Margareta thorgren

Kungen och drottningen på plats – vid begravning

I dag hålls begravningen för Rumäniens forne kung Mikael I.På plats i huvudstaden Bukarest är kung Carl Gustaf och drottning Silvia.– Traditionsenligt har kungahusen i Europa en god kontakt, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Här drar Estelle och Oscar i gång julfirandet

Det lackar mot jul – också i kungahuset.I morse tog Victoria, Estelle och Oscar emot årets granar till julfirandet i kungafamiljen.– Det är en årlig tradition som funnits i kungafamiljen under lång tid, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Sofias blixtändring i diademet från Silvia
Det ser ut som två olika diadem – men prinsessan Sofia bar faktiskt samma två dagar i rad.Diademet är en bröllopsgåva från kung Carl Gustaf och drottning Silvia som på ett skickligt sätt har monterats om mellan festerna.– Det är tillverkat på ett sådant sätt att det lätt ska kunna gå att variera, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Maddes beslut: Kommer på kvällens fest på Slottet
Efter noga övervägande har prinsessan Madeleine bestämt sig.Hon kommer på kungens middag på Slottet i kväll.– Prinsessan Madeleine har gjort en avvägning och kommit fram till det. Prinsessan vill träffa och samtala med Nobelpristagarna, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Därför gick kungafamiljen så tidigt från Nobelfesten

Kungafamiljen lämnade Nobelfesten redan före midnatt – utan att möta Nobelpristagarna i enrum.Men den tidiga kvällen har sin förklaring.– Det var en bra förändring, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Hannah och Amanda värvade Sofias stylist
Entreprenörssystrarna Hannah Widell och Amanda Schulman plockade prinsessan Sofias stylist.Nu är det Lotta Carlsen som jobbar med Sofia – och som låg bakom den hyllade dräkten som prinsessan bar på Gabriels dop.– Det stämmer, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Madde lämnade barnen i London – för Sofias skull
DROTTNINGHOLM. Prinsessan Madeleine ställde upp när Carl Philip och Sofia bad henne. Trots en uttröttande USA-resa precis innan dopet valde hon och maken Chris O'Neill att flyga över för att närvara vid dopet av prins Gabriel. – Det är ansträngande för små barn med resor så tätt inpå varandra, så Leonore och Nicolas är kvar i London, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Sofia och Carl Philip tvingas ändra i dopet
Nyligen kom beskedet att ärkebiskopen – mot all tradition – inte kommer att döpa prins Gabriel.Nu tvingas Carl Philip och Sofia göra ytterligare förändringar i dopet som de arrangerar.– Det är årstiden som gör att det blir så, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Madeleine kommer till Nobel trots graviditeten
Hela kungafamiljen har tackat ja till att närvara vid årets Nobelfirande i december.Även prinsessan Madeleine – trots hennes då långt gångna graviditet.– Som det ser ut nu så planerar hela kungafamiljen att delta, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Kungaparets höstlovsresa till Madde och barnbarnen
Kungaparet åker på höstlovsweekend – till prinsessan Madeleine.Det blir en fem dagar lång resa med gott om tid för barnbarn, musikalbesök och långa middagar med Madeleine och Chris.– Höstlovet innebär att fler och fler svenskar tar några extra dagar ledigt. Det gör även delar av kungafamiljen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Hovet håller dopet hemligt in i det sista
För två veckor sedan började Carl Philip och Sofia att skicka ut inbjudningarna till dopet av prins Gabriel.Men in i det sista håller hovet hemligt vilka som har bjudits in.– Gästlistan kan förändras på väldigt kort varsel, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Christinas glädje efter cancerbehandlingarna
Prinsessan Christina, kungens syster, har genomgått flera behandlingar mot sin blodcancer.Nu mår hon bra, uppger hovet.– Behandlingarna som prinsessan har genomgått har avlöpt väl, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Madde och Chris kommer till dopet – osäkert med Nobel
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyger hem till Sverige för att vara med på prins Gabriels dop.Dagarna därefter är det Nobelfirande – men där är det oklart om prinsessparet är med.–Det är inte klart ännu, men det är ett årligt återkommande evenemang som kungafamiljen prioriterar högt, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Kungafamiljen ser alltid fram emot att träffa de som får pris
Under måndagen drar Nobelhösten i gång – en höjdpunkt både i den internationella forskarvärlden och i svenskt näringsliv.I dag offentliggörs det första priset.– Kungafamiljen ser alltid fram emot att träffa de framstående forskare som får pris, och ta del av deras upptäckter, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Kungen besöker brandhärjade moskn
Kungen vill besöka den brandhärjade moskn i Vivalla och visa sitt stöd för de drabbade.– Det är på kungens initiativ. Han är på Örebro universitet i dag och vi försöker hinna med med ett besök även vid moskn eftteråt, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.
Kajsa, 41, är bjuden – på kungens fest
Nu börjar fredagsmyset på Slottet.Kung Carl Gustaf har bjudit in omkring 160 svenskar till middag –och travtränaren Kajsa Frick, 41, är en av dem.–Kungafamiljen vill uppmärksamma personer som har gjort betydande insatser i Sverige, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Därför saknas Chris och Sofia
Prins Carl Philip och prinsessan Madeleine får representera på egen hand när riksmötet öppnas.Deras respektive – Sofia och Chris – saknas på det som beskrivits som kungafamiljens kickoff.– De har inte möjlighet, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Då presenteras namnet på prinsparets nya son
William, Gustaf – eller varför inte Folke?På måndag kommer svaret om vad prins Carl Philip och prinsessan Sofia har bestämt att deras andra barn – prins Alexanders lillebror – ska heta:– Vi har en rutin att det hålls hemligt ända in i det sista, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Victoria ska vandra genom hela Sverige
Kronprinsessan Victoria kommer att vandra genom Sveriges alla landskap.Idn fick hon i samband med att hon planerade sitt 40-årsfirande – och nästa lördag sker den första av 25 vandringar.– Kronprinsessan vill synliggöra den skatt som den svenska naturen är, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren och Sverige.
Nu har prins Alexander fått träffa sin lillebror
Nu har prins Alexander fått träffa sin lillebror.På Danderyds sjukhus.– De träffades redan i går – och nu är familjen hemma på Villa Solbacken, säger hovets informationschef Margareta Thorgren. De är naturligtvis väldigt glada och tacksamma att allt har gått bra.
Historiskt dop för den nya prinsen
Dopet för Sveriges nya prins kommer att bli historiskt. Det ser ut att bli det första kungliga vinterdopet sedan Hagasessornas tid. – Vi har en planering för dopet och kommer att berätta i god tid när det äger rum, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Sofias beslut: Valde själv plats att föda
Prinsessan Sofia födde på torsdagen sin och prins Carl Philips andra son.Prinsessan valde själv var hon skulle föda – både nu och när Alexander, 1, föddes.– Familjen känner att de har en anknytning, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.
Läs mer om Alexander och Margareta Thorgren.
Här använder Victoria Silvias klänning från 1978
Drottning Silvia bar klänningen under ett statsbesök till forna Sovjetunionen år 1978.Och nu, 2017, tog kronprinsessan Victoria på sig samma klänning, skriver Svensk Damtidning.– Det finns en medvetenhet och en hållbarhetstanke rakt igenom kronprinsessan, har Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, berättat.
Madeleines plan för graviditeten
Prinsessan Madeleine är gravid och väntar sitt tredje barn.Men inga förändringar i hennes kungliga program väntas.– Nej, i dagsläget är det ingenting som påverkas, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Skolstart i kungafamiljen – barnen börjar i förskola
Nu börjar barnen i kungafamiljen förskolan – för första gången.Prins Alexander, prinsessan Leonore och prins Nicolas kommer alla att skolas in under hösten.– Föräldrarna är tillsammans med barnen i förskolan under den första tiden, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Leonore och Margareta Thorgren.