Mexiko

Forskare kan ha hittat 50 000 år gammalt liv

Forskare kan ha hittat 50000 år gammalt liv – inuti kristaller djupt nere i en grotta i Mexiko. I så fall utgör fyndet ännu ett exempel på hur tufft och envist livet på jorden tycks vara.
Läs mer om Mexiko.

Nasa: 50 000 år gamla livsformer funna i grotta

Urgamla livsformer i form av mikrober har hittats i en grotta i Mexiko. Det spektakulära med dem är att de kan vara 50 000 år gamla, och att de lever på järn och mangan.
Läs mer om Mexiko.
Jennifer Anistons plötsliga kärlekskris
Jennifer Aniston kämpar för att rädda äktenskapet med Justin Theroux. Resan till Mexiko är ett sätt att lösa den krisande relationen – det uppger Radar online. – Justin Theroux känner sig bedragen. Jen har sagt till honom att Brad Pitt behöver någon som lyssnar, säger en källa.
Mexikos tuffa svar på Trumps hot om mur
President Donald Trump gillar att tala tufft mot Mexiko. Men Mexiko är berett att slå tillbaka där det svider. På majsfronten.
Läs mer om Mexiko.

Tiotusentals mexikaner i protest mot Trump

Över 30 000 människor gick ut i den största demonstrationen mot Trump hittills i Mexiko.
Läs mer om Mexiko och Trump.
Tusentals marscherar i Mexiko mot Trump
Mexico City. Mexikos största anti-Trumpmarsch har brakat loss med nästan femtiotusen deltagare i 19 mexikanska städer. Demonstranterna kräver att USA:s president behandlar grannlandet med värdighet och slutar deportera mexikaner.
Läs mer om Mexiko och Trump.
Maktkamp i kartellen bakom ökat våld i Mexiko
Växande problem med gängvåld i delar av norra Mexiko beror antagligen på en intern maktkamp inom Sinaloakartellen, uppger landets försvarsminister Salvador Cienfuegos.
Läs mer om Mexiko och Sinaloakartellen.
Donald Trump riskerar upplopp efter sina hot
Mexico City. Stora anti-Trumpdemonstrationer kommer att hållas i dag, söndag, i Mexiko för att stärka nationens självkänsla efter Donald Trumps påhopp. Demonstrationerna väntas avslutas med att tiotusentals sjunger den mexikanska nationalsången tillsammans.
Läs mer om Mexiko.
Maktkamp bakom ökat våld i Mexiko
Växande problem med gängvåld i delar av norra Mexiko beror antagligen på en intern maktkamp inom Sinaloakartellen, uppger landets försvarsminister Salvador Cienfuegos.
Läs mer om Mexiko och Sinaloakartellen.
Mexiko varnar migranter för Donald Trump
Mexikos utrikesminister varnar mexikanska migranter som befinner sig i USA för Trumps skärpta deporteringspolitik. Varningen kommer efter att en kvinna plötsligt deporterats till Mexiko efter över 20 år i USA. Christopher Gascon, Mexiko-chef på migrationsorganisationen IOM, vittnar om hur Trumps hårda linje utmanar ett redan pressat Mexiko.
Nominerade till Gulddraken 2017: Bar
Och de nominerade är... På en riktigt bra bar är välgjorda cocktails en självklarhet. Men det räcker inte. Engagerad service och välkomnande stämning är minst lika viktigt. I år hittar vi både gamla godingar som en uppstickare med rötter i Mexiko i utbudet.
Läs mer om Gulddraken och Mexiko.
Så vill Trump bygga muren
Donald Trump vill bygga en mur mellan USA och Mexiko. Den ska hindra inflödet av papperslösa invandrare, brottslingar och droger, problem som Mexiko ska vara källa till, enligt presidenten.
Läs mer om Mexiko, Trump och USA.
Fem saker som talar emot Trumps mur
Donald Trump vill bygga en mur längs den 310 mil långa gränsen mot Mexiko och på något sätt se till att notan hamnar söder om gränsen. Men det finns flera sakförhållanden som talar emot ett murbygge. Här är fem av de viktigaste.
Läs mer om Mexiko.
Trumps politik har redan täppt till gränsen
Nogales. Sedan Donald Trump blev president har antalet deporteringar av mexikanska migranter i USA ökat. Varje dag tar ett härbärge i gränsstaden Nogales i Mexiko emot uppemot 120 migranter som USA slängt ut. – Vi måste bygga ut för att få plats till alla, säger jesuitprästen Sean Carrol.
Läs mer om Mexiko, Sean Carrol och USA.
Mexikos första fall av zikarelaterad fosterskada
Det första fallet av fosterskadan mikrocefali har bekräftats i Mexiko, och kopplas till det myggburna zikaviruset, enligt landets hälsomyndigheter.
Läs mer om Mexiko.
Skanska vägrar bygga mur mot Mexiko
Skanska kommer inte vara med och bygga någon mur mellan USA och Mexiko, enligt byggjättens vd Johan Karlström.
Läs mer om Johan Karlström, Mexiko och USA.
Abrupt avslut på Trumps diplomati
President Donald Trump brusade upp när han och Australiens premiärminister Malcolm Turnbull talade om en flyktingöverenskommelse i helgen. Dumt avtal, ska han ha sagt innan han lade på luren. I ett annat samtal ska han ha hotat Mexiko med militär intervention.
Läs mer om Malcolm Turnbull och Mexiko.
Trump varnar Mexiko om bad hombres
Donald Trump sätter tryck på Mexiko. Nu har han hotat att skicka in USA:s militär för att ta hand om mexikanska bad hombres - om landet inte börjar göra mer själva. Det visar en transkribering av ett telefonsamtal mellan ländernas presidenter som AP har tagit del av.
Läs mer om Mexiko.
Volvos affärer i den politiska hetluften
En kritiserad mur mot Mexiko, bepansrade bussar på Västbanken och nästa vecka exportresa till Iran i sällskap med statsminister Stefan Löfven. Volvo är med sina affärer mitt i den politiska hetluften.
EU skyndar på handelssamtal med Mexiko
Medan USA:s nya ledning kraftigt ifrågasatt både gällande och planerade internationella handelsavtal går EU och Mexiko åt andra hållet.
Läs mer om Mexiko.
Vårt gränslösa behov av gränser
Från expanderande imperier till Trumps utlovade mur mot Mexiko – territoriella gränser har fyllt en mängd olika funktioner genom historien. En ny bok tittar närmare på uppkomsten och utvecklingen av gränserna mellan – och inom – dagens nationalstater.
Läs mer om Mexiko.
Mexiko och Kanada vill stärka relationerna
Mexikos president Enrique Pea Nieto och Kanadas premiärminister Justin Trudeau har talats vid på telefon och är överens om att hålla tät kontakt och arbeta för att stärka banden mellan länderna, enligt den mexikanska regeringen.
Donald Trump i Facebook live: Mer arbete återstår
Donald Trump sammanfattade sin första vecka som president under ett livesänt tal på Facebook från Vita huset på lördagen. I sitt första veckotal nämner han de beslut som redan fattats om att riva upp Obamacare och att börja bygga muren mot Mexiko, men konstaterar samtidigt att mycket arbete återstår.
Läs mer om Facebook, Mexiko, Obamacare och Vita.
Berlins borgmästare: Bygg inte muren
Berlins borgmästare Michael Müller vädjar nu till Donald Trump att inte bygga en mur mot Mexiko, eftersom murar skapar ofrihet. Vi berlinare vet bättre än någon annan vilket lidande en sådan delning orsakar, skriver han i en öppen appell.