Minst

Därför bär stjärnorna sorgeband i matchen

Minst 41 människor har omkommit i bränderna på Iberiska halvön. I Champions League-matchen mellan Benfica och Manchester United hedrade spelarna offrena med sorgeband

Så stor är nätkampanjen #metoo: Uppenbart att kvinnor världen över fått nog

Nätkampanjen #metoo syns överallt på sociala medier. Facebook uppger för DN att minst 6,5 miljoner användare engagerat sig. Hittills har 11 500 inlägg på Twitter i Sverige delats, enligt siffror som Meltwater tagit fram. DN:s utrikeskorrespondenter skriver även hur #metoo engagerar runt om i världen.
Läs mer om Meltwater, Sverige och Twitter.
Asylsökande får välja bland fyra länder
Framtidens asylsökande i EU ska först fördelas dit de eventuellt har släkt eller andra kopplingar. I andra hand får de välja mellan de fyra länder som gjort minst under året innan, enligt ett förslag.
Erik Helmerson: För kvinnan avskaffades aldrig slaveriet
Slaveriet är inte borta. Det lever kvar inte minst i gestalt av miljontals kvinnor som saknar all möjlighet att styra över sitt eget liv.

Varför får inte unga, begåvade tjejer den respekt de förtjänar?

Ofta tappar jag hoppet när jag ser hur unga, begåvade tjejer inte får den respekt de förtjänar.Många av dem måste kämpa minst dubbelt så hårt för något som skulle varit självklart för en man.Men så finns det nästa generations tjejer – en generation som inte kommer låta sig trampas på.
288 byar förstörda i Rakhine
Minst 288 byar har delvis eller helt bränts ned i delstaten Rakhine i norra Burma sedan den 25 augusti, enligt människorättsorganisationen Human Rights Watch (HRW).
Läs mer om Burma och Rakhine.
Färjan-Håkan försvann utomlands – i sju år
Färjan-Håkan, eller varför inte Baren-Håkan.Kärt barn har många namn – ett tag var Håkan Hallin, 48, ett känt ansikte i svensk tv, inte minst efter att han försökte äta världens starkaste korv i Expressen TV.För några år sedan valde dock tv-stjärnan att lämna Sverige.Nu berättar han om hur det går med kärleken och om sitt nya liv i Thailand.– Jag var trött på kalla Sverige, säger han.
Svaret efter stjärnbråket
Malmö FF tar plats bland de europeiska storlagen som har tagit minst 20 ligatitlar.Nu kan mästarna också sy tillbaka den andra stjärnan ovanför klubbmärket – efter stjärnornas krig.– Vi tycker själva att vi är bäst och störst i Sverige och nu bevisar andra stjärnan det också så nu vet väl alla det, säger Markus Rosenberg.
Läs mer om Sverige.
Minst 27 döda i skogsbränder i Portugal
I Portugal har omfattande skogsbränder hittills krävt 27 människors liv, och dödssiffran väntas kunna stiga.
Läs mer om Portugal.
14:00: Följ lanseringen av Huawei Mate 10
I eftermiddag lanserar den kinesiska mobiltillverkaren Huawei minst en ny smartphone. Evenemanget direktsänds dessutom på Youtube.
Läs mer om Huawei, Huawei Mate och Youtube.
Minst 27 döda i bränder i Portugal
Minst 27 människor har omkommit i omfattade skogsbränder i Portugal, uppger civilförsvaret för den statliga nyhetsbyrån Lusa. Flera av bränderna, som förvärras av hög temperatur och kraftiga vindar, har anlagts, enligt myndigheterna.
Läs mer om Lusa och Portugal.
Två bilar i krock utanför Linköping – vägen stängs
Två personbilar har kolliderat – minst en person är skadad, enligt larm till SOS.Polisen uppger att den aktuella vägen är avstängd.– Det är det jag har just nu, säger Thomas Agnevik vid polisen.
Läs mer om Linköping.
Oljeplattform har exploderat i Louisiana
En oljeplattform har exploderat i Louisiana i USA, skriver The Times-Picayune. Minst sex personer ska ha skadats allvarligt i samband med händelsen.
Läs mer om Louisiana, The Times-Picayune och USA.
Dödssiffran stiger – minst 189 avlidna i bombdådet
Antalet döda i gårdagens bombdåd i Mogadishu har enligt polisen stigit till 189, rapporterar AP.
Läs mer om Mogadishu.
Åldern inget hinder för att sadla om sent i arbetslivet
Känner du dig pass på jobbmarknaden efter 40, 50 eller 60? Loppet är inte alls kört. Men det krävs lite extra av dig, som att hålla dig ständigt kompetensutvecklad, odla ditt närverk och inte minst – aldrig sluta vara nyfiken.
Minst 85 döda efter bombdåd i Mogadishu
Antalet döda efter gårdagens bombdåd i Somalias huvudstad Mogadishu har stigit till 85, enligt polisen.
Läs mer om Mogadishu.
Polisen kör rakt in i brandinfernot
Polisen i Sonoma kör rakt in i brandinfernot i Kalifornien. Det är den värsta skogsbranden som drabbat delstaten. Minst 40 personer har dött och flera saknas.
Läs mer om Kalifornien och Sonoma.
Southampton tar minst en poäng
Topptipset 15 oktoberSpelstopp: 14.59Spelexpert: Johan Meijer
Edler knäskadad – blir borta i minst en månad
Vancouver Canucks har drabbats av ett tungt bakslag
Lastbil exploderade i Somalia – minst 20 döda
Minst 20 personer har dött i samband med att en lastbil exploderade i Somalias huvudstad Mogadishu på lördagen, rapporterar TT.Efter explosionen ska vittnen ha hört skottlossning.Ingen grupp tagit på sig ansvar för händelsen.
Läs mer om Mogadishu och Somalia.
Flera döda i flygplanskrasch
Minst fyra människor har dödats och sex skadats vid en flygplanskrasch i Elfenbenskusten. Två av de skadade ska ha svåra skador. Flygplanet störtade i havet kort efter start.
Läs mer om Elfenbenskusten.
Flera ihjälskjutna på skola i Kenya
Minst sex människor, varav fem elever, har skjutits ihjäl på en skola i Lokichogio i norra Kenya, enligt myndigheterna.
Läs mer om Kenya och Lokichogio.
Experterna om elitlägret: Starta från ett tomt ark
Det bästa vore att starta från ett tomt ark. Det skriver landslagens idrottspsykologiska rådgivare i ett internt inlägg om utvecklingslägret i Halmstad. Ändå beslutade Svenska fotbollförbundets styrelse förra veckan att fortsätta med nuvarande upplägg för 15-åriga spelare, i minst tre år.
Läs mer om Halmstad och Svenska.
DN gratulerar: Elin Salenstedt, journaliststuderande
Lite upprördhet kan göra susen, inte minst som drivkraft när man vill få saker gjorda. Elin Salenstedt älskar att planera sina födelsedagar, men i år har hon fått lämna över till sambon.