Misstänks

Pojke misstänks för tortyrmisshandel

En tonårspojke åkte fast när han försökte tjuvåka i tunnelbanan.Polisen hittade då en film i hans mobil på en naken man som misshandlades blodig, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet.
Så lever Peter Madsen i fängelset
Misstankarna mot Peter Madsen har stärkts och han misstänks nu för mord på den svenska journalisten Kim Wall.Nu avslöjas detaljer kring Madsens liv i fängelset – där han enligt uppgifter till BT lever isolerad med enstaka besök från sin advokat och sin fru.I fängelset fortsätter Peter Madsen jobba med de konstruktioner som fyllt hans liv sedan barnsben.–Det är klokt av honom i den meningen att det sysselsätter hans hjärna med något konkret och tekniskt i stället för att han ska sitta och grunna på de brott han misstänks för, säger psykiatrikern Henrik Day Poulsen till BT.

Misstänkt blod hittat på p-plats i Kristianstad

Polisen har spärrat av ett område på en parkeringsplats nära en butik på Fäladsgatan i Kristianstad.På marken finns vad som misstänks vara blod.
Vittne: Unga utsätts för gruppvåldtäkter och drogfester på HVB-hem
Barn och ungdomar på flera HVB-hem i Malmö misstänks ha blivit våldtagna, sexuellt utnyttjade, misshandlade och tvingade att delta i sprit- och drogfester hemma hos anställda vårdare, avslöjar Sydsvenskan. Malmö stad har polisanmält händelserna.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
En till gripen för Barcelonaterror
En 24-årig man har gripits i kustkommunen Vinars i norra Valencia för samröre med den terrorcell som misstänks ligga bakom terrorattackerna i Barcelona och Cambrils.
Facebook lämnar ut info om 3 000 ryska annonser
Facebook kommer att lämna information om 3 000 annonser med kopplingar till Ryssland till den amerikanska kongressens utredare. Syftet med reklamkampanjen misstänks ha varit att elda på spänningarna runt presidentvalet i USA.
Läs mer om Ryssland och USA.
Facebook lämnar över ryska annonser till kongressen
Facebook överlämnar nu uppgifter om annonser som kan ha använts för att påverka förra årets presidentval också till kongressen. Detta sedan man tidigare i veckan tvingats lämna liknande uppgifter till den särskilde åklagaren Robert Mueller. Det rör sig om annonser som misstänks ha betalats av ett ryskt företag med kopplingar till Kreml.
Läs mer om Kreml och Robert Mueller.
Facebook lämnar över ryska annonser kongressen
Facebook överlämnar nu uppgifter om annonser som kan ha använts för att påverka förra årets presidentval också till kongressen. Detta sedan man tidigare i veckan tvingats lämna liknande uppgifter till den särskilde åklagaren Robert Mueller. Det rör sig om annonser som misstänks ha betalats av ett ryskt företag med kopplingar till Kreml.
Läs mer om Kreml och Robert Mueller.
Bidragsbluffaren avslöjas – av ex-fruns hemliga film
Mannen överdrev sina funktionshinder och misstänks ha blåst kommunen och Försäkringskassan på nästan fem miljoner kronor.Här avslöjas han – när ex-frun spelade in honom i hemlighet.Filmen skickade hon sedan till en jurist som hade insyn i parets infekterade vårdnadstvist.– Jag ville visa att den han försvarade var bedragare, säger ex-frun i förhör.
Läs mer om Försäkringskassan.
'En av Sveriges mest jagade män' gripen
En av Sveriges mest jagade män – Khadar Abdi, 38 – har gripits i Wien.Förra året misstänks han ha huggit sin fru i huvudet med en yxa i Alvesta, och han har sedan dess varit internationellt efterlyst för mordförsök.Innan tisdagens gripande har han levt under falsk identitet och sökt asyl i Österrike.
Två personer gripna efter rån
Två personer misstänks ha stulit klädesplagg i en butik i Ljungby under onsdagen.Med hjälp av en uppringare kunde polisen gripa personerna strax därefter.Ingen person ska ha kommit till skada i samband med rånet.
Läs mer om Ljungby.
Bagagehanterare misstänks ha sänt hundratals väskor fel
En anställd på Changi-flygplatsen i Singapore åtalas för att ha sänt hundratals resenärers väskor till fel ort med flit, genom att byta väskornas destinationslappar.
Läs mer om Changi-flygplatsen och Singapore.
JUST NU: Larm om skottlossning i Malmö
En person misstänks ha blivit skjuten i Malmö.Skottlossningen inträffade vid 21.30-tiden på tisdagskvällen.– På plats påträffades en person som har en misstänkt skottskada, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
Småbarnspappans mörka sida: Var inte sig själv
På ytan: Skötsam småbarnspappa med bra jobb som kallar sig ordentlig och noggrann. Vännerna kan inte tro att han misstänks för dubbelmordet i Mantorp.Men under ytan döljer han en mörk sida, enligt personer i hans närhet. En där han inte är sig själv och som är hotfull.
Läs mer om Mantorp.Men.
Berusad man tog stryptag på polis
En berusad man i 20-årsåldern gick mitt i vägen och försökte stoppa bilar.När polisen stoppade honom ilsknade han till – och tog stryptag på en av poliserna.Mannen greps och misstänks för våld mot tjänsteman.
Mordmisstänkt sa upp sig när offren hittades
Den unge småbarnspappan som misstänks ha mördat ett äldre par i Mantorp sa upp sig från jobbet – dagen efter att paret hittades.Den misstänkte dubbelmördaren har haft olika anställningar - den senaste inom kommunen - och har beskrivit sig själv i en jobbansökan:Jag är ordentlig, passionerad och noggrann. Lätt för satt samarbeta.
Läs mer om Mantorp.
Misstänkte knivmördarens liv som kriminalförfattare
Svenske Pierre Larancuent, 36, misstänks ha knivmördat en polis i Spanien – han blev sedan själv skjuten till döds.Sedan flera år tillbaka var han kriminalförfattare och skrev bland annat en bok som handlar om en rituell seriemördare som knivhugger sina offer i hjärtat.– Det känns orimligt att han ska ha mördat någon med kniv, säger Pierres förläggare Tomas Lindelöw
Läs mer om Spanien.
Facebook överlämnade uppgifter om ryska trollannonser
Facebook har lämnat över uppgifter om annonser som kan ha använts för att påverka förra årets presidentval till den särskilde åklagaren Mueller. Det rör sig om annonser som misstänks ha betalats av ett ryskt företag med kopplingar till Kreml.
Läs mer om Kreml och Mueller.
Lasermannen inför rätta i Tyskland i december
John Ausonius – eller lasermannen – är dömd till livstids fängelse efter att ha dödat en person och skadat flera anda under 90-talet.Han misstänks nu också för mordet på en kvinna i Tyskland 1992.Den nya rättegången kommer att ske i december i år.
Läs mer om Tyskland.
Man begärs häktad för dubbelmord i Mantorp
Småbarnspappan i 25-årsåldern som misstänks för dubbelmordet på ett äldre par i Mantorp begärs häktad. Det skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.
Läs mer om Mantorp.
Madsens liv: Raketer, ubåtar och kvinnor
KÖPENHAMN. Allt i Peter Madsens liv har kretsat kring ubåtar, raketer – och kvinnor.Uppväxten var våldsam men efter den sena sexdebuten öppnade sig ett nytt universum.Nu rasar det han byggt upp – på grund av mordet han misstänks ha begått till sjöss.
Nattklubbspromotorn Yahyah Farroukh misstänks för dådet
Den man som greps misstänkt för inblandning i terrordådet på tunnelbanan i London är en 21–åring nattklubbspromotor.Yahyah Farroukh är flykting och ett före detta fosterbarn och är skriven på den adress i Stanwell i London som polisen slog till mot under söndagen, skriver The Mirror.
Läs mer om London, Stanwell och The Mirror.