Marianne

Marianne Lindberg De Geer: På drift

Tunn prosa men tidsandan griper tag. Anna Hallberg recenserar Marianne Lindberg De Geers På drift.

Stockholm en otrygg plats på 1930-talet

Att säga att otryggheten i Stockholm är ny är att romantisera äldre tider, menar Marianne Marcusdotter som minns flickors utsatthet i huvudstaden på 1930-talet – och mörka innergårdar: Mamma drabbades av engelska sjukan eftersom hon fick så lite solljus. Men uppväxten på Tunnelgatan 3 hade även ljusa stunder.
Minnesord: Håkan Berggren
Ambassadören Håkan Berggren, Stockholm, har avlidit 81 år gammal. Närmast anhöriga är hustrun Marianne och sönerna Henrik och Andreas (i äktenskapet med Anne Marie) och Johan med familjer.
Marianne Lindberg De Geer. Dålig stämning är mitt mellannamn
I romanen På drift berättar Marianne Lindberg De Geer om upprorens härliga sextiotal, som inte var så härligt för alla. Kristina Lindquist har mött henne för ett samtal om kärleken, politiken och den ständiga driften att vara krånglig.

Marianne Lindberg De Geer. Jag bojkottar Bokmässan av samma skäl som jag inte köper giftiga bananer

I romanen På drift berättar Marianne Lindberg De Geer om upprorens härliga sextiotal, som inte var så härligt för alla. Kristina Lindquist har mött henne för ett samtal om kärleken, politiken och den ständiga driften att vara krånglig.
Kungens nära vän Tore Bergengren har avlidit
Tore G. Bergengren, bankdirektör och nära vän till kungen och drottningen, har avlidit.Bergengren blev 68 år.– Drottningen ringde tidigare i dag och hon beklagade sorgen, säger änkan Marianne Bergengren till Svensk Damtidning.
Man kan inte skratta bort fascismen
Marianne Lindberg De Geer påminner om den bruna verkligheten i Europa.
Läs mer om Europa.
Stjärnorna redo för SVT-programmet
I vinter drar SVT:s Stjärnorna på slottet igång.I år möts Bosse Parnevik, Ann-Louis Hansson, Marianne Mörck, Regina Lund och Peter Jöback på slottet på Teleborgs slott.– Jag vill veta mer om Regina Lunds healing. Det har hänt mystiska saker i mitt liv som hon kanske kan förklara, säger Bosse Parnevik till TT, uppger Aftonbladet.
Marianne Rundströms idyll ute i skärgården
Vi är vana vid att se programledaren Marianne Rundström uppsminkad och välklädd i SVT:s morgonsoffa. Men när hon är ledig och skrotar i det älskade sommarhuset åker målarbyxorna fram och möbler renoveras.
Läs mer om Marianne Rundström.
Marianne Björklund: Jordbävning i skadeskjutet land
Nattens tragiska jordbävning är ytterligare ett slag mot ett redan skadeskjutet Grekland. Landet kämpar redan med flyktingkris och en långt utdragen ekonomisk nedgång. Uppgång i turism har varit ett av få positiva inslag de senaste åren.
Läs mer om Grekland.
Hon utmanar branschen: Vill röra om lite
Juristbranschen är trög, enligt Marianne Saarikko Janson, grundare av juristbyrån Fondia. Nu vill hon röra till den lite genom total transparens och utåtriktad dialog med kunden. Att smutsa ned händerna och införa affärstänkande är enda sättet för juridiken att överleva och inte ersättas av robotar, menar hon.
Marianne Björklund: Birgitte Bonnesens Sommar i P1 – bank-vd bjuder på småtrevliga livstips
Från hårt deltidsarbetande ensamstående mor till att plötsligt en dag stå som koncernchef för en av Sveriges storbanker, Swedbank. Birgitte Bonnesen berättar nästan lite försynt om sin framgångsrika karriär i bank-Sverige.
Läs mer om Swedbank.
Redardotterns smäll – upptaxeras 203 miljoner
Sveriges redardrottning Margareta Wallenius-Kleberg – även välkänd i travkretsar – har drabbats av en riktig skattesmäll.Skatteverket anser att hon ska upptaxeras med 203 miljoner kronor.Bakgrunden är ett snårigt skatteupplägg med pengar placerade i olika schweiziska banker med förgreningar till skatteparadiset Caymanöarna.– Det här blev känt genom så kallade självrättelsen i deklarationen, säger Marianne Lindström på Skatteverket.
Marianne Björklund: Nyanlända bakom högre arbetslöshet
Samtidigt som den svenska konjunkturen är glödhet steg arbetslösheten i juni, enligt färska siffror från Arbetsförmedlingen. DN:s Marianne Björklund svarar på tre frågor om hur statistiken ska tolkas.
Läs mer om Arbetsförmedlingen.
Marianne Björklund: Lennart Källs Sommar i P1 – ett mycket målmedvetet sommarprat
Nu är det din tur att lida Lennart. Påståendet gäller inte så mycket Lennart Källs sommarprat som historien som löper som en röd tråd igenom programmet.
Läs mer om Lennart.
SVT-profilen i tårar – efter sista sändningen
SVT-programledaren Marianne Rundström lämnar kanalen efter nästan 22 års tjänst.På fredagsförmiddagen gjorde hon sin sista sändning – och det blev ett tårfyllt farväl.– Sista sändningen kändes faktiskt precis som alla andra sändningar och inte förrän sista minuten tänkte jag på att det var den sista, säger Marianne Rundström till SVT Nyheter.
Läs mer om Marianne Rundström.
Proggtiden lärde oss att bojkott fungerar
Det är dumt att göra Nya Tider till huvudproblemet på årets bokmässa.Marianne Lindberg De Geer skriver om bojkott som ett demokratiskt sätt att protestera.
Läs mer om Nya Tider.
John Fogerty spelade i Malmö
Det blev festligt när legendaren John Fogerty i kväll besökte Malmö.Drygt 7 000 var i publiken.– Vi ville höra alla de klassiska låtarna med John Fogerty live. Vi har sett honom två gånger tidigare, säger Tim och Marianne Lambrecht, båda 62, från Rönne.
Marianne Björklund: Ministeravhopp kastar pinsam skugga över Macron
Tre ministrar har på kort tid lämnat den nyvalde franske presidenten Emmanuel Macrons regering misstänkta för fiffel med EU-medel. Det är pinsamt för Macron som gått ut hårt med att hans ministrar ska vara moraliskt oantastliga.
Läs mer om EU-medel och Macron.
De är med i årets Stjärnorna på slottet
Bosse Parnevik, Ann-Louise Hanson, Marianne Mörck, Regina Lund och Peter Jöback.De blir årets deltagare i Stjärnorna på slottet i SVT.– I år har vi fått till en riktigt underhållande cast på slottet, säger SVT:s projektledare Ulrika Midunger i ett pressmeddelande.
Marianne Björklund: Stukade britter går match mot samspelt EU
Ett kraftigt försvagat Storbritannien går in i förhandlingarna om skilsmässan från EU. Ö-riket ser alltmer ut som det EU landet ville lämna: splittrat, på ekonomisk nedgång och utan färdriktning.
Läs mer om Storbritannien.
Marianne Björklund: Viktigt att alla osäkerhetsmoln skingras
DN:s ekonomireporter Marianne Björklund svarar på tre frågor om hur den brittiska valutgången påverkar de finansiella marknaderna.
Läs mer om Marianne Björklund.
Folkkära Rapport-profilen måste sluta
Folkkära Rapport-profilen Göran Åhgren har fyllt 67 - och nu måste han sluta på SVT.Men till skillnad från sina kolleger Claes Elfsberg och Marianne Sundström som båda kritiserat 67-årsregeln, känner han ingen bitterhet över att nu lämna plats åt någon annan.– Jag har haft så himla kul så varför ska jag inte unna andra att få ha det också, säger han.
Läs mer om Marianne Sundström.
Minnesord: Rune Cassln
Apotekaren och förre verkställande direktören Rune Cassln, Bromma, har avlidit i sitt 93:e levnadsår. Närmast anhöriga är barnen Christina och Marianne med familjer.
Minnesord: Louise Anderberg Hedensiö
Louise Anderberg Hedensiö, Stockholm, har avlidit, 57 år. Närmast anhöriga är maken Johan, barnen Erik, Anna och Hugo, mamma Marianne, bröderna Thomas och Christian samt övrig släkt. Vi är också många vänner som saknar vår bästa vän.