Mikael högskoog

Släckta bakljus i mörk vintertrafik sågas

För fem år sedan försvann kravet på bakljus under dagtid i Sverige av miljövänliga skäl. Ett beslut som kritiseras av Motormännen. – Synligheten är mycket sämre när man inte har ljusen tända där bak och tyvärr vet nog inte så många om att de kör runt med en bil där bakljusen är släckta, säger Mikael Högskoog, pressansvarig Motormännen, till TV4.

Sätt upp skydd på ställen med stor risk

Nedkastade föremål på motorvägar är inte vanligt. Men när det sker kan konsekvenserna bli mycket ödesdigra. – Man bör fundera på att på vissa ställen sätta upp kastskydd där det finns stor risk. Det är sorgligt när sådant här händer, de som gör det förstår inte konsekvenserna, säger Mikael Högskoog, pressansvarig på Motormännen.
Bilens lampor viktiga i höstmörkret
När dagarna blir korta är det extra viktigt att kolla belysningen på bilen. Men ganska många slarvar.— Gå en sväng runt bilen och se om alla lampor fungerar, uppmanar Mikael Högskoog på bilistorganisationen Motormännen.
Bilens lampor viktiga i höstmörkret
När dagarna blir korta är det extra viktigt att kolla belysningen på bilen. Men ganska många slarvar.— Gå en sväng runt bilen och se om alla lampor fungerar, uppmanar Mikael Högskoog på bilistorganisationen Motormännen.

Här hittar du billigaste bensinen i hela landet

Vill du tanka billigt? Då är det Västsverige som gäller. Sex av Sveriges tio billigaste bensinmackar ligger i Västra Götaland eller Halland. – Passa på och njut av de låga priserna – vid årsskiftet höjs bensinskatten, säger Motormännens pressansvarige Mikael Högskoog.
Undvik trafikolyckor – var mer uppmärksam
Efter de båda tragiska dödsolyckorna med inbladade motorcyklar under lördagen, där en 28-årig man omkom i Munkfors och en 10-årig flicka omkom i Varberg, berättar Motormännen om vad man ska tänka på i trafiken. – Man måste vara uppmärksam, passagerarna på motorcykeln är väldigt oskyddade, precis som med en vanlig cykel. Det är fasansfullt om en olycka sker, faran är väldigt stor, säger Mikael Högskoog, pressansvarig på Motormännen.
Trafikdöden på de sydsvenska vägarna
Här är sommartrafikens svarta facit: Minst åtta personer har hittills omkommit på de sydsvenska vägarna. - Folk överskattar sin körkapacitet, säger Mikael Högskoog, pressansvarig på Motormännen.
Här tankar du billigast – stora prisskillnader
Lampan blinkar rött och du börjar snabbt spana efter närmaste bensinstation – men hade du planerat resan lite bättre kanske du kunnat spara ordentligt med pengar. Bensinpriserna skiljer sig nämligen markant i Västsverige – och resten av landet. Uppåt en krona och femtio öre kan det skilja sig i bensinpriset per liter. – Det bästa man kan göra för att försöka ligga på priskonkurrensen är att tanka där det helt enkelt är billigast, säger Mikael Högskoog, pressansvarig hos Motormännen.
Motormännen: Folk oroliga för att köra fel
Myndigheterna behöver förbättra sin information om vad som gäller för mittfilskörning. Det menar Motormännen, som föreslår att man sätter upp skyltar vid de trefiliga motorvägarna. – Det är uppenbart att folk inte känner till det här, säger Motormännens presstalesman Mikael Högskoog.
Lucka i vägen ersätter fartgupp
Efter Linköping och Öresundsbron blir Uppsala i höst tredje platsen i Sverige där dynamiska farthinder, falluckor i vägen, installeras. Men Motormännens Riksförbund är kritiska: – Vi har sagt att det inte är någon optimal lösning. Folk kan bli rädda och tappa kontrollen över bilen. Lösningen känns lite märklig, säger presstalesmannen Mikael Högskoog.
Tappade hjul kan få stora konsekvenser
Att bilar tappar hjul under färd är ovanligt. Men när det sker kan det få allvarliga konsekvenser. – Är det så det har gått till har leverantören ett jätteansvar. De måste ordna detta och se över sina rutiner, säger Mikael Högskoog, pressansvarig på Motormännen.
Motormännen: Bättre att förbjuda biltrafik
Att passera ett gångfartsområde i låg hastighet kan vara jättesvårt säger Motormännens pressansvarige, Mikael Högskoog. - Det är märkligt att bötfälla någon som kör i så låg fart. Då är det bättre att förbjuda biltrafik helt i området, tycker han.
Läs mer om Mikael Högskoog.