Misstänks

Kidnappare misstänks för knivdåd på centralen

Den unga kvinnan kidnappade under brutala former en kvinna i Göteborg förra året.Offret fick sitt hår avklippt, misshandlades och tvingades att klä av sig naken i kylan.Nu har den dömda kidnapparen gripits och anhållits igen – misstänkt för att på lördagskvällen ha försökt mörda en man på Göteborgs centralstation.
Läs mer om Göteborg.

Han hade dödat oss om vi släppt honom

Efter ett nattklubbsbråk misstänks en framstående handbollsspelare i ett sydsvenskt lag för våld mot tjänsteman.Nu väljer en av vakterna, som på fredagen vaknade upp efter en lång narkosoperation, att berätta om bråket med spelaren som har landslagsmeriter.– Han hade dödat oss om vi släppt honom, säger vakten till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Visade könet på buss – gick till attack mot kvinna
En man ska natten mot lördagen ha visat upp sitt kön för en kvinna på en buss i Skaraborg.Mannen ska också ha gett kvinnan en örfil, skriver Skövde Nyheter.Han misstänks nu för misshandel.
Tova Moberg, 19, hittades mördad – nu åtalas expojkvännen
Nu väcks åtal mot den 22-årige man som misstänks ha mördat Tova Moberg, 19.Enligt tidigare uppgifter till Expressen slogs Tova Moberg flera gånger med hammare i samband med mordet.
Läs mer om Expressen och Tova Moberg.

Skolpersonal misstänks för våldtäkt mot barn

En man och en kvinna som har eller har haft anställning på en skola i Västsverige har häktats, misstänkta för grov våldtäkt mot barn. Det rapporterar P4 Väst.Sexbrotten ska ha begåtts under fem års tid.
Läs mer om Västsverige.
Trustormannen Thomas Jisander gripen i ett tillslag på Franska rivieran
Finansmannen Thomas Jisander, som var en av huvudmännen i Trustorhärvan, misstänks för ekobrott. Vid ett tillslag på Franska rivieran greps Jisander – när han på falska grunder försökte ta ett lån på drygt 117 miljoner kronor, enligt SVT.
Läs mer om Franska, Jisander, SVT och Trustorhärvan.
Thomas Jisander gripen i Frankrike
Thomas Jisander, en av huvudmännen i Trustorhärvan, greps i förra veckan på Franska rivieran, rapporterar SVT.Han misstänks för grovt bokföringsbrott och försök till grovt bedrägeri.
Läs mer om Frankrike, Franska och Trustorhärvan.
Anställd blåste vården – köpte kök för 140 000
En medarbetare inom Västra Götalandsregionen misstänks ha byggt ett kök hemma till ett värde av nästan 140 000 kronor – för pengar tillhörande ett projekt inom regionen.Nu åtalas han misstänkt för bedrägeri – ytterligare en man åtalas för medhjälp till bedrägeriet.Enligt åtalet erkänner mannen brott.
Misstänkt våldtäkt vid domkyrkan i Lund
En kvinna misstänks ha blivit våldtagen av en ensam gärningsman under natten till torsdag.Våldtäkten ska ha skett vid domkyrkan i centrala Lund.
Läs mer om Lund.
Taxichaufför lurade kunder på 104 000:-
En 52-årig taxichaufför i Uppsala misstänks ha lurat elva taxikunder då de ska ha betalat för resan. Nu har chauffören ställts inför rätta för misstänkt för grovt bedrägeri.
Läs mer om Uppsala.
Kvinna misstänkt för barnmord släpps
Kvinnan som misstänks för ett sju år gammalt mord på en tvåårig pojke har nu släppts. Men misstankarna mot kvinnan kvarstår. – Vi är fortfarande intresserade av att få in uppgifter som kan vara relevanta för utredningen, säger kammaråklagare Helene Jacobsson.
Läs mer om Helene Jacobsson.
Miljöaktivister åtalas för intrång på skyddsobjekt
Fem miljöaktivister åtalades i dag för intrång på Öresundsverket i Malmö.De misstänks för brott mot skyddslagen och riskerar fängelse.Aktionen var en protest mot storskalig förbränning av fossila bränslen, enligt en talesperson för Klimafronten.
Rose McGowan gripen för droginnehav
Den amerikanska skådespelaren Rose McGowan har överlämnat sig själv till polisen Virginia i USA, där hon misstänks för innehav av kokain, skriver TMZ.
Läs mer om Rose McGowan, TMZ, USA och Virginia.
22-årig man åtalas för mordet på Tova Moberg
Den 17 november väcker kammaråklagare Christer Sammens åtal mot den 22-årige man som misstänks för mordet på Tova Moberg utanför Hudiksvall.
Läs mer om Hudiksvall och Tova Moberg.
Seriemördare på fri fot – misstänks ha slagit till igen
En misstänkt seriemördare sprider skräck i Tampa i Florida, efter att fyra människor skjutits ihjäl på kort tid.Polisen tror att mördaren fortfarande är kvar i området.– Vi måste fånga den här mördaren innan vi tvingas ge ännu en familj ett dödsbesked, säger Bob Buckhorn, borgmästare i Tampa, till NBC.
Läs mer om Bob Buckhorn, Florida, NBC och Tampa.
Kvinna tros ha våldtagits av 20 män – fel trapphus undersöktes av polisen
Ett 20-tal personer misstänks ha varit med och gruppvåldtagit en kvinna i ett trapphus i Fittja.Men polisen undersökte fel trapphus – och märkte det inte på tio månader, skriver Metro.– Det har blivit fel, så är det, säger åklagaren Markus Hankkio till tidningen.
Läs mer om Fittja.Men och Metro.
If-chef får sparken efter misstänkt våldtäkt
Den chef på försäkringsbolaget If som misstänks ha våldtagit en kvinna på en jobbkonferens får sparken, rapporterar SVT Nyheter. En annan chef som utreds för sexuella trakasserier har stängts av från sitt arbete i väntan på att en internutredning ska avslutas.
Chef på försäkringsbolag sparkas – utpekad för våldtäkt
En chef på försäkringsbolaget If får sparken, uppger SVT Nyheter.Chefen misstänks ha våldtagit en kvinna på en jobbkonferens, som Expressen först kunde berätta.Ytterligare en chef på If stängs av.
Läs mer om Expressen.
En död efter brand i vandrarhem – polisen misstänker mord
I söndags morse hittades en person död efter en brand i ett vandrarhem i Uddevalla kommun.Två män greps tämligen snabbt och nu misstänks en av den för mord, skriver Bohusläningen.
Läs mer om Bohusläningen och Uddevalla.
Ungdomsledare i kyrka misstänks smiskat barn
En man i 20-årsåldern har häktats misstänkt för att ha våldtagit och misshandlat två flickor som han träffat via sitt engagemang i kyrkan. Mannen ska ha smiskat den ena flickan ett trettiotal gånger som bestraffning, rapporterar P4 Väst.
Ung kvinna drogade och rånade äldre man
Den yngre kvinnan tjatade sig in hos 85-åringen som körde elmoped.Dagen efter hittades han naken och utslagen på golvet i sin lägenhet.Nu åtalas en 27-årig kvinna som misstänks ha sövt honom med lugnande medel i kaffet och sedan stulit hans saker.