Marianne

Marianne Björklund: Dags för ett nytt kapitel i det grekiska dramat

Greklands drama är på väg att flamma upp igen. På måndag väntar hårda förhandlingar om landets nästa utbetalning av det senaste nödpaketet. Än syns ingen lösning i sikte. Tiden är knapp. Europas ledare vill ha frågan undanröjd innan de viktiga val som väntar i bland annat Frankrike och Tyskland senare i år.
Läs mer om Frankrike och Tyskland.

Konsultexperten: Så blir du en bättre relationsskapare

Vårda ditt personliga varumärke genom att se över vilket digitalt avtryck du lämnar i sociala medier. Det tipsar Marianne Olsson om.
Läs mer om Marianne Olsson.
Konsultexperten: Så blir du en bättre relationsskapare
Vårda ditt personliga varumärke genom att se över vilket digitalt avtryck du lämnar i sociala medier. Det tipsar Marianne Olsson om.
Läs mer om Marianne Olsson.
Till minne av Marianne Westman: Porslinet som fick svenska kök att dansa
Med ett varmt formspråk och ett modernt tilltal gjorde Marianne Westman succ i folk- hemmet. Frilansskribenten Petter Eklund minns en formgivare som var något extra.
Läs mer om Marianne Westman.

Marianne Björklund: Handelskrig skulle slå hårt mot Sverige

Protektionistiska vindar drar in över världen. Det är dåliga nyheter för ett litet handelsberoende land som Sverige.
Läs mer om Sverige.
Lill-Babs är lesbisk i nya Bonusfamiljen
Felix Herngrens nya dramaserie Bonusfamiljen har premiär i SVT på måndagskvällen. Serien bjuder på flera välbekanta ansikten – bland annat Lill-Babs som spelar homosexuell. – Det var underbart att spela med Marianne Mörck och alla de andra, säger Barbro Lill-Babs Svensson.
Dramatiskt ökande behov av bostäder för seniorer
Det kommer att behövas tiotusentals nya seniorbostäder i Sverige. Behoven ökar brant i takt med att rekordgenerationen av 40-talister behöver bekvämare bostäder på äldre dagar. Det är dramatiska framtidsbehov som borde diskuteras mycket mer, säger bostadsforskaren Marianne Abramsson till SvD.
Läs mer om Marianne Abramsson, SvD och Sverige.
Hemtjänstens dag - i dag hyllar vi alla hjältar
Den 27 januari uppmärksammas hemtjänstens dag. Ett bra tillfälle att hylla hjältar över hela landet. – Jag är så tacksam, säger Marianne Montgomery, 89.
Läs mer om Marianne Montgomery.
Formgivaren Marianne Westman död
En av Sveriges främsta formgivare har gått ur tiden. I söndags somnade Marianne Westman in, 88 år gammal. Under en lång karriär skapade hon bland annat Rörstrandsklassiker som Mon Amie, Picknick och Pomona.
Så betalar SVT sin publik
Fredrik Skavlan behöver fler norrmän i publiken. Nu lockar SVT med pengar för att få fler norsktalande att komma till inspelningarna av det populära tv-programmet. Det är viktigt att ha en blandad publik, skriver Marianne Torp Kierulf, producent för Skavlan, i ett mejl.
GT - den Granskande Tidningen under 2016
Angereds högste direktör Marianne Olsson fick sparken och landshövdingen Lars Bäckström mutbrottsutreddes efter att ha låtit sig bjudas på lyxfest.GT fortsätter storsatsa på lokal granskande journalistik som gör skillnad.– Vi ska fortsätta vara den vassa nageln i ögat på makten, och för det behöver vi din hjälp med tips, säger vår granskande reporter Daniel Olsson.Här är några av GT:s västsvenska gräv som fått stort genomslag under 2016.
Marianne, 79, nersparkad – av raketskjutande gäng
Marianne Wikman, 79, bad ungdomarna sluta skjuta fyrverkerier mot hennes hus – då blev hon brutalt nerslagen.– Jag låg på marken och skrek på hjälp, det gjorde så fruktansvärt ont, säger Marianne.
Läs mer om Marianne.
Nej, Bob Dylan är ingen bra konstnär
Man blir inte konstnär bara att man har varit med i en dokusåpa på SVT eller är Nobelpristagare. Marianne Lindberg De Geer ser Bob Dylans platta konstutställning i London.
Läs mer om Bob Dylan, London, Nobelpristagare och SVT.
Låt konsten fungera som moståndskraft
Marianne Lindberg De Geer ger bort färg och penslar och förespråkar entartete Kunst, urartad konst i kulturens julkalender.
Läs mer om Kunst.
Ingen fridefull jul för brottsmisstänkte vd:n
Det blir sannolikt ingen fridfull jul för Hexagons vd Ola Rolln, 51. Misstanken om insiderbrott ligger fortfarande som ett tungt moln över stjärndirektören. – Utredningen pågår för fullt, säger åklagare Marianne S Benner vid norska Økokrim.
Läs mer om Ola Rolln och Økokrim.
Så valde barnbarns- ligan ut sina offer
Männen försökte blåsa Arne, 88, på tusentals kronor – men han gillrade en fälla.Totalt har över 50 personer drabbats när ligan lurat till sig närmare en halv miljon kronor.Ligan ska har kartlagt organisationen Rotary för att hitta sina offer som uteslutande är äldre människor. Nu inleds rättegången mot de två männen.– Vi är gamla och godtrogna, säger Marianne, 89, som råkade ut för ligan.
Läs mer om Arne, Marianne och Rotary.
Triss-vinnarens plötsliga lycka
Marianne Sörensen skrapade fram 100 000 kronor i TV4 Nyhetsmorgon. Men Triss-vinnaren kan knappt tro det är sant. – Jag kan inte fatta det, säger hon.
Kulturhuset är en koloss på lerfötter
Vart är Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm på väg? Marianne Lindberg De Geer ser en koloss på lerfötter.
Sparkad toppchef får miljonfallskärm
Över tre miljoner kronor.Så mycket kan sparkade stadsdelsdirektören i Angered kosta skattebetalarna.Marianne Olsson hann inte ens vara på sin post i två år –nu har hon rätt till två fulla årslöner.–Avtal är avtal, säger stadsdelsnämndens ordförande Ali Moeeni (S).
Läs mer om Ali Moeeni och Angered.
Toppchefens miljon – regn efter skandalen
Över tre miljoner kronor.Så mycket kan sparkade stadsdelsdirektören i Angered kosta skattebetalarna.Marianne Olsson hann inte ens vara på sin post i två år –nu har hon rätt till två fulla årslöner.–Avtal är avtal, säger stadsdelsnämndens ordförande Ali Moeeni (S).
Läs mer om Ali Moeeni och Angered.
Kommunala toppchefens miljonregn efter skandalen
Över tre miljoner kronor. Så mycket kan sparkade stadsdelsdirektören i Angered kosta skattebetalarna. Marianne Olsson hann inte ens vara på sin post i två år –nu har hon rätt till två fulla årslöner. –Avtal är avtal, säger stadsdelsnämndens ordförande Ali Moeeni (S).
Läs mer om Ali Moeeni och Angered.
Kollegernas stora kritik mot SVT
Nu ger programledarkollegerna på SVT Ulf Wallström sitt stöd - samtidigt som de riktar kritik mot arbetsgivaren.– Jag tror inte att han hade slutat om man hade hittat en lösning med ett schema där han tycker att hade orkat, säger programledaren Marianne Rundström.
Läs mer om Marianne Rundström och SVT.
JUST NU: Kommunal toppchef tvingas bort
Marianne Olsson, tvingas bort från sin tjänst som stadsdelsdirektör i Angered.Detta efter att GT avslöjat en serie uppmärksammade missförhållanden med tjänstetillsättningar och upphandlingar inom hennes stadsdel.Under onsdagsförmiddagen var Marianne Olsson kallad till ett möte med kommunledningen om resultatet av kommunens egen granskning.
Barnbarnsligan gav sig på Marianne, 89
Marianne, 89, trodde att mannen i andra änden av luren var hennes barnbarn och gick till banken för att ta ut 30 000 kronor till honom.Men egentligen var det någon helt annan.– Efteråt var jag lite skakis, säger Marianne.Nu åtalas två misstänkta bluffmakare för de omfattande barnbarnsbedrägerierna.
Läs mer om Marianne och Marianne.Nu.
Uppenbara jävsproblem finns
DN:s ekonomireporter Marianne Björklund reder ut vad det innebär att Donald Trump lämnar sitt affärsimperium när han tillträder som president.