Malmö polisen

Cyklist påkörd av okänt fordon

Vid 16.04 larmades polisen om att en person på cykel blivit påkörd på Amiralsgatan i Malmö.Det är fortfarande oklart vad det rör sig om för typ av fordon.Även skadeläget är oklart.
Läs mer om Amiralsgatan och Malmö.Det.

Fyra rånade par i 70-årsåldern

Fyra gärningspersoner ska ha rånat ett par i 70-årsåldern.Enligt polisen trängde sig männen in i parets lägenhet i Malmö.
Läs mer om Malmö.
Ny explosion i Rosengård
En explosion har inträffat vid en kontorsbyggnad i närheten av centrum i Rosengård i Malmö. Strax före klockan 21.00 ringde flera personer in till polisen och larmade om en hög smäll.
Läs mer om Malmö och Rosengård.
Larm om skottlossning i Malmö – man skadad
Polisen har larmats om en misstänkt skottlossning i Sorgenfriområdet i Malmö. En skadad man har påträffats utomhus, meddelar de på sin hemsida.
Läs mer om Malmö och Sorgenfriområdet.

Explosioner på Sorgenfri – ambulans på plats

Två smällar på Östra Sorgenfri i Malmö har inrapporterats till polisen.Tre polisbilar och en ambulans är på plats.– Ungefär ett halvt kvarter är avspärrat, säger ett vittne på platsen.
Misstänkta för attacken mot polisen i Malmö släppta
De två män som greps misstänkta för att ha kastat en sprängladdning på gården till polishuset i Rosengård i Malmö
Läs mer om Malmö och Rosengård.
JUST NU: Överfallslarm på bank – krävde pengar
Polisen har larmats till en bank i Malmö efter ett överfallslarm.Enligt polisen finns inledande uppgifter om att en man ha tagit sig in på banken och krävt pengar.– Vi är på plats på banken för att reda ut vad som hänt, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt och Malmö.
Larm om ny explosion i Malmö
Polisen i Malmö har larmats om en ny misstänkt explosion. Larmet kom in strax efter klockan 21 och det är fortfarande oklart vad som har hänt.
Läs mer om Malmö.
Larm om ny explosion i Malmö
Polisen har larmats om en ny misstänkt explosion i Malmö.Larmet kom in strax efter klockan 21.Omständigheterna är oklara.– Det har hörts en smäll, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.
Misstänkta bombmannen hotfull före sprängningen
En av de misstänkta för sprängningen vid polishuset på Rosengård i Malmö är en känd kriminell person i 20-årsåldern.Mannen kunde gripas efter att tidigare stoppats av en polispatrull och då uttalat hot mot polisen, erfar Kvällsposten.På torsdagen gick kammaråklagare Magnus Pettersson själv ut och vädjade till Malmöborna att lämna vittnesmål om händelsen.
Avsky efter sprängdådet: Måste markera tydligt
Attacken mot polishuset i Malmö har väckt bestörtning.Politiker och företrädare för polisen har gått ut och visat sin avsky.– Jag är väldigt berörd av det här, men framför allt är de polismännen som utsätts och måste jobba under de här förhållandena berörda, och de boende i området som är utsatta för detta, säger Tobias Billström (M), gruppledare för Moderaterna i riksdagen, till Expressen TV.
Läs mer om Expressen TV, Malmö och Moderaterna.
Live: Pressträff efter sprängdåd i Malmö
Polisen håller pressträff efter onsdagens sprängdåd i Malmö. Följ sändningen direkt.
Läs mer om Malmö.
Live: Pressträff efter sprängdåd i Malmö
Polisen håller pressträff efter onsdagens sprängdåd i Malmö. Följ sändningen direkt med start 10.15.
Läs mer om Malmö.
Live: Polisen håller presskonferens i Malmö
Polisen håller en presskonferens klockan 10.15 på polishuset i Malmö, med anledning av detonationen vid polisstationen i Rosengård.
Läs mer om Malmö och Rosengård.
Morgan Johansson: Avskyvärd och feg attack mot polisen
Samma dag som justitieministern Morgan Johansson (S) presenterade en rapport om att skärpa straffen för angrepp på blåljuspersona skedde en sådan attack i Malmö. Nu ökas resurserna och straffen skärps kommenterar Morgan Johansson på Twitter.
Läs mer om Malmö, Morgan Johansson och Twitter.
Nu träder polisen fram – efter Zlatans anklagelse
Enligt Zlatan Ibrahimovic försökte polis-pappan få honom utkastad ur Malmö FF:s ungdomsverksamhet.Nu träder pappan fram för att ge sin version.– Det Zlatan sagt är inte sant, säger Stefan Winqvist i en exklusiv intervju med Kvällsposten.
Sex anhållna i härva med assistansbedrägeri
Polisen har i en razzia i Malmö anhållit sex personer misstänkta för omfattande bedrägeribrott, skriver Kvällsposten/Expressen. De ska ha lurat Försäkringskassan på minst tio miljoner kronor i assistansersättning.
Läs mer om Försäkringskassan och Malmö.
Kvinna utsatt för försök till våldtäkt vid Stadion i Malmö
En kvinna promenerade när hon utsattes för ett våldtäktsförsök.Polisen ser inga kopplingar till tidigare våldtäker i Malmö.
Läs mer om Malmö och Stadion.
Razzia mot assistansbolag – Bland de största härvorna vi sett
Polisen genomför just en omfattande räd mot ett assistansbolag i Malmö – sex personer är anhållna och fler väntas gripas under dagen. Misstankarna gäller vanvård och grovt bedrägeri. – Det är ett av de största härvorna som upptäckts i Sverige, säger en polis som arbetar med fallet.
Läs mer om Bland, Malmö och Sverige.
25-åring anhållen för mordet i Malmö
En 25-årig man har anhållits misstänkt för medhjälp till söndagens mord i Malmö. Mer säger inte polisen om ärendet.
Läs mer om Malmö.
Pojke tog med ammunition till förskolan – nu åtalas morbrodern
En pojke i Malmö tog med sig vapenammunition till sin förskola. Vid husrannsakan hittade polisen bland annat en skarpladdad pistol och 600.000 kronor i kontanter. Nu åtalas pojkens morbror.
Läs mer om Malmö.
Polisen efter mordet: Risk det kommer mer
Polisen har fortfarande inte gripit någon misstänkt för det senaste mordet i Malmö, det som inträffade vid 21.35-tiden på söndagskvällen.Vid en presskonferens i polishuset under måndagen efterlyste polisen fler vittnesmål från allmänheten.– Vi har säkrat spår på platsen, så mycket kan jag säga, säger Claes-Arne Hermansson, chef för utredningssektionen vid avdelningen för grova brott vid Skånepolisen.
Ung man död efter Malmöskjutning
En 21-årig man har avlidit av sina skador sedan han hittats skjuten utanför en livsmedelsbutik i Malmö. Mannen är sedan tidigare känd av polisen och en av tre bröder som alla skjutits inom loppet av ett år.
Läs mer om Malmö och Malmöskjutning.
Man skjuten i Malmö – allvarligt skadad
En man har hittats skjuten vid Per Albin Hanssons väg i Malmö. Polisen larmades om en skottlossning och hittade då en person med misstänkta skottskador.
Läs mer om Malmö.