Margareta thorgren

Madde och Chris kommer till dopet – osäkert med Nobel

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyger hem till Sverige för att vara med på prins Gabriels dop.Dagarna därefter är det Nobelfirande – men där är det oklart om prinsessparet är med.–Det är inte klart ännu, men det är ett årligt återkommande evenemang som kungafamiljen prioriterar högt, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Kungafamiljen ser alltid fram emot att träffa de som får pris

Under måndagen drar Nobelhösten i gång – en höjdpunkt både i den internationella forskarvärlden och i svenskt näringsliv.I dag offentliggörs det första priset.– Kungafamiljen ser alltid fram emot att träffa de framstående forskare som får pris, och ta del av deras upptäckter, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Kungen besöker brandhärjade moskn
Kungen vill besöka den brandhärjade moskn i Vivalla och visa sitt stöd för de drabbade.– Det är på kungens initiativ. Han är på Örebro universitet i dag och vi försöker hinna med med ett besök även vid moskn eftteråt, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.
Kajsa, 41, är bjuden – på kungens fest
Nu börjar fredagsmyset på Slottet.Kung Carl Gustaf har bjudit in omkring 160 svenskar till middag –och travtränaren Kajsa Frick, 41, är en av dem.–Kungafamiljen vill uppmärksamma personer som har gjort betydande insatser i Sverige, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Därför saknas Chris och Sofia

Prins Carl Philip och prinsessan Madeleine får representera på egen hand när riksmötet öppnas.Deras respektive – Sofia och Chris – saknas på det som beskrivits som kungafamiljens kickoff.– De har inte möjlighet, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Då presenteras namnet på prinsparets nya son
William, Gustaf – eller varför inte Folke?På måndag kommer svaret om vad prins Carl Philip och prinsessan Sofia har bestämt att deras andra barn – prins Alexanders lillebror – ska heta:– Vi har en rutin att det hålls hemligt ända in i det sista, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Victoria ska vandra genom hela Sverige
Kronprinsessan Victoria kommer att vandra genom Sveriges alla landskap.Idn fick hon i samband med att hon planerade sitt 40-årsfirande – och nästa lördag sker den första av 25 vandringar.– Kronprinsessan vill synliggöra den skatt som den svenska naturen är, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren och Sverige.
Nu har prins Alexander fått träffa sin lillebror
Nu har prins Alexander fått träffa sin lillebror.På Danderyds sjukhus.– De träffades redan i går – och nu är familjen hemma på Villa Solbacken, säger hovets informationschef Margareta Thorgren. De är naturligtvis väldigt glada och tacksamma att allt har gått bra.
Historiskt dop för den nya prinsen
Dopet för Sveriges nya prins kommer att bli historiskt. Det ser ut att bli det första kungliga vinterdopet sedan Hagasessornas tid. – Vi har en planering för dopet och kommer att berätta i god tid när det äger rum, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Sofias beslut: Valde själv plats att föda
Prinsessan Sofia födde på torsdagen sin och prins Carl Philips andra son.Prinsessan valde själv var hon skulle föda – både nu och när Alexander, 1, föddes.– Familjen känner att de har en anknytning, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.
Läs mer om Alexander och Margareta Thorgren.
Här använder Victoria Silvias klänning från 1978
Drottning Silvia bar klänningen under ett statsbesök till forna Sovjetunionen år 1978.Och nu, 2017, tog kronprinsessan Victoria på sig samma klänning, skriver Svensk Damtidning.– Det finns en medvetenhet och en hållbarhetstanke rakt igenom kronprinsessan, har Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, berättat.
Madeleines plan för graviditeten
Prinsessan Madeleine är gravid och väntar sitt tredje barn.Men inga förändringar i hennes kungliga program väntas.– Nej, i dagsläget är det ingenting som påverkas, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Skolstart i kungafamiljen – barnen börjar i förskola
Nu börjar barnen i kungafamiljen förskolan – för första gången.Prins Alexander, prinsessan Leonore och prins Nicolas kommer alla att skolas in under hösten.– Föräldrarna är tillsammans med barnen i förskolan under den första tiden, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Leonore och Margareta Thorgren.
Drottningen och Lill-Babs besökte äldre på Ekerö
Sylvia bytte jeansen mot en hembygdsdräkt när drottningen besökte De gamlas dag på Ekerö väster om Stockholm.– Ett av drottningens engagemang är ju äldreomsorg, inte minst med anledning av Silviahemmet, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Prinsessan Sofia missar kungalunch
Det blir kunglig glans på det finska självständighetsfirandet.Men en person saknas när kungen och drottningen bjuder finska presidentparet på lunch.– Prinsessan Sofia deltar inte under lunchen eftersom hon är i slutet av sin graviditet och behöver vila, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Leonore börjar förskola i Stockholm
Prinsessan Madeleines dotter har börjat förskolan i Stockholm i dag, skriver Aftonbladet.Hon kommer att gå på en förskola på Östermalm.– Familjen kommer regelbundet att vistas i Sverige i perioder och då är det bra att Leonore får den här erfarenheten, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.
Prinsessan Sofias vinst från okända företaget
Prinsessan Sofias egna aktiebolag har lämnat in sin första årsredovisning – och visar på över 150 000 kronor i vinst.Expressen kan nu avslöja att det är investeringar i hälso- och modeföretag som ligger bakom Sofias kassaklirr.– Prinsessan är delägare i ett bolag, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Kungaparets härliga sommar i Tyskland, Saint-Tropez och på Öland
Öland, Tyskland och Saint-Tropez. Trots att årets sommarledighet är kortare än vanligt har kungaparet hunnit med flera båtturer, konserter och släktbesök.I nästa vecka återvänder de till Öland och familjeparadiset Solliden. – Solliden är naturligtvis en viktig punkt för hela kungafamiljen att samlas på, säger Margareta Thorgren, informationschef vid
Kungaparets häliga sommar i Tyskland, Saint-Tropez och på Öland
Öland, Tyskland och Saint-Tropez. Trots att årets sommarledighet är kortare än vanligt har kungaparet hunnit med flera båtturer, konserter och släktbesök.I nästa vecka återvänder de till Öland och familjeparadiset Solliden. – Solliden är naturligtvis en viktig punkt för hela kungafamiljen att samlas på, säger Margareta Thorgren, informationschef vid
Kungen och Silvia avbryter semestern – för tysk opera
MÜNCHEN. Kungen och drottningen är på en privat rundresa i Tyskland.Men i dag avbryter de semestern för att delta i en välgörenhetskonsert för World Childhood Foundation och en operaföreställning.– De ser fram emot de här konserterna väldigt mycket, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Hovets plan för Sofias nya bebis
I september väntas prins Carl Philip och prinsessan Sofia få sitt andra barn.Inför förlossningen har hovet en hemlig sms-kedja för att informera de personer som behöver få information när det är dags.– Vi har en rutin och en plan både med läkare och med familjemedlemmar som behöver få information, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Här njuter kungafamiljen till havs
Här njuter kungafamiljen av det somriga vädret till havs.Under den lugna båtturen tog kungen kommando och körde båten.– Det är semester för kungafamiljen, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Victorias lunch med Hagasessorna: Det blir mycket familj och lite mer avslappnat
Efter mötet med allmänheten vid Solliden drog sig kronprinsessan tillbaka för en privat lunch med kungafamiljen.I år blir det extra speciellt eftersom Victorias fastrar, de fyra Hagasessorna, är bland lunchgästerna.– Det är speciellt därför att kungens alla systrar som firat sina somrar här i många år är här i dag och firar tillsammans med övriga kungafamiljen, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.
Enorm säkerhet när Victoria möter folket
BORGHOLM. Ett mycket annorlunda Solliden möter besökarna som i dag ska gratulera kronprinsessan Victoria.Säkerheten är rigorös. Betongsuggor är utplacerade och besökare visiteras av vakter.– Det är med anledning av den senaste tidens terrordåd, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Här ändrar sig Daniel – följer med Victoria till begravningen
Prins Daniel ändrade sig i sista stund.Här lämnar han Solliden med Victoria –för att ta ett sista farväl av Alice Trolle-Wachtmeister.– Prins Daniel ändrade sina planer, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.