Malmöbo

Långt fängelsestraff krävs i svenskt Hulk-mål

Åklagaren yrkar på sex års fängelse för den Malmöbo som åtalats för att försöka lura åt sig 3,5 miljoner kronor från övergångssumman då den brasilianske fotbollsstjärnan Hulk i somras bytte klubb från ryska S:t Petersburg till kinesiska Shanghai SIPG.

Dömd sexbrottsling misstänkt på nytt

En 50-årig Malmöbo som för tre månader sedan dömdes i hovrätten för 15 sexbrott mot tre minderåriga pojkar misstänks ha begått fler övergrepp mot barn.Mannen häktades i helgen.
Läs mer om Malmöbo.
Malmöbo prickade in mångmiljonvinst
För vissa börjar påsken bättre än för andra.En Malmöbo kammade under torsdagen hem 30 miljoner kronor på Keno.– Det är inte illa att få ge besked om ett sådant här skapligt påskägg inför Påskhelgen, säger Johanna Alba, vinnarkommunikatör, i ett pressmeddelande.
Läs mer om Johanna Alba, Keno och Påskhelgen.
Ung Malmöbo misstänks för mord – utanför Sverige
En pojke från Malmö misstänks nu för ett mord som ska ha skett utomlands, för två år sedan.Pojken var under 15 år när brottet ska ha begåtts –och det är okänt om myndigheterna har känt till det här sedan innan.– Det har skett år 2015 i juni, säger Sara Friedman, åklagare på internationella åklagarkammaren i Stockholm, till Sydsvenskan.

Skyllde på tvillingbror och slapp undan straff

En 25-årig Malmöbo lyckades snacka sig ur ett åtal för olovlig körning med ett ovanligt argument:– Nä, det var inte jag. Det var min tvillingbror.Fast han dömdes för fyra andra trafikbrott och fick ändå tre månaders fängelse.
Läs mer om Malmöbo.
Beställde handgranater – skulle mörda fiender
Fjärrutlösta handgranater skulle användas för mörda några inom Malmös kriminella värld. Det har en 55-årig bilhandlare uppgett i förhör med bosnisk polis.Under onsdagen åtalades en 49-årig Malmöbo för stämpling till mord och för att ha beställt handgranaterna.Mannen har beskrivits av polisen som en av Malmös mest kriminella män.
Läs mer om Malmöbo.
Sjubarnspappa höggs ihjäl i bil
En 52-årig tidigare dömd bedragare åtalas i dag för att ha kidnappat och sedan utsatt en sjubarnspappa från Malmöbo för en dödlig misshandel.Den grova misshandeln skedde i en Volvo när den 51-åringe sjubarnspappan satt i passagerarsätet. I bilen fanns stora mängder blod från honom.– Jag kan inte åtala för mord eftersom vi inte hittat kroppen, säger chefsåklagare Pär Andersson.
Läs mer om Malmöbo, Pär Andersson och Volvo.
Tömde bankkonton med hackade mejl
En 32-årig Malmöbo misstänks ha ingått i en internationell bedragarliga som använt stulna och hackade e-postadresser för att plundra privata bankkonton.Polisens bedrägeriexperter varnar för att antalet fall kommer att öka.– Man kartlägger emailadresser, kontakter och använder sedan den informationen för att komma över pengar, säger Jörgen Bengtsson vid polisregion Syds bedrägerisektion.
Läs mer om Jörgen Bengtsson och Malmöbo.
Malmöbo svindlade storklubb på miljoner
En 33-årig Malmöbo åtalades under onsdagen – misstänkt för att ha lurat den kinesiska storklubben Shanghai SIPG på flera miljoner.Dessutom har han med falska handlingar köpt en Mercedes värd cirka 460 000 kronor. Sedan försvann den.– Spåren slutar i Libanon, säger kammaråklagare Lars Morand.
Läs mer om Libanon, Malmöbo och Shanghai SIPG.
Sågade ned grannens träd – dömd för skadegörelse
En 62-årig Malmöbo dömdes i dag för grov skadegörelse efter att ha sågat ned tre träd. Han ska också betala 87 000 kronor i skadestånd till sina grannar– Vår trädgård har förfulats, skriver grannarna i ett mejl till polisen.
Läs mer om Malmöbo och Vår.
Sågade ned grannens träd - dömd för skadegörelse
En 62-årig Malmöbo dömdes i dag för grov skadegörelse efter att ha sågat ned tre träd. Han ska också betala 87 000 kronor i skadestånd till sina grannar– Vår trädgård har förfulats, skriver grannarna i ett mejl till polisen.
Läs mer om Malmöbo och Vår.
Myndighetschef höggs med kniv av Malmöbo
En myndighetschef rånades och knivhöggs med flera hugg utanför sin bostad i söndags kväll.Mannen fick allvarliga skador och fördes till sjukhus med ambulans.Nu sitter en 18-årig Malmöbo anhållen för mordförsök, skriver DN.
Läs mer om Malmöbo.
Mord förblev outrett helt dygn
Under första dygnet efter mordet på 30-årig Malmöbo fanns inga poliser tillgängliga som kunde...
Läs mer om Malmöbo.
20-åring våldtog kidnappad kvinna
En 20-årig Malmöbo som tidigare dömts för våldsbrott häktades i dag på sannolika skäl misstänkt för att ha hållit en kvinna inspärrad och våldtagit henne flera gångerKvinnan ska också ha misshandlats.- Min klient förnekar samtliga brottsmisstankar, säger advokaten Nathalie Medina.
Läs mer om Malmöbo och Nathalie Medina.
Bilägare hade böter för miljonbelopp
När polisen i Gävle kontrollerade en felparkerad bil, visade det sig att ägaren, en 31-årig Malmöbo, äger 2000 fordon och har obetalda böter på miljontals kronor, skriver Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad, Gävle och Malmöbo.
Rånades på lyxprylar – av sin egen langare
En 36-årig Malmöbo överfölls i vintras i sitt hem. Han blev slagen, sparkad och rånad på bland annat en Rolexklocka värd runt 80 000 och 15 000 kronor i kontanter. Han lämnades bakbunden på golvet, klädd i bara kalsonger. Nu åtalas en 24-åring för rån och olaga frihetsberövande. Offret kunde identifiera gärningsmannen för att han köpt marijuana av honom.
Läs mer om Malmöbo och Rolexklocka.
Så ska han ha lurat köparna på Tradera
Kvinnorna vann budgivningarna på Tradera och skickade över pengarna till säljaren. Men Louis Vuitton-väskorna, Acne-jackan och Odd Molly-koftan dök aldrig upp. Nu åtalas en Malmöbo som fastnat på film när han tar ut pengarna på banken.
Kvinna höggs till döds - nu åtalas maken
I dag åtalas en 43-årig Malmöbo för att ha mördat sin hustru i ett parkeringshus i Lund. Han satt och väntade på kvinnan i hennes bil. Motivet kan ha varit att hon ville skiljas från honom. Efteråt upptäckte polisen att mannen filmats när han dödade hustrun.
Läs mer om Lund och Malmöbo.
Morddömd 34-åring kan frias av hovrätten
Den 34-årige mannen dömdes till 18 års fängelse av tingsrätten för att ha dödat en 51-åring Malmöbo. Men efter förhandlingen i hovrätten försattes han på fri fot – vilket kan tyda på att 34-åringen frias. I dag meddelar från hovrätten över Skåne och Blekinge sin dom i fallet.
Läs mer om Blekinge, Malmöbo och Skåne.
Par hade sex i fönstret – anmäls nu av granne
En Malmöbo har polisanmält sina grannar. Anledningen: de har sex i fönstret. – Det är på ett sätt så att det är väldigt tydligt vad de ägnar sig åt, säger Lars Förstell vid Malmöpolisen.
Läs mer om Malmöpolisen.
Misstänkt bilbrännare släppt på fri fot
Den 21-årige Malmöbo som anhållits som misstänkt för inblandning i bilbränder efter att ha stoppats i en bil med bensindunk har försatts på fri fot av åklagare.
Läs mer om Malmöbo.
Så skulle morddömde mannen lura polisen
MALMÖ. Ett foto på Stenshuvud skulle ge den 33-årige alibi för mordet på en 52-årig Malmöbo. Försöket att bluffa polisen fungerade inte. I dag dömdes han till 18 års fängelse för mordet.
Läs mer om Malmöbo och Stenshuvud.
Han knivhöggs i magen – för 200 kr
I söndags kväll rånades en 33-årig Malmöbo av två maskerade män vid en bankomat. Trots att han gav rånarna allt han hade blev han knivhuggen i magen och sparkad flera gånger. – Det gjorde ont. Det var som fett som kom ut från magen och sedan föll jag ner, säger offret till Brottsplats Sverige i TV4 klockan 21.00 i kväll. Hela händelseförloppet fastnade på film. Nu söker polisen hjälp av vittnen för att hitta rånarna.
Läs mer om Malmöbo och TV4.
Bevisen kan fälla 53-åringen för mordet
På fredag åtalas en 53-årig Malmöbo för ett 18 år gammalt mord. Han misstänks ha dödat sin före detta flickvän och mor till sitt eget barn. En dagbok, två vittnen och hans behov att hämnas mot kvinnor som överger honom kan leda till en fällande dom.
Läs mer om Malmöbo.
Husägare överraskade inbrottstjuv
En Malmöbo överraskade en inbrottstjuv som försökte ta sig in i en villa tidigt på tisdagsmorgonen. Den maskerade tjuven tog till flykten på cykel. – Troligtvis har han inte kommit över något, säger Mia Sandgren, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Mia Sandgren.