Matsmart

De sålde 2000 ton mat som skulle slängas

Matsmart vill minska matsvinnet genom att sälja livsmedel som annars hade slängts.Företaget sålde över 2 000 ton mat i Sverige 2017.–Kunderna får köpa billig mat och hjälpa till att rädda världen, säger vd:n och grundaren Karl Andersson.
Läs mer om Karl Andersson och Sverige.

Axel Johnson blir delägare i Matsmart

Axfoods storägare Axel Johnson blir delägare i Matsmart, som är en e-handelsverksamhet som säljer mat och andra dagligvaror som i många fall annars hade slängts.
Läs mer om Axel Johnson och Matsmart.
De ska rädda ännu mer mat från soporna
Jessica Nilsson på Northzone har följt Matsmart under två år. Nu kliver det svenska riskkapitalbolaget in som investerare i sajten, som säljer livsmedel med korta datum.
Läs mer om Matsmart och Northzone.
Matsmart siktar mot miljaromsättning
Inom en period på mellan 5 och 7 år siktar Matsmart på att omsätta över en miljard kronor. Det uppger bolagets Karl Andersson till Ehandel.se. Nyligen tog företaget in fem miljoner kronor och uppnådde en värdering om 50 miljoner.

Därför bör du sluta stressa under din lunchpaus

Slevar du i dig maten under tidspress i lunchrummet? Då är det dags att tänka om. Varva ner och ät i lugn och ro – så både mår du bättre och blir mer effektiv på jobbet. – Vi behöver mat regelbundet annars tappar vi all ork och energi. Det är ett basalt behov, säger Annica Långvall som är legitimerad dietist och driver bloggen Matsmart.
Läs mer om Annica Långvall och Matsmart.
Butiken som tänker minska matsvinnet
Med hjälp av gammal mat och modern teknik hoppas företaget Matsmart kunna minska matsvinnet.– Det var lite av en aha-upplevelse att det inte är någonting fel på mat som har passerat sitt bäst före datum, förklarar Ulf Skagerström som driver verksamheten.
Läs mer om Matsmart och Ulf Skagerström.
Dannikeskolan tog hem Matsmart
Barnen på Dannikeskolan äter upp sin mat. De vann tävlingen Matsmart och får 10 000 kronor. I dag var det prisutdelning. Barnen åt hamburgare. I tävlingen deltog 40 skolkök i Borås stad.
Läs mer om Dannikeskolan och Matsmart.
Matsmart minskar svinnet
i Borås Stads grundskolor Tävlingen `Är du matsmart?` ska få eleverna i Borås Stads grundskolor att slänga mindre mat. Vinnande skola får 10 000 kronor att använda till att göra miljön
Läs mer om Tävlingen.
Gravid - bli matsmart
Vad ska du äta med en bebis i magen? Matråden för gravida kan kännas som en ogenomtränglig djungel. Familjeliv ger dig de grundläggande tipsen.
Nötter och gröt minskar blodfetter
MATSMART Så kan du sänka det skadliga kolesterolet effektivare– Ny studie visar vilken typ av mat som funkar bäst.