Malmö

Bil sprängdes i Malmö

En bil har exploderat i Malmöstadsdelen Rosengård.
22-årig man steg av tåget – saknas sedan i måndags
Polisen och frivilligorganisationen Missing People söker efter en saknad 22-årig man som uppges ha stigit av tåget i Hallsberg i Närke, under färd i måndags från Dalarna till Malmö. Sökandet var ännu på fredagen resultatlöst.
Bil har exploderat i Malmö
Läs mer om Malmö.

Sista matchen med vinnargänget för Roberts, Bundsen och Sand

Damernas SM-final i handboll blir tack och farväl i Sävehof – åtminstone för den här gången – för Jamina Roberts, Johanna Bundsen och Loui Sand, som försvinner till Ungern, Danmark respektive Frankrike. Det blir det suveräna mästarlagets tolfte raka final och det kan bli nionde raka guldet. – Vinnarkulturen sitter i väggarna, säger Jamina Roberts inför den avgörande kampen mot H65 Höör i Malmö.
Malmö: Friad IS-anhängare släppt av Säpo
En 30-årig syrisk man som åtalats för terroristbrott alternativt mordbrand friades i april av Malmö tingsrätt. Säkerhetspolisen omhändertog mannen och ville att han skulle utvisas. Nu har 30-åringen försatts på fri fot, rapporterar Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö, Sydsvenskan och Säpo.
Friad IS-anhängare släppt av Säpo
Moyed al-Zoebi som åtalats för terroristbrott alternativt mordbrand friades i april av Malmö tingsrätt Säkerhetspolisen omhändertog mannen och ville att han skulle utvisas, vilket DN skrev om tidigare i dag. Nu har 30-åringen försatts på fri fot, rapporterar Sydsvenskan.
Dämpar finalhajpen: Som en tråkmorsa
När H65 Höör laddar för handbollsfinalen mot Sävehof väljer veteranen Anna Olsson, 31, att dämpa hajpen runt laget.Hon har satt ner foten i omklädningsrummet.– Jag känner mig som en riktig tråkmorsa, säger Anna när hon känt på finalgolvet i Malmö arena.
Läs mer om Anna, Anna Olsson, Malmö och Sävehof.
Entr i Malmö sålt - kan bli bibliotek
Köpcentrumet Entr i Malmö har återigen bytt ägare.Den här gången är det Malmöbaserade företaget Trianon som förvärvar varuhuset. Köpeskillingen är tills vidare hemlig.Företagets vd Olof Andersson säger man har en långsiktig plan att utveckla fastigheten med ökat fokus på bland annat kultur, aktiviteter och samhällsservice som komplement till handeln.
Han vill kriga för terrorsekten IS: Jag är en av dem
Han är inte misstänkt för något brott – men enligt Säpo är Moyed al-Zoebi för farlig för att gå lös i Sverige. Därför sitter han inspärrad i Malmö. DN kan avslöja att Säpo överväger att låta Moyed al-Zoebi lämna landet på egen hand – vilket i förlängningen kan innebära att han ansluter sig till terrorgruppen IS styrkor.
Läs mer om Malmö, Moyed, Sverige och Säpo.
Rosenberg: Det är klart att jag inte mådde bra
Han är Malmö FF:s givne fanbärare och spelaren som två år i följd förde klubben till Champions League.Hans erfarenhet från proffslivet var ovärderlig för laget – men under åren utomlands gick han också igenom tuffare tider.– Det är klart jag inte mådde bra, säger han i en intervju med Sveriges Radio.
Misstänkt man utlämnad till dansk polis
Köpenhamnspolisens avdelning mot organiserad brottslighet har i samarbete med svensk polis gripit en 26-årig man i Malmö. Gripandet gjordes i tisdag, i dag blev den misstänkte mannen utlämnad till dansk polis, uppger Köpenhamnspolisen.
Läs mer om Köpenhamnspolisen och Malmö.
Tågförseningar i södra Sverige
Ett elfel i Åkarp orsakar tågförseningar som nu sprids på banor i hela södra Sverige, uppger Trafikverket. Sedan ett par timmar har det varit förseningar och inställda tåg på sträckan Malmö–Lund, men nu berörs alltså fler sträckor.
Stora störningar i tågtrafiken i Syd
Ett elfel i Åkarp orsakar förseningar och inställda tåg på sträckan Malmö–Lund på fredagen.Bussar i begränsad omfattning ersätter inställda tåg.
Läs mer om MalmöLund, Syd och Åkarp.
Redhawks nya stjärnvärvning: Potential för landslaget och NHL
Max Görtz, 24, återvänder till Malmö Redhawks.– Han kommer att vara en spetsspelare för oss. Han har potential att spela både i landslaget och NHL, säger klubbens sportchef Patrik Sylvegård.
Läs mer om NHL och Patrik Sylvegård.
Tågförseningar mellan Malmö och Lund
Ett elfel i Åkarp orsakar förseningar och inställda tåg på sträckan Malmö–Lund. Bussar i begränsad omfattning ersätter inställda tåg.
Läs mer om Lund, Malmö, MalmöLund och Åkarp.
Malmö FF slipar kvalformen – möter Lokomotiv Zagreb
Den 27 juni tar Malmö FF emot Lokomitiv Zagreb i en träningsmatch på Swedbank stadion.Matchen mot kroaterna är ett sätt att ladda upp för den allsvenska omstarten och kvalet till Champions League, skriver klubben på sin hemsida.
Löktransporten var stora knarkgömman
Den holländske chauffören deklarerade att han bara hade rödlök i lasten när han stoppades vid Öresundsbron i Malmö.Men i själva verket fanns där narkotika för mångmiljonbelopp instoppat i ett lönnutrymme i golvet under fordonet.
Läs mer om Malmö.Men och Öresundsbron.
Väpnat rån mot butik
En ensam gärningsman har rånat en butik i Malmö.Han var maskerad och beväpnad med kniv.– Han hotade personalen med kniv, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.
Visionärerna i Höör är i SM-final – siktar mot Champions League
Drygt 12.000 personer bor i skånska Höör. Nu har ortens handbollsklubb H65 tagit sig till sin första SM-final genom tiderna. Men drömmarna stannar inte där. Nu talas det om Champions League. Veckorna inför lördagens SM-final mot Sävehof i Malmö arena har vi mött personerna som gjort den fascinerande resan till toppen möjlig.
Läs mer om H65, Höör, Malmö, SM-final och Sävehof.
Jättemissarna som blir dyrbara för Rosengård Domaren blundade men Rosengård släppte läget
Sportchefen Therese Sjögran dunkar näven i träpanelen bakom stolen på Gamla IP i Malmö.Spelarna lämnar planen med tårar i ögonen.Tränaren Jack Majgaard Jensen säger att det är många matcher kvar att spela.Jag säger att FC Rosengård kan ha förlorat guldchansen torsdagen den 25 maj.
Juventus-talangen öppnar för Malmö
Malmö FF har exporterat mittbackar på löpande band.En av de senaste är Mattias Andersson, som förra sommaren lämnade för italienska jätten Juventus.Nu kan han vara på väg tillbaka.– Jag skulle jättegärna spela spela där igen, säger 19-åringen till Fotbolldirekt.
Läs mer om Fotbolldirekt, Juventus.Nu och Malmö.
Mobiltelefonen kan fälla 19-åring för kyrkogårdsmord
Den 19-åring som misstänks ha huggit ihjäl en afghansk flyktingpojke på en kyrkogård i Malmö har nekat under samtliga förhör.Men hans egen mobiltelefon kan fälla honom för mord.Förundersökning mot honom är klar. Åklagaren räknar med att väcka åtal om cirka tre veckor.
Läs mer om Malmö.
Två cyklister i kollision – en till sjukhus
Två cyklister kolliderade i Malmö.En har förts till sjukhus.Skadeläget är oklart.
Läs mer om Malmö.En.