Marocko

Succspelaren kan nobba spel i Blågult

AFC Eskilstunas Omar Eddahri har gått ut med att han kommer att lämna klubben efter säsongen.Nu kan han även vara förlorad för svenska landslaget, vilket han bekräftar för Eskilstuna Kuriren.–Det är Marocko eller Sverige, för jag är marockansk medborgare också. Marocko har jag pratat med och det finns intresse från deras sida.

Svenska bolag bidrar till folkrättsbrott

Svenska bolag och flera AP-fonder bidrar till folkrättsbrott i det av Marocko ockuperade Västsahara, visar en rapport av Emmaus Stockholm och Western Sahara Resource Watch.
Rapport: Svenska bolag bidrar till folkrättsbrott
Svenska bolag och flera AP-fonder bidrar till folkrättsbrott i det av Marocko ockuperade Västsahara, visar en rapport av Emmaus Stockholm och Western Sahara Resource Watch.
Ensamkommande är ett jättesvårt socialt problem
Tidigare omhändertagande, fler låsta sis-platser och bistånd till Marocko. Det är Stockholmsoppositionens svar på situationen med de ensamkommande marockanska pojkarna. Dessutom vill både M och L att staten tar ett större ansvar. – Vi har ansvar för våra invånare och om de är invånare eller inte kan man verkligen diskutera, säger Lotta Edholm (L).
Läs mer om Lotta Edholm och Marocko.

Ny metod upptäcker falska id-handlingar

288 personer som överlämnats till polisen för utvisning har kunnat identifieras efter ett nytt avtal mellan Sverige och Marocko. Identifieringen visar att 82 procent av personerna har uppgett en felaktig identitet. - Avtalet har underlättat mycket i gränspolisens arbete, säger gränspolischef Patrik Engström.
Läs mer om Marocko, Patrik Engström och Sverige.
Färre migranter kommer från Libyen till Italien
Strömmen av migranter på Medelhavet från Libyen till Italien har minskat drastiskt denna sommar. Samtidigt har allt fler migranter valt rutten från Marocko till Spanien. Men det är inte säkert att dessa två faktorer hänger ihop.
Två gripna i Marocko för Barcelonadåd
Två män med misstänkta kopplingar till terrordåden i Katalonien i Spanien den 17 augusti har gripits i Marocko. Beskedet kommer från Spaniens inrikesminister Juan Ignacio Zoido vid ett besök i Rabat hos sin marockanska kollega Abdelouafi Laftit.
Två gripna i Marocko efter dåden i Spanien
Två män har gripits i Marocko, misstänkta för att ha haft någon typ av koppling till terrorgruppen i Barcelona.
Läs mer om Barcelona, Marocko och Spanien.
Man som häktats för terrordådet i Åbo har bott i Sverige
En av de misstänkta för inblandning i terrordådet i Åbo i Finland är en gatupojke från Marocko som under flera år levt i Sverige. Pojken som nu är 18 år kom till Sverige som 14-åring och sökte uppehållstillstånd. Sedan hösten 2015 har svensk polis haft i uppdrag att utvisa honom.
Läs mer om Finland, Marocko, Sverige och Åbo.
Sex tonåringar gripna för bussövergrepp
Sex pojkar har gripits i Marocko, misstänkta för inblandning i ett sexövergrepp på ung kvinna på en buss i Casablanca.
Läs mer om Casablanca och Marocko.
Expert: Flera tongivande aktörer från Marocko
En 18-årig marockansk man misstänks för terrorbrott genom mord efter knivattacken i Åbo i fredags. Medborgare från Marocko greps även efter dådet i Barcelona. – Några av de mest tongivande terroraktörerna vi haft i Sverige har marockansk bakgrund, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.
Läs mer om Barcelona, Marocko, Sverige och Åbo.
Spanien räddar nära 600 migranter på havet
Den spanska kustbevakningen har räddat 599 personer från 15 båtar och en vattenskoter på havet mellan Spanien och Marocko.
Läs mer om Marocko och Spanien.
Marocko vill arrangera fotbolls-VM
Marocko vill arrangera fotbolls-VM för herrar 2026. Landets fotbollsförbund har meddelat Internationella fotbollsförbundet Fifa att en ansökan kommer att lämnas in.
Läs mer om Fifa och Internationella.
Jagad kvinna skapar debatt om sexofredande
Videoklippet är bara tio sekunder långt, men har skapat en het debatt i Marocko om sexuella trakasserier. Klippet visar en kvinna som i panik springer iväg från en stor grupp män på en stor gata i staden Tanger.
Läs mer om Marocko och Tanger.
Kenyan förlängde 30-årig svit på 3.000 meter hinder
Den kenyanska dominansen håller i sig på 3.000 meter hinder. Conseslus Kipruto, Kenya, vann guld före Soufiane Elbakkali, Marocko, och Evan Jager, USA.
200 migranter stormade stängsel
Närmare 200 personer stormade grindarna till det rakbladsvassa stängslet mellan Marocko och den spanska exklaven Ceuta på måndagen. Minst fyra av dem har fått föras till sjukhus, enligt Röda Korset, efter det farliga men återkommande tilltaget.
Läs mer om Ceuta, Marocko och Röda Korset.
PSG vann Franska supercupen
PSG besegrade Monaco med 2–1 i Franska supercupen – mötet mellan cup- och ligamästaren – som spelades i Tanger, Marocko.
Läs mer om Franska, Marocko, Monaco och Tanger.
Man attackerade polis vid gränsövergång
En man har attackerat polis vid gränsen mellan Marocko och Spanien.Mannen ska ha skrikit Allahu Akbar, enligt nyhetsbyrån AFP.
Allt fler båtflyktingar till Spanien: Vi är oroliga
Spansk kustbevakning har på bara några dagar plockat upp flera hundra migranter ur vattnen mellan Marocko och Spanien – de flyende försöker allt oftare undvika det konfliktfyllda Libyen på deras väg till Europa. Spanien uppmanas nu att göra sig redo för fler flyktingar.
Läs mer om Europa, Libyen, Marocko och Spanien.
Här speglas mänsklighetens framtid
Vid Ouarzazate i södra Marocko ligger världens största anläggning för solkraft. Författaren Carsten Jensen får en uppenbarelse och ser en ny relation till naturen i raderna av blänkande solpaneler.
Läs mer om Marocko.
Pojke reste under buss i 23 mil
Under den 23 mil långa resan klängde pojken sig fast i bussens underrede – hela vägen från Tanger i Marocko till Sevilla i Spanien.
Läs mer om Marocko, Sevilla, Spanien och Tanger.