Misshandel

Sänkt straff för våld mot exflickvän

En man som tidigare dömts till sex år i fängelse för bland annat förberedelse för mord, människorov och misshandel får sitt straff sänkt till två år, skriver Hela Hälsingland.
Läs mer om Hela Hälsingland.

Man hittad svårt knivskuren i bil

En man hittades svårt knivskuren i en bil på en bensinstation i Ulricehamn på sena torsdagskvällen.Fyra personer är hämtade till förhör.– Det är rubricerat som mordförsök alternativt grov misshandel, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Läs mer om Joakim Hansson, Ulricehamn och Väst.
JUST NU: Man hittades dumpad vid väg – rånad
En man i 35-årsåldern har rånats och misshandlats i Trelleborg av flera olika gärningsmän.Gärningsmännen ska ha dragit in mannen i en bil och slängt av honom på platsen där han sedan hittades.En anmälan om rån, misshandel och olaga frihetsberövande har upprättats.
Läs mer om Trelleborg.

Anmälan om misshandel – efter att ha sagt till plankare

En person ska ha blivit misshandlad i Bredäng utanför Stockholm – efter att ha sagt till en man som plankade på tunnelbanan.
Läs mer om Bredäng och Stockholm.
Polisen utreder hatbrott efter misshandel
Polisen skriver på sin webbplats att de utreder ett hatbrottsmotiv sedan en 23-årig man med utländsk bakgrund misshandlats i Hallsberg på lördagskvällen.– Det har sagts något nedsättande mot invandrare, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i Örebro.Ingen är gripen som misstänkt.
Läs mer om Hallsberg och Örebro.Ingen.
Flera personer i bråk – en till sjukhus
Flera personer har varit inblandade i ett bråk på Lilla torg i Malmö under natten.Två män har blivit slagna i huvudet och en har förts till sjukhus.Ytterligare två män har gripits misstänkta för grov misshandel.
Läs mer om Lilla och Malmö.
Man åtalad för misshandel
Man gripen för grov misshandel med vasst föremål
En man i 20-årsåldern har gripits som misstänkt för grov misshandel efter en händelse i en lägenhet i Nora i Västmanland, skriver polisen på sin webbplats.
Läs mer om Nora och Västmanland.
Man till sjukhus – knivhöggs i ryggen
En man i Ronneby har knivhuggits i ryggen. Mannen som är i 25-årsåldern larmade själv polisen och fördes till sjukhus. Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel, skriver BLT.
Läs mer om BLT och Ronneby.
Två män åtalas för flera fall av bötning
Två män i 25-årsåldern åtalas vid Uddevalla tingsrätt för grov utpressning och grov misshandel. De två har vid flera tillfällen misshandlat och hotat sitt offer.
Läs mer om Uddevalla.
Man död efter misshandel
En man har dött i Eksjö.Nu ska polisen utreda om det rör sig om grov misshandel alternativt vållande till annans död – eller om ett sjukdomsfall.
Läs mer om Eksjö.Nu.
Idrottsprofil i Blekinge dömd till fängelse
Fängelse i åtta månader.Idrottsmannen som stod åtalad för människorov, grov misshandel och rattfylleri har dömts.
Läs mer om Blekinge.
Fem års fängelse för skjutning på Östermalm
I november förra året sköts en man i benet på Östermalm. En 36-årig man döms nu till fem års fängelse för synnerligen grov misshandel.
Läs mer om Östermalm.
Två män dömda för brutalt mord i Hylte
Två män, 35 och 18 år gamla, döms till 17 respektive 8,5 års fängelse för ett mord i Hylte i september förra året. Då dödade de enligt Halmstads tingsrätt uppsåtligen en 41-årig man med köttyxa och bajonett. Männen döms också för grov misshandel och grovt övergrepp i rättssak.
Läs mer om Hylte.
Fallet Tova Moberg – i dag faller dom
I dag, torsdag, faller dom mot den 23-åring som Hudiksvalls tingsrätt funnit överbevisad om att ha mördat och utsatt Tova Moberg, 19 för grov kvinnofridskränkning. Åklagaren Christer Sammens har yrkat på livstids fängelse. 23-åringens advokat anser att samhällstjänst för misshandel är det enda straff som kan komma ifråga.
Läs mer om Tova Moberg.
Den tandlösa svenska lagen mot barnaga måste skärpas
DN DEBATT 15/2. Barnaga är sedan fyrtio år förbjudet i Sverige. Men någon straffbestämmelse kopplad till förbudet finns inte. I stället ska paragraferna om misshandel i brottsbalken användas. I praktiken har det lett till att föräldrar frikänts när de utövat våld mot barn. Det är nu dags att skärpa lagstiftningen, skriver Anna Karin Hildingson Boqvist och Anita Wickström.
Man attackerades med köttyxa – två personer gripna
Mannen i 60-årsåldern attackerades och slogs i huvudet med en köttyxa.Två bekanta till honom, en man och en kvinna, har nu gripits misstänkta för grov misshandel.
Fyra års fängelse för misshandel av spädbarn
Föräldrarna friades av tingsrätten, men pappan döms av hovrätten till fyra års fängelse. Åtalspunkten om vållande till annans död ogillas – mannen döms för synnerligen grov misshandel av ett spädbarn.
Döms till fyra års fängelse för att ha misshandlat spädbarn
Två föräldrar friades av Kristianstad tingsrätt för att ha grovt misshandlat sitt spädbarn – som dog av skadorna. Nu dömer hovrätten pappan till fyra års fängelse för synnerligen grov misshandel.
Läs mer om Kristianstad.
Pappan får fängelse efter spädbarnets död
Med ett 20-tal brutna revben dog spädbarnet blott 34 dagar gammal av en hjärnblödning.Nu döms pappan till fyra års fängelse för synnerligen grov misshandel. Mamman frias.Hovrätten anser att pappan visat synnerlig hänsynslöshet och råhet.