Misshandel göteborg

Svår misshandel på Heden i Göteborg

En man har blivit svårt misshandlad på Heden i centrala Göteborg under natten. En förundersökning...
Läs mer om Göteborg och Heden.

Svår misshandel på Heden i Göteborg

En man har blivit svårt misshandlad på Heden i centrala Göteborg under natten. En förundersökning om mordförsök är inledd.
Läs mer om Göteborg och Heden.
Batongslag efter knallskottsmatchen utreds
En 17-årig Malmö FF-supporter har anmält polisen för misshandel efter skandalmatchen mellan MFF och IFK Göteborg förra veckan.
Läs mer om MFF och Malmö FF-supporter.
Misshandel på skola – pojke har blivit slagen
Polis och ambulans är just nu på plats vid en skola i Göteborg efter en misshandel. Omständigheterna är oklara. – Det är en ung kille som har blivit slagen, säger Gunilla Gustafsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Man förd till sjukhus med stickskador

En misshandel har ägt rum i Göteborg. En man har förts till sjukhus med en stickskada. Polisen jagar två mörkklädda gärningsmän.
Läs mer om Göteborg.
Misstänks ha kastat knallskottet – gripen
Polisen har gripit den man som misstänks ha kastat in ett knallskott som skadade både Malmö FF-stjärnan Tobias Sana och en assisterande domare. – En person är gripen och anhållen. Han misstänks för allmänfarlig vårdslöshet och misshandel, säger polisens presstalesman Hans Lippens. Händelsen inträffade under onsdagens match mellan IFK Göteborg och Malmö FF på Gamla Ullevi.
Läs mer om Gamla Ullevi och Malmö FF.
Fotbollssupporter hittad medvetslös
En medvetslös fotbollssupporter har hittats i centrala Göteborg. – Det är en misstänkt misshandel. Det är stökigt på platsen, säger polisens presstalesman. På onsdagskvällen möts IFK Göteborg och Malmö FF på Gamla Ullevi.
Läs mer om Gamla Ullevi, Göteborg och Malmö FF.
Soldiers of Odin anmälde misshandel efter flera bråk
Flera anmälningar om misshandel, alla från personer som säger sig tillhöra nätverket Soldiers of Odin, har kommit in till polisen efter ett större bråk i centrala Göteborg i natt. En person fick föras till sjukhus efter att ha fått någon typ av vätska i ögat.
Läs mer om Göteborg och Odin.
Poliser stormade hus i Göteborg
Ett stort antal poliser ska på fredagskvällen ha stormat ett hus i stadsdelen Majorna i västra Göteborg, skriver Göteborgs-Posten. Enligt uppgifter till tidningen ska någon form av misshandel ha skett i området. Ett vittne berättar att poliserna var beväpnade med sköldar vid insatsen.
Kvinna misshandlad och hotad i ett års tid
En kvinna i Göteborg misshandlades allvarligt vid ett flertal tillfällen under nästan ett år. Hon levde dessutom under hotet att sambon skulle döda henne. Nu åtalas sambon för flera fall av grov misshandel och grov kvinnofridskränkning.
Läs mer om Göteborg.
Man skadad efter skott på restaurang
En man har blivit skjuten på en restaurang i Halmstad. Polisen söker just nu gärningsmännen. – Vi har inlett en förundersökning om grov misshandel. Vi jobbar brett säger Per Hugoson, gruppchef vid Regionledningscentralen väst i Göteborg.
Larm om misshandel på skola
Polisen är på väg till en skola i Göteborg. Exakt vad som har hänt är ännu oklart. – Vi har åkt ut på ett larm om misshandel på en skola, säger Jenny Widn, presstalesperson hos polisen i region Väst.
Läs mer om Göteborg, Jenny Widn och Väst.
Svartsjuk kvinna åtalas för misshandel
En svartsjuk kvinna i 50-årsåldern i misshandlade och hotade en annan kvinna vid flera tillfällen i Göteborg. Bland annat hotade hon skära halsen av sitt offer. Nu åtalas hon för två fall av misshandel, ofredande och olaga hot.
Läs mer om Göteborg.
Sönderslagen man kom ut från lägenhet
På söndagseftermiddagen larmades polisen till Brämaregården i Göteborg.– En person ringer och säger att han ser en man komma ut från en lägenhet och han är då sönderslagen och blöder från huvudet, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen i region Väst.Polisen har säkrat flera personer och ärendet rubriceras som misshandel.
Tre kvinnor häktade för människorov
Tre unga kvinnor har häktats, misstänkta för att ha rövat bort en 25-årig kvinna i Kortedala i Göteborg. Två av dem är även misstänkta för misshandel och övergrepp i rättssak, rapporterar SVT Väst.
Läs mer om Göteborg och Kortedala.
Man död efter misshandel
Den man i 40-årsåldern som misshandlades svårt i Partille utanför Göteborg har avlidit.
Läs mer om Göteborg och Partille.
Man svårt skadad – slogs med tillhygge
Efter ett larm om en misshandel i Partille påträffade polisen en allvarligt skadad man liggandens på marken. Vittnen har sett en gärningsman med någon form av tillhygge lämna platsen i en bil. – Mannen är avförd med ambulans till sjukhus med allvarliga skador. Vi har inlett en förundersökning om försök till mord, säger Jenny Widn polisen presstalesperson i Göteborg.
Läs mer om Göteborg, Jenny Widn och Partille.
Man knivskuren i bråk – har förts till sjukhus
En man blev på fredagseftermiddagen knivskuren i Göteborg i samband med ett bråk, skriver polisen på sin hemsida. Mannen fördes till sjukhus. Polisen har upprättat en anmälan om grov misshandel.
Läs mer om Göteborg.
Sjuksköterska blev attackerad av patient
En patient på Östra sjukhuset i Göteborg attackerade sent på tisdagskvällen en sjuksköterska. Angreppet inträffade när sköterskan kom på mannen med att stjäla morfin. – Han tryckte i sig 18 tabletter morfin, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Region Väst. Mannen misstänks nu för misshandel, stöld och skadegörelse.
Misshandel och rån på Vasaplatsen i natt
Vasaplatsen i Göteborg var en våldsdrabbad plats under natten till söndag. En man attackerades av en grupp unga män som misshandlade honom och något senare rånades en annan man på sin telefon, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Göteborg och Vasaplatsen.
Politiker åtalas för hot med automatvapen
GÖTEBORG. Försvarets säkerhetsavdelning har kopplats in sedan en Sverigedemokratisk kommunpolitiker och hemvärnsman åtalats för att ha hotat sin tidigare hustru till livet. Ammunition har jag massor så vi löser detta, skrev kommunpolitikern i sms till kvinnan och angav när han skulle få tillgång till automatvapen genom hemvärnet. Nu åtalas mannen för olaga hot, ofredande och försök till misshandel.
Läs mer om Sverigedemokratisk.
30-åringen vittnar om misshandel
Den 30-åring som misstänks för terrorbrott i Syrien hävdade under den fortsatta rättegången i Göteborg att han vid flera tillfällen blivit misshandlad i häktet. Hans advokater har varit i kontakt med häktesansvariga och överväger att gå vidare med uppgifterna.
Läs mer om Göteborg och Syrien.
Misshandlade elever och hotade rektorn
Två elever misshandlades och en rektor hotades vid en gymnasieskola i Göteborg under tisdagen.Händelsen är nu polisanmäld.– De har slagits på skolan, så mycket kan jag säga. Det finns en anmälan om misshandel och en utpekad misstänkt, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.
Läs mer om Göteborg och Stefan Gustafsson.
Svår misshandel på kroggata – två gripna
En man i 18-årsåldern misshandlades svår i centrala Göteborg under natten till söndagen. Men två krogvakter kunde snabbt övermanna två misstänkta gärningsmän. – Vi tog sedan över gripandet och de misstänks nu för misshandel, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.
Läs mer om Göteborg och Peter Adlersson.
Fem supportrar åtalas för misshandel
Fem personer åtalas för en misshandel på Borås Arena. Det handlar om supportrar till Elfsborg som misstänks ha sparkat och stampat på anhängare till IFK Göteborg.
Läs mer om Elfsborg.