Margareta thorgren

Kungen väcktes av brandlarmet

ABISKO. Lördagsmorgonen blev allt annat än lugn för kungen. Han väcktes av ett högljutt brandlarm. – Vi fick snabbt information om att det var falsklarm, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren.

Prins Carl Philip och Sofia väntar barn

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar barn, meddelar hovet. Födseln är beräknad till senare i år. – Det är ju ett glädjebesked att prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt andra barn, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Prästen avslöjar detaljer om prins Richards begravning
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia tog beskedet om prins Richards bortgång med stor sorg.– Det finns familjeband. De är självklart ledsna, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.Enligt danska medier kommer bara den närmaste familjen att delta vid begravningen – och för Kvällsposten avslöjar den tyska prästen upplägget.
Grattis Victoria – i dag är det din namnsdag!
Förra året missade kronprinsessan Victoria namnsdagsfirandet. Men i dag är det dags igen – och allmänheten bjuds in till Stockholms slott för att fira henne. – Kungen tycker att det är viktigt att vi har ett öppet kungahus och därför är allmänheten och de som vill komma och gratulera kronprinsessan välkomna in, säger hovets informationschef Margareta Thorgren. Huruvida Daniel, Estelle eller Oscar är med och firar Victoria är ingenting som hovet kommunicerat.

Sofia blev uppgraderad på hemliga USA-resan

Prinsessan Sofia har varit på en hemlig resa till USA. Enligt sajten Stoppapressarna åkte hon i ekonomiklass –men uppgraderades till affärsklass av personal på flygplatsen. –Det var en privat resa som prinsessan genomförde, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Victoria vill fira prins Oscar på hemmaplan
Victoria vill fira prins Oscar på hemmaplan. Expressen kan avslöja att kronprinsessfamiljen landar i Sverige i morgon – efter sex veckors semester. – Firandet sker privat, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren, Oscar och Sverige.
Därför saknades Victoria på festen
Hela kungafamiljen samlades till fest – förutom Victoria och Daniel. Anledningen: En familjesemester med barnen. – Kronprinsessparets barn är fortfarande små. De vill ta till vara på den tiden, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Kungen låter Kanadagäst få gästrum på slottet
På måndagen inleds ett fyra dagar långt statsbesök från Kanada. Då låter kungen den kanadensiska generalguvernören David Johnston och hans hustru flytta in – på Stockholms slott. – Det finns gästvåningar med ett antal rum, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Familjen samlas för kungens festkväll
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyger till Sverige när kungen ställer till med fest, erfar Expressen. På måndag avlägger Kanadas generalguvernör David Johnston statsbesök i Sverige – och i princip hela kungafamiljen kommer att vara med. – Kungen och drottningen deltar alltid i statsbesöken, och i möjligaste mån också övriga familjemedlemmar, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Hovets hyllning till Nicolai Gedda
Svenska hovet beklagar tenoren Nicolai Geddas bortgång. Nicolai Gedda var en stor sångare. Hovet beklagar hans bortgång, skriver hovets presschef Margareta Thorgren.
Nu går prins Daniel på föräldraledighet
Nu ska prins Daniel vara pappaledig. Lagom till sonen Oscars ettårsdag trappar Daniel ner på de kungliga uppdragen. - Prins Daniel kommer att fokusera på barnen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Läs mer om Daniel och Margareta Thorgren.
Drottning Silvia ställer – ersätts av Carl Philip
Snart tar Sverige emot ett statsbesök från Kanada. Drottning Silvia skulle ha varit med i dagarna fyra – men nu har hon ställt in sin medverkan den sista dagen. – Prins Carl Philip är med kungen under hela den sista dagen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Kungens hyllning till den svenska musiken
Torsdagen var tung för kung Carl Gustaf. Samtidigt som han hade flera programpunkter markerade dagen också att det var 70 år sedan kungens pappa, arvprins Gustaf Adolf, omkom i en flygolycka. – Kungen tänker förstås alldeles extra på sin far en sådan här dag, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Kungens initiativ mitt i poliskrisen
Kungen vill träffa Nationella insatsstyrkan. I mitten av februari tas han emot för ett möte på huvudbasen i Solna. –Det är ett initiativ från kungen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Chris och Madeleine har landat i Sverige
Nu har prinsessan Madeleine landat i Sverige. På torsdag firar kungafamiljen prinsessan Birgittas 80-årsdag med stor fest på Drottningholms slott. – Alla hennes syskon närvarar vid firandet, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
De känner ett stort engagemang för detta
Det blir en dyster fredag för kungen och drottning Silvia. Efter vännen Ulf Dinkelspiels begravning på fredag åker de till utställningen med förslag till minnesmärke över tsunamikatastrofens offer. –Kungen och drottningen känner ett stort engagemang för det här, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Läs mer om Margareta Thorgren och Silvia.
Kungaparet kommer till Dinkelspiels begravning
På fredag begravs finansmannen och ex-ministern Ulf Dinkelspiel. Gudstjänsten sker i Oscarskyrkan – och de sörjande uppmanas tänka på UNHCR. – Kungen och drottningen kommer att delta vid begravningsgudstjänsten, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Kungaparet myser efter den turbulenta tiden
Efter den turbulenta tiden i och med Silvias akuta sjukdomsfall är hon och kungen äntligen tillsammans. I veckan har de varit på en lyxresa till schweiziska Alperna där de tillsammans kopplat av. – De laddar batterierna inför den kommande arbetsveckan, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Läs mer om Alperna och Margareta Thorgren.
Här är kungafamiljens fina nyårshälsning
Här önskar hela kungafamiljen ett gott nytt år till svenska folket. På bilden syns alla vuxna medlemmar i familjen, liksom de allra yngsta prinsarna och prinsessorna. – Det är en unik bild, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Beskedet: Då är Silvia tillbaka på jobbet igen
Drottning Silvia är snart tillbaka på jobbet.Om drygt två veckor deltar hon och kungen i en officiell middag med talmannen Urban Ahlin.– Drottningen mår bra och vilar upp sig. Ingen förändring i hennes program planeras nu, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Folkets stora stöd till drottning Silvia
Drottning Silvia är hemma på Drottningholms slott igen efter två nätter på sjukhus. Julfirandet fortsätter och enligt hovet kommer drottningen att jobba som vanligt – men i nuläget är hennes kalender tom. – Det finns ett starkt och stort stöd kring den här händelsen gällande drottningen, säger presschefen Margareta Thorgren om de många hälsningar som strömmat in de senaste dagarna.
Läs mer om Margareta Thorgren och Silvia.
Drottning Silvia kvar på sjukhus
Drottning Silvia befinner sig fortfarande på sjukhus. Hovet är förteget om drottningens tillstånd - men säger att man hoppas kunna ge en uppdatering under förmiddagen. – När vi har ny information så hör jag av mig, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Drottning Silvia kvar på sjukhus
Drottning Silvia befinner sig fortfarande på sjukhus. Hovet är förteget om drottningens tillstånd - men säger att man hoppas kunna ge en uppdatering under förmiddagen. – När vi har ny information så hör jag av mig, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Madeleines stöd till sin mamma Silvia
När drottning Silvia sent i går kväll tvingades uppsöka sjukvård visade prinsessan Madeleine sitt stöd och följde med mamma till sjukhuset – och vakade över sin mor under natten. Drottning Silvia är kvar på sjukhuset för observation och provtagning, skriver Margareta Thorgren, hovets informationschef, i ett mejl till Expressen.
Silvia fyller 73 år – så firas drottningen i år
Det flaggas och skjuts salut. Drottning Silvias födelsedag firas traditionsenligt – och med familjen. – Det blir förstås lite extra speciellt när det är dagen före julafton, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Läs mer om Margareta Thorgren.