Miljoner

Rysslands Paris Hilton ska utmana Putin i valet

Hon har beskrivits som Rysslands Paris Hilton av magasinet Vogue och har fem miljoner följare på Instagram.Hon är dotter till Vladimir Putins före detta mentor.Nu meddelar tv-personligheten Ksenia Sobchak att hon planerar att utmana Putin i nästa års presidentval i Ryssland.

55 miljoner av Ernstbergers tillgångar frusna

Kronofogden har lyckats spårt en stor summa pengar i jakten på Allra-grundaren Alexander Ernstbergers tillgångar, skriver Expressen. Drygt 55 miljoner kronor har nu spärrats på två konton i Ålandsbanken.
Läs mer om Expressen och Ålandsbanken.
Kronofogden fryser miljoner på Ernstbergers konton
I jakten på Allras vd Alexander Ernstbergers tillgångar har Kronofogden gjort ett stort kap. 55 miljoner kronor har nu frysts på två konton i Ålandsbanken. Polisen misstänker att pengarna kommer från lurade pensionssparare.
Läs mer om Kronofogden och Ålandsbanken.
Fyndet i jakten på pensionspengarna
Kronofogden har gjort ett stort kap i jakten på Alexander Ernstbergers tillgångar – och återigen är det Ålandsbanken som dyker upp i samband med den häktade Allragrundarens affärer.55 miljoner kronor har nu spärrats på två konton i Ålandsbanken under myndighetens damsugningsoperation.Polisen misstänker att pengarna egentligen tillhör de blåsta pensionsspararna.
Läs mer om Ålandsbanken.

Förvaltningsrätten: Passupphandlingen behöver inte göras om

Polisen behöver inte göra om passupphandlingen. Det beslutar Förvaltningsrätten i Stockholm i en dom på onsdagen. DN har i flera artiklar granskat Polismyndighetens stora upphandling av pass. Affären omfattar i stort sett alla nya svenska pass och för bolaget AB Svenska Pass som vann kontraktet är det värt över 730 miljoner kronor.
Branson indragen i kidnappningshärva
Affärsmannen Richard Branson blev indragen i en kidnappningshärva och blev ombedd att betala en lösensumma på 40 miljoner kronor.Då avslöjades en avancerad bluff som bland innefattade en perfekt röstimitation av den brittiske försvarsministern.– Hela den här historien låter som något från en James Bond-film eller en John le Carr-bok, men tyvärr är allt sant, säger Branson.
Läs mer om Branson, Carr-bok och John.
Vinsten stiger för IAR Systems
Programvarubolaget IAR Systems nettoomsättning under tredje kvartalet uppgick till 84,2 miljoner kronor (81,1).
Så stor är nätkampanjen #metoo: Uppenbart att kvinnor världen över fått nog
Nätkampanjen #metoo syns överallt på sociala medier. Facebook uppger för DN att minst 6,5 miljoner användare engagerat sig. Hittills har 11 500 inlägg på Twitter i Sverige delats, enligt siffror som Meltwater tagit fram. DN:s utrikeskorrespondenter skriver även hur #metoo engagerar runt om i världen.
Läs mer om Meltwater, Sverige och Twitter.
Snapchat i OS-avtal – visar exklusivt material
Bonusmaterial från vinter-OS kommer visas för Snapchats 57 miljoner europeiska användare.Det är resultatet av ett nytt avtal som slutits mellan Discovery och den populära appen.– Att kombinera vårt exklusiva OS-innehåll med Snapchats innovativa form och tilltal är väldigt spännande, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery i ett pressmeddelande.
Commodore 64: Här är allt du behöver veta om den klassiska hemdatorn
Den har sålts i 17 miljoner exemplar och är världens genom tiderna mest populära hemdator. Här är allt du behöver veta om retrodatorn Commodore 64, inklusive hur du kopplar upp din gamla maskin i dag.
Läs mer om Commodore.
Stark rapport från Atlas Copco
Verkstadsbolaget Atlas Copco redovisar ett rörelseresultat om 6.268 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017 (5.074).
Atrium Ljungberg över förväntan
Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg redovisar ett förvaltningsresultat på 320 miljoner kronor för det tredje kvartalet. Väntat var 305 miljoner, enligt SME Direkt.
Zalandos försäljningstillväxt kring 28 procent
Den Kinnevikdelägda nätmodehandlaren Zalando omsatte preliminärt 1.064-1.081 miljoner euro under årets tredje kvartal, motsvarande en försäljningstillväxt 27,5-29,5 procent.
Läs mer om Zalando.
Handelsbankens vinst klår förväntningarna
Handelsbanken redovisar en rörelsevinst på 5 424 miljoner kronor för tredje kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 5 691 miljoner kronor motsvarande period i fjol.
Expert: Hur bra en app är testas inte innan de säljs
Mer än 600 miljoner dollar har investerats i appar mot psykisk ohälsa de senaste åren. I takt med att människor känner allt mer ångest och stress spås nu en kommersiell boom som närmar sig Sverige. – Det finns ett stort kommersiellt intresse som sätts före det vetenskapliga, säger Per Carlbring, professor i psykologi.
Läs mer om Per Carlbring och Sverige.
Misstaget som kan kosta skattebetalarna en miljard
Evry har nu tagit Stockholms stads it-avtal till Högsta Förvaltningsdomstolen. Detta efter de rättsliga turerna där ett formaliafel kan kosta Stockholms skattebetalare 912 miljoner kronor extra.
Misstaget som kan kosta skattebetalarna en miljard
Evry har nu tagit Stockholms stads it-avtal till Högsta Förvaltningsdomstolen. Detta efter de rättsliga turerna där ett formaliafel kan kosta Stockholms skattebetalare 912 miljoner kronor extra.
Kommunalrådets avtal ger fem miljoner till krögaren
Råda Säteri har gått med stora förluster länge. Bolaget som driver verksamheten på den anrika krogen har skatteskulder på 1,3 miljoner kronor.Härryda kommun stämde krögaren i Göteborgs tingsrätt, men drog tillbaka målet i sista stund.Detta sedan kommunalrådet Per Vorberg (M) skrivit under ett förlikningsavtal som rör upp känslor. Avtalet ger krögaren Robert Säll drygt 5,5 miljoner kronor för att flytta ut – men han kan vänta tills årets sista julbord dukats av.– Jag tror det är så långt som man kommer i den här förlikningen, säger kommunalr&#
Läs mer om Per Vorberg och Robert Säll.
Våldsmännen jagas i hela Europa – belöning på 9,8 miljoner sammanlagt
Shaun Walmsley, 30, Vasileios Palaiokostas, 51, och Tibor Foco, 61, jagas av polis i hela Europa.Sammanlagt erbjuder polisen över 9,8 miljoner kronor för våldsmännen som gjort sig skyldiga till bland annat mord och kidnappning.
Här gömde chauffören knark – för 25 miljoner
Med knark till ett värde av 25 miljoner kronor stoppades lastbilschauffören vid gränsen till Sverige.Gömt i sitt fordon hade den 39-årige mannen 75 kilo narkotika – varav tio kilo kokain.– Beslagen blir bara större och större, säger kammaråklagare Stefan Gradler.
Läs mer om Stefan Gradler och Sverige.Gömt.
Förtal i sociala medier – det här säger lagen
Med hashtaggen #MeToo uppmanar skådespelaren Alyssa Milano alla att berätta om de utsatts för sexuella övergrepp. På kort tid har 12 miljoner berättat – tusentals av dessa svenskar.Bakgrunden är Hollywoodproducenten Harvey Weinstein som anklagats för tre fall av våldtäkt och ett stort antal sexuella övergrepp och trakasserier.Men berättar du om övergrepp och namnger en person kan du själv dömas för ärekränkning till böter eller fängelse.
Didner & Gerge ökar innehavet i Husqvarna
Didner & Gerge har ökat sitt innehav i Husqvarna till drygt 28,8 miljoner aktier, motsvarande 5 procent av kapitalet och 2,9 procent av rösterna.
Läs mer om Gerge och Husqvarna.
Lukas Lundin köper Filo Mining-aktier för 22 miljoner
Det First North-listade Lundinbolaget Filo Minings styrelseordförande Lukas Lundin har köpt 1,4 miljoner aktier i bolaget för cirka 22 miljoner kronor, till kursen 2:50 kanadadollar, motsvarande 16:20 kronor.
Läs mer om Filo Mining-aktier.
Kronofogden slog till mot Ernstbergers villa
Razzian mot Alexander Ernstbergers lyxvilla på Lidingö har inletts.Det är Kronofogden som söker igenom egendomen i jakt efter värdeföremål som kan tas i beslag för att täcka kvarstadskravet på 242 miljoner kronor.
Läs mer om Kronofogden och Lidingö.