Marianne

Geir Gulliksens exfru: Jag känner mig utlämnad

Den norske författaren Geir Gulliksens Berättelse om ett äktenskap har mötts av idel hyllningar både i sitt hemland och i Sverige. Nu skriver Gulliksens exfru Marianne Bang Hansen i Aftenposten: Romanen innehåller detaljer som hämtats från vårt samliv.

Kurt Hamrin drabbad av stroke

Kurt Hamrin, en av svensk fotbolls största profiler genom tiderna, vårdas på sjukhus i hemstaden Florens efter en stroke. – Han kan inte gå, men han har börjat röra armarna, säger Hamrins hustru Marianne till Expressen.
Läs mer om Expressen och Marianne.
Hamrin på sjukhus – drabbad av en stroke
Fotbollslegendaren Kurt Hamrin ligger på sjukhus. Hjälten återhämtar sig efter sviterna från en stroke. – Han kan inte gå, men han har börjat röra armarna, säger Hamrins hustru Marianne.
Läs mer om Marianne.
Jonsson fördes akut till rättspsyk flera gånger
Under sina fängelsestraff har Martin Jonsson, 33, vid upprepade tillfällen fått föras akut till rättspsykiatrin, visar Expressen granskning. Han uppger sig ha vanföreställningar och se människor som inte finns – innan han slog ihjäl Lotta Rudholm, som blev 41 år, säger Jonsson att han hade en man i sin lägenhet. Men enligt den stora rättspsykiatriska undersökningen led han inte av en allvarlig psykisk störning under dödsmisshandeln. – I cirka 80 till 85 procent av fallen så är vi väldigt säkra, för det är ganska enkelt att göra den här bedömningen, säg

Vidrig populism i svaret till Riksteatern

Det ingår i konstnärsskapet att låta vissa projekt gå i graven. Marianne Lindberg De Geer hyllar teaterchefen som stoppade pjäsen Främling.
Läs mer om Främling och Riksteatern.
Ingen vill ta ansvar för omstridd anställning
Ingen vill kännas vid att de anställt den nya projektledaren i Angered som fått en högre lön än personalchefen själv. Ingen säger sig heller veta vem som förhandlade fram månadslönen på 60 000 kronor som betalades ut i månadsskiftet. Men projektledaren själv säger att allt startade med en lunch på Blå Stället i Angered med stadsdelsdirektören Marianne Olsson personligen - hennes tidigare kollega.
Erfaren domare ska straffa börsens busar
Det krävs ett rejält fruntimmer med kraft i nyporna för att hålla ordning på Stockholmsbörsen. Nu tar före detta ordföranden i Högsta domstolen Marianne Lundius över som ordförande i börsens disciplinnämnd.
Läs mer om Högsta och Stockholmsbörsen.
Låtskrivaren bakom Tobacco Road död
John D. Loudermilk, som skrev hits som Tobacco Road och Indian reservation, har dött, 82 år gammal. Artister som Marianne Faithfull, Eric Burdon, Marilyn Manson och Everly Brothers har spelat in hans låtar.
Utredningen dröjde – bevis kan vara borta
Eva Sterlings dotter ofredades på bussen i Göteborg. Händelsen polisanmäldes - men anmälan lades ner redan nästa dag. Nu har polisen ändrat sig och startat en förundersökning – men bevis kan ha försvunnit. – Jag tycker att det är jättebra. Jag blev chockad när utredningen lades ner, det handlar ju om ett barn, säger Eva. – Den första förundersökningsledaren ansåg att det inte fanns några spaningsuppslag, säger Marianne Karstorp, ny förundersökningsledare.
Läs mer om Eva, Göteborg och Marianne Karstorp.
Nu bryter kommunen med omtalad konsult
Chefen betalade 380 000 kronor extra till en konsult hon har band till privat. Nu bryter Angereds stadsdelsförvaltning samarbetet - med konsulten. – Det kändes inte genomförbart, säger stadsdelsdirektören Marianne Olsson.
Läs mer om Marianne Olsson.
Ifrågasatt konsult anlitas fortfarande
Den konsult som utreds för att ha haft en allt för nära relation till en chef i Angereds stadsdelsförvaltning anlitas fortfarande som om ingenting har hänt. Senare i veckan är konsulten inkallad för att genomföra en utbildning för chefer i förvaltningen. –Det är mitt beslut, säger stadsdelsdirektören Marianne Olsson. Samtidigt oroas personalen över känsliga personalfrågor som chefen och konsulten diskuterat enligt mejlväxling som GT tagit del av.
Läs mer om Marianne Olsson.
Strålande nyheter – soligt hela veckan
Det vackra septembervädret ser ut att hålla i sig. Den kommande veckan väntas strålande väder i nästan hela landet. – Det ser ut som att ett högtryck kommer att dominera och vi väntar mycket sol i veckan, säger Marianne Aabrekk, metereolog på väderinstitutet Storm.
Läs mer om Marianne Aabrekk och Storm.
Pension som straff
Olle Svenning om Marianne Rundströms bok om de ovilliga pensionärerna
Assange: Ny vill påverka hovrätten
Julian Assange är kritisk till att åklagare Marianne Ny i går höll en pressträff – utan några...
Läs mer om Marianne Ny.
14.00: Hur går det i Assange-utredningen?
Åklagarna Marianne Ny och Ingrid Isgren berättar hur det går med förundersökningen om Julian Assange. Presskonferensen startar klockan 14. Följ pressträffen här!
Assange om åklagaren: Är en hemsk person
Efter sex år på flykt från den svenska rättvisan gör våldtäktsmisstänkte Julian Assange ett häftigt utfall mot överåklagare Marianne Ny som leder utredningen. – Hon är en hemsk person, säger han till Uppdrag granskning.
Åldringsfientligheten breder ut sig i Sverige
Marianne Rundström berättar om hur 65-plussarnas kompetens går förlorad i ungdomskultens Sverige. Ulrika Knutson undrar hur länge landet med Europas friskaste pensionärer kan fortsätta att utestänga dem från samhället.
Läs mer om Sverige.
Tusentals gör uppror mot sjukvårdskrisen
Sjukvårdskrisen fortsätter.Tusentals vårdanställda mobiliserar sig för landsomfattande demonstrationer under söndagen – för en bättre vård.– Krisen är stor, den är mycket stor, säger Marianne Stathin, ordförande för Yrkesföreningen Sveriges undersköterskor & specialistundersköterskor, som är medarrangör till demonstrationerna.
Läs mer om Marianne Stathin.
Börsens disciplinnämnd får ny vice ordförande
Marianne Lundius, nuvarande vice ordförande, har utsetts till ny ordförande för Disciplinnämnden vid Nasdaq Stockholm.
Hundratals förskollärare saknas i Stockholm
I Stockholm, Göteborg och Malmö råder brist på förskollärare, rapporterar Sveriges Radios Ekot. Orsaken, enligt Marianne Natus på Stockholms stad, är att för få utbildas.
Läs mer om Göteborg, Malmö och Stockholm.
Veteran lämnar Vänsterpartiet
De interna striderna i Vänsterpartiet kommer allt närmare toppen. Nu lämnar tidigare EU-parlamentarikern Marianne Eriksson partiet efter 37 år - bland annat efter partiledningens konflikt med riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh, vilket Aftonbladet först rapporterade om. – Jag vill inte längre vara med och ta ansvar för det här, säger Eriksson.Partiledaren Jonas Sjöstedt duckar kritiken.
Marianne Björklund: EU ska granska fler nätjättar efter Apple
EU dömer Apple att betala tillbaka tretton miljarder euro efter att Irland erbjudit teknikjätten otillåtna skattelättnader. DN:s samhällspolitiska reporter Marianne Björklund svarar på tre frågor efter beskedet.
Läs mer om Apple, Irland och Marianne Björklund.
Marianne Björklund: EU ska granska fler nätjättar efter Apple
EU dömer Apple att betala tillbaka trettion miljoner euro efter att Irland erbjudit teknikjätten otillåtna skattelättnader. DN Ekonomis samhällspolitiska reporter Marianne Björklund svarar på tre frågor efter beskedet.
Läs mer om Apple, Irland och Marianne Björklund.
Marianne: Han sa att vi hade en hemlighet
Mina föräldrar skilde sig när jag var runt fyra år och min mamma träffade en ny man. Ganska snart började han att antasta mig. Första gången som det hände låg jag bredvid min mamma, jag tryckte mig så gott jag kunde mot henne. Tror att hon var vaken.
Norsk dominans på golfbanan
Rio de Janeiro. Först utklassade Norge Sverige i OS-handbollen. Nu är det på golfbanan som Norge är bäst. Överraskningen Marianne Skarpnord, som dessutom är ett stort handbollsfan, har medaljläge när två av de fyra rundorna i Rio är spelade.