Melodifestivalen

Hon är Lena-Karinz svar på Larz-Kristerz' Stefan Nykvist: "Jag känner mig som vinnare"

Här är Rättvikskullan som sjungit under "Melodifestivalen" i Skellefteå - på älvdalska. - Det var fantastiskt roligt och jag känner mig som en vinnare, säger Alicia Salomonson, Lena-Karinz motsvarighet till Larz-Kristerz' Stefan Nykvist.

Då får Malmö besök av stjärnan Samantha Fox

Glitter, regnbågsflaggor och den brittiska 80-talsstjärnan Samantha Fox – det kan Malmö vänta sig i början av juni.– Hon är jättetaggad på att komma till Malmö och Malmö Pride, säger artistbokaren Albin Ganovic, till Skånska Dagbladet.Malmö Pride bjuder även på dragstjärnan Trinity Taylor, allsång med flera välkända namn och en av Melodifestivalen främsta karaktärer: Fab Freddie.
De vet du uppträder på Tolvskillingsmarken
Foto: Pontus Lundahl/TT De vet du framförde bidraget Road Trip vid andra chansen i Melodifestivalen 2017. Den 26 maj kommer gruppen till Tolvskillingsmarken. Musik- och humorgruppen De vet du uppträder på Tolvskillingsmarken den 26 maj.
Mendez blir apkung i "Djungelboken"
Djungelboken" blir musikal i höst. En av huvudrollerna spelas av Melodifestivalstjärnan Mendez. Mendez gjorde succé i sin comeback i Melodifestivalen tidigare i år.

Lill-Babs fina hälsning till Benjamin Ingrosso

När Benjamin Ingrosso vann Melodifestivalen fick han en sista hälsning från Barbro Lill-Babs Svensson.När Pernilla Wahlgren berättar om det fina sms:et från sjuksängen börjar hon gråta.– Gud nu blir jag så rörd, säger sångerskan i podcasten Wahlgren Wistam.
Skottvång laddar för den Alternativa Melodifestivalen
Knappt har krutröken efter finalen i årets Melodifestival lagt sig. För den som händelsevis inte fann sina guldklimpar i årets startfält kanske den Alternativa Melodifestivalen på Skottvång på självaste påskafton kan vara ett alternativ.
Det här visste du nog inte om Jon Henrik Fjällgren
Jon Henrik Mario Fjällgren, ursprungligen Montoya föddes den 26 april år 1987 i Colombia. Många känner igenom honom från Talang och Melodifestivalen där han visar sina färdigheter inom sång.
Topplistorna: Felix Sandman vinnare
Felix Sandman vann inte Melodifestivalen men han fortsätter att regera på singellistan. Hans Every single day är fortsatt etta, före Samir Viktor och Benjamin Ingrosso. På albumlistan går XXX Tentacion rakt in som etta med nya ? – rapparen har därmed två skivor på topp 20.
Sigrid Bernson tar "Patrick Swayze" till Parken Zoo
Hon tog "Patrick Swayze" till Andra chansen i Melodifestivalen och har vunnit "Let's Dance" två gånger. I sommar kommer Sigrid Bernson till Eskilstuna för en konsert i Parken Zoo.
Jon Henriks löfte – efter beskedet om nya kärleken
Jon Henrik Fjällgren har tidigare gjort succ i Melodifestivalen och är aktuell i Let's dance. Artisten avslöjar nu att han äntligen har hittat kärleken – men vem hon är vill han hålla hemligt till på fredag. – Hon kommer absolut att vara på plats, säger Jon Henrik Fjällgren.
Så låter artisternas bidrag i Melodifestivalen – utan musik
Hur låter egentligen Melodifestivalens bidrag om man skalar bort musiken och de häftiga showerna?En Youtube-video, där endast artisternas röster hörs, sprids nu viralt.Det verkar finnas någon slags läcka inom produktionen, för flera av årets bidrag (enbart mickljud) finns uppladdade rapporterar musiktidningen GAFFA.
Läs mer om Melodifestivalen.
Jonas Gardell och Mark Levengood startar podd
Jonas Gardell och Mark Levengood startar en podd ihop och samarbetet blir första gången äkta makarna arbetar tillsammans sedan Melodifestivalen 2003.– Det var oväntat buskul att spela in första avsnittet ihop. Inte alls risk för skilsmässa, som vi båda befarade, berättar Jonas Gardell i ett pressmeddelande.
Mello-stjärnan lämnade allt – nu är han tillbaka
Ulrik Munther försvann från allt efter succerna i Melodifestivalen och filmbranschen.Han lämnade både skivbolag och manager och flyttade till Göteborg med flickvännen Beata.– Det var ett aktivt val, för att få distans till grejer. Nu har jag börjat ett nytt kapitel, säger Ulrik Munther, 24.
Svensktoppen: Sandman äntrar listan
Benjamin Ingrossos vinnarlåt från Melodifestivalen Dance you off lyckades inte ta sig in på Svensktoppen. Men det gjorde silvermedaljören Felix Sandman. Hans Every single day hamnar på plats nio och slår därmed ut Mendez Everyday.
Smashläge för TV4:s nya Melloutmanare
I sex veckor bönade vi och bad om att bli underhållna av Melodifestivalen. Nu kommer svaret - från TV4! TV4 är på stöldturné - och de är duktiga på det.
Här möter Benjamin Ingrosso sin stora rival inför Eurovision
I helgen var det final i Melodifestivalen i Friends Arena och Benjamin Ingrosso tog hem vinsten med sin låt "Dance you off" och tävlar vidare i Eurovision Song Contest som i år hålls i Lissabon, Portugal.
Mellostjärnans kärlekskrasch – bryter upp med kärleken
De var ett hemligt par under Melodifestivalen förra året.Nu har artisten Wiktoria Johansson och programmets husdansare Martin Jonsson gjort slut.– Nej, det är jag inte, svarar sångerskan på frågan om hon fortfarande är tillsammans med pojkvännen.
Därför kan Felix Sandman stoppas från Eurovision
Benjamin Ingrosso tog hem vinsten i Melodifestivalen, tät följd av vännen Felix Sandman. Nu vill Sandman följa med sin kompis till Eurovision song contest i Lissabon – men kan komma att stoppas av skivbolaget. – Vi är väldigt hysteriska han och jag tillsammans, så jag vet inte om vårt skivbolag kommer orka med oss två, säger Benjamin Ingrosso.
SVT tvingar Stockholms melodifestival byta namn
Stockholms melodifestival hotas med namnbyte sedan Patent- och registreringsverket dömt att namnet är för likt SVT:s Melodifestivalen.
Läs mer om Patentoch.
MELODIFESTIVALEN Jag blev livrädd
Nyheter Jag blev livrädd. Fick tunnelseende. Trodde inte det var möjligt, men det var det!. MI har pratat Melodifestivalen med Ola Håkansson, mannen bakom dubbelsegrande TEN Music.
Edward Bloms lägenhet till salu – pimpad med ostron
Gastronomen och tv-personligheten Edward Blom gjorde nyligen debut i Melodifestivalen.Nu säljer han dessutom sin lägenhet – placerad på Östermalm i Stockholm.Spana in hemmet – smyckat med ostron och humrar!
Samir Badrans ursäkt – efter fansens ilska
Samir Viktor utlyste en tävling där priset var att synas under Melodifestivalen.Men under finalen syntes ingen till överhuvudtaget – vilket fick fansen att rasa.Nu ber Samir Badran om ursäkt.Det blev knas med tekniken, skriver han i en Instagram-händelse enligt Aftonbladet.
Fab Freddie ryter ifrån efter Lindarws hårda ord
I ett kommentarsfält på Instagram riktar Christer Lindarw kritik mot Fredrik Fab Freddie Svenssons insats i Melodifestivalen.Enligt Lindarw saknas både talang, timing, utstrålning och ett bra manus.– Det känns jättetrist att han väljer att kalla min insats för en katastrof. Vad hände med den kärleken han en gång så gärna ville förmedla? säger Fab Freddie.
Tv-toppen: Melodifestivalen populärast
Finalen av årets upplaga av Melodifestivalen var den gångna veckans mest sedda t...
Läs mer om Melodifestivalen.
Kaoset och hemligheten bakom Benjamins vinnarlåt
Inget kunde stoppa Benjamin Ingrosso i Melodifestivalen.Både juryn och svenska folket hade Dance you off som sin vinnare - men ändå var det ingen promenadseger för Ingrosso.Bakom succn döljer sig ett nummer som befunnit sig i totalt kaos - och en avancerad melodi som var alldeles för lång för att få ställa upp i tävlingen.- Det har varit väldigt problematiskt, men jag har hela tiden litat på låten, säger Benjamin till Expressen.