Miranda

"Det finns ett klichéhat i Sverige"

I april och en bit in på maj spelas Jag är en Carneval på Teater Tribunal i Stockholm. En föreställning om stilikonen Carmen Miranda, rumpor och samba. Vi pratade kulturell appropriering med regissören Bianca Cruzeiro.

"Miranda Hobbes" vill bli guvernör i New York

Skådespelaren Cynthia Nixon, känd från Sex and the City, meddelar att hon ställer upp i det amerikanska guvernörsvalet.
Läs mer om City, New York och Sex.
Sex and the city–stjärna vill bli New Yorks guvernör
Skådespelaren Cynthia Nixon har nu officiellt gått ut med att hon kandiderar till posten som USA-delstaten New Yorks guvernör. Nixon är mest känd för sin roll som Miranda Hobbes i populära tv-serien Sex and the city.
Läs mer om Sex.
Miranda får inte stanna i Sverige: Förstår inte
Miranda, 24, kommer från USA och läser sista terminen av en masterutbildning i Uppsala. I somras förde hon över pengar till sina föräldrars konto, för att de skulle vara i säkert förvar. Det är anledningen till att Migrationsverket nu väljer att inte förlänga hennes uppehållstillstånd.– Jag har ju pengarna på mitt konto nu, jag förstår inte varför man skulle vilja göra så här mot någon som bidrar till det svenska samhället, säger hon.
Läs mer om Migrationsverket, Sverige, USA och Uppsala.

U18-damerna föll mot mot Kanada

Det blev en överraskande poäng mot USA i VM-premiären.Mot Kanada kammade dock U18-landslaget i ishockey noll, 0–4 – trots storspel av målvakten Miranda Dahlgren.
Djävulen bär Prada får en fortsättning
Vad hände med Miranda Priestlys andra assistent? Det besvarar Lauren Weisbergers nya roman, When life gives you lululemons, skriver brittiska tidningen The Independent.
Läs mer om Prada, The Independent och When.
Minnesord: Leif Havnesköld
Leif Havnesköld, Stockholm, har avlidit vid 68 års ålder. Hans närmaste är de vuxna barnen Frida, Grete med sambon Olle, Mattias med sambon Hanna, fyra barnbarn, bonusbarnet Miranda samt bröderna Kjell och Peter. Han efterlämnar många livslånga djupa vänskapsrelationer och yrkesrelationer.
Läs mer om Frida, Grete, Hanna, Kjell, Miranda, Olle, Peter och Stockholm.
Konstrecension: Exotiserad second hand på lyxvaruhus
Helena Lindblad om Miranda July s interfaith charity shop at Selfridges.
Läs mer om Miranda July.
Lastbil och personbil i krock på E6 - stora trafikstörningar
En lastbil och en personbil har krockat på E6 vid Tingstadstunneln i Göteborg.Olyckan har orsakat stora störningar i trafiken.– Det ser tjockt ut. Det går väldigt sakta förbi olycksplatsen, säger Miranda Larsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.
Äldre man har våldtagit kvinna på äldreboende
En man i 70-årsåldern har häktats misstänkt för en våldtäkt mot en jämnårig kvinna på ett äldreboende i Göteborg.– Han häktades och är på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, säger kammaråklagare Miranda Miranda Pedersen.
Minnesord: Mats Johansson
Mats Johansson, Stockholm, har plötsligt gått bort i en ålder av 65 år. Närmast anhöriga är hustrun Helena, barnen Miranda och Hans med familjer och många vänner.
Läs mer om Helena, Miranda och Stockholm.
Hemliga fotot på stjärnans bröllop med IT-miljardären
Modellen Miranda Kerr visar upp sin bröllopsklänning från Dior för första gången.Hon gifte sig med Snapchat-miljardären Evan Spiegel i deras trädgård framför 45 gäster.– Ärligt talat, jag kan inte föreställa mig en vackrare klänning än det här, säger hon till tidningen Vouge.
JUST NU: Villa i våldsam brand
En villa i Västra Frölunda står i brand.– Det brinner med öppna lågor, säger Miranda Larsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.
Modellen Miranda Kerr har gift sig – i hemlighet
Modellen Miranda Kerr har gift sig med Snapchat-grundaren Evan Spiegel. Paret gifte sig på lördagen vid en superhemlig ceremoni vid parets hem i Brentwood, Kalifornien. Vilka gäster som var på plats är oklart, skriver TMZ.
Spårvagnar i krock – två skadade
Två spårvagnar har kolliderat i Bergsjön i Göteborg.–Två personer har fått lättare skador, säger Miranda Larsson larm- och ledningsoperatören vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Stjärnornas dejter till galan: Sina mammor
Under Oscarsgalan var det två personer som utmärkte sig lite extra på röda mattan – men de tillhörde inte de nominerade. Nu hyllas Lin-Manuel Miranda And Dev Patels mammor för sina framträdanden på galan.
Årets majblomma prickig som en nyckelpiga
För första gången på 110 år är Majblomman prickig- och det tack vare 11-åriga Miranda Nilsson från Luleå. – Nyckelpigan betyder lycka och kärlek, säger hon i TV4.
Miranda, 11, har gjort årets majblomma
I dag avslöjas hur årets majblomma kommer att se ut. Bakom designen står endast 11-åriga Miranda Nilsson. Majblomman firar 110 år och hjälper massor av barn. – Jag har alltid tyckt om att hjälpa andra och vill bidra, säger Miranda.
Läs mer om Miranda Nilsson och Miranda.
Man anklagas för mordförsök hos Kerr
För två veckor sedan bröt sig en man in hos supermodellen Miranda Kerr och högg en vakt i ögat. Inkräktaren sköts sedan ner med fyra skott och nu anklagas han för mordförsök. Det rapporterar The Sun.
Läs mer om Kerr, Miranda Kerr och The Sun.
Kvinna tog selfie naken – krockade med polis
Studenten Miranda Rader, 19, krockade med en polisbil medan hon tog en selfie – naken. – Hon sa att hon skulle ta en snapchatbild och skicka till sin pojkvän, säger polismannen som stoppade henne. Föraren dömdes till böter för att hon kört påverkad.
Så friade Snapchat-grundaren till Kerr
I juli förlovade Miranda Kerr sig med sin kärlek, tillika Snapchat-grundaren Evan Spiegel. Nu avslöjar supermodellen hur frieriet gick till. – Om jag väntade mig det? Absolut inte, säger hon till Female First.
Miranda Kerrs inkräktare åtalas
Den man som knivhögg en vakt i ansiktet och sedan sköts utanför supermodellen Mirande Kerrs bostad...
Sno höststilen av Miranda Kerr till budgetpris
Så här enkelt fixar du supermodellens höststil till en mycket prisvänlig peng. Tidlöst och...
Läs mer om Miranda Kerr.