Melodifestivalen

DN gratulerar: Mariette Hansson, artist och låtskrivare

Efter att ha spelat bakom andra artister under några år bestämde Mariette Hansson att det var dags att själv ställa sig i centrum. Nu är hon aktuell i Melodifestivalen för tredje gången. Den här gången med den jäkla bra låten For you.

Clamps besvikelse – nobbas av SVT

Shirley Clamp skickade in ett bidrag till Melodifestivalen – men kom inte med.Nu ifrågasätter hon varför artister som Edward Blom och Robert Gustafsson får sjunga i tävlingen medan hon fick nobben.– Varför tar man en plats från en fantastisk artist och ger till en kock? säger Shirley Clamp i Kändispodden.
David Lindgrens vågade film – på strippålen
David Lindgren leder Melodifestivalen 2018 och laddar just nu för fullt.Med mindre än tre veckor kvar till premiären får vi en inblick i programledarens förberedelser – som inbegriper hårdträning vid en strippstång.– Måndag morgon och tillbaka vid stången! skriver han på Instagram direkt från poledancestudion.
Läs mer om Instagram och Melodifestivalen.
Gessles val – nobbar Sverige för grannlandet
Plötsligt händer det.Halmstadsonen – tillika Gyllene Tider och Roxette-medlemmen – Per Gessle tävlar i den norska Melodifestivalen Melodi grand prix.– Livet är fullt av överraskningar, säger han i ett pressmeddelande.

Per Gessle tävlar i Norges melodifestival

På måndagen presenterades de tävlande bidragen i Norges motsvarighet till Melodifestivalen. Och ett oväntat namn dök upp som låtskrivare: Per Gessle.
Läs mer om Melodifestivalen.
SVT:s okända plan – så ändras Melodifestivalen
Melodifestivalen återvänder med ny regissör.Sunil Munshi kommer från Dramatens värld – och han har klara ider om hur han vill förändra den populära tävlingen.
Läs mer om Melodifestivalen.
Kikki Danielssons nya besked efter olyckan
Kikki Danielsson bröt foten i samband med presentationen av Melodifestivalen och tvingades senare ställa in efter läkarens order.Men snart är artisten på benen igen – och efter Melodifestivalen blir det turn.Det skulle vara jättekul om vi kunde ses någonstans, säger artisten i en video på United Stages Instagram.
Läs mer om Melodifestivalen.
Idol-Mariette favorit i Melodifestivalen 2018
På torsdagen presenterades startordningen för artisterna i Melodifestivalen 2018.Först ut är Sigrid Bernson – avslutningsvis får vi ses Mariette Hansson.– Det är väldigt modern pop, säger Christer Björkman på Melodifestivalens Facebooksida, om Mariettes låt.
Melodifestival-stjärnan mitt i inbrottsdrama
Melodifestivalen-stjärnan och Magnus Carlsson hamnade mitt i ett inbrottsdrama – och lyckades stoppa tjuvarna.På Instagram berättar Alcazar-sångaren om bedriften.Tyckte killarna inte riktigt såg ut att höra hemma i området så jag gick över och ertappade dem, skriver han.
Läs mer om Alcazar-sångaren.
Kikki ställer in – efter läkarens ord
Kikki Danielsson skadade foten precis innan presskonferensen i Melodifestivalen.Nu tvingas artisten ställa in dagens framträdande efter läkarens ord.Tyvärr måste vi meddela att Kikki, på läkares inrådan efter operationen, tvingas ställa in dagens framträdande, skriver sångerskan på Instagram.
Kikki tvingas lämna – efter succn i TV4
Efter Så mycket bättre kommer Melodifestivalen.Nu har Kikki Danielsson, som nyligen bröt foten, tagit en paus från rampljuset för att ladda om batterierna.Hon har tagit en paus, skriver hennes presskontakt Johanna Boström Stone i ett mejl.
Har plågats av smärta – i 25 år
GÖTEBORG. Erica Johansson har haft det svenska rekordet i längdhopp i 28 år.Hon har varit med i Melodifestivalen, Mästarnas mästare och Let's dance.Nu ägnar 43-åringen mycket av sin tid åt att träna nyblivna mammor, unga friidrottare och grupper av människor som vill ha regelbunden, allsidig träning.Men då och då plågas hon av svår huvudvärk, som förföljt henne i många.– Det började när jag var 18 år. Jag har ont i huvudet till och från, berättar Erica Johansson, som också har synpunkter på metoo-kampanjen.
Har plågats av smärta – i 25 år
GÖTEBORG. Erica Johansson har haft det svenska rekordet i längdhopp i 28 år.Hon har varit med i Melodifestivalen, Mästarnas mästare och Let's dance.Nu ägnar 43-åringen mycket av sin tid åt att träna nyblivna mammor, unga friidrottare och grupper av människor som vill ha regelbunden, allsidig träning.Men då och då plågas hon av svår huvudvärk, som förföljt henne i många.– Det började när jag var 18 år. Jag har ont i huvudet till och från, berättar Erica Johansson, som också har synpunkter på metoo-kampanjen.
DN gratulerar: Sonja Aldn, sångerska
Ofta får Sonja Aldn frågan vilket år hon vann Melodifestivalen. Hon skrattar varje gång och svarar att hon bara blev sexa, men gläds åt framgången med För att du finns som spelas i alla möjliga sammanhang.
Läs mer om För, Melodifestivalen och Sonja Aldn.
Kikkis svåra tid – fast i hemmet efter olyckan
Kikki Danielsson gjorde succ i Så mycket bättre – men sedan skadade hon sig illa.Stjärnan bröt foten precis innan SVT avslöjade att hon är en av artisterna som tävlar i Melodifestivalen nästa år.Nu hoppas Kikki Danielsson återhämta sig i tid för musiktävlingen – och berättar på Twitter om våndan efter skadan.Nu känns det som om jag vill krypa ur mitt 'extraskinn'. Har klaustrofobi-känsla innanför gipset, skriver hon.
Sigrids stopp – i relationen med Samir
Sigrid Bernson och Samir Badran är ett av landets mest omskrivna par, och i vår tävlar de mot varandra i Melodifestivalen.Men när paret träffades försökte dansaren Sigrid Bernson stoppa relationen så länge hon kunde, säger hon i NordicFeels kundtidning.– Till slut gick det inte längre, säger Sigrid Bernson i tidningen.
Ann-Louise Hansons stora rädsla efter cancerbeskedet
Hon har varit med i Melodifestivalen 13 gånger, är sedan 1966 gift med musikern Bruno Glenmark, och i vår syns hon i Stjärnorna på slottet.Nu berättar Ann-Louise Hanson om rädslan efter makens cancerbesked – och den svåra uppväxten med en sjuk mamma.– Ovissheten var det värsta, om hon skulle överleva, säger hon i Hänt.
DN gratulerar: Sibel Redzep, artist och låtskrivare
Artistdrömmen tog henne till Idol och Melodifestivalen. De senaste åren har Sibel Redzep satsat på låtskrivandet, men att få stå på scen lockar henne fortfarande.
Pegs elaka hån – efter SVT:s fråga
Peg Parnevik fick frågan om att vara med i Melodifestivalen – men tackade nej.I podcasten Pillowtalk säger Peg Parnevik att hon nobbade musiktävlingen – och hånar tidigare deltagare:– Man blir automatiskt en ganska cheesy schlagermänniska som åker på turn med andra Melloartister.
Kalle Moraeus hemliga plan – efter sveket från SVT
I kväll sänds det sista avsnittet av Moraeus med mera.Huvudpersonen Kalle Moraeus är nostalgisk men också tacksam. Samtidigt utesluter han inte att byta kanal – och många är intresserade.Nu berättar spelmannen från Orsa om sina framtidsplaner, Melodifestivalen 2018, och hur han håller sig i form inför sitt hårda turnschema.– Det ringer väldigt mycket produktionsbolag och ställer frågor, säger Kalle Moraeus.
Läs mer om Melodifestivalen, Orsa och SVT.
Kikkis beslut – efter svåra skadan
I Så mycket bättre har hon valt bort aktiviteter för att orka vara med i programmet. När Kikki Danielsson återvänder till Melodifestivalen har hon en plan för att klara av tävlingen - hon vill ta hjälp av sina barn. – Det ska nog gå med hjälp, jag tar med något av barnen, säger Kikki Danielsson, som också brutit foten.
Artisten rasar mot SVT – efter beslutet
Gruppen Alcazar fick nobben när de sökte in till Melodifestivalen 2018.Nu berättar medlemmen Andreas Lundstedt om den stora besvikelse han känner efter att gruppen valts bort.Antar att Christer Björkman och SVT har andra planer på vem som kommer bli nästa års vinnare, skriver han i ett inlägg på Instagram.
FO&O-medlemmen plötsligt singel – har brutit med kärleken
Felix Sandman som är en utav medlemmarna i gruppen The FOO ställer för första gången upp ensam i Melodifestivalen.Nu berättar han att bidraget kommer att handla om hans tidigare flickvän som han precis brutit upp med.– Sad story, men det blev bra musik i alla fall, säger sångaren till Hänt.
Därför tvingas Sigrid hoppa av Let's dance
Hon har vunnit Let's dance, och är en av programmets mest populära dansare.Men nu tvingas Sigrid Bernson tacka nej till att vara med i dansprogrammet – på grund av sin medverkan i Melodifestivalen.– Jag tänkte först att jag skulle köra båda två. Jag tror att jag är odödlig, men jag har insett att jag inte är det, säger Sigrid Bernson.
SVT:s plan – hålls hemlig för tittarna
David Lindgren är ensam programledare för Melodifestivalen 2018.Produktionen garderar sig med både hängslen och livrem för att han ska klara av pressen och inte gå in i väggen ännu en gång.– Vi bränner inte ut folk i produktionen bara för att vi kan, säger SVT:s projektledare.
Läs mer om Melodifestivalen.