Marianne


Man frias för sexbrott - rubriceringen var fel

En 55-årig man försökte köpa sex av en 17-årig flicka på centralstationen i Göteborg. Flickan kunde snabbt peka ut mannen för polis, men han friades i både tingsrätt och hovrätt – brottsrubriceringen ansågs fel. Nu anklagar överåklagare Marianne Ny hovrätten för Västra Sverige för grovt rättegångsfel och kräver att rättegången tas om. – Jag håller med. Det är väldigt svagt av hovrätten och till men för ett barn, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem.

SPRF Sundskronans bridgeresultat den 18 nov.

1:a Marianne Bandelin - Börje Lindqvist 1152:a Gert Henriksson- Raimo Terävuo 1123:a Kurt Persson - Leif Sjöland 1094:a Ann-Charlott Persson - Alva Lindqvist 954:a Marianne Andersson - Sven Isaksson 956:a Brita Henriksson - Sven Rasmusson 937:a Maud Åstrand - Ann-Marie Johansson 918:a Brita Bresky - Bertil Bogren 869:a Anna Johansson - Gulli Häggberg 8410:a Elsa Terävuo - Leif Nilsson 80Medel 96

Hembygdsförning hoppas på miljonbelopp

Nätra Hembygdsförening behöver pengar från tre håll för bygget av ett allaktivitetshus. I dag kan den andra pusselbiten falla på plats. - Vi hoppas på medfinansiering från kommunen, säger föreningens ordförande Marianne Wallgren.

Läs mer om Marianne Wallgren.
Vilket land vill du se dina barnbarn växa upp i?

Denna kommentar till insändaren "Hänvisar till dunkla profetior" på Allehanda.se 11/11 är inte i första hand ett svar till artikelförfattarna Marianne Lundström och Eva Söderberg. Kommentaren är för er, er som de gör sig till taleskvinnor för.

Juliga toner i teatersalongen

Drömmer du om en jul hemma, med bjällerklang och gläns över sjö och strand? Juliga toner serveras helt enligt traditionen av Landskrona stadsmusikkår när den kommer till teatern den 23 november, med start klockan 15.30. Välkända gästartister finns förstås också med på programmet. Marianne Mörck och Rickard Söderberg lär bjuda på skönsång så taket kanske lyfter! Biljetter hittar du på Ticnet.

De får Gunn Wållgrens stipendier

Skådespelaren Per Mattsson och sopranen Marianne Hellgren-Staykov får ta emot årets Gunn Wållgren-stipendier. Stipendierna på 20000 kronor vardera utdelas gemensamt av Dramaten, Operan i Stockholm och Kungliga Musikaliska Akademien.

De får Gunn Wållgrens stipendier

Skådespelaren Per Mattsson och sopranen Marianne Hellgren-Staykov får ta emot årets Gunn Wållgren-stipendier. Stipendierna på 20 000 kronor vardera utdelas gemensamt av Dramaten, Operan i Stockholm och Kungliga Musikaliska Akademien.

De får Gunn Wållgrens stipendier

Skådespelaren Per Mattsson och sopranen Marianne Hellgren-Staykov får ta emot årets Gunn...

Danmarks kulturminister i blåsväder

Även i Danmark stormar det kring kulturministern. Marianne Jelved får hård kritik för att hon inte träffade den regimkritiske konstnären Ai Weiwei vid ett besök i Kina.

Läs mer om Ai Weiwei, Danmark och Kina.
12 timmar på hårda bänkar och med snuskiga toaletter

Marianne Gillgren: Vem tar det politiska ansvaret för nedrustningen av akutsjukvården?

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Varning för halka i den första snön

Säsongens första snöfall har dragit in på flera håll i landets södra delar. Trafikverket varnar för snöhalka, men på väderinstitutet Storm vill man ändå tona ner förhoppningarna för den skidsugne. – Det är blötsnö och inget Winter Wonderland vi talar om här, säger meteorologen Marianne Aabrekk.

Larsson: Alla är trötta på cirkus Assange

Den brittiska regeringen har tröttnat på cirkusen kring Julian Assange. Budskapet från Storbritanniens vice utrikesminister till överåklagare Marianne Ny kunde inte vara tydligare. Res till London, för Guds skull!

Assange-åklagare välkommen i London

Den brittiska regeringen skulle gärna se att den svenska åklagaren kommer till London för att förhöra Julian Assange, säger biträdande utrikesministern Hugo Swire. Men Marianne Ny meddelar att processen i Sverige fortsätter.

Välkomar Ny för Assange-förhör

Sexbrottsmisstänkte Wikileaks-grundaren Julian Assange håller sig fortfarande undan rättvisan på Ecuadors ambassad i London. Nu säger den brittiska regeringen att man skulle välkomna att åklagare Marianne Ny kom och höll förhör med honom i London, rapporterar DN.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Storbritannien välkomnar Assange-åklagare

Den brittiska regeringen skulle välkomna om överåklagare Marianne Ny reste till London för att hålla förhör med Wikileaks grundare Julian Assange på Ecuadors ambassad. Det sade den biträdande utrikesministern Hugo Swire på tisdagen.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Ovädret är inte över – varning för mer regn

Regnet har vräkt ner över Västsverige under natten mot lördag - och än är det värsta inte över. I Strömstad får boende evakueras. Klass 2-varningen ligger kvar och stora regnmängder är att vänta i Västsverige under förmiddagen - sedan drar sig ovädersfronten österut och ruskvädret väntas drabba stora delar av landet. – Det blir kraftiga skurar på kort tid, säger Marianne Aabrekk, meteorolog vid vädertjänsten Storm. Och hos räddningstjänsten har larmen om översvämningar kommit in under lördagsmorgonen. Dessutom påverkas både bil- och t

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
SMHI varnar: Risk för översvämningar i väst

Det blir en blöt helg i Västsverige. SMHI har utfärdat en klass 2-varning för stora regnmängder och höga vattenflöden i Västra Götaland, Bohuslän och Göteborg. Då varnar meteorologerna för översvämningar. – Det är en deprimerande varning. Man får passa på att ta bort saker från platser som kan bli ödelagda, säger Marianne Aabrek, meteorolog på Storm. Redan på fredagsmorgonen började besvären i Sotenäs – men kulmen nås i helgen.

Lindberg De Geer: Helt enligt uppdrag

Replik på repliken: Marianne Lindberg De Geer är inte nöjd med svaret.

Ingela Lind: Anfall är hennes enda försvar

Ingela Lind bemöter Marianne Lindberg De Geers anklagelser om bristande integritet.

I kakburkens djup

Marianne Lindberg De Geer om integritet i konstvärlden.

Åsa Avdic till Gomorron Sverige

Programledaren Åsa Avdic lämnar konsumentprogrammet Plus för att göra morgon-tv. I vår blir hon en av fem ordinarie programledare för Gomorron Sverige - de övriga är Marianne Rundström, Lotta Bouvin, Hiba Daniel och Alexander Norn.

Åsa Avdic till Gomorron Sverige

Programledaren Åsa Avdic lämnar konsumentprogrammet Plus för att göra morgon-tv. I vår blir hon en av fem ordinarie programledare för Gomorron Sverige - de övriga är Marianne Rundström, Lotta Bouvin, Hiba Daniel och Alexander Norn. Att bli en av de fasta programledarna på 'Gomorron Sverige' är ett drömjobb för mig, som ursprungligen kommer från radion och älskar direktsändningar.

Var ska du stå staty, Percy?

En staty av Percy Nilsson föreslog driftiga Marianne Pennsäter från Bunkeflostrand i onsdagens Sydsvenskan. SjälvvarPercy i Spanien och spelade golf, helt ovetande.

Vill hylla Percy Nilsson – med en staty i Malmö

Percy Nilssons Min sanning i SVT gick rakt in i Marianne Pennsäters hjärta. Nu vill hon hylla byggmästaren med en staty och en fond för barn med läs- och skrivsvårigheter. – Han är väl värd en staty i Malmö för allt han har gjort, säger Marianne Pennsäter, 75.

Tidigare toppnyhet hos Sydsvenskan:
Marianne Pennsäter startar insamling för jättestaty av Percy Nilsson

– Varför ska man ha en staty när man är död, undrar Marianne Pennsäter och öppnar ett bankkonto i morgon.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07