Missing people

Äldre kvinna försvunnen

En äldre kvinna är försvunnen i en kommun i Värmland. Missing people kopplas under måndagsmorgonen in i sökandet. – Polisen anser att de behöver mer resurser för att söka av områden, säger Carin Kvarforth på Missing people i Värmland.

Områden förbjuds i sökandet efter Emilie

Snart en månad har gått sedan danska Emilie Meng försvann på väg till hemmet i Korsør efter en utekväll.Under fredag förmiddag inleder Missing people ännu en eftersökning av den försvunna 18-åringen.Men polisen förbjuder nu frivilliga från att leta på vissa platser, rapporterar den danska tidningen BT.
Läs mer om Emilie Meng, Emilie, Korsør och Missing.
Nytt stort sökpådrag efter 17-åriga Emilie
Emilie Meng har varit försvunnen i 25 dygn. Nu ska Missing people dra i gång ytterligare sök efter henne. – Vi har koordinerat det med både polisen och familjen, säger Viviane Eriksen från Missing people till den danska tidningen BT.
Läs mer om Emilie, Missing och Viviane Eriksen.
Kvarlevor hittade från försvunne Bengt, 52
Bengt Jönsson, 52, försvann spårlöst i januari 2015.Nyligen gjorde frivilligorganisationen Missing people ett fynd i det område där han tros ha försvunnit.Nu bekräftar polisens DNA-analys att kvarlevorna kommer från den försvunne 52-åringen, rapporterar Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Bengt och Missing.

Emilie, 17, ännu borta – stor sökinsats görs

För 14 dagar sedan skildes Emilie Meng och hennes vänner åt på Korsør Station – sedan dess har ingen sett till henne. Under söndagen söker frivilliga på nytt efter den försvunna 17-åringen. – Vi utgår från platsen där hon senast sågs till och så arbetar vi oss sakta men säkert utåt, säger Vivain Eriksen, pressansvarig vid Missing people, till bt.dk.
Missing people söker efter danska Emilie
Danska Emilie Meng, 17, är fortfarande försvunnen. Trots att många i Danmark engagerats i söket är flickan fortfarande spårlöst försvunnen. Det senaste allmänna tipset gav ingenting – och nu förbereder Missing people ett nytt sök.
Läs mer om Danmark, Emilie och Missing.
Missing people söker efter danska Emelie
Danska Emelie Meng, 17, är fortfarande försvunnen. Trots att många i Danmark engagerats i söket är flickan fortfarande spårlöst försvunnen. Det senaste allmänna tipset gav ingenting – och nu förbereder Missing people ett nytt sök.
Läs mer om Danmark, Emelie och Missing.
Nya fynd i sökandet efter försvunna Bengt
Missing people har hittat fler fynd som kan ha med Bengt Jönssons försvinnande att göra. Samtidigt ligger sökandet nere. – Nu ska vi titta på de fynd som har gjorts. När det är sammanställt får vi se hur vi går vidare, säger Kenth Persson, förundersökningsledare.
Läs mer om Bengt och Kenth Persson.
Akut skallgång efter försvunnen kvinna
Den försvunna kvinnan i 50-årsåldern i Säffle är fortfarande inte hittad. På fredagsmorgonen fortsätter sökningarna med att Missing people går akut skallgång. – Vi söker inom ett område med utgångspunkt från bostaden, säger Christer Lööf,
Läs mer om Christer Lööf, Missing och Säffle.
Stort sökpådrag efter försvunnen kvinna
Polisen letar efter en kvinna i 50-årsåldern som är försvunnen i Säffle. Sökningarna är inne på tredje dygnet och hemvärnet och Missing people kopplas nu in i sökandet. – Vi har nyttjat så mycket vi kan av de resurser vi har, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.
Susanne sökte efter mannen: 'Letade överallt'
Kroppen som hittades vid ett torp i Svenljunga i går var så väl gömd att Missing People inte lyckades hitta den trots en stor sökinsats för ett år sedan. – Vi sökte överallt, säger Susanne Espling, verksamhetsledare på Missing People i Sjuhärad. Polisen är förtegen om var kroppen hittades: – Det vet bara vi och mördaren, säger Lena Matthijs, polismästare.
Hon letade efter mannen: Utgick från torpet
Kroppen som hittades vid ett torp i Svenljunga i går var så väl gömd att Missing People inte lyckades hitta den trots en stor sökinsats för ett år sedan. – Vi sökte överallt, säger Susanne Espling, verksamhetsledare på Missing People i Sjuhärad. Polisen är förtegen om var kroppen hittades: – Det vet bara vi och mördaren, säger Lena Matthijs, polismästare.
Sökpådrag efter försvunnen kvinna
Den 77-åriga kvinnan gick ut på en hundpromenad runt lunchtid på lördagen men kom aldrig hem. Under natten har polis och Missing people sökt efter kvinnan – under söndagen fortsätter insatsen. – Vi är mycket angelägna om att hitta henne, säger Jimmy Modin, informatör vid polisens ledningscentral region syd.
Läs mer om Jimmy Modin och Missing.
Drönare hjälper jakten på försvunna personer
Med drönare i luften går sökandet efter försvunna personer allt fortare. Men organisationen Missing People vågar inte satsa fullt ut på hjälpmedlet förrän frågetecken om lagar och regler rätats ut.
Läs mer om Missing People.
Akut skallgång efter försvunna Linna, 13
Missing people har kallat till en akut skallgång i Skåne efter 13-åriga Linna. Skallgången startar från församlingshemmet i Hörby 13.30. – Det är inte likt henne att försvinna på det sättet, säger Linnes mamma.
Läs mer om Hörby, Linna och Skåne.
Skallgång efter försvunnen 13-åring
Missing people har kallat till en akut skallgång i Skåne efter en 13-årig flicka. Flickan sågs senast vid Marieholms idrottsplats på onsdagen.
Läs mer om Skåne.
Stort sökpådrag efter 34-årig man
Polisen söker i samarbete med Missing people just nu efter 34-årig man från Blekinge. Mannen är spårlöst försvunnen sedan onsdagen den 20 april då han sågs i Lyckeby. – Vi utgår från att han ska hittas vid liv, säger Christer Ågren, mediekontakt på Missing people.
Försvunnen man har hittats efter sökpådrag
Ett stort sökpådrag har under ett drygt dygn pågått i Karlstad efter en försvunnen man. Han försvann från sitt hem på lördagseftermiddagen. Under söndagen har polis engagerat Missing people för att hjälpa till i sökandet – och mannen är nu hittad.
Läs mer om Karlstad och Missing.
Stort pådrag söker efter saknade Börje
Har du sett mannen på bilden? Kontakta då polisen. Ett stort sökpådrag pågår nämligen i Karlstad efter mannen som heter Börje Persson. Han försvann från sitt hem på lördagseftermiddagen. Under söndagen har polis engagerat Missing people för att hjälpa till i sökandet.
Missing people söker efter saknade Connie
Connie Oskarsson, 49, har varit spårlöst försvunnen sedan julen 2014. Nu gör frivilligorganisationen Missing people ännu ett försök att hitta honom. – Connie måste få komma hem för någonstans där ute finns han, säger Nancy Hajj, verksamhetsledare för Missing people.
Läs mer om Connie, Missing och Nancy Hajj.
Vad har hänt med de försvunna kvinnorna?
Sedan starten 2012 har frivilligorganisationen Missing people varit med och sökt efter nästan 1 900 försvunna personer. De allra flesta har kommit tillrätta igen – men dessvärre inte alla. Hans Tidns mamma Ulla försvann spårlöst för snart sex år sedan: – Jag tänker på henne nästan varje dag, och en liten del av mig hoppas att hon fortfarande lever, säger han.
Läs mer om Missing och Ulla.
Systerns vädjan för att hitta Connie, 49
Drygt ett år har gått sedan Connie Oskarsson, 49, försvann - och på söndag ger sig Missing people ut för ett nytt sök. Hans syster befarar att han har tagit sitt eget liv och vill ha svar på alla sina frågor. – Jag vill veta var han finns. Jag vill kunna sörja och få ett avslut, säger Cecilia Oskarsson, 40.
Amanda försvunnen – polisen vädjar om tips
15-åriga Amanda är försvunnen sedan i onsdags kväll. Hon sågs senast i Svängsta, i Karlshamns kommun, i Blekinge. Men hennes mobil har pejlats till Nybro, utanför Kalmar, enligt tidningen Sydöstran. – Vi håller just nu tät kontakt med polisen för att bestämma hur vi ska fortsätta med ärendet, säger Jennifer Johansson, administrativ chef inom Missing people.
Lisa Holms pappa i rätten: Sluta ljuga
Sluta ljuga, skrek Lisa Holms pappa till advokat Inger Rönnbäck. Efter att ha hållit tand för tunga under hela rättegången brast det under sista rättegångsdagen – då advokaten påstod att organisationen Missing people varit ute efter att sätta dit Nerijus Bilevicius. Pappan bad sedan rätten om ursäkt.
Läs mer om Inger Rönnbäck och Missing.
Advokatens sågning av polisutredningen
Nerijus Bilevicius advokat Inger Rönnbäck gick till ny attack också under slutpläderingen i hovrätten. Hon sågade Missing people, experter som varit inkopplade i fallet, medierna – och resonerade kring att polisen planterat bevis för att få 35-åringen fälld för mordet på Lisa Holm. – Det är ju den människan som har gjort det här, nu får vi ordna detta, säger Inger Rönnbäck i rätten. Utredningsledaren Lars Johansson bara skakade på huvudet.