Miljoner

Pentagon dolde 187 miljoner för ufo-jakt

Försvarshögkvarteret Pentagon medger nu för första gången att de haft ett ufo-program.Dolt i deras jättebudget har det funnits över 187 miljoner kronor avsatta för att utreda så kallade närkontakter.– Det här var så kallade svarta pengar, säger den pensionerade senatorn Harry Reid till New York Times.
Läs mer om Harry Reid.

Kommuner får mer pengar för hjälp åt hemlösa

Tio kommuner får dela på 25 miljoner kronor nästa år för att bekämpa akut hemlöshet. Det beslutar regeringen på måndag. – Hemlöshet är det yttersta exemplet på när trygghetsnäten inte håller måttet, säger finansminister Magdalena Andersson (S).
Läs mer om Magdalena Andersson.
Svenska kyrkan kan förlora 100 miljoner kronor i Kenya
Svenska kyrkan kan förlora runt 100 miljoner kronor som investerats i mikrofinansbolag i Afrika, skriver Kyrkans Tidning.
Läs mer om Afrika och Kenya.

Hagasessan Dsires okända rikedomar

Hagasessan Dsires döttrar fick inte ärva sin pappa.I stället kommer de att ärva sin mor – vars tillgångar visar sig uppgå till närmare 54 miljoner kronor.Bland tillgångarna finns till exempel en fastighet på Mallorca.
Läs mer om Mallorca.
Lämnar – Djurgården får mångmiljonbelopp
Djurgården säljer skyttekungen Magnus Eriksson till San Jos Earthquakes.Enligt SportExpressens uppgifter landar övergångssumman på omkring tolv miljoner kronor - och går allt som planerat åker 27-åringen över till Kalifornien för att skriva under kontraktet i början av nästa vecka.- Vi har bud på Magnus Eriksson, det kan jag bekräfta. Sedan får vi se vad det leder till, säger sportchefen Bosse Andersson.
Läs mer om Bosse Andersson och Kalifornien.
Vinnarna i HQ-målet kan drabbas av en miljonsmäll
Mats Qviberg, Pernilla Ström, Anne-Marie Pålsson och de övriga som vann det gigantiska tvistemålet mot HQ AB kan tvingas stå för sina egna rättegångskostnader på 260 miljoner. HQ AB verkar inte ha råd att täcka deras utgifter. Bolaget hade bara 10 miljoner i slutet av september.
Därför blev svenska feministen Erika Lust porrfilmsregissör
Erika Lust, en av frontfigurerna i den feministiska porrfilmsbranschen, har satsat 2,5 miljoner kronor ur egen ficka för att sprida en ny sorts vuxenfilm över världen. Långt innan Metoo-fällde Hollywoodproducenten Harvey Weinsteins grova utnyttjande av kvinnor i filmbranschen avslöjades, arbetade hon för en etisk porrproduktion.
Läs mer om Erika Lust.
Polisens rekordbeslag – kopplas till ryska maffian
Polisen har gjort ett rekordstort beslag av smuggeltobak söder om Stockholm.Sammanlagt rör det sig om 1,4 ton – värt sex miljoner kronor.En liga misstänks ha smugglat liknande laster varje månad under åtminstone ett år, enligt uppgifter till Expressen.En person med kopplingar till ryska maffian sitter häktad.
Avgående borgarråd får 4 miljoner i ersättning
Roger Mogert (S) avgick efter anklagelser om sexuella trakasserier. Nu garanteras borgarrådet över fyra miljoner kronor i ersättning de kommande fem åren. Summan framgår av den ansökan om avgångsersättning som Mogert lämnat in och fått beviljad av Stockholms stad.
Läs mer om Mogert.
Efter mutmisstankarna – tjänsteman förlorar jobbet
I maj förra året hörde tjänstemannen på Göteborgs stads Intraservice av sig till en konsult hos en av avdelningens leverantörerDet blir absolut ingen sen kväll, men nån pilsner och lite tjöt innan hemfärd är aldrig fel.Tre dagar senare tilldelades samma leverantör ett kontrakt på 26 miljoner kronor.Tjänstemannens anställning avslutas nu. Det meddelar Göteborg stad i ett pressmeddelande
Läs mer om Göteborg och Intraservice.
Rekordbeslag av vattenpipstobak – värderas till sex miljoner
Polisen gjorde ett rekordbeslag av vattenpipstobak efter en misstänkt överlämning på en parkering i Rågsved. Värdet i handeln motsvarar över sex miljoner kronor och en av de misstänkta har kopplingar till rysk maffia.
Läs mer om Rågsved.
JM köper mark för 225 miljoner
Byggbolaget JM satsar vidare i Stockholm. Köpt mark för 225 miljoner kronor.
Läs mer om Stockholm.
Rysslands före detta ekonomiminister fick åtta år i fängelse
Åtta år i fängelse och böter på 130 miljoner rubel – motsvarande drygt 17 miljoner kronor – blev den ryska ekonomiministern Aleksej Uljukajevs dom. Fallet Uljukajev förbryllar ryska bedömare.
Förlikning i tvist om vattenskadat krematorium
Stockholms stad har nått en förlikning med Celsing rörande det nya krematoriet på Skogskyrkogården. Krematoriet som invigdes 2014 hade redan före slutbesiktningen omfattande vattenskador som renoverats för 30 miljoner kronor.
Läs mer om Celsing och Skogskyrkogården.
Tonåring döms för bankattacker mot Nordea och Swedbank
Många svenskar drabbades när den då 16-åriga killen genomförde fyra överbelastningsattacker mot storbankerna Nordea och Swedbank. Kostnaden beräknades till flera miljoner kronor. Nu döms tonåringen till villkorlig dom med samhällstjänst för grovt dataintrång.
Läs mer om Nordea och Swedbank.
Tonåring åtalad för bankattacker – dom i dag
En tonåring i Växjö är åtalad för storskaliga datorattacker mot Nordea och Swedbank, som kostade dem miljoner. Enligt åklagaren tyder mycket på att han utfört ytterligare 2400 attacker.Men om hon får bestämma döms han bara till villkorlig dom.
Läs mer om Nordea, Swedbank och Växjö.
Profilen försvunnen – tros leva som hemlös
Storvuxne Matt Johnson var NHL-spelaren som aldrig vek ner sig på isen.Han tog emot stryk och gav dubbelt tillbaka.Efter tio år i världens tuffaste liga och runt 50 miljoner kronor i intjänade pengar föll han ner i ett avgrundsdjupt svart hål i själen.I dag lever han som hemlös vid en strand längs Kaliforniens kust.Ingen vet var.
Ahlsell förvärvar nytt bolag
Ahlsell har tecknat avtal om ett förvärv av Safe Workwear Sweden med en årlig omsättning på cirka 24 miljoner kronor.
Nya siffror: H&M:s försäljning minskar
HM:s försäljning minskar.Under fjärde kvartalet uppgick klädjättens försäljning till 58 454 miljoner kronor – mindre än väntat och lägre än i fjol, visar nya siffror.Samtidigt kommer klädjätten stänga fler butiker.
Tonåring åtalad för bankattacker – dom i dag
En tonåring i Växjö är åtalad för storskaliga datorattacker mot Nordea och Swedbank, som kostade dem miljoner. Enligt åklagaren tyder mycket på att han utfört ytterligare 2.400 attacker. Men om hon får bestämma döms han bara till villkorlig dom.
Läs mer om Nordea, Swedbank och Växjö.
Rekordstort intresse – för Markles gamla hus
Vill du bo i samma hus som prins Harry och blivande prinsessan Meghan Markle tillbringat tid i? Då är du inte ensam.Sedan förlovningen mellan skådespelaren och prinsen tillkännagavs har intresset för den Markles tidigare hem i Toronto skjutit i höjden – och nu kan huset säljas för över 9 miljoner kronor.
Läs mer om Harry, Meghan Markle och Toronto.
Riskkapitalistens skattesmäll – krävs på nära 1,8 miljarder
Riskkapitalisten Björn Savn har fått ett trist besked i juletider.Han ska betala 1,4 miljarder kronor i skatt och 350 miljoner i skattetillägg, totalt nära 1,8 miljarder.– Stötande, säger Savns advokat Mattias Schömer till Dagens Industri.