Misstänkt

Holländsk chaufför gripen med stort knarkparti i lasten

En 61-årig holländsk chaufför häktades på fredagen vid Malmö tingsrätt, misstänkt för synnerligen grovt narkotikabrott.Mannen stoppades vid Öresundsbron på torsdagsmorgonen och i lasten ska det ha anträffats ett mycket stort narkotikaparti.
Läs mer om Malmö och Öresundsbron.
Kvinna utsatt för våldtäktsförsök – polisen vädjar om tips
En kvinna har utsatts för ett misstänkt våldtäktsförsök i centrala Uddevalla.Polisen efterlyser nu tips om händelsen.
Läs mer om Uddevalla.Polisen.
Misstänks ha uppmanat sin son att döda – frias
Den man som åtalats misstänkt för att ha uppmanat sin son att döda en annan man frias av Uddevalla tingsrätt, uppger lokala medier.
Läs mer om Uddevalla.

Pappa frias från sms-uppmaningar om mord

Den man som åtalats misstänkt för att ha uppmanat sin son att döda en annan man frias av Uddevalla tingsrätt, uppger lokala medier.
Läs mer om Uddevalla.
JUST NU: Mordförsök i stort bostadsområde
Polisen har kallats till ett bostadsområde i Helsingborg efter larm om skottlossning.En man har gripits och är misstänkt för mordförsök.En plats utomhus är avspärrad för en teknisk undersökning.– Vi är intresserade av att veta vad det är för typ av skottlossning som inträffat och om det är någon som har blivit beskjuten, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral i region Syd.
Läs mer om Fredrik Bratt, Helsingborg och Syd.
Misstänkt skottlossning i Helsingborg
Polisen misstänker att en skottlossning har ägt rum i Helsingborg. På platsen kunde polisen gripa en man i 55-årsåldern.
Läs mer om Helsingborg.
JUST NU: En man gripen för mordförsök
Polisen har kallats till en adress efter larm om skottlossning.En man har gripits och är misstänkt för mordförsök.En plats utomhus är avspärrad för en teknisk undersökning.
Man onanerade på buss – åtalas
Mannen klev på bussen, satte sig intill en kvinna, kollade porrfilm på mobiltelefonen – och började onanera. Nu åtalas han misstänkt för flera fall av sexuellt ofredande som alla följt ett liknande mönster.
Gärningsmännen hävdar sin oskuld i misstänkt våldtäkt på Facebook
När rättegången mot de tre unga män som står åtalade i det uppmärksammade mål där två våldtäkter ska ha livesänts via Facebook inleddes på fredagen meddelade rådmannen Nils Pålbrant att förhandlingen kommer att hållas helt och hållet bakom stängda dörrar.
Läs mer om Facebook.
Vittnen: Polis spränger misstänkt föremål i London
Polis har genomfört en kontrollerad sprängning av ett misstänkt paket i centrala London, enligt vittnesuppgifter till brittiska Evening Standard.
Läs mer om Evening Standard och London.
Polisanställd avstängd – anhörig brottsmisstänkt
En civilanställd vid Malmöpolisen har stängts av.En anhörig till personen sitter anhållen för narkotikabrott.– Jag kan bekräfta att en visstidsanställd inom polisområde Malmö tagits ur tjänst då en anhörig är misstänkt för ett grovt brott, säger polisens presstalesperson Nils Norling.
Läs mer om Malmö och Malmöpolisen.
Polisanställd med misstänkt anhörig avstängd
En civilanställd inom polisen i Malmö har stängts av från jobbet – inte för att själv ha ertappats med något olagligt eller olämpligt, utan på grund av att en anhörig till den anställde är anhållen för grovt narkotikabrott.
Läs mer om Malmö.
Manal Masri: Hatbrotten tar inte slut
En 16-årig pojke blir skjuten i Malmö. Flera år senare grips en misstänkt, seriemördaren Peter Mangs. I Brev till en seriemördare söker Manal Masri svaret på hur hat splittrar.
Läs mer om Malmö och Manal Masri.
Läkare åtalas för kränkning av muslimsk pojke
Muslimer är en sjukdom som sprider sig över världen misstänks en läkare i Skellefteåtrakten ha sagt när en ensamkommande muslimsk pojke var på läkarbesök i januari i fjol. Nu åtalas läkaren misstänkt för förtal, skriver lokala medier.
Läs mer om Skellefteåtrakten.
JUST NU: Misstänkt mordförsök i Lund
En man misstänks ha skadat en annan man med ett vasst föremål på Vikingavägen i Lund.Gärningsmannen är på fri fot.– Men vi räknar med att få tag i honom ganska så snart, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral i region Syd.
Misstänkt mordförsök i Lund
En man ska skadat en annan man med ett vasst föremål på Vikingavägen i Lund. Nu misstänker polisen mordförsök.
Läs mer om Lund och Vikingavägen.
Malmöbo svindlade storklubb på miljoner
En 33-årig Malmöbo åtalades under onsdagen – misstänkt för att ha lurat den kinesiska storklubben Shanghai SIPG på flera miljoner.Dessutom har han med falska handlingar köpt en Mercedes värd cirka 460 000 kronor. Sedan försvann den.– Spåren slutar i Libanon, säger kammaråklagare Lars Morand.
Läs mer om Libanon, Malmöbo och Shanghai SIPG.
Mercedes anställda utreds för misstänkt avgasfusk i Tyskland
Tyska åklagare har öppnat en förundersökning mot anställda hos Mercedes-Benz, Daimler AG. Det finns misstankar mot de anställda som uppges ha manipulerat bilar för att de ska klara myndigheternas krav för avgasutsläpp. Uppgifterna kommer från nyhetsbyrån Bloomberg och tidningen Die Zeit. Daimler AG säger i en första kommentar att man fullt ut samarbetar med myndigheterna, men vill under onsdagskvällen inte ge några kommentarer i övrigt. Uppgifterna följer i kölvattnet från liknande påståenden i Frankrike, där myndigheterna undersöker om Renault har manipulerat med både br&#
Misstänkt farligt föremål hittat
Ett misstänkt farligt föremål har hittats vid en kraftanläggning i Skellefteå. Polisens bombgrupp är larmad till platsen. Vi ber människor att hålla sig undan, skriver polisen via sin hemsida.
Läs mer om Skellefteå.
Attack vid parlamentet – flera uppges dödade
Polisen har skjutit en misstänkt gärningsman efter skottlossning nära det brittiska parlamentet i London. Följ SvD:s direktrapportering.
Läs mer om London.
Misstänkt terrordåd vid parlamentet i London
Minst en person död i attacken i centrala London.
Läs mer om London.