Malmö polisen

Biljettkontrollant fick kalla på polis

Vid 11.50 på tisdagen larmades polisen till Malmö Centralstation efter att en biljettkontrollant hamnat i tumult med två unga män.Med hjälp av ordningsvakter greps männen i väntan på polis.

En person påkörd vid hållplats

Vid lunchtid på tisdagen kom det in ett larm till polisen att en pojke blivit påkörd vid en busshållplats i Malmö.I själva verket handlade det om en vuxen man – som klarade sig med lindriga skador.
Läs mer om Malmö.I.
Cyklist förd till sjukhus i ambulans – var påkörd
Vid 07.28 larmades polisen om en trafikolycka på Lantmannagatan i Malmö.Det är enligt polisen en cyklist som har blivit påkörd av en bil.
Läs mer om Lantmannagatan och Malmö.Det.
Över tio bilar sattes i brand i Malmö
Räddningstjänsten i Malmö hade en tuff natt.På några timmar brann minst tolv bilar plus två bilar i närliggande Burlöv.Polisen utesluter inte ett samband mellan händelserna.
Läs mer om Burlöv.Polisen och Malmö.

En man hittad livlös i damm

Klockan 18.19 kom larmet om en man som hittats livlös i en damm vid livsstilsboendet Victoria Park i Malmö.Mannen har förts till sjukhus med ambulans.– En person ska ha hittats livlös i en damm och räddningstjänst har utfört hjärt- och lugnräddning på plats, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisen i region Syd.
Man knivskuren – påhoppad av fem
En man ska ha utsatts för ett rånförsök i Malmö på fredagskvällen.Enligt polisen blev mannen påhoppad av fem personer – och blev skuren med kniv.Gärningspersonerna fick inte med sig något gods.
Läs mer om Malmö.
Larm om explosion – byggnad skadad
Ett larm om en explosion på Södra Tullgatan i Malmö kom in vid 01.47 på natten till onsdagen.Polis kunde konstatera att någonting hade detonerat vid platsen, samt att en sten hade kastats mot en ruta som krossades.– I samband med att stenen kastades in ska någonting ha detonerat, säger Anna Göransson, presstalesperson för polisen i region syd.
Olycka på E65 – förare till sjukhus med ambulans
Mellan Olsbjär och Perstorp, i riktning mot Malmö och höjd med Börringe, skedde på onsdagsmorgonen en olycka på E65.Föraren har förts till sjukhus med ambulans.– Jag kan tänka mig att trafiken påverkas på platsen, säger Anna Göransson, presstalesperson för polisen i region syd.
Tre bilar i olycka – trafikstörningar
Vid trafikplats Lindeborg vid Hyllie, Malmö, har tre bilar kolliderat på onsdagsmorgonen.Ingen uppges ha skadats vid olyckan.– Trafikläget kan vara påverkat, säger Anna Göransson, presstalesperson för polisen i region syd.
Person påkörd vid köpcentrum
En person har enligt polisen blivit påkörd vid Rosengårds centrum i Malmö.Personen ska ha förts till sjukhus i ambulans.Polisen har spärrat av platsen.– Vi har det som en person påkörd av en personbil. Det kan bero på att det är mycket folk på platsen och att räddningspersonalen behöver jobba i fred, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen i region syd.
Rånare ryckte av halsbandet
Två rånare ryckte av en man hans halsband i centrala Malmö sent på tisdagseftermiddagen.Polisen spanade förgäves efter gärningsmännen.
Läs mer om Malmö.
Man utförde hjälteinsats – grep efterlyst brottsling
Från sin bil bevittnade mannen en pågående stöld – och ingrep.Tack vare mannens civilkurage stoppades tjuven, som dessutom var efterlyst av polisen sedan tidigare.– Både jag och mina kolleger känner oss imponerande över hans agerande, säger Nils Norling, presstalesperson för polisen i Malmö.
Läs mer om Malmö.
Stort bråk på torg – två tonåringar till sjukhus
Polis larmades under måndagskvällen om ett större bråk i Malmö.Två tonåriga pojkar har förts till sjuhus med stick- eller skärskador, enligt polis.Skadeläget är oklart. Polisen utreder händelsen som försök till mord.
Läs mer om Malmö.Två.
80-åring rånad av mopedister
En 80-årig kvinna utsattes på måndagen för en väskryckning på Aktrisgatan i Malmö.Två personer på moped uppges ha rånat henne.Larmet om väskryckningen inkom till polisen klockan 12.35.
Läs mer om Aktrisgatan och Malmö.Två.
Misstänkt mordförsök i Malmö
Polisen begav sig tidigt under morgonen till akuten i Malmö efter att ha fått uppgifter om personer med misstänkta skador.
Läs mer om Malmö.
Misstänkt mordförsök i Malmö
Inrikes. Polisen begav sig tidigt under morgonen till akuten i Malmö efter att ha fått uppgifter om personer med misstänkta skador.
Läs mer om Malmö.
JUST NU: Tre skadade – misstänkt mordförsök
Sent under natten mot söndagen dök tre svårt skadade män upp på akuten i Malmö. En av männen hade skärskador och minst en av männen var så illa misshandlad att polisen utreder det som mordförsök.– De vill inte prata med oss alls så vi vet inte vad som hänt eller var det inträffat, säger Kim Hild, pressinformatör hos polisen.
Läs mer om Kim Hild och Malmö.
Knivrån mot bibliotek – rånare flydde
En ensam gärningsman ska ha rånat biblioteket i Malmö.Enligt polisen visade rånaren en kniv – och tvingade till sig kassan.Ingen är gripen.
Läs mer om Malmö.Enligt.
Polisens självrannsakan: Måste titta i våra led
Polisen granskar sitt eget agerande i samband med tumultet efter fotbollmatchen mellan Malmö FF och AIK.– När det är fel ska man ta det ansvaret, säger Ewa-Gun Westford på Malmöpolisen till Sydsvenskan.
Möjligt att det blir polisanmälningar
Flera personer vittnar om misstänkt övervåld från polisens sida under tumultet efter Malmö FF:s match mot AIK.Nu har representanter för MFF suttit i möte med polisen.– Det är möjligt att det kommer att bli polisanmälningar. Det grundar jag på det mötet som vi hade i går, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford till SVT.
Läs mer om Ewa-Gun Westford, MFF och SVT.
Gråtande fyraårig pojke vilse i natten
En gråtande fyraårig pojke hittades på Möllevångstorget i Malmö av en manlig privatperson, vid 03.15 på natten mot torsdagen.Mannen larmade till polisen, som i sin tur kom i kontakt med barnets mamma.– Pojken ska ha öppnat dörren och gått ut ur bostaden på Kristianstadsgatan, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Bilbrand i Malmö – misstänks vara anlagd
Räddningstjänsten fick rycka ut och släcka en bilbrand i Malmö på onsdagskvällen.Polisen misstänker att branden var anlagd.
Läs mer om Malmö.
Årslång väntan för utredare av kalla fall
För ett år sedan hittades kvarlevorna efter en 18-årig kvinna från Malmö som försvann 2002. Tidigare hade hennes huvud hittats i en skog utanför Malmö. Nu har polisen väntat i mer än ett år på provresultat från Nationellt forensiskt center (NFC).
Läs mer om Malmö och Nationellt.
Man skottskadad i Malmö
Inrikes. En man har skottskadats utomhus på Sörbäcksgatan i Malmö, skriver polisen på sin hemsida. Mannen har en skada på underkroppen och brottsplatsen har spärrats av.
Läs mer om Malmö och Sörbäcksgatan.
Man skottskadad i Malmö
En man har skottskadats utomhus på Sörbäcksgatan i Malmö, skriver polisen på sin hemsida. Mannen har en skada på underkroppen och brottsplatsen har spärrats av.
Läs mer om Malmö och Sörbäcksgatan.