Misstänks

Skadad man akutvårdas – hittad i snödriva

En man som misstänks ha misshandlats har hittats i en snödriva i Boliden utanför Skellefteå, meddelar polisen.
Läs mer om Boliden och Skellefteå.

Smugglarboss gripen – sålde elfenben och noshörningshorn

Den thailändska polisen är på väg att spränga ett kriminellt nätverk, som misstänks för smuggling av noshörningshorn, elfenben och delar från hotade arter.Boonchai Bach, 40, som nyligen greps av polisen, misstänks vara ligans big boss.
Man häktad för mordförsök – efter knivskärning
Den man i 40-årsåldern som anhölls sedan två män knivskurits vid Medborgarplatsen i Stockholm har häktats i Stockholms tingsrätt, skriver Aftonbladet. Mannen misstänks för försök till mord.
Man i 40-årsåldern häktad för mordförsök
Den man i 40-årsåldern som anhölls sedan två män knivskurits vid Medborgarplatsen i Stockholm har häktats i Stockholms tingsrätt, skriver Aftonbladet. Mannen misstänks för försök till mord.

Lastbilsförare misstänkt för brott efter dödsolycka

Mannen som körde lastbilen i samband med olyckan på E4 utanför Härnösand, där en person dog och två skadades, misstänks för bland annat vållande till annans död, skriver Allehanda.
Läs mer om Allehanda och Härnösand.
Sex häktade för bidragsfusket
Sex personer häktas i assistansfuskhärvan som nystats upp i Malmö.Bolagsföreträdare och assistenter – som i flera fall också är närstående till brukare – misstänks ha svindlat till sig minst tio miljoner kronor.
Pojke kördes ihjäl – minderårig misstänkt
En ung person misstänks ha kört ihjäl en 14-årig pojke i Trollhättan i november, meddelar Åklagarmyndigheten.
Minderårig misstänks för att ha vållat 14-årige Noraldins död
En ung person är skäligen misstänkt för vållande till annans död efter Noraldin, 14, kördes ihjäl i Trollhättan.
Läs mer om Noraldin och Trollhättan.
Efter DN:s avslöjande: Poliser förbjuds ta emot förmåner under upphandling
Anställda inom polisen ska inte få ta emot förmåner under pågående upphandling. Det föreslår en intern tillsynsutredning efter DN:s granskning av Polismyndighetens stora passaffär. – Det är allvarligt när polisen misstänks för oegentligheter i samband med inköp och upphandlingar, det skadar vårt förtroende, säger rikspolischef Dan Eliasson.
Läs mer om Dan Eliasson.
Maxstraff yrkas för grova barnvåldtäkter
En man i Östersund misstänks för att ha beställt en rad fall av grova våldtäkter mot små barn i Filippinerna. Åklagaren yrkar på maxstraff – 14 års fängelse, rapporterar SVT Nyheter Jämtland.
Läs mer om Filippinerna och Östersund.
Höll sina 13 barn inspärrade – Föräldrarna kan få livstid
Föräldrarna misstänks ha spärrat in och torterat sina 13.Barnen hittades undernärda – vissa av dem fastkedjade till möbler i hemmet i Kalifornien.Mannen och kvinnan kan nu vänta fängelse i 94 år om de fälls, rapporterar La Times.
Falske läkarens lyxliv med äldre svenskarnas pengar
På papperet gick den falske läkaren på socialbidrag i London – men i verkligheten levde han ett lyxliv med tillgångar på två miljoner som han misstänks ha lurat till sig från äldre svenskar.Polisen har hittat ett kvitto på en Rolex-klocka som är inköpt i det exklusiva varuhuset Harrods.Samtidigt vittnar barn till den misstänkte Medicinmannens offer om vad bedrägerierna fått för följder.– I målet finns det anhöriga som sagt att min mammas liv har förkortats i flera år efter det här, säger målsägandebiträdet Ingemar Gross.
Lundinåklagaren: Det fanns fog för husrannsakan just nu
Företrädare för Lundin Petroleum misstänks för medhjälp till grovt folkrättsbrott i Sudan. Utredningen har försenats och en samordnad polisinsats mot bolagets kontor i Schweiz och Sverige har genomförts. – Det fanns fog för att genomföra husrannsakan just nu, säger åklagare Magnus Elving till DN.
Gryningspyromanen gripen – misstänks för försök till grov mordbrand
Ulf Borgström, den så kallade Gryningspyromanen, har gripits igen. Enligt VLT greps han under onsdagen, misstänkt för försök till grov mordbrand.
Läs mer om Gryningspyromanen.
Misstänks skjutit mot polisbostad – begärs häktad
Den man i 30-årsåldern som har suttit anhållen misstänkt för försök till mord efter skotten mot en polisbostad i Västerås har begärts häktad, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.
Läs mer om Åklagarmyndigheten.
Många döda i självmordsdåd i Nigeria
Minst tolv människor dödades och närmare 50 skadades i ett självmordsattentat i Maiduguri i nordöstra Nigeria. Extremiströrelsen Boko Haram misstänks ligga bakom dådet, enligt myndigheterna i delstaten Borno.
Läs mer om Borno, Maiduguri och Nigeria.
Han känner sig rättslös och diskriminerad
Den sjunde april 2017 misstänks Rakhmat Akilov ha kapat en lastbil och använt den som vapen i terrorattentatet på Drottninggatan. Snart inleds rättegången men Akilovs första offer – chauffören till lastbilen – ses inte längre som målsägande. – Han känner sig rättslös, säger mannens målsägandebiträde Bernardo Bernales.
Grannarna om barnen: Såg ut som vampyrer
Nu framkommer allt fler uppgifter om skräckhuset i Kalifornien där David och Louise Turpin misstänks att torterat och spärrat in sina 13 barn.De få gånger barnen syntes till på den skräpiga tomten var de så bleka och magra att de påminde om vampyrer, säger en granne.– De rotade efter mat i soptunnorna, uppger en annan.
Läs mer om David, Kalifornien och Louise Turpin.
Läkare åtalas – sålde bluffmedicin för miljoner
En man som misstänks ha utgett sig för att vara läkare och lurat äldre personer genom att sälja falska mediciner åtalas för grova bedrägeri.– Att på detta sätt lura av åldringar deras livs besparingar visar på en obeskrivlig hänsynslöshet och på en fullständig avsaknad av empati för offren, säger Håkan Carlsson, chef för polisens Cicaragrupp i ett pressmeddelande.
Läs mer om Cicaragrupp och Håkan Carlsson.
Tidigare CIA-agent misstänks för spioneri för Kina
En tidigare CIA-agent misstänks för att ha hjälpt Kina identifiera den amerikanska underrättelseorganisationens informatörer i Kina. Justitiedepartementet meddelade på tisdagen att den misstänkte, 53-årige Jerry Chun Shing Lee, har gripits.
Läs mer om Jerry Chun Shing Lee och Kina.
Misstänkt Uppsalaskytt begärs häktad
Den 19-åring som misstänks för skottlossning på en pizzeria i Flogsta i Uppsala har begärts häktad, skriver Upsala Nya Tidning (UNT).
En gripen för inbrott i bank
Ett par ungdomar misstänks ha gjort inbrott i en bank natten till tisdagen.En person är gripen misstänkt för händelsen.
13 syskon hölls fångna i hus
Undernärda och smutsiga hittades en syskonskara fastkedjade vid sina sängar i staden Parris omkring 11 mil öster om Los Angeles. Föräldrarna misstänks nu för tortyr.