Misstänkt

Ung man skjuten i Malmö

En yngre man har hittats skadad efter en misstänkt skottlossning på Erikfältsgatan i Malmö. – Han fördes med ambulans till sjukhus, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisen region Syd.
Stjärnan död – nu har ex-frun gripits
NBA-stjärnan Lorenzen Wright mördades 2010 - och än så länge har ingen dömts för mordet.Nu har polisen gripit Wrights exfru misstänkt för inblandning i mordet.–Hon måste begravas, säger Lorenzen Wrights mamma enligt USA Today.
Nio unga döda av livsfarlig nässpray – man misstänkt
Minst nio unga svenskar har dött av överdoser av fentanyl – bara under hösten.Den gemensamma nämnaren: De hade alla köpt nässpray från samma person.Mannen i 20-årsåldern från Motala som bedrivit försäljningen på internet misstänks för grovt vållande till annans död i de nio fallen, vilket Corren först rapporterade om.Nu varnar åklagaren om farorna – för att inte fler ska dö
Läs mer om Corren och Motala.

Polisen efter Fittja-fallet: Ett laglöst land

En misstänkt gruppvåldtäkt i en smutsig källargång i Fittja blottlägger en utbredd narkotikaförsäljning, en polisutredning full av brister, och en utsatt kvinna som inte fick hjälp. Först ett år efter händelsen efterlyser polisen fler kvinnor som kan ha blivit våldtagna.
Läs mer om Fittja och Fittja-fallet.
Man misshandlad med stickvapen – en gripen
En man har på lördagen skurits med någon form av stickvapen i Skövde.Mannen ska ha varit vid medvetande när han fördes till sjukhus i ambulans.Ytterligare en person har gripits misstänkt för mordförsök efter en sökinsats av polisen.
Läs mer om Skövde.Mannen.
Yngre kvinna utsatt för misstänkt gruppvåldtäkt
En yngre kvinna misstänks ha utsatts för en överfallsvåldtäkt av flera män i en lekpark i Malmö, uppger polisen. Kvinnan är förd med ambulans till sjukhus.
Läs mer om Malmö.
Misstänkt överfallsvåldtäkt på Södermalm
En kvinna misstänks ha blivit våldtagen i centrala Stockholm natten mot lördagen. Polisen fick larmet via en taxichaufför.
Läs mer om Stockholm och Södermalm.
Misstänkt våldtäkt mitt i Stockholm
Polisen utreder en misstänkt våldtäkt mot en kvinna utomhus på Södermalm i centrala Stockholm under natten mot lördagen.– Gärningsmannen har också tagit på henne på ett sådant sätt att gärningen bedöms som våldtäkt, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.Det var kvinnan själv som slog larm om övergreppet till en taxichaufför.
Man skadad av stickvapen – en gripen
På fredagskvällen fördes en man till sjukhus efter att ha skadats med någon form av stickvapen.En person har gripits.– Han är misstänkt för dråpförsök alternativt grov misshandel, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Läs mer om Tommy Nyman och Väst.
Misstänkt serievåldtäktsman avslöjad i svenska idyllen
Jagad av polis flydde den misstänkte serievåldtäktsmannen till Sverige.Här antog han en falsk identitet – och började söka efter nya kvinnor i idyllen utanför Enköping.Efter en omfattande insats kunde polisen storma ett radhus där han låg och vilade, kan Expressen avslöja.Nu dömer tysk domstol ut maxstraff för en brutal överfallsvåldtäkt.
Rekordbeslag av vattenpipstobak – värderas till sex miljoner
Polisen gjorde ett rekordbeslag av vattenpipstobak efter en misstänkt överlämning på en parkering i Rågsved. Värdet i handeln motsvarar över sex miljoner kronor och en av de misstänkta har kopplingar till rysk maffia.
Läs mer om Rågsved.
Mordmisstänkt i Kolbäck släppt på fri fot
Den man som suttit anhållen misstänkt för mord på en kvinna i Kolbäck, väster om Västerås, har släppts, meddelar åklagarmyndigheten.
Läs mer om Kolbäck.
Mordmisstänkt i Kolbäck släppt på fri fot
Den man som suttit anhållen misstänkt för mord på en kvinna i Kolbäck, väster om Västerås, har släppts. Det meddelar åklagarmyndigheten.
Läs mer om Kolbäck.
Larm om skottlossning – misstänkt mordförsök
Flera skott har hört avlossas utomhus i centrala Tumba.Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.– En eller flera personer ska ha setts lämna platsen, men vi har inte hittat någon skadad person, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Man häktad misstänkt för mord
En man har häktats misstänkt ha begått i Uddevalla förra onsdagen, skriver Bohusläningen.Mannen greps av tysk polisen efter att ha varit efterlyst, enligt tidningen.
Misstänkt bankrån i Vällingby
Polisen har spärrat av delar av Vällingby centrum, i nordvästra Stockholm, efter ett misstänkt bankrån.
Läs mer om Stockholm och Vällingby.
Misstänkt bankrån i Vällingby
Läs mer om Vällingby.
Man skjuten i huvudet på Ålandsfärja
Stockholmspolisen utreder ett misstänkt mordförsök på en Ålandsfärja som inkom till Stockholm tidigt på fredagsmorgonen.Detta sedan en person skjutits i huvudet.Två personer har frihetsberövats och ska förhöras om nattens händelser.
Läs mer om Stockholm och Ålandsfärja.
Stopp i tågtrafiken efter olycka
Det är för närvarande stopp i tågtrafiken mellan Mölndal och Kungsbacka. Orsaken är en misstänkt olycka. Resenärer uppmanas att kontakta sitt tågbolag för information om resan, skriver Trafikverket på sin hemsida.
Läs mer om Kungsbacka, Mölndal och Trafikverket.
Kvinna sprayade man i ansiktet – två gånger
Precis när den 49-årige mannen tvättat bort resterna från kvinnans försvarsspray fick han ytterligare en dos.Nu är kvinnan misstänkt för misshandel – och våld mot tjänsteman.
Man knivskuren – förd till sjukhus
Polis och ambulans larmades under sen torsdagskväll till västra Göteborg efter att en man blivit knivskuren.Enligt polisen hade mannen blivit knivskuren i pannan och blödde kraftigt.En man kunde senare gripas av polis, misstänkt för knivskärningen.Händelsen rubriceras som försökt till dråp.
Läs mer om Göteborg.
Svensk-irakisk medborgare avrättad i Irak
En svensk-irakisk medborgare som suttit fängslad sedan 2010 misstänkt för terrorbrott har avrättats i Irak, uppger svenska UD för TT.
Läs mer om Irak.