Mexiko

Ryssland ute ur för-VM efter målvaktsmiss

Portugal och Mexiko är klara för semifinal i Confederations Cup. Samtidigt har hemmanationen Ryssland och Nya Zeeland spelat klart. Ett dåligt ingripande av den ryske målvakten Igor Akinfejev grundlade 1–2-förlusten mot Mexiko.

Rumpbilderna falska enligt Kim Kardashian

Nya bilder på Kim Kardashians bakdel har spridits.Nu säger Kim Kardashian att bilderna var redigerade.Jag såg dessa hemska bilder av mig själv när jag var på en resa i Mexiko och folk photoshopade dem, säger Kim Kardashian i programmet The View.
Läs mer om Kim Kardashian, Mexiko och The View.
Knarkkrig kan ha krävt 200.000 liv sedan 2006
Under maj mötte över 2.000 människor en våldsam död i Mexiko – den högsta månadssiffran sedan man började föra statistik över antalet mord. Sammanlagt har över 200.000 människor dödats eller rapporterats saknade sedan knarket mot kriget inleddes 2006.
Läs mer om Mexiko.
Trump: Solen ska betala Mexikomuren
Donald Trump överväger solpaneler på den mur han lovat bygga mot Mexiko. Han dammade av sitt framträdande vallöfte inför sina supportrar under ett kampanjliknande tal i Iowa på onsdagen.
Läs mer om Iowa, Mexiko och Mexikomuren.

Jätteslagsmål i för-VM: Han tappar det totalt

Nya Zeeland jagade kvittering mot Mexiko i slutminuterna av Confederations Cup.Då utbröt ett stort slagsmål mellan nästan samtliga spelare – som renderade i ett enda gult kort.– Han tappar det totalt här, domaren, säger experten Daniel Nannskog i SVT.
Läs mer om Daniel Nannskog, Mexiko och SVT.
Portugal-mål underkänt efter videogranskning
Ett mål bortdömt och ett godkänt. Videodomartekniken stod i fokus när Portugal och Mexiko spelade 2–2 och Chile slog Kamerun med 2–0 i för-VM i Ryssland.
Läs mer om Chile, Kamerun, Mexiko, Portugal och Ryssland.
Portugal-mål underkänt efter videogranskning
Ett mål bortdömt och ett godkänt.Videodomartekniken stod i fokus när Portugal och Mexiko spelade 2–2 i för-VM i Ryssland.
Läs mer om Mexiko, Portugal och Ryssland.
Mexiko stärkte VM-chanser
Mexiko stärkte sina chanser att ta en plats i fotbolls-VM 2020 när man besegrade Honduras hemma med 3–0. Oswaldo Alanis visade vägen strax före paus och efter en timmes spel ökade Hirving Lozano och Raul Jimenez på till 3–0.
Sverige EM-genrepar mot Mexiko
Sveriges sista landskamp före fotbolls-EM i Nederländerna kommer att bli mot Mexiko. Genrepet spelas den 8 juli i Falkenberg, nio dagar före EM-premiären mot Tyskland.
Dödliga Beatriz slår till mot Mexiko
Minst tre människor dödades då det tropiska ovädret Beatriz närmade sig Mexikos stillahavskust under torsdagskvällen lokal tid, rapporterar landets orkancenter. Kraftiga regn orsakade jordskred, vägar har fått stängas och flyg ställas in.
Läs mer om Beatriz och Mexiko.
2,5 miljoner har samlats in till cancersjuka Emma
4-åriga Emma Askernäs lider av en obotlig hjärntumör. Hennes föräldrar har på några dagar lyckats samla in 2,5 miljoner för att bekosta en experimentell behandling i Mexiko. – Det är ett nytt fenomen med privata insamlingar till en specifik patient. Jag skulle också gripa efter varje halmstrå, säger Klas Blomgren, barnonkolog och professor i pediatrik vid Karolinska institutet.
Läs mer om Emma, Karolinska och Mexiko.
Tusentals stöttar svårt cancersjuka Emma, 4
Emma, 4, har en sällsynt elakartad hjärntumör.Hennes enda chans att bli bättre är en dyr specialbehandling i Mexiko.Nu har familjen lyckats samla in över 240 000 dollar – och planerar att resa inom en månad.– Tusen och åter tusen människor har gjort det här möjligt, säger hennes pappa Micke Askernäs.
Läs mer om Emma och Mexiko.Nu.
Nivån på skatterna inte avgörande för välståndet
SLUTREPLIK DN DEBATT 21/5. Åke Ortmark tycks i sin replik mena att låga skatter ger ett gott samhälle. Jag rekommenderar honom att då syna data för levnadsförhållandena för människorna i det land som har klart lägst skattenivå bland OECD länderna, nämligen Mexiko, skriver Bo Rothstein.
Läs mer om Bo Rothstein och Mexiko.
Anna Ankas heta bild – med unga kärleken
Anna Anka, 46, fortsätter att njuta av sin unga svenska pojkvän. På Instagram delar hon nu med sig av en bild från parets kärlekssemester i Mexiko.
Läs mer om Mexiko.
Fem halshuggna hittade i Mexiko
Polisen i Mexiko har hittat fem halshuggna män med tydliga spår av tortyr i delstaten Veracruz.
Läs mer om Mexiko och Veracruz.
Familjen vädjar om hjälp för att bota fyraåriga Emmas svåra cancer
Emma Askernäs, 4, har en hjärntumör som inte går att operera. I Sverige är behandlingsmöjligheterna uttömda – men det finns en klinik i Mexiko som erbjuder hopp. – Finns det ett center i världen som lyckats behandla så cancern inte syns längre, då är det där Emma ska vara, säger pappa Micke Askernäs.
Läs mer om Emma och Mexiko.
Efter succn - Sarfo uttagen i Ghanas landslag
Kingsley Sarfo briljerar i allsvenskan för Sirius och kröntes till månadens spelare i april.Nu kommer nästa stora merit: Sarfo är uttagen i Ghanas landslag till matcherna mot Etiopien, Mexiko och USA kommande månad.
Läs mer om Etiopien, Mexiko, Sarfo och USA.
Cancersjuka Emma, 3, ska opereras utomlands
Nu ska Emma, 3, och hennes familj flyga till Mexiko i ett sista försök att rädda hennes liv.Över 100 000 kronor har samlats in – för att finansiera den dyra behandlingen.–Det är det enda sättet att rädda hennes liv, tyvärr, säger pappa Micke Askenäs.
Läs mer om Emma och Mexiko.
Buss i Mexiko körde utför stup
Minst 17 människor omkom och 31 skadades när en buss körde utför ett stup i delstaten Chiapas i södra Mexiko, nära gränsen till Guatemala, enligt polisen.
Läs mer om Guatemala och Mexiko.
Journalist kidnappad i Mexiko
En mexikansk journalist har kidnappats i staden Nueva Italia, enligt mannens familj. Journalisten Salvador Adame, ägare till en lokal tv-kanal, fördes bort på torsdagskvällen av maskerade och beväpnade män när han besökte en butik, berättar en anhörig för nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP, Mexiko och Nueva Italia.
Erik de la Reguera: Journalister mördas och ingen tror längre på rättvisan i drogkrigens Mexiko
I måndags mördades Javier Valdez, en av Mexikos främsta grävande journalister, i sin hemstad Culiacn i delstaten Sinaloa. Han sköts till döds på öppen gata av okända, maskerade män.
Prisbelönt journalist mördad i Mexiko
Den mexikanske grävande journalisten Javier Valdez har mördats i delstaten Sinaloa. Han är den femte reportern som dödats i landet de tre senaste månaderna.
Läs mer om Javier Valdez, Mexiko och Sinaloa.
Många döda i fyrverkeriolycka
Fjorton människor i Mexiko, varav elva barn, har omkommit efter en fyrverkeriexplosion. Olyckan inträffade i den lilla byn San Isidro. En pjäs landade i ett hus där de övriga fyrverkerierna förvarades.
Läs mer om Mexiko och San Isidro.
Många döda i fyrverkeriexplosion
Minst tolv människor har omkommit i samband med en fyrverkeriexplosion i staden Emiliano Zapata i delstaten Puebla i Mexiko, rapporterar den lokala radiostationen Cinco radio.
Läs mer om Cinco, Emiliano Zapata, Mexiko och Puebla.