Malmöbo

Malmöbo svindlade storklubb på miljoner

En 33-årig Malmöbo åtalades under onsdagen – misstänkt för att ha lurat den kinesiska storklubben Shanghai SIPG på flera miljoner.Dessutom har han med falska handlingar köpt en Mercedes värd cirka 460 000 kronor. Sedan försvann den.– Spåren slutar i Libanon, säger kammaråklagare Lars Morand.
Läs mer om Libanon, Malmöbo och Shanghai SIPG.

Sågade ned grannens träd – dömd för skadegörelse

En 62-årig Malmöbo dömdes i dag för grov skadegörelse efter att ha sågat ned tre träd. Han ska också betala 87 000 kronor i skadestånd till sina grannar– Vår trädgård har förfulats, skriver grannarna i ett mejl till polisen.
Läs mer om Malmöbo och Vår.
Sågade ned grannens träd - dömd för skadegörelse
En 62-årig Malmöbo dömdes i dag för grov skadegörelse efter att ha sågat ned tre träd. Han ska också betala 87 000 kronor i skadestånd till sina grannar– Vår trädgård har förfulats, skriver grannarna i ett mejl till polisen.
Läs mer om Malmöbo och Vår.
Myndighetschef höggs med kniv av Malmöbo
En myndighetschef rånades och knivhöggs med flera hugg utanför sin bostad i söndags kväll.Mannen fick allvarliga skador och fördes till sjukhus med ambulans.Nu sitter en 18-årig Malmöbo anhållen för mordförsök, skriver DN.
Läs mer om Malmöbo.

Mord förblev outrett helt dygn

Under första dygnet efter mordet på 30-årig Malmöbo fanns inga poliser tillgängliga som kunde...
Läs mer om Malmöbo.
20-åring våldtog kidnappad kvinna
En 20-årig Malmöbo som tidigare dömts för våldsbrott häktades i dag på sannolika skäl misstänkt för att ha hållit en kvinna inspärrad och våldtagit henne flera gångerKvinnan ska också ha misshandlats.- Min klient förnekar samtliga brottsmisstankar, säger advokaten Nathalie Medina.
Läs mer om Malmöbo och Nathalie Medina.
Bilägare hade böter för miljonbelopp
När polisen i Gävle kontrollerade en felparkerad bil, visade det sig att ägaren, en 31-årig Malmöbo, äger 2000 fordon och har obetalda böter på miljontals kronor, skriver Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad, Gävle och Malmöbo.
Rånades på lyxprylar – av sin egen langare
En 36-årig Malmöbo överfölls i vintras i sitt hem. Han blev slagen, sparkad och rånad på bland annat en Rolexklocka värd runt 80 000 och 15 000 kronor i kontanter. Han lämnades bakbunden på golvet, klädd i bara kalsonger. Nu åtalas en 24-åring för rån och olaga frihetsberövande. Offret kunde identifiera gärningsmannen för att han köpt marijuana av honom.
Läs mer om Malmöbo och Rolexklocka.
Så ska han ha lurat köparna på Tradera
Kvinnorna vann budgivningarna på Tradera och skickade över pengarna till säljaren. Men Louis Vuitton-väskorna, Acne-jackan och Odd Molly-koftan dök aldrig upp. Nu åtalas en Malmöbo som fastnat på film när han tar ut pengarna på banken.
Kvinna höggs till döds - nu åtalas maken
I dag åtalas en 43-årig Malmöbo för att ha mördat sin hustru i ett parkeringshus i Lund. Han satt och väntade på kvinnan i hennes bil. Motivet kan ha varit att hon ville skiljas från honom. Efteråt upptäckte polisen att mannen filmats när han dödade hustrun.
Läs mer om Lund och Malmöbo.
Morddömd 34-åring kan frias av hovrätten
Den 34-årige mannen dömdes till 18 års fängelse av tingsrätten för att ha dödat en 51-åring Malmöbo. Men efter förhandlingen i hovrätten försattes han på fri fot – vilket kan tyda på att 34-åringen frias. I dag meddelar från hovrätten över Skåne och Blekinge sin dom i fallet.
Läs mer om Blekinge, Malmöbo och Skåne.
Par hade sex i fönstret – anmäls nu av granne
En Malmöbo har polisanmält sina grannar. Anledningen: de har sex i fönstret. – Det är på ett sätt så att det är väldigt tydligt vad de ägnar sig åt, säger Lars Förstell vid Malmöpolisen.
Läs mer om Malmöpolisen.
Misstänkt bilbrännare släppt på fri fot
Den 21-årige Malmöbo som anhållits som misstänkt för inblandning i bilbränder efter att ha stoppats i en bil med bensindunk har försatts på fri fot av åklagare.
Läs mer om Malmöbo.
Så skulle morddömde mannen lura polisen
MALMÖ. Ett foto på Stenshuvud skulle ge den 33-årige alibi för mordet på en 52-årig Malmöbo. Försöket att bluffa polisen fungerade inte. I dag dömdes han till 18 års fängelse för mordet.
Läs mer om Malmöbo och Stenshuvud.
Han knivhöggs i magen – för 200 kr
I söndags kväll rånades en 33-årig Malmöbo av två maskerade män vid en bankomat. Trots att han gav rånarna allt han hade blev han knivhuggen i magen och sparkad flera gånger. – Det gjorde ont. Det var som fett som kom ut från magen och sedan föll jag ner, säger offret till Brottsplats Sverige i TV4 klockan 21.00 i kväll. Hela händelseförloppet fastnade på film. Nu söker polisen hjälp av vittnen för att hitta rånarna.
Läs mer om Malmöbo och TV4.
Bevisen kan fälla 53-åringen för mordet
På fredag åtalas en 53-årig Malmöbo för ett 18 år gammalt mord. Han misstänks ha dödat sin före detta flickvän och mor till sitt eget barn. En dagbok, två vittnen och hans behov att hämnas mot kvinnor som överger honom kan leda till en fällande dom.
Läs mer om Malmöbo.
Husägare överraskade inbrottstjuv
En Malmöbo överraskade en inbrottstjuv som försökte ta sig in i en villa tidigt på tisdagsmorgonen. Den maskerade tjuven tog till flykten på cykel. – Troligtvis har han inte kommit över något, säger Mia Sandgren, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Mia Sandgren.
Malmöbo häktad för våldtäkter
En man i Malmö har häktats för tre våldtäkter och för att ha sexuellt utnyttjat en person som stått...
Läs mer om Malmö.
Urinprov avslöjade knarkaffär för miljoner
MALMÖ. Ett urinprov som visade att Malmöbon tagit kokain kan ha satt polisens knarkspanare på spåren. Resultatet blev ett beslag av cannabis värt cirka 2,5 miljoner kronor och en studie i hur en brottsplan kan haverera. En tidigare dömd knarkhandlare, en Malmöbo och en skåning riskerar nu långa fängelsestraff.
Läs mer om Malmöbo och Malmöbon.
Här försöker mannen köra på exets nya kille
MALMÖ. En 42-årig Malmöbo har åtalats som misstänkt för att ha försökt använda sin bil som mordvapen. Han filmades av en poliskamera när han misslyckades köra över sin före detta hustrus nya pojkvän. Vid husrannsakan his 42-åringen hittade polisen fjärrutlösning till en bomb.
Läs mer om Malmöbo.
Över 100 väskstölder på tåg – här fastnar tjuven på bild
Över 100 likartade stölder har genomförts från hatthyllan på tåg i södra Sverige det senaste halvåret.En 25-årig Malmöbo misstänks för 20 av dem.
Läs mer om Malmöbo och Sverige.
Malmöbo på Forbes prestigefyllda 30-lista
Siavosh Derakhti från Malmö har hamnat på en av Forbes prestigefyllda 30-listor. Derakhti för samman unga människor från olika kulturella bakgrunder för att lära dem om antisemitismens och främlingsfientlighetens fruktansvärda följder motiverar magasinet.– Folk drömmer om listan och jag hamnade där, säger Siavosh Derakhti.
Läs mer om Malmö och Siavosh Derakhti.
Åtta personer åtalas i stor dopinghärva
MALMÖ. Åtta personer som misstänks ingå en liga som smugglat kilovis med dopingpreparat åtalas i dag i Malmö tingsrätt. I åtalet utpekas en 34-årig Malmöbo som huvudman. Han har tidigare dömts för dopingbrott. Tullkriminalen har under utredningen beslagtagit cirka 490 000 dagsdoser dopingpreparat.
Läs mer om Malmö och Malmöbo.
Åldringsrånare greps – efter en vecka i fihet
En 45-årig Malmöbo, dömd för mer än 25 åldringsbrott, hann tillbringa en vecka i frihet innan han åter greps – nu misstänkt för att åter ha bedragit ett äldre par.
Läs mer om Malmöbo.
Notorisk åldringsbedragare fast igen
En 45-årig Malmöbo, dömd för mer än 25 åldringsbrott, hann tillbringa en vecka i frihet innan han...
Läs mer om Malmöbo.