Malmö

Enormt sagohus för barn ska byggas i Sverige

Malmö får sin egen version av Junibacken.Det är Junibackengrundaren Staffan Götestam planerna på ett stort sagokulturhus för barn i landets tredje stad.

Anrika banan rivs – del av en jätteaffär

Anrika Jägersro travbana i Malmö rivs och nu ska en ny travbana byggas i staden.Detta efter att MKB Fastighets AB och Skånska Travsällskapet (STS) kommit överens på tisdagskvällen.Enligt Skånesport uppgår värdet av affären till 775 miljoner kronor.
Malmö föll på straffar
På morgonen lurade Carl-Johan Lerby till sig Rhett Rakhshanis autograf på kepsen under värmningen.Sedan gjorde han sitt första powerplay-mål, assisterad av lagkamraten.Men det räckte inte när Frölunda vände och vann på straffar.– Riktigt surt. De får två skitmål, säger Malmöbacken.
Anrika banan rivs – del av en jätteaffär
Anrika Jägersro travbana i Malmö rivs och nu ska en ny travbana byggas i staden.Detta efter att MKB Fastighets AB och Skånska Travsällskapet (STS) kommit överens på tisdagskvällen.Enligt Skånesport uppgår värdet av affären till 775 miljoner kronor.

Personalen på Migrationsverket varnad – allvarlig smitta i omlopp

Under måndagen insjuknade en person anställd på Migrationsverket i Malmö i bakteriell hjärnhinneinflammation, en farlig smitta. Nu har ledningen gått ut med en varning till personalen, rapporterar SVT Skåne.
Läs mer om Malmö och Migrationsverket.
Sänkte Malmö – efter stor dramatik
Frölunda har haft stora problem när det kommer till straffläggning.Mot Malmö skulle man se till att bryta den dystra sviten – när Victor Olofsson blev matchhjälte.– Andra matchen i rad som vi vinner på inställning i stället för skönspel, säger tränare Roger Rönnberg.
Frölunda slog Malmö efter straffar
Läs mer om Malmö.
Smitare jagas efter drive in-krock på McDonald's
En trafikolycka inträffade på tisdagskvällen i drive in-kön till en McDonald's-restaurang i Malmö.Tre bilar var inblandade.En av dem lämnade platsen innan polisen kom.
Läs mer om Malmö.Tre.
Internationell stöldliga sprängd – ville fly landet
I den ena mannens fickor hittade polisen ett 30-tal smycken – varav de flesta i guld.Tre män var på väg att fly landet med stora mängder stöldgods när de stoppades på gränsen till Sverige.– De var på väg till Sturup, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö.
Läs mer om Malmö, Sturup och Sverige.
Bil voltat efter flerbilskrock
Tre bilar ska ha krockat på Yttre ringvägen i Malmö.Enligt uppgift ska en av bilarna ha voltat i samband med olyckan.Polis, ambulans och räddningstjänst larmas till platsen.
Läs mer om Malmö.Enligt och Yttre.
Explosion i flerfamiljshus
Boende på Möllevången i Malmö larmade sent på kvällen om en kraftig explosion. Väl framme konstaterade polisen att något exploderat i ett flerfamiljshus.
Läs mer om Malmö och Möllevången.
Explosion i flerfamiljshus
Strax innan midnatt larmades polisen till ett flerfamiljshus vid Möllevången i centrala Malmö sedan boende i området hört en kraftig explosion. Väl på plats kunde polisen konstatera att en sprängladdning briserat.
Läs mer om Malmö och Möllevången.
Bombtekniker utreder explosion i Malmö
Boende på Möllevången i Malmö larmade sent på kvällen om en kraftig explosion. Väl framme konstaterade polisen att något exploderat i ett flerfamiljshus.
Läs mer om Malmö och Möllevången.
Östersunds flirt med MFF-stjärnan: Världsspelare
Europa League-succn Östersunds FK flirtar rejält med Malmö FF-stjärnan Erdal Rakip.Ordföranden Daniel Kindberg menar att mittfältaren skulle passa perfekt i Östersund.– Rakip skulle bli en världsspelare hos oss, säger han till Fotbollskanalen.
Växande problem: tama kaniner släpps ut för att dö
Tamkaniner som släpps ut går en plågsam död till mötes med sjukdomar, svält och kyla.I Malmö råder det stora problem med kaniner som släpps ut av ägare som tröttnat.– De kommer in undernärda med inflammerade skador, fästingar, och tovor, säger Fredrik Malmgren, ordförande för Djurens vänner i Malmö.
Läs mer om Fredrik Malmgren och Malmö.
Taxichaufför körde ner flera vägskyltar
Polis och räddningstjänst har larmats om en trafikolycka i Malmö där en taxichaufför ska ha kört ner flera vägskyltar.Det är inte känt om någon har skadats fysiskt.
Läs mer om Malmö.
Drev butik med stulna cyklar – i egna hemmet
I sitt vardagsrum bedrev den 35-årige mannen en organiserad cykelbutik.Många av cyklarna hittade han i Kungsparken i Malmö.Mannen förde ett register över de stulna cyklarna, som han sålde till ett kraftigt reducerat pris på Blocket.
Två poliser frias från supportermisshandel
De två poliserna slog en Hammarbysupporter med batong i samband med högriskmatchen borta mot Malmö FF.Poliserna åtalades misstänkta för misshandel alternativt tjänstefel, men frias av Malmö tingsrätt.
Frias från batongslag mot Hammarbysupporter
De två poliserna slog en Hammarbysupporter med batong i samband med högriskmatchen borta mot Malmö FF. Poliserna åtalades misstänkta för misshandel alternativt tjänstefel, men frias av Malmö tingsrätt.
Man rånad i Malmö under natten
En 27-årig man blev natten till måndag rånad i Malmö.Två okända gärningsmän ska ha slagit sitt offer – och tagit ett busskort.Larmet till polisen gjordes från akuten.
Läs mer om Malmö och Malmö.Två.
Bilar med lönnfack används för att sälja kilovis med narkotika
Knarklangare har i hemlighet byggt upp ett nätverk med transportleder genom Sverige, från Malmö till Göteborg och Stockholm. Varje transport kan vara värd cirka 1 miljon kronor.Langarna använder bilar som har lönnfack med elektroniska lås.– Vi har flera ärenden där den här typen av bilar förekommer, säger Per-Eskil Hallberg vid Malmöpolisen.
Sågningen: Det blev ganska oprofessionellt
Efter succsäsongen i fjol gick Malmö Redhawks och Noah Welch skilda vägar.Nu riktar han en skarp känga till klubben för hur avskedet hanterats.– Det var saker som de skulle göra som de inte gjorde, säger Noah Welch till Hockeysverige.
Läs mer om Hockeysverige och Noah Welch.
Drunkningstillbud vid seglingsolycka
En person fördes nerkyld till sjukhus efter ett drunkningstillbud utanför Sibbarp i Malmö på söndagseftermiddagen.Polis, ambulans och räddningstjänst var på plats.
Läs mer om Malmö och Sibbarp.