mer om Afghanistan och Malmö.
Wiland klar för Hammarby: Inspirerande
Målvakten Johan Wiland lämnar mästarlaget Malmö FF för spel i Hammarby. 36-åringen har skrivit på ett kontrakt över två och ett halvt år.
Läs mer om Hammarby och Malmö FF.
Klart: Johan Wiland går till Hammarby
Igår avslöjade Sportexpressen att Johan Wiland lämnar Malmö FF för Hammarby. Nu är affären klar - målvakten skriver på för två och ett halvt år med klubben. – Vi är väldigt glada över att få en av Sveriges bästa målvakter till Hammarby, säger sportchefen Jesper Jansson till Hammarbys hemsida.
JUST NU: Misstänkt 20-åringen frias
20-åringen som misstänks ha mördat en 16-årig afghansk pojke på en kyrkogård i Malmö frias, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Drömdebuten för Konate – måskytt direkt
På onsdagen presenterades han som klar för SPAL.På torsdagen bekräftade Malmö FF övergången – och redan samma dag gjorde han mål när SPAL träningsspelade mot Mestre.– Det kan väl inte börja bättre, säger Konate till Sydsvenskan.
Läs mer om Konate, Malmö FF, Mestre och Sydsvenskan.
Undersköterska tog ut förskott på arvet
En undersköterska på ett kommunalt vårdboende i Malmö lät en av de boende skriva ett testamente till hennes förmån, trots att det inte är tillåtet.Och redan medan vårdtagaren fortfarande levde plockade hon ut över 100000 kronor från hans konto, rapporterar Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Så mycket får Malmö FF för Konate
Pa Konate presenterades under dagen officiellt som klar för italienska Serie A-nykomlingen SPAL.Enligt uppgifter till trovärdiga Sky Sport och journalisten Gianluca DiMarzio får Malmö FF 2,9 miljoner kronor för spelaren.– Vi i MFF är nöjda, annars hade hade vi inte skrivit på, säger Daniel Andersson till Skånesport.
Malmö FF:s glädjebesked: Stjärnorna spelklara
Behrang Safari och Alexander Jeremejeff tränade båda för fullt under torsdagens träning och är klara för spel i lördagens allsvenska match mot Sundsvall.Samtidigt står det klart att nyförvärvet Kingsley Sarfo som saknats från träningsplan i veckan missar matchen på grund av personliga anledningar.
Man begärd häktad för mord på sin mamma
I mitten av juli kom mamman in till akuten i Malmö med svåra skador efter att ha misshandlats av sin son.På tisdagen avled hon av skadorna.Nu begärs hennes son häktad för mord, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Begärs häktad för mord på sin mamma
En man i 40-årsåldern i Malmö har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat sin mamma – alternativt grov misshandel och vållande till annans död, rapporterar Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Polisens nya offensiv mot kriminella gängen
Polisen och Malmö stad tar till nya metoder i kampen mot kriminella gäng.Malmö har startat en storoffensiv mot bilmålvakterna – samtidigt som brottstyngda platser i stan ska lysas upp.– Med den nya belysningen som stöd ska det gå att identifiera personer på bilderna, säger Johnny Clausen vid Malmö stad.
Läs mer om Johnny Clausen och Malmö.
Man knivskars i nacken i Malmö
Två män har gripits efter en knivskärning utanför en hamburgerrestaurang i Malmö.
Läs mer om Malmö.
Skott mot bostadshus i Malmö
Läs mer om Malmö.
Misstänkt skottlossning i Malmö
Polisen genomsöker ett område i Kroksbäck i Malmö efter ett larm om misstänkt skottlossning, skriver Sydsvenskan. Vittnen säger till tidningen att ett flertal skott hörts vid 00.30-tiden.
Läs mer om Kroksbäck, Malmö och Sydsvenskan.
Polisen undersöker misstänkt skottlossning
Poliser är på plats vid Sörbäcksgatan i Kroksbäck i Malmö efter misstankar om skottlossning.Flera personer larmade om flera höga smällar.– Vi försöker säkerställa vad för typ av höga smällar det har varit, säger Carolin Dahlberg, vakthavande befäl vid Malmöpolisen.