Malmöbo

Malmöbo: Jag vågar inte gå ut i mörkret

Malmö har de senaste sex veckorna drabbats av flera misstänkta grova våldtäkter. Med den senaste blir det fyra stycken. Frågan väckts om kvinnors säkerhet på gator och torg i staden..

Man frias för våldtäkt mot barn i Malmö

En Malmöbo har stått åtalad för grov våldtäkt mot sitt barn.I bevisningen fanns bland annat det faktum att polisen hade hittat mannens sperma på barnets kläder.Nu frias mannen i tingsrätten.
Läs mer om Malmö.
Misstänkta smugglarens försvar: Jag drack öl
En 31-årig Malmöbo pekas ut som de kriminella gängens leverantör av illegala vapen. Åklagaren anser att 31-åringen smugglat in sammanlagt 235 illegala vapen från Slovakien och sålt till kriminella.– Han drack öl på Lilla torg i Malmö när åklagaren påstår att han köpte vapen i Slovakien, säger försvarsadvokaten Mikael Nilsson.
Åtalas för våldtäkt i park efter åtta år
En 33-årig Malmöbo åtalas i dag för en våldtäkt som skedde i ett buskage i Folkets park för åtta år sedanHan blev misstänkt efter att polis tagit hans DNA i samband med att mannen gripits tidigare i år för en grov misshandel.
Läs mer om DNA och Malmöbo.

Malmöbo död i legionärssjuka

En äldre man, bosatt i Malmö, har dött i legionärssjukan, skriver Sydsvenskan. Mannen var inlagd på sjukhus av andra skäl när smittan upptäcktes.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Smet från olycka – hade över 9 miljoner i p-böter
Efter en viltolycka på Norra Öland lämnade föraren kvar sin bil i diket.När polisen sökte på bilägaren visade det sig vara en Malmöbo.Förutom den kraschade Opeln äger mannen ytterligare ett 60-tal bilar.– Nästan 9,5 miljoner kronor i parkeringsböter. Att den här killen är en så kallad målvakt råder det inget tvivel om, tydligare kan det inte bli, säger områdespolis Thomas Lönnqvist till Ölandsbladet.
Malmöbo åtalas för hets mot folkgrupp i FB-kommentar
En Malmöbo i 40-årsåldern spydde galla över araber i en kommentar till ett inlägg på Facebookgruppen Stå upp för Peter Springares sida. Kommentaren, utlagd i mars i år, följs nu av åtal mot mannen för hets mot folkgrupp, rapporterar Nyhetsbyrån Siren.
Fler anmälningar om bridragsbrott mot CSN
En Malmöbo fick över 200 000 kronor i CSN för att plugga utomlands – men några studier blev det inte.Den organiserade brottsligheten genom fusk med CSN-bidraget har satts i system, säger nu polisen.– Vi ser att detta ofta är organiserat, säger Cajsa Ernholt, gruppchef på bedrägeriroteln hos Malmöpolisen, till Sydsvenskan.
JUST NU: 44-åring anhållen för mord på sin mamma
En 44-årig Malmöbo har anhållits efter misstankar om att han mördat sin mamma, skriver Sydsvenskan.Mamman kom in svårt skadad till sjukhuset den 1 juli. På måndagen avled kvinnan.
Läs mer om Malmöbo och Sydsvenskan.Mamman.
Misstänks ha våldtagit 13-årig flicka
En 19-årig Malmöbo åtalas för att ha våldtagit en 13-årig flicka som han fick kontakt med via Instagram, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Instagram, Malmöbo och Sydsvenskan.
30-årig Malmöbo sköts ihjäl på väg till bönen
Den man som gripits misstänkt för mordet på en 30-årig Malmöbo har erkänt att han varit inblandad i dödsskjutningen, skriver Sydsvenskan.Den 31-årige mannen häktades vid Malmö tingsrätt på lördagen.
Läs mer om Malmö, Malmöbo och Sydsvenskan.Den.
Friad trots starkt dna-bevis
Vid ett villainbrott i Höllviken söder om Malmö lämnade tjuven blodsspår på flera platser i huset. Enligt Nationellt forensiskt centrum (NFC) kom blodet från två personer och analysen pekade ut en av dem, en 27-årig Malmöbo, med en så kallad +4 vilket är det starkaste sambandet som finns.
Läs mer om Höllviken, Malmö och Malmöbo.
Man försökte strypa medpatient – döms
En 19-åring Malmöbo döms för mordförsök och olaga hot sedan han i mars försökt strypa en patient som han delade rum med på en avdelning på Skånes universitetssjukhus i Malmö.
Läs mer om Malmö och Malmöbo.
Malmöbo vann drygt fyra miljoner på lotto
En lycklig man i Malmö som på lördagen blev ensam om sju rätt på lotto 1 vann nära 4,2 miljoner kronor.Frågan är om det grumlar glädjen när han inser att han bara var en enda siffra från att vinna 131 miljoner kronor.
Läs mer om Malmö.
Här sprängs bilen – av fjärrstyrda bomber
Ett nytt vittne i hovrätten ska fälla den 49-årige Malmöbo som misstänks ha beställt två fjärrstyrda sprängladdningar av en bombexpert i Sarajevo.Vittnet är en bosnisk åklagare, Dubravko Campara.Inför honom erkände en bekant till 49-åringen att bomberna var avsedd för att döda kriminella i Malmö.
Misstänkt bombman i Malmö begärd häktad
En Malmöbo i 50-årsåldern har begärts häktad misstänkt för att ha förberett tillverkning av en sprängladdning. Han misstänks också för att ha haft sprängämnen i hyreshuset är han bor.Mannen har tidigare dömts för att byggt om en brandsläckare till en hemmagjord bomb.
Läs mer om Malmö.
Brutala mord och dåd – här är de inlåsta terrorsvenskarna
Två göteborgare deltog i en brutal avrättning i Syrien. Flera svenskar planerade ett blodbad på Jyllandsposten och en malmöbo misstänks för delaktighet i mord på 162 personer. SvD har kartlagt svenska medborgare sitter i fängelse för terrorbrott.
Läs mer om Jyllandsposten och Syrien.
Långt fängelsestraff krävs i svenskt Hulk-mål
Åklagaren yrkar på sex års fängelse för den Malmöbo som åtalats för att försöka lura åt sig 3,5 miljoner kronor från övergångssumman då den brasilianske fotbollsstjärnan Hulk i somras bytte klubb från ryska S:t Petersburg till kinesiska Shanghai SIPG.
Dömd sexbrottsling misstänkt på nytt
En 50-årig Malmöbo som för tre månader sedan dömdes i hovrätten för 15 sexbrott mot tre minderåriga pojkar misstänks ha begått fler övergrepp mot barn.Mannen häktades i helgen.
Läs mer om Malmöbo.
Malmöbo prickade in mångmiljonvinst
För vissa börjar påsken bättre än för andra.En Malmöbo kammade under torsdagen hem 30 miljoner kronor på Keno.– Det är inte illa att få ge besked om ett sådant här skapligt påskägg inför Påskhelgen, säger Johanna Alba, vinnarkommunikatör, i ett pressmeddelande.
Läs mer om Johanna Alba, Keno och Påskhelgen.
Ung Malmöbo misstänks för mord – utanför Sverige
En pojke från Malmö misstänks nu för ett mord som ska ha skett utomlands, för två år sedan.Pojken var under 15 år när brottet ska ha begåtts –och det är okänt om myndigheterna har känt till det här sedan innan.– Det har skett år 2015 i juni, säger Sara Friedman, åklagare på internationella åklagarkammaren i Stockholm, till Sydsvenskan.
Skyllde på tvillingbror och slapp undan straff
En 25-årig Malmöbo lyckades snacka sig ur ett åtal för olovlig körning med ett ovanligt argument:– Nä, det var inte jag. Det var min tvillingbror.Fast han dömdes för fyra andra trafikbrott och fick ändå tre månaders fängelse.
Läs mer om Malmöbo.
Beställde handgranater – skulle mörda fiender
Fjärrutlösta handgranater skulle användas för mörda några inom Malmös kriminella värld. Det har en 55-årig bilhandlare uppgett i förhör med bosnisk polis.Under onsdagen åtalades en 49-årig Malmöbo för stämpling till mord och för att ha beställt handgranaterna.Mannen har beskrivits av polisen som en av Malmös mest kriminella män.
Läs mer om Malmöbo.
Sjubarnspappa höggs ihjäl i bil
En 52-årig tidigare dömd bedragare åtalas i dag för att ha kidnappat och sedan utsatt en sjubarnspappa från Malmöbo för en dödlig misshandel.Den grova misshandeln skedde i en Volvo när den 51-åringe sjubarnspappan satt i passagerarsätet. I bilen fanns stora mängder blod från honom.– Jag kan inte åtala för mord eftersom vi inte hittat kroppen, säger chefsåklagare Pär Andersson.
Läs mer om Malmöbo, Pär Andersson och Volvo.
Tömde bankkonton med hackade mejl
En 32-årig Malmöbo misstänks ha ingått i en internationell bedragarliga som använt stulna och hackade e-postadresser för att plundra privata bankkonton.Polisens bedrägeriexperter varnar för att antalet fall kommer att öka.– Man kartlägger emailadresser, kontakter och använder sedan den informationen för att komma över pengar, säger Jörgen Bengtsson vid polisregion Syds bedrägerisektion.
Läs mer om Jörgen Bengtsson och Malmöbo.