Mars

Polisen: Kvinna som hittats mördad vid gård

I mitten av mars hittades en person död utanför en gård i Falköpings kommun.Polisen har länge varit förtegen om fallet – men berättar nu att man kunnat identifiera mordoffret: en kvinna i 50-årsåldern, skriver Ulricehamns tidning.En man sitter häktad misstänkt för mord.

Kajsa Haidl: Det var det musikaliska modet som gjorde Avicii störst

Vad var det egentligen som gjorde Tim Bergling till en av generationens mest inflytelserika och populära artister? DN:s Kajsa Haidl försöker förklara och börjar med femton minuter i mars 2013 då han visade hela sin genialitet och sitt musikaliska mod.
Läs mer om Avicii och Tim Bergling.
Ny ägare till lantbruksfastighet i Långviksmon
Dan Erik Nordin, 36 år, har tagit över fastigheten på Långviken 137 i Långviksmon från Lillian Kristina Nordlund. Ägarskiftet i form av en gåva blev klart i mars 2018. Huset byggdes 1955 och har en boyta på 72 kvadratmeter.
Capios blir av med storägare
Capios näst största ägare har halverat sitt innehav i vårdbolaget. Enligt aktieägartjänsten Holdings sålde riskkapitalbolaget 6,4 miljoner aktier i vårdjätten i slutet av mars.

Kanadas KPI steg mindre än väntat

De kanadensiska konsumentpriserna steg 0,3 procent i mars jämfört med månaden före och steg 2,3 procent från samma månad föregående år.
Asiatiskt och Irländskt på Gästis i Bredbyn
LÄSARTEXT Bredbyns Gästgiveri bjöd in till asiatisk buffé och pubkväll som avslutades med irländska rytmer fredagen den 23 mars. De flesta rätterna var tillagade av belgiske kocken Bram Vanbellingen från Skorped för.
Demonstrationerna i Gaza
Demonstrationerna ramas in av historiska datum. "The Great Return March" inleddes den 30 mars.
Läs mer om Gaza.
Christian och Robin var mordmisstänka i 20 år - nu talar de ut
I slutet av mars i år avskrevs bröderna Robin Dahlén och Christian Karlsson från misstankarna från det så kallade Kevinfallet. Bröderna hade i nästan tjugo år pekats ut som Kevins mördare.
Deutsche Bank satte över mångmiljardbelopp – av misstag
Deutsche Bank lyckades med en jätteblunder i slutet av mars. Storbanken gjorde en felaktig överföring på mer än hela bolagets börsvärde, skriver Bloomberg News.
Havsfruns substansvärde sjönk i mars
Investmentbolaget Havsfruns substansvärde var 19,58 kronor per aktie per den 31 mars 2018. Det var en minskning med 0,4 procent jämfört med föregående månad, enligt ett pressmeddelande.
Ny ägare till fastigheten på Stensbo 25 i Hedemora
Lantbruksfastigheten på adressen Stensbo 25 i Hedemora har fått en ny ägare. Det är Karl Robin Bengthag, 23 år, som tar över huset efter Sven Rolf Yngve Sjögren och Kerstin Marianne Bengthag. Ägarbytet blev klart i mars 2018.
Delårsrapport 1 januari - 31 mars 2018
– Jag är väldigt glad att Convendum väljer Glashuset. Konceptet är ett starkt komplement till vårt utbud av moderna kontorslösningar. Just nu sker det mycket i Slussenområdet och jag ser Convendums etablering som ett kvitto på platsens attraktivitet, kommenterar vd Annica Ånäs. Nettoomsättningen ökade till 656 mkr (591) varav hyresintäkter ökade till 601 mkr (567).
Delårsrapport för Duni AB (publ) 1 januari – 31 Mars 2018
Resultat i nivå med föregående år trots höga massapriser
Läs mer om Duni AB.
Japanska konsumentpriser steg som väntat
Kärn-KPI (KPI exklusive färska livsmedel) för hela Japan steg 0,9 procent i mars jämfört med samma månad året före.
Läs mer om Japan.
Domedagsprofetiorna om brexit kom på skam
De motvilliga européerna i Nordeuropa blir alltmer positivt inställda till EU. Och anledningen stavas brexit. Den 29 mars 2018 var det halvlek i den rafflande brexitmatchen mellan EU:s och Storbritanniens bästa förhandlare.
Läs mer om Nordeuropa.
USA:s ledande indikatorer steg i mars
USA:s ledande indikatorer steg 0,3 procent i mars, jämfört med månaden före.
Procter & Gamble höjer vinstprognosen i stabil raport
Procter & Gamble redovisar en vinst per aktie för kärnverksamheten om 1,00 dollar för det brutna räkenskapsårets tredje kvartal, januari-mars 2018. Väntat var 0:98 dollar per aktie, enligt Bloomberg News prognossammanställning.
Läs mer om Gamble.
Tungt tapp för detaljhandeln i Storbritannien
Den brittiska detaljhandelns försäljningsvolym, inklusive bensin, sjönk 1,2 procent i mars, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år ökade försäljningen 1,1 procent.
Läs mer om Storbritannien.
Australiens arbetslöshet uppgick till 5,5 procent i mars
STOCKHOLM (Direkt) Arbetslösheten i Australien uppgick till 5,5 procent i mars, jämfört med oreviderade 5,6 procent månaden före, rapporterar Bloomberg News.
Läs mer om Australien.
Räntor och valutor: Återhämtning för euron
Brittiska räntor sjönk och pundet tappade efter att inflationstakten i landet i mars var den lägsta på ett år. Övriga europeiska räntor inledde dagen svagt nedåt, men vände sedan uppåt, medan euron hämtade sig från en tidigare försvagning.
Nytt på C More 5 mars 2018
Här hittar du det senaste på C More - både för stora och små! Välkommen till C More och träffa nya chefen - Baby-bossen.
Läs mer om Baby-bossen och C More.
Misstänkta rådhustjuvar fastnade på film
Det finns nu flera misstänkta för stölderna i Staffanstorps rådhus i mars, och f...
Anmälningsvåg mot Postnord - man i Dalarna befarar att hans samlarföremål slarvats bort: "Skandal"
Klagomålen mot statliga postjätten Postnords pakethantering efter att nya 75-kronorsavgiften infördes i mars strömmar in. Bland annat skriver en morabo att hans samlarvaror från Indien verkar ha hamnat på villovägar.
Läs mer om Dalarna, Indien och Postnord.
AVANZA: MARS VAR TRÅKIG, APRIL HAR INLETTS LIKADANT - VD
STOCKHOLM (Direkt) Efter en "tråkig" marsmånad så har april startat likadant. Det sade Rikard Josefson, vd på Avanza, under onsdagsförmiddagens rapportpresentation.
Läs mer om Avanza och Rikard Josefson.
Svenska filmhistoriens flitigaste skådisar på bio
I mars avslöjade vi att Mikael Persbrandt hade varit flitigast på bioduken de senaste 20 åren. Nu är det dags att ta reda på vem som toppar den 112-åriga filmlistan.
Läs mer om Mikael Persbrandt.