Mexico

Tre döda efter skjutning på skola i USA

Minst tre personer har dött efter en skottlossning på ett gymnasium i delstaten New Mexico i USA, rapporterar amerikanska CBS News.
Läs mer om New Mexico och USA.

Larm om skolskjutning i USA

På torsdagen kom larm om en skolskjutning i New Mexico, skriver Mirror Online.Flera personer ska vara skadade.Enligt tidningen har den misstänkta skjutningen inträffat på Aztec High School och närliggande skolor har stängts ner.
Hamilton säkrade sin fjärde VM-titel
Tampa. Lewis Hamilton säkrade sin fjärde VM-titel i formel 1 efter stor startdramatik i Mexico City. Ende utmanaren Sebastian Vettel var tvungen att köra upp sig från 19:e till andra plats för att hålla titelfighten vid liv. Vettel slutade fyra och därmed var britten klar mästare.
Åtta saknade efter skalvet i Mexiko
Dödssiffran efter det kraftiga skalvet i Mexiko den 19 september steg till 361 under söndagen, sedan ännu ett offer hittats i Mexico City.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.

Jordbävningsoffret Frida Sofia – flickan som inte fanns

I flera dygn följde en halv värld andlöst dramat vid en skola i Mexico City, där räddningsarbetare kämpade mot klockan för att rädda en 12-årig flicka vid namn Frida Sofia efter den förödande jordbävningen. Problemet var bara att hon inte fanns.
Läs mer om Frida Sofia och Mexico City.
Kraftigt efterskalv i Mexiko
Minst 270 personer dog i jordbävningen i Mexiko i veckan.Nu ska ett kraftigt efterskalv ha drabbat Mexico City, rapporterar AP.Boende ska ha känt hur byggnaderna svajade, skriver nyhetsbyrån.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.
Fortsatt kamp för att få ut flickan ur rasmassorna
Kampen för att rädda den lilla flicka som sitter fast under en förstörd skolbyggnad i Mexico City fortsatte under torsdagen.
Läs mer om Mexico City.
Kamp mot klockan för att rädda flicka ur raserad skola
Räddningsinsatserna fortsätter i Mexiko efter det svåra jordskalvet. Fortfarande kommer livstecken från den kollapsade skolan i Mexico City, och tidigt på morgonen svensk arbetade man fortfarande med att rädda en flicka som är fångade under bråten.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.
Räddningsinsatserna fortsätter i Mexiko
Räddningsinsatserna fortsätter i Mexiko efter det svåra jordskalvet. Fortfarande kommer livstecken från rasmassorna av den kollapsade skolan i Mexico City.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.
Räddningsinsatserna fortsätter i Mexiko
Räddningsinsatserna fortsätter i Mexiko efter det svåra jordskalvet. Fortfarande kommer livstecken från rasmassorna av den kollapsade skolan i Mexico City.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.
Vi är lite chockade och mycket ledsna
Magnus Rosn, tidigare basist i Hammerfall, är på turn med bandet Avalanch i Mexiko.Bara några några dagar innan jordbävningen i Mexico City spelade de i staden.– Det första man tänkte på var alla fina människor vi mött vid vår konsert, säger han på sms då det inte går att ringa.
Barnens rop på hjälp kommer via Whatsapp
Samtidigt som familjer och hundratals räddningsarbetare gör allt för att hitta livstecken från de barn och lärare som begravts under en raserad skola i Mexico City kommer meddelanden från några av barnen via telefonappen Whatsapp.
Läs mer om Mexico City och Whatsapp.
Jonas Hallberg mitt i jordbävningen i Mexiko
En kraftig jordbävning har drabbat Mexico City, och har redan skördat många dödsoffer.Tv-profilen Jonas Hallberg bor i staden och hamnade mitt i jordbävningen - men klarade sig undan fysiska skador.På sin Instagram visar Hallberg upp sin förstörda lägenhet.En jordbävning till! Hela jävla lägenheten förstörd! Så jävla läskigt! skriver Jonas Hallberg på Instagram.
Många döda i jordskredet i Mexiko
Minst 149 människor har omkommit i det kraftiga jordskalvet i Mexiko, och siffran befaras stiga. I huvudstaden Mexico City har flera byggnader rasat samman och räddningsarbetare och frivilliga letar efter fastklämda människor.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.
Många barn döda i skolkollaps efter skalv i Mexico City
Minst 149 personer har omkommit i ett kraftigt jordskalv i Mexiko, och dödstalet väntas stiga ytterligare.Bland annat har 21 barn omkommit när en skola kollapsade. Människor befaras fortfarande vara instängda under rasmassor. UD hade på onsdagsmorgonen inga uppgifter om drabbade svenskar.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.
Alla försökte ta sig ut samtidigt
Utöver Mexico City drabbades också flera andra städer som ligger nära epicentrum. Enbart i delstaten Morelos uppges minst 42 människor ha mist livet, enligt delstatens myndigheter.
Alla gråter och ringer sina familjer
Fredrik Lamell, som studerar vid tekniska universitetet i Mexico City, berättar om skräckscener i samband med skalvet, då han befann sig i ett klassrum.
Läs mer om Mexico City.
Kraftigt jordskalv i Mexico City
En jordbävning med styrkan 7,1 på Richterskalan skakade Mexikos huvudstad Mexico City strax efter klockan 20 på tisdagen.
Läs mer om Mexico City och Richterskalan.
Kraftig jordbävning i Mexico City
Läs mer om Mexico City.
Narcos-medarbetare skjuten till döds i Mexico
Narcos-medarbetaren Carlos Munoz Portal har skjutits till döds i Mexico när han spanade efter inspelningsplatser.Hans kropp hittades skjuten i en bil.Carlos Munoz Portal blev 37 år, skriver The Hollywood Reporter.
Svenskar i Mexiko: Har aldrig känt något liknande
Svenskarna Miriam Steinbach och Fredrik Lamell är båda på plats i Mexiko och kände det kraftiga skalvet i natt. – Det är lite som att stå på en surfbräda, man känner verkligen hur marken svänger fram och tillbaka, säger Fredrik Lamell till SvD från Mexico City.
Kraftig jordbävning i Mexiko
En jordbävning med magnituden 8 har inträffat utanför Mexikos södra kust. I Mexico City har byggnader skakat och människor flytt ut på gatorna.
Läs mer om Mexiko.
Länderna som pekas ut i Ericssons sparpaket
Brasilien, Mexico och flera tysktalande länder ligger i farozonen när Ericsson ska dra ner runt 14 000 tjänster i Europa och Latinamerika. Totalt innebär det att mer än en tredjedel av de 39 000 tjänsterna i regionen, Sverige borträknat, ska bort.
Skottlossning på bibliotek i USA – flera döda
En beväpnad man har skjutit flera personer inne på ett bibliotek i New Mexico, USA. Flera personer ska ha dödats och skadats i attacken, skriver New York Post.
Läs mer om New Mexico, New York Post och USA.