Melodifestivalen

Eric Saades flirtiga version av Kicki Danielssons gamla hit

1985 vann Kicki Danielsson Melodifestivalen med Bra vibrationer i knallrosa kavaj.På lördagen stod Eric Saade på scen i Så mycket bättre och framförde en än mer flirtig version av hiten.I klädd modern hawaiiskjorta.

Kikki avslöjar sanningen – hon fick frågan först

Carola Häggkvist är odödlig i den svenska schlagerhistorien efter segern med Främling i Melodifestivalen 1983.Men i lördagens avsnitt av Så mycket bättre avslöjar Kikki Danielsson att hon blev erbjuden låten först - men tackade nej.– Jag hade gjort så många låtar i den stilen redan. Så jag tackade nej, berättar Kikki Danielsson.
Måns Zelmerlöw leder schlager - i Storbritannien
Måns Zelmerlöw ska leda Melodifestivalen – i Storbritannien.Artisten har värvats av BBC för att leda landets motsvarighet till musiktävlingen, rapporterar Aftonbladet.– Jag tror inte att att någon tycker att det är fel om jag hjälper England lite på traven, säger Måns Zelmerlöw till tidningen.
Måns Zelmerlöw programleder brittiska Melodifestivalen
Måns Zelmerlöw blir programledare när BBC sänder sin version av Melodifestivalen - Eurovision: You decide. Han kommer att leda programmet tillsammans med Mel Giedroyc.

Malmkvists karriär kan snart vara över

Siw Malmkvist, 80, har jobbat som artist i 62 år.Hon har vunnit Melodifestivalen, haft en mängd hitlåtar och varit ute på otaliga turner.Men snart kan karriären vara över – i en intervju med Hemmets Veckotidning berättar sångerskan att hon funderar på att gå i pension.– Men än så länge trivs jag väldigt bra med det jag gör, säger hon.
Läs mer om Melodifestivalen.
Jonas Gardell klar för Melodifestivalen
Jonas Gardell är klar för Melodifestivalen, enligt uppgifter till Aftonbladet.– Christer Björkman har haft honom på sin önskelista i flera år, säger en källa till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Melodifestivalen.
Så bra var tolkningarna i Så mycket bättre
Eric Khaled Saade, 27, slog igenom i Melodifestivalen 2010 - och vann tävlingen året därpå med Popular. Han kommer från Kattarp och har gett ut fyra studioalbum. I säsongens fjärde avsnitt av Så mycket bättre var det Saades material som tolkades.
Läs mer om Kattarp, Melodifestivalen och Popular.
Kikki Danielsson gör comeback i Melodifestivalen
Schlagerdrottningen Kikki Danielsson gör comeback i Melodifestivalen, enligt Aftonbladet.Även den tidigare Idol-vinnaren Martin Almgren uppges vara klar för programmet.
SVT:s plan – för att hindra David Lindgrens återfall
David Lindgren drabbades av utbrändhet och kollapsade på scen 2015.Nästa år leder han Melodifestivalen – och SVT står förberedda mot ett återfall i sjukdomen.– Vi har alla förberedelser, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen.
Läs mer om Melodifestivalen och SVT.
Populära duon klar för Melodifestivalen – igen
Samir Viktor uppges vara klara för Melodifestivalen.Enligt Aftonbladet den populära duon tävla även nästa år.– Ja, det stämmer; SVT har gett dem en plats, säger en uppgiftslämnare till tidningen.
David Lindgren: Vi får se om pappakroppen blir superkroppen
2018 års programledare för Melodifestivalen hämtas från årets programledartrio. David Lindgren ska börja konditionsträna för att klara rollen ensam.
Läs mer om Melodifestivalen.
Tittarnas ilska mot SVT:s beslut
David Lindgren blir efter fjolårssuccn ensam programledare för Melodifestivalen 2018.Woho så himla bra!!, hyllar en person.Men trots att valet av David Lindgren hyllas sågas SVT för beslutet att låta honom leda programmet ensam.
David Lindgren leder Melodifestivalen även 2018
Artisten David Lindgren blir programledare för Melodifestivalen nästa år, meddelar SVT på en pressträff.
Läs mer om Melodifestivalen och SVT.
David Lindgren programledare för Melodifestivalen 2018
Nästa års programledare för Melodifestivalen hämtas från årets programledartrojka. Men nu blir David Lindgren ensam programledare.
LIVE-TV: De leder Melodifestivalen 2018
SVT presenterar vilka som blir programledare för Melodifestivalen 2018 på en direktsänd presskonferens under torsdagsförmiddagen.Förra året leddes Melodifestivalen av David Lindgren, Hasse Kvinnaböske Andersson och Clara Henry.
Lisa Ajax svåra sjukdom: Fick panik
Lisa Ajax drabbades av stora hudproblem efter Melodifestivalen 2017.Hon lider av hudsjukdomen rosacea – och när det var som värst ville hon inte gå ut.– Jag fick panik, berättar hon om sjukdomen i Nyhetsmorgon.
Berättar sanningen om Let's dance-kaoset
Thorsten Flinck, 56, fick inte vara med i Let's dance på grund av hälsoskäl.Nu är skådespelaren tillbaka med en ny uppsättning av Doktor Glas, en musikturn och en jullåt – dessutom förhandlar han om att återvända till Melodifestivalen.Nu berättar Thorsten Flinck om sorgen över att ha förlorat kontakten med sina döttrar, hur det känns att spela Christer Pettersson, sprickan mellan honom och vännen Mikael Persbrandt och när han slutade ta droger.– Opiater är en dödsdrog och det svåraste att bli av med, säger han.