Margareta thorgren

Här tjuvstartar drottning Silvia statsbesöket

JAKARTA. Först på måndag börjar kungaparets statsbesök i Indonesien.Men redan på söndagseftermiddagen tjuvstartade kungen och drottningen besöket – och Silvia fick lära sig batikmålning.– Kungaparet ville besöka nationalmuseet och det passade utmärkt att göra det lite innan allt börjar, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Därför nobbas kungens flygplan till Indonesien

Kungens flygplan – statsflyget – nobbas när kungaparet och delar av regeringen åker till Indonesien på statsbesök.I stället åker den svenska delegationen reguljärt.– Det är en väldigt lång resa och det är inte säkert att man kan flyga hela vägen med statsflyget, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Prinsessan Christina opererad – för cancer
Prinsessan Christina fick diagnosen blodcancer – och tvingades till ett mycket svårt beslut. Nu meddelar hovet att den stamcellstransplantation hon valde att genomgå har gått bra. – Prinsessan Christina mår efter omständigheterna bra, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Så firar Sofia och Carl Philip prins Alexanders ettårsdag
Prins Alexander fyller ett år i dag. Nu berättar hovet hur mamma och pappa – Carl Philip och Sofia – firar den stora dagen. – Dagen firas privat med familj och vänner, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Kungaparet rörda när terrorns offer hedrades

Kungen och drottningen var rörda och sammanbitna under ljusgudstjänsten i Storkyrkan, som hölls för att hedra minnet av terrorns offer i Stockholm. – De har tagit det här väldigt hårt, säger hovets presschef Margareta Thorgren. Hon berättar hur kungaparet, bara en timme efter att de hade fått information om terrordådet, ändrade i sina reseplaner direkt och återvände hem från Brasilien.
Chris förmåner – trots att han sa nej till prinstiteln
Chris O'Neill valde att avstå prinstitel när han gifte sig med Madeleine. Men trots det får han vissa förmåner ändå – som gratisskjuts när han är på besök i Stockholm. –Det är för att han är en del av kungafamiljen och gift med prinsessan Madeleine, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Hovet höll tyst om svågerns sjukdom
Få kände till att kungens svåger, Niclas Silfverschiöld, var sjuk. Först när han gick bort i tisdags berättade hovet om sjukdomstillståndet. – Det är en privat angelägenhet i familjen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Här hoppar Victoria in som meteorolog i SVT
Här hoppar kronprinsessan Victoria in som tv-meteorolog i SVT. Under dagen gjorde hon och prins Daniel studiebesök på mediehuset – och passade på att ta en selfie med Bolibompa-draken. – Kronprinsessan och prins Daniel tyckte att det var väldigt kul, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Kungen bortrest – då är Victoria vikarie
Kungen befinner sig på resande fot i Brasilien. Nu låter han sin dotter, Victoria, hoppa in som tillfällig vikarie. – Om något oförutsett händer så är det kronprinsessan som tar hand om det, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Chris O'Neill på blixtvisit i Sverige
Chris O Neill är på blixtvisit till Sverige, något som Svensk Damtidning först rapporterade om. Enligt uppgifter till Expressen landade han strax före klockan 11 på tisdagen och fördes sedan i en av hovstallets bilar till centrala Stockholm. – Han är här i affärsmöten över dagen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Här har Madeleine och Chris barnfri utekväll
Här är Madeleines barnfria utekväll med Chris. På tisdagskvällen minglade hon med London-societeten under en dokumentärfilmsvisning. – Madeleine och Chris tycker att det är viktigt att stötta den här typen av initiativ, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Kungen väcktes av brandlarmet
ABISKO. Lördagsmorgonen blev allt annat än lugn för kungen. Han väcktes av ett högljutt brandlarm. – Vi fick snabbt information om att det var falsklarm, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Prins Carl Philip och Sofia väntar barn
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar barn, meddelar hovet. Födseln är beräknad till senare i år. – Det är ju ett glädjebesked att prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt andra barn, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Prästen avslöjar detaljer om prins Richards begravning
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia tog beskedet om prins Richards bortgång med stor sorg.– Det finns familjeband. De är självklart ledsna, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.Enligt danska medier kommer bara den närmaste familjen att delta vid begravningen – och för Kvällsposten avslöjar den tyska prästen upplägget.
Grattis Victoria – i dag är det din namnsdag!
Förra året missade kronprinsessan Victoria namnsdagsfirandet. Men i dag är det dags igen – och allmänheten bjuds in till Stockholms slott för att fira henne. – Kungen tycker att det är viktigt att vi har ett öppet kungahus och därför är allmänheten och de som vill komma och gratulera kronprinsessan välkomna in, säger hovets informationschef Margareta Thorgren. Huruvida Daniel, Estelle eller Oscar är med och firar Victoria är ingenting som hovet kommunicerat.
Sofia blev uppgraderad på hemliga USA-resan
Prinsessan Sofia har varit på en hemlig resa till USA. Enligt sajten Stoppapressarna åkte hon i ekonomiklass –men uppgraderades till affärsklass av personal på flygplatsen. –Det var en privat resa som prinsessan genomförde, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Victoria vill fira prins Oscar på hemmaplan
Victoria vill fira prins Oscar på hemmaplan. Expressen kan avslöja att kronprinsessfamiljen landar i Sverige i morgon – efter sex veckors semester. – Firandet sker privat, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren, Oscar och Sverige.
Därför saknades Victoria på festen
Hela kungafamiljen samlades till fest – förutom Victoria och Daniel. Anledningen: En familjesemester med barnen. – Kronprinsessparets barn är fortfarande små. De vill ta till vara på den tiden, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Kungen låter Kanadagäst få gästrum på slottet
På måndagen inleds ett fyra dagar långt statsbesök från Kanada. Då låter kungen den kanadensiska generalguvernören David Johnston och hans hustru flytta in – på Stockholms slott. – Det finns gästvåningar med ett antal rum, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Familjen samlas för kungens festkväll
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyger till Sverige när kungen ställer till med fest, erfar Expressen. På måndag avlägger Kanadas generalguvernör David Johnston statsbesök i Sverige – och i princip hela kungafamiljen kommer att vara med. – Kungen och drottningen deltar alltid i statsbesöken, och i möjligaste mån också övriga familjemedlemmar, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Hovets hyllning till Nicolai Gedda
Svenska hovet beklagar tenoren Nicolai Geddas bortgång. Nicolai Gedda var en stor sångare. Hovet beklagar hans bortgång, skriver hovets presschef Margareta Thorgren.
Nu går prins Daniel på föräldraledighet
Nu ska prins Daniel vara pappaledig. Lagom till sonen Oscars ettårsdag trappar Daniel ner på de kungliga uppdragen. - Prins Daniel kommer att fokusera på barnen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Läs mer om Daniel och Margareta Thorgren.
Drottning Silvia ställer – ersätts av Carl Philip
Snart tar Sverige emot ett statsbesök från Kanada. Drottning Silvia skulle ha varit med i dagarna fyra – men nu har hon ställt in sin medverkan den sista dagen. – Prins Carl Philip är med kungen under hela den sista dagen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Kungens hyllning till den svenska musiken
Torsdagen var tung för kung Carl Gustaf. Samtidigt som han hade flera programpunkter markerade dagen också att det var 70 år sedan kungens pappa, arvprins Gustaf Adolf, omkom i en flygolycka. – Kungen tänker förstås alldeles extra på sin far en sådan här dag, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Kungens initiativ mitt i poliskrisen
Kungen vill träffa Nationella insatsstyrkan. I mitten av februari tas han emot för ett möte på huvudbasen i Solna. –Det är ett initiativ från kungen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.