Melodifestivalen

Par i Karlskrona vann 4,5 miljoner på Lotto

I lördags la maken in en lottorad på Citygross i Karlskrona.Först när vinnaren av Melodifestivalen var korad rättade paret raden på text-tv.Och fick sju rätt.– De inte trodde det var sant. Det var först när jag ringde som det sjönk det in att de vunnit 4,5 miljoner kronor, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska spel.

Siffrorna avslöjar: Nano historiskt bra

SVT har nu släppts röstningssiffrorna för Melodifestivalen. Där står det återigen klart: Nano var svenska folkets vinnare – artisten fick flest röster av alla bidrag någonsin i en deltävling. Vinnaren Robin Bengtsson var den deltävlingsvinnare som fick lägst antal röster.
Läs mer om Melodifestivalen.
Nanos succ är Södertäljes revansch
Nisha Besara ser hur folkets favorit i Melodifestivalen förkroppsligar berättelsen om en hel stad.
Läs mer om Melodifestivalen.
Nano berättar om tårarna efter förlusten
Svenska folkets favorit Nano blev inte vinnaren i Melodifestivalen i slutändan. I Mix Megapol berättar han om besvikelsen - och tårarna. – Jag fick tårar direkt när jag kom hem. Men jag sa till min äldsta dotter var inte ledsen, pappa är en vinnare, säger Nano i radiokanalen.
Läs mer om Melodifestivalen och Nano.

Nanos seger är Södertäljes revansch

Nisha Besara ser hur folkets favorit i Melodifestivalen förkroppsligar berättelsen om en hel stad.
Läs mer om Melodifestivalen.
Robin om att vara pappa på halvtid
Robin Bengtsson vann Melodifestivalen och ska representera Sverige i Ukraina. Här berättar han om uppväxten, pappalivet och hur det är att ha delad vårdnad om sonen William, 3. – Det är så klart tråkigt att han inte alltid kan bo hemma hos mig, säger artisten.
Hasses tuffa beslut efter Melodifestivalen
Både David Lindgren, 34, och Clara Henry, 22, längtar efter att få sätta tänderna i nya stora tv-format. Men för Hasse Kvinnaböske Andersson, 69, innebär Melodifestivalen 2017 slutet för stora program. – Jag kommer inte ge mig på sådana här stora grejer mer. Nu är jag klar, säger han.
Berts hårda kritik mot schlagerjuryn
Efter att juryns favorit Robin Bengtsson vann Melodifestivalen har många klagat på att det inte är helt upp till svenska folket vem som vinner. En av de som är kritiska är musikprofilen Bert Karlsson. – Det är Sverige och svenska folket som tävlar, ingen annan, säger Bert Karlsson i Aftonbladet.
Juryns kaxiga svar efter tittarstormen
Kritiken mot den internationella juryns makt i Melodifestivalen har varit svidande efter Robin Bengtssons seger över Nano. Men nu svarar juryn på kritiken. – Att använda en internationell jury är bra. Det har visat sig att Sveriges resultat i Eurovision blivit bättre sedan det infördes. Ni har en bättre chans i Kiev, säger Simon Proctor från Englands jury.
Domen: Så går det för Robin i Eurovision
Robin Bengtsson vann hela Melodifestivalen – men skulle bara ha kommit trea om svenska folket fick bestämma. Samma placering är han tippad att få i Eurovision Song Contest – enligt de största bettingbolagen. Italien är tippade att vinna hela tävlingen.
Här visar Frans upp sin förändring i SVT
Han har skippat mössan. Här är Melodifestivalen-vinnaren Frans Jeppsson Walls nya stil på scen i Melodifestivalen 2017.
Läs mer om Melodifestivalen och SVT.
Owe Thörnqvist firade – med att fylla 88 år
Owe Thörnqvist firade en sistaplats i Melodifestivalen med att fylla 88 år. På efterfesten sjöng han en egenkomponerad visa, och ska dricka champagne på födelsedagen. – Då kommer det smälla champagnekorkar, säger Owe Thörnqvist.
Hemliga stödet till Robin från kärleken
Här är flickvännens hemliga stöd till Robin Bengtsson strax innan han vann omröstningen i Melodifestivalen. – Precis innan röstningen började så skrev jag ett sms med du vinner med tre tusen utropstecken. Och så gjorde han det, säger flickvännen Jennie Salte. Efteråt firade de båda segern med en segerkyss.
Skandalerna bakom kulisserna i Melodifestivalen
Vi har alla under sex veckor sett dem glittra i tv och sätta de där rätta tonerna. Men vad händer egentligen när strålkastarna släcks och det drar ihop sig till efterfest? Expressen tar dig med bakom kulisserna där alkoholen flödade och skandalerna du inte får se i tv aldrig var långt borta.
Läs mer om Melodifestivalen.
Nanos kritik mot SVT: Jag vann i Sverige
Nano röstades fram som vinnare av Melodifestivalen av det svenska folket - men hamnade till slut tvåa eftersom den internationella juryn gav Robin Bengtsson fler poäng. – Att Sverige har ett system där man tar in internationella röster, det är lite 'weird' men det är som det är, säger Nano efteråt.
Robin Bengtsson vann Melodifestivalen
Robin Bengtsson fick de internationella rösterna. Vilket räckte till seger i Melodifestivalen. Nano fick folkets röster. - Det var sjukt pirrigt, säger Robin om slutrafflet.
Läs mer om Melodifestivalen och Robin.
Robin Bengtssons väg från liten sångare till stor stjärna
Musiken har alltid varit närvarande i hans liv Under gårdagskvällens stora Melodifestivalen-drama tog den honom hela vägen till Ukraina och Kiev. Här är hans väg från Idol till åren då han arbetade på att hitta sin stil och segern i Friends arena. – Det var ren eufori när de ropade mitt namn. Det var helt magiskt, säger vår nykrönte vinnare.
Wiktoria firade med hemliga kärleken
Wiktoria Johansson, 20, var den stora favoriten i Melodifestivalen 2017. Trots det slutade hon på en sjätteplats. Det hindrade dock inte sångerskan för att festa loss rejält på efterfesten tillsammans med sin hemliga kärlek – husdansaren Martin Jonsson. – Jag är kär, berättar Wiktoria, som tidigare berättat att hon är singel.
Robin Bengtsson vann Melodifestivalen
Robin Bengtsson fick de internationella rösterna, vilket räckte till seger i Melodifestivalen.
Läs mer om Melodifestivalen.
Sanningen om den mystiska ringen
FOO-Oscar bar en ring på vänsterhanden under sitt framträdande i Melodifestivalen-finalen. Men FOO-medlemmen – som enligt Stoppa pressarna är i ett förhållande med Cecilia, 48 – avvisar att han ska gifta sig. – Jag har inte förlovat mig, säger han.
Robin Bengtsson vann Mellon – och drar vidare till Kiev
Det blir Robin Bengtsson med låten I can t go on som får representera Sverige när Eurovision song contest avgörs i Kiev i maj. Robin Bengtsson vann lördagens final i Melodifestivalen, en final som avgjordes på Friends arena i Solna.
Tittarnas ilska mot juryn – fel låt vann
Internationella juryn hade en avgörande roll i Melodifestivalen – och strösslade poäng över Robin Bengtsson. Flera tv-tittare vill nu skrota momentet – och uppmanar SVT att lägga ned juryn helt.Många tycker att fel låt vann - och Nano var besviken efter att han vunnit folkets röster och ändå inte vunnit.– Jag vann ändå svenska folkets röst, säger han till SVT.Nu är jag officiellt emot jurygrupper i Mello, skriver en tittare.
Zara trotsade SVT:s förbud i sändning
Zara Larsson kuppade i direktsändning. SVT beordrade artisten att ändra kläderna inför mellanakten i Melodifestivalen. Men loggan för Zara Larssons nya kollektion syntes ändå i sändning.
Läs mer om Melodifestivalen.
De klädde sig bäst i Melodifestival-finalen
Glitter och glamour - och finaldags! Under lördagskvällen avgörs det vem som är årets vinnare i Melodifestivalen. Expressens Emma Danielsson har utsett kvällens stilvinnare.