Misshandel göteborg

Sjuksköterska blev attackerad av patient

En patient på Östra sjukhuset i Göteborg attackerade sent på tisdagskvällen en sjuksköterska. Angreppet inträffade när sköterskan kom på mannen med att stjäla morfin. – Han tryckte i sig 18 tabletter morfin, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Region Väst. Mannen misstänks nu för misshandel, stöld och skadegörelse.

Misshandel och rån på Vasaplatsen i natt

Vasaplatsen i Göteborg var en våldsdrabbad plats under natten till söndag. En man attackerades av en grupp unga män som misshandlade honom och något senare rånades en annan man på sin telefon, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Göteborg och Vasaplatsen.
Politiker åtalas för hot med automatvapen
GÖTEBORG. Försvarets säkerhetsavdelning har kopplats in sedan en Sverigedemokratisk kommunpolitiker och hemvärnsman åtalats för att ha hotat sin tidigare hustru till livet. Ammunition har jag massor så vi löser detta, skrev kommunpolitikern i sms till kvinnan och angav när han skulle få tillgång till automatvapen genom hemvärnet. Nu åtalas mannen för olaga hot, ofredande och försök till misshandel.
Läs mer om Sverigedemokratisk.
30-åringen vittnar om misshandel
Den 30-åring som misstänks för terrorbrott i Syrien hävdade under den fortsatta rättegången i Göteborg att han vid flera tillfällen blivit misshandlad i häktet. Hans advokater har varit i kontakt med häktesansvariga och överväger att gå vidare med uppgifterna.
Läs mer om Göteborg och Syrien.

Misshandlade elever och hotade rektorn

Två elever misshandlades och en rektor hotades vid en gymnasieskola i Göteborg under tisdagen.Händelsen är nu polisanmäld.– De har slagits på skolan, så mycket kan jag säga. Det finns en anmälan om misshandel och en utpekad misstänkt, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.
Läs mer om Göteborg och Stefan Gustafsson.
Svår misshandel på kroggata – två gripna
En man i 18-årsåldern misshandlades svår i centrala Göteborg under natten till söndagen. Men två krogvakter kunde snabbt övermanna två misstänkta gärningsmän. – Vi tog sedan över gripandet och de misstänks nu för misshandel, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.
Läs mer om Göteborg och Peter Adlersson.
Fem supportrar åtalas för misshandel
Fem personer åtalas för en misshandel på Borås Arena. Det handlar om supportrar till Elfsborg som misstänks ha sparkat och stampat på anhängare till IFK Göteborg.
Läs mer om Elfsborg.
Slagsmål med glasflaskor i Göteborg
Två män ska, beväpnade med trasiga glasflaskor, ha börjat slåss med varandra i centrala Göteborg. Polisen ryckte ut och har hittat två blodiga män. – Vi inleder en förundersökning med rubricering misshandel, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.
Läs mer om Göteborg och Stefan Gustafsson.
Glaskflasksfajt i Göteborg
Två män ska, beväpnade med trasiga glasflaskor, ha börjat slåss med varandra i centrala Göteborg. Polisen ryckte ut och har hittat två blodiga män. – Vi inleder en förundersökning med rubricering misshandel, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.
Läs mer om Göteborg och Stefan Gustafsson.
Misshandel på flyktingboende
Polisen har gripit en person efter ett bråk på en flyktingförlängning i Rävlanda utanför Göteborg. Nu söker polisen efter ytterligare en man som misstänks ha deltagit i misshandeln av två personer i personalen vid boendet.
Läs mer om Göteborg och Rävlanda.
Man skjuten i benet i Biskopsgården
En man har blivit skjuten i Biskopsgården i Göteborg. Mannen har träffats i benet och är förd till sjukhus. – Händelsen rubriceras som grov misshandel, säger Victor Prästbacka, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.
Kommunpolitiker åtalas för skallning
En småländsk kommunalpolitiker åtalas för misshandel efter att ha skallat en man på en krog i Göteborg. Den person som blev skallad kräver ersättning på omkring 66000 kronor för bland annat tandvårdskostnader, sveda och värk.
Läs mer om Göteborg.
Kvinna förd till sjukhus efter bråk
En kvinna i 35-årsåldern fick föras till sjukhus med bruten handled efter ett handgemäng i Länsmansgården i Göteborg. En kvinna i 25-årsåldern är misstänkt för misshandel. – Vi har förhört den misstänkta kvinnan, säger Johan Ljung, biträdande vakthavande befäl hos polisen i Region Väst.
Man jagas efter brandattack mot migrantläger i Göteborg
Två EU-migranter skadades och fyra husvagnar eldhärjades då ett läger i Göteborg attackerades. Nu jagas en man misstänkt för grov mordbrand och grov misshandel.
Läs mer om Göteborg.
Supportrar gripna – inför högriskmatchen
Åtta fotbollssupportrar sitter gripna för förberedelse till misshandel inför söndagens högriskmatch. De kommer både från Göteborg och Hammarby. Grunden till polisens tillslag är föremål som supportrarna haft med sig. – Ingen har blivit misshandlad, utan det handlar om föreberedelse till misshandel eller grov misshandel, säger Eva Nilsson vid polisen i Stockholms län.
Läs mer om Eva Nilsson, Göteborg och Hammarby.
Nio gripna för förberedelse till misshandel
Polisen grep på lördagskvällen nio personer i centrala Stockholm, misstänkta för förberedelse till misshandel inför söndagens högriskmöte i fotbollsallsvenskan mellan Hammarby och Göteborg på Tele 2 Arena.
Läs mer om Arena, Göteborg, Hammarby, Stockholm och Tele.
Misstänkt i mordutredning släpptes
En 20-årig man som varit häktad i utredningen om mordet på en man i 55-årsåldern i Brämaregården i Göteborg har släppts av åklagaren. 20-åringen har inte varit misstänkt för själva mordet, men däremot för grov misshandel av en 42-årig man vid samma tillfälle. Misstanken kvarstår, men har försvagats, uppger kammaråklagare Johan Udn.
Livstid för utdragen dödsmisshandel
En utdragen och brutal misshandel där offrets lidande och dödsångest hörs i ett flera minuter långt samtal till SOS Alarm i Göteborg och polisen. Han dödar mig, han håller på och slår ihjäl mig, skriker offret ett tiotal gånger.
Läs mer om Göteborg.
Två häktade för mordet på Hisingen
Två unga män har häktats i Göteborg, på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till mord respektive grov misshandel. Enligt åklagaren var båda inblandade i mordet på en man i 55-årsåldern i Brämaregården på Hisingen i onsdags.
Två begärs häktade för Hisingemord
Två unga män, misstänkta för inblandning i mordet på en man i 55-årsåldern i Brämaregården på Hisingen i Göteborg i onsdags, har begärts häktade för mord alternativt medhjälp till mord respektive grov misshandel. Den ene är dessutom misstänkt för grovt narkotikabrott.
Länsstyrelsen sa nej till övervakning
Övervakningskameror på Vårväderstorget i Göteborg hade kunnat underlätta jakten efter krogmördarna. Men länsstyrelsen i västra Götaland sa nej – trots skottlossningar, rapporter om misshandel, rån, skadegörelse och allmän otrygghet på och kring torget. – Så länge det inte är polisen som söker för gator och torg är det vår utgångspunkt att inte ge, säger Ingela Olofsson, länsjurist på länsstyrelsen i västra Götaland.
Han döms till fängelse för knivdåd i Göteborg
Tre år och sex månaders fängelse.Det blev domen för den man i 20-årsåldern som stått åtalad för dråp på en man i samma ålder i Kungsparken i september förra året.Mannen döms för grov misshandel och vållande till annans död. Han har hela tiden hävdat att han handlade i nödvärn.
Läs mer om Göteborg och Kungsparken.
SD-ledamot döms för rödsprejning
En fullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna i Göteborg har dömts till dagsböter och 5 000 kronor i skadestånd för att ha sprejat en man i ansiktet med röd färg. Enligt gp.se rådde det en viss förvirring i tingsrätten innan det stod klart vad SD-ledamoten dömdes för. Till en början handlade det om ringa misshandel men några timmar senare ändrades domen till ofredande men med samma straff.
SD-politiker döms för ofredande till böter
En fullmäktigeledamot i Göteborg som företräder Sverigedemokraterna har dömts för misshandel, ringa brott. Detta efter att ledamoten sprayade en man i ansiktet med röd färg. Fullmäktigeledamoten döms till 60 dagsböter på 50 kronor, men i slutet av domen fastställer dock tingsrätten att det handlar om ett ofredande – trots den inledande rubriceringen.
Sverigedemokrat döms för misshandel
En fullmäktigeledamot i Göteborg som företräder Sverigedemokraterna har dömts för misshandel, skriver gp.se. Detta efter att ledamoten sprayade en man i ansiktet med röd färg.