Martin lundin

Trafikhinder ska öka säkerheten på julmarknader

På julmarknader i Stockholm, Malmö och Göteborg använder man sig av trafikhinder för att öka säkerheten och hindra skenande fordon. – Vi har jobbat ordentligt med just trafiksäkerheten, säger Martin Lundin, chef för stadslivsavdelningen i Malmö stad.

Så skyddas Malmöborna mot terror på julmarknad

Nu uppgraderar Malmö stad säkerheten inför julmarknaden på Gustav Adolfs torg.Risken för terror finns närvarande och åtgärder tas i förebyggande syfte.– Vi har satt upp hinder runt delar av marknaden och torget, på ställen som vi uppfattar som kritiska punkter, säger Martin Lundin, avdelningschef på gatukontorets stadslivsavdelning till Sydsvenskan.
Malmöfestivalen satsar på säkerhet: förebygger terror
Malmöfestivalen satsar på säkerheten i år. Det finns tydliga planer för att lyckas undvika allt från terrorbrott till sexuella trakasserier. – De senaste två, tre åren har körande lastbilar bland folkmassor blivit allt vanligare, naturligtvis kan man inte bortse från det, säger Martin Lundin, avdelningschef på gatukontoret i Malmö.
Läs mer om Malmö och Martin Lundin.
Polisbilarnas skador kostar allt mer – prejningarna ökar dramatiskt
Antalet prejningsincidenter och olyckor vid biljakter ökar. Det verkar som att vissa tycker att det är lite roligt att bli jagade av polisen, säger Martin Lundin ansvarig vid polisen.
Läs mer om Martin Lundin.

Rekordhög kostnad för kvaddade polisbilar

Kostnaden för polisbilar som blivit skadade i tjänsten ökar för andra året i rad. Prejningar, punkteringar, krossade fönster och andra ärenden ledde till en kostnad på drygt 66,9 miljoner kronor under 2015. Antalet olyckor vid biljakter ökar. – Fler försöker fly från polisen, säger Martin Lundin på polisen.
Läs mer om Martin Lundin.
Områdespolis och långsiktighet bästa taktiken
Martin Lundin, poliskommissarie vid Rikspolisstyrelsen, är specialiserad på polisiär konflikthantering och taktik. Han betonar att det viktigaste polisarbetet i problemområden är det brottsförebyggande, långsiktiga arbetet.– Dialogprincipen, att närpoliser, områdespoliser, får arbeta konstant och långsiktigt med sitt kontaktskapande i särskilt utsatta områden, det är det bästa sättet att förebygga brott.
Läs mer om Rikspolisstyrelsen.
Sambo till skjuten: De har siktat för att döda
GRÅBO / FÄRGELANDA / GÖTEBORG. Under ett dygn sköts två personer av polisen. – Det är väldigt mycket, säger Martin Lundin, kommissarie på Rikspolisstyrelsen. Nu riktar en anhörig till mannen som sköts i Färgelanda kritik mot polisens agerande. – De har siktat för att döda.
Begravningsnotiser 5 december
I Bodums kyrka har begravningsgudstjänst ägt rum efter Martin Hjelm, Rossön. Officiant var Monika Lundin. För musik och sång svarade Gudrun Berg. Minnesstund hölls i församlingshemmet.
Almtuna plockar in NHL-back från Ottawa
Här är nästa NHL-stjärna i allsvenskan. Ottawabacken Mike Lundin är klart för Almtuna – och anländer till Uppsala i dag. – Har vi lite tur kan han spela redan på tisdag mot Södertälje, säger sportchefen Martin Öhrnstedt.
Vi kommer att fortsätta granska Lundin
NYHET De svenska journalisterna möter pressen. Vi rapporter direkt från presskonferensen i ABF-huset i Stockholm. Glada och märkbart tagna av situationen mötte Johan Persson och Martin
Familjenytt 1 september
Vi fyller 18 Jesper Carlsson, Gävle Martin Lundin, Ockelbo
LUNDIN PETROLEUM: GMP HÖJER TILL KÖP (BEHÅLL)
STOCKHOLM (Direkt) GMP höjer rekommendationen för Lundin Petroleum till köp från tidigare behåll. Riktkursen är 170 kronor. Martin Hedengren +46 8 51 91 79 11 Nyhetsbyrån Direkt
Polisen kan ej förklara skottökning
Polisen avlossade dubbelt så många skott under 2011 som året innan. Men på Rikspolisstyrelsen (RPS) kan man inte förklara ökningen från 33 polisskjutningar 2010 till 65 år 2011. — Vi vet inte om det är en faktisk eller statistisk ökning. En djupdykning på 2011 visar att det har varit ännu fler skjutningar, säger kommissarie Martin Lundin vid RPS.
Begravningsnotiser 14 februari
I Anundsjö, Duvans kapell, har begravningsgudstjänst efter Martin Forbord, Bredbyn, ägt rum. Officiant var Rolf Öhln och Monica Lundin stod för musiken. I Arnäs kyrka har begravningsgudstjänst
Bildt: `Min bakgrund i Lundin är inte relevant`
En kritiserad Carl Bildt fick svara på frågor om vad Sverige gör och inte gör för de i Etiopien dömda journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye.
De kämpar för Johan och Martin
På onsdag kommer domen mot de två svenska journalister som suttit frihetsberövade i Etiopien sedan i somras. Historien om Martin Schibbye och Johan Persson handlar om oljefamiljen Lundin och utrikesminister Carl Bildt – men också om ett nygift par som sedan i somras bara kunnat träffas några gånger på fängelsedirektörens kontor.
Lundin Oil: Därför var vi inne på Schibbyes hemsida
Larger image Lundin Oil var inne på Martin Schibbyes hemsida tre veckor innan han greps tillsammans med...(SCANPIX) Oljebolaget besökte journalistens hemsida trots att han aldrig kontaktat
Läs mer om Lundin Oil.
Lundin Oil hade koll på Schibbye och Persson
Bolaget besökte Martin Schibbyes hemsida
Läs mer om Persson och Schibbye.
Vem frågar nu om Lundin Petroleum?
Förhoppningsvis behöver Martin Schibbye och Johan Persson inte avtjäna något straffMen Etiopien når sitt syfte att skrämmas. Och ingen ställer längre några frågor om Lundin Petroleum.
Bildt om Lundin Petroleum: Det var ett bra företag
BOMBAY. Utrikesminister Carl Bildt inleder i dag sitt officiella besök i Indien - och Expressen.se är med som enda svenska media. I natt gav han Expressen en exklusiv intervju ombord på flygplanet till Bombay. Han kommenterar för första gången rättegången mot journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson. Om svenskarna döms kommer regeringen att begära nåd för dem, enligt Bildt. Samtidigt säger han om oljebolaget Lundin Petroleum, där han satt i styrelsen: - Det var ett bra företag. Vi gjorde viktiga insatser.
Etiopiens varnande exempel
I går bekräftades att Martin Schibbye och Johan Persson reste till Etiopien för att granska Lundin Petroleum. Carl Bildt har all anledning att dölja vad som försiggår, skriver författaren Kerstin Lundell.
Gripna svenskar granskade oljebolag
De svenska journalister som sitter fängslade i Etiopien, åtalade för terrorbrott, var i landet för att granska svenska Lundin Petroleum, skriver tidningen ETC på nätet. Uppgifterna finns med i ett brev som Martin Schibbye och Johan Persson skrivit till sina tidigare kurskamrater på journalistutbildningen i Stockholm.
Uppgift i ETC: Journalister skulle granska Lundin
De fängslade journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson begav sig till Etiopien för att granska svenska oljebolaget Lundin Petroleums verksamhet i det östafrikanska landet. Det framgår av ett brev som Martin Schibbye fått igenom till Sverige.
Skulle granska svenskt oljebolag när de greps
Martin Schibbye och Johan Persson sitter fängslade i Etiopien åtalade för terrorbrottVar i landet för att granska svenska oljebolaget Lundin Petroleum.
Yasmine Lundin ny SSU-ordförande
Yasmine Lundin, 23 år, har valts till ny ordförande i SSU Helsingborg. Hon har tidigare varit vice ordförande och tar nu över efter Natasa Mirosavic. Yasmine Lundin sitter sedan höstens val även i kommunfullmäktige för Socialdemokraterna.Övriga ledamöter i SSU:s styrelse: Martin Tunström, Sabina Hadzajlic, Shakir Khan (ny), Diana Casuneanu, Ema Karamehmedovic, Emsela Kadric och Johan Ahlberg (ny).