Minut

Riktigt skönt – det var en jämn match

Matchen var på väg mot förlängning efter en tät tredjeperiod.Då tog Jakob Lilja en ödesdiger utvisning med två minuter kvar.Med en minut kvar kunde Markus Ljungh avgöra matchen.– Riktigt skönt då det var en jämn match. Såklart skulle den avgöras i powerplay, säger matchhjälten i C More.Matchen slutade 3-1 till Djurgården.
Djurgården avgjorde mot Linköping med minuten kvar
Matchen mellan Djurgården och Linköping på Hovet var länge en jämn historia. Men hemmalaget skruvade upp tempot under de sista minuterna och med en minut kvar avgjorde Markus Ljungh. – Vi är ofta starka i den tredje perioden, säger Ljungh till C More.

Östersunds magiska minut – gör två mål

Omöjligt uppdrag på förhand.Men redan efter drygt 20 minuter har Östersund tagit ledningen med 2–0 borta mot Arsenal.– En bisarr matchminut. Vad är det som håller på att hända? utbrister Kanal 9:s kommentator Christopher Kviborg.
Vilken dramatik – nu är Kalla en av de största
Uppförsbacken, nedförsbacken, upploppet. Avgörandet i sprintstafetten var spelens mest dramatiska minut. Och nu är Charlotte Kalla en av Sveriges främsta genom tiderna.
Läs mer om Charlotte Kalla och Kalla.
Nu hyllar hela Norduppland avlidna Peken
I morgon tisdag hyllas Peken med tal och en tyst minut i Pek-hallen. Det skriver SHK-Hockey i ett inlägg på Facebook. Som Arbetarbladet tidigare skrivit segnade Per-Erik "Peken" Karlsson ned i ishockeyhallen för en vecka sedan.
USA:s damer klara för ishockeyfinal
USA:s ishockeydamer hade som väntat inga större problem med att besegra Finland med 5-0 i semifinalen och ta sig till torsdagens final. Det tog bara två och en halv minut och sen ledde USA med 1-0 efter ett mål av Gigi Marvin.
Läs mer om Finland, Gigi Marvin och USA.
Rickardsson sågar skidorna: Går inte på den här nivån
Sverige fick en mardrömsstart på herrarnas skidstafett i OS. Efter första sträckan var Jens Burman 37 sekunder efter täten och när Daniel Rickardsson växlade till Marcus Hellner efter sin andrasträcka hade avståndet växt till 1 minut och 27 sekunder. Efteråt var Rickardsson frustrerad. Han pratade om vallningen av sina skidor. – På den här nivån går det inte när man inte har konkurrenskraftiga prylar under fötterna, säger han.
Jacobsen: Varit igenom väggen
Astrid Uhrenholdt Jacobsen gick in i väggen och tappade nästan en minut på andra sträckan i skidstafetten. Efteråt var norskan tacksam mot lagkamraterna som ordnade OS-guldet.
Läs mer om OS-guldet.
Världens snabbaste bildemontering – plockar isär Jeepen på en minut
De åtta personerna i Royal Canadian Electrical and Mechanical Engineers har samövat en hel del, det ser nästan ut som mekanikerbalett när delarna plockas isär. Bilen körs visserligen fram till uppvisningen, men som vi ser hänger allting ihop utan bult och mutter. Motorn innehåller inget kylvatten och det behövs ju heller inte om man bara ska köra femton meter. Bensinen i förgasaren räcker förmodligen också utan att tanken behöver anslutas. Likaså kan vi se att några strategiska öglor placerats så att motorn är lätt att lyfta upp. Teamet plockar isär sin Jeffy Jeep på en minut oc
Svensk seger i kvalrysare på Hovet
Det var matchen i EM-kvalet i basket som betydde allt. Då blev det en gastkramare utöver det vanliga. Med lite mer än en minut kvar satte Amanda Zahui den förlösande tvåpoängaren som gav Sverige segern mot Kroatien med 63–55 (32–30).
Forsberg hjälte i mäktig vändning
LOS ANGELES. Nashville hämtade upp ett 0-3-underläge hemma mot St. Louis och vann med 4-3 i natt, svensk tid.Stor matchhjälte blev Filip Forsberg, 23, som avgjorde tillställningen med ett straffmål en dryg minut in i förlängningen.– Vi var riktigt dåliga under de första två perioderna, men bjöd sedan på en fantastisk tredje period, sa Filip till nhl.com efteråt.
Läs mer om Filip och Filip Forsberg.
Trippelt norskt på pallen i skiathlon
Simen Hegstad Krüger vann herrarnas skiathlon efter en enorm insats. Norrmannen vurpade och bröt ena staven redan efter en minut men lyckades arbeta sig i kapp och med ett ryck på det sista varvet bärgade han OS-guldet. Bästa svensk blev Marcus Hellner på en 12:eplats.
Läs mer om OS-guldet.
Mourinho bekräftar: Zlatan tillbaka i träning
Zlatan Ibrahimovic har inte gjort en minut i Unitedtröjan sedan annandagen. Nu bekräftar Jose Mourinho att svensken är tillbaks på träningsplanen. Men Zlatan missar helgens match mot Newcastle.
USA:s statsapparat stängs efter senators drag
USA:s statsapparat har stängt för andra gången i år, men det skulle kunna vara över mycket snabbt. Senaten möts en minut efter midnatt, lokal tid, för att debattera den nya budgetuppgörelsen.
Kim Martin Hasson insåg inte hur anorexian påverkade henne i OS
PYEONGCHANG. Allt har inte varit ljust – men sammantaget ångrar hon inte en minut av sina fyra OS. Kim Martin Hasson var 15 år när hon OS-debuterade. Hon har tagit två medaljer, men också upplevt hur det känns när kroppen inte orkar prestera på grund av anorexia. Nu är hon på plats i Sydkorea i en helt ny roll – för första gången ska hon jobba som expertkommentator under ett OS.
Läs mer om OS-debuterade och Sydkorea.
Stressad? Här är fem tips på hur du kan strukturera din arbetstid bättre
Schemalägg dina arbetsuppgifter och var försök motstå frestelsen att kolla mejlen var femte minut.
Stressad? Här är fem tips på hur du kan strukturera din arbetstid bättre
Schemalägg dina arbetsuppgifter och var försök motstå frestelsen att kolla mejlen var femte minut.
"Helmerson har ingen aning om vem jag är"
LO:s nya valfilm har fått kritik för att den är "för vit". DN:s ledarskribent Erik Helmerson skrev i en text i fredags att "allt är vitt" och "inte en synligt rasifierad deltagare på två och en halv minut".
Läs mer om Erik Helmerson.
Kikkis fruktan – kampen mot svåra sjukdomen
Kikki Danielsson gör comeback i Melodifestivalen med en bruten fot. Något som gör att hon haltar, och på scen tvingas hon sitta på en pall. På plats i Karlstad har hon ett team som hjälper sångerskan att ta sig fram. Samtidigt är Danielsson orolig för sin reumatism. Nu stöttas hon av vännerna Lotta Engberg och Elisabeth Andreassen. – Det räcker med en minut så kan det stelna till och det har jag inte råd med den här veckan, säger Kikki Danielsson.
Hårda kritiken: Är rent dåligt
Örebro tappade 3-1 till 3-3 mot Malmö på mindre än en minut.Då fick Örebros målvakt Eero Kilpeläinen hård kritik i C Mores studio.– Det är rent dåligt, säger Wikegård.
Övervakningsfilmen visar sprängdådet mot polisen
Här är filmen som visar sprängattentatet mot polishuset på Rosengård i Malmö.En mörkt klädd person med huva kommer gående, tänder sprängladdningen och kastar den över staketet.En minut och 20 sekunder senare smäller det – rejält.–Vi söker kontakt med de två personer, utöver gärningsmannen, som syns på övervakningsfilmen, säger åklagare Magnus Pettersson.
Läs mer om Malmö.En och Rosengård.
Blåvitt-talangen kan lämna - tränar med norsk klubb
Benjamin Zalo hade ett skadedrabbat fjolår och gjorde inte en minut för IFK Göteborg i allsvenskan. Nu kan 19-åringen vara på väg bort, och tränar nu med norska Strömmen.
Läs mer om Strömmen.