Minst

Boende vaknade av inbrottstjuv – två gripna

Boende på Södermalm i Stockholm fick ett minst sagt otrevligt uppvaknande i morse.En okänd man inne i lägenheten stal flera värdesaker innan han smet från platsen.Strax därpå grep polisen två misstänkta personer.
Läs mer om Stockholm och Södermalm.

Butik utsatt för smash and grab-kupp

En butik i Vinsta i Stockholm har utsatts för en smash and grab-kupp av minst tre maskerade gärningsmän.Polisen har i nulägen ingen gripen.
Läs mer om Stockholm och Vinsta.
Maduro: Vapen kan bli nödvändiga
Venezuelas president Nicols Maduro hotar att ta till vapen, om hans regering störtas av de demonstranter som protesterat mot det socialistiska styret i tre månader. Oroligheterna har krävt minst 75 liv.
Två miljarder användare på Facebook
Runt en fjärdedel av världens befolkning hänger på Facebook.Enligt företaget finns det nu två miljarder användare som är aktiva på sitt konto minst en gång i månaden, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP, Facebook och Facebook.Enligt.

11 bra sommarerbjudanden bland populära bilmärken

Efter en het vår hoppas bilhandeln på en minst lika het sommar. Nybilsförsäljningen går i rekordfart men det finns trots det möjlighet att göra bra sommarklipp. Några märken slåss för sin andel av en växande marknad och möter konkurrenter med sänkta priser. Vi har hittat 11 väldigt bra sommarerbjudanden från våra populäraste bilmärken.
Här är kommunerna med lägst boprisutveckling
En fjällkommun och en kustkommun. Där har priserna på lägenheter respektive villor stigit minst de senaste tio åren, enligt en undersökning från Svensk Fastighetsförmedling.
Lägst boprisutveckling vid hav och fjäll
En fjällkommun och en kustkommun. Där har priserna på lägenheter respektive villor stigit minst de senaste tio åren, enligt en undersökning från Svensk Fastighetsförmedling.
Nytt jordskred i Kina
Ett nytt jordskred har drabbat den bergsby i sydvästra Kina där nära 100 människor är försvunna efter ett skred för bara några dagar sedan. Det gigantiska raset förstörde då minst 60 hus och begravde stora delar av byn.
Läs mer om Kina.
USA varnar för ny gasattack i Syrien
al-Assadregimen kan förbereda en ny giftgasattack i Syrien, det varnar nu USA för.Minst 72 personer, däribland flera barn, dog i attacken i norra Syrien i april.– Om al-Assad utför ytterligare ett massmord kommer han få betala dyrt, säger Sean Spicer, Vita husets pressekretare, enligt nyhetsbyrån AP.
Läs mer om Sean Spicer, Syrien, USA och Vita.
Lägst boprisutveckling vid hav och fjäll
En fjällkommun och en kustkommun. Där har priserna på lägenheter respektive villor stigit minst de senaste tio åren, enligt en undersökning från Svensk Fastighetsförmedling.
Femton döda i bussolycka i Argentina
Minst 15 människor, de flesta barn, omkom i en bussolycka i provinsen Mendoza i Argentina. I bussen färdades elever, föräldrar och lärare från en dansskola.
Läs mer om Argentina och Mendoza.
BMW X3, tredje generationen, är officiell – här är alla fakta, foto och filmer
Tredje generationen BMW X3 är här och den riktar tunga käftsmällar mot både Audi Q5, Mercedes GLC och inte minst premiumutmanaren Volvo XC60. BMW laddar med mer teknik, bättre säkerhet, större utrymmen, viktreducering och den första M-modellen för X3 – BMW X3 M40i M Performance. Konkurrensen hårdnar och för BMW:s del finns det inga alternativ annat att fortsätta utmana i premiumligan. Det gör man med nya generationen BMW X3 som inledningsvis bara finns i tre versioner: BMW X3 M40i, BMW X3 xDrive 30d och BMW X3 xDrive20d. Dessa tre följs i december av BMW X3 xDrive 30i samt senare under våren 2018 av BMW X3
Läs mer om Audi Q5, M-modellen och Volvo XC60.
De kniper nog minst en poäng
Oddset-duellen är kampen mellan SportExpressens Eskil Hellberg och Johan Videll.Varje dag väljer de två spelexperterna ut sitt bästa spel i en ärofylld tävling om av vara den främsta tipparen.De redovisar dessutom alla sina spel, så välj en favorit – eller rygga båda två!
Läs mer om Johan Videll.Varje.
Efter skandalen – Takata ansöker om konkursskydd
Skandalomsusade Takatas krockkuddar har kopplats till minst 17 dödsfall runtom i världen.Nu ansöker svenska Autolivs konkurrent om konkursskydd.Samtidigt uppges bolaget ha skulder och betalkrav på tiotals miljarder dollar.
Läs mer om Takata.
Regeringen varnades före branden
Försäkringsbranschen varnade den brittiska regeringen för brandfarliga fasadbeklädnader i maj. Sådan beklädnad fanns på det höghus som drabbades av den enorma branden i London i mitten av månaden, där minst 79 personer omkom.
Läs mer om London.
Nio omkom när turistbår sjönk
Minst nio människor har bekräftats döda och 28 saknas efter att en turistbåt sjönk i norra Colombia.
Läs mer om Colombia.
Tionde förlusten för Gefle
Gefle kommer att vara jumbo i superettan i ytterligare minst en månad. Laget, som under 2016 spelade i allsvenskan, förlorade i dag sin tionde match i årets seriespel. Sex av dem har kommit på hemmaplan.
Läs mer om Gefle.
Beredskapsjobb är dyrast – och ger sämst resultat
Tidigare forskning är i det närmaste enig om att den minst effektiva åtgärden för att långsiktigt få människor i arbete är beredskapsarbeten. Trots detta storsatsar regeringen nu på just de åtgärder som är både dyrast och har sämst resultat, skriver Siri Steijer, Timbro, och Dennis Avorin, företagsanalytiker.
Läs mer om Siri Steijer och Timbro.
JUST NU: Båt har kantrat i Öresund
Ett stort räddningspådrag arbetar på söndagen efter larm om att en båt har kantrat i Öresund.Enligt Ekstrabladet kan minst två personer ligga i vattnet.
Läs mer om Öresund och Öresund.Enligt.
Barnen blir försökskaniner på Nya Karolinska
Inställda operationer, minst en tredjedel stängda vårdplatser och bara hälften av intensivvårdsplatserna är öppna inom barnsjukvården på Nya Karolinska i Solna. Barnläkare varnar för brister i patientsäkerheten och föräldrar är skrämda över hur illa det fungerar.
Läs mer om Nya Karolinska och Solna.
Flera svenska storbränder kan kopplas till cellplast
Den snabba brandutvecklingen vid Grenfell Tower i London beror troligen på att ett lättantändligt plastmaterial använts i fasaden – och enligt SVT har samma material bidragit till minst tio bränder i Sverige. – Cellplast är ett material som består av en petroleumblandning och luft. Det gör att det brinner väldigt bra, säger Ville Bexander, brandingenjör på Brandskyddsföreningen, till SVT.
Gruvolycka i Colombia krävde minst åtta liv
Minst åtta gruvarbetare har dödats i en metangasexplosion i en kolgruva i Colombia. Ytterligare fem personer saknas efter olyckan, som inträffade i kommunen Cucunub i provinsen Cundinamarca.
Läs mer om Colombia, Cucunub och Cundinamarca.