Malmöbo

Malmöbo åtalas för hets mot folkgrupp i FB-kommentar

En Malmöbo i 40-årsåldern spydde galla över araber i en kommentar till ett inlägg på Facebookgruppen Stå upp för Peter Springares sida. Kommentaren, utlagd i mars i år, följs nu av åtal mot mannen för hets mot folkgrupp, rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

Fler anmälningar om bridragsbrott mot CSN

En Malmöbo fick över 200 000 kronor i CSN för att plugga utomlands – men några studier blev det inte.Den organiserade brottsligheten genom fusk med CSN-bidraget har satts i system, säger nu polisen.– Vi ser att detta ofta är organiserat, säger Cajsa Ernholt, gruppchef på bedrägeriroteln hos Malmöpolisen, till Sydsvenskan.
JUST NU: 44-åring anhållen för mord på sin mamma
En 44-årig Malmöbo har anhållits efter misstankar om att han mördat sin mamma, skriver Sydsvenskan.Mamman kom in svårt skadad till sjukhuset den 1 juli. På måndagen avled kvinnan.
Läs mer om Malmöbo och Sydsvenskan.Mamman.
Misstänks ha våldtagit 13-årig flicka
En 19-årig Malmöbo åtalas för att ha våldtagit en 13-årig flicka som han fick kontakt med via Instagram, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Instagram, Malmöbo och Sydsvenskan.

30-årig Malmöbo sköts ihjäl på väg till bönen

Den man som gripits misstänkt för mordet på en 30-årig Malmöbo har erkänt att han varit inblandad i dödsskjutningen, skriver Sydsvenskan.Den 31-årige mannen häktades vid Malmö tingsrätt på lördagen.
Läs mer om Malmö, Malmöbo och Sydsvenskan.Den.
Friad trots starkt dna-bevis
Vid ett villainbrott i Höllviken söder om Malmö lämnade tjuven blodsspår på flera platser i huset. Enligt Nationellt forensiskt centrum (NFC) kom blodet från två personer och analysen pekade ut en av dem, en 27-årig Malmöbo, med en så kallad +4 vilket är det starkaste sambandet som finns.
Läs mer om Höllviken, Malmö och Malmöbo.
Man försökte strypa medpatient – döms
En 19-åring Malmöbo döms för mordförsök och olaga hot sedan han i mars försökt strypa en patient som han delade rum med på en avdelning på Skånes universitetssjukhus i Malmö.
Läs mer om Malmö och Malmöbo.
Malmöbo vann drygt fyra miljoner på lotto
En lycklig man i Malmö som på lördagen blev ensam om sju rätt på lotto 1 vann nära 4,2 miljoner kronor.Frågan är om det grumlar glädjen när han inser att han bara var en enda siffra från att vinna 131 miljoner kronor.
Läs mer om Malmö.
Här sprängs bilen – av fjärrstyrda bomber
Ett nytt vittne i hovrätten ska fälla den 49-årige Malmöbo som misstänks ha beställt två fjärrstyrda sprängladdningar av en bombexpert i Sarajevo.Vittnet är en bosnisk åklagare, Dubravko Campara.Inför honom erkände en bekant till 49-åringen att bomberna var avsedd för att döda kriminella i Malmö.
Misstänkt bombman i Malmö begärd häktad
En Malmöbo i 50-årsåldern har begärts häktad misstänkt för att ha förberett tillverkning av en sprängladdning. Han misstänks också för att ha haft sprängämnen i hyreshuset är han bor.Mannen har tidigare dömts för att byggt om en brandsläckare till en hemmagjord bomb.
Läs mer om Malmö.
Brutala mord och dåd – här är de inlåsta terrorsvenskarna
Två göteborgare deltog i en brutal avrättning i Syrien. Flera svenskar planerade ett blodbad på Jyllandsposten och en malmöbo misstänks för delaktighet i mord på 162 personer. SvD har kartlagt svenska medborgare sitter i fängelse för terrorbrott.
Läs mer om Jyllandsposten och Syrien.
Långt fängelsestraff krävs i svenskt Hulk-mål
Åklagaren yrkar på sex års fängelse för den Malmöbo som åtalats för att försöka lura åt sig 3,5 miljoner kronor från övergångssumman då den brasilianske fotbollsstjärnan Hulk i somras bytte klubb från ryska S:t Petersburg till kinesiska Shanghai SIPG.
Dömd sexbrottsling misstänkt på nytt
En 50-årig Malmöbo som för tre månader sedan dömdes i hovrätten för 15 sexbrott mot tre minderåriga pojkar misstänks ha begått fler övergrepp mot barn.Mannen häktades i helgen.
Läs mer om Malmöbo.
Malmöbo prickade in mångmiljonvinst
För vissa börjar påsken bättre än för andra.En Malmöbo kammade under torsdagen hem 30 miljoner kronor på Keno.– Det är inte illa att få ge besked om ett sådant här skapligt påskägg inför Påskhelgen, säger Johanna Alba, vinnarkommunikatör, i ett pressmeddelande.
Läs mer om Johanna Alba, Keno och Påskhelgen.
Ung Malmöbo misstänks för mord – utanför Sverige
En pojke från Malmö misstänks nu för ett mord som ska ha skett utomlands, för två år sedan.Pojken var under 15 år när brottet ska ha begåtts –och det är okänt om myndigheterna har känt till det här sedan innan.– Det har skett år 2015 i juni, säger Sara Friedman, åklagare på internationella åklagarkammaren i Stockholm, till Sydsvenskan.
Skyllde på tvillingbror och slapp undan straff
En 25-årig Malmöbo lyckades snacka sig ur ett åtal för olovlig körning med ett ovanligt argument:– Nä, det var inte jag. Det var min tvillingbror.Fast han dömdes för fyra andra trafikbrott och fick ändå tre månaders fängelse.
Läs mer om Malmöbo.
Beställde handgranater – skulle mörda fiender
Fjärrutlösta handgranater skulle användas för mörda några inom Malmös kriminella värld. Det har en 55-årig bilhandlare uppgett i förhör med bosnisk polis.Under onsdagen åtalades en 49-årig Malmöbo för stämpling till mord och för att ha beställt handgranaterna.Mannen har beskrivits av polisen som en av Malmös mest kriminella män.
Läs mer om Malmöbo.
Sjubarnspappa höggs ihjäl i bil
En 52-årig tidigare dömd bedragare åtalas i dag för att ha kidnappat och sedan utsatt en sjubarnspappa från Malmöbo för en dödlig misshandel.Den grova misshandeln skedde i en Volvo när den 51-åringe sjubarnspappan satt i passagerarsätet. I bilen fanns stora mängder blod från honom.– Jag kan inte åtala för mord eftersom vi inte hittat kroppen, säger chefsåklagare Pär Andersson.
Läs mer om Malmöbo, Pär Andersson och Volvo.
Tömde bankkonton med hackade mejl
En 32-årig Malmöbo misstänks ha ingått i en internationell bedragarliga som använt stulna och hackade e-postadresser för att plundra privata bankkonton.Polisens bedrägeriexperter varnar för att antalet fall kommer att öka.– Man kartlägger emailadresser, kontakter och använder sedan den informationen för att komma över pengar, säger Jörgen Bengtsson vid polisregion Syds bedrägerisektion.
Läs mer om Jörgen Bengtsson och Malmöbo.
Malmöbo svindlade storklubb på miljoner
En 33-årig Malmöbo åtalades under onsdagen – misstänkt för att ha lurat den kinesiska storklubben Shanghai SIPG på flera miljoner.Dessutom har han med falska handlingar köpt en Mercedes värd cirka 460 000 kronor. Sedan försvann den.– Spåren slutar i Libanon, säger kammaråklagare Lars Morand.
Läs mer om Libanon, Malmöbo och Shanghai SIPG.
Sågade ned grannens träd – dömd för skadegörelse
En 62-årig Malmöbo dömdes i dag för grov skadegörelse efter att ha sågat ned tre träd. Han ska också betala 87 000 kronor i skadestånd till sina grannar– Vår trädgård har förfulats, skriver grannarna i ett mejl till polisen.
Läs mer om Malmöbo och Vår.
Sågade ned grannens träd - dömd för skadegörelse
En 62-årig Malmöbo dömdes i dag för grov skadegörelse efter att ha sågat ned tre träd. Han ska också betala 87 000 kronor i skadestånd till sina grannar– Vår trädgård har förfulats, skriver grannarna i ett mejl till polisen.
Läs mer om Malmöbo och Vår.
Myndighetschef höggs med kniv av Malmöbo
En myndighetschef rånades och knivhöggs med flera hugg utanför sin bostad i söndags kväll.Mannen fick allvarliga skador och fördes till sjukhus med ambulans.Nu sitter en 18-årig Malmöbo anhållen för mordförsök, skriver DN.
Läs mer om Malmöbo.
Mord förblev outrett helt dygn
Under första dygnet efter mordet på 30-årig Malmöbo fanns inga poliser tillgängliga som kunde...
Läs mer om Malmöbo.
20-åring våldtog kidnappad kvinna
En 20-årig Malmöbo som tidigare dömts för våldsbrott häktades i dag på sannolika skäl misstänkt för att ha hållit en kvinna inspärrad och våldtagit henne flera gångerKvinnan ska också ha misshandlats.- Min klient förnekar samtliga brottsmisstankar, säger advokaten Nathalie Medina.
Läs mer om Malmöbo och Nathalie Medina.