Marianne


Larsson: Alla är trötta på cirkus Assange

Den brittiska regeringen har tröttnat på cirkusen kring Julian Assange. Budskapet från Storbritanniens vice utrikesminister till överåklagare Marianne Ny kunde inte vara tydligare. Res till London, för Guds skull!

Assange-åklagare välkommen i London

Den brittiska regeringen skulle gärna se att den svenska åklagaren kommer till London för att förhöra Julian Assange, säger biträdande utrikesministern Hugo Swire. Men Marianne Ny meddelar att processen i Sverige fortsätter.

Välkomar Ny för Assange-förhör

Sexbrottsmisstänkte Wikileaks-grundaren Julian Assange håller sig fortfarande undan rättvisan på Ecuadors ambassad i London. Nu säger den brittiska regeringen att man skulle välkomna att åklagare Marianne Ny kom och höll förhör med honom i London, rapporterar DN.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Storbritannien välkomnar Assange-åklagare

Den brittiska regeringen skulle välkomna om överåklagare Marianne Ny reste till London för att hålla förhör med Wikileaks grundare Julian Assange på Ecuadors ambassad. Det sade den biträdande utrikesministern Hugo Swire på tisdagen.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:

Ovädret är inte över – varning för mer regn

Regnet har vräkt ner över Västsverige under natten mot lördag - och än är det värsta inte över. I Strömstad får boende evakueras. Klass 2-varningen ligger kvar och stora regnmängder är att vänta i Västsverige under förmiddagen - sedan drar sig ovädersfronten österut och ruskvädret väntas drabba stora delar av landet. – Det blir kraftiga skurar på kort tid, säger Marianne Aabrekk, meteorolog vid vädertjänsten Storm. Och hos räddningstjänsten har larmen om översvämningar kommit in under lördagsmorgonen. Dessutom påverkas både bil- och t

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
SMHI varnar: Risk för översvämningar i väst

Det blir en blöt helg i Västsverige. SMHI har utfärdat en klass 2-varning för stora regnmängder och höga vattenflöden i Västra Götaland, Bohuslän och Göteborg. Då varnar meteorologerna för översvämningar. – Det är en deprimerande varning. Man får passa på att ta bort saker från platser som kan bli ödelagda, säger Marianne Aabrek, meteorolog på Storm. Redan på fredagsmorgonen började besvären i Sotenäs – men kulmen nås i helgen.

Lindberg De Geer: Helt enligt uppdrag

Replik på repliken: Marianne Lindberg De Geer är inte nöjd med svaret.

Ingela Lind: Anfall är hennes enda försvar

Ingela Lind bemöter Marianne Lindberg De Geers anklagelser om bristande integritet.

I kakburkens djup

Marianne Lindberg De Geer om integritet i konstvärlden.

Åsa Avdic till Gomorron Sverige

Programledaren Åsa Avdic lämnar konsumentprogrammet Plus för att göra morgon-tv. I vår blir hon en av fem ordinarie programledare för Gomorron Sverige - de övriga är Marianne Rundström, Lotta Bouvin, Hiba Daniel och Alexander Norn.

Åsa Avdic till Gomorron Sverige

Programledaren Åsa Avdic lämnar konsumentprogrammet Plus för att göra morgon-tv. I vår blir hon en av fem ordinarie programledare för Gomorron Sverige - de övriga är Marianne Rundström, Lotta Bouvin, Hiba Daniel och Alexander Norn. Att bli en av de fasta programledarna på 'Gomorron Sverige' är ett drömjobb för mig, som ursprungligen kommer från radion och älskar direktsändningar.

Var ska du stå staty, Percy?

En staty av Percy Nilsson föreslog driftiga Marianne Pennsäter från Bunkeflostrand i onsdagens Sydsvenskan. SjälvvarPercy i Spanien och spelade golf, helt ovetande.

Vill hylla Percy Nilsson – med en staty i Malmö

Percy Nilssons Min sanning i SVT gick rakt in i Marianne Pennsäters hjärta. Nu vill hon hylla byggmästaren med en staty och en fond för barn med läs- och skrivsvårigheter. – Han är väl värd en staty i Malmö för allt han har gjort, säger Marianne Pennsäter, 75.

Tidigare toppnyhet hos Sydsvenskan:
Marianne Pennsäter startar insamling för jättestaty av Percy Nilsson

– Varför ska man ha en staty när man är död, undrar Marianne Pennsäter och öppnar ett bankkonto i morgon.

Moström och Limpar i Det största äventyret

Det stora äventyret kommer tillbaka i TV4 senare i höst. Inspelningarna pågår just nu och den här gången deltar fotbollsspelarna Malin Moström och Anders Limpar, curlingspelaren Anna Le Moine, friidrottarna Sven Nylander och Linus Thörnblad, handbollsspelaren Per Carln, bandyspelaren Pelle Fosshaug, cyklisten Marianne Berglund, kanotisten Susanne Gunnarsson och roddaren Lassi Karonen.

Moström och Limpar i Det största äventyret

Det stora äventyret kommer tillbaka i TV4 senare i höst. Inspelningarna pågår just nu och den här gången deltar fotbollsspelarna Malin Moström och Anders Limpar, curlingspelaren Anna Le Moine, friidrottarna Sven Nylander och Linus Thörnblad, handbollsspelaren Per Carln, bandyspelaren Pelle Fosshaug, cyklisten Marianne Berglund, kanotisten Susanne Gunnarsson och roddaren Lassi Karonen.

Emma Johansson redo för VM-smärtan

VM-tävlingen i Toscana för ett år sedan var stenhård. När suveräna Marianne Vos attackerade i den sista uppförsbacken var det bara Emma Johansson och italienskan Rossella Ratto som orkade hänga med.

Emma Johansson redo för VM-smärtan

VM-tävlingen i Toscana för ett år sedan var stenhård. När suveräna Marianne Vos attackerade i den...

Läs mer om Toscana och VM-smärtan.
Tuff sommar för personalen på förlossningen

På Kvinnokliniken har personalen länge fått täcka upp för varandra. - Det finns inte tillgång till vikarier, säger Marianne Orrheim-Blomberg, vårdenhetschef på förlossningen och BB.

Bridgeresultat

SPRF Sundskronan 14 09 231 Ann-Marie Johansson-Sonja SjölandBörje Lindqvist-Leif Nilsson 753 Anna Johansson-Sven Isaksson 684 Brita Bresky-Gert Henriksson 675 Alva Lindqvist-Marianne Andersson 656 Maud Åstrand-Leif Sjöland 647 Marianne Bandelin-Sven Rasmusson 468 Brita Henriksson-Gulli Häggberg 44Medel 63

Regnoväder avslöjade kopparstöld

Under det svåra regnovädret i Malmö för tre veckor sedan fuktskadades en vägg i Arlövs kyrka i Burlövs kommun. När man sökte orsaken visade sig att 15 kvadratmeter koppartak hade stulits och fraktats bort. Man har ingen aning om när tjuvarna slog till. — Det kan ha skett redan i somras, säger Marianne Oden, administrativ chef i Burlövs församling, till Skånska Dagbladet.

Kronoberg vill anställa danska sjukskötare

Bristen på sjuksköterskor är stor i Ljungby kommun och på medicinkliniken är nästan var tredje tjänst vakant. Nu tänker lanstinget Kronoberg försöka rekrytera personal på en mässa i Danmark. – Vi hoppas kunna få napp där, säger Marianne Johansson Hellström, landstinget personaldirektör, till Smålandsposten.

Åklagarna: Assange kvar i häkte

Åklagarna anser att häktningsbeslutet om Julian Assange ska kvarstå, enligt ett yttrande till hovrätten. Det finns fortfarande sannolika skäl för att Assange har begått brotten och flyktfaran är lika stor, anser överåklagare Marianne Ny och vice chefsåklagare Ingrid Isgren.

Åklagarna: Assange kvar i häkte

Åklagarna anser att häktningsbeslutet om Julian Assange ska kvarstå, enligt ett yttrande till hovrätten. Det finns fortfarande sannolika skäl för att Assange har begått brotten och flyktfaran är lika stor, anser överåklagare Marianne Ny och vice chefsåklagare Ingrid Isgren. Tingsrätten beslutade i juli att den våldtäktsmisstänkte Assange ska vara fortsatt häktad i sin frånvaro, vilket överklagades till hovrätten.

Filmvisning på Råå museum

Sommarsäsongen avslutas med det danska lustspelet om ångaren Martha och hennes besättning. Filmen startar kl. 15. Vi bjuder på kaffe kl. 14-16. Välkomna! Marianne Wittgren

Läs mer om Martha och Råå.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09