Martin

Timell ännu inte förhörd för misstänkt våldtäkt

Martin Timell utreds för en misstänkt våldtäkt – men har ännu inte blivit förhörd, enligt nya polisuppgifter till Expressen.Kvinnan som gjort polisanmälan har tidigare sagt:– Efter tre försök till uppgörelse, så får jag göra jobbet som TV4 borde ha gjort, för länge sedan. Så känner jag. TV4 borde ha anmält detta.
Läs mer om Expressen.Kvinnan och TV4.

Timell ännu inte förhörd för misstänkt våldtäkt

Martin Timell utreds för en misstänkt våldtäkt – men har ännu inte blivit förhörd, enligt nya polisuppgifter till Expressen.Kvinnan som gjort polisanmälan har tidigare sagt:– Efter tre försök till uppgörelse, så får jag göra jobbet som TV4 borde ha gjort, för länge sedan. Så känner jag. TV4 borde ha anmält detta.
Läs mer om Expressen.Kvinnan och TV4.
Martin Melins exfru flyttar med barnen
Martin och Christina Melin köpte huset 2002 och renoverade allt.Sedan skilsmässan har Christina bott kvar själv där med barnen.Huset ligger etta på klicktoppen –för 4,5 miljoner kronor kan det bli ditt.
Läs mer om Christina och Christina Melin.
Publikrekordet är på väg att krossas
Linköping ser ut att krossa publikrekordet i damernas hockeyliga SDHL.Inför matchen mot HV 71 på söndag har 7600 biljetter förhandsbokats.– Det vore självklart jätteroligt, framför allt för att öka intresset för damhockeyn, säger förra stormålvakten Kim Martin Hasson.
Läs mer om Kim Martin Hasson.

TV4-ledningens svar – efter hårda kritiken om Timell

TV4 kritiseras hårt i en extern utredning för sitt agerande av anklagelserna mot Martin Timell om sexuella trakasserier och övergrepp.Nu ångrar TV4:s vd Casten Almqvist, samt ansvariga cheferna Åsa Sjöberg och Fredrik Arefalk det tidigare agerandet.Det här borde jag ha hanterat väldigt annorlunda, för länge sedan, skriver TV4:s innehållsdirektör Åsa Sjöberg i ett uttalande till Expressen.
Så skyddas Malmöborna mot terror på julmarknad
Nu uppgraderar Malmö stad säkerheten inför julmarknaden på Gustav Adolfs torg.Risken för terror finns närvarande och åtgärder tas i förebyggande syfte.– Vi har satt upp hinder runt delar av marknaden och torget, på ställen som vi uppfattar som kritiska punkter, säger Martin Lundin, avdelningschef på gatukontorets stadslivsavdelning till Sydsvenskan.
Sven Gustavsson: Inte längre hillbillys som tar Nascar-titeln
Tampa. Nascar är inte vad det varit och står inför nya utmaningar när ett par av racingseriens största profiler lägger av. Men 37-årige veteranen Martin Truex Jr. fick i alla fall till slut vinna årets titel vid säsongsfinalen på Homestead i söndags. Nascar är ämnet i Veckans Nordamerikaspaning.
Utredning: Martin Timell borde ha fått sluta tidigare
En extern granskning visar att tv-snickaren Martin Timell borde ha fått sluta tidigare.
Läs mer om Martin Timell.
Hård kritik mot TV4 efter granskning
TV4 får hård kritik för sitt hanterande av Timell i ljuset av #metoo, det visar en extern granskning av advokatbyrån Setterwalls.Utredningen visar bland annat att Martin Timell borde ha fått sluta tidigare.– Jag är ansvarig, säger TV4:s vd Casten Almqvist
Kolossal press på Schulz inför möte med presidenten
I Tyskland väntar man med spänning på torsdagens möte mellan SPD-ledaren Martin Schulz och president Frank-Walter Steinmeier. Ska han kunna övertala Schulz att förhandla med Angela Merkel om att förnya den stora koalitionen?
SAS ger personalen usla villkor med lågprisbolag
SAS har etablerat sig på Irland och hyr in kabinanställda med usla anställningsvillkor. Mycket tyder på att SAS irländska bolag kommer att ta över en stor del av den svenska verksamheten – för att runda anständiga löner och arbetsvillkor, skriver Unionens förbundsordförande Martin Linder.
Läs mer om Irland och Martin Linder.
Martin Gelin: I den alternativa nyhetssfären är Roy Moore det enda offret
Trots att den republikanska kandidaten Roy Moore anklagats för grova sexuella övergrepp mot minderåga gick Donald Trump ut med helhjärtat försvar för honom i veckan. I den populistiska högerns alternativa mediesfär framställs Moore som ett offer för en liberal konspiration.
Läs mer om Donald Trump, Moore och Roy Moore.
Kodsnack 235: Att spara sitt spel, blockkedjor och AI
Fredrik och Martin snackar sparande av data, serialisering till JSON och YAML, hur Unity kan spara data och hela äventyret att synka data med Molnet.
Läs mer om Martin, Molnet och Unity.
Interna strider i tyska Socialdemokraterna
BERLIN. De tyska Socialdemokraterna SPD har sagt blankt nej till att ingå regering med förbundskansler Angela Merkel. Men partiet strider internt om det är rätt att förespråka nyval. Nu ökar pressen på SPD-toppen Martin Schulz att ompröva beslutet.
Martin, 31, anmäler Postnord – paketen levererades aldrig
Martin Emond, 31, väntade förgäves på att Postnord skulle leverera hans paket.Vid två tillfällen på mindre än en vecka fick han själv sätta sig i bilen för att hämta ut sina prylar. Nu anmäler han företaget.– Bokar jag en tid hos tandläkaren och inte kommer eller om jag parkerar min bil fel får jag böter. Varför ska de komma undan?
Läs mer om Postnord.
Officiellt: Här är nya Aston Martin Vantage
Aston Martin har tagit farväl av gamla Vantage.Nu har biltillverkaren presenterat den nya modellen med en motor hämtad från Mercedes-AMG GT.Med 510 hästkrafter når den en topphastighet på 314 kilometer i timmen.
Förlorade synen – efter otäcka smällen
VÄXJÖ. Martin Lundberg fick en klubba på ögat i tredje perioden mot Färjestad.Under flera minuter kunde inte Växjöforwarden se på sitt ena öga.– Själva smällen var kanske inte så farlig, men när den tar i ögat blir man lite rädd, säger Martin Lundberg.
Martin Björk gör comeback i TV3:s nya satsning
Han har inte haft ett programledarjobb i tv på fyra år.Men nu återvänder Martin Björk för att leda dejtingsåpan Are you the one? i TV3.–Martin Björk är en erfaren och träffsäker programledare som känns klockren, säger MTG:s presschef Susanne Nyln i ett pressmeddelande.
Läs mer om Are, Martin Björk och Susanne Nyln.
Polis misstänks för tjänstefel efter Göran Lundblad-mordet
I spåren efter mordet på lantbrukaren Göran Lundblad i Förlösa utanför Kalmar har åklagare nu startat upp en utredning om tjänstefel mot polisen.Det sker efter uppgifter om att en beslagtagen mobiltelefon i målet är försvunnen och troligen destruerad, skrotad.Telefonen tillhörde huvudvittnet Therese Tang, som en gång spelade in delar av den morddömde Martin Törnblads erkännande.
Minnesord: Ted Bergman
Ted Bergman, Lidingö, har avlidit vid 89 års ålder. Närmast anhöriga är barnen Martin, Caroline och Fanny med familjer.
Läs mer om Caroline, Fanny, Lidingö och Martin.
DO granskar 40 arbetsgivare efter #metoo
Diskrimineringsombudsmannen (DO) ska granska hur omkring 40 företag i medie-, kultur- och juridikbranschen hanterar bland annat sexuella trakasserier. Tillsynen började med den interna anmälan mot Martin Timell som TV4 lät bli att utreda, men under #metoo-rörelsen har problemet visat sig vara större.
Läs mer om Martin Timell och TV4.
Hyllar avlidne vännen med Guldstall i topp
Det har börjat dra ihop sig till slutspurt av Guldstallet.På lördag kan mycket avgöras – när Solvalla Grand Prix går av stapeln på nationalarenan.I lagtävlingen parkerar Stall PK på en andraplats – ett lag som gjordes för att hedra deras bortkomna vän Per Karlsson.– Det var så det började, att vi anmälde laget för att hedra honom, säger Martin Altemark.
Martin Gelin: Lena Dunham anklagas för hipster-rasism
En nära medarbetare till författaren och tv-stjärnan Lena Dunham säger upp deras samarbete med motiveringen att hon tröttnat på Dunhams rasism. I ett långt inlägg på Facebook anklagar skribenten Zinzi Clemmons sin chef för hipster-rasism.
Läs mer om Facebook och Lena Dunham.
Martin Gelin: Knivigt för demokraterna efter nya sexanklagelser
Fram till nyligen var senatorn Al Franken en av de mest omtyckta demokraterna i Washington. Han var till och med en av favoriterna för att ställa upp i nästa presidentval. Men nu kan hans politiska karriär vara över efter att ytterligare en kvinna anklagat honom för sexuella trakasserier.
Läs mer om Al Franken och Washington.
Martin Jönsson: UR hotades av total revolt – nu är man tillbaka på ruta ett
Utbildningsradion, UR, har som motto att de är till för stora och små som vill förstå världen. Men det är inte lätt för varken stora eller små att förstå vad som händer inom UR just nu – och ännu mindre hur något gott ska komma ut från det.