Marianne

Minnesord: Marianne Kärrholm

Marianne Kärrholm, Göteborg, professor emerita vid Chalmers tekniska högskola, har avlidit i en ålder av 96 år. Närmast anhöriga är barnen Helena, Johan och Pia med familjer.
Läs mer om Göteborg, Helena, Johan och Pia.

Våldtäkter fortsatt svåra att bevisa

Något fler fällda våldtäktsmän – men den nya samtyckeslagen innebär ingen dramatisk förändring, enligt åklagarna. – Våldtäkter kommer fortfarande att vara svåra att bevisa, säger överåklagare Marianne Ny.
Läs mer om Marianne Ny.
Polisen utreds efter dödsfallet i Sävsjö
Inrikes. Chefsåklagare Marianne Nordström har inlett en förundersökning om polisens insats i samband med dödsfallet i Sävsjö i slutet av februari, då en kvinna miste livet efter att ha gått ut i kylan med sina två barn,
Läs mer om Sävsjö.
Polisen utreds efter dödsfallet i Sävsjö
Chefsåklagare Marianne Nordström har inlett en förundersökning om polisens insats i samband med dödsfallet i Sävsjö i slutet av februari, då en kvinna miste livet efter att ha gått ut i kylan med sina två barn,
Läs mer om Sävsjö.
Han blev "Cykel-Lasse" med hela Örnsköldsvik
Lars-Erik "Lasse" Byström har efter en viss tids sjukdom somnat in i kretsen av de närmaste Älskade pappa Lasse föddes i Hundsjö, Gideå. Han var äldsta barnet till Martin och Ida och bror till Ann-Marie, Gustaf, Inger och Marianne.
Vi köper det inte, Gudrun Sjödn!
Gudrun Sjödn röstar borgerligt, har inget kollektivavtal och har aldrig varit feminist.Marianne Lindberg De Geer tycker att det är dags för kulturtanterna att hitta en ny designguru.
Läs mer om Gudrun Sjödn.
Marianne Björklund: Risken för ett handelskrig har ökat
EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström bekräftar att EU kommer slå tillbaka mot USA om landet inför ståltullar. Amerikansk whisky, jordnötssmör och apelsinjuice hör till de produkter som kan bli dyrare framöver. DN:s Marianne Björklund svarar på tre frågor om Malmströms besked.
Läs mer om Cecilia Malmström och USA.
Prisad kvinnlig forskare: Kön borde inte spela någon roll
Partikelfysikern Ruth Pöttgen och ingenjören Marianne Liebi prisas för sina arbeten inom mörk materia respektive röntgenteknik. Priset delas ut av L Oral-Unesco For Women in Science, som belönar kvinnor i början av deras forskarkarriär. – I slutändan hoppas jag att ett sådant här pris inte kommer behövas, säger Marianne Liebi.
DN avslöjar: Saxen var hel – avgörande detalj i Hovsjöfallet
De närmaste veckorna väntas överåklagare Marianne Ny meddela om utredningen av saxmordet i Hovsjö – där en tolvårig pojke pekades ut som skyldig – ska återupptas eller inte. DN kan i dag avslöja en hittills okänd uppgift som väntas bli avgörande för beslutet. – Med den här uppgiften blir alla tankar på att inte gå vidare fullständigt rättsvidriga, säger advokat Peter Althin.
Marianne Björklund: Handelskrig slår hårt mot Sverige
Donald Trumps beslut om importtullar på stål öppnar dörren till ett fullskaligt handelskrig. Det skulle slå hårt mot världsekonomin. Inte minst ett litet exportberoende land som Sverige skulle drabbas.
Läs mer om Sverige.
Marianne Rundström gör comeback i rutan
Marianne Rundström återvänder till tv-rutan. Efter att ha sagt upp sig från SVT, där hon arbetade i 22 år och framför allt i Gomorron Sverige, ska hon nu agera flygande reporter i säsongspremiären av Filip och Fredriks Breaking news i Kanal 5.
Läs mer om Filip, Gomorron Sverige, Kanal och SVT.
Marianne Rundströms nya jobb – efter SVT
I måndagens premiäravsnitt av Breaking News på kanal 5 är Marianne Rundström med som flygande reporter.Tidigare SVT-profilen gör en enkät på stan – som handlar om ifall män använder papper efter att de kissat eller inte.Rundström slutade på SVT efter 22 år på kanalen.
Läs mer om Marianne Rundström och SVT.
Marianne Björklund: Goda nyheter för alla med bolån
Mycket talar för att Riksbanken väntar med att höja räntan fram tills slutet av i år eller början av nästa år. Inflationen har inte stigit i den takt som riksbankschefen och hans kollegor hade räknat med, framgår av protokollet från senaste mötet.
Läs mer om Riksbanken.
Marianne Björklund: EU:s sjuke man på väg att friskförklaras
Efter åtta år med hjälp från EU/IMF ska Grekland stå på egna ben när sommaren är över. Alla inom EU är inte så säkra på att de klarar det och vill bygga upp ett säkerhetsnät. Grekland säger nej.
Läs mer om Grekland.
Ofta ensamma personer bakom masskjutningar
19-årige Nikolas Cruz misstänks ha skjutit ihjäl 17 personer på en skola i Florida. Att förstå exakt varför någon begår liknande våldsbrott är mycket svårt, säger rättspsykiatern Marianne Kristiansson: – Det här är väldigt udda företeelser vilket gör att det nästan inte går att göra någon forskning på det.
Superläge att förhandla ner boräntan
Bankerna tjänar allt mer pengar på bolånen. Fjärde kvartalet i år var bolånemarginalerna uppe på sin högsta nivå sedan de började mätas 2002. DN:s Marianne Björklund svarar på tre frågor om varför det är så och vad det innebär för bankkunderna.
Så blir sportlovsvädret i Göteborg på tisdagen
Sportlovsveckan är äntligen här för elever i Göteborg. Tisdagsvädret blir fint med sol och ett par plusgrader.– Det kan komma en regnskur kväll, men annars blir det en väldigt fin tisdag, säger meteorologen Marianne Aabrekk.
Läs mer om Göteborg och Marianne Aabrekk.
Så blir sportlovsvädret i Jönköping på tisdagen
Sportlovsveckan är äntligen här för skoleleverna i Jönköping.På tisdagen håller sig temperaturen runt nollan och det blir växlande molninghet.– Trenden är som i Göteborg bortsett från att Jönköping ser ut att slippa regn, säger meteorologen Marianne Aabrekk.
Så blir sportlovsvädret i Idre på tisdagen
Många elever som har sportlov den här veckan har tagit sig till Idre för att roa sig i skidbackarna.Vintervädret i Idre på tisdagen är ganska fint – men det är rätt kallt.– På tisdagsmorgonen är det runt tio minusgrader. Det blir större och chans till sol på eftermiddagen, säger meteorologen Marianne Aabrekk.
Läs mer om Idre och Marianne Aabrekk.
Så blir sportlovsvädret i Sälen på tisdagen
Många elever som har sportlov den här veckan har tagit sig till Sälen för att roa sig i skidbackarna.Och där vintervädret fortsatt bra.– Det är lite molnigt i Sälen på morgonen. Det blir större chans till sol på eftermiddagen, säger meteorologen Marianne Aabrekk.
Läs mer om Marianne Aabrekk och Sälen.
Assanges häktning skulle hävas 2013 – då avrådde brittiska åklagare
Åklagaren Marianne Ny ville häva beslutet om utlämning av Julian Assange från Storbritannien till Sverige redan 2013. Men brittiska åklagare uppmanade henne att fortsätta med brottsutredningen, enligt Guardian.