Mio

Mio lockade med rabatt – priset höjdes i kassan

Möbeljätten Mio lockar med 20 procent rabatt på alla mattor.Men samtidigt höjdes priset på varan med 200 kronor, när en kund skulle betala:– Jag kände mig lurad, säger Fadia, 38, i Stockholm.Mios vd Björn Lindblad ber om ursäkt, men tillbakavisar att företaget ägnar sig åt rabattfusk:– Vi jobbar inte så.
Läs mer om Björn Lindblad och Fadia.
Trendspaning – 20 heta nyheter från Mio i höst
Mios höst- och vinterkatalog 2017 dimper snart ned i mångas brevlådor.Jordnära, trendfärgen blått, sammet, pallar, textilier och snygg belysning.Vi har valt ut 20 inredningsfavoriter ur nyheterna i deras sortiment. Kolla bilderna!
Läs mer om Mio.
Tidlös tolkning av Astrids saga
Det är barnen som spelar nästan alla roller när Unga Västanå sätter upp Mio min Mio.Margareta Sörenson ser en musikalisk och lekfull tolkning där konungen och Kato är två sidor av samma man.

Är Tengil gränsen för vad vi vuxna orkar med?

Mycket vatten har runnit under broarna sedan Tengil skrämde upp läsarna i Mio min Mio. Nils Forsberg dyker ner i bokfloden av skräckinjagande historier för barn.
Läs mer om Mio och Tengil.
Oväntad hjälp till Mio från MFF:s motståndare
Nu startar även Östersunds Fotbollsklubb en egen insamling för att hjälpa 13-årige MFF-supportern Mio så att han får specialistvård i Tyskland.ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg plockar dessutom upp 25 000 ur egen ficka för att hjälpa pojken som lider av en kraftig och svårdiagnostiserad huvudvärk.– Jag har redan satt in pengarna till MFF Support, säger Kindberg till Kvällsposten.
MFF-spelarna fina gest för sjuke Mio, 13: Overkligt
Mötet med idolerna i Malmö FF gjorde avtryck.Nu har svenska mästarna bestämt sig för att bidra till insamlingen så att 13-årige MFF-supportern Mio, som lider av en kraftig och svårdiagnostiserad huvudvärk, ska få specialistvård i Tyskland.– Det är helt sjukt och overkligt, säger en tagen Mio Bylund.
Läs mer om Malmö FF, Mio, Mio Bylund och Tyskland.
Ilon Wiklands väg till Sverige blir barnopera
De allra flesta svenskar känner igen Ilon Wiklands teckningar av Mio, Karlsson, Madicken och andra. För över 20 år sedan skrev hon om sin väg till Sverige i en barnbok. Nu blir berättelsen opera.
Läs mer om Karlsson, Madicken, Mio och Sverige.
Mio, 13, har hjärnopererats 15 gånger – nu samlar vännerna in pengar
Mio, 13, har intensiv huvudvärk, ofta så illa att han är sängliggande. Nu sätter familjen allt sitt hopp till att Mio ska få en specialistutredning utomlands.– Det är jättesvårt att se hur psykiskt dåligt Mio mår av att bara vara hemma, säger mamma Alexandra Bylund.
Läs mer om Alexandra Bylund och Mio.
Mio, 13, kräks av smärta – får inga svar från vården
Mio, 13, har intensiv huvudvärk, ofta så illa att han är sängliggande. Den svenska vården står svarslös. Nu är en insamling igång för att Mio ska få specialistutredning utomlands.– Det är jättesvårt att se hur psykiskt dåligt Mio mår av att bara vara hemma, säger mamma Alexandra Bylund.
Läs mer om Alexandra Bylund och Mio.
Så ska Mio bli större än Ikea
Mios vd kallar sitt företag för Sveriges bäst bevarade hemlighet.Målmedvetet har de sänkt priserna och jobbar mycket med designkopior.– Om fem år är vi större än Ikea, säger Mios vd Björn Lindblad självsäkert.
Läs mer om Björn Lindblad, Ikea och Mio.
Mio:s vd svarar på kritikstormen kring kopiorna
LEVABO skrev om Mios kopior på kända design-klassiker från nya katalogen. Alltifrån Klong-vasen till Laminofåtöljen, Grythyttan och Svenskt Tenns saker. Det skapade en massa reaktioner bland läsarna, de flesta ganska upprörda. Vi frågade Mios vd hur de tänker, och juristen vad som egentligen gäller.
Läs mer om Grythyttan och Laminofåtöljen.
Mio gör kopia av populära vasen från Klong
Den har redan blivit en designklassiker alla vill ha. Den smarta, annorlunda och snygga Klong-vasen. Nu ger sig även Mio in i leken och gör en kopia! Kan du se vilken som är originalet Äng och vilken som är kopian?
Läs mer om Klong-vasen, Klong, Mio och Äng.
Här är 10 favoriter i nya Mio-katalogen
Den nya Mio-katalogen för våren 2017 är här. Och den är fylld med ljuvliga pasteller och jordnära färger. Vi har spanat in nyheterna och valt ut tio favoriter!
Läs mer om Mio-katalogen.
Här är bästa inredningsfynden på mellandagsrean
Mellandagsrean börjar tidigare varje år. En del tjuvstartar redan på julafton. Här är butikerna och exakt vad de rear ut. Mio, Svenska hem, Elgiganten och flera andra – kolla här!
Läs mer om Elgiganten och Svenska.
Astrid Lindgrens Mio min mio i dramatisering av Kristina Lugn på Stockholms stadsteater
Sofia Jupither tar fasta på det poetiska allvaret snarare än på pojkäventyret i en visuellt intagande uppsättning av Mio, min Mio. Jacob Lundström har sett den.
Läs mer om Kristina Lugn och Mio.
Härligt läskigt – men inte riktigt min Mio
Gunilla Brodrej ser Mio, min Mio, en poetisk men distanserad Astrid Lindgren-saga på Kulturhuset Stadsteatern.
Mäktigt när Mio tar strid mot mörkret
Med suggestiva, kusliga bilder blir Mio min Mio en storslagen upplevelse. Sofia Jupithers regi andas respekt för Astrid Lindgrens text och barns behov av allvar, skriver Karin Helander.
Läs mer om Karin Helander och Mio.
Tjuvkika på årets julnyheter från Mio
Årets julkollektion från Mio består av olika stilar som kan mixas och matchas efter tycke och smak. Här visar vi upp ett urval av nyheterna som snart kommer ut i butik.
Läs mer om Mio.
Svenska möbeljätten slår rekord
Svenska möbelkedjan Mio fortsätter att växa snabbt. I augusti slog bolaget ett nytt försäljningsrekord för en enskild månad när man sålde varor för 527 miljoner kronor.
Läs mer om Mio.
Håkans musik förenar Maria och sonen Mio
Håkans musik spänner över alla generationer. Det är Maria Schörling Eriksson, 62, och Mio Schörling, 23, ett bevis på när de går på Håkan-konsert tillsammans. Det var Mio som fick mamma Maria att börja lyssna på Håkan. – Jag tror att jag är skyldig faktiskt, säger han.
Mio dubblar på nätet
Möbel- och inredningsföretaget Mio dubblade sin e-handel till 100 miljoner kronor under sitt senaste räkenskapsår som slutade sista maj.
Läs mer om Mio.
Uppgörelse om kopierad elefantbild
Tvisten om en elefanttavla från Mio har nått en uppgörelse och kommer inte att nå rätten,...
Läs mer om Mio.
Fina gesten efter fräcka soffstölden
Efter soffstölden på parkeringen utanför Bäckebol i lördags kommer nu en hjälpande hand för Laura Kopakkala Karinen, 20, och hennes sambo. Butikschefen på MIO i Bäckebol, där de köpte soffan, bestämde sig för att hjälpa till. – Jag trodde det var någon som lurades när han ringde, säger Laura.
Hittade spektakulärt fossil – på skolgården
Häftigt! Det säger klasskompisarna Mio-Maria Borring och Linn Ströberg om det spektakulära fyndet som de gjorde under en helt vanlig rast. Mitt på skolgården låg den –en 440 miljoner år gammal bläckfisk.