Marianne

Sparkad toppchef får miljonfallskärm

Över tre miljoner kronor.Så mycket kan sparkade stadsdelsdirektören i Angered kosta skattebetalarna.Marianne Olsson hann inte ens vara på sin post i två år –nu har hon rätt till två fulla årslöner.–Avtal är avtal, säger stadsdelsnämndens ordförande Ali Moeeni (S).
Läs mer om Ali Moeeni och Angered.

Toppchefens miljon – regn efter skandalen

Över tre miljoner kronor.Så mycket kan sparkade stadsdelsdirektören i Angered kosta skattebetalarna.Marianne Olsson hann inte ens vara på sin post i två år –nu har hon rätt till två fulla årslöner.–Avtal är avtal, säger stadsdelsnämndens ordförande Ali Moeeni (S).
Läs mer om Ali Moeeni och Angered.
Kommunala toppchefens miljonregn efter skandalen
Över tre miljoner kronor. Så mycket kan sparkade stadsdelsdirektören i Angered kosta skattebetalarna. Marianne Olsson hann inte ens vara på sin post i två år –nu har hon rätt till två fulla årslöner. –Avtal är avtal, säger stadsdelsnämndens ordförande Ali Moeeni (S).
Läs mer om Ali Moeeni och Angered.
Kollegernas stora kritik mot SVT
Nu ger programledarkollegerna på SVT Ulf Wallström sitt stöd - samtidigt som de riktar kritik mot arbetsgivaren.– Jag tror inte att han hade slutat om man hade hittat en lösning med ett schema där han tycker att hade orkat, säger programledaren Marianne Rundström.
Läs mer om Marianne Rundström och SVT.

JUST NU: Kommunal toppchef tvingas bort

Marianne Olsson, tvingas bort från sin tjänst som stadsdelsdirektör i Angered.Detta efter att GT avslöjat en serie uppmärksammade missförhållanden med tjänstetillsättningar och upphandlingar inom hennes stadsdel.Under onsdagsförmiddagen var Marianne Olsson kallad till ett möte med kommunledningen om resultatet av kommunens egen granskning.
Barnbarnsligan gav sig på Marianne, 89
Marianne, 89, trodde att mannen i andra änden av luren var hennes barnbarn och gick till banken för att ta ut 30 000 kronor till honom.Men egentligen var det någon helt annan.– Efteråt var jag lite skakis, säger Marianne.Nu åtalas två misstänkta bluffmakare för de omfattande barnbarnsbedrägerierna.
Läs mer om Marianne och Marianne.Nu.
Uppenbara jävsproblem finns
DN:s ekonomireporter Marianne Björklund reder ut vad det innebär att Donald Trump lämnar sitt affärsimperium när han tillträder som president.
En strid mellan Saudiarabien och Iran
Oljekartellen Opec träffas idag för att försöka få upp oljepriset. DN:s Marianne Björklund förklarar vad mötet handlar om.
Läs mer om Iran och Saudiarabien.
Marianne Björklund: En strid mellan Saudiarabien och Iran
Oljekartellen Opec träffas idag för att försöka få upp oljepriset. DN:s Marianne Björklund förklarar vad mötet handlar om.
Läs mer om Iran och Saudiarabien.
Låga oljepriset ett bekymmer för Riksbanken
DN:s ekonomireporter Marianne Björklund svarar på fyra frågor om oljepriset.
Faithfull hyllade offren på Bataclan
Den brittiska artisten Marianne Faithfull, 69 år, hyllade offren för förra årets terrorattentat i...
Läs mer om Bataclan och Marianne Faithfull.
Åklagaren: Inget hindrade Hexagon att berätta
Inget hindrade Hexagon att informera marknaden, uppger den norska åklagaren i Ola Rolln-fallet, Marianne Bender, för SvD. Hexagon fick information om att Ola Rollen anhållits redan på torsdagsmorgonen.
Rolln-utredning fortsätter med full styrka
Åklagaren vid Økokrim, Marianne Bender, uppger att den norska utredningen mot Hexagons vd Ola Rolln fortsätter med full styrka. Det skriver Dagens industri på sin hemsida på torsdagskvällen.
Cohens avskedsbrev till nära vännen
Leonard Cohen var beredd på att dö. För tre månader sedan skrev den legendariske artisten ett avskedsbrev till sin döende vän och tidigare kärlek Marianne Ihlen, där han själv förberedde sig för slutet. Ja Marianne, vi har kommit till den här tiden när vi är så gamla och våra kroppar faller sönder och jag tror att kommer att följa efter dig snart, skrev Leonard Cohen enligt Rolling stone.
Marianne, 72, lurade döden
Marianne Lood, 72, vaknade av en explosion och såg lägenheten fyllas av ett stort, vitt sken.Brandattacken hon utsattes för har förändrat hennes liv.– Hela sommaren levde jag i mörker. Det här kommer fortfarande över mig varje kväll, säger Marianne Lood.Nu har mannen som tände eld på hennes hem i sin hämndattack i Göteborg dömts för sju mordbränder.
Läs mer om Göteborg och Marianne Lood.Nu.
Sonens stora ilska – efter skräckrånet på mamman
Marianne, 62, blev brutalt överfallen på väg hem från bussen. Plötsligt låg hon på marken med två rånare över sig – bara några meter från sitt hem.– De tog strypgrepp och sa att de hade kniv. Jag tänkte att nu dör jag, berättar Marianne som räddades av en granne.Nu försöker hon våga leva som vanligt igen.
Läs mer om Marianne.
Börserna rasar när Trump går mot seger
Trumps valframgångar gör att börserna rasar. Hör DN:s ekonomireporter Marianne Björklund.
Läs mer om Marianne Björklund och Trump.
Just nu: Ola Rolln ska släppas ur häktet
Hexagons brottsmisstänkte vd Ola Rolln kommer att släppas ur häktet senast på lördag. Men misstankarna mot honom kvarstår, säger den norska åklagaren Marianne Bender till SvD Näringsliv.
Bakslaget för Rolln: Överklagan avvisades
Ola Rolln överklagan av häktningsbeslutet har avvisats av högre instans. Hexagons vd protesterade mot häktningsbeslutet i lördags och hans advokat överklagade till lagmannsretten. Men vid lunchtid drabbades Rolln av bakslaget att häktningen var befogad. – Domstolen ansåg att Økrokrim hade fog för misstanken och att det finns risk för att han förstör bevis, säger chefsåklagare Marianne S Bender till Dina Pengar.
Läs mer om Dina Pengar, Rolln och Økrokrim.
Så twittrade vd:n – på väg in i polisens fälla
Han har kallats för succdirektören. Karriären har gått spikrakt uppåt och förmögenheten är värderad till cirka en miljard kronor. I dag sitter Ola Rolln, 51, i en cell på Oslofängelsets häktesavdelning - lyxlivet hemma i London är bytt mot en inrutad tillvaro bakom stängda dörrar. Misstanken gäller insiderbrott, ett brott som Rolln förnekar. – Han har flera restriktioner, säger chefsåklagare Marianne S Bender.
Läs mer om London, Ola Rolln och Rolln.
Beskedet: Nu kommer snö – och lurig halka
Det kan bli riktigt besvärligt väder i södra Sverige nästa vecka. Enligt meteorologerna kommer temperaturerna då att sjunka under nollgradersstrecket – och eftersom det regnar kan det bli en lurig halka. Dessutom blir det snö. – Marginalerna är så små så man får hänga med i prognoserna, säger meteorologen Marianne Aabrek, vid Storm.
Läs mer om Marianne Aabrek, Storm och Sverige.
Denise Rudberg, 45: Jag älskar att åldras
Författaren Denise Rudberg, 45, är aktuell med sin sjätte deckare i serien om åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff. Hjältinnan är en hyllning till medelåldern och själv har Denise inget emot att bli äldre.
Läs mer om Denise och Marianne Jidhoff.
Geir Gulliksens exfru: Jag känner mig utlämnad
Den norske författaren Geir Gulliksens Berättelse om ett äktenskap har mötts av idel hyllningar både i sitt hemland och i Sverige. Nu skriver Gulliksens exfru Marianne Bang Hansen i Aftenposten: Romanen innehåller detaljer som hämtats från vårt samliv.
Kurt Hamrin drabbad av stroke
Kurt Hamrin, en av svensk fotbolls största profiler genom tiderna, vårdas på sjukhus i hemstaden Florens efter en stroke. – Han kan inte gå, men han har börjat röra armarna, säger Hamrins hustru Marianne till Expressen.
Läs mer om Expressen och Marianne.
Hamrin på sjukhus – drabbad av en stroke
Fotbollslegendaren Kurt Hamrin ligger på sjukhus. Hjälten återhämtar sig efter sviterna från en stroke. – Han kan inte gå, men han har börjat röra armarna, säger Hamrins hustru Marianne.
Läs mer om Marianne.