Melodifestivalen

Björn Gustafssons nya superkropp

Många minns komikern Björn Gustafsson som den smala killen i Melodifestivalen 2008.Nu är han tillbaka i ett klipp med Erik Haag - med en ny superkropp.Se bilderna från nya reklamfilmen här.

Här läser Wiktoria upp Sveriges röster

KIEV, UKRAINA. I kväll avgörs allt – klockan 21.00 börjar finalen av Eurovision Song Contest 2017. Och den som levererar Sveriges röster i direktsändningen är Wiktoria Johansson, som kom sexa i Melodifestivalen.
David Lindgren åker med på Diggiloo-turn
David Lindgren hyllades för sin insats som Melodifestivalen-programledare.Nu ger han sig ut på vägarna igen – som artist i sommarturnn Diggiloo.Men det är inte det sista vi har sett av programledaren Lindgren – och hans pappakropp.– Det är många som önskar att jag gör Mello-medleyn igen, säger David Lindgren.
Radio- och tv-profilen Alicia Lundberg är död
En av våra mest kända röster har gått ur tiden. I förra veckan somnade radio- och tv-profilen Alicia Lundberg in efter en tids sjukdom.Alicia Lundberg har bland annat varit programledare för Melodifestivalen och Svensktoppen. Därtill var hon känd för sitt stora engagemang för bergsgorillorna i Virungabergen, Rwanda.– Hon ringde till sin bästa vän, två timmar senare somnade hon in, berättar dottern Johanna Hermann Lundberg.

Clara Henrys beslut om kärleken

Clara Henry visade stolt upp pojkvännen Carl Larsson under Melodifestivalen.Nu berättar programledaren om sitt beslut att vara öppen med kärleken.– Jag är jättekär, och då vill man bara berätta det för alla. Man blir dum i huvudet när man är kär, säger hon i podcasten Värvet.
Här är Charlotte Perrellis miljoner
Hennes comeback i Melodifestivalen 2017 blev en flopp.Men det förändrar inte det faktum att Charlotte Perrelli är en av Sveriges mest framgångsrika artister.Här är schlagerveteranens miljontillgångar.
Clara Henry polisanmäler dödshot
Clara Henry gjorde succ i Melodifestivalen.Nu berättar den populära programledaren att hon har blivit dödshotad – ett hot som nu har polisanmälts.Han ville strypa mig tills varje ben i min nacke krossas, skriver Clara Henry på Instagram.
Snart startar melodifestivalen för funktionshindrade artister!
Den 20 april startar årets första deltävling i Musikschlaget 2017, Sveriges schlagerfestival för funktionshindrade.
Läs mer om Musikschlaget.
Lill-Babs nobbar Melodifestivalen
Barbro Lill-Babs Svensson har varit med i Melodifestivalen tre gånger – men det får räcka för hennes del. I kvällens Skavlan berättar den folkkära artisten att hon valt att inte ställa upp i programmet mer. – Nu ringde de från Melodifestivalen, och då sa jag nej, säger hon i programmet.
Läs mer om Melodifestivalen och Skavlan.
Ödmjuk och allmänbildad: John Chrispinsson är död
John Chrispinsson är död, alldeles för tidigt, bara 60 år gammal. Han blev en välkänd röst redan när Radio Stockholm etablerades på 1980-talet. Han har gjort en mängd program, en alltid påläst journalist med ett brett spektrum – från kommentator till Melodifestivalen till debattprogram för radio och tv. John Chrispinsson kom ofta, just genom att han var så kunnig och försedd med en bred allmänbildning, att skapa en trygg stämning i sina sändningar. Han var alltid lugn, var beredd att lyssna och göra alla situationer till riktiga, genuina samtal. Han var intresserad och ödmjuk, ocks&
Gunterbergs ilska mot Bookers bild: Vidrigt
Den amerikanske idrottsstjärnan Devin Booker firade sin poängsucc mot Boston Celtics – trots att hans lag faktiskt förlorade matchen. Nu har forne basketspelaren och Melodifestivalen-profilen Johan Gunterberg rutit ifrån mot beteendet. – Det är riktigt jävla pinsamt, säger Gunterberg.
Jon Henrik Fjällgren visar vältränade kroppen
Han kom trea i Melodifestivalen med En värld full av strider. Nu visar den jojkande renskötaren Jon Henrik Fjällgren generöst upp sin vältränade kropp på sociala medier. Försöker hålla mig stark skriver artisten till bilden.
Allsvenskan är som Melodifestivalen
Du kan ta allsvenskan från den internationella hetluften, men du kan inte ta den internationella hetluften från allsvenskan. I dag är det nog världens bästa sämsta liga; publiken, profilerna, mediaintresset. Aldrig har vintern varit så lång, aldrig har vi längtat så.
Läs mer om Melodifestivalen.
Par i Karlskrona vann 4,5 miljoner på Lotto
I lördags la maken in en lottorad på Citygross i Karlskrona.Först när vinnaren av Melodifestivalen var korad rättade paret raden på text-tv.Och fick sju rätt.– De inte trodde det var sant. Det var först när jag ringde som det sjönk det in att de vunnit 4,5 miljoner kronor, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska spel.
Siffrorna avslöjar: Nano historiskt bra
SVT har nu släppts röstningssiffrorna för Melodifestivalen. Där står det återigen klart: Nano var svenska folkets vinnare – artisten fick flest röster av alla bidrag någonsin i en deltävling. Vinnaren Robin Bengtsson var den deltävlingsvinnare som fick lägst antal röster.
Läs mer om Melodifestivalen.
Nanos succ är Södertäljes revansch
Nisha Besara ser hur folkets favorit i Melodifestivalen förkroppsligar berättelsen om en hel stad.
Läs mer om Melodifestivalen.
Nano berättar om tårarna efter förlusten
Svenska folkets favorit Nano blev inte vinnaren i Melodifestivalen i slutändan. I Mix Megapol berättar han om besvikelsen - och tårarna. – Jag fick tårar direkt när jag kom hem. Men jag sa till min äldsta dotter var inte ledsen, pappa är en vinnare, säger Nano i radiokanalen.
Läs mer om Melodifestivalen och Nano.
Nanos seger är Södertäljes revansch
Nisha Besara ser hur folkets favorit i Melodifestivalen förkroppsligar berättelsen om en hel stad.
Läs mer om Melodifestivalen.
Robin om att vara pappa på halvtid
Robin Bengtsson vann Melodifestivalen och ska representera Sverige i Ukraina. Här berättar han om uppväxten, pappalivet och hur det är att ha delad vårdnad om sonen William, 3. – Det är så klart tråkigt att han inte alltid kan bo hemma hos mig, säger artisten.
Hasses tuffa beslut efter Melodifestivalen
Både David Lindgren, 34, och Clara Henry, 22, längtar efter att få sätta tänderna i nya stora tv-format. Men för Hasse Kvinnaböske Andersson, 69, innebär Melodifestivalen 2017 slutet för stora program. – Jag kommer inte ge mig på sådana här stora grejer mer. Nu är jag klar, säger han.
Berts hårda kritik mot schlagerjuryn
Efter att juryns favorit Robin Bengtsson vann Melodifestivalen har många klagat på att det inte är helt upp till svenska folket vem som vinner. En av de som är kritiska är musikprofilen Bert Karlsson. – Det är Sverige och svenska folket som tävlar, ingen annan, säger Bert Karlsson i Aftonbladet.
Juryns kaxiga svar efter tittarstormen
Kritiken mot den internationella juryns makt i Melodifestivalen har varit svidande efter Robin Bengtssons seger över Nano. Men nu svarar juryn på kritiken. – Att använda en internationell jury är bra. Det har visat sig att Sveriges resultat i Eurovision blivit bättre sedan det infördes. Ni har en bättre chans i Kiev, säger Simon Proctor från Englands jury.
Domen: Så går det för Robin i Eurovision
Robin Bengtsson vann hela Melodifestivalen – men skulle bara ha kommit trea om svenska folket fick bestämma. Samma placering är han tippad att få i Eurovision Song Contest – enligt de största bettingbolagen. Italien är tippade att vinna hela tävlingen.
Här visar Frans upp sin förändring i SVT
Han har skippat mössan. Här är Melodifestivalen-vinnaren Frans Jeppsson Walls nya stil på scen i Melodifestivalen 2017.
Läs mer om Melodifestivalen och SVT.