Minst

Kina skickar upp satelliter för att dygnsbevaka Sydkinesiska sjön

Folkrepubliken Kina planerar att skicka upp minst tio fler satelliter för att utöka bevakningen av det geopolitiskt känsliga Sydkinesiska havet, rapporterar den Hongkongbaserade tidningen South China Morning Post.

Minst fyra döda i nya oroligheter på Västbanken

Minst fyra palestinier dödades på fredagen efter nya protester mot USA:s erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad. Oroligheterna kring Nablus, Västbankens största stad, var de svåraste under en intensiv fredag.
Läs mer om Jerusalem och Västbanken.
En av Sveriges dyraste pokaler stulen från klubb
En av Sveriges dyraste pokaler, helt gjord i guld, har stulits från Båstad golfklubb.Tjuvarna visste vad de var ute efter – pokalen, som är värd minst en halv miljon kronor, var det enda de tog.– Det är en klenod som försvunnit, säger Jörgen Kjellgren, klubbchef för Båstad golfklubb.
Läs mer om Båstad och Jörgen Kjellgren.
Blixthalka – flera olyckor i Stockholmsområdet
Minst fem trafikolyckor i Stockholmsområdet i morgonrusningen.Tre av dem har skett i Täby.Nu slår polisen larm om blixthalkan:– Det är halt ute, så det är viktigt att ta det lugnt i trafiken här på morgonen, säger Åsa Wallentin, presstalesperson.

Hiphopmogul nekar till våldtäktsanklagelser

Minst fyra kvinnor anklagar skivbolagsmogulen Russell Simmons för våldtäkt. Nu nekar han till anklagelserna i ett uttalande på Instagram.
Läs mer om Instagram.
Nära 7.000 rohingyer dödade under en enda månad
Minst 6.700 invånare från den muslimska minoriteten rohingya dödades under en enda månad efter att den burmesiska militären startat sina våldsamma räder i provinsen Rakhine i slutet av augusti.
Läs mer om Rakhine.
Skolbuss i krock med tåg - flera skadade
Ett tåg och en skolbuss har kolliderat utanför staden Perpignan i södra Frankrike, det skriver franska medier. Minst två personer befaras ha omkommit och flera personer ska vara skadade.
Läs mer om Frankrike och Perpignan.
Erik Helmerson: Transparens? Vilket skämt, Wallström
Det minst dåliga för UD är om det visar sig att Sveriges FN-kampanj präglats av exceptionell slarvighet. Det värsta är om medvetna övertramp skett.
Läs mer om Wallström.
Type A Vintage Enhancer ger luft och tydlighet utan bieffekter
Audiothing har gjort sig ett namn med kreativa pluggar som Outer Space, Vinyl Strip, The Orb och Wave box. Deras senaste kreation är minst sagt spännande.
Läs mer om Outer Space, The Orb, Vinyl Strip och Wave.
Minst fyra kvinnor anklagar hiphopmogul för våldtäkt
Minst fyra kvinnor anklagar skivbolagsmogulen Russell Simmons för våldtäkt.
Mörk ser ljuset i skytteligan
Hamburg. Norges uppvisning mot Ryssland, som slutade med en förnedrande förlust med 17-34 för de regerande OS-mästarna, blev till en norsk skyttefest. Inte minst för Nora Mörk som nu ser ut att vinna skytteligan.
Läs mer om Nora Mörk, OS-mästarna och Ryssland.
Kartläggning: 6 700 har dödats i Burma
Minst 6.700 rohinghyer – däribland 730 barn – dödades under den första månaden efter att den burmesiska militären satte i gång sin militäroffensiv i delstaten Rakhine i slutet av augusti.
Läs mer om Burma och Rakhine.
23 civila dödade i flyganfall i Syrien
Minst 23 människor har dödats i ett flyganfall i den syriska provinsen Deir Ezzor, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).
Läs mer om Deir Ezzor, Syrien och Syriska.
Skolor: Elever kan ha blivit bortgifta
Minst 13 kommuner misstänker att elever som inte kom tillbaka till skolan i höstas har blivit bortgifta, visar en enkät som tidningen Dagens Samhälle har gjort. – Jag är övertygad om att det är långt vanligare än så, säger Astrid Schlytter, rättssociolog och experten på hedersförtryck, till tidningen.
Läs mer om Astrid Schlytter.
Skjutning på skola i USA – minst två ska ha dött
En skjutning ska ha inträffat på Penn State University i västra Pennsylvania i USA på onsdagseftermiddagen.Det finns uppgifter om att två personer ska ha dött, enligt CBS.
Lyxhuset gör succ på Hemnet: Är helt unikt
Ett unikt och pampigt stenhus, som kombinerar gammal lantromantik och nybyggd lyx kan bli ditt – om du hostar upp minst 4,5 miljoner kronor.Huset som ligger strax utan Falkenberg har blivit en riktig snackis på bostadssajten Hemnet.– Vi har fått jättemånga positiva reaktioner. Folk tycker att det är jättefint byggt och att det känns ordentligt och genuint gjort, säger Johanna Knutsson, mäklare på Mäklarhuset i Falkenberg.
Därför blir du andfådd i trappan - trots att du tränar
Andas du som en 150-årig rökare varje gång du tar trapporna - trots att du tränar minst tre gånger i veckan?Lugn. Det kvittar om du är soffpotatis eller maratonlöpare.Allt sitter nämligen i hjärnan.
Tipsen som ska fälla Frankrike i handbolls-VM
Leipzig. Per Johansson och hans Montenegro missade chansen att få möta Sverige i semifinalen. Nu tipsar han om hur Frankrike ska besegras. – Jag tror att Sverige ska orka gå i fart och det tror jag de orkar också. Chansen att vinna är minst femtio femtio, säger Per Johansson.
Enkla träningen som ger dig minst fem år extra i livet
Det är aldrig för sent att börja motionera.Och även om man inte varit särskilt fysiskt aktiv på länge kommer effekten vara mycket god.– Det är ingen tvekan om att människor som rör på sig lever minst fem år längre än människor som inte gör det, säger Carl Johan Sundberg, läkare och träningsforskare på Karolinska institutet.
Amerikanska myndigheter varnar för bitcoin
Två av de ledande finansiella reglerarna i USA varnade på måndagen för riskerna i samband med volatila digitala tillgångar som bitcoin. De är inte minst oroade för att högt belånad mindre investerare ska kliva in på marknaderna.
Läs mer om USA.
Test: 5 nyttiga bärjuicer – boosta ditt immunförsvar
I dessa mörka vintermånader är vårt behov av att få i oss vitaminer och mineraler stort – kanske inte minst för att slippa förkylningar.Hälsoliv har testat fem ekologiska bärjuicer utan onödiga tillsatser som kan pigga upp dig.
Utsattes för urinattack genom brevinkastet
En man bosatt på Teleborgsområdet i Växjö utsattes för en urinattack genom brevinkastet.Enligt den anmälan som lämnats in till polisen hälldes minst en liter urin in på golvet.
Läs mer om Teleborgsområdet och Växjö.
En rånad av maskerade gärningsmän – söks av polis
En person i Bromsten i västra Stockholm har rånats av två maskerade gärningspersoner.Enligt polisen hade minst en av rånarna ett pistolliknande föremål.
Läs mer om Bromsten och Stockholm.
Tv-nyheter och Cola Light ger president Trump energi
USA:s president Donald Trump hämtar sin glöd från tv-nyheter och energi från Cola Light. Minst fyra timmars tv-tittande och omkring tolv flaskor får han i sig varje dag. Det skriver New York Times i ett långt reportage.
Läs mer om Cola Light, Donald Trump och Trump.
Två bekräftade döda i Palestina – oroligheterna fortsätter
Donald Trumps beslut att erkänna Jerusalem som enbart Israels huvudstad skapar fortsatt oroligheter i regionen.Hamas har skjutit tre raketer mot israeliska städer.Israel har svarat med stridsflyg och markfordon.Hittills har två personer dött och minst 12 skadats.13 personer har gripits.
Läs mer om Jerusalem och Palestina.