Martin

Ohämmad kreditgivning hade höjt bopriserna ännu mer

REPLIK DN DEBATT 17/2. Veidekkes debattörer vill inte bara fortsätta köra på den väg som vi åkt på i 25 år, man vill dessutom ta bort hastighetsbegränsningarna. Det kommer att göra ont den dag vi krockar, skriver Martin Hofverberg, chefsekonom Hyresgästföreningen

Kodsnack 248: Utvecklingsmiljöer, texteditorer och tangentbord

Martin, Amanda och Fredrik snackar IDE:er, texteditorer och andra verktyg för att skriva kod.
Läs mer om Amanda och Fredrik.
JUST NU: OS-kung efter ny uppvisning
Martin Fourcade är en gigant i OS i Pyeongchang.Fransmannen tog sitt tredje guld när han fixade seger i mixedstafetten åt sitt lag.
Nya uppgifter: Saliba erkänner trippelmord
Mark Saliba hävdar att han ensam utfört de trippelmord i Uddevalla som han dömts för tillsammans med sin bror, Martin Saliba.Det framgår av Martin Salibas resningsansökan till Högsta domstolen.Erica Sommerfors är Mark Salibas advokat:– Min klient hänvisar till det som står i resningsansökan, säger hon.
Trippelmördare på flykt vill ha resning
Livstidsdömde trippelmördaren Martin Saliba, som flydde till Libanon i samband med rättegången mot honom, begär resning.
Läs mer om Libanon och Martin Saliba.
Trippelmördaren Martin Saliba begär resning: Har ny bevisning
Martin Saliba, som tillsammans med sin bror dömts för trippelmordet i Uddevalla 2015, begär resning. Det uppger P4 Väst.– Vi har ny bevisning, säger Salibas advokat, Björn Hurtig, till kanalen.
Läs mer om Björn Hurtig och Uddevalla.
Förbud utan grund hotar världens matförsörjning
Vi behöver enas om att vetenskaplighet ska ligga till grund för politiska beslut – även när det gäller bekämpningsmedel. Det skriver toxikologen Martin Larsson i en slutreplik om cocktaileffekten.
Läs mer om Martin Larsson.
Han kan fälla de tyska regeringsplanerna – och Merkel
BERLIN. Frågan om hur Tyskland ska styras i framtiden avgörs inte i Berlins regeringskvarter, utan av besvikna tyska Socialdemokrater. DN har träffat nej-falangens affischnamn Kevin Kühnert som turnerar landet runt för att stjälpa regeringsplanerna. 28-åringen har redan fått SPD-chefen Martin Schulz på fall, och kan bli den som knäcker förbundskansler Angela Merkel.
Konsertrecension: En nykomponerad kärleksserie i musik
Som att stå inför en serie magiskt uppförstorade ögonblick i kärleksförloppets alla skiftande ögonblick, skriver DN:s Martin Nyström om Jan Sandströms nyskrivna orkesterverk Solamente t med Norrlandsoperans symfoniorkester.
Läs mer om Solamente.
Berlin 2018 Black 47: Rambo i 1800-talets Irland Rambo möter den stora potatissvälten i denna råa och skita skildring av ett mörkt parti i Irlands historia. Patrik Linderholm 11:01
Året är 1847 och den irländske desertören Martin Feeney återvänder till sitt hemland efter att ha krigat för britterna i Afghanistan.
Martin Scorsese gör TV-serie om Julius Caesar
Filmauteuren Martin Scorsese arbetar inte bara på Netflix-exklusiva maffiafilmen "The Irishman" för tillfället, utan jobbar också på en TV-serie kallad "The Caesars" om politikern Julius Caesar och den romerska republiken.
Så många såg Mello i Malmö
Melodifestivalen i Malmö, i lördags, sågs av över 2,8 miljoner tittare.Det var visserligen något färre än förra veckan – men ändå väldigt bra siffror, historiskt sett.Jessica Andersson och Martin Almgren tog sig vidare till final.
Läs mer om Malmö, Martin Almgren och Mello.
First North-bolagets vd åtalas för otillbörlig marknadspåverkan
First North-listade Precomp Solutions vd Martin West åtalas för otillbörlig marknadspåverkan. Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget.
Läs mer om Martin West.
"Three billboards" succé på Bafta-galan
Guillermo del Toros "The shape of water" ledde nomineringarna med hela tolv vinstchanser - men det var "Three billboards outside Ebbing, Missouri" som blev Bafta-galans stora vinnare.(TT) Martin McDonaghs "Three billboards outside Ebbing,
Läs mer om Bafta-galan, Ebbing, Missouri och Three.
Egor Putilov har skaffat ny identitet
Han pekades ut som säkerhetsrisk och desinformatör när han arbetade för Sverigedemokraterna i riksdagen.Nu har den ryske mannen som gömmer sig bakom pseudonymen Egor Putilov skaffat sig en ny identitet avslöjar Dagens Nyheter – han är nu Martin Dahlin från Luxemburg.Samtidigt uppger en kvinna för tidningen Arbetaren att hon hjälpt honom att få svenskt medborgarskap genom falska uppgifter.För Expressen uppger han att den senare artikeln är polisanmäld för förtal.
Kläffords besked – efter tiden i tysthet
Chris Kläfford tog hem Idol 2017.Sedan dess har det varit relativt tyst.Men under Melodifestivalens efterfest – efter att vännen Martin Almgren gått till final – dök han upp igen.– Jag rös flera gånger, säger han.
Läs mer om Idol och Martin Almgren.
Här är Egor Putilovs nya identitet
Den ryske mannen bakom pseudonymen Egor Putilov pekades ut som en potentiell säkerhetsrisk när han arbetade för Sverigedemokraterna i riksdagen. DN har under en längre tid kartlagt hans väg in i Sverige och kan avslöja hans nya identitet: Martin Dahlin från Luxemburg. Samtidigt träder en kvinna fram i tidningen Arbetaren och bekräftar att hon hjälpte Egor Putilov till Sverige på falska uppgifter.
Fourcade fick sin revansch – på målfoto
Ibland har man tusendelarna på sin sida, ibland inte. Martin Fourcade vet. I Sotji förlorade fransmannen på målfoto – i Pyeongchang fick han sin revansch.
Läs mer om Pyeongchang.
Martin Blomgren: Håll dig borta från konsultbolaget
Aktien fick ordentlig fart efter bokslutet. Men i den underliggande verksamheten går det trögare, och med ett vd-byte på väg är det inte rätt tid att hoppa på tåget även om Europaresan är tilltalande.
Läs mer om Europaresan.
Sverige föll mot Japan – kan komma sist i OS
Sverige hade chansen att spela om femteplats i OS.Men efter en oväntad förlust mot Japan så måste man nu spela match mot Sydkorea för att inte komma sist i hela OS.– Man känner sig bara tom egentligen. Japan ska vi bara vinna mot, säger Kim Martin Hasson i Kanal 5.– Det är så jävla dåligt, säger Erika Grahm.
Finalen – Almgrens nya revansch mot mobbarna
Kampsången om att aldrig ge upp tog Martin Almgren till Melodifestivalens final i Friends arena – finalplatsen är ännu en smocka mot mobbarna under skolåren. Och Jessica Andersson säkrar att minst en kvinna tävlar i den hittills mansdominerade finalen.
Läs mer om Martin Almgren.
Jessicas känslokollaps – före kärleksbeskedet
Jessica Andersson, 44, brast ut i gråt när hon bröt mansdominansen i Melodifestivalen och tog sig raka vägen till final efter lördagens drama.Martin Almgren fick i sin tur revansch på mobbarna – och gav ett kryptiskt besked efter sin kärlekskrasch.I natt firade segrarna stort – och Jessica Andersson avslöjade att hon och den 11 år yngre sambon Johan Malm skulle försöka skaffa barn.– Det ska vi jobba på i kväll ser du, säger hon och skrattar.