Mexico

Åtta saknade efter skalvet i Mexiko

Dödssiffran efter det kraftiga skalvet i Mexiko den 19 september steg till 361 under söndagen, sedan ännu ett offer hittats i Mexico City.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.

Jordbävningsoffret Frida Sofia – flickan som inte fanns

I flera dygn följde en halv värld andlöst dramat vid en skola i Mexico City, där räddningsarbetare kämpade mot klockan för att rädda en 12-årig flicka vid namn Frida Sofia efter den förödande jordbävningen. Problemet var bara att hon inte fanns.
Läs mer om Frida Sofia och Mexico City.
Kraftigt efterskalv i Mexiko
Minst 270 personer dog i jordbävningen i Mexiko i veckan.Nu ska ett kraftigt efterskalv ha drabbat Mexico City, rapporterar AP.Boende ska ha känt hur byggnaderna svajade, skriver nyhetsbyrån.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.

Fortsatt kamp för att få ut flickan ur rasmassorna

Kampen för att rädda den lilla flicka som sitter fast under en förstörd skolbyggnad i Mexico City fortsatte under torsdagen.
Läs mer om Mexico City.
Kamp mot klockan för att rädda flicka ur raserad skola
Räddningsinsatserna fortsätter i Mexiko efter det svåra jordskalvet. Fortfarande kommer livstecken från den kollapsade skolan i Mexico City, och tidigt på morgonen svensk arbetade man fortfarande med att rädda en flicka som är fångade under bråten.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.
Räddningsinsatserna fortsätter i Mexiko
Räddningsinsatserna fortsätter i Mexiko efter det svåra jordskalvet. Fortfarande kommer livstecken från rasmassorna av den kollapsade skolan i Mexico City.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.
Räddningsinsatserna fortsätter i Mexiko
Räddningsinsatserna fortsätter i Mexiko efter det svåra jordskalvet. Fortfarande kommer livstecken från rasmassorna av den kollapsade skolan i Mexico City.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.
Vi är lite chockade och mycket ledsna
Magnus Rosn, tidigare basist i Hammerfall, är på turn med bandet Avalanch i Mexiko.Bara några några dagar innan jordbävningen i Mexico City spelade de i staden.– Det första man tänkte på var alla fina människor vi mött vid vår konsert, säger han på sms då det inte går att ringa.
Barnens rop på hjälp kommer via Whatsapp
Samtidigt som familjer och hundratals räddningsarbetare gör allt för att hitta livstecken från de barn och lärare som begravts under en raserad skola i Mexico City kommer meddelanden från några av barnen via telefonappen Whatsapp.
Läs mer om Mexico City och Whatsapp.
Jonas Hallberg mitt i jordbävningen i Mexiko
En kraftig jordbävning har drabbat Mexico City, och har redan skördat många dödsoffer.Tv-profilen Jonas Hallberg bor i staden och hamnade mitt i jordbävningen - men klarade sig undan fysiska skador.På sin Instagram visar Hallberg upp sin förstörda lägenhet.En jordbävning till! Hela jävla lägenheten förstörd! Så jävla läskigt! skriver Jonas Hallberg på Instagram.
Många döda i jordskredet i Mexiko
Minst 149 människor har omkommit i det kraftiga jordskalvet i Mexiko, och siffran befaras stiga. I huvudstaden Mexico City har flera byggnader rasat samman och räddningsarbetare och frivilliga letar efter fastklämda människor.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.
Många barn döda i skolkollaps efter skalv i Mexico City
Minst 149 personer har omkommit i ett kraftigt jordskalv i Mexiko, och dödstalet väntas stiga ytterligare.Bland annat har 21 barn omkommit när en skola kollapsade. Människor befaras fortfarande vara instängda under rasmassor. UD hade på onsdagsmorgonen inga uppgifter om drabbade svenskar.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.
Alla försökte ta sig ut samtidigt
Utöver Mexico City drabbades också flera andra städer som ligger nära epicentrum. Enbart i delstaten Morelos uppges minst 42 människor ha mist livet, enligt delstatens myndigheter.
Alla gråter och ringer sina familjer
Fredrik Lamell, som studerar vid tekniska universitetet i Mexico City, berättar om skräckscener i samband med skalvet, då han befann sig i ett klassrum.
Läs mer om Mexico City.
Kraftigt jordskalv i Mexico City
En jordbävning med styrkan 7,1 på Richterskalan skakade Mexikos huvudstad Mexico City strax efter klockan 20 på tisdagen.
Läs mer om Mexico City och Richterskalan.
Kraftig jordbävning i Mexico City
Läs mer om Mexico City.
Narcos-medarbetare skjuten till döds i Mexico
Narcos-medarbetaren Carlos Munoz Portal har skjutits till döds i Mexico när han spanade efter inspelningsplatser.Hans kropp hittades skjuten i en bil.Carlos Munoz Portal blev 37 år, skriver The Hollywood Reporter.
Svenskar i Mexiko: Har aldrig känt något liknande
Svenskarna Miriam Steinbach och Fredrik Lamell är båda på plats i Mexiko och kände det kraftiga skalvet i natt. – Det är lite som att stå på en surfbräda, man känner verkligen hur marken svänger fram och tillbaka, säger Fredrik Lamell till SvD från Mexico City.
Kraftig jordbävning i Mexiko
En jordbävning med magnituden 8 har inträffat utanför Mexikos södra kust. I Mexico City har byggnader skakat och människor flytt ut på gatorna.
Läs mer om Mexiko.
Länderna som pekas ut i Ericssons sparpaket
Brasilien, Mexico och flera tysktalande länder ligger i farozonen när Ericsson ska dra ner runt 14 000 tjänster i Europa och Latinamerika. Totalt innebär det att mer än en tredjedel av de 39 000 tjänsterna i regionen, Sverige borträknat, ska bort.
Skottlossning på bibliotek i USA – flera döda
En beväpnad man har skjutit flera personer inne på ett bibliotek i New Mexico, USA. Flera personer ska ha dödats och skadats i attacken, skriver New York Post.
Läs mer om New Mexico, New York Post och USA.
Tre skjutna till döds bland turister på populär semesterort
Tre personer har skjutit till döds på en strand på den populära turistorten Cabos i Mexico.Turister ska ha flytt platsen när skotten började flyga, rapporterar Digital Journal.
650 människoskallar funna under utgrävning i Mexico City
Ett torn med fler än 650 människoskallar ingjutna i kalksten har hittats vid arkeologiska utgrävningar i Mexico City. Fyndet ger ny insyn i vilken roll människooffer spelade i aztekriket.
Läs mer om Mexico City.
Mexikansk boxare skjuten till döds
Mexikansk boxning är i sorg.Ulises Hueto Elizalde skjöts ihjäl utanför sitt gym av maskerade gärningsmän i huvudstaden Mexico City.Enligt Daily Mirror avlossades tolv skott i samband med mordet.
Läs mer om Mexico City.Enligt.