Marianne

Kvinnan i Cohens låt har avlidit

1967 sjöng Leonard Cohen So long, Marianne. Nu har den norska kvinnan som låten handlar om,...
Läs mer om Leonard Cohen So och Marianne.

17-åriga Emilie har varit försvunnen i 18 dagar

Tidigt på morgonen den 10 juli sa 17-åriga Emilie Meng hej då till vännerna på Korsør Station – sedan dess är hon försvunnen. Men trots att tipsen strömmar in till polisen finns inga nya spår efter 17-åringen. – Jag ser hellre att folk ringer en gång för mycket än en gång för lite, säger polisens förundersökningsledare Marianne Roed till Ekstrabladet.
Johansson hängde inte med Vos
Nederländskan Marianne Vos vann den femte av sju etapper i Thüringen runt i en spurt mellan åtta...
Läs mer om Thüringen.
Emilie, 17, har varit försvunnen i nio dygn
I nio dygn har 17-åriga Emilie Meng från danska Korsør varit försvunnen. Polisen tror inte längre att flickan försvunnit av egen fri vilja. – Vi arbetar nu utifrån att det kan ha inträffat en olycka eller något kriminellt, säger Marianne Roed vid Sydsjällands polis till Ekstra Bladet.

Emma Johansson etapptvåa

Emma Johansson fortsätter att cykla bra i Thüringen runt i Tyskland. Svenskan kom tvåa på den tredje etappen, bara slagen av Marianne Vos, Nederländerna.
Johansson med i täten i Thüringen
Den flygande nederländskan Marianne Vos var snabbast i spurten och vann den första etappen i cykeltävlingen Thüringen runt. Emma Johansson var en sekund efter på elfte plats.
Läs mer om Thüringen.
Johansson med i täten i Thüringen
Den flygande nederländskan Marianne Vos var snabbast i spurten och vann den första etappen i...
Läs mer om Thüringen.
Rosengårds varma gest för välgörenhet
Spelarna i FC Rosengård har donerat tröjor och skor till hjälporganisationen Lions på Limhamn. – Jag frågade om jag kunde få en tröja av Marta, säger Marianne Pennsäter som är engagerad i Lions på Limhamn. Och hon fick mer än så.
Nytt oväder på väg in – kraftigt regn väntas
Midsommaraftonen blev en solig historia med varma temperaturer i hela landet. Kvällen bjöd dock på åska - nu varnar metrologerna för att ett nytt oväder är på väg in från Danmark. – Det har ganska precis startat med kraftigt regn i centrala Götaland, säger Marianne Aabrekk, meteorolog vid Storm Geo.
Man häktad för flera Göteborgs-bränder
En man i 50-årsåldern har häktats, misstänkt för att under torsdagsmorgonen ha anlagt flera bränder i Göteborg. – Han erkänner att han gjort sig skyldig till brottsliga gärningar, säger mannens advokat, Marianne Andersson, som företräder den misstänkte mordbrännaren mot hans vilja.
Glassigt värre! Och så länge stannar värmen
Försommaren blir fortsatt varm och skön även om de tropiska temperaturerna sjunker. Allra finast väder får södra halvan av landet. – Det är massor av varmluft kvar över ett stort område, säger meteorolog Marianne Aabrekk på vädertjänsten Storm.
Läs mer om Marianne Aabrekk och Storm.
Mopedbilen är den nya statusprylen för unga
Mopedbilen är den nya statusprylen bland ungdomar. På Äppelviksskolan i Bromma har mopedbilarna - som kan kosta uppåt 200 000 – blivit så populära att det är svårt för lärarna att hitta parkeringsplats, rapporterar Bromma Tidning. –Men min och mina kollegers första reaktion var framför allt hur dåligt många körde, säger Marianne Ekengren, biträdande rektor, till Bromma Tidning.
Krisen långt ifrån över för Grekland
Tidigt på onsdagsmorgonen beslutade euroområdets finansministrar att betala ut 10,3 miljarder euro, 95 miljarder kronor, till Grekland. DN:s Marianne Björklund svarar på tre frågor om nyheten.
Läs mer om Grekland.
Marianne Vos uttagen till OS i Rio – till slut
Marianne Vos meddelar att hon är redo för OS i Rio. Den regerande olympiska mästaren har dragits med skadeproblem – men är nu uttagen i den holländska truppen. Vos har varit en av Emma Johanssons stora konkurrenter genom karriären.
Läs mer om Rio.
Här är de allvarliga riskerna i superhettan
Årets varmaste dag kan vara här. Men hetta så här års är förknippad med stora risker. Gräsbränderna har härjat i Västsverige de senaste veckorna – och nu varnar SMHI för sådana bränder i flera svenska län. – Det är väldigt torrt i marken. Med sådana här häftiga temperaturer så kan det lätt uppstå brand, säger Marianne Aabrekk, meteorolog på väderinstitutet Storm.
Hon öppnade kylen – då vällde detta fram
Marianne Kock, 58, hade inte öppnat nedersta facket i kylskåpet sedan förra hösten. Men plötsligt märkte hon att något stack fram vid mjölkhyllan. – Det var som poff, hallå!. Det var helt galet, men det var inget som rörde på sig i alla fall, säger hon.
Äntligen – nu är det dags för värmefest
Bonjour sol och värme! Nu trycker sig högtrycket från Frankrike in över svenska breddgrader - och parkerar sig här i minst en vecka. – Räkna med soligt väder och temperaturer på 20 grader, säger Marianne Aabrekk, meteorolog vid väderinstitutet Storm Geo.
Slussenbygget är som en vacker balett
Konstnären Marianne Lindberg De Geer har förälskat sig i bygget av nya Slussen.
Läs mer om Slussen.
Varning: Aleppo nära humanitär katastrof
En flygattack mot ett sjukhus ska ha dödat minst 14 personer, varav en av de allra sista barnläkarna i staden. Enligt uppgifter från syriska aktivister ska 61 personer ha omkommit bara det närmaste dygnet. Röda korset varnar att norra delen av Aleppo är på väg mot en humanitär katastrof. – Attackera inte sjukhus, använd inte vapen som kan orsaka utbredd skada. Annars kommer Aleppo komma ännu närmre gränsen till humanitär katastrof, säger Marianne Gasser som leder Röda korsets arbete på plats i Aleppo.
Läs mer om Aleppo, Marianne Gasser och Röda.
Ulla, 65, kämpar för Pistorius upprättelse
En namninsamling till stöd för morddömde Oscar Pistorius fanns på plats utanför rätten i Pretoria i dag. Uppskriven på listan fanns svenska Ulla Marianne Hertze, 65. Hon har blivit en nätaktivist med målet att ge den skandalomsusade idrottaren upprättelse. – Jag ser det inte som att jag försvarar en mördare. Jag försvarar en människa som har begått ett jättestort misstag, säger Hertze.
Åklagaren: Fortsätt hålla Assange häktad
Nu fortsätter det trassliga fallet med Julian Assange. Wikileaksgrundarens advokater har begärt att häktningsbeslutet ska hävas – men åklagare Marianne Ny går emot ännu en gång. Julian Assange är fortfarande på sannolika skäl misstänkt för ett allvarligt brott och flyktfaran består, står det i ett yttrande från Åklagarmyndigheten.
Misstänkt övergrepp av hemtjänstpersonal
En brukare ska ha utsatts för ett sexuellt övergrepp av en som jobbade inom hemtjänsten på Östermalm. Händelsen polisanmäldes och nu har det också anmälts till Inspektionen för vård och omsorg. – Det är naturligtvis förskräckligt, säger avdelningschefen för äldreomsorgen på Östermalm, Marianne Snell.
Dansk familjetragedi – man och kvinna döda
En man och en kvinna har hittats döda i ett hus i Randers. Det tyder på att det rör sig om en familjetragedi, där mannen dödat kvinnan och sedan tagit sitt liv. – Två människor döda i ett hus, det måste vara en familjetragedi, säger presskoordinator Marianne Morgen vid Östjyllands polisen till BT.
Läs mer om Marianne Morgen.