Malmöbo

Naken 15-åring hotad att tvingas till oralsex

En ung Malmöbo har dömts för olaga tvång efter att ha hotat en 15-åring att han skulle tvingas utföra oralsex på honom. Allt filmades.15-åringen teg om händelsen i ett år. Men sedan skickade någon anonymt filmen till polisen.
Läs mer om Malmöbo.

Livlös 55-åring räddad ur brinnande lägenhet

En 25-årig Malmöbo hyllas i dag som hjälte av polisen och sjukvården. Han hittade sin granne liggande livlös i en lägenhet där en soffa börjat brinna.– Han drog ut honom och räddade hans liv, säger Nils Norling presstalesperson vid Malmöpolisen.
Läs mer om Malmöbo och Malmöpolisen.
Malmöbo drog in 16 miljoner kronor
Det small till rejält under fredagens Eurojackpot-dragning.En 45-årig man från Malmö skulle under lördagen logga in på sitt Svenska Spel-konto.Och fick då reda på att han blivit 16,4 miljoner kronor rikare.– Det var en chock! Jag sprang upp till min dotter och skrek titta, titta! Jag tror att jag har vunnit flera miljoner, säger mannen till Svenska Spels hemsida.
Malmöbo hade cannabis värt 18 miljoner i lönnfack
En arbetslös 45-årig Malmöbo har åtalats för synnerligen grovt narkotikabrott. Han stoppades av polis när de såg hans risiga, och avställda, skåpbil stå konstigt parkerad. Han hade dessutom fastnat i bilen med sin fot.I skåpbilen fanns cannabis värt cirka 18 miljoner kronor.
Läs mer om Malmöbo.

Inte bara spelarna som ser det som ett rivalmöte

Cam Abbott, 34, har lyft Rögle.Sedan tränaren tog över har laget gått från att vara jumbo till elfteplatsen. Nu hoppas han att en före detta Malmöbo ska hjälpa honom vinna sitt första Skånederby.– Tro inte att det bara är spelarna som ser det här som ett rivalmöte, säger Rögle-tränaren.
Malmöbo: Jag vågar inte gå ut i mörkret
Malmö har de senaste sex veckorna drabbats av flera misstänkta grova våldtäkter. Med den senaste blir det fyra stycken. Frågan väckts om kvinnors säkerhet på gator och torg i staden..
Man frias för våldtäkt mot barn i Malmö
En Malmöbo har stått åtalad för grov våldtäkt mot sitt barn.I bevisningen fanns bland annat det faktum att polisen hade hittat mannens sperma på barnets kläder.Nu frias mannen i tingsrätten.
Läs mer om Malmö.
Misstänkta smugglarens försvar: Jag drack öl
En 31-årig Malmöbo pekas ut som de kriminella gängens leverantör av illegala vapen. Åklagaren anser att 31-åringen smugglat in sammanlagt 235 illegala vapen från Slovakien och sålt till kriminella.– Han drack öl på Lilla torg i Malmö när åklagaren påstår att han köpte vapen i Slovakien, säger försvarsadvokaten Mikael Nilsson.
Åtalas för våldtäkt i park efter åtta år
En 33-årig Malmöbo åtalas i dag för en våldtäkt som skedde i ett buskage i Folkets park för åtta år sedanHan blev misstänkt efter att polis tagit hans DNA i samband med att mannen gripits tidigare i år för en grov misshandel.
Läs mer om DNA och Malmöbo.
Malmöbo död i legionärssjuka
En äldre man, bosatt i Malmö, har dött i legionärssjukan, skriver Sydsvenskan. Mannen var inlagd på sjukhus av andra skäl när smittan upptäcktes.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Smet från olycka – hade över 9 miljoner i p-böter
Efter en viltolycka på Norra Öland lämnade föraren kvar sin bil i diket.När polisen sökte på bilägaren visade det sig vara en Malmöbo.Förutom den kraschade Opeln äger mannen ytterligare ett 60-tal bilar.– Nästan 9,5 miljoner kronor i parkeringsböter. Att den här killen är en så kallad målvakt råder det inget tvivel om, tydligare kan det inte bli, säger områdespolis Thomas Lönnqvist till Ölandsbladet.
Malmöbo åtalas för hets mot folkgrupp i FB-kommentar
En Malmöbo i 40-årsåldern spydde galla över araber i en kommentar till ett inlägg på Facebookgruppen Stå upp för Peter Springares sida. Kommentaren, utlagd i mars i år, följs nu av åtal mot mannen för hets mot folkgrupp, rapporterar Nyhetsbyrån Siren.
Fler anmälningar om bridragsbrott mot CSN
En Malmöbo fick över 200 000 kronor i CSN för att plugga utomlands – men några studier blev det inte.Den organiserade brottsligheten genom fusk med CSN-bidraget har satts i system, säger nu polisen.– Vi ser att detta ofta är organiserat, säger Cajsa Ernholt, gruppchef på bedrägeriroteln hos Malmöpolisen, till Sydsvenskan.
JUST NU: 44-åring anhållen för mord på sin mamma
En 44-årig Malmöbo har anhållits efter misstankar om att han mördat sin mamma, skriver Sydsvenskan.Mamman kom in svårt skadad till sjukhuset den 1 juli. På måndagen avled kvinnan.
Läs mer om Malmöbo och Sydsvenskan.Mamman.
Misstänks ha våldtagit 13-årig flicka
En 19-årig Malmöbo åtalas för att ha våldtagit en 13-årig flicka som han fick kontakt med via Instagram, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Instagram, Malmöbo och Sydsvenskan.
30-årig Malmöbo sköts ihjäl på väg till bönen
Den man som gripits misstänkt för mordet på en 30-årig Malmöbo har erkänt att han varit inblandad i dödsskjutningen, skriver Sydsvenskan.Den 31-årige mannen häktades vid Malmö tingsrätt på lördagen.
Läs mer om Malmö, Malmöbo och Sydsvenskan.Den.
Friad trots starkt dna-bevis
Vid ett villainbrott i Höllviken söder om Malmö lämnade tjuven blodsspår på flera platser i huset. Enligt Nationellt forensiskt centrum (NFC) kom blodet från två personer och analysen pekade ut en av dem, en 27-årig Malmöbo, med en så kallad +4 vilket är det starkaste sambandet som finns.
Läs mer om Höllviken, Malmö och Malmöbo.
Man försökte strypa medpatient – döms
En 19-åring Malmöbo döms för mordförsök och olaga hot sedan han i mars försökt strypa en patient som han delade rum med på en avdelning på Skånes universitetssjukhus i Malmö.
Läs mer om Malmö och Malmöbo.
Malmöbo vann drygt fyra miljoner på lotto
En lycklig man i Malmö som på lördagen blev ensam om sju rätt på lotto 1 vann nära 4,2 miljoner kronor.Frågan är om det grumlar glädjen när han inser att han bara var en enda siffra från att vinna 131 miljoner kronor.
Läs mer om Malmö.
Här sprängs bilen – av fjärrstyrda bomber
Ett nytt vittne i hovrätten ska fälla den 49-årige Malmöbo som misstänks ha beställt två fjärrstyrda sprängladdningar av en bombexpert i Sarajevo.Vittnet är en bosnisk åklagare, Dubravko Campara.Inför honom erkände en bekant till 49-åringen att bomberna var avsedd för att döda kriminella i Malmö.
Misstänkt bombman i Malmö begärd häktad
En Malmöbo i 50-årsåldern har begärts häktad misstänkt för att ha förberett tillverkning av en sprängladdning. Han misstänks också för att ha haft sprängämnen i hyreshuset är han bor.Mannen har tidigare dömts för att byggt om en brandsläckare till en hemmagjord bomb.
Läs mer om Malmö.
Brutala mord och dåd – här är de inlåsta terrorsvenskarna
Två göteborgare deltog i en brutal avrättning i Syrien. Flera svenskar planerade ett blodbad på Jyllandsposten och en malmöbo misstänks för delaktighet i mord på 162 personer. SvD har kartlagt svenska medborgare sitter i fängelse för terrorbrott.
Läs mer om Jyllandsposten och Syrien.
Långt fängelsestraff krävs i svenskt Hulk-mål
Åklagaren yrkar på sex års fängelse för den Malmöbo som åtalats för att försöka lura åt sig 3,5 miljoner kronor från övergångssumman då den brasilianske fotbollsstjärnan Hulk i somras bytte klubb från ryska S:t Petersburg till kinesiska Shanghai SIPG.
Dömd sexbrottsling misstänkt på nytt
En 50-årig Malmöbo som för tre månader sedan dömdes i hovrätten för 15 sexbrott mot tre minderåriga pojkar misstänks ha begått fler övergrepp mot barn.Mannen häktades i helgen.
Läs mer om Malmöbo.
Malmöbo prickade in mångmiljonvinst
För vissa börjar påsken bättre än för andra.En Malmöbo kammade under torsdagen hem 30 miljoner kronor på Keno.– Det är inte illa att få ge besked om ett sådant här skapligt påskägg inför Påskhelgen, säger Johanna Alba, vinnarkommunikatör, i ett pressmeddelande.
Läs mer om Johanna Alba, Keno och Påskhelgen.