Mariette hansson

Jessica Anderssons tårar i natt – kritiken efter fiaskot

Jessica Andersson grät efter att hon hamnat näst sist i finalen. Efter floppen i Melodifestivalen 2018 riktar sångerskan nu kritik mot mansdominansen i programmet. – Alla vill väl att det ska kännas jämställt, säger hon. Samtidigt stämmer Mariette Hansson in i kritiken.

Mariette avslöjar – nu måste hon ändra

Mariette Hansson finslipar sitt nummer inför lördagens final.Men hon vill inte spekulera om sina vinstchanser.– Jag försöker undvika all sån där information, säger Mariette.
Läs mer om Mariette.
Mariettes tårar – bröt ihop innan uppträdandet
Mariette Hansson levererade ett hattrick i Örnsköldsvik. Sångerskan tog sig direkt till final för tredje gången – och bröt ihop i glädjetårar. – Det är så mycket känslor, de sitter verkligen utanpå kroppen. När det väl släpper ja då släpper allting, säger sångerskan.
Läs mer om Örnsköldsvik.
De går vidare direkt till final i Melodifestivalen
Mariette höll för favorittrycket och gick glädjegråtande till final.Robert Gustafssons Rolandz gjorde henne sällskap och under Melodifestivalens fjärde deltävling har han fått uppmärksamhet som beräknas vara värd miljoner.– Vi gjorde det! Vi gjorde det! säger en tårögd Mariette Hansson.Efteråt jublade de båda Friends-klara artisterna tillsammans på scenen i Örnsköldsvik.

Mariette och Rolandz är vidare till final i Melodifestivalen 2018

I fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen tävlade bland annat Emmi Christensson och Felicia Olsson. Men det var Mariette Hansson och Rolandz som gick vidare till finalen som kommer vara i Kristianstad 10 mars!
Mariettes stora längtan – efter kärlekskraschen
Mariette Hansson siktar mot stjärnorna.Nu berättar sångerskan om favoritpressen, kärlekskraschen med flickvännen Melanie Wehbe och hur ledsen hon blev när Dotter tvingades lämna Melodifestivalen.– Den där passionen jag sjunger om vill jag ju känna. Även i kärleken, säger hon.
Mariette: Sport är lek – Melodifestivalen är på riktigt
Det är tredje gången Mariette Hansson ställer upp i tävlingen. I år sjunger hon låten For you, skriven av Cheironveteranen och superhitmakaren Jörgen Elofsson – och hon har siktet inställt på Eurovision.
Enligt oddsen: De går till final i Melodifestivalen
På lördag har det blivit dags för den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen. Enligt spelbolaget Unibet har Mariette Hansson och Felix Sandman oddsen på sin sida. Artisterna spås gå direkt till final i Friends arena.
Dotter om konkurrensen från Mariette
Johanna Dotter Jansson är en av förhandsfavoriterna i den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2018, som sänds från Malmö.Nu berättar sångerskan om pressen och konkurrensen från vännen Mariette Hansson.– Man behöver inte tänka att det bara är tävling, säger hon.
Mariettes kärlekskrasch – inför Melodifestivalen
Mariette Hansson, 35, är en av favoriterna i årets Melodifestivalen.Inför årets tävling bekräftar hon att förhållandet med körsångerskan Melanie Wehbe, 26, har tagit slut.– Vi är inte längre i en relation, säger hon till Hänt.
DN gratulerar: Mariette Hansson, artist och låtskrivare
Efter att ha spelat bakom andra artister under några år bestämde Mariette Hansson att det var dags att själv ställa sig i centrum. Nu är hon aktuell i Melodifestivalen för tredje gången. Den här gången med den jäkla bra låten For you.
Idol-Mariette favorit i Melodifestivalen 2018
På torsdagen presenterades startordningen för artisterna i Melodifestivalen 2018.Först ut är Sigrid Bernson – avslutningsvis får vi ses Mariette Hansson.– Det är väldigt modern pop, säger Christer Björkman på Melodifestivalens Facebooksida, om Mariettes låt.
Mariette Hanssons återförening med exet
Förhållandet med körsångaren Melanie Wehbe har tagit slut.Nu verkar Idol-stjärnan Mariette Hansson, 34, ha hittat tillbaka till sin ungdomskärlek Alisa Jasarevic, enligt Stoppa pressarna.
Mariette visar upp superkroppen i tv
Under lördagskvällen uppträdde artisten Mariette Hansson på Sommarkrysset i TV4.Förutom att nämna sångerskans otroliga sångröst så passade programledare Gry Forssell också på att uppmärksamma artistens vältränade form. – Du ser så otroligt vältränad ut, säger Gry Forssell när hon intervjuar Mariette Hansson.
Mariette: Mina föräldrar grät när jag kom ut
Hon kom fyra i Idol – och har sökt till Melodifestivalen drygt fem gånger. Nu vill hon representera Sverige i Eurovision Song Contest. Här berättar Mariette Hansson om uppväxten, föräldrarnas tårar när hon kom ut som homosexuell, kärleken och sina drömmar. – Jag tror att det var främmande för dem. De hade inga vänner eller bekanta som var homosexuella eller levde utanför normen. Jag var den första och då råkade det vara deras dotter, säger Mariette Hansson.
Mariette om svåra smärtan efter olyckan
Hon tog sig direkt till final – och ramlade ner i ett svart hål. Nu berättar Mariette Hansson om den otäcka olyckan i Malmö. – Det gjorde extremt ont, säger sångerskan.
Läs mer om Malmö och Mariette Hansson.
Mariette Hansson i svårt fall – skrek av smärta
Mariette Hansson gick direkt till final i Melodifestivalens andra deltävling.Men efter sändningen ramlade hon rakt igenom scengolvet – och skrek av smärta.Efteråt leddes hon ut av sitt team.– Vi ska utreda det här, säger Lili Assefa, pressansvarig för Melodifestivalen.
Läs mer om Lili Assefa och Melodifestivalen.
Siffrorna visar: De vinner på lördag
Genrepet inför Melodifestivalens andra deltävling är klar.Nu har Melodifestivalklubben presenterat publikundersökningen från genrepet – som visar att det är Mariette Hansson med A million Years som är favorit inför lördagen.Tvåa kommer Benjamin Ingrosso och sist kommer Allyawan.
Mariettes stora barnlängtan
Spås det barn i framtiden för Mariette Hansson och flickvännen Melanie Wehbe? Kanske - men först ska hon ta sig igenom Melodifestival-cirkusen. – Jag tror att jag vill ha barn någon gång. Men inte den här veckan, säger Mariette Hansson.
Mariette Hansson får fördelar inför Mello
Sist hon var med kom hon trea. När Mariette Hansson nu gör comeback i Melodifestivalen är det med ett avancerat nummer som SVT valt att ge extra tid för repetition. – Nu sätter jag större press på mig själv och att jag ska göra ett bra jobb, säger sångerskan till SVT. Från 13.45: Följ presskonferensen med Expressen TV
Fler artister klara för Melodifestivalen 2017
Mariette Hansson, Boris Ren och Robin Bengtsson återvänder till Melodifestivalen 2017. Dessutom kommer fler bekanta ansikten att dyka upp i tävlingen, uppger Aftonbladet. – Ace Wilder gör en låt skriven av Thomas G:son, säger en uppgiftslämnare till tidningen.
Mamma frågade vad de hade gjort för fel
Mariette Hansson slog igenom i Idol, sjöng i årets Melodifestival och ska framföra den officiella Pridelåten, My Revolution på onsdag. När hon själv kom ut hade föräldrarna svårt att förstå.
Mariette Hansson: De hade svårt att förstå
När Mariette kom ut som homosexuell kunde hennes föräldrar inte förstå det. På fredag släpper hon årets officiella Pride-låt – som hon hade behövt när hon kom ut. – Man blir så stark när man vågar visa vem man är. Jag önskar att det hade skett tidigare, säger den 32-åriga sångerskan.
Läs mer om Pride-låt.
Hon får läsa Sveriges röster i Eurovision
Det blir Mariette Hansson som läser upp Sveriges röster i finalen av Eurovision Song Contest i Wien den 23 maj.
Mariette läser Eurovisionröster
Det blir Mariette Hansson som läser upp Sveriges röster i finalen av Eurovision Song Contest i Wien den 23 maj.