Maria wetterstrand

Wetterstrand om flygskatten: Jag gillar piskor

Flygbolagen ger inte människor chansen att fatta beslut som är bättre för klimatet. Det anser regeringens utredare av flyget, tidigare språkröret Maria Wetterstrand (MP). – Det är lättare för individen att ändra beteenden om politiken och företagen är med dem, säger Wetterstrand.

Maria Wetterstrands nya jobb: Granska flygets bränslebyte

Mer hållbara biobränslen i flygplan.Det säger regering som nu satsar 100 miljoner kronor på forskning och utveckling av biobränsle för flyg.Samtidigt utses Maria Wetterstrand, Miljöpartiets tidigare språkrör, till att leda den utredningen som ska granska vad som krävs för att möjliggöra ett bränslebyte i flygbranschen.–Vi kan inte fortsätta öka flygandet i den takt som sker i dag, men flyget kommer att finnas kvar så vi måste ta reda på fakta och få in fler alternativ för att minska klimatpåverkan, säger hon till Dagens Nyheter.
Läs mer om Maria Wetterstrand.
Maria Wetterstrand utreder flyget
Maria Wetterstrand, före detta språkrör för Miljöpartiet, ska på regeringens uppdrag utreda hur flyget kan göras mer miljövänligt.
Läs mer om Miljöpartiet.

Regeringen vill öka biobränsle i flyg

Regeringen vill ha mer hållbara biobränslen i flygplan för att få ned utsläppen. Maria Wetterstrand har fått i uppdrag att utreda vilka styrmedel som behövs. Dessutom satsas 100 miljoner kronor på forskning och utveckling av biobränsle för flyg.
Exspråkröret Maria Wetterstrand blir vd
Exspråkröret Maria Wetterstrand lämnar jobbet som frilanskonsult och blir vd på en kommunikationsbyrå som inriktar sig på hållbar utveckling. Jobbet innebär bland annat att utveckla affärsstrategier i klimatsmarthet och ansvarstagande. Det rapporterar Hufvudstadsbladet.
Läs mer om Hufvudstadsbladet.
Lövins hårda kritik mot tidigare MP-topparna
Isabella Lövin valdes till språkrör med betydligt starkare stöd än Gustav Fridolin. Nu vill hon lämna krisen bakom sig och hon markerar hårt mot de tidigare MP-topparna Per Garthon och Maria Wetterstrand. – Det är inte så konstruktivt att bara titta på misslyckanden och vägra erkänna att vi har gjort så stor skillnad som vi gjort, säger hon.
MP-profiler: Löfven har missbrukat MP:s respekt
De tidigare miljöpartistiska språkrören Maria Wetterstrand och Per Gahrton riktar hård kritik mot partiets regeringspartner Socialdemokraterna och mot statsminister Stefan Löfven.
Wetterstrands krav på Löfvens regering
De före detta miljöpartistiska språkrören Maria Wetterstrand och Per Gahrton skriver på DN debatt att Socialdemokraterna måste göra någon eftergift i regeringssamarbetet.
Ex-språkrör kräver S-eftergifter
De före detta miljöpartistiska språkrören Maria Wetterstrand och Per Gahrton skriver på DN debatt...
Fridolin: En del av mig vill bara skrika
Slår tillbaka mot kritiken från Maria Wetterstrand
Läs mer om Maria Wetterstrand.
Wetterstrands känga: S är ju lite omogna
Tidigare MP-språkröret Maria Wetterstrand är starkt kritisk mot Stefan Löfvens behandling av Miljöpartiet. S har inte släppt fram MP – vilket har gjort att väljarna tappat engagemang, säger hon. – S är ju lite omogna, säger Maria Wetterstrand.
Wetterstrand: Jag saknar de politiska striderna
Maria Wetterstrand bryter tystnaden om krisen inom Miljöpartiet när hon gästar Aftonbladets TV-studio. Hon är även kritisk mot partiets regeringssamarbete. – Jag tror det är ganska få människor som kan nämna något som den här regeringen har genomfört förutom det som rör asyl och flyktingpolitiken, säger Maria Wetterstrand.
Wetterstrand: Så kan MP ta sig ur krisen
Tidigare MP-språkröret Maria Wetterstrand vill inte leda partiet igen – däremot har hon en uppfattning om hur den djupa krisen ska lösas. – Det är absolut nödvändigt att ta politiska strider. Det har jag saknat under hela mandatperioden, säger hon till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet.
Överdrivet tala om systemkollaps i Sverige
Åtstramad flyktingpolitik för att undvika en kollaps. Det har regeringen talat om under hösten, vilket kritiserades av före detta politiker under gårdagens SVT Agenda. – Det är väldigt överdrivet, säger Maria Wetterstrand (MP) i programmet.
Läs mer om Maria Wetterstrand och Sverige.
S ultimatum till MP: Stänga gränsen helt
Ett hårt ultimatum från Stefan Löfven fick Miljöpartiet att gå med på den nya flyktingplanen. Samtidigt sprids missnöjet inom MP. Det förra språkröret Maria Wetterstrand säger till Di att MP nu måste lägga korten på bordet. – Det jag blir provocerad av är när det låter som om de försvarar besluten, säger hon till tidningen.
Planen: Så ska miljarder gå till gröna innovationer
En grön investeringsbank och gröna upphandlingar ska accelerera Sveriges omvandling till ett av världens första fossilfria välfärdsländer. Det hoppas regeringens analysgrupp, ledd av före detta MP-språkröret Maria Wetterstrand. Tusentals miljarder kronor skulle påverkas av förslagen, som presenteras i dag.
Romson: Maria Wetterstrand var inte heller populär i början
Miljöminister Åsa Romson tycker att det varit både tuffare och roligare än vad hon trott att sitta i regeringen. Och hon hoppas bli omåttligt populär om sju år.
Wetterstrand får regeringsuppdrag
Maria Wetterstrand får i uppdrag av regeringen att leda en analysgrupp kring visionerna om en fossiloberoende fordonsflotta till 2030 och ett koldioxidneutralt Sverige till 2050.
Läs mer om Sverige.
Wetterstrand får regeringsuppdrag
Maria Wetterstrand får i uppdrag av regeringen att leda en analysgrupp kring visionerna om en...
Klimatpolitikens enorma satsningar är meningslösa
Regeringen har utsett bockarna att sköta miljöns trädgård. Det nedlagda Miljömålsrådet har återinrättats och Maria Wetterstrand har utsetts till ordförande.
Wetterstrand och Wijkman är tillbaka
Maria Wetterstrand var språkrör för Miljöpartiet fram till 2011. Sedan dess har hon inte synts till lika ofta, men nu får hon åter chansen att påverka politiken.
Läs mer om Miljöpartiet och Wijkman.
Maria Wetterstrand får nytt politiskt uppdrag
Maria Wetterstrand och Anders Wijkman är tillbaka i rampljuset inom miljöpolitiken. De har nu utnämnts till ordförande för Miljömålsrådet respektive Miljömålsberedningen av miljöminister Åsa Romson.
Maria Wetterstrand gör comeback inom miljöpolitiken
Maria Wetterstrand och Anders Wijkman är tillbaka i rampljuset inom miljöpolitiken.De har nu utnämnts till ordförande för Miljömålsrådet respektive Miljömålsberedningen av miljöminister Åsa Romson.