Misshandel göteborg

Personer i bråk efter krock – polisen utreder misshandel

På onsdagseftermiddagen inträffade en trafikolycka i Gårda i Göteborg.De inblandade personerna hamnade i bråk i samband med olyckan.– Patrullen som var på plats tog upp en anmälan om misshandel, säger Jenny Widn, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Läs mer om Gårda, Göteborg.De, Jenny Widn och Väst.

Skärpt straff för brutal misshandel av sambo

Hovrätten skärper straffet för en man i 70-årsåldern som dömts för att ha misshandlat sin sambo. Kvinnan hittades medvetslös, avklädd och liggande i krossat glas på vardagsrumsgolvet i en exklusiv lägenhet i Göteborg förra året.
Läs mer om Göteborg.
Rån och misshandel på nattklubb i Göteborg
Två personer har rånats och misshandlats grovt på en nattklubb i centrala Göteborg i natt, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Misshandel i Göteborg – en person skadad i bålen
Polisen har ryckt ut på ett misshandelslarm i Angered, Göteborg.– Det är en person som har åsamkats skador i bålen, oklart med vilket typ av föremål. Ambulans är kallad till platsen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.Skadeläget för personen är oklart.

Idrottshall stängs efter hot

En idrottshall i Hammarkullen i nordöstra Göteborg stängs nu på kvällar och helger sedan anställda flera gånger utsatts för hot eller misshandel. Arbetet i hallen har stoppats av Kommunalfackets skyddsombud.
Läs mer om Göteborg och Hammarkullen.
Polis attackerades med grön laser – två gripna under insats
En polispatrull blev under torsdagskvällen belysta med grön laser utanför en krog på Södra Hamngatan i Göteborg. En man greps på platsen misstänkt för försök till grov misshandel mot polisman. Ytterligare en person greps misstänkt för brott mot knivlagen.
Läs mer om Göteborg och Södra Hamngatan.
Fyra år för grov misshandel av kvinna
En äldre man döms till fyra års fängelse för grov misshandel av sin sambo i centrala Göteborg.
Läs mer om Göteborg.
Kvinna hittad sönderslagen – företagare dömd till fängelse
En företagare i Göteborg har dömts till fyra års fängelse för grov misshandel av sin sambo, skriver GP.Kvinnan hittades sönderslagen av polis som larmats till platsen av en granne.– Jag har inte under min tid som åklagare haft en utredning med en så omfattande skadebild, säger kammaråklagare Frida Johansson, till GP.
Läs mer om Frida Johansson och Göteborg.
Två personrån och en misshandel – polisen misstänker samband
Polisen är just nu på plats i Hammarkullen i Göteborg.Mellan 20 och 21 på söndagskvällen inträffade två personrån och en misshandel.– Vi tror att det är ett ungdomsgäng bakom, säger Thomas Gorner, vakthavande befäl, vid polisen i region Väst.
Anmälningar mot polisen efter nazistdemonstration
Flera anmälningar om misshandel utförd av polisen har kommit in efter förra helgens nazistdemonstration i Göteborg, skriver SVT Väst.– Vi har en konkret anmälan där polisen anklagas för misshandel. Den har skickats vidare till SU, polismyndighetens särskilda utredningar, säger Helena Trolläng, chef för polisens utredningssektion i Västra Götaland, till SVT.
Postnord agerar efter misshandel mitt på E6
Postnord säger upp avtalet med ett åkeriföretag där en lastbilschaufför som misshandlade en bilist på E6 i Kungälv jobbade, skriver P4 Göteborg.
Läs mer om Kungälv.
Två anhållna för skottslossning
På torsdagskvällen skottskadades en man i Frölunda i Göteborg.Två män har anhållits misstänkta för synnerligen grov misshandel.– Det finns bra vittnesuppgifter, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen i region Väst.
Läs mer om Frölunda, Göteborg.Två och Väst.
JUST NU: Man överfallen – stampades på huvudet
En man i 60-årsåldern har förts till sjukhus efter en brutal misshandel i centrala Göteborg.En yngre man överföll mannen när han var på väg hem från affären.– Han blev slagen till marken, sen ska gärningsmannen ha sparkat och stampat på huvudet, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.
Bråk i Göteborg efter stormatchen
Ett större slagsmål bröt ut mellan supportrar till fotbollsklubbarna IFK Göteborg och AIK efter torsdagskvällens match. Ett flertal personer har gripits, misstänkta för misshandel, skriver GP.
Läs mer om AIK och Göteborg.
Man nersparkad utomhus av flera män – förd till sjukhus
En man har fått föras till sjukhus efter en misshandel i Göteborg på torsdagen, uppger polisen.Enligt polisen har han blivit sparkad och slagen av flera män.
Läs mer om Göteborg.
Man knivskuren i Göteborg – förd till sjukhus
En person uppges ha blivit knivskuren i Göteborg. Mannen har förts till sjukhus med oklara skador.– I larmet kom det in som ett bråk utomhus på gatan och att en person hade blivit knivskuren, säger Jenny Widn polisens presstalesperson i Region Väst.Polisen utreder händelsen initialt som grov misshandel.
En man knivskuren i Göteborg
Polis larmades på midsommaraftonskvällen till Hammarkulletorget efter att en man knivskurits.Mannen fick föras till sjukhus med ambulans.– Det kommer att rubriceras som grov misshandel, säger Göran Karlbom, vakthavande befäl vid polisen i Göteborg.
Hells Angels-man fast i grov utpressningshärva
Här fångas den mångårige gängmedlemmen på bild utanför Hells Angels nyköpta gård i Skepplanda utanför Göteborg.Två dagar senare ska han, enligt åklagaren, ha försökt utpressa en annan man och hotat honom till att inte gå till polisen.– Han förnekar brott, säger åklagaren Ulrika Åberg som leder utredningen om bland annat försök till grov utpressning, grov misshandel och övergrepp i rättssak.
Grov misshandel på nattklubb i natt
En man i 20-årsåldern greps misstänkt för grov misshandel i natt på en nattklubb på Avenyn i Göteborg.Mannen hade slagit en flaska i huvudet på en annan man.– Tar flaskan på fel sätt kan den definitivt vara ett mordvapen, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.
Supporterbråk på centralstation efter match
På fredagskvällen larmades polisen till centralstationen i Göteborg efter ett larm om ett bråk.– Det var ett 20-tal supportrar efter matchen mellan Öis och Åtvidaberg, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen.Någon eller några har omhändertagits och en anmälan om misshandel har upprättats.
Ung man rånad av maskerade män – tvingades swisha
En ung man blev under natten till onsdagen rånad i centrala Göteborg.Tre maskerade män närmade sig den unge mannen utanför ett snabbmatsställe och tvingade honom att swisha över pengar.– De hotade med våld och misshandel, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.
Läs mer om Göteborg.Tre och Region Väst.
Man nedslagen och sparkad vid Nordstan
En man har förts till sjukhus efter en misshandel intill Nordstan i centrala Göteborg.Flera personer ska ha slagit ned och sparkat mannen.– Fem personer ska ha varit inblandade och sprungit från platsen, vi söker för fullt, säger Ann-Christine Lövstrand, gruppbefäl vid polisens ledningscentral i Region Väst.
En till sjukhus efter misshandel vid Nordstan
En person har förts till sjukhus efter en misshandel vid en entr till köpcentret Nordstan i centrala Göteborg.Flera personer ska ha varit inblandade i misshandeln.– Fem personer ska ha varit inblandade och sprungit från platsen, vi söker för fullt, säger Ann-Christine Lövstrand, gruppbefäl vid polisens ledningscentral i Region Väst.
Man gick till attack med glasflaska – greps av polis
Polisen i Göteborg larmades till Södra Hamngatan där efter att en person, beväpnad med en glasflaska, ska ha ställt till med bråk.Mannen kunde, med hjälp av flera vakter, gripas av polis.– Det kan vara så att folk är skadade. Jag vet inte vem som har blivit utsatt. I nuläget står händelsen som misshandel, säger Jenny Widn, polisens presstalesperson i Region väst.
Yngling misshandlad av gäng i centrala Göteborg
Vid 17-tiden på torsdagen larmades polisen till Lilla Bommen i centrala Göteborg efter en misstänkt misshandel.– Vi anträffar en person som är slagen i huvudet i gångtunneln mellan Nordstan och Lilla Bommen, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.Enligt polisen är det ett gäng med flera personer som attackerade offret.