Maria lasitskene

VM-guldmedaljörens kritik mot förbundet

Den ryska VM-guldmedaljören i höjdhopp, Maria Lasitskene, har tröttnat på att se sitt namn felstavat.Nu riktar hon kritik mot det internationella friidrottsförbundet.Kära IAAF. Mitt efternamn är Lasitskene, inte Lasistkene och så vidare, skriver hon på Twitter.

Ryska under neutral flagg vann höjdhoppet

London. 24-åriga Maria Lasitskene från Ryssland, som i VM tävlar under neutral flagg, fick jobba hårt för sitt VM-guld. Julia Levtjenko från Ukraina och Kamila Licwinko från Polen klarade 1,99 i första försöket, medan Lasitskene rev.
Skoog hoppar för medalj: Spritter lite i kroppen
LONDON. Maria Lasitskene kommer att vinna VM-guldet i damernas höjdhopp. Ingen kan hota henne. Men bakom henne är det ett helt koppel med hoppare som slåss om medaljerna, bland dem Sofie Skoog och Erika Kinsey. – Jag känner att jag kan vara med och hugga, säger Skoog.
Stöttar kritiserade förslaget: Bra id
Det europeiska friidrottsförbundet föreslog nyligen att man skulle stryka alla gamla rekord eftersom många av dem misstänks ha tagits med hjälp av förbjudna substanser.Patrik Sjöberg var en av många som riktade kritik mot förslaget, men den ryska höjdhoppsstjärnan Maria Lasitskene håller inte med svensken.– Jag tycker det är en bra id, säger hon.
Läs mer om Maria Lasitskene.