Marianne

Ms-sjuka Mariannes dröm blev verklighet

För 16 år sedan fick Marianne Bengtsson diagnosen ms som drastiskt förändrade hennes liv. Hästälskande Marianne förlorade en dröm - men i stället gick en ny i uppfyllelse. – Det är bättre att leva med min ms än att kämpa emot den, säger hon.
Läs mer om Marianne Bengtsson.

Waldner bjöd på en sista show

Kungen bjöd på pingisgodis in i det sista. Att 50-årige Jan-Ove Waldner förlorade sin absolut sista tävlingsmatch gjorde inget. Jublet i den fullsatta Liljeholmshallen visste inga gränser, firandet ville aldrig ta slut och vid sidan av hagen log mamma Marianne.
Assangeåklagare orubbad av FN-besked
Överåklagare Marianne Ny tänker fortsätta förundersökningen mot Julian Assange, trots FN-panelens...
Läs mer om FN-besked och Julian Assange.
Åklagaren vill förhöra Assange på ambassaden
Julian Assange anser att Sverige har förlorat. Men överåklagare Marianne Ny håller inte med. I stället ansöker hon nu om att få förhöra den våldtäktsmisstänkte på ambassaden där han befinner sig.
Läs mer om Assange, Marianne Ny och Sverige.

Assangeåklagare orubbad av FN-besked

Överåklagare Marianne Ny, som leder brottsutredningen mot Julian Assange, låter sig inte rubbas av...
Läs mer om FN-besked och Julian Assange.
Assangeåklagare orubbad av FN-besked
Överåklagare Marianne Ny, som leder brottsutredningen mot Julian Assange, låter sig inte rubbas av utlåtandet i veckan från en FN-panel som anser att Wikileaksgrundarens häktning ska hävas.
Besökte kiropraktor – blev förlamad
Marianne Andersson Green, 57, led av ryggskott och besökte en kiropraktor för att underlätta ryggsmärtan. När hon vaknade upp morgonen därpå så kunde hon inte gå. – Jag var i princip lam från midjan och ned, säger Marianne, som har anmält kiropraktorn till Inspektionen för vård och omsorg.
Läs mer om Inspektionen och Marianne.
Marianns hönor bara försvann: Konstigt
När Mariann Tunare gick ut till sin hönsgård upptäckte hon att den var helt tom. Ett tiotal hönor var puts väck – förmodligen stulna. – Får jag en förklaring om att det finns ett djur som plockar ut tio höns utan att det syns så tar jag den. Det är så jädra konstigt, säger Marianne Tunare.
Läs mer om Marianne Tunare.
Klasskamp blandat med balett i Billy Elliot
Barnen har drillats i sång och dans ända in i det sista. Nu ska Billy, Michael och Debbie äntligen få träffa publiken också när Billy Elliot har premiär på Malmö Opera. – De är makalösa, säger Marianne Mörck om dramats huvudpersoner.
Lindberg De Geer: Konsten är i fara
Marianne Lindberg De Geer ger Lena Adelsohn Liljeroth bakläxa om konststriden kring Makode Lindes utställning.
Historiska skandalen: Jag förstår ingenting
En historisk skandal rullas upp i VM i Cyclocross. Den belgiska talangen Femke van den Driessche misstänks för mekanisk doping efter att ha satt någon form av motor på sin cykel. Den holländska cykelstjärnan Marianne Vos är chockad över nyheten. – Jag förstår ingenting. Jag trodde aldrig det här skulle hända i min närhet, säger den sjufaldiga världsmästarinnan till Sporza.
Läs mer om Driessche, Femke och Sporza.
Ola-Connys rädsla efter familjetragedin
Vintern har varit tuff för Ullared-profilen Ola-Conny Wallgren, 52. Kort innan jul gick hans mamma Marianne bort i leukemi och i samma veva tog hans förhållande med särbon slut. Då Ola-Conny förlorade sin pappa i cancer för tolv år sedan och även hans syster har drabbats så finns oron över att han själv ska få den svåra sjukdomen. – Det går inte undvika att tänka på det, säger Ullaredsprofilen.
Lindberg De Geer avsäger sig ansvar för utställning
Marianne Lindberg De Geer avsäger sig allt ansvar för Makode Linde-utställningen på Kulturhuset. Jag tillåts inte längre ha någon som helst insyn skriver hon.
Konflikter bakom Lindberg De Geers uppsägning
Marianne Lindberg De Geer säger upp sig från tjänsten som konst- och designchef vid Kulturhuset Stadsteatern med omedelbar verkan. Hon riktar skarp kritik mot organisationens ledning. Dokument som DN tagit del av visar på konflikter mellan Marianne Lindberg De Geer och hennes personal.
Konflikter bakom Lindberg De Geers uppsägning
Marianne Lindberg De Geer säger upp sig från tjänsten som konst- och designchef vid Kulturhuset Stadsteatern med omedelbar verkan. Hon riktar skarp kritik mot organisationens ledning. Dokument som DN tagit del av visar på konflikter mellan Marianne Lindberg De Geer och hennes personal.
Marianne Lindberg De Geer lämnar Kulturhuset i protest
Marianne Lindberg De Geer lämnar sin tjänst som chef över Konst Design på Kulturhuset Stadsteatern. Hon gör det i protest mot ledningen skriver Expressen Kultur.
Marianne Lindberg De Geer lämnar Kulturhuset i protest
Marianne Lindberg De Geer lämnar sin tjänst som chef över Konst Design på Kulturhuset Stadsteatern med omedelbar verkan.
Lindberg De Geer säger upp sig
Marianne Lindberg De Geer säger upp sig från Kulturhuset Stadsteatern i protest, skriver...
Limpan lämnar Kulturhuset - i protest
Konst-och designchefen Marianne Lindberg De Geer säger upp sig frånKulturhuset Stadsteatern i protest mot ledningen. Karin Olsson om en institution som har en del att förklara.
Rysskylan drar in över Västsverige
Ta fram långkalsonger och pälsmössa. Nu drar rysskylan in över Västsverige. Under vissa omständigheter riskerar temperaturerna att sjunka till 20 minusgrader.– Kylan kommer stanna kvar ett bra tag, säger Marianne Aabrekk på väderinstitutet Storm.
Lennart och Ingeborg fick 76 år som gift par
RYDEBÄCK. På 1930-talet fick Lennart Ingers höra att det fanns en ny snygg lärarinna i byn. Ingeborg blev hans hustru och de fick tre barn och 76 år som gifta tillsammans. I slutet av förra året gick Lennart, 100, och Ingeborg, 103, bort med 17 dagars mellanrum. – När man har levt tillsammans med någon så länge så tror jag att lusten att leva försvinner när den ene går bort. De gjorde allt tillsammans. Jag tror inte de var ifrån varandra en enda dag från att de träffades, berättar barnen Marianne Winck och Göran Ingers.
Läs mer om Ingeborg, Lennart och Marianne Winck.
Rollatorn betyder allt för oss
Brita Pyk och Marianne Lindfors är korridorgrannar på vårdboendet Valltorp i Helsingborg. De har olika lätt att röra sig, men är eniga om en sak: Rollatorn betyder allt.
Läs mer om Helsingborg och Valltorp.
Får sparken efter Grammis-missen
Taste PR förlorar uppdraget att sköta kommunikationen för skivbolagns branschpris Grammis, rapporterar Aftonbladet. Detta sedan grundaren och ägaren Marianne Djudic i ett mejl bifogat en lista med alla vinnare.
Grammisgalan bryter samarbete efter miss
Efter missen i mejlutskicket – nu bryter Grammisgalan med pr-byrån. Jag jobbar inte längre med Grammis utan hänvisar till Ifpi Sverige, skriver Marianne Djudic i ett sms till Resume.
Grammisvinnarna kan redan vara avslöjade
Grammisvinnarna kan redan vara avslöjade. I ett mejlutskick står flera av de nominerade artisterna markerade som vinnare. Marianne Djunic på Taste PR, som skickade mejlet, hävdar att hon bara markerat sina favoriter. – Jag mår jättedåligt över det här, säger hon.
Läs mer om Taste PR.