Marianne

Varning: Aleppo nära humanitär katastrof

En flygattack mot ett sjukhus ska ha dödat minst 14 personer, varav en av de allra sista barnläkarna i staden. Enligt uppgifter från syriska aktivister ska 61 personer ha omkommit bara det närmaste dygnet. Röda korset varnar att norra delen av Aleppo är på väg mot en humanitär katastrof. – Attackera inte sjukhus, använd inte vapen som kan orsaka utbredd skada. Annars kommer Aleppo komma ännu närmre gränsen till humanitär katastrof, säger Marianne Gasser som leder Röda korsets arbete på plats i Aleppo.
Läs mer om Aleppo, Marianne Gasser och Röda.

Ulla, 65, kämpar för Pistorius upprättelse

En namninsamling till stöd för morddömde Oscar Pistorius fanns på plats utanför rätten i Pretoria i dag. Uppskriven på listan fanns svenska Ulla Marianne Hertze, 65. Hon har blivit en nätaktivist med målet att ge den skandalomsusade idrottaren upprättelse. – Jag ser det inte som att jag försvarar en mördare. Jag försvarar en människa som har begått ett jättestort misstag, säger Hertze.
Åklagaren: Fortsätt hålla Assange häktad
Nu fortsätter det trassliga fallet med Julian Assange. Wikileaksgrundarens advokater har begärt att häktningsbeslutet ska hävas – men åklagare Marianne Ny går emot ännu en gång. Julian Assange är fortfarande på sannolika skäl misstänkt för ett allvarligt brott och flyktfaran består, står det i ett yttrande från Åklagarmyndigheten.
Misstänkt övergrepp av hemtjänstpersonal
En brukare ska ha utsatts för ett sexuellt övergrepp av en som jobbade inom hemtjänsten på Östermalm. Händelsen polisanmäldes och nu har det också anmälts till Inspektionen för vård och omsorg. – Det är naturligtvis förskräckligt, säger avdelningschefen för äldreomsorgen på Östermalm, Marianne Snell.

Dansk familjetragedi – man och kvinna döda

En man och en kvinna har hittats döda i ett hus i Randers. Det tyder på att det rör sig om en familjetragedi, där mannen dödat kvinnan och sedan tagit sitt liv. – Två människor döda i ett hus, det måste vara en familjetragedi, säger presskoordinator Marianne Morgen vid Östjyllands polisen till BT.
Läs mer om Marianne Morgen.
Marianne, 101, och Ingela, 52, är bästa vänner
Deras vänskap visar att ålder bara är en siffra. Ingela Svensson, 52, och Marianne Bolling, 101, ställer upp för varandra i vått och torrt. –Ibland när jag går på skumma gator här hemma i Malmö kan jag ringa henne och fråga kan vi gå här tillsammans?, säger Ingela.
Läs mer om Ingela, Malmö och Marianne Bolling.
ECB-beslut kan göra det billigare för bolånekunder
Europeiska centralbanken, ECB, sänker sin styrränta till 0,00. Inlåningsräntan sänks till- 0.40 procent.Åtgärderna kan leda till att lägre ränta för svenska bolånekunder, enligt DN:s ekonomireporter Marianne Björklund.
Läs mer om ECB och Marianne Björklund.
EU-förslag: Samma lön för arbetare från olika länder
Utstationerade arbetare ska ha samma löner som lokala arbetare. Däremot följer sociala avgifter hemlandets regler om utstationeringen är kortare än två år. Det föreslog EU:s sysselsättningskommissionär Marianne Thyssen vid en presskonferens i Strasbourg.
Läs mer om Marianne Thyssen och Strasbourg.
Prognosen: Så blir Vasaloppsvädret
I fjol var det brist på snö under Vasaloppet. När första helgen i mars närmar sig kan förutsättningarna bli de omvända i år. Prognoserna visar på att skidåkarna under Vasaloppet kan komma att få pulsa fram i djup snö. – Det är tidiga prognoser, men det ser ut att kunna bli en hel del snö, säger Marianne Aabrekk, meteorolog på Storm.
Ms-sjuka Mariannes dröm blev verklighet
För 16 år sedan fick Marianne Bengtsson diagnosen ms som drastiskt förändrade hennes liv. Hästälskande Marianne förlorade en dröm - men i stället gick en ny i uppfyllelse. – Det är bättre att leva med min ms än att kämpa emot den, säger hon.
Läs mer om Marianne Bengtsson.
Waldner bjöd på en sista show
Kungen bjöd på pingisgodis in i det sista. Att 50-årige Jan-Ove Waldner förlorade sin absolut sista tävlingsmatch gjorde inget. Jublet i den fullsatta Liljeholmshallen visste inga gränser, firandet ville aldrig ta slut och vid sidan av hagen log mamma Marianne.
Assangeåklagare orubbad av FN-besked
Överåklagare Marianne Ny tänker fortsätta förundersökningen mot Julian Assange, trots FN-panelens...
Läs mer om FN-besked och Julian Assange.
Åklagaren vill förhöra Assange på ambassaden
Julian Assange anser att Sverige har förlorat. Men överåklagare Marianne Ny håller inte med. I stället ansöker hon nu om att få förhöra den våldtäktsmisstänkte på ambassaden där han befinner sig.
Läs mer om Assange, Marianne Ny och Sverige.
Assangeåklagare orubbad av FN-besked
Överåklagare Marianne Ny, som leder brottsutredningen mot Julian Assange, låter sig inte rubbas av...
Läs mer om FN-besked och Julian Assange.
Assangeåklagare orubbad av FN-besked
Överåklagare Marianne Ny, som leder brottsutredningen mot Julian Assange, låter sig inte rubbas av utlåtandet i veckan från en FN-panel som anser att Wikileaksgrundarens häktning ska hävas.
Besökte kiropraktor – blev förlamad
Marianne Andersson Green, 57, led av ryggskott och besökte en kiropraktor för att underlätta ryggsmärtan. När hon vaknade upp morgonen därpå så kunde hon inte gå. – Jag var i princip lam från midjan och ned, säger Marianne, som har anmält kiropraktorn till Inspektionen för vård och omsorg.
Läs mer om Inspektionen och Marianne.
Marianns hönor bara försvann: Konstigt
När Mariann Tunare gick ut till sin hönsgård upptäckte hon att den var helt tom. Ett tiotal hönor var puts väck – förmodligen stulna. – Får jag en förklaring om att det finns ett djur som plockar ut tio höns utan att det syns så tar jag den. Det är så jädra konstigt, säger Marianne Tunare.
Läs mer om Marianne Tunare.
Klasskamp blandat med balett i Billy Elliot
Barnen har drillats i sång och dans ända in i det sista. Nu ska Billy, Michael och Debbie äntligen få träffa publiken också när Billy Elliot har premiär på Malmö Opera. – De är makalösa, säger Marianne Mörck om dramats huvudpersoner.
Lindberg De Geer: Konsten är i fara
Marianne Lindberg De Geer ger Lena Adelsohn Liljeroth bakläxa om konststriden kring Makode Lindes utställning.
Historiska skandalen: Jag förstår ingenting
En historisk skandal rullas upp i VM i Cyclocross. Den belgiska talangen Femke van den Driessche misstänks för mekanisk doping efter att ha satt någon form av motor på sin cykel. Den holländska cykelstjärnan Marianne Vos är chockad över nyheten. – Jag förstår ingenting. Jag trodde aldrig det här skulle hända i min närhet, säger den sjufaldiga världsmästarinnan till Sporza.
Läs mer om Driessche, Femke och Sporza.
Ola-Connys rädsla efter familjetragedin
Vintern har varit tuff för Ullared-profilen Ola-Conny Wallgren, 52. Kort innan jul gick hans mamma Marianne bort i leukemi och i samma veva tog hans förhållande med särbon slut. Då Ola-Conny förlorade sin pappa i cancer för tolv år sedan och även hans syster har drabbats så finns oron över att han själv ska få den svåra sjukdomen. – Det går inte undvika att tänka på det, säger Ullaredsprofilen.
Lindberg De Geer avsäger sig ansvar för utställning
Marianne Lindberg De Geer avsäger sig allt ansvar för Makode Linde-utställningen på Kulturhuset. Jag tillåts inte längre ha någon som helst insyn skriver hon.
Konflikter bakom Lindberg De Geers uppsägning
Marianne Lindberg De Geer säger upp sig från tjänsten som konst- och designchef vid Kulturhuset Stadsteatern med omedelbar verkan. Hon riktar skarp kritik mot organisationens ledning. Dokument som DN tagit del av visar på konflikter mellan Marianne Lindberg De Geer och hennes personal.
Konflikter bakom Lindberg De Geers uppsägning
Marianne Lindberg De Geer säger upp sig från tjänsten som konst- och designchef vid Kulturhuset Stadsteatern med omedelbar verkan. Hon riktar skarp kritik mot organisationens ledning. Dokument som DN tagit del av visar på konflikter mellan Marianne Lindberg De Geer och hennes personal.
Marianne Lindberg De Geer lämnar Kulturhuset i protest
Marianne Lindberg De Geer lämnar sin tjänst som chef över Konst Design på Kulturhuset Stadsteatern. Hon gör det i protest mot ledningen skriver Expressen Kultur.