Mattias sunneborn

Repet blev deras fall i Mästarnas mästare

Bollaget är vidare till semifinal i SVT:s Mästarnas mästare, som firar tioårsjubileum med en lagsäsong. Men de utslagna friidrottarna tyckte inte att alla delar av den avgörande matchen gick schysst till. – Jag hävdar att ni inte följde instruktionerna, sade Mattias Sunneborn till sina motståndare i programmet.

SVT avbröt tävlingen – grep in efter fuskbråket

Mattias Sunneborn vägrade acceptera förlusten i Mästarnas mästare och hävdade att motståndarlaget inte följde reglerna. SVT avbröt mitt i tävlingen – något som inte visas i tv – och fick efteråt ingripa för att medla mellan lagen. – Det var ingen bra stämning, säger Anders Wistbacka, projektledare för Mästarnas mästare.
Peter Forsbergs privata rutin får alla att tappa hakan
Dagens viktigaste måltid?Meritlistan gör Peter Forsberg till en av Sverige mest framgångsrika hockeyspelare – men hans frukost lämnar mycket att önska hos de andra deltagarna i Mästarnas mästare.– Det är det absolut sämsta man kan äta, säger Mattias Sunneborn i programmet.
Läs mer om Peter Forsberg och Sverige.
Ö-spelen lockar nästan lika många som OS
Vad har cyklisten Mark Cavendish och längdhopparen Mattias Sunneborn gemensamt? Båda har tävlat i de internationella Ö-spelen genom åren. I veckan avgörs mästerskapen på Gotland. – Det är inte lika stort som vinter-OS, men nästan, säger projektledaren Per Wallstedt.

Upptäckten i pappans självmordsbrev

Mattias Sunneborns pappa tog sitt liv när längdhoppsstjärnan var femton år gammal. Pappan lämnade ett självmordsbrev – men brevet bjöd på en dubbel chock för familjen. – Brevet var daterat ett år innan, säger Sunneborn i Efter Tio med Malou.
Läs mer om Efter Tio, Malou och Sunneborn.
Kravet: Aregawis rekord borde strykas
MALMÖ. Avslöjandet om Abeba Aregawi väcker starka reaktioner. Nu höjs röster om att hennes svenska rekord på 800 och 1 500 meter borde strykas. – Om det här stämmer, då hoppas jag att det blir så, säger den tidigare längdstjärnan Erica Lamprecht (före detta Johansson). – Det här är planerat fuffens, säger Mattias Sunneborn.
Mattias Sunneborn väntade in försprånget
Det hade kunnat bli en jämn match i Gladiatorernas kändisspecial. Längdhopparen Mattias Sunneborn startade med 13 sekunders försprång - men valde att vänta in motståndaren Peter Magnusson. Trots gesten gick Sunneborn segrande ur tävlingen.
Läs mer om Peter Magnusson och Sunneborn.
Idrotten ska bära hbtq-frågan
Övriga samhället utklassar idrotten när det gäller hbtq-frågor. Sommarens Eurogames i Stockholm ska ändra på det. SvD var med när Mattias Sunneborn medverkade i en träningsfilm för tävlingen.
Läs mer om Stockholm.
Gladiatorerna smygstartar på lördag!
Nu på lördag återkommer Gladiatorerna i form av en kändisspecial där komikern Peter Magnusson möter friidrottaren Mattias Sunneborn. På damsidan ställs sångerskan och pole dance-instruktören Sara Lumholt mot simhopperskan Anna Lindberg.
Sunneborn om det tragiska självmordet
När Mattias Sunneborn var 15 år gammal tog hans pappa Gunnar livet av sig. I TV4:s Nyhetsmorgon var Sunneborn imorse inbjuden som gäst och pratade om sorgen. – Allt blev som ett totalt kaos. Jag visste inte vad jag skulle göra med nånting, säger Sunneborn med tårar i ögonen.
Läs mer om Gunnar och Sunneborn.
Sunneborn hoppar för livet
44-årige Mattias Sunneborn har alltid hoppat längdhopp. Det gör han fortfarande, men nu har hoppandet också fått en annan – och viktigare – betydelse. I projektet Idrottare förebygger självmord utmanar han alla i stående längdhopp och samlar samtidigt in pengar.I Sverige ökar antalet självmord. Det är en trend vi måste vända, säger Mattias Sunneborn.
Läs mer om Idrottare.
Mattias Sunneborn: Det är så tabubelagt
När Mattias Sunneborn var 15 år gammal tog hans pappa Gunnar livet av sig. Nu vill Sunneborn, tillsammans med organisationen Suicide Zero, skapa uppmärksamhet kring det ökande antalet självmord i Sverige. Genom kampanjen Hoppet vill han att folk ska våga prata mer om att de mår dåligt. – Det är så tabubelagt, jag har skämts för att min pappa tog livet av sig, säger han till SportExpressen.se.
Sunneborn: Jag grät varje dag i tio års tid
Mattias Sunneborn är en av svensk friidrotts största stjärnor. Nu berättar han om sin svåra period i SportExpressens podcast Agendasättarna. – Jag grät varje dag i tio års tid, berättar Sunneborn. Lyssna på avsnittet i mp3-spelaren nedan eller direkt via Itunes.
Läs mer om Agendasättarna och Sunneborn.
Mattias Sunneborn: Jag kan inte fatta det
Yago Lamela har omkommit. Ett tungt besked för den svenska längdlegendaren Mattias Sunneborn, 43, som hoppade med Lamela under flera år. – Jag kan inte fatta det. Det är alltid extra sorgligt när folk dör i förtid, säger han till SportExpressen.se.
Läs mer om Lamela och SportExpressen.se.
Mattias Sunneborn: Därför äter jag kyckling till frukost
Berättar om hur han håller sig i form boTräningen boKosten boLasterna
Mattias Sunneborn: Jag var förbannad
De var förhandsfavoriter - men slogs ut. Efter den tunga förlusten var det starka känslor från Mattias Sunneborn och Kajsa Bergqvist i Mästarnas mästare. – Jag vann ju flest grenar av alla, men ändå åker jag ut. Jag var förbannad och besviken, säger Mattias Sunneborn.
Läs mer om Kajsa Bergqvist.
Malin Roos: Vilket levnadsöde, vem hade kunnat ana?
Tommy Söderström gråter, Mattias Sunneborn gråter, jag gråter. Vilket levnadsöde, vem hade kunnat ana?
Jag ljög om självmordet
Mattias Sunneborn: Jag skämdes för att min pappa tog livet av sig
Sunneborn: Har varit mycket död i vår familj
Mattias Sunneborns pappa tog livet av sig - det berättar friidrottsstjärnan i kvällens känslostarka Mästarnas mästare. För Expressen beskriver Sunneborn nu den stora sorgen då både hans mor och bror också de gått bort för tidigt. – Det har varit mycket död i vår familj, säger Mattias Sunneborn.
Läs mer om Sunneborn.
Mästarnas mästare: ''Var rädd på riktigt''
Deltagarna får elchocker - och bryter ihop i tårar av chock och rädsla flera gånger under hinderbanan. – Jag fick någon slags chock och började gråta och skaka, säger Johanna Sjöberg, som riktar skarp kritik mot SVT. – Jag fick panik, jag var rädd på riktigt, säger Mattias Sunneborn.
Läs mer om Johanna Sjöberg och SVT.
Sunneborn i Mästarnas mästare
Längdhopparen Mattias Sunneborn ersätter Frank Andersson i den kommande upplagan av Mästarnas mästare, skriver Expressen. Andersson har tidigare tvingats hoppa av programmet på grund
Läs mer om Expressen och Frank Andersson.
Sunneborn ny i `Mästarnas mästare`
Stockholm/TT Spektra Längdhopparen Mattias Sunneborn ersätter Frank Andersson i den kommande upplagan av `Mästarnas mästare`, skriver Expressen. Andersson har tidigare tvingats hoppa
Läs mer om Expressen och Frank Andersson.
Sunneborn ny i `Mästarnas mästare`
Stockholm/TT Spektra Längdhopparen Mattias Sunneborn ersätter Frank Andersson i den kommande upplagan av `Mästarnas mästare`, skriver Expressen. Andersson har tidigare tvingats hoppa
Läs mer om Expressen och Frank Andersson.
Sunneborn ny i Mästarnas mästare
Längdhopparen Mattias Sunneborn ersätter Frank Andersson i den kommande upplagan av Mästarnas...
Läs mer om Frank Andersson.
Sunneborn ny i Mästarnas mästare
Längdhopparen Mattias Sunneborn ersätter Frank Andersson i den kommande upplagan av Mästarnas mästare, skriver Expressen. Andersson har tidigare tvingats hoppa av programmet på grund av hjärtproblem. Sunneborn blir därmed den ende i startfältet som fortfarande är aktiv och han tog förra året SM-silver i längdhopp. En av deltagarna, seglaren Marit Söderström Nord, kritiserar valet av Sunneborn.