Malmö

Trots iskylan – våren har nått Skåne

Samtidigt som det varnas för minustemperaturer i hela landet har våren kommit till några motståndsfickor i södra Sverige. I alla fall den meteorologiska våren som bland annat har nått Malmö och Lund.
Läs mer om Lund, Malmö, Skåne och Sverige.

Våren har nått Skåne – trots iskylan

Samtidigt som det varnas för minustemperaturer i hela landet har våren kommit till några motståndsfickor i södra Sverige. I alla fall den meteorologiska våren som bland annat har nått Malmö och Lund.
Läs mer om Lund, Malmö, Skåne och Sverige.
Stockholmspremiär för dansk lågpriskedja
Normal, som säljer helt normala produkter till mycket låga priser, har vuxit till en kedja med över 90 butiker i Danmark och Norge på bara fyra år. De första butikerna öppnade i Malmö i januari och kommer att följas av Helsingborg och Lund i april. I april blir det också stockholmarnas tur att få uppleva det framgångsrika konceptet – då NORMAL under fyra veckor öppnar tre butiker i Stockholmsområdet.
Malmö behöver en visselblåsarfunktion
Moderaterna har rätt. Malmö Stad måste ha en visselblåsarfunktion.

Brand utbröt på balkong

Fjorton minuter över midnatt, natten till torsdagen, larmades polis och räddningstjänst om en brand i en lägenhet.Branden hade uppstått på en balkong i en lägenhet på Hyacintgatan i Malmö.
Läs mer om Hyacintgatan och Malmö.
Malmö FF-spelarens advokat tror på rättegång innan påsk
Den sexbrottsmisstänkte Malmö FF-spelaren sitter fortfarande häktad.Samtidigt tror hans försvarsadvokat att åtal och rättegång innan påsk.- Det är nog inte jättemycket kvar i utredningen, säger hans advokat Jan-Anders Hybelius till Fotbollskanalen.
MFF-stjärnan saknade bud - men vill inte tänka på det
Trots att Fouad Bachirou imponerade stort för Östersund i Europa League kom inga anbud från stora klubbar. I stället blev det en flytt till Malmö FF och 27-åringen hänger inte läpp över att stanna i allsvenskan.
Bottenstriden i södra allsvenskan
Craftstadens tränare analyserar bottenstriden i den södra allsvenskan. Malmö och Östra ligger på varsin sida av nedflyttningsstrecket och i sista omgången möts de.
Läs mer om Östra.
Här är 4 filmvisningar att gå på i Malmö i helgen
Att gå på bio är för många en lyxig vardagsaktivitet och Malmö kryllar av filmvisningar och filmfestivaler året om. Här är några tips för den nyfikna, men det händer saker hela tiden, så håll koll!
Läs mer om Malmö.
Succéstarten för Bachirou i MFF: "Genomgående en av våra bästa spelare"
När Anders Christiansen, vald till bäst i allsvenskan 2017, ville flytta valde Malmö FF att agera snabbt: in med Fouad Bachirou för runt sju miljoner kronor från Östersund.
Polisaspiranter misstänks för jäv
Två polisaspiranter omhändertog en man i samband med en id-kontroll i Malmö. Men när mannen hotade dem började de två aspiranterna själva utreda situationen och förhöra vittnen till händelsen. – Jag har inte tidigare sett några ärenden där en polis utreder sig själv, säger Per-Ola Cullin, föredragande jurist vid Justitieombudsmannen.
JUST NU: Två kvinnor häktas för mord på man
Två kvinnor har häktats skäligen misstänkta för mord mord i Malmö.Den ena kvinnan var på besök i Sverige och den andra folkbokförd i landet.– Vi vet att mannen träffat kvinnan. Det finns en viss täckning som binder mannen till den ena kvinnan, säger kammaråklagare Thorbjörn Sjöberg.
Brottsmisstänkte MFF-spelarens advokat räknar med åtal: "Tror på rättegång innan påsk"
Den brottsmisstänkte Malmö FF-spelaren sitter fortfarande häktad, vilket han gjort sedan den 31 januari, och han ska sitta kvar till åtminstone den 2 mars enligt ett beslut som togs i måndags.
Läs mer om Malmö FF-spelaren.
Betyg på MFF:s shopping
I fredags offentliggjorde Malmö FF sitt årsbokslut för 2017. Klubben köpte spelare för 57,9 miljoner kronor (endast i övergångssummor). Vad fick Malmö FF för detta då?
Läs mer om Malmö FF.
Brand i lägenhet
Det är en brand i en lägenhet på Munkhättegatan i Malmö.Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.Övriga omständigheter är ännu okända.
Läs mer om Munkhättegatan.
JUST NU: Sibiriska kylan drar in över syd
Just som man trodde våren snart var på väg kommer vintern tillbaka med stormsteg.Det blir en riktig köldknäpp i hela Sydsverige lagom till nästa vecka.På onsdagsförmiddagen snöade det kraftigt i Malmö.– Vintrigare och kallare blir det, säger Lars Rydqvist, meteorolog på StormGeo.
Läs mer om Malmö, StormGeo och Sydsverige.
Kostade 23 miljoner – nu kan MFF inte använda planen
Malmö FF:s nya hybridträningsplaner kostade 23 miljoner kronor att bygga.Nu är de regerande mästarna tvungna att flytta sina träningar från anläggningen.Anledningen: planerna är alldeles för hårda.
Läs mer om MFF.
Förklaringen till skolornas pannkaksstopp – för dyrt
Malmö stad har slutat servera pannkakor på skolorna. Det finns inte längre något recept för ägg- och mjölkallergiker.Förklaringen till stoppet är, enligt Sydsvenskan, att Findus tjänade för lite pengar på de veganska pannkakorna.– Vi slutade att tillverka våra veganska pannkakor i maj 2017 eftersom vi bedömde att produkten inte var ekonomiskt lönsam, skriver Findus marknadsdirektör Emma Pålsson i ett mejl till Sydsvenskan.
Läs mer om Emma Pålsson och Sydsvenskan.
Två män gripna efter bilinbrott
Vid 00.37 natten till onsdagen hörde ett vittne av sig och berättade om att det pågick ett misstänkt inbrott på Limhamnsvägen i Malmö.Polisen åkte till platsen och kunde där gripa två män, en i 30-årsåldern och en i 20-årsåldern.
Axén: "En av Pehrsson och Norling kommer garanterat misslyckas i år"
Allsvenskan 2018 närmar sig med stormsteg och det är många lag som satsar mot toppen i år. C More-experten Alexander Axén håller Malmö FF som favorit till SM-guldet, tillsammans med storsatsande AIK.
Läs mer om AIK, Malmö FF, Norling, Pehrsson och SM-guldet.
Kvinna ska ha blivit rånad på öppen gata
Ett personrån har inträffat på Bergsgatan i Malmö, sent på tisdagskvällen.Två gärningsmän uppges ha rånat en kvinna på hennes handväska.Männen ska ha tryckt upp kvinnan mot en vägg.
Läs mer om Bergsgatan och Malmö.
Så arbetar polisen med våldtäktsutredningarna
Stora resurser har satts in för att utreda de misstänkta gruppvåldtäkterna i Malmö.Polisen arbetar aktivt med att hålla förhör och sammanställa bevis.– Det är komplicerade utredningar som tar lång tid att lösa, säger Nils Norling, presstalesperson hos Malmöpolisen.
Läs mer om Malmö.Polisen och Malmöpolisen.
Växelfel orsakar tågförseningar
Ett växelfel i Åkarp gör att det är stora förseningar i tågtrafiken, på tisdagskvällen.Enligt SVT gäller detta avgångar mellan Malmö och Lund.Bussar kommer att ersätta.
Läs mer om Lund.Bussar, Malmö och Åkarp.
Centern kritiserar förbud mot skyddsväst
Socialdemokraterna i Malmö vill förbjuda skyddsvästar för att komma åt den organiserade brottsligheten. Nu stöter förslaget på patrull av Centerpartiet som hävdar att förslaget bryter mot grundlagen.
Läs mer om Centerpartiet och Malmö.