Mexiko

Tolv kroppar hittade på badort i Mexiko

Tolv kroppar, varav sju halshuggna och lemlästade, har hittats på badorten Manzanillo i västra Mexiko, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP, Manzanillo och Mexiko.

Tolv mördade på turistort i Mexiko – sju halshuggna

Tolv kroppar, varav sju halshuggna och lemlästade, har hittats på badorten Manzanillo i västra Mexiko.
Läs mer om Manzanillo och Mexiko.
Här hånar mexikaner Trump – eldade docka
Nu byggs en muren mellan USA och Mexiko - men den är gjord av pappkartonger och ligger vid den amerikanska ambassaden i Mexico City. Där har demonstranter samlats under helgen och hånat planerade murbygget och satt eld på en stor docka föreställande president Trump. – Trump och hans regering säger att mexikaner ska betala för byggandet av muren. Det mexikaner säger till Trump är att vi inte håller med om att muren ska byggas, säger en av demonstranterna.
Läs mer om Mexico City, Mexiko, Trump och USA.
Löftena som Trump undvek i sitt tal
Mycket av det Donald Trump sa i sitt installationstal känns igen från hans presidentkampanj. Men två tidigare återkommande löften nämndes aldrig: att riva upp sjukförsäkringssystemet Obamacare och bygga en mur mot Mexiko.
Läs mer om Donald Trump, Mexiko, Obamacare och Trump.

Trumps Mexikomur – ett vansinnesprojekt

Donald Trumps planer på att bygga en mur mot Mexiko får själva Berlinmuren att blekna i jämförelse, menar Thomas Uhd, branschdirektören för Dansk Betong. – Det är ett fullständigt vansinnigt stort projekt, säger han till danska Avisen.
El Chapo ställs till svars i USA
Knarkkungen Joaqun Guzmn har lämnats ut från Mexiko. En av världens mest ökända kriminella har nu tagits till USA där han ska ställas inför rätta.
Läs mer om Mexiko och USA.
El Chapo ska stå till svars i USA
Knarkkungen Joaqun El Chapo Guzmn har lämnats ut från Mexiko. En av världens mest ökända kriminella har nu tagits till USA där han ska ställas inför rätta.
Läs mer om Mexiko och USA.
Mexiko lämnar ut El Chapo till USA
Läs mer om El Chapo och USA.
Mexiko utlämnar El Chapo till USA
Läs mer om El Chapo och USA.
Donald Trump i Washington för att stanna
Donald Trump anlände åter i Washington på torsdagen för att inleda de festligheter och ceremonier som vid lunchtid fredag gör honom till världens mäktigaste politiska ledare. Samtidigt kommer nyheten att Mexiko gör en eftergift gentemot USA – en dag före Trumps tillträde – och lämnar ut narkotikakungen El Chapo.
Läs mer om El Chapo, Mexiko, USA och Washington.
El Chapo utlämnas till USA
Mexiko lämnar ut knarkkungen Joaqun El Chapo Guzmn till USA, säger mexikanska utrikesdepartementet.
Läs mer om Joaqun El Chapo Guzmn och USA.
Skjutning på amerikansk skola i Mexiko
En person har öppnat eld på ett amerikanskt college i Monterrey i norra Mexiko, och enligt en polistalesman i regionen är minst tre människor allvarligt skadade. Enligt de första rapporterna dödades minst tre personer i attacken, men den uppgiften har inte bekräftats av polisen, uppger Reuters.
Läs mer om Mexiko och Monterrey.
Tre skadade i mexikansk skolskjutning
Elever och lärare besköts på onsdagseftermiddagen på en skola i nordöstra Mexiko. Förövaren är enligt medieuppgifter endast tolv år gammal. Tre personer ska ha skadats.
Läs mer om Mexiko.
Tre döda efter skjutning i Cancn
Tre personer, inklusive gärningsmannen, har skjutits ihjäl på ett åklagarkontor i Cancn i Mexiko. En man dödade två personer som arbetade på kontoret och blev sedan ihjälskjuten av polisen.
Läs mer om Cancn och Mexiko.
Tre döda efter skjutning i Cancn
Tre personer, inklusive gärningsmannen, har skjutits ihjäl på ett åklagarkontor i Cancn i Mexiko. En man dödade två personer som arbetade på kontoret och blev sedan ihjälskjuten av polisen.
Läs mer om Cancn och Mexiko.
Trumps röstfiske för globaliseringens förlorare
På måndagen var det BMW:s tur att bli offentligt uthängd av Donald Trump, som hotar med 35 procents strafftull om BMW fullföljer sitt fabriksbygge i Mexiko. Donald Trump tror att han kan rädda globaliseringens förlorare i USA:s rostbälte. Om han lyckas står ännu oklart.
Läs mer om BMW, Donald Trump och Mexiko.
Paniken på nattklubben i Mexiko
En elektronisk dansfestival pågick när någon började skjuta inne på nattklubben Blue Parrot i Playa del Carmen i Mexiko. Flera människor dödades och många skadades i tumultet.
Läs mer om Blue Parrot, Carmen, Mexiko och Playa.
Masskjutning på turistort i Mexiko
En masskjutning i den mexikanska semesterorten Playa del Carmen. Minst åtta personer är döda, enligt de första rapporterna.
Läs mer om Carmen, Mexiko och Playa.
Larm om skjutning på turistort i Mexiko
En festival i mexikanska Playa del Carmen har stängts ned efter larm om skottlossning, enligt festivalen BPM.
Läs mer om BPM, Carmen, Mexiko och Playa.
Larm om skottlossning på festival i Mexiko
En festival i mexikanska Playa del Carmen har stängts ned efter larm om skottlossning, enligt festivalen BPM.
Läs mer om BPM, Carmen, Mexiko och Playa.
Trumps murbråk med mexikanska politiker
USA:s blivande president Donald Trump får räkna med rejält motstånd från Mexiko om han gör verklighet i den planerade muren mellan länderna. Varken i dag, i morgon eller någonsin kommer Mexiko att betala för den korkade muren skriver Mexikos ex-president Vicente Fox Quesadas på Twitter. Även landets nuvarande president Enrique Pea Nieto är kritisk och vill inte vara med och betala för muren.
Mexiko öppet för samtal med Trump
Mexikos president Enrique Pea Nieto vill ha goda relationer till USA:s näste president Donald Trump, men vill fortfarande inte betala för muren mellan länderna, vilket Trump har krävt.
Trump hyllar biltillverkare som satsar i USA – Volvo hoppas på nya fabriken
Även om de flesta bilchefer har uttalat sig lugnt och försiktigt om att Donald Trump valdes till USA:s president finns det säkert en hel del oro ute i styrelserummen hos biltillverkarna. Trump har uttryckligen hotat flera biltillverkare som vill lägga ut produktionen i andra länder och sedan importera bilarna till USA med straffskatt. Men den senaste tiden har flera biltillverkare gått ut med nya storsatsningar på fabriker i USA. Ford har skrotat planerna på en ny bilfabrik i Mexiko och ska istället bygga ut fabriken i Flat Rock, Michigan, där Ford ska bygga dyrare modeller. Billigare modeller ska byggas i en befintlig fabrik i Mexiko. Och Fi
Scania omöjligt i Trumps värld
Svenska Scania är inte särskilt svenskt. Fordonstillverkaren är – precis som svensk ekonomi – beroende av globaliseringen för sina framgångar. Ändå växer motståndet mot globaliseringen – något Donald Trump utnyttjar när han tvingar biltillverkare att flytta produktion från låglönelandet Mexiko.
Läs mer om Donald Trump och Mexiko.
Nya miljöstrider efter framgången i Standing Rock
Protesterna i Standing Rock i USA, där ursprungsbefolkningen fick rätt mot ett oljebolag följs nu av flera liknande aktioner. I öknen i Texas har aktivister slagit upp ett läger i Two Rivers med förhoppningen att kunna ändra dragningen av en påbörjad gasledning till Mexiko.
Läs mer om Mexiko, Standing Rock och USA.