Marie

Utland sänkte IFK Kalmar: "Riktigt roligt"

Utland kom in och sänkte Kalmar Hon började på bänken, men när första halvlek var över hade Lise-Marie Utland gjort två mål för sitt FC Rosengård.
Läs mer om Kalmar Hon och Lise-Marie Utland.

Gunde Svans kamp för hustruns kärlek

Gunde Svan och hans Marie har varit ett par i 37 år.Men även om han hoppat av jobb för familjens skull känner OS-medaljören och programledaren att han ibland har prioriterat fel.–Jag glömmer tyvärr ofta av familjen, men när jag väl kommer på det brukar jag försöka åtgärda det ordentligt, säger den Lets Dance-aktuelle 56-åringen.
Läs mer om Marie och OS-medaljören.
Utland sänkte IFK Kalmar: Riktigt roligt
Utland kom in och sänkte Kalmar Hon började på bänken, men när första halvlek var över hade Lise-Marie Utland gjort två mål för sitt FC Rosengård. – Det var inte riktigt planen att jag skulle komma in så tidigt, men det var riktigt roligt. En go känsla, sade Utland efter 4–0-segern över IFK Kalmar.
Rosengård segrare borta mot IFK Kalmar - Lisa Marie Utland matchvinnare
Rosengård besegrade IFK Kalmar på bortaplan i lördagens match i Allsvenskan. 0-4 (0-3) slutade matchen.

Blickar som berör i skruvad installation

Ögonkontakt som ändå inte möter betraktarens blick skapar en osäker känsla i den danska koreografen Marie Topps verk. Här är det snarare det fördolda som hamnar i fokus, en annan sorts beröring.
Nya ägare till fastighet i Landsbygd
Lasses Mattias Anders Olofsson, 32, och Therés Sofia Marie Lindén, 36, från Leksand, har köpt fastigheten på Hemre Helgbo 117 i Insjön av säljaren Bo Gunnar Vänelid. Köpesumman blev 400 000 kronor och de nya ägarna tog över marken i april 2018.
Svenskarna har svängt: 4 av 10 vill ha betydligt färre flyktingar
Den svenska opinionen har svängt kraftig när det gäller flyktingfrågor, visar en undersökning från DN/Ipsos. Andelen som vill ta emot betydligt färre flyktingar har fördubblats sedan 2015, från 20 till 41 procent. – Det är en dramatisk förändring, säger statsvetaren Marie Demker.
Läs mer om Marie Demker.
ÖFK:s ordförande möter pressen
Foto: Marie Birkl/TT ÖSTERSUND 20180420 Östersund FK:s ordförande Daniel Kindberg (th) håller en pressträff angående anklagelserna om ekonomisk brottslighet.
Läs mer om Daniel Kindberg.
Stjärnregissören sparkas – efter vredesutbrott på scen
Stjärnregissören Peter Konwitschny får sparken från Göteborgsoperan med omedelbar verkan.– Han har agerat på ett sätt som inte är acceptabelt. Han var aggressiv och fick plockas bort från scenen under ett genrep, säger Marie Branner, pressansvarig på Göteborgsoperan.
Marie Serneholt visar upp sin gravidmage
Marie Serneholt och pojkvännen Fredric Palmqvist meddelade förra månaden att de väntar tvillingar.Nu visar artisten upp sin växande mage på Instagram.Nämen hallå där lilla baby-bulan, skriver hon.
Efter kritiken – nu plockas prinsessans bröstbilder bort
Nu backar den holländska bildbyrån om bröstbilderna.Det var på onsdagen som det avslöjades att smygtagna bilder på danska prinsessan Marie låg ute på nätet.– Vi har som policy att vi inte säljer paparazzibilder av medlemmar i det holländska kungahuset, och då ska vi inte heller ha bilder av den danska prinsessan, säger byråns chef Bas van Beek till Ekstrabladet.
Läs mer om Beek, Ekstrabladet och Marie.
Frostenson en doldis inom 68-konsten
Karin Frostenson debuterade under den politiska vågen på 1960-talet. Men till skillnad från generationskamrater som Carl-Johan de Geer och Marie-Louise Ekman har hon hamnat lite i skymundan. En efterlängtad retrospektiv i Södertälje konsthall ändrar på den saken.
Danska kungailskan mot bröstbilder på prinsessan
Flera danskar har reagerat mot försäljningen av nya bilder på prinsessan Marie.Detta efter att en utländsk bildbyrå sålt bilder där prinsessan solar sig topless på en strand i franska Saint-Tropez.–Ligger det på internet är det svårt att göra något åt, meddelar danska hovets kommunikationsavdelning, enligt BT.
Marie, 31, får hjälp av Camilla Läckberg
Marie Karlsson, 31, fick kontot för sitt inredningsföretag hackat och tappade 14 000 följare.Då beslutade författaren Camilla Läckberg att engagera sig – och uppmanar i ett Instagraminlägg sina följare att hjälpa Marie.– Jag började skaka och grina. Det känns som en revansch, säger Marie Karlsson.
Minnesord: Sven Björving
Civilingenjören Sven Björving, Katrineholm, har avlidit i en ålder av 78 år. Närmast anhöriga är hustrun Marie och barnen Christina och Anders med familjer.
Läs mer om Christina, Katrineholm och Marie.
Anne-Marie har en av nycklarna till internet: "Om ditt lösenord är röjt - då ska du byta tvärt"
På tisdag hålls Interlandagen i Gävle och säkerhet på nätet är fokus för dagen. En av de inbjudna gästföreläsarna är Anne-Marie Eklund Löwinder som är säkerhetschef på IIS, Internetstiftelsen i Sverige.
Fantastiskt med en pjäs som komplicerar metoo
Nu möts Helena Bergström och Marie Göranzon i uppföljaren till en av världens mest spelade pjäser, den heter Ett dockhem 2 och har Skandinavienpremiär i september på Stockholms stadsteater.
Välkommen satsning på välfärd och stärkt arbetsmiljö – men fler satsningar på utbildning krävs
Regeringens vårproposition, som presenteras idag, innehåller flera välkomna satsningar på stärkt välfärd och ett arbetsliv fritt från sexuella trakasserier. Men fler och starkare åtgärder för utbildning och kompetensutveckling krävs. Det anser IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson. - Regeringen har vårdat svensk ekonomi väl, med starka finanser och vikande arbetslöshet.
Läs mer om Marie Nilsson.
Maries dröm krossad – av okända bluffen
Marie Karlsson, 31, har lagt ner blod, svett och tårar för att bygga upp sitt lilla inredningsföretag.Men nu kan allt vara tillintetgjort – på grund av det Marie misstänker är hackare.– Pang bom så var allting borta, säger Marie.
Läs mer om Marie.
Rasande skickligt måleri rotat i klassisk tradition
Rolf Hansson och Marie Capaldi är två målare som råkar ställa ut samtidigt i samma kvarter. Den ena med en abstrakt inriktning, den andra så figurativ det bara går. Dan Backman ser två intressanta fortsättningar på långa och konsekventa konstnärskap.
Läs mer om Marie Capaldi.
Mat-Tinas miljonimperium – krossar konkurrenterna
Ernst Kirchsteiger och Per Morberg har byggt miljonimperier genom statusen som tv-stjärnor – men den som har mest pengar i sitt bolag är Mat-Tina Nordström.Men tv-profilernas upplägg skiljer sig åt – familjen Mandelmann har aktivt nobbat propåer om produktplaceringar.– Vi har valt att inte göra det, säger Marie Mandelmann.
Därför är inte hustrun på plats för att se Gunde
Gunde Svan bröt ihop under livesändningen av TV4:s Let's dance. Saknaden blev för stor när han tillägnade dansen till sin hustru Marie Svan. Nu berättar han om varför hon inte kunde vara på plats: – Hon är hemma och håller på att förbereda ett styrelsemöte.
Läs mer om Gunde och Marie Svan.
Så lever kungliga svärföräldrarna
Marie jobbar på ett företag som gör fryspåsar, Eva påstås ha haft en kärleksaffär med prins Charles och Olle var kommuntjänsteman.De kungliga svärföräldrarna lever vitt skilda liv – oväntat vanliga för att vara så pass nära familjen Bernadotte.Samtidigt lever de ett liv i medieskugga, men dyker upp så fort kungen och drottningen kallar.
Läs mer om Bernadotte.Samtidigt, Eva och Olle.