Malmö polisen

Familj rånad och pepparsprejad

En hel familj rånades i sin bostad i Malmö på fredagskvällen.När de kom hem fanns tre maskerade män i lägenheten. De sprejade mamman, pappan och den tolvåriga dottern med pepparsprej och flydde.– Vi har spanat efter rånarna men ingen har gripits, säger Stephan Söderholm vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Läs mer om Malmö, Region och Stephan Söderholm.

Ingen brottsmisstanke efter att polis sköt man i Malmö

Natten till onsdag sköts en man av polisen under ett gripande i centrala Malmö.Mannen vårdas för allvarliga skador men skjutningen ses i nuläget som nödvärn.– I dagsläget finns det ingen som är misstänkt för brott av poliserna på plats, säger Anders Jakobsson, överåklagare i utredningen.
Läs mer om Malmö och Malmö.Mannen.
Polisjakt efter smitningsolycka
I korsningen Hasselgatan och Lönngatan i Malmö krockade två personbilar på onsdagsförmiddagen.Personerna i den vållande bilen har lämnat platsen och polisen söker efter smitarna.– Vi letar efter personerna som åkte i bilen, nu söker vi i området, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Man svårt skadad efter skott från polis
Polisen har skottskadat en man i Malmö. Mannen gick till angrepp mot en polispatrull vid ett ingripande, enligt Skånepolisen. Angreppet är av sådan art att polismännen avlossar verkanseld mot mannen, skriver polisen.
Läs mer om Malmö och Skånepolisen.

Man gick till angrepp – sköts av polisen

I samband med ett ingripande i centrala Malmö under onsdagsnatten gick en man till angrepp mot en polispatrull.Enligt polisen ska angreppet ha varit så allvarligt att en polisman tvingades avlossa ett skott mot mannen.–Han är förd till sjukhus med allvarliga skador, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl på Malmöpolisen.
Polisen sköt man i Malmö
Läs mer om Malmö.
Stor insats efter larm om brand i byggnad
Vid 23.09 larmas polisen till en brand i en byggnad på Limhamnsgårdens All, Limhamn i Malmö. Räddningstjänst, ambulans och polis är skickade till platsen.Övriga omständigheter är ännu oklara.
Läs mer om Limhamn och Malmö.
Många vapen bland kriminella i Malmö
Bland kriminella i Malmö florerar det massor med vapen, enligt stadens polismästare Mats Berggren.Varannan dag beslagtar polisen i staden ett vapen.De kriminella använder sig av minderåriga för att undvika straff.
Läs mer om Malmö.
Två män gripna efter bråk
Två personer greps under måndagen i Västra hamnen i Malmö.Enligt polisen lämnade några personer i en personbil som därefter stoppades och två män kunde gripas.De är nu misstänkta för misshandel.
Läs mer om Malmö.Enligt och Västra.
Hynek Pallas: Polisen har åter misslyckats med att skydda demokratin
På många sätt är tyvärr minnet ganska kort. Gellert Tamas, författaren som sammanfattade 1990-talets rasistiska samhällstämningar i boken Lasermannen – en berättelse om Sverige, suckade när han 2010 kommenterade Sverigedemokraternas framgångar och en pågående våg av skjutningar i Malmö.
Läs mer om Lasermannen, Malmö och Sverige.
Polis söker efter beväpnade ungdomar på Malmö central
Polisen ska leta efter pistolbeväpnade ungdomar på Malmö central, uppger Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
En person skottskadad i Malmö
En person skottskadades i Malmö på lördagskvällen. Händelsen inträffade i Rosengård och den skadade har förts till sjukhus. Enligt polisen har han inte livshotande skador.
Läs mer om Malmö och Rosengård.
JUST NU: En skottskadad person förd till sjukhus
Vid 22.31 larmades polisen om att en person blivit skjuten på Ramels väg i Malmö. Skadeläget är ännu oklart men personen ska vara förd till sjukhus i en privat bil.– En person har skadats och polisen har spärrat av ett område, säger Åsa Emanuelsson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Malmö och Åsa Emanuelsson.
Utredningstider för våldtäkter har ökat med tre veckor
Det tar i snitt 23 dagar längre för polisen att utreda en våldtäkt i dag, jämfört med för fyra år sedan, visar en granskning som DN genomfört. Och det skiljer sig två månader i utredningstid mellan regionerna. I region syd har utredningstiderna dock minskat jämfört med i fjol, samtidigt som antalet misstänkta mord ökat. – Vi låter inte det ökade våldet ta resurser från våldtäktsutredningarna, säger Stefan Sintus, polismästare i Malmö.
Läs mer om Malmö.
Bil och cyklist i kollision
Klockan 16:23 fick polisen larm om en trafikolycka i Malmö.Där ska en bil och en cyklist ha kolliderat.Skadeläget är inledningsvis okänt.
Läs mer om Malmö.Där.
Två cyklister i kollision
På fredagseftermiddagen larmades polisen till Carl Gustafs väg / Rådmansgatan i Malmö.Där hade två cyklister kolliderat och skadeläget är oklart.Polis, räddningstjänst och ambulans har skickats till platsen.
Läs mer om Malmö.Där och Rådmansgatan.
Skottdåd i Malmö kopplas till gängkonflikt
Fyra mordförsök i Malmö de senaste månaderna kopplas av polisen till en konflikt mellan gäng från olika stadsdelar.Gängen från Holma och Kroksbäck vill vinna kontroll över handel med vapen och pengar, enligt polisen.
Läs mer om Holma, Kroksbäck och Malmö.
Skott avlossade mot bil under natten
Flera skott ska ha avlossats mot en bil natten till måndag, uppger Sydsvenskan.Ingen ska ha skadat sig.– Det fanns inga människor i närheten och vi har inga vittnen, så just nu har vi inte så mycket att gå på, säger Lars-Gunnar Backemyr, inre befäl vid polisen i Malmö, till tidningen.
Kvinna svårt misshandlad på hotell: Kämpade för mitt liv
Polisen misstänker att den unga kvinnan sålde sex på sitt hotellrum i Malmö.En av besökarna var en 22-årig man, som senare greps av polisen.Enligt misstankarna ska mannen ha varit nära att döda kvinnan på rummet.
Läs mer om Malmö.En.
Brand i stor fastighet på populär restauranggata
En brand utbröt i entrn till en stor fastighet på en central gata i Malmö.Branden var släckt när polisen kom fram men det finns misstanke om att den kan ha varit anlagd.– Vi har tekniker där nu, säger Åsa Emanuelsson.
Person påkörd i centrala Malmö
Polisen har larmats till Mariagatan i Malmö.Enligt uppgifter har en person blivit påkörd.Övriga omständigheter är oklara.
Läs mer om Malmö, Malmö.Enligt och Mariagatan.
Flera bilar i krock vid Lindeborgsrondellen
Flera personbilar är inblandade i en krock vid Lindeborgsrondellen.Enligt polisen är det just nu begränsad framkomlighet på platsen.– Man har stängt av påfarten Malmö mot Hyllie, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.
Cyklist påkörd av personbil
Strax innan klockan åtta på onsdagsmorgonen fick polisen larm om en påkörd cyklist vid Scheelegatan i Rosengård i Malmö.Polis och ambulans har skickats till platsen.Enligt initiala uppgifter är skadeläget okänt.
Läs mer om Rosengård och Scheelegatan.
Larm om skottlossning – polis har spärrat av
Polisen undersöker en misstänkt skottlossning i Malmö.–Det är en polis som uppfattar två smällar under rutinpatrullering. Han ser också en personbil köra därifrån, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.En person har frihetsberövats i samband med händelsen.
Läs mer om Calle Persson och Malmö.Det.
Fyra gripna för rån mot 95-årig kvinna
Tidigt i morse grep polis fyra yngre män vid inbrottsförsök i närheten av Rönneholmsparken i Malmö, skriver Sydsvenskan. I en bil fanns en stor mängd stöldgods.Polisen misstänker att männen varit delaktiga i ett rån i förra veckan mot en 95-årig Malmökvinna.