Margareta thorgren

Kungen och Silvia åker på kärlekssemester i sommar

Sommarplanerna börjar arta sig för kungen och Silvia.Efter 40-årsfirande av kronprinsessan Victoria åker kungaparet på semester till staden där de träffades för första gången: München.– Det stämmer. Det är en privat resa, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Dubbla bröllopsdagar i kungafamiljen – så firar kungaparet och kronprinsessparet

Måndag den 19 juni 2017 markerar kung Carl Gustafs och drottning Silvias 41-åriga bröllopsdag.Det är också kronprinsessan Victorias och prins Daniels 7-åriga bröllopsdag.–Bröllopsdagarna firas privat, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Sofia missar festen – för sin väns skull
Prinsessan Sofia väljer att åka till hembygden Älvdalen för att fira sin guddotter Tiara.Det gör att hon missar utdelningen av Polarpriset.– Både Chris O Neill och prinsessan Sofia har andra åtaganden, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Victoria bar Silvias 33 år gamla klänning
Kronprinsessan Victoria talade i veckan på FN:s havskonferens i New York.På sig hade hon sin mammas gamla rosa- och vitrandiga klänning från 1984.– Det finns en hållbarhetstanke rakt igenom prinsessan, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Maddes beslut – lämnar Sverige på sin stora dag

Prinsessan Madeleine lämnar Sverige på sin stora dag.35-årsdagen tillbringar hon i London – ett beslut som underlättar för maken Chris O'Neill.– Prinsessan Madeleine kommer att fira med familjen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Carl Philip och Sofia har flyttat till nytt hus
Prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prins Alexander har äntligen fått flytta in till Villa Solbacken.Flytten har pågått under våren – och nu är de klara.– Jag kan bekräfta att familjen nu är folkbokförd på adressen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Madeleines familjeval: Stannar kvar i Sverige
Prinsessan Madeleine har bestämt sig för att tillbringa de kommande månaderna på svensk mark.Enligt Expressens uppgifter kommer hon och familjen att bo i Stockholm och på Öland över sommaren.– Familjen vill tillbringa tid tillsammans och kommer göra det i Sverige under stora delar av sommaren, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Efter missarna – Chris kommer till firandet
Två år i rad har Chris O Neill missat nationaldagen.Men i år är han med – ihop med alla andra vuxna medlemmar i kungafamiljen.– Hela familjen är tillsammans och åker kortege från Slottet till Skansen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Här tjuvstartar drottning Silvia statsbesöket
JAKARTA. Först på måndag börjar kungaparets statsbesök i Indonesien.Men redan på söndagseftermiddagen tjuvstartade kungen och drottningen besöket – och Silvia fick lära sig batikmålning.– Kungaparet ville besöka nationalmuseet och det passade utmärkt att göra det lite innan allt börjar, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Därför nobbas kungens flygplan till Indonesien
Kungens flygplan – statsflyget – nobbas när kungaparet och delar av regeringen åker till Indonesien på statsbesök.I stället åker den svenska delegationen reguljärt.– Det är en väldigt lång resa och det är inte säkert att man kan flyga hela vägen med statsflyget, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Prinsessan Christina opererad – för cancer
Prinsessan Christina fick diagnosen blodcancer – och tvingades till ett mycket svårt beslut. Nu meddelar hovet att den stamcellstransplantation hon valde att genomgå har gått bra. – Prinsessan Christina mår efter omständigheterna bra, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Så firar Sofia och Carl Philip prins Alexanders ettårsdag
Prins Alexander fyller ett år i dag. Nu berättar hovet hur mamma och pappa – Carl Philip och Sofia – firar den stora dagen. – Dagen firas privat med familj och vänner, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Kungaparet rörda när terrorns offer hedrades
Kungen och drottningen var rörda och sammanbitna under ljusgudstjänsten i Storkyrkan, som hölls för att hedra minnet av terrorns offer i Stockholm. – De har tagit det här väldigt hårt, säger hovets presschef Margareta Thorgren. Hon berättar hur kungaparet, bara en timme efter att de hade fått information om terrordådet, ändrade i sina reseplaner direkt och återvände hem från Brasilien.
Chris förmåner – trots att han sa nej till prinstiteln
Chris O'Neill valde att avstå prinstitel när han gifte sig med Madeleine. Men trots det får han vissa förmåner ändå – som gratisskjuts när han är på besök i Stockholm. –Det är för att han är en del av kungafamiljen och gift med prinsessan Madeleine, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Hovet höll tyst om svågerns sjukdom
Få kände till att kungens svåger, Niclas Silfverschiöld, var sjuk. Först när han gick bort i tisdags berättade hovet om sjukdomstillståndet. – Det är en privat angelägenhet i familjen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Här hoppar Victoria in som meteorolog i SVT
Här hoppar kronprinsessan Victoria in som tv-meteorolog i SVT. Under dagen gjorde hon och prins Daniel studiebesök på mediehuset – och passade på att ta en selfie med Bolibompa-draken. – Kronprinsessan och prins Daniel tyckte att det var väldigt kul, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Kungen bortrest – då är Victoria vikarie
Kungen befinner sig på resande fot i Brasilien. Nu låter han sin dotter, Victoria, hoppa in som tillfällig vikarie. – Om något oförutsett händer så är det kronprinsessan som tar hand om det, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Chris O'Neill på blixtvisit i Sverige
Chris O Neill är på blixtvisit till Sverige, något som Svensk Damtidning först rapporterade om. Enligt uppgifter till Expressen landade han strax före klockan 11 på tisdagen och fördes sedan i en av hovstallets bilar till centrala Stockholm. – Han är här i affärsmöten över dagen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Här har Madeleine och Chris barnfri utekväll
Här är Madeleines barnfria utekväll med Chris. På tisdagskvällen minglade hon med London-societeten under en dokumentärfilmsvisning. – Madeleine och Chris tycker att det är viktigt att stötta den här typen av initiativ, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Kungen väcktes av brandlarmet
ABISKO. Lördagsmorgonen blev allt annat än lugn för kungen. Han väcktes av ett högljutt brandlarm. – Vi fick snabbt information om att det var falsklarm, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Prins Carl Philip och Sofia väntar barn
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar barn, meddelar hovet. Födseln är beräknad till senare i år. – Det är ju ett glädjebesked att prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt andra barn, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Prästen avslöjar detaljer om prins Richards begravning
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia tog beskedet om prins Richards bortgång med stor sorg.– Det finns familjeband. De är självklart ledsna, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.Enligt danska medier kommer bara den närmaste familjen att delta vid begravningen – och för Kvällsposten avslöjar den tyska prästen upplägget.
Grattis Victoria – i dag är det din namnsdag!
Förra året missade kronprinsessan Victoria namnsdagsfirandet. Men i dag är det dags igen – och allmänheten bjuds in till Stockholms slott för att fira henne. – Kungen tycker att det är viktigt att vi har ett öppet kungahus och därför är allmänheten och de som vill komma och gratulera kronprinsessan välkomna in, säger hovets informationschef Margareta Thorgren. Huruvida Daniel, Estelle eller Oscar är med och firar Victoria är ingenting som hovet kommunicerat.
Sofia blev uppgraderad på hemliga USA-resan
Prinsessan Sofia har varit på en hemlig resa till USA. Enligt sajten Stoppapressarna åkte hon i ekonomiklass –men uppgraderades till affärsklass av personal på flygplatsen. –Det var en privat resa som prinsessan genomförde, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Victoria vill fira prins Oscar på hemmaplan
Victoria vill fira prins Oscar på hemmaplan. Expressen kan avslöja att kronprinsessfamiljen landar i Sverige i morgon – efter sex veckors semester. – Firandet sker privat, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren, Oscar och Sverige.