Missing people

Teorin om mordet på försvunna Bernt Olov

Polisen vädjar om tips för att lösa det misstänkta mordet på 68-årige Bernt Olov Karlsson som försvann i april 2016.I lördags gjorde Missing people ett nytt försök att hitta kroppen och polisen har en möjlig motivbild klar.– Jag tror att det finns folk som sitter inne på information, säger Anders Selevik på grova brott.

Automatvapen hittat – polisen söker grå väska

I november gjordes ett vapenfynd av Missing People som kopplas till skjutningen mot en polismans bostad i Västerås.Nu söker polisen tips om den grå väska vapnet hittades i.– Vi tror att det kan finnas personer som vet mer om händelsen, men som vi ännu inte kommit i kontakt med, säger Mikael Hedström, presstalesperson på polisregion Mitt.
Pia Belander, 55, är spårlöst försvunnen
Pia Belander försvann någon gång under eftermiddagen i måndags i Gävle. Nu har polisen inlett en stor sökinsats, tillsammans med Missing People och Hemvärnet, för att hitta henne.
Läs mer om Gävle, Hemvärnet och Missing People.

Elvaåring försvunnen i Helsingborg

En elvaårig pojke är anmäld försvunnen i Helsingborg. Han sågs senast på söndagseftermiddagen, skriver Helsingborgs Dagblad, och under natten till tisdagen organiserade Missing People en skallgång i staden.
Läs mer om Helsingborg och Missing People.
Person hittad död i en damm
En död kropp hittades på fredagskvällen i en damm vid Toftavägen i Svedala. Fyndet gjordes av Missing People som var ute och sökte en försvunnen person.– Kroppen är inte identifierad än. Den ska föras till rättsmedicinska kliniken i Lund, säger Fredrik Bratt vid ledningscentralen för polisen i Region syd.Texten uppdateras
Försvunnen 41-åring misstänks hittad död
Sedan januari i år har en 41-årig man varit försvunnen från sitt hem i Vålberg.Nu har Missing people hittat en kropp i ett närliggande skogsområde.– Nu inleds en undersökning för att ta reda på om det ligger ett brott bakom, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesman i Värmland.
Försvunnen 41-åring misstänks hittad död
Sedan januari i år har en 41-årig man varit försvunnen från sitt hem i Vålberg.Nu har Missing People hittat en kropp i ett närliggande skogsområde som polisen misstänker är 41-åringen.Det skriver SVT Värmland.
Läs mer om Missing People och Vålberg.Nu.
Pappans sorg: Inga spår leder till försvunna Patrik
Patrik Linfeldt, 22, försvann spårlöst från Hallsbergs tågstation den 22 maj.Missing People har gjort rekordmånga sökinsatser och tusentals personer har engagerat sig på Facebook.Men inte ett enda spår har lett fram till Patrik.–Vi lever fortfarande i ovissheten, säger Patriks pappa Jörgen Linfeldt.
Drygt 200 frivilliga letar efter försvunna flickan
Drygt 200 frivilliga har anslutit sig till skallgångskedjan som Missing People startar inom kort. – Med det tryck vi har så kommer nog fler att ansluta, säger Stefan Olsson, verksamhetschef hos Missing People i Gävleborg.
Efterlysning – Adel, 10, försvann på sin cykel
Den 10-åriga pojken Adel har varit saknad sedan i går. Nu går Missing People ut med en akut efterlysning.– Vi vädjar till allmänheten att ha ögon och öron öppna, säger Tommy Alvinsson, verksamhetsledare för Missing People Skåne.
Midsommarfesten gick fel – Magnus, 27, försvann
För ett år sedan hittades Magnus Persson, 27, medvetslös långt ut i skogen efter en midsommarfest som gått snett.I dag är han själv aktiv i Missing People – för att betala tillbaka.– Hade vi inte hittat honom, hade han nog inte levt i dag, säger Magnus bror Andreas.
Läs mer om Missing People.
Missing People inleder sitt tionde sök efter försvunne Patrik
Patrik Linfeldt, 22, har varit spårlöst försvunnen i tre veckor.På torsdag inleder Missing People sitt tionde sök efter 22-åringen efter många tips.Över åtta tusen personer engagerar sig i letandet genom Facebook-gruppen Hitta Patrik.
Polisjakten efter Samers misstänkta kidnappare
Ett tiotal utredare som dagligen jobbar med fallet, efterlysningar av Missing People – och en spaningsledare som tänker på försvinnandet dygnet runt.Polisens jakt på företagaren Samers förmodade kidnappare är intensiv.– Vi jobbar mycket aktivt och hoppas få en öppning, säger åklagaren Peter Larsson.
Läs mer om Missing People och Peter Larsson.
Carolina ledde polisen till försvunne Samers bil
Samer, 40, är mystiskt försvunnen sedan den 1 maj – men en dryg vecka efter att han anmälts försvunnen är Carolina Erlandsson säker på att hon såg honom vid Ullared.Hon tipsade Missing People – som åkte dit samma kväll och hittade Samers bil på en parkering i närheten.– Han såg väldigt nervös ut. Det såg ut som om han hade bråttom, säger Caroline.
Försvunne Patriks familj: Vi vill bara att han ska hittas
22-årige Patrik Linfeldt har varit försvunnen sedan han på måndagen gick av vid stationen i Hallsberg. Trots stora sökinsatser av Missing People hade han ännu på lördagen inte hittats. – Vi är enormt tacksamma för deras hjälp, säger pappan Jörgen Linfeldt till DN.
22-årig man steg av tåget – saknas sedan i måndags
Polisen och frivilligorganisationen Missing People söker efter en saknad 22-årig man som uppges ha stigit av tåget i Hallsberg i Närke, under färd i måndags från Dalarna till Malmö. Sökandet var ännu på fredagen resultatlöst.
Stor sökinsats efter försvunne Patrik, 22
Missing People och polisen har inlett en stor sökinsats efter 22-årige Patrik Linfeldt, som försvann i Hallsberg i måndags. Nu vädjar hans föräldrar om hjälp i sökandet. – Vi är väldigt oroliga och han har aldrig försvunnit självmant tidigare, säger hans pappa Jörgen Linfeldt.
Tage, 87, försvunnen – söks av polis
I lördags försvann Tage, 87 under en promenad i Göteborg, nu söks han av både polis och Missing people i Göteborg. – Vi känner stor oro, säger Tages systerdotter Eva.
Läs mer om Eva, Göteborg, Missing och Tage.
Markus Olsson, 20, spårlöst försvunnen
Modos 20-årige målvakt Markus Olsson är försvunnen. Han sågs senast lämna restaurangen Allstar i Örnsköldsvik under natten mot lördag. Ett stort sökpådrag med polis, räddningstjänst, militär och Missing people pågår just nu. – Vi misstänker inte att det är ett frivilligt försvinnande, säger Johan Schlienger, kommunikatör hos polisen.
Missing People får lov att använda drönare
Organisationen Missing People får fortsätta att använda drönare i sitt sökande efter försvunna personer. Närmare 20 kameror kommer att få användas i hela Sverige förutsatt att ett antal andra krav uppfylls, skriver Värmlands Folkblad.
Läs mer om Sverige.
Missing people söker drönartillstånd
Organisationen Missing people, som söker efter människor som har försvunnit, ansöker om att få använda sig av drönare med kameror i sitt sökarbete i hela landet, rapporterar P4 Norrbotten.
JUST NU: Stor sökinsats efter saknade Urban, 74
Urban Eriksson, 74, sågs senast i sin bostad under torsdagsmorgonen.Nu pågår en massiv sökinsats efter den försvunne mannen – och det är bråttom.– Han är tunt klädd, så det är av yttersta vikt att vi hittar honom så snabbt som möjligt, säger Jonas Sillerström, operativ chef på Missing people.
Läs mer om Missing och Urban.