Melodifestivalen

Loreen tröstades av sin mamma

Loreen missade finalplatsen efter den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2017. På efterfesten kom flera fram för att krama om sångerskan och hon fick också stöd av sin mamma. – Jag vill krama om min mamma, sa Loreen.
Läs mer om Loreen och Melodifestivalen.

Hasse Andersson har rasat i vikt

Melodifestivalen 2017 har tagit ut sin rätt och Hasse Andersson, 69, är trött. Nu berättar den populära artisten och programledaren att han har gått ner flera kilo sedan programmet började. – Det har aldrig hänt tidigare i mitt liv, säger Hasse Andersson.
Läs mer om Hasse Andersson.
Här är artisternas efterfest i natt
Wictoria och Jon Henrik Fjällgren och Aninia gick direkt till final i Melodifestivalen - medan förhandstippade Loreen hamnade i andra chansen. Nu festar artisterna vidare hela natten i Skellefteå! Följ med oss på efterfest - Expressen TV sände live.
De gick till final i Melodifestivalen
Wiktoria samt Jon Henrik Fjällgren och Aninia gick till final från sista deltävlingen i Melodifestivalen. Förhandstippade Loreen gick överraskande bara till Andra chansen.

Så var fjärde deltävlingen i Melodifestivalen

Melodifestivalens fjärde deltävling avgjordes i Skellefteå. Hanna Fahl och Clas Svahn rapporterade direkt.
Läs mer om Melodifestivalen och Skellefteå.
Skrällen: Loreen till andra chansen
Loreens oro var befogad. Kritikernas hyllningar var inte värda mycket när tv-tittarna sade sitt och i stället röstade fram Wiktoria och Jon Henrik Fjällgren (feat. Alinia) till final i Melodifestivalen. Loreen får nu, tillsammans med Axel Schylström, en ny chans i Andra chansen nästa helg.
De gick vidare till final i Melodifestivalen
Skräll! Eurovision Song Contest-vinnaren Loreen tog sig inte direkt till final i Melodifestivalen. I stället gick Wictoria och Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia vidare direkt. Till Andra chansen tog sig Axel Schylström med När ingen ser och Loreen med Statements.
Just nu: De går vidare i Melodifestivalen
Wiktoria med As I lay me down blir kvällens första finalist efter Melodifestivalens fjärde deltävling. Direkt till final går även Jon Henrik Fjällgren och Aninia. Loreen och Axel Schylström går till andra chansen.
De klädde sig bäst på scen i Melodifestivalen
Expressens modeexpert Emma Danielsson sätter betyg på alla deltagare och programledare i kvällens deltävling av Melodifestivalen från Skellefteå.
Alice drabbad av stämbandsinflammation
Med bara timmar kvar till livesändingen av Melodifestivalen i Skellefteå så har Alice Svensson blivit sjuk. Artisten har drabbats av en stämbandsinflammation, och tvingats söka läkarhjälp. Jag vill inte att någon ska tycka synd om mig skriver Alice Svensson i ett sms till Aftonbladet.
Juha Mulari tog sig ur kriminaliteten
I sina texter sjunger Juha Mulari om död och förlåtelse. Nu debuterar artisten, som har ett kriminellt förflutet, i Melodifestivalen tillsammans med Sara Varga. – För mig handlar mycket om att vara ett slags exempel för ungdomar. Att jag berättar om det och vågar vara utlämnande, säger han.
Les Gordons om debutnerverna
Den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2017 direktsänds från Växjö under lördagskvällen. I tävlingen deltar flera debutanter. Bland dem popbandet Les Gordons. Nu berättar de om premiärnerverna. – Det är en fördel, säger David Runebjörk om att bandet sticker ut från mängden.
Live: Deltävling 4 i Melodifestivalen
Melodifestivalens fjärde deltävling avgörs i Skellefteå med start 20.00 på lördagskvällen. DN:s Hanna Fahl och Clas Svahn rapporterar direkt och chattar med er läsare från 19.30.
Läs mer om Melodifestivalen och Skellefteå.
Hemliga detaljen i Loreens nummer
Varför har hennes dansare med sig en handväska upp på scen? Här är den hemliga detaljen i Loreens bidrag i Melodifestivalen 2017. – Hon var orädd och gick emot nazisterna enbart på känsla, säger Loreen.
Läs mer om Loreen och Melodifestivalen.
SVT släpper alla kvällens låtar i Melodifestivalen
På lördageftermiddagen spreds flera låtar från Melodifestivalen på nätet i förtid – vilket är mot regelverket. Det rör sig bland annat om låtar som tävlar i kvällens deltävling. SVT väljer nu att direkt publicera samtliga låtar i sin helhet.
Läs mer om Melodifestivalen.
Live i kväll: Deltävling 4 i Melodifestivalen
Melodifestivalens fjärde deltävling avgörs i Skellefteå med start 20.00 på lördagskvällen. DN:s Hanna Fahl och Clas Svahn rapporterar direkt och chattar med er läsare från 19.30.
Läs mer om Melodifestivalen och Skellefteå.
Loreens låt har läckt på nätet
Loreen är favorittippad i kvällens startfält i Melodifestivalen. Men på lördagseftermiddagen spreds hennes låt Statements på nätet, vilket är emot regelverket.
Läs mer om Melodifestivalen.
Loreens låt läckt - timmar innan Melodifestivalen
Inga bidrag i Melodifestivalen ska gå att lyssna på i sin helhet innan de har sänts i SVT. Trots det ligger hela Loreens tävlingsbidrag Statements ute på internet, skriver Norran.
Läs mer om Melodifestivalen, Norran och SVT.
Wictoria och Alice i klänningskrock
Lika som bär? Wictoria och Alice Svensson tävlar båda i Skellefteå. Här är artisternas klänningskrock i Melodifestivalen 2017. – Vi kollade på varandra och började asgarva, säger Wictoria.
Wiktorias revansch efter tuffa skolåren
Wictoria Johansson gör comeback i Melodifestivalen 2017. Nu berättar artisten om hur hon blev retad i skolan – för att hon kunde sjunga. – Det var också ganska svårt och ledde till att jag fick en identitetskris när jag växte upp, säger Wictoria.
Läs mer om Melodifestivalen och Wictoria.