Mexiko

Lewis Hamilton vann – kan avgöra i Mexiko

Tampa. Lewis Hamilton blev inte världsmästare i formel 1 på söndagen. Men han tog sin fjärde raka seger, den fjärde raka också i USA och skjuter bara upp avgörandet minst en vecka. Sebastian Vettel kom tvåa före Kimi Räikkönen. Brittens seger bidrog också till att Mercedes tog hem sitt fjärde raka märkesmästerskap.
Läs mer om Kimi Räikkönen, Mexiko och USA.

Trump visar – så här kan muren se ut

Donald Trumps dröm om en mur mot Mexiko är nu ett steg närmare att bli verklighet. Flera företag håller på att ta fram åtta olika prototyper för hur en eventuell mur skulle kunna se ut, och under tisdagen twittrade Trump ut en video från arbetet.Prototyper av gränsmuren är på gång! skriver han.
Läs mer om Mexiko och Trump.
Elva personer ihjälskjutna i Mexiko
Elva människor har dödats i en rad skottlossningar i delstaten Tamauilpas i norra Mexiko.
Läs mer om Mexiko.
Trump fortsätter lova en mur mot Mexiko
USA:s president Donald Trump upprepade på måndagen åter hur viktigt han anser det är att bygga en mur mot Mexiko. Han gjorde det vid en direktsänd presskonferens i Vita huset i samband med ett möte med sin regering.
Läs mer om Donald Trump, Mexiko och Vita.

Muren fortfarande på Trumps önskelista

USA:s president Donald Trump har nu skickat en önskelista på sina prioriteringar för invandringspolitiken till kongressen. Den toppas av gränskontroll och den kontroversiella muren mot Mexiko.
Läs mer om Donald Trump och Mexiko.
Dödligt oväder drar vidare mot Mexiko och USA
Minst 20 människor har omkommit i Centralamerika, sedan den tropiska stormen Nate dragit in med kraftiga regn. Ovädret förväntas nå orkanstyrka när det drar vidare mot Mexiko och USA.
Läs mer om Centralamerika, Mexiko, Nate och USA.
Åtta saknade efter skalvet i Mexiko
Dödssiffran efter det kraftiga skalvet i Mexiko den 19 september steg till 361 under söndagen, sedan ännu ett offer hittats i Mexico City.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.
Byggstart för prototyper till Trumps mur: Älskar tanken
I veckan påbörjades bygget av storskaliga prototyper av Trumps utlovade mur mot Mexiko. Samtidigt har Trump tvingats lägga krav på finansiering till murbygget åt sidan, delvis på grund av Texas behov av orkanhjälp. Trump-väljare i delstaten hoppas ändå att bygget ska bli av.
Läs mer om Mexiko och Trump.
Högerextrem propaganda på kommunala storbildsskärmar
Den högerextrema tidningen Nya Tider har fått sända ut högerextrem propaganda på kommunal annonsplats i Göteborg.På storbildskärmar utanför Scandinavium och Ullevi har det rullat bilder på när Stefan Löfven klappar ett skäggbarn i en barnvagn och när Donald Trump sopar i väg sombreros till Mexiko.Detta inför Nya Tiders omdebatterade medverkan på Bokmässan i Göteborg.– Det är ett misstag som har begåtts, säger Mikael Persson som är presskontakt vid kommunalägda Got Event.
Hjältehunden Frida räddar människor i rasmassorna
Den vita labradoren har räddat 12 personer efter jordbävniningen i Mexiko som hittills tagit nästan 300 människors liv. – Det är en ära att få jobba med Frida. Hon är en mycket, mycket speciell hund, säger Fridas hundförare, Israel Arauz, från mexikanska flottan (SEMAR).
Läs mer om Frida, Israel Arauz och Mexiko.
Ännu ett skalv i Mexiko
Läs mer om Mexiko.
Kraftigt efterskalv i Mexiko city
Mexiko city har skakats av ett kraftigt efterskalv med magnitud 6,2. Invånarna har känt hur byggnaderna har svajat, rapporterar nyhetsbyrån AP.
Läs mer om Mexiko.
Kraftigt efterskalv i Mexiko
Minst 270 personer dog i jordbävningen i Mexiko i veckan.Nu ska ett kraftigt efterskalv ha drabbat Mexico City, rapporterar AP.Boende ska ha känt hur byggnaderna svajade, skriver nyhetsbyrån.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.
Apple skänker miljonbelopp till jordbävningens offer i Mexiko
Än en gång öppnar teknikjätten sin plånbok när naturkatastroferna slagit till.
Läs mer om Mexiko.
Fastklämda flickan i Mexiko fanns inte
Först kom uppgifter om en fastklämd flicka i rasmassorna i Mexiko - nu verkar hon inte finnas.
Läs mer om Mexiko.
Trumps vilseledande annonskampanj är ännu en kontrovers för Facebook
Donald Trumps presidentkampanj för 2020 har redan börjat. I en digital annonskampanj riktad till en begränsad målgrupp på Facebook sprider Trump ett vilseledande budskap om att han redan påbörjat byggande av gränsmuren mot Mexiko. Nu höjs kraven på nya regleringar av Facebooks politiska annonser.
Läs mer om Facebook, Mexiko och Trump.
Minnesord: William Clauson
Den svensk-amerikanske sångaren William Clauson har avlidit i Tijuana, Mexiko 87 år gammal. Närmast anhöriga är sönerna Patrick och Juanito verksamma i USA och exhustrun Christina Borgil i Stockholm.
11 dog under barndop – kyrktaket rasade in
Ett barndop slutade i tragedi när kyrktaket rasade in under den dödliga jordbävningen i Mexiko.Elva familjemedlemmar miste livet, däribland den två månader gamla flickan som skulle döpas, rapporterar NBC.– Det var en syn av skräck och sorg, när de flesta av människorna inne i kyrkan dog, säger en av de överlevande, prästassistenten Lorenzo Sanchez, till AP.
Läs mer om Lorenzo Sanchez, Mexiko.Elva och NBC.
F1-loppet körs på oskadd bana i Mexiko
Mexikos GP i formel 1 kan genomföras som planerat den 29 oktober.
Läs mer om Mexiko.
Erik de la Reguera: Myndigheternas insats kommer att granskas
Jordbävningen i Mexiko inträffade på dagen 32 år efter ett annat förödande skalv. Då ledde regeringens svaga hantering av krisen till en proteströrelse och demokratisering av landet. Men precis som då uppvisar nu många vanliga mexikaner en beundransvärd handlingskraft.
Läs mer om Mexiko och Reguera.
Svenske Unicef-chefen i Mexiko: Många fler kunde dött
Hundratals människor har dött efter tisdagens jordskalv i centrala Mexiko. Att det ändå inte krävts fler dödsoffer beror till stor del på erfarenheten från 1985, då 10.000 omkom efter liknande skalv. – Efter det såg regeringen till att skaffa all möjlig beredskap. I går ljöd larmet direkt, och det bidrog till att färre drabbades i år, säger Christian Skoog, chef för Unicef i Mexiko.
Läs mer om Christian Skoog, Mexiko och Unicef.
Kamp mot klockan för att rädda flicka ur raserad skola
Räddningsinsatserna fortsätter i Mexiko efter det svåra jordskalvet. Fortfarande kommer livstecken från den kollapsade skolan i Mexico City, och tidigt på morgonen svensk arbetade man fortfarande med att rädda en flicka som är fångade under bråten.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.
Räddningsinsatserna fortsätter i Mexiko
Räddningsinsatserna fortsätter i Mexiko efter det svåra jordskalvet. Fortfarande kommer livstecken från rasmassorna av den kollapsade skolan i Mexico City.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.
Räddningsinsatserna fortsätter i Mexiko
Räddningsinsatserna fortsätter i Mexiko efter det svåra jordskalvet. Fortfarande kommer livstecken från rasmassorna av den kollapsade skolan i Mexico City.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.
Vi är lite chockade och mycket ledsna
Magnus Rosn, tidigare basist i Hammerfall, är på turn med bandet Avalanch i Mexiko.Bara några några dagar innan jordbävningen i Mexico City spelade de i staden.– Det första man tänkte på var alla fina människor vi mött vid vår konsert, säger han på sms då det inte går att ringa.