Mia

Svenska artisteliten hyllar Bowie i Globen

Ikväll hyllas David Bowie av en lång rad namnkunniga artister i Globen. På scen står bland andra Ebbot, Erik Lundin, Magnus Carlson, Mia Skäringer, Sarah Klang – och Amanda Bergman.

Den forne klasskamraten fick göra dokumentären om M.I.A

BERLIN. En ny dokumentär tecknar ett närgånget porträtt av den färgstarka och kontroversiella M.I.A. Steve Loveridges Matangi/Maya/M.I.A bygger delvis på den lankesisk-brittiska artistens egna hemmafilmer - från både London och Sri Lanka.
Läs mer om London och Sri Lanka.
Kan utnyttja rättegången för IS-propaganda
Det finns en uppenbar risk att Rakhmat Akilov försöker sprida IS-propaganda under rättegången mot honom, säger advokaten Mia Sandros. Domaren ställs inför svåra överväganden när förhören av Akilov inleds på tisdag.
DN gratulerar: Mia Parnevik, mångsysslare
Genom åren har Mia Parneviks mesta arbete kretsat kring maken Jesper. Men i och med tv-serien Parneviks har hennes eget engagemang vuxit. För två år sedan bestämde jag att jag inte skulle säga nej till allt.
Läs mer om Jesper.

Mia kom på Jespers vän – med dottern

Familjevännen Douglas Murray, 37, ringde till Mia och Jesper Parnevik för att be om lov att dejta dottern Penny Parnevik, 20.Men Mia – tillsammans med maken – hade kommit på deras känslor för varandra redan innan det nervösa telefonsamtalet.– Det här såg ju vi, säger Jesper Parnevik, om dotterns relation till den 17 år äldre hockeyspelaren.
Minnesord: Asma Jahangir – orädd kämpe för samhällets svaga
Under hela sitt yrkesliv stred Asma Jahangir för demokrati och mänskliga rättigheter i hemlandet Pakistan. DN:s Mia Holmgren minns en advokat som alltid stod upp för kvinnor och minoriteter.
Läs mer om Asma Jahangir och Pakistan.
Minnesord: Ulf Moström
I 76 års ålder har vår mångårige och käre vän, Ulf Moström, Uppsala, lämnat oss i stor sorg och saknad. Hans närmaste är hustrun Gunhild samt döttrarna Jenny och Mia med familjer.
Läs mer om Gunhild, Jenny, Mia, Ulf Moström och Uppsala.
Minnesord: Mikael Sundin
Mikael Sundin, Stockholm, har avlidit i en ålder av 56 år. Närmast anhöriga är frun Mia, barnen och ett nyfött barnbarn.
Läs mer om Mia och Stockholm.
Skäringers ärliga ord efter svåra beslutet
I oktober förra året anklagade Cissi Wallin Aftonbladets dåvarande ledarskribent Fredrik Virtanen för våldtäkt.Uthängningen kom att bli startskottet för metoo-rörelsen i Sverige.Komikern och skådespelaren Mia Skäringer Lzr ställdes samtidigt inför ett vägskäl.– Jag kände att om inte jag håller henne om ryggen kommer kanske ingen att göra det. Men jag visste också att om jag delar namnet nu så passerar vi en ny gräns, säger hon till DN.
De fastnade i snökaoset
Det kraftiga snöfallet under torsdagen ställer till det för många.Läraren Mia Zetterqvist i Nyland i Kramfors kommun kunde inte ta sig till jobbet – och tågresenären Eva Johansson från Linköping kom aldrig upp till Jokkmokk.– Håll er hemma, se till att ha ved inne. Ger er inte ut på vägarna om ni absolut inte behöver, tipsar Mia Zetterqvist.
Mia Skäringer Lzr: Vi får inte fastna i det allvarligaste läget
Som komiker har Mia Skäringer Lzr gång på gång krossat tabun. När metoorörelsen startade i Sverige blev hon en självklar maktfaktor. Men först ställdes hon inför ett val.
Läs mer om Mia Skäringer Lzr och Sverige.
Strid i Miljöpartiet efter nya riksdagslistor
En strid mellan två grupper inom Miljöpartiet i Västerbotten avgjordes på söndagen. – I ett modernt parti som vårt ska det inte gå till så här, säger avsatta distriktsordföranden Mia Winroth.
KD-topp anklagade sajt för att ha snott text – trots tillåtelse
Sajten Samhällsnytt – tidigare Avpixlat – publicerade en text från Kristdemokraternas Facebook-sida.Trots att Samhällsnytt fick lov att publicera texten skrev KD-toppen Acko Ankarberg Johansson att sajten snodde texten.– Det låg inget mer i det än att de hade tagit det från vår Facebook. Alltså använt vår Facebook, säger Mia Widell, KD:s kommunikationschef.
Fansens glädjeyra: Trailern till Mamma Mia 2 släppt
Tio år efter succfilmen Mamma Mia! är det dags för Mamma Mia! Here We Go Again – och fansen är utom sig av lycka.Uppföljaren har premiär den 20 juli, men redan nu har filmtrailern kommit.Trailern avslöjar att handlingen även denna gång utspelar sig i Grekland och ackompanjeras av ABBA-låtar.
Läs mer om Grekland och Mamma Mia.
Årets influensa har fått ny fart
Influensasäsongen är i full gång. Om några veckor väntas den slå till med full kraft över hela landet. Personer i riskgrupper bör vaccinera sig innan det är försent. – Februari är den stora influensamånaden, säger Mia Brytting, mikrobiolog på Folkhälsomyndigheten.
Nya uppropet – från de kvinnliga skådespelarna
Först protesterade delar av den svenska skådespelareliten på röda mattan.Väl i sändning klev ett 50-tal kvinnliga skådespelare upp på scenen och genomförde en aktion för #tystnadtagning.–Nu tar vi det här steget tillsammans, för de som har gått före och för de som kommer efter, berättade Mia Skäringer från scenen.Efter galan publicerade skådespelarna den tredje delen i sitt upprop #tystnadtagning i Svenska dagbladet, där de riktar hård kritik mot SVT och Svenska Filminstitutet.
Plötsliga aktionen – går upp på scenen
Mitt under Guldbaggegalan reste sig ett femtiotal kvinnliga skådespelare upp och intog scenen.Mia Skäringer var den bland kvinnorna som först tog till orda – de möttes av stående ovationer.– Nu tar vi det här steget tillsammans. För våra bröder och för våra systrar. Tystnad tagning, varsågod att börja, sa hon.
Läs mer om Guldbaggegalan.
Allt fler lanserar miljösmarta batterier för hörselapparater
Allt fler tillverkare vill erbjuda klimartsmarta lösningar för hörapparater. Oticon är näst i ledet att lansera uppladdningsbara batterier.– Det är verkligen något som ligger i tiden, säger Mia Gårdhagen, försäljningsansvarig och legitimerad audionom.
Läs mer om Mia Gårdhagen.
Minnesord: Clara Rossetti
Clara Rossetti, Stockholm, avlidit i en ålder av 96 år. Närmast anhöriga är döttrarna Mia och Valeria med familjer, barnbarn och barnbarnsbarn.
Läs mer om Mia, Stockholm och Valeria.
Skäringers bröllops-fiasko i djungeln
Mia Skäringer Lzr och maken gifte sig i hemlighet i Thailands djungel för tre år sedan. Först nu berättar skådespelerskan om den kaosartade dagen då ingenting gick som det skulle. Men det verkade tursamt. Och mer likt livet i verkligheten. Jag älskar dig Gabriel Lzr skriver hon på sin Instagram.
Läs mer om Gabriel Lzr och Instagram.
Stjärnduo gör film av bästsäljaren Britt-Marie var här
Pernilla August spelar titelrollen i Britt-Marie var här efter Fredrik Backmans bästsäljare, kan Filmfredag berätta. Regissören Tuva Novotny vill hitta ett tonläge som ligger någonstans mellan Mamma mia! och Min pappa Toni Erdmann.
Kastade knallskott mot Sana – domen står fast
GÖTEBORG. Domen mot supportern som kastade ett knallskott mot Tobias Sana på Gamla Ullevi står fast. Mannen har återtagit sin överklagan till Hovrätten.– Han vill gå vidare med sitt liv och lägga den här händelsen bakom sig, säger mannens advokat Mia Sandros till Aftonbladet.Han accepterar straffet på två månaders fängelse.
Svaret efter ilskan mot modebilderna
Mia Skäringer riktade skarp kritik mot svenska modemärket Acne och deras val av modeller.Nu svarar företaget och medger att man har misslyckats med sitt mål att förmedla sunda ideal.Vi har uppenbart inte lyckats i detta fall och kommer att använda lärdomarna samt den input vi nu får skriver de i ett mejl som Mia Skäringer publicerar på sin Instagram.
Läs mer om Acne, Instagram och Mia Skäringer.
Skäringers ilska efter bilderna: Ser sjuka ut
Mia Skäringer riktar skarp kritik mot svenska modemärket Acne och deras val av modeller.Hon använder sina plattformar för att få företaget att reagera – och kräver att de förklarar sig.De ser bleka, undernärda och olyckliga ut. Jag undrar om ni är medvetna om vilka signaler ni sänder? skriver Skäringer i ett öppet protestbrev.
Läs mer om Acne och Skäringer.