Minst

Civila dödade i oroligt Kashmir

Minst tre civila och en rebell har dödats i sammandrabbningar mellan demonstranter och indiska säkerhetsstyrkor i det omtvistade Kashmir. Dessutom har ett 20-tal personer skadats.
Läs mer om Kashmir.

Över 300 döda civila i västra Mosul

Minst 307 civila har dödats och 273 har skadats i västra Mosul under offensiven mot den IS-kontrollerade staden som inleddes den 17 februari. Terrorrörelsen använder civila för att hindra de irakiska styrkorna, enligt FN.
Läs mer om IS-kontrollerade och Mosul.
40-tal fängslas efter protester i Vitryssland
Över 100 personer som greps i samband med protesterna i Vitryssland i lördags har ställts inför rätta i huvudstaden Minsk. Minst 40 av dem dömdes till fängelse i upp till en månad.
Läs mer om Minsk och Vitryssland.

29 000 hus försvann i vattenmassorna

Minst 90 människor har mist sina liv i de värsta översvämningarna som drabbat Peru på årtionden. 29.000 hus har förstörts och nu satsar myndigheterna två miljarder kronor för att hjälpa de värst drabbade områdena.
Läs mer om Peru.
Nya budet: Så ska barnen sitta i bilen
Barn ska sitta bakåtvända i bilar fram till minst fyra års ålder – det är huvudinnehållet i den breda rekommendation som nu kommit.– Ett bakåtvänt system tar bort 90 procent av de allvarliga skadefallen, säger Trafikverkets Anders Lie till nt.se.
Varulven pekas ut för 60 mord och mordförsök till
MOSKVA. Ryske expolisen Michail Popkov dömdes två år sedan för att ha mördat 22 kvinnor i sydöstra Sibirien. Nu pekas Varulven i Angarsk officiellt ut för ytterligare 60 mord och mordförsök, enligt statliga ryska nyhetsbyrån Tass. – Enligt utredarna så begick Popkov under en 20-årsperiod minst 84 mord, säger en poliskälla.
Johan Hilton: De högröstade är oftast de minst intresserade
När det gäller debatt kring teaterföreställningar kan man vara säker på en sak: de mest högröstade är oftast minst intresserade av scenkonst.
150 döda i malaria i Zimbabwe
De senaste två månaderna har minst 150 personer dött av malaria i Zimbabwe, enligt en regeringstjänsteman. Nästan 90.000 malariafall har registrerats och uppgången skylls på intensiva regn som också orsakat dödliga översvämningar.
Läs mer om Zimbabwe.
Staden där cyklar tar över: Oerhört mycket billigare
Köpenhamn har lyckats med något som många städer drömmer om: Att få invånarna att ta cykeln istället för bilen. Det lönar sig både vad gäller miljö och folkhälsa men inte minst ekonomiskt. – Att bygga cykelbanor är så oerhört mycket billigare än att bygga vägar, säger Morten Kabell, kommunalråd för Teknik-och miljöförvaltningen i Köpenhamn.
Ikea-kassen görs om – igen!
Säg den som inte har minst ett exemplar av den klassiska gula och blå Ikea-kassen Frakta hemma. I somras meddelade Ikea att kassen skulle göras om för första gången på över 30 år. Nu görs den redan om igen. Vad tycker du om nya designen?
Läs mer om Ikea och Ikea-kassen Frakta.
Uber kraschade Volvo XC90 – stoppar tester med autonoma bilar
Ubers försök med självkörande Volvo XC90 i San Francisco fick upphöra och nu verkar det vara slutåkt i Arizona också. Sent under fredagskvällen var en av Ubers Volvo XC90 inblandad i en trafikolycka som slutade med att bilen hamnade på sidan. Inga personskador har rapporterats från olyckstillfället och det verkar som om Ubers Volvo inte hade några passagerare vid tillfället, däremot fanns det en förare bakom ratten. Om bilen kördes autonomt eller av föraren är okänt. Det exakta händelseförloppet är inte klarlagt men enligt lokal polis i Tempe, Arizona, var det ett annat fordon som in
Rulltrappa skenade – 18 personer skadade
Minst 18 personer skadades när en rulltrappa plötsligt bytte riktning och började skena mitt i köpcentrumet Langham Place i Hongkong. En övervakningskamera fångade hela förloppet när rulltrappan som gick uppåt plötsligt började störta neråt.
Läs mer om Hongkong och Langham Place.
Efter sexbilderna – nu tar Abedin tillbaka exet
Huma Abedins make skickade sexbilder till inte bara en, utan minst fem olika kvinnor. I augusti förra året blev måttet rågat och hon valde att lämna ex-politikern Anthony Weiner. Men tiden verkar läka alla sår och nu har Hillary Clintons högt uppsatta kampanjmedarbetare tagit tillbaka den skandalomsusade före detta kongressmannen. – Huma har jobbat hårt på sitt förhållande med Anthony, säger en källa till New York Post.
Skjutning på nattklubb i USA – en död
Minst 15 människor har skjutits på en nattklubb i amerikanska Cincinnati, rapporterar tv-kanalen WLWT. En person ska ha dödats.
Läs mer om Cincinnati och USA.
Tre fångar omkom i fängelsebrand
Minst tre fångar har omkommit och en är allvarligt skadad efter en brand på ett fängelse i Ciudad Victoria i norra Mexiko.
Läs mer om Ciudad Victoria och Mexiko.
Minst nio lastbilar i brand vid Icas lager
Minst nio lastbilar brinner på en parkering vid Icas centrallager i Ytterby i Kungälv, och branden kan spridas till fler bilar innan den är under kontroll, skriver Göteborgs-Posten.
Flera lastbilar brinner vid Icas centrallager
Minst fem lastbilar brinner utanför Icas lager i Kungälv.Räddningstjänsten jobbar intensivt med att försöka släcka branden och hindra spridning.– Vi kommer att inleda en utredning om mordbrand alternativt grov skadegörelse till att börja med, säger vakthavande befäl Johan Ljung vid polisen i Göteborg.
Skjutning i Las Vegas – minst en person död
En person har skjutits ihjäl och en annan person har skadats i Las Vegas på lördagskvällen, uppger CNN. Delar av The Strip i centrala Las Vegas har stängts av efter en skjutning.
Läs mer om CNN och The Strip.
Kunde knappt tro mina ögon på upploppet
Kjell P Dahlströms Minne fick en minst sagt oväntad utgång. Favoriten Target Kronos fick sin eftertraktade ledning. Men från dödens slog sig Daniel Redn-tränade stoet In Toto Sund förbi.
Flera döda efter attacker i Bangladesh
Minst en person har dödats i ett bombdåd i närheten av en militärbas i Sylhet-regionen i nordöstra Bangladesh. Dådet följer på flera attentat under de senaste dagarna, där terrorgruppen IS påstår sig ligga bakom dåden.
Läs mer om Bangladesh och Sylhet-regionen.
USA tar ansvar för bombning av civila
Minst 200 civila dog i ett flyganfall i Mosul, Irak, tidigare i mars. Nu bekräftar den amerikanska militären att de låg bakom bombningen, uppger AFP.
Läs mer om AFP, Irak och Mosul.
Flera skadade efter storbråk på boende
Flera personer har skadats i ett stort bråk i Västervik. Ett 20-tal personer ska ha varit inblandade och minst en har förts till sjukhus med ambulans. Det rör sig initialt om flera våldsbrott, uppger polisen.
Läs mer om Västervik.
Veteranen hoppas på kontraktsförlängning
Skellefteå AIK har överraskat i slutspelet och kan i kväll slå ut de regerande mästarna. Lagets oömma defensivspecialist Pontus Petterström trivs med slutspelsishockeyn - och hoppas på att bli kvar i Västerbotten minst en säsong till. – Jag trivs väldigt bra här i Skellefteå, både hockey- och familjemässigt, så jag stannar gärna här, säger han till Norran.
Läs mer om Norran, Skellefteå och Västerbotten.