Missing people

Sökpådrag efter försvunnen kvinna

Den 77-åriga kvinnan gick ut på en hundpromenad runt lunchtid på lördagen men kom aldrig hem. Under natten har polis och Missing people sökt efter kvinnan – under söndagen fortsätter insatsen. – Vi är mycket angelägna om att hitta henne, säger Jimmy Modin, informatör vid polisens ledningscentral region syd.
Läs mer om Jimmy Modin och Missing.

Drönare hjälper jakten på försvunna personer

Med drönare i luften går sökandet efter försvunna personer allt fortare. Men organisationen Missing People vågar inte satsa fullt ut på hjälpmedlet förrän frågetecken om lagar och regler rätats ut.
Läs mer om Missing People.
Akut skallgång efter försvunna Linna, 13
Missing people har kallat till en akut skallgång i Skåne efter 13-åriga Linna. Skallgången startar från församlingshemmet i Hörby 13.30. – Det är inte likt henne att försvinna på det sättet, säger Linnes mamma.
Läs mer om Hörby, Linna och Skåne.
Skallgång efter försvunnen 13-åring
Missing people har kallat till en akut skallgång i Skåne efter en 13-årig flicka. Flickan sågs senast vid Marieholms idrottsplats på onsdagen.
Läs mer om Skåne.

Stort sökpådrag efter 34-årig man

Polisen söker i samarbete med Missing people just nu efter 34-årig man från Blekinge. Mannen är spårlöst försvunnen sedan onsdagen den 20 april då han sågs i Lyckeby. – Vi utgår från att han ska hittas vid liv, säger Christer Ågren, mediekontakt på Missing people.
Försvunnen man har hittats efter sökpådrag
Ett stort sökpådrag har under ett drygt dygn pågått i Karlstad efter en försvunnen man. Han försvann från sitt hem på lördagseftermiddagen. Under söndagen har polis engagerat Missing people för att hjälpa till i sökandet – och mannen är nu hittad.
Läs mer om Karlstad och Missing.
Stort pådrag söker efter saknade Börje
Har du sett mannen på bilden? Kontakta då polisen. Ett stort sökpådrag pågår nämligen i Karlstad efter mannen som heter Börje Persson. Han försvann från sitt hem på lördagseftermiddagen. Under söndagen har polis engagerat Missing people för att hjälpa till i sökandet.
Missing people söker efter saknade Connie
Connie Oskarsson, 49, har varit spårlöst försvunnen sedan julen 2014. Nu gör frivilligorganisationen Missing people ännu ett försök att hitta honom. – Connie måste få komma hem för någonstans där ute finns han, säger Nancy Hajj, verksamhetsledare för Missing people.
Läs mer om Connie, Missing och Nancy Hajj.
Vad har hänt med de försvunna kvinnorna?
Sedan starten 2012 har frivilligorganisationen Missing people varit med och sökt efter nästan 1 900 försvunna personer. De allra flesta har kommit tillrätta igen – men dessvärre inte alla. Hans Tidns mamma Ulla försvann spårlöst för snart sex år sedan: – Jag tänker på henne nästan varje dag, och en liten del av mig hoppas att hon fortfarande lever, säger han.
Läs mer om Missing och Ulla.
Systerns vädjan för att hitta Connie, 49
Drygt ett år har gått sedan Connie Oskarsson, 49, försvann - och på söndag ger sig Missing people ut för ett nytt sök. Hans syster befarar att han har tagit sitt eget liv och vill ha svar på alla sina frågor. – Jag vill veta var han finns. Jag vill kunna sörja och få ett avslut, säger Cecilia Oskarsson, 40.
Amanda försvunnen – polisen vädjar om tips
15-åriga Amanda är försvunnen sedan i onsdags kväll. Hon sågs senast i Svängsta, i Karlshamns kommun, i Blekinge. Men hennes mobil har pejlats till Nybro, utanför Kalmar, enligt tidningen Sydöstran. – Vi håller just nu tät kontakt med polisen för att bestämma hur vi ska fortsätta med ärendet, säger Jennifer Johansson, administrativ chef inom Missing people.
Lisa Holms pappa i rätten: Sluta ljuga
Sluta ljuga, skrek Lisa Holms pappa till advokat Inger Rönnbäck. Efter att ha hållit tand för tunga under hela rättegången brast det under sista rättegångsdagen – då advokaten påstod att organisationen Missing people varit ute efter att sätta dit Nerijus Bilevicius. Pappan bad sedan rätten om ursäkt.
Läs mer om Inger Rönnbäck och Missing.
Advokatens sågning av polisutredningen
Nerijus Bilevicius advokat Inger Rönnbäck gick till ny attack också under slutpläderingen i hovrätten. Hon sågade Missing people, experter som varit inkopplade i fallet, medierna – och resonerade kring att polisen planterat bevis för att få 35-åringen fälld för mordet på Lisa Holm. – Det är ju den människan som har gjort det här, nu får vi ordna detta, säger Inger Rönnbäck i rätten. Utredningsledaren Lars Johansson bara skakade på huvudet.
Nya spåret efter försvunne Bengt
I morgon har det har gått exakt ett år sedan handikappade Bengt Jönsson, 53, försvann i nordvästra Skåne.Han klev av en buss i Mölle och där slutar spåren. Varken polisen eller frivilligorganisation Missing people hittade några heta spår trots många sökinsatser. Men nu har i alla fall polisen teknisk bevisning - en analys visar att ett glasögonfodral som hittats vid Mölle kapell har DNA-spår som kan kopplas till Bengt. – Jag önskar innerligt att min bror blir funnen så vi kan få ett avslut på detta, säger systern Ann-Mari Lindvall.
Missing people-folk startar stort flyktingprojekt
Efter ett år med flyktingkris och stort frivilligarbete startar nu Helping people – en organisation med kopplingar till Missing people som ska vara ett komplement till myndigheter och samhället. – Vi förväntar oss att bli en av de större frivilligorganisationerna i landet inom några år, säger en av grundarna Rolf Atterling.
Läs mer om Helping, Missing och Rolf Atterling.
Missing people letar efter försvunnen kvinna
En 74-årig kvinna i Helsingborg anmäldes som försvunnen på söndagseftermiddagen. Klockan 23 drar Missing people igång ett sökpådrag efter henne.
Läs mer om Helsingborg och Missing.
Så försökte mördaren lura Missing people
Missing Peoples team befann sig på gården Martorp, där Lisa Holms kropp senare skulle hittas i en barack, då Nerijus Bilevicius, 35, och hans bror kom fram – och berättade att de inte behövde söka igenom gården eftersom militären redan gjort det. Sedan gick en av bröderna in i en lada och hämtade en högaffel. – Jag har definitivt en felkänsla, säger volontären om mötet.
Läs mer om Martorp och Missing.
Källa: 35-åringen försökte leda bort Missing People
35-åringen som misstänks för mordet på Lisa Holm försökte mota bort Missing People från fyndplatsen. Det säger en källa med insyn till P4 Skaraborg.
Läs mer om Lisa Holm och Missing People.
Lisa Holms misstänkte mördare försökte mota bort Missing People
När Missing People närmade sig en fyndplats försökte den 35-årige mannen mota bort dem, enligt...
Läs mer om Missing People.
35-åringen motade bort Missing people
Nu kommer helt nya uppgifter om mordet på Lisa Holm, 17.Enligt P4 Skaraborg försökte den mordmisstänkte 35-åringen mota bort Missing Peoples sökteam – kort efteråt hittades kroppen i en byssja vid gården Martorp. Orsaken till att flickan blev mördad förefaller vara en djupt olycklig slump, uppger P4 Skaraborg.
Läs mer om Lisa Holm, Martorp och Missing.
84-åring försvunnen – söks av polisen
En 84-årig man från Dalby är försvunnen och har sökts av polisen under lördagskvällen. Missing People startade en akut skallgång klockan 01.30 natten mot söndagen.
Läs mer om Dalby.