Medborgarplatsen

Misstänkt knivman vid Medborgarplatsen anhållen för mordförsök

Den man som greps misstänkt för knivskärningarna av två män vid Medborgarplatsen på torsdagskvällen anhölls på fredagen. Åklagaren räknar med att begära honom häktad på fredagseftermiddagen.
Läs mer om Medborgarplatsen.

Två personer knivskurna i centrala Stockholm

Två personer har knivskurits på Medborgarplatsen i Stockholm, skriver Expressen. En misstänkt gärningsman jagas.
Två knivskurna på Medborgarplatsen
Två personer har blivit knivskurna på Medborgarplatsen i centrala Stockholm.Insats med livräddande åtgärder pågår, enligt polisen.Misstänkt gärningsperson jagas.
Läs mer om Medborgarplatsen.
Man åtalas för mordförsök efter att ha knivhuggit polis
Den unge man som angrep en polis med kniv och högg honom i halsen på Medborgarplatsen i höstas åtalades på måndagen misstänkt för bland annat mordförsök.
Läs mer om Medborgarplatsen.

Branagh hyllade svenske polisen Ted i sitt tacktal

Vid International Emmy Awards fick Kenneth Branagh ta emot pris för best performance by an actor för sin roll i den brittiska versionen av Wallander.I sitt tacktal nämnde han den svenske polisen Ted Eriksson, som han lärde känna vid inspelningarna i Ystad och som i höstas blev knivstucken i en attack vid Medborgarplatsen i Stockholm.– Han har i verkligheten stött på vad de här berättelserna handlar om, sa Branagh i sitt tal.
Knivhögg polisen Ted – utreds för nya brott
Den 17-åring som misstänks ha knivhuggit och försökt mörda polismannen Ted Eriksson, 33, vid Medborgarplatsen i Stockholm utreds för nya brott.– Det finns en misstanke om misshandel på Tyresö gymnasium som ska handläggas samtidigt. Det var händelser som skedde dagarna innan den här aktuella händelsen vid Björns trädgård, säger kammaråklagare Daniel Suneson.
Knivhuggne polisen Ted Eriksson Jag är extra uppmärksam
Polis Ted Eriksson är tillbaka i tjänst.Brottscentralen har träffat 33-åringen som återvänt till jobbet drygt två månader efter den oprovocerade knivattacken på Medborgarplatsen i Stockholm.– Det är jättemånga tankar som kommer i huvudet, men man får helt enkelt ta det dag för dag, säger han.
Knivhuggna polisen Ted Eriksson tillbaka i tjänst
Polis Ted Eriksson, 33, som oprovocerat blev attackerad på Medborgarplatsen i Stockholm i slutet av augusti är tillbaka i tjänst. Han överlevde knivdådet och kunde skrivas ut från sjukhus redan samma dag – vägen tillbaka till arbetet har dock tagit längre tid.– Ja, men det är massa tankar att sortera såklart, säger Ted Eriksson till Expressen.
Nu avslutas sittstrejken på Norra Bantorget
Den började på Mynttorget, flyttades till Medborgarplatsen och slutligen till Norra Bantorget. Nu, efter nästan två månader, avslutar nätverket Ung i Sverige den uppmärksammade sittstrejken – som vill stoppa utvisningarna till Afghanistan. Men kampen fortsätter. – Vi byter strategi, säger Fatemeh Khavari, talesperson för Ung i Sverige.
Nu avslutas sittstrejken på Norra Bantorget
Den började på Mynttorget, flyttades till Medborgarplatsen och slutligen till Norra Bantorget. Nu, efter nästan två månader, avslutar nätverket Ung i Sverige den uppmärksammade sittstrejken – som vill stoppa utvisningarna till Afghanistan. Men kampen fortsätter. – Vi byter strategi, säger Fatemeh Khavari, talesperson för Ung i Sverige.
Nazist i frontlinjen dömd till fängelse
Emil Hagberg var en av nazisterna som tågade i täten av demonstrationståget i Göteborg i söndags.I går dömdes han till fängelse för våldsamt upplopp och hets mot folkgrupp.Detta efter bland annat skanderat Heil Hitler på Medborgarplatsen i Stockholm 2016, enligt domen.
Stor uppslutning för självständigt Kurdistan
Ett hav av grön-vit-röda flaggor vajade på Medborgarplatsen i Stockholm när hundratals manifesterade sitt stöd för självständighet i irakiska Kurdistan.Och trots utmaningarna är hoppet stort bland svenskkurder inför den kommande folkomröstningen.–Tiden har kommit. Vi har rätt att bestämma över vårt folks framtid, säger Zinare Xamo, en av alla de svenskkurder som fyllde ett soligt Medborgarplatsen till bredden under lördagseftermiddagen.
17-åring hade stängts av från gymnasiet
17-åringen som misstänks för mordförsök på en polis på Medborgarplatsen i Stockholm hade stängts av från gymnasiet två dagar tidigare efter två slagsmål med andra elever, kan DN nu berätta. Han ska ha lidit av psykiska problem men denna information nådde aldrig skolan. Istället fick de höra att han tycker om poesi och att simma.
Läs mer om Medborgarplatsen och Stockholm.
Ni får mig att skämmas över att dela nationalitet med er
De senaste veckorna har det pågått demonstrationer på Medborgarplatsen för att stoppa utvisningar till Afghanistan.Samtidigt har det pågått en motdemonstration under parollen Stå upp för Sverige.Den svenska landslagsmannen i handboll, Rickard Lönn, ryter nu i från mot motdemonstranterna.Ni får mig att skämmas över att dela samma nationalitet och historia som er, skriver han på Facebook.
Eliasson efter attacken mot polisen Ted: Oerhört upprörd
Polismannen Ted Eriksson, 33, blev huggen i nacken under en patrull på Medborgarplatsen i Stockholm.Nu kräver rikspolischefen Dan Eliasson att det sker en ändring – för att trygga polisers tillvaro.–En attackerad polis ska inte stå ensam, säger han.
Polisen Ted, 33, om attacken på Medborgarplatsen
Polismannen Ted, 33, knivhöggs i nacken under en kommendering på Medborgarplatsen i Stockholm.Nu berättar han själv om den dramatiska händelsen.– Det har varit många som har undrat hur man mår och kolleger som har hört av sig. Det har varit ett jättestort stöd, det är jag tacksam för, säger Ted.
Attackerade polisen Ted: Jag vill fortsätta arbeta
När polismannen Ted Eriksson, 33, patrullerade vid Medborgarplatsen i Stockholm blev han plötsligt knivhuggen bakifrån.En 17-åring har häktats misstänkt för attacken.Trots mordförsöket har Ted inga planer på att lämna polisyrket.– Både min pappa och syster är poliser, och jag vill fortsätta familjeföretaget, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.
17-åringen uppfattades som en konstig figur
17-åringen misstänks ha knivhuggit polisen Ted Eriksson i halsen – men kan varken neka eller medge brott.Tiden innan mordförsöket syntes han till vid sittstrejken på Medborgarplatsen och uppfattades som en udda figur, enligt uppgifter till Expressen.– Vi tycker synd om polismannen. Så ledsna som svenskarna är över denna traumatiska händelse, lika ledsna är vi, säger Fatemeh Khavari, talesperson för strejkarrangören Ung i Sverige.
17-åringen som knivskar polis begärs häktad
Den 17-åring som knivskar en polis vid Medborgarplatsen på torsdagen begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.
Läs mer om Medborgarplatsen.
17-åring begärs häktad efter knivattack mot polisman
Den 17-årige man som sitter anhållen efter knivattacken på Medborgarplatsen i torsdags begärs häktad.Inför häktningen vårdas han på rättspsykiatriska kliniken i Huddinge, enligt häktningsframställan.Han är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök på polismannen Ted Eriksson, 33.
Afghaner fortsätter manifestation vid LO-borgen
Polisnärvaron var stor när de demonstrerande afghanerna vandrade från Medborgarplatsen till Norra Bantorget. Men marschen kunde förflyta helt utan oroligheter. – Vi har kommit fram till en historisk plats, säger initiativtagaren Fatemeh Kavari på plats framför LO-borgen.
Polismannen Ted, 33, efter attacken: Glad att jag lever
Polismannen Ted Eriksson, 33, knivhöggs på torsdagen när han patrullerade på Medborgarplatsen i Stockholm.Då blev han oprovocerat knivhuggen i nacken – och en 17-åring sitter häktad för mordförsök.– Jag är glad att jag lever, säger han till Aftonbladet.Enligt uppgifter till Expressen ska knivmannen ha dragit undan polismannens skyddsväst innan han utdelade hugget.
Catarina Lundbäck om polisattackerna
En polis utsattes för mordförsök i Årsta och en kollega blev beskuren på Medborgarplatsen.Expressens kriminalkrönikör Catarina Lundbäck svarar på tre frågor om våldet mot poliser i Stockholm under det senaste dygnet.