Marianne

Victorias hyllning till Marianne Bernadotte

Kronprinsessan invigde på torsdagen modeutställningen på anrika Millesgården i Stockholm med egen moderiktig hyllning till den 92-åriga stilikonen Marianne Bernadotte.

Ola Rolln vill vara Hexagon-vd även under rättegången

Hexagons insideråtalade vd Ola Rolln tror inte han behöver vara med alla dagar som rättegången mot honom pågår i Oslo. Men närvaroplikten avgörs av rätten, inte vd, fastslår åklagaren Marianne Bender.
Maratonrättegång väntar Ola Rolln i Oslo
Bara fem månader efter att Ola Rolln anhölls på Arlanda är åklagaren klar med utredningen. Det blir åtal och åklagaren räknar med minst fyra veckor i Oslo tingsrätt. – Vi är helt säkra på att vi kan bevisa att han har begått insiderbrott, säger åklagaren Marianne Bender.
Minnesord: Anders Ollfors
Förre lektorn, filosofie doktor Anders Ollfors, Landskrona, har avlidit i en ålder av 78 år. Han efterlämnar hustrun Marianne och sönerna Hans och Marcus med familjer, en bror med familj samt övrig släkt och vänner.
Läs mer om Landskrona och Marianne.

Klart vi ska ha musmössor

Nina Lekander förklarar för Marianne Lindberg De Geer varför vi borde omfamna fittaktivismen.
Marianne Björklund: Då hade kraschen kunnat undvikas
Det räcker med att kasta en blick på bilder från möten mellan finansministrar och centralbankschefer i världens 20 största ekonomier, G20, för att inse att män fortfarande sitter på den ekonomiska makten i världen.
Läs mer om G20.
Marianne Björklund: Greklands premiärminister ropar hej för tidigt
Grekland har seglat upp i strålkastarljuset igen. Oro finns för att nytt kaos sammanfaller med flera viktiga val i Europa. Men premiärministern Alexis Tsipras är optimist och tror på en snar lösning med långivarna. DN:s Marianne Björklund svarar på tre frågor om situationen.
Läs mer om Europa.
Marianne Björklund: Dags för ett nytt kapitel i det grekiska dramat
Greklands drama är på väg att flamma upp igen. På måndag väntar hårda förhandlingar om landets nästa utbetalning av det senaste nödpaketet. Än syns ingen lösning i sikte. Tiden är knapp. Europas ledare vill ha frågan undanröjd innan de viktiga val som väntar i bland annat Frankrike och Tyskland senare i år.
Läs mer om Frankrike och Tyskland.
Konsultexperten: Så blir du en bättre relationsskapare
Vårda ditt personliga varumärke genom att se över vilket digitalt avtryck du lämnar i sociala medier. Det tipsar Marianne Olsson om.
Läs mer om Marianne Olsson.
Konsultexperten: Så blir du en bättre relationsskapare
Vårda ditt personliga varumärke genom att se över vilket digitalt avtryck du lämnar i sociala medier. Det tipsar Marianne Olsson om.
Läs mer om Marianne Olsson.
Till minne av Marianne Westman: Porslinet som fick svenska kök att dansa
Med ett varmt formspråk och ett modernt tilltal gjorde Marianne Westman succ i folk- hemmet. Frilansskribenten Petter Eklund minns en formgivare som var något extra.
Läs mer om Marianne Westman.
Marianne Björklund: Handelskrig skulle slå hårt mot Sverige
Protektionistiska vindar drar in över världen. Det är dåliga nyheter för ett litet handelsberoende land som Sverige.
Läs mer om Sverige.
Lill-Babs är lesbisk i nya Bonusfamiljen
Felix Herngrens nya dramaserie Bonusfamiljen har premiär i SVT på måndagskvällen. Serien bjuder på flera välbekanta ansikten – bland annat Lill-Babs som spelar homosexuell. – Det var underbart att spela med Marianne Mörck och alla de andra, säger Barbro Lill-Babs Svensson.
Dramatiskt ökande behov av bostäder för seniorer
Det kommer att behövas tiotusentals nya seniorbostäder i Sverige. Behoven ökar brant i takt med att rekordgenerationen av 40-talister behöver bekvämare bostäder på äldre dagar. Det är dramatiska framtidsbehov som borde diskuteras mycket mer, säger bostadsforskaren Marianne Abramsson till SvD.
Läs mer om Marianne Abramsson, SvD och Sverige.
Hemtjänstens dag - i dag hyllar vi alla hjältar
Den 27 januari uppmärksammas hemtjänstens dag. Ett bra tillfälle att hylla hjältar över hela landet. – Jag är så tacksam, säger Marianne Montgomery, 89.
Läs mer om Marianne Montgomery.
Formgivaren Marianne Westman död
En av Sveriges främsta formgivare har gått ur tiden. I söndags somnade Marianne Westman in, 88 år gammal. Under en lång karriär skapade hon bland annat Rörstrandsklassiker som Mon Amie, Picknick och Pomona.
Så betalar SVT sin publik
Fredrik Skavlan behöver fler norrmän i publiken. Nu lockar SVT med pengar för att få fler norsktalande att komma till inspelningarna av det populära tv-programmet. Det är viktigt att ha en blandad publik, skriver Marianne Torp Kierulf, producent för Skavlan, i ett mejl.
GT - den Granskande Tidningen under 2016
Angereds högste direktör Marianne Olsson fick sparken och landshövdingen Lars Bäckström mutbrottsutreddes efter att ha låtit sig bjudas på lyxfest.GT fortsätter storsatsa på lokal granskande journalistik som gör skillnad.– Vi ska fortsätta vara den vassa nageln i ögat på makten, och för det behöver vi din hjälp med tips, säger vår granskande reporter Daniel Olsson.Här är några av GT:s västsvenska gräv som fått stort genomslag under 2016.
Marianne, 79, nersparkad – av raketskjutande gäng
Marianne Wikman, 79, bad ungdomarna sluta skjuta fyrverkerier mot hennes hus – då blev hon brutalt nerslagen.– Jag låg på marken och skrek på hjälp, det gjorde så fruktansvärt ont, säger Marianne.
Läs mer om Marianne.
Nej, Bob Dylan är ingen bra konstnär
Man blir inte konstnär bara att man har varit med i en dokusåpa på SVT eller är Nobelpristagare. Marianne Lindberg De Geer ser Bob Dylans platta konstutställning i London.
Läs mer om Bob Dylan, London, Nobelpristagare och SVT.
Låt konsten fungera som moståndskraft
Marianne Lindberg De Geer ger bort färg och penslar och förespråkar entartete Kunst, urartad konst i kulturens julkalender.
Läs mer om Kunst.
Ingen fridefull jul för brottsmisstänkte vd:n
Det blir sannolikt ingen fridfull jul för Hexagons vd Ola Rolln, 51. Misstanken om insiderbrott ligger fortfarande som ett tungt moln över stjärndirektören. – Utredningen pågår för fullt, säger åklagare Marianne S Benner vid norska Økokrim.
Läs mer om Ola Rolln och Økokrim.
Så valde barnbarns- ligan ut sina offer
Männen försökte blåsa Arne, 88, på tusentals kronor – men han gillrade en fälla.Totalt har över 50 personer drabbats när ligan lurat till sig närmare en halv miljon kronor.Ligan ska har kartlagt organisationen Rotary för att hitta sina offer som uteslutande är äldre människor. Nu inleds rättegången mot de två männen.– Vi är gamla och godtrogna, säger Marianne, 89, som råkade ut för ligan.
Läs mer om Arne, Marianne och Rotary.
Triss-vinnarens plötsliga lycka
Marianne Sörensen skrapade fram 100 000 kronor i TV4 Nyhetsmorgon. Men Triss-vinnaren kan knappt tro det är sant. – Jag kan inte fatta det, säger hon.