Malmö polisen

Polisen varnar för rånare som slår till på kvällar

Under de senaste veckorna har ett stort antal personrån inträffat i Malmö.– Vi lyckas oftast få stopp på den här typen av rånare och arbetar aktivt för att få stopp även på dessa, säger Andy Roberts, chef för LPO Norr i Malmö.Polisen uppmanar personer som är ute på kvällar och nätter att vara uppmärksamma.
Läs mer om Malmö och Malmö.Polisen.

Två cyklister påkörda

Två cyklister blev påkörda på Bergsgatan i Malmö strax före klockan 20 på fredagskvällen.Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till platsen.– Minst en person ska vara skadad, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Efter våldtäkterna – polisen sätter in extra resurser
På kort tid har två kvinnor anmält att de utsatts för överfallsvåldtäkter i Malmö – där flera gärningsmän varit inblandade.Nu sätter polisen in stora resurser för att lösa fallen.– Vi har satt in ett stort antal poliser som också ska arbeta under helgen för att intensifiera trycket, säger Andy Roberts, chef för LPO Norr i Malmö.
Läs mer om Malmö.
Polisen ber om tips efter misstänkt gruppvåldtäkt
Polisen har bekräftat att gårdagens avspärrningar vid Sege park i Malmö berodde på en misstänkt våldtäkt.Nu vädjar polisen om tips på iakttagelser från allmänheten.– Vi behöver få fram så mycket uppgifter som möjligt, säger Lars Förstell, presstalesperson för Malmöpolisen.
Läs mer om Malmö, Malmöpolisen och Sege.

JUST NU: Stora avspärrningar – misstänkt allvarligt brott

Vid 13-tiden på torsdagen larmades polisen till ett område i nordöstra Malmö. Man har nu spärrat av ett större grönområde intill ett bostadsområde.– Vi har gjort en avspärrning där med anledning av misstanke om ett allvarligt brott, säger Åsa Emanuelsson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Malmö och Åsa Emanuelsson.
Polisen jagar man som rånade prostituerad
I natt blev en 28-årig prostituerad kvinna misshandlad och rånad av en man som stämt träff med henne i en lägenhet i centrala Malmö.– Grannar hörde kvinnan skrika på hjälp och kallade på polis, säger Lars Förstell, presstalesperson vid Malmöpolisen.Mannen hade först sex med kvinnan. Sedan rånade han henne.
Läs mer om Malmö och Malmöpolisen.Mannen.
Halkvarningen från polisen: Otroligt halt på E6
Under tisdagsmorgonen har två olyckor inträffat på E6 utanför Malmö.Nu varnar polisen för halkan:– Det är otroligt halt skriver patrullen. Man får ta det försiktigt på E6, säger Kim HIld, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim HIld och Malmö.Nu.
Man påkörd – förd till sjukhus
En man har förts till sjukhus efter en trafikolycka i Malmö.Enligt polisen blev mannen påkörd.Hur allvarligt han skadade sig är okänt.
Läs mer om Malmö.Enligt.
Ali sköts av rånarna – nu sitter han i rullstol
I augusti sprang fyra maskerade män in i 49-åriga Alis butik på Bragegatan i Malmö – och sköt honom och en kollega.Nu vill Ali berätta. För att polisen ska lyckas gripa de personer som rånar, skjuter och hotar människor.– Naturligtvis blir man rädd, men hur ska polisen kunna gripa de här människorna om vi inte hjälper dem, säger han.
Läs mer om Ali, Bragegatan och Malmö.
Buss och bil i krock – polis på väg till platsen
En buss och en bil ska ha krockat i Malmö, enligt polisen.– Vi är alldeles strax på plats, säger Åsa Emanuelsson vid polisens presstjänst.
Läs mer om Malmö och Åsa Emanuelsson.
Man med kniv försökte råna mack
En maskerad och beväpnad man har försökt råna en bensinmack i Malmö.Polisen söker nu efter mannen med hundpatrull.
Läs mer om Malmö.Polisen.
Läktare brann i Malmö – tros ha varit anlagd
En läktare började på onsdagen att brinna på Limhamns Idrottsplats.Polisen misstänker att branden varit anlagd.– Ett okänt antal personer är misstänkta för anlagd brand, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt och Malmö.
Så knäckte polisen haschligan i Skåne
Tre män åtalades i dag i Malmö för att ha hanterat cannabis till ett värde av cirka 5,6 miljoner kronor.Polisen använde dolda kameror och hemliga husrannsakningar för att samla bevis.– Vi tror att detta tillslaget och de här individerna är en viktig del av problematiken i Malmö, säger Petra Stenkula, chef för utredningsenheten på polisregion Syd.
Läs mer om Malmö, Petra Stenkula, Skåne och Syd.
Knivbeväpnad man på skola
Polisen larmades under onsdagsmorgonen till en skola i Malmö.En knivbeväpnad man ska då ha rört sig inne på skolans område. Han ska senare ha lämnat området.– Vi har fortfarande kvar på platsen och samlar information, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Malmö.En.
Bilist smet efter att ha kört på cyklist
En bilist och en cyklist har krockat i centrala Malmö.Föraren smet från platsen.– Bilen har lämnat. Vi har larmat ut signalement, Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.Polisen söker nu efter föraren.
Fick missfall vid förhör hos Säpo
Under ett hotfullt förhör med Säkerhetspolisen fick en kvinna från Malmö missfall, trots det valde polisen att fortsätta förhöret. Det hävdar kvinnans jurist som nu JO-anmäler Säpo.–Jag visade utredaren hur jag blödde. Efter det återvände vi till förhörsrummet, säger kvinnan till TT.
Fick missfall under förhör – JO-anmäler Säpo
Under ett förhör med Säkerhetspolisen fick en kvinna från Malmö missfall. Trots det valde polisen att fortsätta förhöret. Det hävdar kvinnans jurist som nu JO-anmäler Säpo. – Man har missbrukat sin position i agerandet med kvinnan, säger juristen Sara Awayez.
18-årig man drogs in i bil och rånades
En 18-årig man ska under lördagen ha dragits in i en bil i Malmö och rånats.Mannen ska även ha misshandlats innan han knuffades ut ur bilen.– Senare greps två män och en kvinna misstänkta för misshandeln och rånet, säger Nils Norling, presstalesperson på polisen i Malmö.
Läs mer om Malmö.
Buss i Malmö utsatt för sabotage
En buss i Malmö utsattes på söndagskvällen för skadegörelse.När bussen färdades på Vattenverksvägen krossades en ruta.Polisen misstänker att en sten är boven i dramat.
Läs mer om Malmö och Vattenverksvägen.
18-åring misshandlad vid rån
En 18-årig man misshandlades i samband med ett rån i Husie, Malmö.Mannen fick föras till sjukhus med ambulans.Polisen har åkt till sjukhuset för att samla information om händelsen.
Läs mer om Husie och Malmö.Mannen.
Skottlossning mot lägenhet i Malmö
Skott avlossades mot en lägenhet i Rosengård i Malmö under fredagskvällen. Anmälaren ringde till polisen och sa att någon sköt in i lägenheten. Flera personer ska ha befunnit sig i lägenheten men ingen har skadats.
Läs mer om Malmö och Rosengård.
Misstänkt skottlossning mot lägenhet i Malmö
Polisen misstänker att skott avlossats mot en lägenhet i Rosengård i Malmö. Anmälaren ringde till polisen och sa att skott avlossades mot lägenheten.
Läs mer om Malmö och Rosengård.
Explosion vid nattklubb i centrala Malmö
En entr till en nattklubb i centrala Malmö har sprängts. Någon form av explosivt ämne har detonerat, enligt polisen.
Läs mer om Malmö.
Explosion vid nattklubb i Malmö
En entr till en nattklubb i centrala Malmö har sprängts. Någon form av explosivt ämne har detonerat, enligt polisen. Ingen ska ha skadats då lokalen var stängd.
Läs mer om Malmö.
Explosion vid nattklubb i centrala Malmö
En entr till en nattklubb i centrala Malmö har sprängts. Någon form av explosivt ämne har detonerat, enligt polisen.
Läs mer om Malmö.