Missing people

Yasmine, 9, bjöd Missing people på kakor

När letandet efter Lisa Holm var som tuffast kom Yasmine Forsberg, 9, men kakor. Nu har hon fått en hedersbetygelse av Missing people för sin insats. – Hon var en solstråle mitt i all bedrövelse, säger Magnus Lindström.

Akut skallgång efter kvinna i Torslanda

En 65-årig kvinna från Torslanda har varit försvunnen sedan den 20 juli. Hon sågs senast i sitt hem. Nu ordnar Missing people en akut skallgång. – Min telefon har gått varm sedan vi lade ut efterlysningen på vår Facebooksida, så det verkar som det kommer bli en bra uppslutning, säger Neda Pavic, operativ chef på Missing people.
Tisdagens sökning gav inget resultat
Under tisdagen letade Missing People återigen efter försvunne Bengt Jönsson, som varit borta sedan den 16 januari.
Ännu en sökning efter Bengt
Med start måndag klockan 11 gör Missing People ännu en sökning efter försvunne Bengt.
Läs mer om Bengt och Missing People.

Bengt är försvunnen sedan 185 dagar

I januari klev 52-årige Bengt på en buss på Knutpunkten i Helsingborg mot Mölle – sedan dess har han varit spårlöst försvunnen. Under måndagsförmiddagen genomför Missing people ett nytt sök efter den försvunne 52-åringen. – Vi kommer söka i vissa områden vi inte sökt tidigare, säger Per Hiller, operativ chef vid Missing people.
Sökandet efter Mihaela avbryts
25-åriga Mihaela försvann spårlöst i söndags. De enda spåren som finns är de fåtal personliga ägodelar som hittades på platsen där hon brukade tigga pengar utanför ett köpcentrum i Råå. Missing people har tillfälligt avbrutit sökandet efter kvinnan. –Vi har lagt det på is. Det har vi gjort på polisens inrådan så att de får arbeta med sin utredning, säger Kenneth Söderlund på Missing people.
25-årig Helsingborgs- kvinna försvunnen
En kvinna i 25-årsåldern från Helsingborg är spårlöst försvunnen. Nu vädjar polisen till allmänheten om uppgifter.– Om någon har sett eller träffat på henne efter halv elva i går vill vi ha kontakt med den personen, säger Jimmy Modin, informatör på polisens ledningscentral. Just nu genomför Missing people en skallgång.– Vi söker framför allt av området runt Ica Maxi på Råå, berättar Agneta Schang, Missing people:s kontaktperson på plats.
Missing people söker försvunnen kvinna
Missing People söker just nu efter en försvunnen kvinna i Lerum. Kvinnan är i 65-årsåldern och sågs senast till på midsommarafton. – Hon sågs senast till vid 10-tiden på morgonen på midsommarafton, säger Magnus Lindström, operativchef för söket.
Läs mer om Lerum.
Missing people tagna efter Lisa Holm-söket
Missing peoples sökinsats efter Lisa Holm var dubbelt så stor som organisationens tidigare största eftersök. Det trots att den pågick kortare tid än tidigare insatser. – Med tanke på den tragiska utgången känns det banalt att prata rekord. Men det är klart att vi både är tagna och oerhört tacksamma över engagemanget, säger Kenneth Söderlund, pressansvarig på Missing people.
Pojke försvunnen – söks av polisen
En 13-årig pojke är försvunnen sedan söndagskvällen. –Vi letar för fullt. Vi har hundpatruller och ett stort antal patruller som söker efter pojken, säger Kim Hild på polisens ledningscentral. Även en helikopter söker efter pojken. Organisationen Missing people är inkallade. – Det är mycket som tyder på att det kommer bli en akut skallgång, säger Kenneth Söderlund från Missing people.
Vi klarade det bra men kan göra det bättre
När Lisa Holm, 17, försvann engagerade sig tusentals människor för att hjälpa till att söka efter henne. Många av de mår nu dåligt och behöver samtalsstöd. – Vi har varit förberedda på att att det kan behövas säger Kenneth Söderlund, presstalesperson på Missing People.
Misstänkte broderns advokat anmäld för jäv
En allvarlig rättsprocess har uppstått i utredningen av mordet på Lisa Holm. Advokaten Helena Svärd var så sent som i mars ordförande för Missing people. Nu utreds hon för jäv. – Jag har fått en förfrågan om jäv och jag har besvarat den med att jag inte anser att jag är jävig, säger Helena Svärd.
Läs mer om Helena Svärd, Lisa Holm och Missing.
Polisen letar nya bevis i jakten på 17-åriga Lisas mördare
På lördagen gjorde Missing People avgörande fynd i en lada – och nu fortsätter polisen att söka...
Läs mer om Missing People.
Polisen letar nya spår på gamla fyndplatsen
Missing people gjorde ett fynd som ledde till gripandet av två män och en kvinna. En av de litauiska medborgarna är känd av polisen i Litauen sedan tidigare. Vitklädda tekniker söker nu av ladan vid kafet där Lisa Holm jobbade. – Vi letar efter spår som kan användas som bevis, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen.
Läs mer om Lisa Holm, Litauen och Tommy Nyman.
Missing people om sökandet efter Lisa, 17
Letandet efter den försvunna 17-åringen var det kanske största sökpådraget i Sveriges kriminalhistoria. Lisa Holms tragiska försvinnande och död engagerar hela landet - precis som tidigare uppmärksammade fall som Engla Höglund och Heln Nilsson. - Det här är helt klart vår största insats någonsin, säger Anki Dahlberg, grundare av organisationen Missing people.
Fyndet som ledde till Lisa Holm, 17
Polisen grep de misstänkta innan man hittat Lisas kropp. Det var bland annat ett fynd och ett tips från Missing people som ledde till lösningen - och att polisen skuggade de tre anhållna. - Ibland lägger man ihop ett plus ett och får två. Det är polisiär intuition. Vi säkrar upp de här personerna, innan man kan koppla fyndet till Lisa, säger Martin Fredman, polisinsatschefen.
Avgörande fynd av Missing people
Det var ett fynd av Missing people som ledde till att de tre som misstänks ligga bakom mordet på...
Läs mer om Missing.
Missing people: Mängden personer ledde till Lisa Holms kropp
Det var Missing peoples fynd som ledde polisen till Lisa Holms kropp. Inte sedan frivilligorganisationen startade 2012 har så många deltagit i sökandet efter en försvunnen person.
Läs mer om Missing.
Polisen: Misstänkta hade kontakt med Missing People
Det var personer som letade efter Lisa Holm som gjorde polisen uppmärksam på de personer som nu är misstänkta för mordet. Polisen är i övrigt sparsam med uppgifter och vädjar om arbetsro.
Läs mer om Lisa Holm och Missing People.
Hundpatruller söker igenom skogsområde
BLOMBERG. Tre personer har tagits av polis i samband med jakten på försvunna Lisa, 17.Polisens ledningsgrupp i håller just nu ett akut möte i klubbhuset efter att tre personer hämtats till förhör.– Det var ett bryskt ingripande, säger Alex Ljungdahl, Expressen/GT:s fotograf som blev vittne till gripandet.Polisen har också spärrat av en lada en sträcka från kafet. I ladan har Missing people gjort fynd som polisen anser relevant.
Läs mer om Alex Ljungdahl, Lisa och Missing.
Polisen utreder flera villospår i sökandet
En handske och ett kassakvitto i en lada. Ett mobilskal och delar av en mobildisplay vid en åker. Ett klockspänne, en ring, ett fynd som beskrivs som kusligt – samt personliga tillhörigheter. Nu utreder polisen om den person som fört bort Skövdeflickan Lisa Holm, 17, spridit ut föremål för att skapa förvirring för polisen och Missing people i sökandet. – Vi vet inte om det är, utifrån vårt perspektiv, ett villospår, säger kriminalkommissarie Lars Johansson.
Över tusen frivilliga sökte efter försvunna Lisa, 17
Inget av fynden efter den försvunna Lisa Holm tyder på blodsutgjutelse, uppger polisen. Missing People samlar nu på torsdagskvällen över 1 000 frivilliga. Det finns många ställen att hålla någon gömd på här, bland annat i gruvgångar i flera kalkbrott, säger talesmannen Jan-Olof Säll som är hoppfull.
Läs mer om Jan-Olof Säll, Lisa och Lisa Holm.
Lisas sista timmar innan försvinnandet
Lisa Holms försvinnande är ett mysterium för polisen. Dagarna innan försvinnandet gick hon i skolan, umgicks med sina vänner och längtade efter sommaren – de dygnen är en nyckel för polisen i sökandet. Under torsdagen kommer Missing people att göra ännu ett sök efter henne.
Läs mer om Missing.
Missing People sökte saknad flicka
Cirka 300 frivilliga letade på onsdagen efter 17-åriga Lisa Holm, som försvunnit vid Kinnekulle utanför Lidköping. Polisen misstänker att flickan utsatts för ett brott.
Läs mer om Kinnekulle, Lidköping och Lisa Holm.