Malmö rånaren

Knivrånare slet åt sig kvinnans halsband

Rånaren på Riseberga i Malmö ryckte upp bildörren, hotade kvinnan med sin kniv och slet till sig hennes halsband.Polisen sökte förgäves under eftermiddagen efter mannen.
Läs mer om Malmö och Riseberga.

Knivrånade butik – fick med sig kassan

En butik på Tornfalksgatan i Malmö rånades på söndagseftermiddagen.Rånaren hade med sig kniv och fick med sig butikens kassa.Gärningspersonen försvann sedan i okänd riktning.
Läs mer om Malmö och Tornfalksgatan.
Två pojkar rånade i Malmö
På lördagskvällen rånades två pojkar, 14 och 16 år gamla.Rånet skedde på Nikolaigatan i Malmö.Pojkarna lämnade ifrån sig sina saker efter att rånaren hade använt sig av våld.
Knivrånare slog till mot butik
En butik på Ribevägen i Malmö rånades på onsdagskvällen.Gärningspersonen ska ha haft på sig en kniv vid rånet.Rånaren flydde från platsen med cykel, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö, Ribevägen och Sydsvenskan.

Konditori i Tygelsjö utsatt för cyklande rånare

Ett konditori i Tygelsjö utanför Malmö utsattes för ett rån under måndagseftermiddagen.Rånaren ska ha hotat med kniv och försvann efteråt från platsen på cykel.
Läs mer om Malmö och Tygelsjö.
Rånare stal alkohol – kom tillbaks till brottsplatsen för att ta mer
En restaurang i Malmö utsattes under morgonen för ett inbrott där gärningsmannen stal alkohol. När ägaren kom till restaurangen för att inspektera skadorna dör tjuven upp igen, för att råna butiken på mer sprit.Efter att ha hotat ägaren avvek gärningsmannen från platsen.– En uppringare som larmar, säger Åsa Emanuelsson på polisens ledningscentral.Nu söker polisen rånaren.
Läs mer om Malmö och Åsa Emanuelsson.
Rånade butik – vittne ledde till gripande
Ett civilt vittne ledde polisen till ett gripande efter ett rån på Osbygatan i Malmö på torsdagskvällen.Vittnet följde rånaren på en buss där polisen så småningom kunde ta förövaren.
Läs mer om Malmö och Osbygatan.
Två gärningsmän rånade butik
Två gärningsmän rånade under kvällen en butik i Malmö.Rånaren hotade till sig kontanter med två pistolliknande föremål.– De springer därifrån, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Rånare knivhotade 5-åring – inför ögonen på mamman
Mamman gråter när hon berättar om upplevelsen som hon aldrig kommer att glömma. Hon och hennes lille son är ett av allt fler offer för de våldsamma rånen i Malmö.Rånaren hade höjt kniven, riktat den mot hennes 5-årige pojkes huvud och hotat:– Ta fram nycklarna så ska vi inte skada honom.
Läs mer om Malmö.Rånaren.
Man rånade butik i Malmö – fick med sig godis och läsk
En ensam man knivrånade en butik i Malmö – på läsk och godis.Men ett vittne följde efter rånare.Tio minuter efter attacken greps rånaren.
Läs mer om Malmö.
Rånade butik – på godis och läsk
En ensam man knivrånade en butik i Malmö – på läsk och godis.Men ett vittne följde efter rånare.Tio minuter efter attacken greps rånaren.
Läs mer om Malmö.
Knivman försökte råna godisbutik i Malmö
Beväpnad med kniv gick mannen in i godisbutiken i centrala Malmö.I samband med rånet ska handgemäng uppstått mellan rånaren och butiksbiträdet.Rånaren lämnade sedan platsen till fots.
Läs mer om Malmö och Malmö.I.
Larm om rån i butik – misstänkt rånare söks
Ett larm om rån i en butik i Malmö har inkommit till polisen. Den misstänkte rånaren försvann till fots från platsen. – Eventuellt ska det ha uppstått en skada i en hand, säger Anna Göransson, informatör vid polisens ledningscentral. I övrigt är omständigheterna oklara.
Läs mer om Anna Göransson och Malmö.
Man misshandlade och rånade tidningsbud
Ett tidningsbud rånades på Lindängen i Malmö tidigt i morse. Rånaren nöjde sig inte bara med telefonen - han slog sitt offer i ansiktet flera gånger. – Mannen blev slagen i ansiktet flera gånger och fick föras till sjukhus med ambulans, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.
Hon jagade ut rånaren – nu har han dömts
Zainab Salem, 24, i Malmö blev ursinnig när rånaren hotade henne med pistol. Hon jagade ut honom ur butiken – och tillsammans med sin bror lyckades hon gripa den 17-årige gärningsmannen. Nu döms han för rånförsök och vapenbrott. – Det känns rättvist. Nu blir det lättare att gå vidare, säger hon.
Läs mer om Malmö.
Taxichaufför rånad av man med kniv
En taxichaufför i Malmö rånades av en knivbeväpnad man på söndagskvällen. Polishund sattes in i sökandet efter rånaren men det gav inget resultat eftersom alltför mycket folk var i rörelse i området för att hunden skulle kunna följa ett spår.
Läs mer om Malmö.
Pressbyrå i Malmö rånad av knivman
En knivbeväpnad rånare slog under lördagskvällen till mot en kiosk på Hyllie station i Malmö. – Rånaren tvingade till sig kontanter, säger Johanna Persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Hyllie, Johanna Persson och Malmö.
Knivman försökte råna livsmedelsbutik
En livsmedelsbutik i Malmö utsattes under söndagskvällen för et rånförsök av en knivbeväpnad gärningsman. Rånaren sprang efter rånet från platsen. –Han ska ha visat en kniv men sedan sprungit därifrån. Vad som har hänt framgår inte, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Malmö.
Rånare DNA-sprayas i Nettos butiker
Netto tar ett nytt grepp mot butiksrånen i Malmö. Rånaren som lämnar butiken duschas med molekyler som sitter kvar under flera månader. Den danska matkedjan är först i Sverige med att installera systemet.
Läs mer om Malmö och Sverige.
Rånare DNA-sprayas i Nettos butiker
Netto tar ett nytt grepp mot butiksrånen i Malmö. Rånaren som lämnar butiken duschas med molekyler som sitter kvar under flera månader. Den danska matkedjan är först i Sverige med att installera systemet.
Läs mer om Malmö och Sverige.
Hotade personalen – fick med sig tobak
En livsmedelsbutik i Malmö har rånats av en ensam gärningsman. Rånaren hotade personalen med vapen och fick med sig tobak och kontanter.
Läs mer om Malmö.
Väpnat rån mot värdetransport
En värdetransport utsattes på fredagseftermiddagen för ett väpnat rån i Malmö.Enligt polisen kom rånaren över en värdeväska.– Det handlar om en mindre summa pengar, säger Calle Persson, presstalesman vid Skånepolisen.
Man skulle kissa – blev rånad på sin bil
En man i 60-årsåldern blev i natt av med sin bil i centrala Malmö. När han gick ur bilen för att kissa slog rånaren till.
Läs mer om Malmö.
Gorbyrånaren vill be polisen om förlåtelse
Anders Magnussons mamma kände igen den misstänkte rånaren som skjutits på ett hotell i Malmö. Hon är en av alla dem som sonen–Gorbyrånaren Anders Magnusson–försökt gottgöra efter sin kriminella karriär. Dit hör även polismannen Ingvar Lindholm som han hamnade i skottlossning med. – Jag vill be om ursäkt för att jag riktade mitt vapen mot honom och tacka för att han bara sköt mig i benet, säger Magnusson.
Läs mer om Ingvar Lindholm, Magnusson och Malmö.
Rånades på exklusiv bil – när han tankade
När bilisten stannade för att tanka på en mack i Malmö i natt slog rånaren till. Under hot fick han överlämna nycklarna till sin Audi. – Bilen var i stort sett ny, säger Nils Norling, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Audi och Malmö.