Misshandel

Man död efter misshandel i Stockholm

Läs mer om Stockholm.

Man död efter misshandel i Alvik

En man som hittades misshandlad i Alvik i västra Stockholm på måndagen har avlidit, bekräftar polisen för Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Alvik och Stockholm.
Äldre man segnade ned - kan ha blivit misshandlad
Polisen i Blekinge söker information om en man som segnade ned på gatan i Olofström i fredags.Inledningsvis betraktades det som ett sjukdomsfall – men nu misstänker polisen att mannen utsatts för ett brott.– Vi har inlett en förundersökning om misshandel, säger Rickard Lindberg vid polisen till BLT.
Tovas ett år långa helvete före mordet
I över ett års tid utsatte expojkvännen Tova Moberg för olika former av misshandel. Sedan mördade han henne. Det har utredningen visat, enligt åklagaren Christer Sammens. – Hon har varit utsatt under en längre tid.
Läs mer om Tova Moberg.

81-årig cyklist fick sten i huvudet

En cyklist i Sala fick en sten kastad i huvudet på sig.Nu utreder polisen händelsen som grov misshandel.
Läs mer om Sala.
Hade jag inte lämnat då hade han dödat mig
Christy Mack hade en relation med MMA-fajtern Jonathan Koppenhaver.En relation som slutade med grov misshandel och ett långt fängelsestraff för Jonathan Koppenhaver. Nu talar hon ut om mardrömsnatten.– Han slog ut mina tänder, han bröt min näsa, jag fick frakturer i hela ögonhålorna, säger Christy Mack till Inside Edition.
Skuren och blodig man hittad utomhus
En väktare hittade inatt en blodig man vid resecentrumet Knutpunkten i Helsingborg.Mannen har förts till sjukhus.Kort efter at mannen hittades anträffades två man med blod på sig i närheten, och de misstänks nu för misshandel.
Nazist och grovt kriminell – nu är han med och styr Borlänge
BORLÄNGE. Pär Sjögren, 37, är nazistledare och har ett brottsregister med över 30 domar under de senaste 20 åren, bland annat för grovt vapenbrott och grov misshandel. Nu sitter han som ordinarie ledamot i Borlänges högsta beslutande politiska organ.Tillsammans med sina vänner sätter han skräck i stadshuset.– Ni är fientliga mot allt vi står för, säger han till Expressen när vi besöker honom i maktens korridorer.
Läs mer om Borlänge och Expressen.
Man blev nerslagen – sparkades i huvudet
En man blev under torsdagskvällen utsatt för en misshandel i Trollhättan. Mannen slogs ner och sparkades i huvudet av en annan man. Väktare avbröt misshandeln.Polisen söker i området efter den misstänkta gärningsmannen.
Läs mer om Trollhättan.
Misshandel på boende i Jämtland
Polisen kallades under torsdagseftermiddagen till ett boende i Ragunda kommun.– Det var personal på boendet som hade blivit attackerad av en som bor där, säger Peder Johnsson, kommunikatör i ledningscentralen vid polisen i Jämtland.
Läs mer om Jämtland, Peder Johnsson och Ragunda.
Buffy-stjärnan gripen för misshandel
Skådespelaren Nicholas Brendon har gripits för misshandel.Skådisen som fick sitt stora genombrott i Buffy-filmerna anklagas nu för att attackerats sin flickvän, skriver TMZ.
Läs mer om Buffy-filmerna och TMZ.
Sparkcykel kastad mot man från lägenhet
Den 45-årige mannen rastade sina tre hundar när en sparkcykel plötsligt flög mot honom.Någon kastade ner föremålet från en lägenhet och polisen har upprättat en anmälan om försök till misshandel.
Åtalas för våldtäkt i park efter åtta år
En 33-årig Malmöbo åtalas i dag för en våldtäkt som skedde i ett buskage i Folkets park för åtta år sedanHan blev misstänkt efter att polis tagit hans DNA i samband med att mannen gripits tidigare i år för en grov misshandel.
Läs mer om DNA och Malmöbo.
JUST NU: Kvinna hoppade i ån – ville fly från polisen
Polisen i Värnamo fick på tisdagskvällen ett larm om misshandel i centrala Värnamo.Enligt larmet hade en kvinna blivit misshandlad av en annan kvinna.När polisen kom dit försökte den misstänkta gärningskvinnan fly från polisen – genom att hoppa i ån.
Läs mer om Värnamo och Värnamo.Enligt.
Man attackerade mc-förare med högaffel
En man ska ha kastat en högaffel för att få försöka få stopp på en mc-förare i Ale kommun.Lyckligtvis träffade han inte föraren, skriver polisen på sin hemsida.Mannen misstänks för försök till misshandel och olaga hot.
Läs mer om Ale.
Fotbollsprofil dömd för våldtäkt av exfru
En spelare med allsvenska meriter har nekat prövningstillstånd efter att ha fällts för misshandel och våldtäkt.Det innebär att mannens tvååriga fängelsestraff står kvar.
Man misstänks för grovt våld mot bebis
En man i 20-årsåldern åtalas för synnerligen grovs misshandel mot ett elva månader gammalt barn.– Att göra så här mot ett försvarslöst barn visar på särskild hänsynslöshet och råhet, säger kammaråklagare Mats Ihlbom.
Bachelor-tjejernas ilska mot TV4 – efter kanalens mörkande
Under måndagen var det säsongspremiär för Bachelor i Sjuan.Men vad varken tittarna eller de kvinnliga deltagarna vet är att huvudpersonen i realityserien, 32-årige Niclas Lij, är dömd för misshandel.Nu växer kritiken mot att TV4 mörkat hans bakgrund.– Jag tycker att det är dåligt av produktionen, säger Nadia Dagelin, 28.
Läs mer om Bachelor, Nadia Dagelin, Sjuan.Men och TV4.
JUST NU: En man hittad knivskuren
Polisen har på måndagskvällen kallats till Stadsparken i Trelleborg – en man ska ha blivit knivskuren.Händelsen är rubricerad som misshandel och mannen har tagits om hand av ambulanspersonal.
Läs mer om Stadsparken och Trelleborg.
Ny våldsvåg drabbar blekingska småstaden
Flera dagar av oroligheter har präglat torget i Ronneby.Flera polisanmälningar om bland annat rån och misshandel och vandalisering har kommit in till polisen – under lördagen ska ett 30-tal personer ha vandaliserat en restaurang.Det är dock oklart om händelserna har något samband med varandra.
Läs mer om Ronneby.Flera.
Dolph Lundgren: Jag har gått i psykoterapi i fem år
Pappans misshandel satte spår som kom ikapp Dolph Lundgren långt senare. Han fick posttraumatiskt stressyndrom och tyckte aldrig att han var bra nog.Nu, efter fem år i psykoterapi, har han hittat ett lugn i sig själv. Han mediterar och prioriterar tid med döttrarna.– Allting känns fantastiskt, säger han till Söndag.
Läs mer om Dolph Lundgren och Söndag.
Antalet vårdade för misshandel sjunker
Antalet personer som söker vård efter att ha utsatts för misshandel eller andra övergrepp har sjunkit tydligt de senaste åren, visar ny statistik. Mellan 2008 och 2016 var nedgången 16 procent, rapporterar nyhetsbyrån Siren.
Läs mer om Siren.
Man hittad med livshotande skador vid lastbil – två gripna
En man har hittats medvetslös vid en uppställningsplats för lastbilar.Han vårdas på sjukhus med livshotande skador.– Två personer har gripits misstänkta för misshandel, berättar Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Ulla Brehm och Väst.
Man försökte backa över polisman på E4
En man sitter gripen misstänkt för att ha försökt backa över en polisman på E4.Polismannen hann precis hoppa undan.Mannen misstänks för försök till grov misshandel.
Väktare skadad vid bråk i Stockholm
Fyra män har gripits misstänkta för bland annat misshandel efter ett bråk i centrala Stockholm i natt.
Läs mer om Stockholm.