Margareta thorgren

Silvias blixtresa med kungen – kaoset innan de lämnade Madde

Kungaparet avbröt sin semester för att resa hem till prinsessan Madeleines nyfödda dotter.Men så fort konseljen var avklarad lämnade de prinsessfamiljen och åkte tillbaka till skidorten Klosters i Schweiz.– Hovet har ett hållbarhetstänk när det gäller resor, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Madde, Margareta Thorgren och Schweiz.

Madeleine prioriterades på BB – men tog ingen annans plats

Prinsessan Madeleine fick en särskild prioritering när hon kom in till förlossningen på Danderyds sjukhus.Men ingen födande kvinna fick hänvisas till andra sjukhus på grund av prinsessan, enligt sjukhuset.–Prinsessan åkte in till sjukhuset för att föda sitt barn, som alla mödrar har rätt att göra, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Så hedrar kungafamiljen Stephen Hawkings minne
Stephen Hawking spelade in en kampanjfilm för kronprinsessan Victoria och prins Daniel.Och träffade kungen på Slottet.– Kungafamiljen informerades tidigt i morse om den tråkiga nyheten, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Här är Madeleines nya Instagramkonto
Hon har sedan tidigare en officiell sida på Facebook.Nu har prinsessan Madeleine också ett officiellt på Instagram.– Ja, det stämmer, säger hovets presschef Margareta Thorgren.

Madeleines och Chris beslut: Stannar i Sverige – ett tag

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill stannar i Sverige.Åtminstone ett tag.– De stannar under våren för att få en lugn tid med barnet, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Victorias namnsdagsfirande flyttas – av Madeleines dotter
Kronprinsessan Victorias namnsdagsfirande får backa undan.Prinsessan Madeleines dotter ska firas samma dag – och hon går först.– Namnsdagsfirandet blir som planerat, men senareläggs, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Kungen och Silvia avbryter semestern – flyger hem
Kungen och drottningen avbryter sin semester.Nu ska de hälsa på hos Madeleine och Chris –för att träffa sitt sjunde barnbarn.– De har tidigarelagt sin hemresa, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Kungaparet åker på skidresa – kan missa Madeleines bebis
Kungen och drottningen riskerar att missa födseln av sitt sjunde barnbarn.På söndagen lyfter de mot schweiziska Alperna och blir borta till mitten av mars – och bara fyra dagar senare reser de till Mexiko.– Det finns en god planering inför den här förlossningen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Madeleines beslut med Chris – rädslan före förlossningen
Prinsessan Madeleine är höggravid och har varit rädd för hur svenska folket ska reagera på hennes förlossning.Inför nedkomsten av en ny familjemedlem har hon och Chris O'Neill gjort en plan för att undvika en av deras stora farhågor.–Paret har sagt att de kommer att bekosta den här förlossningen, och det kommer de att göra, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Kungen slår historiskt rekord – därför kommer han inte att fira
Kung Carl Gustaf går mot rekord – och kommer den 26 april att vara den regent som suttit längst på tronen i Sverige genom alla tider.Men det blir inget firande.– Kungen arbetar på, precis som vanligt, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren och Sverige.
Ny bild på Leonore skjuts upp – efter Henriks död
I morgon bitti skulle hovet ha släppt en ny bild av födelsedagsbarnet prinsessan Leonore.Men nu meddelar hovet att publiceringen av bilden senareläggs eftersom prins Henrik begravs i Danmark.– Det är av respekt för att begravningen pågår, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Silvias blixtbesked – ställer in OS-besöket
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia skulle under fredagen ha rest till vinter-OS i Sydkorea.Men i sista stund meddelar hovet att hon ställer in resa.–Drottningen är ledsen över att inte kunna följa med. Men med anledning av andra åtaganden har hon valt att inte åka, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Ingen i kungafamiljen till prins Henriks begravning
Ingen ur den svenska kungafamiljen kommer att närvara vid begravningen av prins Henrik.Därmed kommer kungen och drottningen att som planerat resa till vinter-OS i Sydkorea på fredag.–Då begravningen är en liten och privat ceremoni deltar inga utländska kungahus. Inte heller det svenska, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Kungens uppmaning efter Stinas OS-guld
Stina Nilsson hyllas från alla håll och kanter efter OS-guldet.Nu skickar Kung XVI Carl Gustaf och Drottning Silvia en hälsning.– Kungen och drottningen följde loppet från Stockholms slott, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Kungens och Silvias oro för prins Henrik
Prins Henrik av Danmark har lämnat sjukhuset och åkt till Fredensborgs slott för sin sista tid i livet.Den svenska kungafamiljen står i kontakt med den danska för att uttrycka sitt stöd.– Men det är ingenting som vi kommenterar i media, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Kronprinsessans tuffa trappträning på Slottet
Kronprinsessan Victoria ställer upp i kampanjen Upp och hoppa Sverige som går ut på att vi ska sitta mindre och röra oss mer.I en video Instagram tar Victoria ett brejk från skrivbordet och börjar springa i trapporna på Slottet.– Kronprinsessan vill på ett humoristisk sätt ge ett viktigt budskap, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
William och Kate på plats i Sverige
Nu har Kate och William landat i Sverige.Men det brittiska hertigparet får bo hemma hos den brittiske ambassadören – och inte hos kungafamiljen på Slottet.–Som det ser ut nu finns det ingen möjlighet att bo i gästvåningen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Därför flyger inte Madeleine hem för Kate och William
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel guidar Kate och William under besöket i Sverige.Prinsparet är på resa till Sydafrika – och hovet förklarar nu varför prinsessan Madeleine inte närvarar.– Prinsessan Madeleine är höggravid och det är inte försvarbart hållbarhetsmässigt att flyga till Sverige för att delta vid en lunch, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Prinsparet semestrar i Sydafrika – mötte svensk landslagstalang
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia befinner sig på en privat resa i Sydafrika.Bland annat passade paret på att se det svenska landslagets träningsmatch mot Sydafrika.Men lite arbete blir det ändå, åtminstone för prinsessan Sofia.– Prinsessan Sofia har ju ett engagemang i Project Playground så det kommer även vara arbete kring den organisation, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Victoria har smittat Daniel – tvingas avstå från galan
Kronprinsessan Victoria har varit kraftigt förkyld och tvingades ställa in flera åtaganden.Nu har även prins Daniel insjuknat och ställer in sin medverkan på Idrottsgalan.– Av respekt för alla idrottare har prinsen valt att lämna återbud, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Victoria har smittat Daniel – tvingas avstå från galan
Kronprinsessan Victoria har varit kraftigt förkyld och tvingades ställa in flera åtaganden.Nu har även prins Daniel insjuknat och ställer in sin medverkan på Idrottsgalan.– Av respekt för alla idrottare har prinsen valt att lämna återbud, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Kungen och Silvia laddar för valår på Säpo och SVT
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia kommer – förstås – inte att rösta i valet i höst.Men de vill ändå hänga med, och har under januari bokat in besök på alltifrån Säpo till SVT för att orientera sig i hur Sverige rustar för val.–Kungen och drottningen vill bilda sig en uppfattning kring vilka utmaningar Sverige står inför, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Kungafamiljens plan för Madeleines förlossning
Nu är kungafamiljen tillbaka på Slottet efter sina utlandssemestrar.Och det är mycket att planera för: Statsbesök från Island, drottning Silvias 75-årsjubileum –och prinsessan Madeleines förlossning.– Planeringen inför nedkomsten pågår, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Hagasessan Christinas stöd till kungafamiljen
Prinsessan Christina har under en längre tid behandlats för blodcancer.Men nu har hennes situation blivit bättre – och nu tar hon över ett uppdrag som kronprinsessan Victoria och drottning Silvia tidigare tagit hand om.– Prinsessan mår bättre, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Därför är Chris och barnen inte med i SVT
Prinsessan Madeleines make Chris O'Neill och barnen Leonore och Nicolas lyser med sin frånvaro i Året med kungafamiljen.Samtidigt är resten av kungligheterna med och stort fokus ligger på kronprinsessan Victorias 40-årsfirande.– Det ska inte vara ett stort fokus på småbarn även om många kan tycka det är kul att se dem, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Läs mer om Leonore, Margareta Thorgren, SVT och Året.