Missing people

Lisa Holms pappa i rätten: Sluta ljuga

Sluta ljuga, skrek Lisa Holms pappa till advokat Inger Rönnbäck. Efter att ha hållit tand för tunga under hela rättegången brast det under sista rättegångsdagen – då advokaten påstod att organisationen Missing people varit ute efter att sätta dit Nerijus Bilevicius. Pappan bad sedan rätten om ursäkt.
Läs mer om Inger Rönnbäck och Missing.

Advokatens sågning av polisutredningen

Nerijus Bilevicius advokat Inger Rönnbäck gick till ny attack också under slutpläderingen i hovrätten. Hon sågade Missing people, experter som varit inkopplade i fallet, medierna – och resonerade kring att polisen planterat bevis för att få 35-åringen fälld för mordet på Lisa Holm. – Det är ju den människan som har gjort det här, nu får vi ordna detta, säger Inger Rönnbäck i rätten. Utredningsledaren Lars Johansson bara skakade på huvudet.
Nya spåret efter försvunne Bengt
I morgon har det har gått exakt ett år sedan handikappade Bengt Jönsson, 53, försvann i nordvästra Skåne.Han klev av en buss i Mölle och där slutar spåren. Varken polisen eller frivilligorganisation Missing people hittade några heta spår trots många sökinsatser. Men nu har i alla fall polisen teknisk bevisning - en analys visar att ett glasögonfodral som hittats vid Mölle kapell har DNA-spår som kan kopplas till Bengt. – Jag önskar innerligt att min bror blir funnen så vi kan få ett avslut på detta, säger systern Ann-Mari Lindvall.
Missing people-folk startar stort flyktingprojekt
Efter ett år med flyktingkris och stort frivilligarbete startar nu Helping people – en organisation med kopplingar till Missing people som ska vara ett komplement till myndigheter och samhället. – Vi förväntar oss att bli en av de större frivilligorganisationerna i landet inom några år, säger en av grundarna Rolf Atterling.
Läs mer om Helping, Missing och Rolf Atterling.

Missing people letar efter försvunnen kvinna

En 74-årig kvinna i Helsingborg anmäldes som försvunnen på söndagseftermiddagen. Klockan 23 drar Missing people igång ett sökpådrag efter henne.
Läs mer om Helsingborg och Missing.
Så försökte mördaren lura Missing people
Missing Peoples team befann sig på gården Martorp, där Lisa Holms kropp senare skulle hittas i en barack, då Nerijus Bilevicius, 35, och hans bror kom fram – och berättade att de inte behövde söka igenom gården eftersom militären redan gjort det. Sedan gick en av bröderna in i en lada och hämtade en högaffel. – Jag har definitivt en felkänsla, säger volontären om mötet.
Läs mer om Martorp och Missing.
Källa: 35-åringen försökte leda bort Missing People
35-åringen som misstänks för mordet på Lisa Holm försökte mota bort Missing People från fyndplatsen. Det säger en källa med insyn till P4 Skaraborg.
Läs mer om Lisa Holm och Missing People.
Lisa Holms misstänkte mördare försökte mota bort Missing People
När Missing People närmade sig en fyndplats försökte den 35-årige mannen mota bort dem, enligt...
Läs mer om Missing People.
35-åringen motade bort Missing people
Nu kommer helt nya uppgifter om mordet på Lisa Holm, 17.Enligt P4 Skaraborg försökte den mordmisstänkte 35-åringen mota bort Missing Peoples sökteam – kort efteråt hittades kroppen i en byssja vid gården Martorp. Orsaken till att flickan blev mördad förefaller vara en djupt olycklig slump, uppger P4 Skaraborg.
Läs mer om Lisa Holm, Martorp och Missing.
84-åring försvunnen – söks av polisen
En 84-årig man från Dalby är försvunnen och har sökts av polisen under lördagskvällen. Missing People startade en akut skallgång klockan 01.30 natten mot söndagen.
Läs mer om Dalby.
Saknad 84-årig man söks av polisen
En 84-årig man saknas sedan han försvunnit från sitt hem i Dalby under lördagen. Polisen letade under lördagskvällen och Missing People planerar en sökinsats under natten till söndagen.
Läs mer om Dalby och Missing People.
Polisen söker efter försvunnen 81-åring
En 81-årig man är försvunnen i Osby sedan tisdag förmiddag. Flera poliser har sökt efter mannen under natten och dagen men utan resultat - nu kopplas Missing people in i sökandet. – Den senaste observationen på honom är vid 18-tiden på tisdagen öster om Osby, säger Mikael Persson, inre befäl vid polisen i Kristianstad.
En 80-årig man har anmälts försvunnen
En 80-årig man söks av polisen efter att han försvunnit från sitt hem i Kallinge. I natt blev Missing people inkopplat i fallet. – Det vi vet är att han lämnat sin bostad, säger polisens pressinformatör Emily Garnheim.
Läs mer om Emily Garnheim, Kallinge och Missing.
Stor sökinsats efter en försvunnen man
Under onsdagskvällen har 150 personer från Missing people sökt efter en 42-årig man från Lunds kommun. Han är försvunnen sedan i måndags då han senast sågs vid universitetet i Lund. - Det är ett oförklarligt försvinnande. Vi har hittills inte hittat några spår, säger Per Hiller, operativ chef för Missing people Västra Skåne.
42-åring försvunnen – stort sökpådrag i Lund i kväll
En 42-årig man utanför Lund är försvunnen. Under onsdagskvällen sökte uppåt 150 frivilliga från Missing people efter honom.
Läs mer om Lund och Missing.
42-åring försvunnen – stort sökpådrag i Lund i natt
En 42-årig man utanför Lund är försvunnen. Under onsdagskvällen sökte uppåt 150 frivilliga från Missing people efter honom.
Läs mer om Lund och Missing.
Stort sökpådrag efter försvunnen kvinna
En kvinna i 60-årsåldern är försvunnen. Polisen har satt in ett stort sökpådrag med helikopter, hundar, hemvärnet och Missing people för att hitta kvinnan.– Vi fortsätter söka under natten, säger Andreas Bengtsson, biträdande vakthavande befäl på polisen.
Läs mer om Missing.
Man försvunnen efter morgonpromenad
Polisen i Norrbotten söker efter 81-årig man som försvunnit på fjället i samband med sin morgonpromenad med hunden under onsdagen, rapporterar NSD och Norrbottenskuriren. Mannen, som försvunnit från en ensligt belägen stuga i Harrå, söks under torsdagsmorgonen av polis, militär, Missing people – och en privat helikopter.
Stort sökpådrag efter 60-åring
Polisen, Missing People och ett hundratal militärer sökte under tisdagseftermiddagen efter en...
Läs mer om Missing People.
100 militärer söker efter försvunnen man
Klockan 13 på tisdagen började Missing people den tredje dagens sökande efter den försvunne 60-årige mannen från södra Halland. Polisen har satt in hundförare och helikopter, och ett 100-tal militärer är också ute och letar. – Vi har inte gjort några fynd, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i Region väst.
Läs mer om Halland, Missing och Region.
Stort polispådrag efter försvunnen man
Polisen söker efter en försvunnen 60-årig man från södra Halland. Mannen hade varit på en countrymusikfestival i helgen och kom inte hem i tid för att mjölka sina kor. – Hans cykel står kvar där han ställde den, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i Region väst. Organisationen Missing people går också skallgång efter mannen.
Läs mer om Christer Fuxborg, Halland och Region.