Marianne

Just nu: Följ andra dagen

Bland annat ska professor Marianne Kristiansson, Rättsliga rådet, redogöra för den psykiatriska undersökning som mannen gått igenom.

Göran Lambertz roll kan avgöras i Högsta domstolen

Högsta Domstolens ordförande Marianne Lundius tycker att Göran Lambertz agerande med uppgifterna i sin bok är olyckligt för domstolsväsendet – i den mån han gör det som representant för det. Det är en fråga som HD kan komma att avgöra i den talan som Sture Bergwall väckt mot staten.
Ship to Gaza har lämnat Helsingborg
Fartyget Marianne som ingår i Ship to Gaza-projektet seglade från Norra hamnen strax före lunch i dag.
Ship to Gaza lämnar Helsingborg
Strax före tolv på tisdagen kastade Ship to Gaza-fartyget Marianne loss från Norra hamnen i Helsingborg. På seglatsen mot Gaza är nästa anhalt Malmö.

Stor press på de skånska lantbrukarna

Många skånska bönder känner oro inför framtiden. En del är uppgivna och mår dåligt. Men bilden av lantbruket är inte bara svart, menar Marianne Andersson, LRF Skåne.
Läs mer om Marianne Andersson.
Stor press på de skånska lantbrukarna
Många skånska bönder känner oro inför framtiden. En del är uppgivna och mår dåligt. Men bilden av lantbruket är inte bara svart, menar Marianne Andersson, LRF Skåne.
Läs mer om Marianne Andersson.
Ship to Gaza ankom till Helsingborg
Ship to Gaza-fartyget Marianne ankom på måndagseftermiddagen till Norra hamnen i Helsingborg.
General Knas stöder Ship to Gaza
Hallå där Ivan Olausson Klatil, mer känd som General Knas och en av ursprungsmedlemmarna i Svenska Akademien, som ansluter till Ship to Gaza-fartyget Marianne när det kommer till Norra hamnen i Helsingborg i dag.
Udda mötet med den vita dovhjorten
Det är inte alltid hårda bud i Mellerud. Ibland kan man se en sällsynt, vit dovhjort. Och det är ju trevligt. Fråga bara Marianne Larsson. – Det är helt otroligt att de finns, säger hon.
Läs mer om Marianne Larsson och Mellerud.
Försöker förgifta hundar med korvar
En misstänkt hunddödare har satt skräck i Göteborg de senaste åren. När Marianne Söderholm, 68, rastade sina två dvärgcollier hittade hon korvbitar i trädgården – som hon misstänker är förgiftade. – Jag blev både kränkt och rädd, säger Marianne.
Läs mer om Göteborg och Marianne.
Apotekets allergitest kritiseras av forskare
Statliga Apotekets allergitest Allergikollen – dåligt eller bra? Dåligt och missvisande, anser forskare. Bra, anser Apotekets hälsostrateg Marianne Norelius.
Läs mer om Allergikollen.
Vårvädret bjöd på tromb i Göteborg
Under fredagskvällens nyckfulla väder bildades plötsligt en väldig tromb i Göteborgshorisonten. – Jag hade ingen aning om vad det var för något, säger Louise Selin, 17, som betraktade väderfenomenet från Göta älvbron. – Det är inte så vanligt att se tromber vid den här tiden på året, säger Marianne Aabrekk, meteorolog vid det norska väderinstitutet Storm.
Hon jubilerar med unik klädskatt
Marianne Pokorny startade Klädbutiken i Södervidinge för att kunna arbeta hemifrån. 15 år senare åker kvinnor från hela Skåne för att prova kläder i hennes butik. I helgen ordnar hon stor jubileumsfest.
Sol och värme i väst – hela veckan lång
Gillar du värme och sol? Grattis då. Söndag, måndag och tisdag bjuder nämligen på solsken hela dagarna –och upp till 17 grader! I alla fall om du bor i Göteborgsområdet. –Det ser ut att hålla sig hela veckan, säger Marianne Aabrek, meteorolog vid meteorologinstitutet Storm.
Assange godkänner svenska förhör
Julian Assange ger sitt samtycke till att förhöras i London om de svenska sexbrottsanklagelserna. En skriftlig bekräftelse skickades på torsdagen till överåklagare Marianne Ny, uppger Dagens Nyheter.
Läs mer om London och Marianne Ny.
Hon synar artisters låtstölder
För några veckor sedan dömdes artisterna Robin Thicke och Pharrell Williams att betala 63 miljoner kronor för att ha stulit låten Blurred lines från Marvin Gaye (Got to give it up). Men hur lika var låtarna, egentligen? Ett utlåtande från musikanalytikern Marianne Csizmadia spelade en viktig roll.
Hon synar artisters låtstölder
För några veckor sedan dömdes artisterna Robin Thicke och Pharrell Williams att betala 63 miljoner kronor för att ha stulit låten Blurred lines från Marvin Gaye (Got to give it up). Men hur lika var låtarna, egentligen? Ett utlåtande från musikanalytikern Marianne Csizmadia spelade en viktig roll.
Båten Marianne styr mot Gaza i sommar
I sommar åker fisketrålaren Marianne av Göteborg till Gazaremsan i ett nytt försök att häva blockaden mot den palestinska kustremsan. – Av de 89 000 bostäder som totalförstördes i Gaza under kriget i somras har inte en enda kunnat börjat återuppbyggas på grund av blockaden av byggmaterial, säger Ann Ighe från Göteborg, talesperson för organisationen Ship to Gaza. Första gången organisationen skickade ett skepp till Gaza bordades konvojen av israeliska soldater på internationellt vatten. Med ombord på det svenska fartyget var bland andra författaren Henning Mankell. Nio personer sk&#
Vännen: Filmen ger falsk bild av Afzelius
Efter dokumentären Tusen bitar sköljde en hyllningsvåg över den framlidne musikern Björn Afzelius. Men samtidigt är vännen Göran Skytte starkt kritisk mot filmen - och hävdar att Marianne Lindberg de Geer ger en falsk bild av Afzelius. – Vem vill bli porträtterad av sin gamla före detta fru? säger han.
Kärleksvåg till Björn Afzelius
Efter att dokumentären Tusen bitar om artisten Björn Afzelius sändes i SVT hyllas nu den framlidne musikern i breda led. Marianne Lindberg de Geer har en dotter tillsammans med honom och medverkar i filmen. Men hon har inte klarat av att se den. – Att ta del av alla bilder och så där - det kände jag blev för jobbigt, säger hon till SVT.
Läs mer om Geer, SVT och Tusen.
Så slår det låga oljepriset
Priset på olja har mer än halverats sedan förra sommaren och har inte varit lägre på sex år. Nedgången ger en välkommen injektion till konjunkturen. Men lägre oljpris kan också fördröja miljövänliga satsningar. Här svarar DN:s Marianne Björklund på sex frågor om det låga oljeprisets effekter.
Jubilarerna firades med sång och tårta
Den Gode Herdens kyrka var fylld av glädje och förväntan. Församlingens äldsta firades med sång, kaffe och tårta.– Det är underbart, säger 90-åriga jubilaren Marianne Sjölander.
Läs mer om Marianne Sjölander.
Assange: Tar emot med öppna armar
Julian Assange välkomnar att den svenska åklagaren Marianne Ny kommer till London för att förhöra honom. – Jag är mycket nöjd att åklagarna till sist kommer hit, svarade han SvD på måndagen.
Läs mer om London, Marianne Ny och SvD.
Ronnie Wood publicerar tonårsdagbok
Sugen på en inblick i en tonårig, blivande rockstjärnas vardag? I maj ger Rolling Stones-gitarristen Ronnie Wood ut sin dagbok från 1965, skriver The Guardian. Titeln blir A rock n roll diary och handlar om Woods tid som gitarrist i bandet The Birds, om det vilda livet i London på 60-talet och umgänget med stjärnor som Marianne Faithfull, Jeff Beck, Eric Clapton och Keith Moon.
Två gripna av polis med dragna vapen
Vid klockan 21.40 på torsdagskvällen gjorde polisen ett ingripande mot två personer i centrala Göteborg. Med dragna vapen tvingade de ut männen ur bilen. – Det var en målad polisbil och tre civilbilar som stoppade bilen, säger vittnet Marianne. Polisen kommer nu att jämföra de beslagtagna vapnen med de fynd som man gjorde vid skjutningen på Hisingen.
Läs mer om Göteborg, Hisingen och Marianne.