Melodifestivalen

SVT tvingas betala för Samir Badrans tröja

SVT tvingas betala 100 000 kronor till staten för att Samir Badran hade en märkeströja på sig under Melodifestivalen 2016.Samtidigt döms de också för att Peter Foppa Forsberg haft en märkeströja i Mästarnas mästare - och får betala samma summa till staten.SVT har tidigare överklagat Granskningsnämndes beslut.

Mellostjärnans nya jobb – blir väktare

Artisten Jon Henrik Fjällgren har haft stora framgångar i Melodifestivalen men tvivlar på en karriär som artist.Nu satsar han på en ny karriär: Han ska jobba som väktare.– Han kommer jobba någon gång då och då med det främst i Norge, hälsar hans presskontakt Christina Bredberg.
Benjamin Ingrossos nya kärleksvändning
Benjamin Ingrosso sjöng om uppbrottet från flickvännen Linnea i Melodifestivalen tidigare i år.Nu har de hittat tillbaka till varandra.– Jag är tillbaka med mitt ex, säger Benjamin Ingrosso i Nyhetsmorgon.
Stiko Per Larsson vann P4 nästa – klar för Melodifestivalen
Inom loppet av en halvtimme tog Stiko Per Larsson hem vinsten i musiktävlingen P4 nästa – och fick erbjudande om att medverka som artist i nästa års Melodifestival. – Det var helt makalöst att uppleva, säger han.

Christer Björkman, 59: Jag har ett slutdatum

Christer Björkmans bästa... Christer Björkmans arbete med Melodifestivalen bidrar till att skapa en festlig lägereld varje år för oss svenskar. Om bland annat detta handlar hans nya självbiografi Generalen. Hans eget bästa festminne är när han äntligen fick gifta sig med sin make. – Det var så fantastiskt stort på så många plan, säger han.
Läs mer om Generalen och Melodifestivalen.
Gruppen De vet du hyllar sina mammor
De vet du är tillbaka med ett nytt samlingsalbum.Nu berättar gruppen om hur det var att vara med i Melodifestivalen och om hyllningen till sina mammor.– Det blev tårar, säger Johan Gunterberg.
Friidrottshjälten lurades av Bert: Var inte alls så
Maria Akraka var elitlöparen som hamnade som bakgrundssångare i Melodifestivalen efter att ha blivit lurad av Bert Karlsson.I dag har hon bytt ut löpningen mot travhästar – och stormtrivs med sitt nya liv.– Det är min stora passion, säger hon till SportExpressen.
Nanos nya samarbete: Michael Jacksons son
Efter succn i Melodifestivalen – nu samarbetar Nano med Prince Michael Jackson, son till Michael Jackson.Det var lite surrealistiskt till en början. Sedan var det bara extremt kul och inspirerande, skriver Nano i ett mejl till Nöjesbladet.
Mello-stjärnan var miljonär – försvann från rampljuset
På 90-talet levde artisten Annelie Pandora Magnusson ett liv i lyx, släppte flera skivor och deltog i Melodifestivalen.Men under 2000-talets början så kom den stora kraschen när hon för första gången dömdes för skattebrott.– På 90-talet var jag miljonär, Idag har jag en ganska vanlig Svensson-inkomst, säger hon till Aftonbladet.
Viktor Frisks nya stil – går inte att känna igen
Tillsammans med Samir Badran slog Viktor Frisk igenom i Melodifestivalen.Nu visar artisten upp sin nya still – och går knappt att känna igen.Man måste testa något nytt ibland, skriver han.
Anna Books svåra tid efter det stora viktraset
Artisten Anna Book lyckades gå ner 60 kilo till Melodifestivalen 2016.Men när hennes bidrag diskades från tävlingen och folk vände henne ryggen, började Anna Book att gå upp i vikt igen.Nu berättar Anna Book om den svåra tiden.– Jag blev väldigt, väldigt sviken av folk jag jobbade med och som jag tycker borde ha funnits där för mig, säger Anna Book till Nöjesbladet.
Stora sveket – mot Anna Book
Efter att Anna Book diskades ur Melodifestivalen började hon må psykiskt dåligt.Nu berättar artisten hur flera personer i hennes krets gick – när läget var som tyngst för Anna Book.–Man blir väldigt ledsen när man märker att folk hugger en i ryggen. Det är ett jättesvek, säger hon till Aftonbladet.
Wiktoria: Jag kan sjunga med stängd mun
Sommarsmakprofilen. Det blev final i Melodifestivalen för Wiktoria i vintras med låten As I lay me down. Det är inte omöjligt att hon sjunger den när hon uppträder på Allsång på Skansen den 18 juli – ett program hon själv alltid brukar titta på. Sedan väntar Diggilooturnn.
Jon Henriks kamp i tv – som tittarna inte fick se
Melodifestivalen-finalisten Jon Henrik Fjällgren lider av utmattningssyndrom.På måndagskvällen stod han på scen igen – men det var en kamp för Fjällgren att vara med i direktsändningen i Lotta på Liseberg.– Det har fasen blivit annorlunda sedan jag kraschade, säger han.
Läs mer om Fjällgren, Liseberg och Lotta.
Jon Henriks kamp i tv – som tittarna inte fick se
Melodifestivalen-finalisten Jon Henrik Fjällgren lider av utmattningssyndrom. På måndagskvällen stod han på scen igen – men det var en kamp för Fjällgren att vara med i direktsändningen i Lotta på Liseberg. – Det har fasen blivit annorlunda sedan jag kraschade, säger han.
Läs mer om Fjällgren, Liseberg och Lotta.
Här återförenas Benjamin Ingrosso med ex-flickvännen
I Melodifestivalen sjöng Benjamin Ingrosso om uppbrottet från flickvännen Linnea.Nu har paret återförenats – på en film som systern Bianca Ingrosso lagt upp på Snapchat kysser de varandra.
Robins bröllopsplaner – Väldigt eget och uttänkt
I våras förlovade sig artisten Robin Bengtson förlovade med flickvännen Jennie Salte.Nu har Melodifestivalen-vinnaren redan börjat föreställa sig drömbröllopet.– Inget klyschigt bröllop, säger han i Podcasten Livshjulet.
Artisten förlamades – under Melodifestivalen
Han tävlade i Melodifestivalen 2006 – och blev förlamad.Nu berättar artisten Adam Chiapponi om sin svåra kamp efter musiktävlingen.– Helt plötsligt slutade halva mitt ansikte fungera, säger han till Hänt.
Mello-profilens bild får alla att skratta
Artisten David Lindgren hyllades stort för sin pappakropp under Melodifestivalen.När han uppträdde i Alvesta fick han en oväntad present från hotellet.Välkommen David. Vi älskar också chipstuttar! Äntligen coolt, står det intill två chipspåsar.Bilden får följarna att skratta gott.
Varningen till Skifs: Du slarvar bort din karriär
Björn Skifs är en riktig mångsysslare – med såväl Melodifestivalen, Billboard-succer och filmer – i bagaget. Artisten berättar nu i TV4-programmet Björn Skifs – 70 år med nöje om hur han fått kritik för sin breda repertoar. – Jag har många gånger fått höra att jag slarvar bort min karriär, säger han i programmet.
Dinah Nah döms för våld mot tjänsteman
Dinah Nah slog en ordningsvakt på krogen.Nu döms Melodifestivalen-stjärnan för våld mot tjänsteman.– Det är en skittöntig grej, har hon tidigare sagt.
Björn Gustafssons nya superkropp
Många minns komikern Björn Gustafsson som den smala killen i Melodifestivalen 2008.Nu är han tillbaka i ett klipp med Erik Haag - med en ny superkropp.Se bilderna från nya reklamfilmen här.
Här läser Wiktoria upp Sveriges röster
KIEV, UKRAINA. I kväll avgörs allt – klockan 21.00 börjar finalen av Eurovision Song Contest 2017. Och den som levererar Sveriges röster i direktsändningen är Wiktoria Johansson, som kom sexa i Melodifestivalen.
David Lindgren åker med på Diggiloo-turn
David Lindgren hyllades för sin insats som Melodifestivalen-programledare.Nu ger han sig ut på vägarna igen – som artist i sommarturnn Diggiloo.Men det är inte det sista vi har sett av programledaren Lindgren – och hans pappakropp.– Det är många som önskar att jag gör Mello-medleyn igen, säger David Lindgren.
Radio- och tv-profilen Alicia Lundberg är död
En av våra mest kända röster har gått ur tiden. I förra veckan somnade radio- och tv-profilen Alicia Lundberg in efter en tids sjukdom.Alicia Lundberg har bland annat varit programledare för Melodifestivalen och Svensktoppen. Därtill var hon känd för sitt stora engagemang för bergsgorillorna i Virungabergen, Rwanda.– Hon ringde till sin bästa vän, två timmar senare somnade hon in, berättar dottern Johanna Hermann Lundberg.