Minst

Mel Gibson visar upp sin förvandling

Skådespelaren Mel Gibson ser inte ut som han brukar göra.Efter att ha hållit sig borta fram rampljuset ett tag tar nu Mel Gibson klivet tillbaka in under strålkastarna för att spela in filmen Dragged Across Concrete.I filmen som spelas in i Kanada dök Gibson upp med en minst sagt markerande mustasch.
Läs mer om Gibson, Kanada och Mel Gibson.

Bil har kört in i busskurer i Marseille

Minst en person har dödats och en skadats sedan en bil har kört in i två busskurer i Marseille, enligt fransk polis. Föraren av bilen har gripits.
Läs mer om Marseille.
Hundratals döda i översvämningar i Asien
Minst 700 personer har nu mist livet till följd av de svåra översvämningar som sedan den 10 augusti drabbat stora delar av södra Asien. Bara under natten mot söndagen rapporteras om över 100 dödsfall från Indien och Bangladesh.
Läs mer om Asien, Bangladesh och Indien.
Skott avlossade mot lägenhet i Mölndal
Minst fem skott avlossades mot en lägenhet i Mölndal natten mot söndag.De ska ha avlossats från två män på en moped, skriver Göteborgs-Posten.Skjutningen rubriceras som mordförsök.

Läktare har rasat på Visingsö – minst tre skadade

En läktare på Visingsö tornerspel har rasat. Enligt polisen är tre till fyra personer skadade.
Läs mer om Visingsö.
JUST NU: Läktare på tornerspel har rasat
Läktaren på Visingsö tornerspel har rasat.Minst tre personer har skadats i raset.– Vi arbetar förtvivlat på platsen, vi försöker få ut mer resurser, säger Jerker Sturedahl, inre befäl på räddningstjänsten i Jönköping.
Indisk tågolycka har krävt många liv
En tågolycka i närheten av orten Muzaffarnagar i norra Indien har krävt minst tio liv, enligt sjukhuskällor. Mellan 100 och 150 människor har skadats.
Läs mer om Indien och Muzaffarnagar.
Olycka med personbil och mc – minst en skadad
En olycka med en mc och en personbil har inträffat i Lerum, uppger polisen på sin hemsida.Minst en person ska vara skadad enligt larmet från SOS, skriver polisen.
Läs mer om Lerum.
Polisen om skjutningarna: Det finns en frustration
Efter minst 40 bekräftade skottlossningar i år är frustrationen inom Malmöpolisen stor.Ett av de stora problemen är att de inte är ute på plats när det händer.– Det är som på sjukhuset, vi får anpassa oss efter resurser, säger Ronny Holmberg, kommissarie och utredningsledare vid grova brott i Malmö.
Fake news smyger in bland jättar och gudar i Odenstens nya
Likt myten lyfter Per Odenstens nya roman över tiden, och bilderna av undergång ger brutal konkretion åt vår tids hot. Berättelsens storhet ligger inte minst i dess laddade tvetydighet, skriver Magnus Eriksson.
Han var en bra kompis – vi spelade fotboll häromdagen
SvD i Ripoll | Fyra män är gripna för inblandning i terrordåden i Spanien, där minst 14 människor dödats och över 100 skadats. Föraren sköts till döds natten mot fredag. Jawed, 19, känner terroristerna sedan barnsben. – Jag spelade fotboll med en av dem häromdagen. Det är så svårt att fatta, säger han.
Läs mer om Ripoll Fyra och Spanien.
Niklas gåva till kungen: Verkade uppriktigt glad
Konstnären Niklas Amundson är känd för sina marinmålningar.Inte minst bland kungligheter.Under fredagen lämnade han över två av sina målningar till seglingsfantasten kung Harald av Norge.– Jag tror att han gillade dem. Han verkade uppriktigt glad, säger Amundson från Marstrand.
Läs mer om Amundson, Harald, Marstrand och Norge.
Rädslan tydlig när La Ramla åter öppnar upp
BARCELONA. Oron och sorgen låg precis under ytan när boulevarden La Rambla i Barcelona öppnades på nytt på fredagen. Terrorattentatet krävde minst 13 liv och fler än 100 personer har skadats. Gärningsmannen tros fortfarande vara på fri fot.
Läs mer om Barcelona, La Rambla och La Ramla.
Polisen efterlyser 17-åring efter dådet i Barcelona
Polisen söker efter 17-årige Moussa Oukabir, som misstänks ha kört ihjäl minst 13 personer på La Rambla. Totalt är tre personer gripna misstänkta för inblandning i terrorattentaten i Barcelona och i Cambrils.
Så hedrar städerna offren i terrordådet i Barcelona
En vit skåpbil har kört ihjäl minst 13 personer på Las Ramblas i Barcelona.På fredagsmorgonen sköt polisen ihjäl fem misstänkta terrorister i turiststaden Cambrils, som ska ha kopplingar till terrordådet i Barcelona, skriver AP.Nu hedras offren i Barcelona runtom i världen.
Läs mer om Barcelona och Barcelona.På.
Brost vägde bara 51 kilo – efter cancern
Skådespelaren Johannes Brost har drabbats av cancer - och ska snart inleda cellgiftsbehandling. Nu berättar han att ett kraftigt viktras fick honom att uppsöka läkare - som minst vägde han drygt 51 kilo. – De röntgade och tog en massa prover och så konstaterade de att jag har en tumör, säger den folkkära skådespelaren, och berättar att den är godartad.
Björn Wiman: Den mångmiljonhövdade majoriteten måste fortsätta visa att den står enad mot en liten, fanatisk dödskult
KOMMENTAR. Vad i djävulens namn var det som hände, vem slogs mot vem och vem var på väg att vinna? Det är George Orwell som ställer frågan i sin klassiska självbiografi från spanska inbördeskriget, Hyllning till Katalonien. Den kan förstås lika gärna ställas i dag, efter den åttonde fordonsattacken mot människor i en europeisk storstad på ett drygt år: attentatet på La Rambla i Barcelona där minst 13 människor förlorade livet och runt 100 skadades.
Minst 13 döda och 100 skadade i terrordåd i Barcelona
BARCELONA/STOCKHOLM. Det populära turiststråket förvandlades till ett blodbad på bara några sekunder. En skåpbil körde in i människor på La Rambla i Barcelona. Minst 13 personer dödades och över 100 skadades. Polisen hanterar händelsen som ett terrordåd.
Läs mer om Barcelona och La Rambla.
Fotbollstjärnornas stöd: Är bestört
Minst 13 personer har dött och flera har skadats efter en misstänkt terrorattack i Barcelona.Nu skickar fotbollsvärlden sitt stöd till staden.Klubben står enad med offren och deras nära och kära, skriver Real Madrid i ett uttalande.
Läs mer om Barcelona.Nu och Real Madrid.
Detta vet vi: Dådet i Barcelona
* Strax efter klockan 17 gick larmet om att en vit skåpbil kört i full fart rakt igenom La Rambla, som är huvudgatan och tillika det största turiststråket i Barcelona. * Minst ett 20-tal personer uppges ha skadats, det är oklart hur många som är döda. Lokala medier rapporterar om två döda, men det kan röra sig om flera. * Det är ännu inte bekräftat att det rör sig om ett terrordåd.
Läs mer om Barcelona, Det, La Rambla, Minst och Strax.
Konflikten kan pågå i minst ett år till om inte parterna enas
Maktkampen i Göteborgs hamn har pågått i över ett år. Arbetsmarknadsministern öppnar för att begränsa konflikträtten. Men det dröjer minst ett år innan en ny lag kan vara på plats.
Spotify tar bort vit makt-musik
Spotify tar bort vit makt-musik efter en granskning av streamingtjänstens utbud, skriver DN.Minst 37 grupper som gör vit makt-musik har kunnat sprida sin musik och tjäna pengar på musikplattformen.Kvar finns spellistor med nazistiska marschbandslåtar.
Marseille är minst en klass bättre här
Oddset-duellen är kampen mellan SportExpressens Eskil Hellberg och Johan Videll.Varje dag väljer de två spelexperterna ut sitt bästa spel i en ärofylld tävling om av vara den främsta tipparen.De redovisar dessutom alla sina spel, så välj en favorit – eller rygga båda två!
Läs mer om Johan Videll.Varje.
Utvisningar med chartrade plan misslyckas
Många av de utvisningar som Kriminalvården genomför med specialchartrade plan misslyckas. På mindre än en månad har minst tre utvisningar till Amman i Jordanien inte blivit av, rapporterar Upsala Nya Tidning.
Östersund två matcher från miljonregn
Framgångarna i Europa League ger klirr i klubbkassan för Östersund. Avancemang till gruppspelet är exempelvis värt minst 25 miljoner kronor. – Gruppspelet är den stora gamechangern för en liten klubb som oss, säger ordföranden Daniel Kindberg.