Margareta thorgren

Leonore börjar förskola i Stockholm

Prinsessan Madeleines dotter har börjat förskolan i Stockholm i dag, skriver Aftonbladet.Hon kommer att gå på en förskola på Östermalm.– Familjen kommer regelbundet att vistas i Sverige i perioder och då är det bra att Leonore får den här erfarenheten, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.

Prinsessan Sofias vinst från okända företaget

Prinsessan Sofias egna aktiebolag har lämnat in sin första årsredovisning – och visar på över 150 000 kronor i vinst.Expressen kan nu avslöja att det är investeringar i hälso- och modeföretag som ligger bakom Sofias kassaklirr.– Prinsessan är delägare i ett bolag, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Kungaparets härliga sommar i Tyskland, Saint-Tropez och på Öland
Öland, Tyskland och Saint-Tropez. Trots att årets sommarledighet är kortare än vanligt har kungaparet hunnit med flera båtturer, konserter och släktbesök.I nästa vecka återvänder de till Öland och familjeparadiset Solliden. – Solliden är naturligtvis en viktig punkt för hela kungafamiljen att samlas på, säger Margareta Thorgren, informationschef vid
Kungaparets häliga sommar i Tyskland, Saint-Tropez och på Öland
Öland, Tyskland och Saint-Tropez. Trots att årets sommarledighet är kortare än vanligt har kungaparet hunnit med flera båtturer, konserter och släktbesök.I nästa vecka återvänder de till Öland och familjeparadiset Solliden. – Solliden är naturligtvis en viktig punkt för hela kungafamiljen att samlas på, säger Margareta Thorgren, informationschef vid

Kungen och Silvia avbryter semestern – för tysk opera

MÜNCHEN. Kungen och drottningen är på en privat rundresa i Tyskland.Men i dag avbryter de semestern för att delta i en välgörenhetskonsert för World Childhood Foundation och en operaföreställning.– De ser fram emot de här konserterna väldigt mycket, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Hovets plan för Sofias nya bebis
I september väntas prins Carl Philip och prinsessan Sofia få sitt andra barn.Inför förlossningen har hovet en hemlig sms-kedja för att informera de personer som behöver få information när det är dags.– Vi har en rutin och en plan både med läkare och med familjemedlemmar som behöver få information, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Här njuter kungafamiljen till havs
Här njuter kungafamiljen av det somriga vädret till havs.Under den lugna båtturen tog kungen kommando och körde båten.– Det är semester för kungafamiljen, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Victorias lunch med Hagasessorna: Det blir mycket familj och lite mer avslappnat
Efter mötet med allmänheten vid Solliden drog sig kronprinsessan tillbaka för en privat lunch med kungafamiljen.I år blir det extra speciellt eftersom Victorias fastrar, de fyra Hagasessorna, är bland lunchgästerna.– Det är speciellt därför att kungens alla systrar som firat sina somrar här i många år är här i dag och firar tillsammans med övriga kungafamiljen, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.
Enorm säkerhet när Victoria möter folket
BORGHOLM. Ett mycket annorlunda Solliden möter besökarna som i dag ska gratulera kronprinsessan Victoria.Säkerheten är rigorös. Betongsuggor är utplacerade och besökare visiteras av vakter.– Det är med anledning av den senaste tidens terrordåd, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Här ändrar sig Daniel – följer med Victoria till begravningen
Prins Daniel ändrade sig i sista stund.Här lämnar han Solliden med Victoria –för att ta ett sista farväl av Alice Trolle-Wachtmeister.– Prins Daniel ändrade sina planer, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Chris och Daniel kommer inte till begravningen
På onsdag samlas kungafamiljen för att ta farväl av nära vännen Alice Trolle-Wachtmeister.Men Chris O'Neill, som landade i Sverige i måndags med prinsessan Madeleine, deltar inte. Det gör inte heller prins Daniel.– Alice Trolle-Wachtmeister har betytt väldigt mycket för hela familjen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Victorias semester med kungaparet
Kronprinsessan Victoria tillbringade helgen med mamma och pappa i Florens för ett bröllop i ätten Bernadotte.– Det var ett privat släktbröllop, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.Nu ser de fram emot ett par dagar ihop på Öland – innan det blir 40-årsfirande i dagarna två.
Sorgebeskedet innan Victorias födelsedag
Två dagar innan kronprinsessan Victoria firar sin 40-årsdag samlas hon med familjen till en sorgestund.Nära vännen och före detta medarbetaren Alice Trolle-Wachtmeister ska begravas.–Det är en privat begravning, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Kungen och Silvia åker på kärlekssemester i sommar
Sommarplanerna börjar arta sig för kungen och Silvia.Efter 40-årsfirande av kronprinsessan Victoria åker kungaparet på semester till staden där de träffades för första gången: München.– Det stämmer. Det är en privat resa, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Dubbla bröllopsdagar i kungafamiljen – så firar kungaparet och kronprinsessparet
Måndag den 19 juni 2017 markerar kung Carl Gustafs och drottning Silvias 41-åriga bröllopsdag.Det är också kronprinsessan Victorias och prins Daniels 7-åriga bröllopsdag.–Bröllopsdagarna firas privat, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Sofia missar festen – för sin väns skull
Prinsessan Sofia väljer att åka till hembygden Älvdalen för att fira sin guddotter Tiara.Det gör att hon missar utdelningen av Polarpriset.– Både Chris O Neill och prinsessan Sofia har andra åtaganden, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Victoria bar Silvias 33 år gamla klänning
Kronprinsessan Victoria talade i veckan på FN:s havskonferens i New York.På sig hade hon sin mammas gamla rosa- och vitrandiga klänning från 1984.– Det finns en hållbarhetstanke rakt igenom prinsessan, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Maddes beslut – lämnar Sverige på sin stora dag
Prinsessan Madeleine lämnar Sverige på sin stora dag.35-årsdagen tillbringar hon i London – ett beslut som underlättar för maken Chris O'Neill.– Prinsessan Madeleine kommer att fira med familjen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Carl Philip och Sofia har flyttat till nytt hus
Prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prins Alexander har äntligen fått flytta in till Villa Solbacken.Flytten har pågått under våren – och nu är de klara.– Jag kan bekräfta att familjen nu är folkbokförd på adressen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Madeleines familjeval: Stannar kvar i Sverige
Prinsessan Madeleine har bestämt sig för att tillbringa de kommande månaderna på svensk mark.Enligt Expressens uppgifter kommer hon och familjen att bo i Stockholm och på Öland över sommaren.– Familjen vill tillbringa tid tillsammans och kommer göra det i Sverige under stora delar av sommaren, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Efter missarna – Chris kommer till firandet
Två år i rad har Chris O Neill missat nationaldagen.Men i år är han med – ihop med alla andra vuxna medlemmar i kungafamiljen.– Hela familjen är tillsammans och åker kortege från Slottet till Skansen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Här tjuvstartar drottning Silvia statsbesöket
JAKARTA. Först på måndag börjar kungaparets statsbesök i Indonesien.Men redan på söndagseftermiddagen tjuvstartade kungen och drottningen besöket – och Silvia fick lära sig batikmålning.– Kungaparet ville besöka nationalmuseet och det passade utmärkt att göra det lite innan allt börjar, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Därför nobbas kungens flygplan till Indonesien
Kungens flygplan – statsflyget – nobbas när kungaparet och delar av regeringen åker till Indonesien på statsbesök.I stället åker den svenska delegationen reguljärt.– Det är en väldigt lång resa och det är inte säkert att man kan flyga hela vägen med statsflyget, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Prinsessan Christina opererad – för cancer
Prinsessan Christina fick diagnosen blodcancer – och tvingades till ett mycket svårt beslut. Nu meddelar hovet att den stamcellstransplantation hon valde att genomgå har gått bra. – Prinsessan Christina mår efter omständigheterna bra, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Så firar Sofia och Carl Philip prins Alexanders ettårsdag
Prins Alexander fyller ett år i dag. Nu berättar hovet hur mamma och pappa – Carl Philip och Sofia – firar den stora dagen. – Dagen firas privat med familj och vänner, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.