Malmö polisen

Rattfyllerist körde i diket på E65

En 28-årig bilförare körde under lördagskvällen i diket på E65, mellan trafikplats Jägersro och trafikplats Fredriksberg i Malmö.Mannen blåste positivt när polisen testade honom för alkohol.Bilisten får lämna platsen med ambulans.

Larm om frontalkrock i Malmö

Polisen larmades under fredagskvällen till Axel Danielssons väg på Lindeborg.Enligt uppgifter från polisen rör det sig om två bilar som har krockat.– Det är frontalkollision, vi är på plats, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.
Misshandel på i trappuppgång
Polisen larmades till ett lägenhetshus i Malmö med anledning av en misshandel.Det är oklart hur många personer som är iblandade och skadeläget är okänt.– En person har fått en skada, men vi har inga mer uppgifter säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Malmö och Stephan Söderholm.
Larm om bilbrand i Malmö
Polisen fick strax innan klockan tre på fredagsförmiddagen larm om en brand på Norra Skolgatan i Malmö.Enligt uppgifter är det en bil i ett garage som brunnit och orsakat en rökutveckling.Enligt räddningstjänsten finns det ingen spridningsrisk.

Falsk hemtjänstpersonal trängde in hos 100-åring

En kvinna i hundraårsåldern blev natten till fredagen bestulen av en falsk hemtjänstpatrull i Malmö.Enligt polisen stals en plånbok med bankkort från lägenheten.
Läs mer om Malmö.Enligt.
Gränspersonal sysslolösa medan polisen går på knäna
Mindre än hälften av alla resenärer kan kontrolleras i Malmö på grund av resursbris – gränspolisen går på knäna. Samtidigt står passkontrollanter helt sysslolösa eftersom de saknar rätt befogenheter. – Man kastar skattepengar i sjön, säger passkontrollanten Marcelo Laguna.
Läs mer om Malmö och Marcelo Laguna.
Man riskerade livet med kokain i ändtarm – döms
I tisdags dömdes en man till fyra års fängelse för att ha försökt smuggla in kokain i Sverige.Polisen hittade 250 gram kokain i hans väska och 50 gram i en kapsel som mannen fört upp i ändtarmen.– De senaste åren har vi sett en ökning av personer som sväljer narkotika eller gömmer det i kroppens håligheter, säger Oscar Lindvall, chef för tullåklagarsektionen i Malmö.
Polisens tuffa läge efter skjutningarna
Läget är ansträngt för polisen i södra Sverige.Efter sex skottlossningar på sex dagar prioriteras brott av mindre allvarlig karaktär bort.– Skulle jag säga att det inte är ansträngt, så är jag onödigt positiv, säger Erik Jansåker, polisområdeschef vid polisområde söder i Malmö.
Brand i solarium – rubriceras som mordbrand
Ett solarium eldhärjades i Malmö.Ingen person kom enligt polisen till skada.
Läs mer om Malmö.Ingen.
Rånare sköt man i huvudet av misstag
Två maskerade rånare tog sig in i en föreningslokal.Där hotade de till sig pengar – och sköt en man.Nu misstänker polisen att skottet gick av oavsiktligt.– Det hade kunnat handla om någon centimeter för att det skulle blivit mycket allvarligt, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö.
Läs mer om Malmö.
Lastbil i krock i Malmö – flera fordon kan vara inblandade
En lastbil och flera personbilar ska ha krockat vid Jägersro i Malmö.Polisen är just nu på väg till platsen.– Vi är beordrade dit, men vi har inte kommit fram, säger Kim Hild vid regionledningscentralen.
Man skottskadad i lokal i Malmö
En man har skadats i en skottlossning som brutit ut i en lokal i Persborg i Rosengård i Malmö. Mannen har fått en lindrigare skada, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Malmö, Persborg och Rosengård.
Man viftade med fejkpistol på buss
Polisen i Malmö larmades vid 14-tiden om en hotfull man som viftade med ett vapen på en stadsbuss i Malmö.
Läs mer om Malmö.
Så vill polisen stoppa våldsvågen i Malmö
Efter den senaste tidens många skottlossningar i Malmö önskar polisen hårdare lagar.De uttrycker stor oro för hur våldet har eskalerat i staden.– Man kan fråga sig om det regelverk som finns är tillräckligt för att bearbeta den här typen av unga män, som visar sådan total likgiltighet, säger Mats Karlsson, biträtande polisområdeschef i Malmö.
Läs mer om Malmö.
Misstänkt skottlossning i Malmö
Polisen har fått flera samtal om skottlossning i stadsdelen Holma i Malmö. – Vi har fått uppgifter om en skadad, men jag har ännu inga bekräftade uppgifter, säger Maya Forstenius, presstalesperson på polisens ledningscentral i Malmö.
Läs mer om Holma och Malmö.
JUST NU: Skjutning på torg i Malmö
Polisen har larmats om en skottlossning i Malmö.Det har skett vid Holma torg och minst en person ska vara skadad.– Vi är på väg, säger Maya Forstenius, pressinformatör vid Malmöpolisen.
Skottlossning mot lägenhet i Malmö
Flera skott har avlossats mot en lägenhet på Rosengård i Malmö. Flera personer larmade polisen runt klockan 23.45 om att de hört skottlossning av automateld i området. Även en polispatrull i närheten uppfattade skottlossningen.
Läs mer om Malmö och Rosengård.
Polisen: Skelettdelarna låg utspridda i området
Polisen har inlett sin rättsmedicinska undersökning av skelettdelarna som hittades på Ivön.Mycket arbete kvarstår dock, inte minst eftersom delarna hittades så utspridda.– Förhoppningsvis kommer vi fram till hur personen avlidit, om det är något brott som ligger bakom och då kan vi söka efter en misstänkt person, säger Nils Norling, pressinformatör vid polisen Malmö.
Läs mer om Ivön.Mycket och Malmö.
90 datorer och 20 Ipads värda 200 000 stulna
Datorer och Ipads till ett stort värde har stulits från Segevångsskolan i Malmö.Nu vädjar polisen om tips från personer som befunnit sig på platsen eller i närheten.– Vi är jätteintresserade av alla som kan ha sett eller hört något, säger Nils Norling presstalesperson hos Malmöpolisen.
Två bilar och en lastbil har krockat på E6
Vid 11.20-tiden på onsdagen larmades polisen om en olycka på E6 utanför Malmö.Enligt larmet har två bilar och en lastbil krockat.En av bilisterna uppges ha lämnat platsen.
Läs mer om Malmö.Enligt.
Polisjakt efter larm om skottlossning
Efter larm om skottlossning jagade polisen två personer i en bil som flydde genom Malmö.Jakten avslutades inte förens bilen körde in i ett träd.Nu är en ung man gripen för vapenbrott och förberedelse till rån, det var Sydsvenskan först med att skriva.
Läs mer om Malmö.Jakten och Sydsvenskan.
Bostadsskandalen i Malmö – polisanställd gick före i kö
En anställd hos kommunala bostadsförmedlingen Boplats Syd misstänks ha gett ett 60-tal personer förtur i bostadskön.En av dem är civilanställd inom polisen, uppger en källa till Kvällsposten.– En person som är anställd hos polisen i Malmö ska enligt materialet som inkommit från Boplats Syd ha flyttats upp i bostadskön, säger polisens presstalesperson Nils Norling.
Läs mer om Kvällsposten och Malmö.
Explosion vid bil – bombtekniker på väg
En detonation har inträffat på Ramelsväg i Malmö.Uppringare till polisen berättar om att de hört en kraftig smäll.– Vi vet inte om det är en kraftigare fyrverkeripjäs eller om det är något annan sprängkraftigt, säger Jimmy Modin, informatör vid polisens ledningscentral.
Larm om skottlossning i centrala Malmö
Polisen ska ha fått larm om en misstänkt skottlossning på Bergsgatan i Malmö, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Bergsgatan, Malmö och Sydsvenskan.
JUST NU: Larm om skottlossning
Polisen har fått in ett larm om en skottlossning i Malmö.Ingen person har anträffats skadad.– Vi är på plats och har spärrat av ett område för att undersöka vad som hänt, säger Jimmy Modin, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Jimmy Modin och Malmö.Ingen.