Marianne

Marianne: Han sa att vi hade en hemlighet

Mina föräldrar skilde sig när jag var runt fyra år och min mamma träffade en ny man. Ganska snart började han att antasta mig. Första gången som det hände låg jag bredvid min mamma, jag tryckte mig så gott jag kunde mot henne. Tror att hon var vaken.

Norsk dominans på golfbanan

Rio de Janeiro. Först utklassade Norge Sverige i OS-handbollen. Nu är det på golfbanan som Norge är bäst. Överraskningen Marianne Skarpnord, som dessutom är ett stort handbollsfan, har medaljläge när två av de fyra rundorna i Rio är spelade.
Jag har aldrig varit bättre än nu
Vid 67 faller bilan på SVT och nu har Marianne Rundström skrivit boken Pass som ifrågasätter pensionstvånget. – Jag har aldrig varit bättre än nu. När jag befann mig mitt i glansdagarna hade jag nog minst att ge på jobbet, säger programledaren för Gomorron Sverige.
Misstänkt begärs häktad för mordförsök
En man begärs häktad misstänkt för mordförsök utanför Mariestad i måndags. Han greps när han lämnade bostaden där brottet ska ha begåtts. – Det är en man som kommit hem till en annan man och gjort sig skyldig till sådant som gör att vi har den här rubriceringen, säger åklagaren Marianne Aldn.
Läs mer om Marianne Aldn och Mariestad.

Man häktad misstänkt för försök till mord

En man begärs häktad misstänkt för mordförsök utanför Mariestad i måndags. Han greps när han lämnade bostaden där brottet ska ha begåtts. – Det är en man som kommit hem till en annan man och gjort sig skyldig till sådant som gör att vi har den här rubriceringen, säger åklagaren Marianne Aldn.
Läs mer om Marianne Aldn och Mariestad.
Birgitta Rubin: Plågsam uppgörelse med barndomens trauman
Konstnären, dramatikern och kulturskribenten Marianne Lindberg De Geer rivstartar sitt sommarprogram, minst sagt.
Marianne stoppades av SR i Sommar i P1
Marianne Lindberg De Geer fick inte ta med allt hon ville i Sommar i P1. Men radiokanalen menar att det var ett enkelt beslut. – Som konsekvens av detta tvingas jag utesluta en för mig viktig person, säger hon i programmet.
Läs mer om Sommar.
Cohens brev till avlidna flickvännen
I slutet av juli avled Marianne Ihlen, Leonard Cohens flickvän under 60-talet, som har inspirerat...
Läs mer om Marianne Ihlen.
Semesterfirare kan ha information om Emilie
18-åriga Emilie Meng har varit försvunnen i fyra veckor. Inte heller den senaste stora sökoperationen i fredags gav något, och nu börjar många av de som engagerat sig i hennes försvinnande tappa hoppet. Men för polisen återstår en sak som kan bringa klarhet i vad som hänt Emilie - semesteråtervändande som kanske vet något om försvinnandet. – Det är många som kommer hem från semestern nu och dessa kan sitta på värdefull information, säger poliskommissarie och förundersökningsledare Marianne Roed till Ekstrabladet.
Emilie försvunnen på sin egen födelsedag
I dag fyller Emilie Meng 18 år. Men det blir inget roligt firande för familjen. Efter tre veckor är flickan fortfarande spårlöst försvunnen. – Vi har dessvärre inget nytt i sökandet, säger förundersökningsledare Marianne Roed till Ekstrabladet.
Kvinnan i Cohens låt har avlidit
1967 sjöng Leonard Cohen So long, Marianne. Nu har den norska kvinnan som låten handlar om,...
Läs mer om Leonard Cohen So och Marianne.
17-åriga Emilie har varit försvunnen i 18 dagar
Tidigt på morgonen den 10 juli sa 17-åriga Emilie Meng hej då till vännerna på Korsør Station – sedan dess är hon försvunnen. Men trots att tipsen strömmar in till polisen finns inga nya spår efter 17-åringen. – Jag ser hellre att folk ringer en gång för mycket än en gång för lite, säger polisens förundersökningsledare Marianne Roed till Ekstrabladet.
Johansson hängde inte med Vos
Nederländskan Marianne Vos vann den femte av sju etapper i Thüringen runt i en spurt mellan åtta...
Läs mer om Thüringen.
Emilie, 17, har varit försvunnen i nio dygn
I nio dygn har 17-åriga Emilie Meng från danska Korsør varit försvunnen. Polisen tror inte längre att flickan försvunnit av egen fri vilja. – Vi arbetar nu utifrån att det kan ha inträffat en olycka eller något kriminellt, säger Marianne Roed vid Sydsjällands polis till Ekstra Bladet.
Emma Johansson etapptvåa
Emma Johansson fortsätter att cykla bra i Thüringen runt i Tyskland. Svenskan kom tvåa på den tredje etappen, bara slagen av Marianne Vos, Nederländerna.
Johansson med i täten i Thüringen
Den flygande nederländskan Marianne Vos var snabbast i spurten och vann den första etappen i cykeltävlingen Thüringen runt. Emma Johansson var en sekund efter på elfte plats.
Läs mer om Thüringen.
Johansson med i täten i Thüringen
Den flygande nederländskan Marianne Vos var snabbast i spurten och vann den första etappen i...
Läs mer om Thüringen.
Rosengårds varma gest för välgörenhet
Spelarna i FC Rosengård har donerat tröjor och skor till hjälporganisationen Lions på Limhamn. – Jag frågade om jag kunde få en tröja av Marta, säger Marianne Pennsäter som är engagerad i Lions på Limhamn. Och hon fick mer än så.
Nytt oväder på väg in – kraftigt regn väntas
Midsommaraftonen blev en solig historia med varma temperaturer i hela landet. Kvällen bjöd dock på åska - nu varnar metrologerna för att ett nytt oväder är på väg in från Danmark. – Det har ganska precis startat med kraftigt regn i centrala Götaland, säger Marianne Aabrekk, meteorolog vid Storm Geo.
Man häktad för flera Göteborgs-bränder
En man i 50-årsåldern har häktats, misstänkt för att under torsdagsmorgonen ha anlagt flera bränder i Göteborg. – Han erkänner att han gjort sig skyldig till brottsliga gärningar, säger mannens advokat, Marianne Andersson, som företräder den misstänkte mordbrännaren mot hans vilja.
Glassigt värre! Och så länge stannar värmen
Försommaren blir fortsatt varm och skön även om de tropiska temperaturerna sjunker. Allra finast väder får södra halvan av landet. – Det är massor av varmluft kvar över ett stort område, säger meteorolog Marianne Aabrekk på vädertjänsten Storm.
Läs mer om Marianne Aabrekk och Storm.
Mopedbilen är den nya statusprylen för unga
Mopedbilen är den nya statusprylen bland ungdomar. På Äppelviksskolan i Bromma har mopedbilarna - som kan kosta uppåt 200 000 – blivit så populära att det är svårt för lärarna att hitta parkeringsplats, rapporterar Bromma Tidning. –Men min och mina kollegers första reaktion var framför allt hur dåligt många körde, säger Marianne Ekengren, biträdande rektor, till Bromma Tidning.
Krisen långt ifrån över för Grekland
Tidigt på onsdagsmorgonen beslutade euroområdets finansministrar att betala ut 10,3 miljarder euro, 95 miljarder kronor, till Grekland. DN:s Marianne Björklund svarar på tre frågor om nyheten.
Läs mer om Grekland.
Marianne Vos uttagen till OS i Rio – till slut
Marianne Vos meddelar att hon är redo för OS i Rio. Den regerande olympiska mästaren har dragits med skadeproblem – men är nu uttagen i den holländska truppen. Vos har varit en av Emma Johanssons stora konkurrenter genom karriären.
Läs mer om Rio.