Marianne

Minnesord: Alfhild Bonthron

Alfhild Bonthron, Nyköping, har avlidit i en ålder av 96 år. Hon efterlämnar döttrarna Marianne, Louise och Eva med familjer.
Läs mer om Eva, Louise, Marianne och Nyköping.

Minnesord: Svante Sedvallson

Journalisten Svante Sedvallson, Bromma, har efter en tids sjukdom avlidit 79 år gammal. Närmast anhöriga är frun Marianne Johansson, sonen Robin med familj, syskonen Ulla och Jan med familjer.
Läs mer om Bromma, Jan, Marianne Johansson, Robin och Ulla.
Partikamraternas dom mot Fridolin
Språkröret Gustav Fridolin, MP, fick bottenbetyg av tittarna efter partiledardebatten.Nu efterlyser partikamraterna tydligare ideal och visioner om framtiden för att locka tillbaka väljarna.– Det var för lite visioner, vad det är för samhälle vi vill ha. Det tror jag är avgörande, säger tidigare språkröret Marianne Samuelsson.
Läs mer om Fridolin och Marianne Samuelsson.
Profilens ilska mot Sverige: Jag känner inte igen mig
Marianne Rundström anser att något i Sverige har gått sönder.Här är den tidigare SVT-profilens känslosamma inlägg i flykting- och tiggardebatten.Vart har medkänslan med människor omkring oss tagit vägen?, skriver hon på sajten News55.
Läs mer om News55 och Sverige.

Marianne Björklund: Pristagaren visar människans irrationella beteenden

Amerikanen Richard H. Thaler tilldelas Sveriges Riksbanks pris i ekonomi till Alfred Nobels minne. DN:s Marianne Björklund svarar på tre frågor om pristagaren.
Marianne Björklund: Pristagaren visar människan irrationella beteenden
Amerikanen Richard H. Thaler tilldelas Sveriges Riksbanks pris i ekonomi till Alfred Nobels minne. DN:s Marianne Björklund svarar på tre frågor om pristagaren.
Marianne Björklund: EU-kommissionen har intensifierat granskningen av särskilda skatteavtal
Irland och EU är indragen i en miljardtvist om stödpengar till elektronikjätten Apple. DN:s Marianne Björklund svarar på tre frågor om processen.
Läs mer om Apple.
Mariannes raseri mot Postnord: Ni kan dra...
Först skickade Postnord Marianne Stathins paket till fel kommun.Sedan fick hon under lång tid vänta i den statliga postjättens telefonkö innan någon svarade – och kopplade bort henne.Nu har undersköterskan skrivit ett Facebookinlägg där hon rasar mot Postnord.– Det finns inget förtroende kvar alls för dem, säger hon.
Läs mer om Facebookinlägg och Postnord.
Minnesord: Tore Bergengren
Bankdirektör Tore Bergengren har efter en längre tids sjukdom avlidit i sitt hem i Klosters, Schweiz. Han blev 68 år och efterlämnar hustrun Marianne samt släkt och många vänner i världens alla hörn.
Läs mer om Marianne och Schweiz.
Plötsliga förvirringen under Trissvinsten i TV4
Marianne Sellberg har köpt Trisslotter i 30 år.Ändå blir det lite fel när hon ska skrapa i Nyhetsmorgon.– Men du, du har ju inte skrapat färdigt, utbrister programledaren Steffo Törnquist.
Så gick det för svensk ekonomi
Sveriges tillväxt var sämre än väntat det andra kvartalet i år. Men aktiviteten är fortsatt hög. Särskilt exporten går som tåget. DN:s Marianne Björklund förklarar vad som ligger bakom statistiken.
Karin Olsson har en ytlig konstsyn
Marianne Lindberg De Geer ger Expressens kulturchef Karin Olsson en lektion i konst.
Läs mer om Karin Olsson.
David Lindgren hyllade Marianne Rundström – gjorde succ
David Lindgren hyllade SVT-profilen Marianne Rundström under Kristallen-galan.Rundström sa upp sig från SVT tidigare i år – nu fick hon en hel sång tillägnad till sig.–Jag skulle vilja ta det här tillfället i akt och tacka en person som jag har sett upp till och som alltid funnits där för mig och alla andra. Den här sången den är till dig, Marianne, sa David Lindgren innan han började sjunga.
Minnesord: Håkan Berggren
Som tidigare meddelats har Håkan Berggren, Stockholm, avlidit i en ålder av 81 år. De närmast anhöriga är hustrun Marianne och sönerna Henrik, Andreas och Johan med familjer.
Så kan man stoppa spridningen av smittor på förskolan
Förkylningar, springmask och svinkoppor. Det finns flera sjukdomar som sprider sig i förskolemiljöer där många barn samlas på liten yta. Men det finns sätt att stoppa spridningen av smittorna, och mycket handlar om hygien, menar Marianne Bengtsson på Västra Götalandsregionens smittskyddsenhet.
Läs mer om Marianne Bengtsson.
Programledarens nya karriär efter 22 år på SVT
Efter en lång karriär på SVT sade Marianne Rundström upp sig från kanalen, efter beskedet att hon skulle bli av med sin fasta anställning vid 67 års ålder.Nu har Rundström startat en ny karriär - något hon inte trodde var möjligt.– Det är spännande att se vad man kan skapa för framtid nu, säger Marianne Rundström.
Löp hela linan ut, Lindberg De Geer!
Konstnären Marianne Lindberg De Geer har en sällsynt begåvning för drabbande uppriktighet.Lyra Koli läser hennes debutroman som blir tio gånger bättre om den läses som förklädd memoar.
Läs mer om Lindberg De Geer.
Marianne Lindberg De Geer: På drift
Tunn prosa men tidsandan griper tag. Anna Hallberg recenserar Marianne Lindberg De Geers På drift.
Stockholm en otrygg plats på 1930-talet
Att säga att otryggheten i Stockholm är ny är att romantisera äldre tider, menar Marianne Marcusdotter som minns flickors utsatthet i huvudstaden på 1930-talet – och mörka innergårdar: Mamma drabbades av engelska sjukan eftersom hon fick så lite solljus. Men uppväxten på Tunnelgatan 3 hade även ljusa stunder.
Minnesord: Håkan Berggren
Ambassadören Håkan Berggren, Stockholm, har avlidit 81 år gammal. Närmast anhöriga är hustrun Marianne och sönerna Henrik och Andreas (i äktenskapet med Anne Marie) och Johan med familjer.
Marianne Lindberg De Geer. Dålig stämning är mitt mellannamn
I romanen På drift berättar Marianne Lindberg De Geer om upprorens härliga sextiotal, som inte var så härligt för alla. Kristina Lindquist har mött henne för ett samtal om kärleken, politiken och den ständiga driften att vara krånglig.
Marianne Lindberg De Geer. Jag bojkottar Bokmässan av samma skäl som jag inte köper giftiga bananer
I romanen På drift berättar Marianne Lindberg De Geer om upprorens härliga sextiotal, som inte var så härligt för alla. Kristina Lindquist har mött henne för ett samtal om kärleken, politiken och den ständiga driften att vara krånglig.
Kungens nära vän Tore Bergengren har avlidit
Tore G. Bergengren, bankdirektör och nära vän till kungen och drottningen, har avlidit.Bergengren blev 68 år.– Drottningen ringde tidigare i dag och hon beklagade sorgen, säger änkan Marianne Bergengren till Svensk Damtidning.
Man kan inte skratta bort fascismen
Marianne Lindberg De Geer påminner om den bruna verkligheten i Europa.
Läs mer om Europa.
Stjärnorna redo för SVT-programmet
I vinter drar SVT:s Stjärnorna på slottet igång.I år möts Bosse Parnevik, Ann-Louis Hansson, Marianne Mörck, Regina Lund och Peter Jöback på slottet på Teleborgs slott.– Jag vill veta mer om Regina Lunds healing. Det har hänt mystiska saker i mitt liv som hon kanske kan förklara, säger Bosse Parnevik till TT, uppger Aftonbladet.