Minst

Granqvist hyllas efter klassiska refereratet

Tre Kronors VM-guld mot Kanada blev en ny svensk idrottsklassiker. Vid sidan av isen hade tv-profilen Lasse Granqvist en av de största huvudrollerna.Efter sitt sista VM-jobb hyllas han stort efter sin, minst sagt, intensiva kommentering av rysaren. – Det här var idrottseufori som vi snackar om dagen efter, en vecka senare och år efter. Det är oslagbart och håller uppe humöret i en samtid som är rätt krävande, säger Granqvist.

Skånska modellens kidnappare erkänner

Claudio Rossetto, 44, som kidnappade en skånsk fotomodell i Italien och höll henne fången i över ett halvår, har erkänt sig skyldig och bett om ursäkt.Han ska nu sitta i högriskfängelse minst till år 2030 – utan möjlighet till permission.– En tyngd har lyfts från offret. Erkännandet är jätteviktigt för henne, säger den 24-åriga kvinnans advokat Massimo Caiazza.
Läs mer om Italien och Massimo Caiazza.
10 000 protesterade mot Trump i Bryssel
BRYSSEL. Från Vatikanen till kungliga slottet i Bryssel. President Donald Trump, first lady Melania Trump och presidentdottern Ivanka Trump kom till Belgien för 30 timmars blixtvisit – och möttes av 10 000 protesterande demonstranter och minst 2 000 poliser.
Jag väcktes av att de stod och skrek där på gatan
MANCHESTER. Brittisk polis gjorde på onsdagen flera gripanden i Manchester med koppling till måndagens terrordåd. Minst en av de gripna har bakgrund i Libyen, och en granne säger till DN att familjen är strikt religiös.
Läs mer om Libyen och Manchester.

Barn dödade i flygräd utanför al-Raqqa

Minst 16 civila har dödats i en flygräd som genomförts av den USA-ledda alliansen i närheten av terrorrörelsen IS självutnämnda huvudstad al-Raqqa i Syrien.
Läs mer om Syrien.
Bryssel håller andan inför Trumps besök
BRYSSEL. Från Vatikanen till kungliga slottet i Bryssel.Vid 16.30-tiden i dag väntas president Donald Trump, first lady Melania Trump och presidentdottern Ivanka Trump landa i Belgien för 30 timmars blixtvisit – och de möts där av 10 000-tals protesterande demonstranter och minst 2000 poliser.Samtidigt håller stats- och regeringschefer från 27 Natoländer andan.
Båt med migranter i haveri – minst 20 döda
Minst 20 migranter har dött efter att deras båt kapsejsat, skriver AP.Den italienska kustvakten uppger att totalt 500 personer fanns ombord.
Minst 20 drunknade i Medelhavet
Minst 20 människor, däribland barn, har omkommit i en båtolycka på Medelhavet, enligt Italiens kustbevakning.
Läs mer om Medelhavet.
Nästan var femte lånar till semestern
15 procent av svenskarna har någon gång tagit ett snabblån för att finansiera sin sommarsemester. Minst främmande för att ta semestern på kredit är höginkomsttagare, visar en ny undersökning.
Fans vill att Bieber ska ställa in London-gig
Minst 22 personer dödades i terrorattentatet på Manchester arena i samband med en Ariana Grande-konsert. Bland offren fanns barn och nu är Justin Biebers unga fans oroliga inför idolens kommande spelning i Hyde Park i London i juli och skriver på sociala medier att de vill att den ska ställas in.
Live: Terrorattacken i Manchester
Ett tjugotal personer har omkommit och ett 50-tal personer vårdas för skador efter minst en explosion på en konsert i Manchester på måndagskvällen.
Läs mer om Manchester.
Jag känner avsky och enorm sorg
Paris drabbades av två terrordåd när Kosovare Asllani, 27, bodde där.I går kväll var landslagsstjärnan ute på stan i Manchester när minst 22 personer dog i bombattentatet.– Man känner avsky och en enorm sorg, säger hon.
Läs mer om Kosovare Asllani och Manchester.
Rose, 8, dödades i dådet – mamman vårdas på sjukhus
Minst 22 människor dödades, och 59 skadades i bombdådet i Manchester. De första offren har nu namngivits, bland dessa 8-åriga Saffie Rose Roussos.
Läs mer om Manchester.
May: En särskilt vidrig attack
Brittisk polis känner till identiteten på självmordsbombaren i Manchester, säger premiärminister Theresa May efter ett krismöte. Terrorattacken som krävde minst 22 liv kallade hon särskilt vidrig, eftersom den riktades mot barn och unga.
Läs mer om Manchester och Theresa May.
Dessa satans mördare
DN 24/5 2017. Återigen har terrorn slagit till i Europa, denna gång i brittiska Manchester. Minst 22 människor dödades och över 50 skadades när en självmordsbombare utlöste sin hemmagjorda laddning, precis när tusentals konsertbesökare var på väg hem på måndagskvällen. Många av dem var barn.
Läs mer om Europa och Manchester.
Kulturvärlden stöttar de drabbade efter misstänkt attack på Ariana Grandes konsert
En konsertupplevelse slutade i djup tragedi. Minst 22 personer dödades vid ett misstänkt terrorattentat på Manchester arena. Från kultur- och nöjesbranschen strömmar nu kondoleanser till de drabbade in.
Läs mer om Manchester.
Fröken Sveriges udda hyllning till Tre Kronor
Sverige har gått i ett glädjerus sedan Tre Kronor tog hem VM-guld.Fröken Sverige-vinnaren Paulina Brodd valde att visa sin lycka med en minst sagt originell kroppsmålning.– Folk tycker att jag är galen, säger Brodd till SportExpressen.
Attacken på Ariana Grandes konsert – ett slag mot miljontals unga popfans
Det misstänkta terrordådet dödade minst 22 personer på Manchester Arena – och är samtidigt en attack mot en hel generation av unga popälskande fans. För dem har vokalisten Ariana Grande länge varit störst.
Världens reaktioner efter Manchesterdådet
22 döda och 59 skadade – minst.Nu kommer starka reaktioner världen över efter den blodiga attacken i Manchester.Australiens premiärminister Malcolm Turnbull kallar händelsen speciellt brottslig och fruktansvärd då den förefaller vara riktad mot barn och ungdomar, rapporterar Sveriges Radio.
Live: Misstänkt terrordåd i Manchester
Minst 19 personer har omkommit i samband med vad som förefaller ha varit en terrorattack vid Manchester Arena i Manchester i mellersta England. 59 människor har förts till sjukhus. DN liverapporterar.
Misstänkt terrordåd i Manchester – detta har hänt
Nitton personer har omkommit och ett 50-tal personer vårdas för skador efter minst en explosion på en konsert i Manchester på måndagskvällen. Följ DN:s liverapportering här.
Läs mer om Manchester.
Polisen: Utreds som terrordåd
Minst 19 människor dog och flera skadades under måndagskvällens explosion på Manchester Arena. Polischefen bekräftar att händelsen utreds som terrordåd.
Läs mer om Manchester Arena.
Talesperson: Ariana Grande är okej
Ariana Grande är okej efter explosionerna vid konserten på Manchester, säger en talesperson för stjärnan till Variety.Minst 19 personer är döda och 59 är skadade efter det misstänkta terrordådet.
Läs mer om Manchester och Variety.Minst.
Se twittervideon från misstänkta terrorattacken
VIDEO | Minst 19 personer har dödats i ett misstänkt terrordåd i Manchester i Storbritannien. Det var efter en konsert med artisten Ariana Grande som en kraftig explosion hördes.
Misstänkt terrordåd i Manchester
Minst 19 personer har dödats i ett misstänkt terrordåd i Manchester i Storbritannien.
Läs mer om Manchester och Storbritannien.