Marianne

Studio bjuder på dansuppvisning

I helgen, 28-29 november, har dansstudio Marianne sina höstuppvisningar i Förslövs skola.
Läs mer om Marianne.

Föräldrarnas vädjan till sonens kidnappare

Ljuset utanför Göran och Marianne Gustafssons hus i Åminne brinner. Det ska det göra tills deras son Johan som kidnappades i Mali för fyra år sedan kommer hem igen. Livstecknen från sonen har varit få men varje nyhet från terroristernas gömställe väcker hopp hos familjen som vägrar att ge upp.
Läs mer om Göran, Johan, Mali och Åminne.
Helsingborgare möter flyktingar på Lesbos
Bilden av den döde lille pojken Alan Kurdi på en ödslig strand som fick rydebäckaren Katarina Szirmay att bestämma sig för att göra något. Nu lämnar hon och sjuksköterskan Marianne Karlsson sina Svenssonliv för att möta flyktingar på Lesbos.
Försvunne Gilles har bekräftats död i dådet
Hela världen följde deras öde efter terrordådet i Paris. Flickvännen Marianne skadades svårt men Gilles var spårlöst försvunnen. Historien får nu ett sorgligt avslut. – Det är med sorg som jag kan tala om att min brorson dog, skriver en släkting till mannen.

Efterlyste Gilles har bekräftats död i dådet

Hela världen följde deras öde efter terrordådet i Paris. Flickvännen Marianne skadades svårt men Gilles var spårlöst försvunnen. Historien får nu ett sorgligt avslut.– Det är med sorg som jag kan tala om att min brorson dog, skriver en släkting till mannen.
Sonen häktad för mord på sin pappa
Sonen som misstänks ha mördat sin pappa i Karlsborg har häktats. Häktningsförhandlingen genomfördes på sjukhus – där mannen vårdas på intensiven. – Den misstänkte kunde inte komma till domstolen och det är inget krav att häktningsförhandlingen hålls i deras lokaler, säger åklagaren Marianne Aldn.
Läs mer om Karlsborg och Marianne Aldn.
Stora likheter med Breivik
Det finns stora likheter mellan terroristen Anders Behring Breivik i Norge och gärningsmannen i Trollhättan, 21-årige Anton Lundin Pettersson. Det säger Marianne Kristiansson, professor i rättspsykiatri.
Deras rön bidrar till effektivare mediciner
Tre forskare får Nobelpriset i kemi för att ha kartlagt kroppens egen verktygslåda som lagar trasigt DNA. Deras rön bidrar till effektivare mediciner mot cancer, demens och andra svåra sjukdomar. – När vi förstår hur DNA-reparation fungerar kan vi få fram skonsammare och effektivare behandling än strålning och cellgifter, säger cancerforskaren Marianne Farnebo.
Läs mer om DNA, Marianne Farnebo och Nobelpriset.
Nobel-vinnarnas rön kan leda till cancerbot
Tre forskare får Nobelpriset i kemi för att ha kartlagt kroppens egen verktygslåda som lagar trasigt DNA. Deras rön bidrar till effektivare mediciner mot cancer, demens och andra svåra sjukdomar. – När vi förstår hur DNA-reparation fungerar kan vi få fram skonsammare och effektivare behandling än strålning och cellgifter, säger cancerforskaren Marianne Farnebo.
Läs mer om DNA, Marianne Farnebo och Nobelpriset.
Polisman luktade sig till cannabisodlingen
Det behövdes ingen knarkhund – det räckte med en polisman med extra skarpt luktsinne. Och plötsligt hade man avslöjat en cannabisfabrik mitt i bostadsområdet på den lilla orten i Västergötland. – Det här var en verksamhet, något som skulle ut på marknaden, säger vice chefsåklagare Marianne Aldn.
Wincent Friberg
Wincent Friberg, Ålstorp, har avlidit i en ålder av 87 år. Hans närmaste är hustrun Marianne, barnen Per-Olof, Jan Anders och Eva-Katrin med familjer.
Inte förvånad att Schweiz är först
boMotorjournalisten Marianne Sterner om skandalen: Man häpnar
Läs mer om Marianne Sterner och Schweiz.
De vill ta emot paret – igen: Jag hoppas
Kronprinsessan hade ett krav inför prinsessan Estelles födsel: att bli behandlad som alla andra. Nu kan förlossningsavdelningen på Karolinska universitetssjukhuset i Solna snart få ta emot kronprinsessparet på nytt. –Jag hoppas jag blir tillfrågad den här gången också, säger undersköterskan Marianne Hassel Almn.
Marianne Faithfull till Göteborg
Läs mer om Göteborg.
Marianne Faithfull till Göteborg
Den brittiska sångerskan Marianne Faithfull kommer till Sverige i höst för en spelning på...
Marianne Faithfull till Göteborg
Läs mer om Göteborg.
Mörck och Nielsen fick Git Gay-pris
Artisterna Sanna Nielsen och Marianne Mörck är årets mottagare av Git Gay-stipendiet. De får därmed...
Sanna Nielsen: Jag är glad och chockad
En var hemlig artist och den andra regisserade föreställningen. Men varken Sanna Nielsen eller Marianne Mörck hade någon aning om att de skulle få dela Git Gay-stipendiet på 100 000 kronor. – Jag trodde bara att jag skulle ner och sjunga tre låtar. Men jag är både tacksam, glad och lite chockad, säger Sanna Nielsen efter stipendieutdelningen.
Skavlan och Maria Bonnevie ska få barn
Fredrik Skavlan och Maria Bonnevie ska bli föräldrar igen. Skavlan hintade om nyheten själv på sitt Instagram-konto. – Jag kan bekräfta att han ska bli pappa, mer än så vill vi inte säga, säger kollegan Marianne Torp Kierulf till norska Dagbladet.
Föräldrar varnas efter närmanden mot barn
Efter att polisen har fått in två anmälningar om att en misstänkt pedofil närmat sig två barn i närheten av Lövgärdesskolan i Angered går nu skolans ledning ut och varnar barnens föräldrar. I ett brev till föräldrarna skriver skolans rektor att både polisen och kommunens fältgrupp kommer att öka sin närvaro runt skolan. – Eftersom personen inte är lagförd känner vi att det är viktigt att varna föräldrarna, säger Angereds stadsdelsdirektör Marianne Olsson.
Därför är alla sura på Julian Assange
Överåklagare Marianne Ny var besviken på Julian Assange när hon nyligen preskriberade tre av de fyra brott som han misstänkts för. Hon är inte ensam. Det börjar bli svårt att hitta någon som inte har anledning att hysa agg mot Wikileaks-grundaren.
Helsingborg växer: kan bli nytt rekordår
Helsingborg fortsätter att växa så det knakar. Under första halvåret ökade befolkningen med 1309 personer. Det kan mycket väl bli rekord i år, säger kommunens samhällsanalytiker Marianne Toreblad.
Läs mer om Marianne Toreblad.
Här är prinsens nya hjärtefråga
Prins Carl Philip är tillbaka, efter bröllop och smek-månad. Då riktade han fokus mot dyslexi och barnsjukdomar. – Det har att göra med många av hans intressen, säger Marianne Bernadotte som deltog vid besöket.
Läs mer om Marianne Bernadotte.
Lurades på Facebook – förlorade allting
Reklamen utlovade märkesparfym för en ynka femkrona. Marianne Hallberg, 66, nappade och beställde en flaska. Månaden efter insåg Marianne att hon hade blivit skinnad. – Jag har bara 62 kronor på mitt konto och får låna pengar för att ha råd med mat, säger hon.
Läs mer om Facebook och Marianne.
Polisens spår: En mystisk man på cykel
Efter mordnatten vaknade grannarna Lars Åkerlind och Marianne Apelgren upp med hjulspår på sina hustomter. Kvällen innan hade de båda noterat en mystisk man på mountainbike vid samma tidpunkt som den mördade kvinnan befann sig i löparspåret. I går eftermiddag lämnade de sina uppgifter till polisen som fotograferade spåren.
Läs mer om Marianne Apelgren.