Marianne


Silver och målningar i biblioteket

Marianne och Emanuel Javelid ställer ut silver och måleri i Åstorps bibliotek under tiden 17 januari till 14 februari.

Läs mer om Emanuel Javelid.

Silver och målningar i biblioteket

Marianne och Emanuel Javelid ställer ut silver och måleri i Åstorps bibliotek under tiden 17 januari till 14 februari.

Läs mer om Emanuel Javelid.
Ålder är inget jag tänker på

När Marianne Ahrne var 34 år gjorde hon en film om feministen Simone de Beauvoir och hennes syn på ålderdomen. Vad tänker Marianne Ahrne i dag, fyrtio år senare, om att bli gammal?

Läs mer om Beauvoir, Marianne Ahrne och Simone.
Småländska par bäst på att hålla ihop

I Småland – och i synnerhet Jönköpings län – håller betydligt fler äktenskap än i övriga landet. Bara 16 procent av invånarna i åldern 30-59 år har skilt sig. I Storstäderna är det 25 procent.Skratt, samtal och sex är bra för att hålla ihop äktenskapet, enligt familjeterapeuten Marianne Olsson.

Läs mer om Marianne Olsson.

Alopaeus sjöng självständighetens lov

Hon gick hårt åt nationalism, rasism och traditionella könsroller, och hon odlade en hatkärlek till sina båda hemländer Finland och Sverige. I november avled den finlandssvenska författaren Marianne Alopaeus.

Läs mer om Finland och Sverige.
Tidigare toppnyhet hos GT:
Så blir vädret på nyår - moln kan dölja raketer

Efter flera dagars kyla och snöfall – nu är varma vindar är på väg in från norska havet. Nyårsvädret ser ut att bli milt och klart på flera håll i landet. Men meteorologerna varnar också för att nyårsraketerna inte kommer synas på himlen. – Det kommer in fuktig luft från havet som gör att det blir ett lågt molntäcke med moln. Då kan det bli väldiga problem för nyårsraketerna att synas, säger Marianne Aabrek, meteorolog på Storm.

Läs mer om Marianne Aabrek och Storm.
Så blir vädet i väst fram till nyårsafton

GÖTEBORG. Äntligen kom snön till Västsverige – och snart är den borta igen. Varma vindar är på väg in från norska havet - ochdå varnar meteorologerna för att nyårsraketerna inte kommer synas på himlen. – Det kommer in fuktig luft från havet som gör att det blir ett lågt molntäcke med moln. Då kan det bli väldiga problem för nyårsraketerna att synas, säger Marianne Aabrek, meteorolog på Storm.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Så blir vädret till nyårsfirandet

Chansen finns att det blir fint väder på nyårsafton. Men meteorologen Marianne Aabrekk vågar inte lova. – Det är väldigt svårt att ge prognos här. Men i den senaste uppdateringen jag har ser det ut som att det kommer snöbyar i norr, men att resten av landet får fint väder, säger hon. De närmaste dagarna väntar vinterväder över hela landet med lokala halkvarningar.

Läs mer om Marianne Aabrekk.
Glädjebeskedet: Snön stannar hela helgen

Lyckan var total när delar av Skåne äntligen färgades vitt av snö. Ledighet och vackert väder lockade många till pulkbacken under julhelgen. Och snöglädjen håller i sig hela helgen. - Det kan till och med komma lite mer snö under lördagen, säger Marianne Aabrekk, meteorolog på Storm.

Läs mer om Marianne Aabrekk, Skåne och Storm.
Närlundabo med åtskilliga epitet

Åren går, men Marianne Wernbergs kärlek till Närlunda består.

Läs mer om Närlunda.
Riksbanken står beredd att vidta andra åtgärder

Riksbanken lämnade på tisdagen sin styrränta oförändrad – vad innebär det? DN:s Marianne Björklund svarar på tre frågor.

Varför ger Aftonbladet pris till en antisemit?

Willy Silberstein, SKMA: Syster Marianne har förminskat Förintelsen

Läs mer om Aftonbladet och Förintelsen.
Danmarks stjärna missar EM

Danmarks försvar är plötsligt rejält försvagat inför handbolls-EM i Kroatien och Ungern, som startar på söndag. Den defensiva dirigenten Marianne Bonde drog av det bakre korsbandet i ena knät i träningsmatchen mot Frankrike i söndags och missar därmed mästerskapet.

Danmarks stjärna missar EM

Danmarks försvar är plötsligt rejält försvagat inför handbolls-EM i Kroatien och Ungern, som startar på söndag. Den defensiva dirigenten Marianne Bonde drog av det bakre korsbandet i ena knät i träningsmatchen mot Frankrike i söndags och missar därmed mästerskapet. Beskedet är värre än vad vi fruktade.

SPRF Sundskronans bridgersultat 25 november

SPRF Sundskronan 25 november.1 Brita Henriksson - Gert Henriksson 102, 2 Börje Lindqvist - Bertil Lindqvist 88, 3 Marianne Bandelin - Raimo Terävuo 83.

Tidigare toppnyhet hos Sydsvenskan:
Livet måste pausa i väntan på vård

Patienter som vill tillbaka till jobbet igen får vänta på vård. Både enskilda människor och samhället betalar priset när vårdplatserna inte räcker till. Marianne Andersen är en av många som fått en operation inställd.

Man frias för sexbrott - rubriceringen var fel

En 55-årig man försökte köpa sex av en 17-årig flicka på centralstationen i Göteborg. Flickan kunde snabbt peka ut mannen för polis, men han friades i både tingsrätt och hovrätt – brottsrubriceringen ansågs fel. Nu anklagar överåklagare Marianne Ny hovrätten för Västra Sverige för grovt rättegångsfel och kräver att rättegången tas om. – Jag håller med. Det är väldigt svagt av hovrätten och till men för ett barn, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem.

SPRF Sundskronans bridgeresultat den 18 nov.

1:a Marianne Bandelin - Börje Lindqvist 1152:a Gert Henriksson- Raimo Terävuo 1123:a Kurt Persson - Leif Sjöland 1094:a Ann-Charlott Persson - Alva Lindqvist 954:a Marianne Andersson - Sven Isaksson 956:a Brita Henriksson - Sven Rasmusson 937:a Maud Åstrand - Ann-Marie Johansson 918:a Brita Bresky - Bertil Bogren 869:a Anna Johansson - Gulli Häggberg 8410:a Elsa Terävuo - Leif Nilsson 80Medel 96

Hembygdsförning hoppas på miljonbelopp

Nätra Hembygdsförening behöver pengar från tre håll för bygget av ett allaktivitetshus. I dag kan den andra pusselbiten falla på plats. - Vi hoppas på medfinansiering från kommunen, säger föreningens ordförande Marianne Wallgren.

Läs mer om Marianne Wallgren.
Vilket land vill du se dina barnbarn växa upp i?

Denna kommentar till insändaren "Hänvisar till dunkla profetior" på Allehanda.se 11/11 är inte i första hand ett svar till artikelförfattarna Marianne Lundström och Eva Söderberg. Kommentaren är för er, er som de gör sig till taleskvinnor för.

Juliga toner i teatersalongen

Drömmer du om en jul hemma, med bjällerklang och gläns över sjö och strand? Juliga toner serveras helt enligt traditionen av Landskrona stadsmusikkår när den kommer till teatern den 23 november, med start klockan 15.30. Välkända gästartister finns förstås också med på programmet. Marianne Mörck och Rickard Söderberg lär bjuda på skönsång så taket kanske lyfter! Biljetter hittar du på Ticnet.

De får Gunn Wållgrens stipendier

Skådespelaren Per Mattsson och sopranen Marianne Hellgren-Staykov får ta emot årets Gunn Wållgren-stipendier. Stipendierna på 20000 kronor vardera utdelas gemensamt av Dramaten, Operan i Stockholm och Kungliga Musikaliska Akademien.

De får Gunn Wållgrens stipendier

Skådespelaren Per Mattsson och sopranen Marianne Hellgren-Staykov får ta emot årets Gunn Wållgren-stipendier. Stipendierna på 20 000 kronor vardera utdelas gemensamt av Dramaten, Operan i Stockholm och Kungliga Musikaliska Akademien.

De får Gunn Wållgrens stipendier

Skådespelaren Per Mattsson och sopranen Marianne Hellgren-Staykov får ta emot årets Gunn...

Danmarks kulturminister i blåsväder

Även i Danmark stormar det kring kulturministern. Marianne Jelved får hård kritik för att hon inte träffade den regimkritiske konstnären Ai Weiwei vid ett besök i Kina.

Läs mer om Ai Weiwei, Danmark och Kina.


Mest använda ord i medierna
död göteborg hägglund konkurs timrå vill

Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15