Melodifestivalen

Mello-stjärnan var miljonär – försvann från rampljuset

På 90-talet levde artisten Annelie Pandora Magnusson ett liv i lyx, släppte flera skivor och deltog i Melodifestivalen.Men under 2000-talets början så kom den stora kraschen när hon för första gången dömdes för skattebrott.– På 90-talet var jag miljonär, Idag har jag en ganska vanlig Svensson-inkomst, säger hon till Aftonbladet.

Viktor Frisks nya stil – går inte att känna igen

Tillsammans med Samir Badran slog Viktor Frisk igenom i Melodifestivalen.Nu visar artisten upp sin nya still – och går knappt att känna igen.Man måste testa något nytt ibland, skriver han.
Anna Books svåra tid efter det stora viktraset
Artisten Anna Book lyckades gå ner 60 kilo till Melodifestivalen 2016.Men när hennes bidrag diskades från tävlingen och folk vände henne ryggen, började Anna Book att gå upp i vikt igen.Nu berättar Anna Book om den svåra tiden.– Jag blev väldigt, väldigt sviken av folk jag jobbade med och som jag tycker borde ha funnits där för mig, säger Anna Book till Nöjesbladet.
Stora sveket – mot Anna Book
Efter att Anna Book diskades ur Melodifestivalen började hon må psykiskt dåligt.Nu berättar artisten hur flera personer i hennes krets gick – när läget var som tyngst för Anna Book.–Man blir väldigt ledsen när man märker att folk hugger en i ryggen. Det är ett jättesvek, säger hon till Aftonbladet.

Wiktoria: Jag kan sjunga med stängd mun

Sommarsmakprofilen. Det blev final i Melodifestivalen för Wiktoria i vintras med låten As I lay me down. Det är inte omöjligt att hon sjunger den när hon uppträder på Allsång på Skansen den 18 juli – ett program hon själv alltid brukar titta på. Sedan väntar Diggilooturnn.
Jon Henriks kamp i tv – som tittarna inte fick se
Melodifestivalen-finalisten Jon Henrik Fjällgren lider av utmattningssyndrom.På måndagskvällen stod han på scen igen – men det var en kamp för Fjällgren att vara med i direktsändningen i Lotta på Liseberg.– Det har fasen blivit annorlunda sedan jag kraschade, säger han.
Läs mer om Fjällgren, Liseberg och Lotta.
Jon Henriks kamp i tv – som tittarna inte fick se
Melodifestivalen-finalisten Jon Henrik Fjällgren lider av utmattningssyndrom. På måndagskvällen stod han på scen igen – men det var en kamp för Fjällgren att vara med i direktsändningen i Lotta på Liseberg. – Det har fasen blivit annorlunda sedan jag kraschade, säger han.
Läs mer om Fjällgren, Liseberg och Lotta.
Här återförenas Benjamin Ingrosso med ex-flickvännen
I Melodifestivalen sjöng Benjamin Ingrosso om uppbrottet från flickvännen Linnea.Nu har paret återförenats – på en film som systern Bianca Ingrosso lagt upp på Snapchat kysser de varandra.
Robins bröllopsplaner – Väldigt eget och uttänkt
I våras förlovade sig artisten Robin Bengtson förlovade med flickvännen Jennie Salte.Nu har Melodifestivalen-vinnaren redan börjat föreställa sig drömbröllopet.– Inget klyschigt bröllop, säger han i Podcasten Livshjulet.
Artisten förlamades – under Melodifestivalen
Han tävlade i Melodifestivalen 2006 – och blev förlamad.Nu berättar artisten Adam Chiapponi om sin svåra kamp efter musiktävlingen.– Helt plötsligt slutade halva mitt ansikte fungera, säger han till Hänt.
Mello-profilens bild får alla att skratta
Artisten David Lindgren hyllades stort för sin pappakropp under Melodifestivalen.När han uppträdde i Alvesta fick han en oväntad present från hotellet.Välkommen David. Vi älskar också chipstuttar! Äntligen coolt, står det intill två chipspåsar.Bilden får följarna att skratta gott.
Varningen till Skifs: Du slarvar bort din karriär
Björn Skifs är en riktig mångsysslare – med såväl Melodifestivalen, Billboard-succer och filmer – i bagaget. Artisten berättar nu i TV4-programmet Björn Skifs – 70 år med nöje om hur han fått kritik för sin breda repertoar. – Jag har många gånger fått höra att jag slarvar bort min karriär, säger han i programmet.
Dinah Nah döms för våld mot tjänsteman
Dinah Nah slog en ordningsvakt på krogen.Nu döms Melodifestivalen-stjärnan för våld mot tjänsteman.– Det är en skittöntig grej, har hon tidigare sagt.
Björn Gustafssons nya superkropp
Många minns komikern Björn Gustafsson som den smala killen i Melodifestivalen 2008.Nu är han tillbaka i ett klipp med Erik Haag - med en ny superkropp.Se bilderna från nya reklamfilmen här.
Här läser Wiktoria upp Sveriges röster
KIEV, UKRAINA. I kväll avgörs allt – klockan 21.00 börjar finalen av Eurovision Song Contest 2017. Och den som levererar Sveriges röster i direktsändningen är Wiktoria Johansson, som kom sexa i Melodifestivalen.
David Lindgren åker med på Diggiloo-turn
David Lindgren hyllades för sin insats som Melodifestivalen-programledare.Nu ger han sig ut på vägarna igen – som artist i sommarturnn Diggiloo.Men det är inte det sista vi har sett av programledaren Lindgren – och hans pappakropp.– Det är många som önskar att jag gör Mello-medleyn igen, säger David Lindgren.
Radio- och tv-profilen Alicia Lundberg är död
En av våra mest kända röster har gått ur tiden. I förra veckan somnade radio- och tv-profilen Alicia Lundberg in efter en tids sjukdom.Alicia Lundberg har bland annat varit programledare för Melodifestivalen och Svensktoppen. Därtill var hon känd för sitt stora engagemang för bergsgorillorna i Virungabergen, Rwanda.– Hon ringde till sin bästa vän, två timmar senare somnade hon in, berättar dottern Johanna Hermann Lundberg.
Clara Henrys beslut om kärleken
Clara Henry visade stolt upp pojkvännen Carl Larsson under Melodifestivalen.Nu berättar programledaren om sitt beslut att vara öppen med kärleken.– Jag är jättekär, och då vill man bara berätta det för alla. Man blir dum i huvudet när man är kär, säger hon i podcasten Värvet.
Här är Charlotte Perrellis miljoner
Hennes comeback i Melodifestivalen 2017 blev en flopp.Men det förändrar inte det faktum att Charlotte Perrelli är en av Sveriges mest framgångsrika artister.Här är schlagerveteranens miljontillgångar.
Clara Henry polisanmäler dödshot
Clara Henry gjorde succ i Melodifestivalen.Nu berättar den populära programledaren att hon har blivit dödshotad – ett hot som nu har polisanmälts.Han ville strypa mig tills varje ben i min nacke krossas, skriver Clara Henry på Instagram.
Snart startar melodifestivalen för funktionshindrade artister!
Den 20 april startar årets första deltävling i Musikschlaget 2017, Sveriges schlagerfestival för funktionshindrade.
Läs mer om Musikschlaget.
Lill-Babs nobbar Melodifestivalen
Barbro Lill-Babs Svensson har varit med i Melodifestivalen tre gånger – men det får räcka för hennes del. I kvällens Skavlan berättar den folkkära artisten att hon valt att inte ställa upp i programmet mer. – Nu ringde de från Melodifestivalen, och då sa jag nej, säger hon i programmet.
Läs mer om Melodifestivalen och Skavlan.
Ödmjuk och allmänbildad: John Chrispinsson är död
John Chrispinsson är död, alldeles för tidigt, bara 60 år gammal. Han blev en välkänd röst redan när Radio Stockholm etablerades på 1980-talet. Han har gjort en mängd program, en alltid påläst journalist med ett brett spektrum – från kommentator till Melodifestivalen till debattprogram för radio och tv. John Chrispinsson kom ofta, just genom att han var så kunnig och försedd med en bred allmänbildning, att skapa en trygg stämning i sina sändningar. Han var alltid lugn, var beredd att lyssna och göra alla situationer till riktiga, genuina samtal. Han var intresserad och ödmjuk, ocks&
Gunterbergs ilska mot Bookers bild: Vidrigt
Den amerikanske idrottsstjärnan Devin Booker firade sin poängsucc mot Boston Celtics – trots att hans lag faktiskt förlorade matchen. Nu har forne basketspelaren och Melodifestivalen-profilen Johan Gunterberg rutit ifrån mot beteendet. – Det är riktigt jävla pinsamt, säger Gunterberg.
Jon Henrik Fjällgren visar vältränade kroppen
Han kom trea i Melodifestivalen med En värld full av strider. Nu visar den jojkande renskötaren Jon Henrik Fjällgren generöst upp sin vältränade kropp på sociala medier. Försöker hålla mig stark skriver artisten till bilden.