Martin grann


Sjukvårdsdirektören: Vi får väl skynda på

Ann Söderström, hälso- och sjukvårdsdirektör i Västra Götalandsregionen, erkänner att Martin Fredrikssons system hakat upp sig.- Vi får väl skynda på det lite grann, säger hon.

Granen står så grön och grann

Några frågor till Börje Jönsson, julgransförsäljare på Nya torg i Ängelholm för 25:e året, som på fredagen drog igång försäljningen av granar från egna odlingen hemma i Kollebäckstorp. Jönsson och hans kollega Martin Nilsson från Äspenäs har hand om det mesta av marknaden för granar i innerstan.

Därför friges livstidsfångar på fel grunder

Han dömdes till livstids fängelse efter ett brutalt knivmord på flickvännen. 15 år senare fick han straffet tidsbestämt eftersom hans risk för återfall i allvarlig brottslighet bedömdes som låg. Nu sitter den 41-årige mannen häktad, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt på en 12-årig flicka. Det är ofta riskbedömningarna som avgör när livstidsfångar släpps. Men åtminstone en gång av fyra träffar de fel. - Det är fortfarande så att vi befinner oss snubblande nära att vi lika gärna kunde kasta krona eller klave, säger Mart

Läs mer om Mart.
Kriminalvården fick kritik av FN

Kriminalvården har fått kritik av FN och Amnesty för antalet självmord i svenska häkten. Värst var året 2007 då tolv intagna begick självmord. - Att hålla någon häktad är en inhuman hantering i sig, säger Martin Grann, utvecklingschef på Kriminalvården, till TT.

FN ger kriminalvården kritik

Kriminalvården har fått kritik av FN och Amnesty för antalet självmord i svenska häkten. Värst var året 2007 då tolv begick självmord. - Att hålla någon häktad är en inhuman hantering i sig, säger Martin Grann, utvecklingschef på Kriminalvården, till TT.

Mats Larsson i Fukushima: Strålningsmätaren larmade

Strålningen var 50 gånger högre än normalt, men livet pågick ungefär som vanligt. Expressens utsända i Japan, Mats Larsson och Martin von Krogh, besökte under tisdagen Fukushima stad - sex mil från det problemfyllda kärnkraftverket. - När strålningsmätaren larmade första gången hajade man till lite grann, säger Mats Larsson.

Läs mer om Fukushima, Japan, Krogh och Martin.
Experten: Khadaffi är ingen psykopat

Alla undrar - vem är Muammar Khadaffi egentligen? I alla fall inte en psykopat. - Då gör man det oerhört enkelt för sig, säger Martin Grann, professor och psykolog.

Martin Grann, professor i psykologi, och Niklas Långström, läkare och professor efter domen mot Göran Lindberg:

Det visar på en hypersexualitet som han har tappat kontrollen över.

Läs mer om Göran Lindberg.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Åklagare och advokat vill ha stor rättspsykiatrisk undersökning

Åklagaren och försvarsadvokaten vill att Ragnar Nilsson ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning. Enligt advokaten kan 21-åringen lida av Aspergers syndrom. Experterna menar att diagnosen kan ha betydelse för brottet, men att flera orsaker troligen samverkat. - Det är viktigt att framhålla att de flesta som har Aspergers inte blir trippelmördare, säger Martin Grann, professor i psykologi och utvecklingschef vid Kriminalvården.

Frälsning är en god väg ur missbruk

Martin Grann, professor och chef för utvecklingsenheten på Kriminalvården, har utvärderat behandlingen av missbrukare på landets anstalter. Återfallsbrottsligheten bland de som gått tolvstegsprogrammet är betydligt lägre än bland övriga intagna.

Läs mer om Kriminalvården.
Tidigare toppnyhet hos GT:
Psykprofessorn: Man undrar ju hur riskrutinerna sett ut

GÖTEBORG. Hur kan en tvångsomhändertagen 15-årig pojke kunna härja fritt och begå flera grova sexuella övergrepp? - Man undrar ju hur riskbedömningsrutinerna sett ut kring hans fall, säger Martin Grann.

Läs mer om Martin Grann.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06