Medicin

Hollywood vill stoppa tekniken bakom Pirate Bays streamingtjänst men hånas av utvecklarna

Den nederländska rättighetsalliansen kräver att Torrents-Time omedelbart stänger ned sin verksamhet. Men utvecklarna ger igen med samma medicin.
Läs mer om Torrents-Time.

Signild, 95, utsatt för brott – fem gånger

95-åriga Signild Ahlberg i Malmö utsattes för åldringsbrott fem gånger på raken. Senaste gången lurade en kvinna sig in i lägenheten under förespegling att hon var sjuksköterska från vårdcentralen med uppgift att dela ut medicin mot vinterkräksjukan. I själva verket var det en bedragare som under besöket passade på att ta Signilds smycken, en guldklocka och presenter till både barnbarn och barnbarnsbarn.
Läs mer om Malmö och Signild Ahlberg.
Svensk Nobelpristagare dömer ut KI
Arvid Carlsson, som fick Nobelpriset i medicin 2000, är mycket kritisk till Karolinska institutets...
Läs mer om Karolinska och Nobelpriset.
Det värsta som hänt i medicinprisets historia
Arvid Carlsson, som fick Nobelpriset i medicin 2000, är mycket kritisk till Karolinska institutets (KI) agerande kring skandalkirurgen Paolo Macchiarini.

Nobelsekreterare avgår – kan granskas i KI-fallet

Nobelförsamlingen vid KI och Nobelkommittn för fysiologi eller medicin blir av med sin sekreterare. Orsaken är att han kommer att granskas i fallet med KI-kirurgen. Sekreteraren var en av dem som förespråkade Macchiarini.
Skandalkirurgen får sparken från KI
Paolo Macchiarini, den kirurg som opererat in konstgjorda luftstrupar på patienter, varav de flesta har dött, får lämna Karolinska Institutet (KI). –Jag kan inte se att han kan vara kvar, säger KI:s rektor Anders Hamsten till Dagens Medicin.
Omstridd kirurg får lämna KI
Den kirurg som opererat in konstgjorda luftstrupar på patienter, varav de flesta har dött, får lämna Karolinska Institutet (KI). – Jag kan inte se att han kan vara kvar, säger KI:s rektor Anders Hamsten till Dagens Medicin.
Omstridd kirurg får lämna KI
Den kirurg som opererat in konstgjorda luftstrupar på patienter, varav de flesta har dött, får lämna Karolinska Institutet (KI).— Jag kan inte se att han kan vara kvar, säger KI:s rektor Anders Hamsten till Dagens Medicin.
Blondinbella svarar hårda medicin-kritiken
Blondinbella har vaccinerat sina barn och knaprar gärna på piller. Efter kommentarerna svara nu bloggerskan på varför hon gör det. Det finns ingen anledning att gå runt och må dåligt om det finns medicin för det., skriver Blondinbella på sin blogg.
Läs mer om Blondinbella.
Nytt läkemedel som lindrar IBS på gång
IBS är en tuff diagnos som vanligtvis är riktigt jobbigt för den drabbade. Behandlingen är ofta begränsad, men nu presenteras ett nytt läkemedel som uppges lindra tarmåkomman för vissa patienter. – Lovande resultat, säger överläkaren Magnus Simrn till Dagens Medicin.
Svenske Peter, 35, är fängslad i Kina
STENUNGSUND. Peter Dahlin, 35, har varit frihetsberövad i Kina sedan början av januari. Det var under ett större tillslag mot människorättsaktivister som den västsvenska mannen greps och fängslades. – Han mår förhållandevis bra, säger hans pappa Thomas Dahlin. Detta trots att han har en sjukdom som kräver daglig medicin.
Läs mer om Kina.
Man död efter franska läkemedelstestet
Det var det kanske mest onödiga av alla dödsfall. Mannen deltog som frivillig försökskanin i utvecklandet av en ny medicin. Nu har han dött av skadorna efter att först ha legat i koma - och flera andra har insjuknat i det skandalomsusade läkemedelstestet, rapporterar BBC.
Läs mer om BBC.
Dödsfall efter läkar-fel i missbruksvård
Journalsystemet låg nere så läkaren litade på patientens uppgifter och skrev ut medicin. Två dagar senare hittades missbrukaren död.
Forskare: Medicin kan förhindra nya hiv-fall
Förebyggande behandling gör stor nytta för män som har sex med män och som löper stor risk att smittas av hiv. Det konstaterar en grupp forskare vid London School of HygieneTropical Medicine i tidskriften Lancet.
Medicin förhindrar nya hiv-fall
Förebyggande behandling gör stor nytta för män som har sex med män och som löper stor risk att...
Anmäld efter behandling av svårt sjuk häst
En veterinär i Båstad har anmälts till ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård av länsstyrelsen. Han är misstänkt för att ha skrivit ut medicin åt en sjuk häst utan att ha undersökt den först.
Läs mer om Båstad.
Sjuksköterska kontrolleras
För snart två år sedan upptäcktes att det försvann narkotikaklassad medicin på sjuksköterskan arbetsplats.
Gratis medicin och lägre rot – här är nya lagarna
Nytt år innebär också att nya lagar träder i kraft. De som ofta drabbas av tågförseningar kan glädjas åt en lagstadgad rätt till ersättning. SvD listar några av de viktigaste förändringarna du bör känna till.
Hustru försökte mörda sin 90-årige man
Kvinnan ville avsluta sin sjuke makes lidande och försökte ge honom en dödlig dos lugnade medicin under ett besök på hans äldreboende. Nu är 85-åring misstänkt för mordförsök på 90-åringen. – Läkare har gjort en anmälan om händelsen, säger Linda Pleym, pressinformatör vid polisregion syd, till Skånskan.
Läs mer om Linda Pleym och Skånskan.
Österbor drabbade av smällare
I en familj vid Dammhagsparken får barnen både medicin och hörselskydd för att stå ut under smällarsäsongen.
Läs mer om Dammhagsparken.
Att flygplansluften gör dig förkyld är en myt
MEDICIN. Att flygplansluften är en smittohärd är en myt. –Man smittas inte av ventilationsluften vilket de flesta tror, säger Torsten Lindgren, expert på flygplansluft.
Läs mer om Torsten Lindgren.
Fel diagnos tog nio år av hans liv
För tio år sedan fick Jakob diagnosen invalidiserande ångest och tunga antipsykotiska mediciner.En utredning 2014 visade att han istället har adhd, och all medicin byttes ut.
Läs mer om Jakob.
Förskolebarn hittade medicin – åt upp den
Flera förskolebarn i Kävlinge fick söka vård efter att ha ätit adhd-medicin som de hittat på marken. – Barnen sa att den smakade väldigt illa, säger förskolechefen till Skånska dagbladet.
Läs mer om Kävlinge och Skånska.
Han höjde priset på aids-medicin med 5 500 procent – nu är han gripen
Finanshajen blev en av världens mest hatade personer när han köpte upp aids-läkemedlet Daraprim och...
Läs mer om Daraprim.