Marianne

Wincent Friberg

Wincent Friberg, Ålstorp, har avlidit i en ålder av 87 år. Hans närmaste är hustrun Marianne, barnen Per-Olof, Jan Anders och Eva-Katrin med familjer.

Inte förvånad att Schweiz är först

boMotorjournalisten Marianne Sterner om skandalen: Man häpnar
Läs mer om Marianne Sterner och Schweiz.
De vill ta emot paret – igen: Jag hoppas
Kronprinsessan hade ett krav inför prinsessan Estelles födsel: att bli behandlad som alla andra. Nu kan förlossningsavdelningen på Karolinska universitetssjukhuset i Solna snart få ta emot kronprinsessparet på nytt. –Jag hoppas jag blir tillfrågad den här gången också, säger undersköterskan Marianne Hassel Almn.
Marianne Faithfull till Göteborg
Läs mer om Göteborg.

Marianne Faithfull till Göteborg

Den brittiska sångerskan Marianne Faithfull kommer till Sverige i höst för en spelning på...
Marianne Faithfull till Göteborg
Läs mer om Göteborg.
Mörck och Nielsen fick Git Gay-pris
Artisterna Sanna Nielsen och Marianne Mörck är årets mottagare av Git Gay-stipendiet. De får därmed...
Sanna Nielsen: Jag är glad och chockad
En var hemlig artist och den andra regisserade föreställningen. Men varken Sanna Nielsen eller Marianne Mörck hade någon aning om att de skulle få dela Git Gay-stipendiet på 100 000 kronor. – Jag trodde bara att jag skulle ner och sjunga tre låtar. Men jag är både tacksam, glad och lite chockad, säger Sanna Nielsen efter stipendieutdelningen.
Skavlan och Maria Bonnevie ska få barn
Fredrik Skavlan och Maria Bonnevie ska bli föräldrar igen. Skavlan hintade om nyheten själv på sitt Instagram-konto. – Jag kan bekräfta att han ska bli pappa, mer än så vill vi inte säga, säger kollegan Marianne Torp Kierulf till norska Dagbladet.
Föräldrar varnas efter närmanden mot barn
Efter att polisen har fått in två anmälningar om att en misstänkt pedofil närmat sig två barn i närheten av Lövgärdesskolan i Angered går nu skolans ledning ut och varnar barnens föräldrar. I ett brev till föräldrarna skriver skolans rektor att både polisen och kommunens fältgrupp kommer att öka sin närvaro runt skolan. – Eftersom personen inte är lagförd känner vi att det är viktigt att varna föräldrarna, säger Angereds stadsdelsdirektör Marianne Olsson.
Därför är alla sura på Julian Assange
Överåklagare Marianne Ny var besviken på Julian Assange när hon nyligen preskriberade tre av de fyra brott som han misstänkts för. Hon är inte ensam. Det börjar bli svårt att hitta någon som inte har anledning att hysa agg mot Wikileaks-grundaren.
Helsingborg växer: kan bli nytt rekordår
Helsingborg fortsätter att växa så det knakar. Under första halvåret ökade befolkningen med 1309 personer. Det kan mycket väl bli rekord i år, säger kommunens samhällsanalytiker Marianne Toreblad.
Läs mer om Marianne Toreblad.
Här är prinsens nya hjärtefråga
Prins Carl Philip är tillbaka, efter bröllop och smek-månad. Då riktade han fokus mot dyslexi och barnsjukdomar. – Det har att göra med många av hans intressen, säger Marianne Bernadotte som deltog vid besöket.
Läs mer om Marianne Bernadotte.
Lurades på Facebook – förlorade allting
Reklamen utlovade märkesparfym för en ynka femkrona. Marianne Hallberg, 66, nappade och beställde en flaska. Månaden efter insåg Marianne att hon hade blivit skinnad. – Jag har bara 62 kronor på mitt konto och får låna pengar för att ha råd med mat, säger hon.
Läs mer om Facebook och Marianne.
Polisens spår: En mystisk man på cykel
Efter mordnatten vaknade grannarna Lars Åkerlind och Marianne Apelgren upp med hjulspår på sina hustomter. Kvällen innan hade de båda noterat en mystisk man på mountainbike vid samma tidpunkt som den mördade kvinnan befann sig i löparspåret. I går eftermiddag lämnade de sina uppgifter till polisen som fotograferade spåren.
Läs mer om Marianne Apelgren.
Marianne Mörck är favoriten i Sommar
Marianne Mörck har det mest lyssnade sommarpratet i P1. Sångerskan placerar sig före både namn som Robin Paulsson och Kalle Moraeus. – Det är fantastiskt roligt, jag bara pratade, säger Marianne Mörck.
Sommarpraten som har lockat flest lyssnare
Kultur- och nöjesprofiler i topp när halva säsongen av Sommar i P1 har gått. Marianne Mörcks sommarprat toppar listan med en miljon lyssnare i direktsändning.
Läs mer om Sommar.
Pr-konsult: Det är svårt att förnedra Sepp Blatter ytterligare
Pengaattacken mot Sepp Blatter gör varken till eller från för Fifas varumärke. Presidentens personliga anseende kan heller inte bli så mycket värre, menar pr-konsulten Marianne Djudic. Han är redan så förnedrad, säger hon.
Läs mer om Marianne Djudic och Sepp Blatter.
Det har varit mycket nedskärningar
Trots vetskapen om att äldrevården går på knäna ska värdighetsgarantin vara kvar. Marianne Eriksson (S) menar att det ska bli stopp på nedskärningarna och att nya satsningar utlovas. – Vi måste se till de boendes individuella behov, och det kommer vi att få resurser till, säger omsorgsnämndens ordförande till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Tidlös – och märklig – skilsmässoscen
Det är tredje avsnittet i Scener ur ett äktenskap från 1973. Kvällen är sen. Marianne har nästan somnat i familjens sommarhus. Det har inte varit något på tv. Hon har papiljotter i håret. Barnens sover i rummet intill.
Läs mer om Scener.
MS-sjuka Marianne fick bada liggande
När MS-sjuka Marianne Franzn skulle ta sig ett dopp på Karlskrona kommuns enda handikappanpassade badplats, Dragsöbadet, visade det sig att liften var trasig. Det slutade med att Marianne Franzn fick bada med hjälp av en matvagn. – Jag blev så arg, säger hon.
Mörck ger ljus
Marianne MörckSångare och skådespelerska
Mörck ger ljus
Marianne MörckSångare och skådespelerska
Bred artist med stort djup
Marianne Mörck, sångare, skådespelare och regissör, fick av sin mamma höra men vad skulle folk säga om du bara skulle sjunga. 50 år senare har hon fortfarande inte slutat.
Hon har slitit men är ändå tämligen okänd
Hon har slitit på musikteaterscener i snart ett halvt sekel men är tämligen okänd i de bredare folklagren. Det skulle till en liten biroll i Wallanderfilmerna för att bli kändis runtom i Europa. Sådant är operasångerskan Marianne Mörcks öde.
Läs mer om Europa och Wallanderfilmerna.