Marianne

Marianne Mörck är favoriten i Sommar

Marianne Mörck har det mest lyssnade sommarpratet i P1. Sångerskan placerar sig före både namn som Robin Paulsson och Kalle Moraeus. – Det är fantastiskt roligt, jag bara pratade, säger Marianne Mörck.

Sommarpraten som har lockat flest lyssnare

Kultur- och nöjesprofiler i topp när halva säsongen av Sommar i P1 har gått. Marianne Mörcks sommarprat toppar listan med en miljon lyssnare i direktsändning.
Läs mer om Sommar.
Pr-konsult: Det är svårt att förnedra Sepp Blatter ytterligare
Pengaattacken mot Sepp Blatter gör varken till eller från för Fifas varumärke. Presidentens personliga anseende kan heller inte bli så mycket värre, menar pr-konsulten Marianne Djudic. Han är redan så förnedrad, säger hon.
Läs mer om Marianne Djudic och Sepp Blatter.
Det har varit mycket nedskärningar
Trots vetskapen om att äldrevården går på knäna ska värdighetsgarantin vara kvar. Marianne Eriksson (S) menar att det ska bli stopp på nedskärningarna och att nya satsningar utlovas. – Vi måste se till de boendes individuella behov, och det kommer vi att få resurser till, säger omsorgsnämndens ordförande till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.

Tidlös – och märklig – skilsmässoscen

Det är tredje avsnittet i Scener ur ett äktenskap från 1973. Kvällen är sen. Marianne har nästan somnat i familjens sommarhus. Det har inte varit något på tv. Hon har papiljotter i håret. Barnens sover i rummet intill.
Läs mer om Scener.
MS-sjuka Marianne fick bada liggande
När MS-sjuka Marianne Franzn skulle ta sig ett dopp på Karlskrona kommuns enda handikappanpassade badplats, Dragsöbadet, visade det sig att liften var trasig. Det slutade med att Marianne Franzn fick bada med hjälp av en matvagn. – Jag blev så arg, säger hon.
Mörck ger ljus
Marianne MörckSångare och skådespelerska
Mörck ger ljus
Marianne MörckSångare och skådespelerska
Bred artist med stort djup
Marianne Mörck, sångare, skådespelare och regissör, fick av sin mamma höra men vad skulle folk säga om du bara skulle sjunga. 50 år senare har hon fortfarande inte slutat.
Hon har slitit men är ändå tämligen okänd
Hon har slitit på musikteaterscener i snart ett halvt sekel men är tämligen okänd i de bredare folklagren. Det skulle till en liten biroll i Wallanderfilmerna för att bli kändis runtom i Europa. Sådant är operasångerskan Marianne Mörcks öde.
Läs mer om Europa och Wallanderfilmerna.
Första orden om Jula-miljardarvet
Efter familjestriden om Julakoncernen pratar nu ena systern och arvtagerskan ut och kommenterar för första gången miljardarvet i ett brev. Marianne Blank, 51, menar – trots att hon och hennes syster stämde brodern – att det aldrig varit någon familjestrid. –Testamentet var fel och vi behövde mer tid och därför lämnade vi in en stämningsansökan. Det var ju inte så smart av oss, skriver Marianne Blank i brevet till GT.
Varningen: Nu slår sommarstormen till
Efter solsken kommer regn och blåst – det är väderprognosen för de kommande dagarna. I Danmark varnar man nu för en kraftig sommarstorm – som även väntas blåsa in och drabba stora delar av Sverige senare i dag. – Kraftiga vindar drar över landet, säger Marianne Aabrekk, meteorolog på väderinstitutionen Storm.
Läs mer om Marianne Aabrekk, Storm och Sverige.
Semesterfirare och soldyrkare får vänta
Semesterfirare och soldyrkare får vänta på sommarvädret. Regn, moln och någon enstaka soldag här och där – så ser vädret ut att fotstätta i juli. – Ser vi till trenden i juli är det inget som tyder på att vi kommer få en hel vecka med sommarväder, säger meteorologen Marianne Aabrekk på vädertjänsten Storm.
Läs mer om Marianne Aabrekk och Storm.
Israel deporterar två till Sverige
ISRAEL. De två återstående av de 18 som var ombord Ship to Gazas fartyg Marianne av Göteborg, som bordats av israeliska marinen, deporteras nu på morgonen av Israel.
Läs mer om Göteborg, Israel, Marianne, Ship och Sverige.
Ship to Gaza: Ytterligare tre släpps
Ytterligare tre av de 18 personer som befann sig på det bordade Ship to Gaza-fartyget Marianne av...
Läs mer om Gaza-fartyget Marianne, Gaza och Ship.
Sveriges regering protesterar mot Israel
Sverige har framfört en protest till Israel efter bordningen av Ship to Gazas fartyg Marianne av Göteborg. Av 18 personer ombord är fem svenskar.
Läs mer om Göteborg, Israel, Marianne och Ship.
Svensk-norskt fartyg mot Gaza bordat
Den israeliska militären har bordat svensk-norska Ship to Gazas fartyg Marianne av Göteborg, uppger organisationen på sin hemsida. Aktivisterna kommer att transporteras till hamnstaden Ashdod i Israel.
Läs mer om Ashdod, Gaza, Göteborg, Israel, Marianne och Ship.
Svensk-norskt fartyg mot Gaza bordat
Den israeliska militären har bordat svensk-norska Ship to Gazas fartyg Marianne av Göteborg,...
Läs mer om Gaza, Göteborg, Marianne och Ship.
Hördu stumpan, sitter du helt ensam?
Följetongen del 1: Marianne är på flykt från sin ensamhet, andra som åker med båten är familjer, festglada singlar, älskande par, grabbgäng Och så pojken och hans mamma som beter sig märkligt. I dag börjar sommarens följetong i SvD med Färjan av Mats Strandberg. Här på webben kan inloggade läsare ta del av de närmaste sju avsnitten.
Läs mer om Färjan, Och och SvD.
Förhör med Assange inställt i sista stund
Förhören med Julian Assange skulle ha startat under onsdagen i London. Men enligt Julian Assanges svenske advokat Thomas Olsson ställde svenska överåklagaren Marianne Ny in mötet i sista stund, rapporterar TT.
Assange ska förhöras i sommar
Ett förhör med Julian Assange kan bli av inom kort. Överåklagare Marianne Ny har begärt rättshjälp...
Läs mer om Julian Assange.
Marianne får inte hjälp – överväger dödshjälp
GÖTEBORG. Marianne Tellstedt Vadman, 71, sitter i rullstol och är blind. Hon lider av en diabetessjukdom som gör att hon kan svimma när som helst. Hennes man är också blind. Enligt stadsdelsförvaltningen är Mariannes behov av hjälp mycket ringa och hon kan förflytta sig självständigt. Efter kammarrättens dom att hennes personliga assistans dras in funderar hon på aktiv dödshjälp. – Kan vi inte leva någorlunda normalt är det bara att åka till Schweiz, säger hon. Kammarrättens dom grundar sig enligt Marianne på en grov felcitering.
Läs mer om Marianne och Schweiz.
Förkortad arbetstid och fler anställda inom välfärden är investeringar som betalar sig.
Sjukfrånvaron ökar inom alla yrken, men framför allt bland kvinnor. Brister i äldreomsorg och förskola går också ut över anhöriga, i första hand kvinnor, som tvingas gå ner i arbetstid.Det skriver riksdagsledamoten Marianne Pettersson (S) tillsammans med tre skånska ombud inför S-kongressen som börjar idag.
Förkortad arbetstid och fler anställda inom välfärden är investeringar som betalar sig.
Sjukfrånvaron ökar inom alla yrken, men framför allt bland kvinnor. Brister i äldreomsorg och förskola går också ut över anhöriga, i första hand kvinnor, som tvingas gå ner i arbetstid.Det skriver riksdagsledamoten Marianne Pettersson (S) tillsammans med tre skånska ombud inför S-kongressen som börjar idag.
Smärtan har sjunkit undan
Lusten att skriva och regissera har gått som en röd tråd genom Marianne Ahrnes liv. Men med åren har den förändrats.–Jag vill fortfarande arbeta, men får jag inte göra de filmer jag vill gör jag något annat och är glad i alla fall.