Marianne

Låtskrivaren bakom Tobacco Road död

John D. Loudermilk, som skrev hits som Tobacco Road och Indian reservation, har dött, 82 år gammal. Artister som Marianne Faithfull, Eric Burdon, Marilyn Manson och Everly Brothers har spelat in hans låtar.

Utredningen dröjde – bevis kan vara borta

Eva Sterlings dotter ofredades på bussen i Göteborg. Händelsen polisanmäldes - men anmälan lades ner redan nästa dag. Nu har polisen ändrat sig och startat en förundersökning – men bevis kan ha försvunnit. – Jag tycker att det är jättebra. Jag blev chockad när utredningen lades ner, det handlar ju om ett barn, säger Eva. – Den första förundersökningsledaren ansåg att det inte fanns några spaningsuppslag, säger Marianne Karstorp, ny förundersökningsledare.
Läs mer om Eva, Göteborg och Marianne Karstorp.
Nu bryter kommunen med omtalad konsult
Chefen betalade 380 000 kronor extra till en konsult hon har band till privat. Nu bryter Angereds stadsdelsförvaltning samarbetet - med konsulten. – Det kändes inte genomförbart, säger stadsdelsdirektören Marianne Olsson.
Läs mer om Marianne Olsson.
Ifrågasatt konsult anlitas fortfarande
Den konsult som utreds för att ha haft en allt för nära relation till en chef i Angereds stadsdelsförvaltning anlitas fortfarande som om ingenting har hänt. Senare i veckan är konsulten inkallad för att genomföra en utbildning för chefer i förvaltningen. –Det är mitt beslut, säger stadsdelsdirektören Marianne Olsson. Samtidigt oroas personalen över känsliga personalfrågor som chefen och konsulten diskuterat enligt mejlväxling som GT tagit del av.
Läs mer om Marianne Olsson.

Strålande nyheter – soligt hela veckan

Det vackra septembervädret ser ut att hålla i sig. Den kommande veckan väntas strålande väder i nästan hela landet. – Det ser ut som att ett högtryck kommer att dominera och vi väntar mycket sol i veckan, säger Marianne Aabrekk, metereolog på väderinstitutet Storm.
Läs mer om Marianne Aabrekk och Storm.
Pension som straff
Olle Svenning om Marianne Rundströms bok om de ovilliga pensionärerna
Assange: Ny vill påverka hovrätten
Julian Assange är kritisk till att åklagare Marianne Ny i går höll en pressträff – utan några...
Läs mer om Marianne Ny.
14.00: Hur går det i Assange-utredningen?
Åklagarna Marianne Ny och Ingrid Isgren berättar hur det går med förundersökningen om Julian Assange. Presskonferensen startar klockan 14. Följ pressträffen här!
Assange om åklagaren: Är en hemsk person
Efter sex år på flykt från den svenska rättvisan gör våldtäktsmisstänkte Julian Assange ett häftigt utfall mot överåklagare Marianne Ny som leder utredningen. – Hon är en hemsk person, säger han till Uppdrag granskning.
Åldringsfientligheten breder ut sig i Sverige
Marianne Rundström berättar om hur 65-plussarnas kompetens går förlorad i ungdomskultens Sverige. Ulrika Knutson undrar hur länge landet med Europas friskaste pensionärer kan fortsätta att utestänga dem från samhället.
Läs mer om Sverige.
Tusentals gör uppror mot sjukvårdskrisen
Sjukvårdskrisen fortsätter.Tusentals vårdanställda mobiliserar sig för landsomfattande demonstrationer under söndagen – för en bättre vård.– Krisen är stor, den är mycket stor, säger Marianne Stathin, ordförande för Yrkesföreningen Sveriges undersköterskor & specialistundersköterskor, som är medarrangör till demonstrationerna.
Läs mer om Marianne Stathin.
Börsens disciplinnämnd får ny vice ordförande
Marianne Lundius, nuvarande vice ordförande, har utsetts till ny ordförande för Disciplinnämnden vid Nasdaq Stockholm.
Hundratals förskollärare saknas i Stockholm
I Stockholm, Göteborg och Malmö råder brist på förskollärare, rapporterar Sveriges Radios Ekot. Orsaken, enligt Marianne Natus på Stockholms stad, är att för få utbildas.
Läs mer om Göteborg, Malmö och Stockholm.
Veteran lämnar Vänsterpartiet
De interna striderna i Vänsterpartiet kommer allt närmare toppen. Nu lämnar tidigare EU-parlamentarikern Marianne Eriksson partiet efter 37 år - bland annat efter partiledningens konflikt med riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh, vilket Aftonbladet först rapporterade om. – Jag vill inte längre vara med och ta ansvar för det här, säger Eriksson.Partiledaren Jonas Sjöstedt duckar kritiken.
Marianne Björklund: EU ska granska fler nätjättar efter Apple
EU dömer Apple att betala tillbaka tretton miljarder euro efter att Irland erbjudit teknikjätten otillåtna skattelättnader. DN:s samhällspolitiska reporter Marianne Björklund svarar på tre frågor efter beskedet.
Läs mer om Apple, Irland och Marianne Björklund.
Marianne Björklund: EU ska granska fler nätjättar efter Apple
EU dömer Apple att betala tillbaka trettion miljoner euro efter att Irland erbjudit teknikjätten otillåtna skattelättnader. DN Ekonomis samhällspolitiska reporter Marianne Björklund svarar på tre frågor efter beskedet.
Läs mer om Apple, Irland och Marianne Björklund.
Marianne: Han sa att vi hade en hemlighet
Mina föräldrar skilde sig när jag var runt fyra år och min mamma träffade en ny man. Ganska snart började han att antasta mig. Första gången som det hände låg jag bredvid min mamma, jag tryckte mig så gott jag kunde mot henne. Tror att hon var vaken.
Norsk dominans på golfbanan
Rio de Janeiro. Först utklassade Norge Sverige i OS-handbollen. Nu är det på golfbanan som Norge är bäst. Överraskningen Marianne Skarpnord, som dessutom är ett stort handbollsfan, har medaljläge när två av de fyra rundorna i Rio är spelade.
Jag har aldrig varit bättre än nu
Vid 67 faller bilan på SVT och nu har Marianne Rundström skrivit boken Pass som ifrågasätter pensionstvånget. – Jag har aldrig varit bättre än nu. När jag befann mig mitt i glansdagarna hade jag nog minst att ge på jobbet, säger programledaren för Gomorron Sverige.
Misstänkt begärs häktad för mordförsök
En man begärs häktad misstänkt för mordförsök utanför Mariestad i måndags. Han greps när han lämnade bostaden där brottet ska ha begåtts. – Det är en man som kommit hem till en annan man och gjort sig skyldig till sådant som gör att vi har den här rubriceringen, säger åklagaren Marianne Aldn.
Läs mer om Marianne Aldn och Mariestad.
Man häktad misstänkt för försök till mord
En man begärs häktad misstänkt för mordförsök utanför Mariestad i måndags. Han greps när han lämnade bostaden där brottet ska ha begåtts. – Det är en man som kommit hem till en annan man och gjort sig skyldig till sådant som gör att vi har den här rubriceringen, säger åklagaren Marianne Aldn.
Läs mer om Marianne Aldn och Mariestad.
Birgitta Rubin: Plågsam uppgörelse med barndomens trauman
Konstnären, dramatikern och kulturskribenten Marianne Lindberg De Geer rivstartar sitt sommarprogram, minst sagt.
Marianne stoppades av SR i Sommar i P1
Marianne Lindberg De Geer fick inte ta med allt hon ville i Sommar i P1. Men radiokanalen menar att det var ett enkelt beslut. – Som konsekvens av detta tvingas jag utesluta en för mig viktig person, säger hon i programmet.
Läs mer om Sommar.
Cohens brev till avlidna flickvännen
I slutet av juli avled Marianne Ihlen, Leonard Cohens flickvän under 60-talet, som har inspirerat...
Läs mer om Marianne Ihlen.
Semesterfirare kan ha information om Emilie
18-åriga Emilie Meng har varit försvunnen i fyra veckor. Inte heller den senaste stora sökoperationen i fredags gav något, och nu börjar många av de som engagerat sig i hennes försvinnande tappa hoppet. Men för polisen återstår en sak som kan bringa klarhet i vad som hänt Emilie - semesteråtervändande som kanske vet något om försvinnandet. – Det är många som kommer hem från semestern nu och dessa kan sitta på värdefull information, säger poliskommissarie och förundersökningsledare Marianne Roed till Ekstrabladet.