Miljoner

Regeringen inför miljonsatsning mot hat och hot i medier

Regeringen satsar ytterligare två miljoner för att förebygga och hantera hat och hot mot journalister. Uppdraget går till Linnuniversitetet. Utan åtgärder finns det risk för självcensur, säger Alice Bah Kuhnke (MP), kultur- och demokratiminister till DN.

Kungen och Silvias kärlekshus till salu

Den här lyxfastigheten med panoramautsikt över skärgården kan bli din – för 25 miljoner kronor.Enligt mäklarens annons var det här som kungen och Silvia höll sig undan nyfikna pressfotografer när de var nykära i början av 70-talet.– Det är troligt att det ligger till så här, säger Karin Lennmor, GT:s kungliga kommentator.
Läs mer om Karin Lennmor och Silvia.
Falcons Funds sparare får tillbaka 315 miljoner
En del av de ''försvunna'' pengarna från Falcon Funds PPM–fonder kommer att betalas tillbaka till de svenska fondspararna.Spararna väntas få 315 miljoner kronor.– Men det saknas fortfarande närmare 800 miljoner, säger kammaråklagare Arne Fors, som leder brottsutredningen kring det skandalomsusade maltesiska fondbolaget.
Patientresor till hjärtsjukvård kostar miljoner
Karolinska universitetssjukhuset har betalat sju miljoner kronor för att skicka patienter till andra län för hjärtoperation, sedan Nya Karolinskas öppnande. Under sommaren är hjärtsjukvården extra ansträngd.

I dag köper svenskarna mest sprit på hela året

Dagen före midsommarafton är Systembolagets bästa försäljningsdag. Förra året såldes över 1 miljon liter vin och 7,4 miljoner liter öl under midsommarveckan.– En glädjande trend är att intresset för alkoholfritt ökar, säger Matilda Dannetun, pressekreterare hos Systembolaget.
Staten får 135 miljoner efter Telias mutskandal
Svenska och nederländska staten kommer att dela på runt 270 miljoner kronor som varit frysta på ett konto hos Nordea. Det handlar om en dom som slog fast att Telia hade betalat mutor till Takilant för att få licenser i Uzbekistan.
Läs mer om Nordea, Takilant, Telia och Uzbekistan.
SFI:s vd Anna Serner fick dubbel pension i flera år: För mig känns det här förfärligt
Svenska Filminstitutets (SFI) vd, Anna Serner, fick av misstag dubbel pension under flera års tid. Nära två miljoner kronor för mycket betalades ut. För mig känns det här förfärligt, säger Anna Serner till DN, och lägger skulden på pensionsbolaget.
Läs mer om Anna Serner.
Nära 135 miljoner till staten efter Telias mutskandal
Svenska och nederländska staten kommer att dela på runt 270 miljoner kronor som varit frysta på ett konto hos Nordea i spåren av Telias mutbetalningar i Uzbekistan.
Läs mer om Nordea och Uzbekistan.
I dag köper vi mest sprit på hela året
Räkna med köer till Systembolaget på torsdagen – 1,2 miljoner kunder väntas till butikerna. Dagen före midsommarafton köper vi mest sprit på hela året.
Läs mer om Systembolaget.
Fler rattfulla men färre åker dit
Polisen har mer än halverat sina trafiknykterhetskontroller de senaste åren. Under 2010 gjordes närmare 2,7 miljoner kontroller, medan motsvarande siffra för 2016 var lite drygt en miljon kontroller, visar en granskning av tidningen Motor.
Läs mer om Motor.
Egypten till undsättning i elkrisens Gaza
Nu kommer hjälp till Gazaremsans två miljoner invånare som på grund av elektricitetskrisen bara haft el under några få timmar per dag.
Läs mer om Gaza.
Allt du behöver veta efter sista avsnittet av Skam
Norsk tv ville dra fler unga till deras sajt.Så de skapade tv-serien Skam. Serien blev en succ, inte bara i Norge. Bara i Sverige har den streamats över 22 miljoner gånger.Här är den stora guiden för dig inför det sista avsnittet som kommer till SVT play 27 juni.Men nej. Det blir ingen Skam säsong 5.
Läs mer om Norge, SVT, Skam och Sverige.
Riskkapialistjätte överklagar gigan skattesmäll
Riskkapitalisten Nordic Capital fortsätter striden om hur anställda ska beskattas. Man överklagar dråpslaget från Kammarrätten tidigare i vår då 19 anställda fick då en skattesmäll på totalt 661 miljoner kronor.
Läs mer om Kammarrätten.
SAS-chef villig att sälja Eurobonus-programmet
Pressen ökar på SAS och nu fördubblar ledningen sparprogrammet. SAS-chefen Rickard Gustafson öppnar också för att sälja bolagets Eurobonusprogram med fem miljoner medlemmar.
Köper ambulansflyg – för över 90 miljoner
Region Skåne går samman med samtliga av Sveriges landsting för att köpa sex stycken ambulansflygplan.Flygplanen ska användas för att transportera svårt sjuka patienter.91 miljoner kronor lånas ut för att finansiera upphandlingen som är värd omkring 700 miljoner kronor, skriver HD.
Kaj Linnas privata bilder från semesterparadiset
Här är frikände Kaj Linnas privata bilder från semesterparadiset.Direkt efter den friande domen lämnade han Sverige tillsammans med kärleken Petra Wüllrich.Planen: Ett drömhus på Kanarieöarna.I en stor intervju berättar Kaj Linna om det bästa med friheten, fascinationen för ny teknik – och hur han ska göra stora pengar på skorpioner.– Man får 88 miljoner per liter gift.
PSG-stjärnan döms till fängelse
Fotbollsstjärnan Angel Di Maria har dömts till ett års fängelse, efter att ha erkänt skattebrott.Den vindsnabbe yttern ska ha förskingrat motsvarande drygt tolv miljoner kronor från spanska staten.Han lär dock inte sitta av tiden i ett fysiskt fängelse, då det inte är nödvändigt i Spanien för brott som ger under två år.
Läs mer om Spanien.
Uppgifter: Stjärnan klar för Malmö FF
Sirius succspelare Kingsley Sarfo har varit ryktenas man den senaste tiden.Manchester City ska ha varit intresserade – men nu är 22-åringen så gott som klar för Malmö, rapporterar Aftonbladet.Övergångssumman ska ligga på omkring 13 miljoner kronor, med en vidareförsäljningsklausul på 20–30 procent.
Jönsson: Jag äter medicin varje dag
Det var året när han vann både OS-guld och VM-guld.Blev utnämnd till turneringens bästa spelare i Turin.Och var kapten i VM-finalen.Men det är en annan sak som fascinerar alldeles särskilt med Kenny Jönsson säsong 2006.Kontrasterna.– Det var OS-final med 20 000 på läktaren och miljoner tv-tittare på söndagskvällen och sedan Nybro borta i hockeyallsvenskan på onsdagskvällen, berättar han.
Kommunala bostadsbolaget festar för miljoner
Hyresgästernas pengar går till bostadsbolagets lyx.Sveriges största kommunala bostadsbolag festar och roar sig för miljonbelopp.TV4 har granskat Svenska bostäder som ägs av Stockholms stad.
Läs mer om Svenska.
198 miljoner amerikaners partisympatier kunde läsas av alla
Personuppgifter för 198 miljoner amerikaner har kunnat läsas av utomstående. Ett företag kopplat till det republikanska partiet erkänner nu att man haft en omfattande säkerhetslucka.
TV4:s miss – efter Marias miljonvinst i Nyhetsmorgon
Det blev stor dramatik under triss-skrapet i Nyhetsmorgon i TV4.Maria Hagström från Nacka skrapade fram hela 2,5 miljoner kronor – men från början visade TV4 upp en skylt i direktsändningen som bara visade en vinst på 500 000.–Gud, du bara skakar, sätt dig ner hjärtat och smält det här, säger programledaren Jenny Alversjö efter vinsten.
Tv-profilen i miljonbråk med exet – stämmer nu företaget
En kvinnlig tv-profil fick hjälp av sin exsambo att sälja en halv fastighet för flera miljoner.Men nu anklagar tv-profilen sin före detta för att ha brutit sina löften mot henne –och genomfört miljonaffären innan hon fått sin betalning.Tv-profilen stämmer nu företaget som köpte – i hopp om att få tillbaka sin halva av fastigheten.
1 miljard försvann – nu får spararna tillbaka 315 miljoner
1 miljard kronor försvann. Men nu får sparare i PPM-förvaltaren Falcon Funds får tillbaka 315 miljoner kronor. Fortfarande saknas dock närmare 800 miljoner kronor. – Jag vågar inte svara på om vi lyckas hitta pengarna eller inte, säger kammaråklagare Arne Fors.