Misstänkta

Här knivhugger gänget mannen – i huvudet

Här ses de tre männen gå till våldsam attack mot sitt offer som blir slagen, sparkad och knivhuggen gång på gång – i huvudet och ansiktet.Det menar åklagaren som nu åtalar de misstänkta männen för mordförsöket som ägde rum i centrala Göteborg.– Jag slogs för mitt liv, berättar offret i förhör.
Läs mer om Göteborg.

Tre män greps misstänkta för Londonbomben

Brittisk polis grep på onsdagskvällen ytterligare tre personer misstänkta för att ha med bombdådet mot ett tunnelbanetåg i London att göra.
Läs mer om London och Londonbomben.
Sturup utrymdes efter larm om misstänkta väskor
Polis larmades till Sturup efter att flera väskor hittades övergivna, och flygplatsen evakuerades. En timme senare kunde folk släppas in i byggnaden igen.
Läs mer om Sturup.
Polis ska inte avgöra skuldfrågan
Att väcka bevistalan, en domstolsliknande process för minderåriga misstänkta för allvarliga brott, borde vara en grundprincip. Det anser en av landets tyngsta jurister, Svea hovrätts president Fredrik Wersäll. – Om det visar sig finnas brister i rättsäkerheten för unga lagöverträdare är jag öppen för att titta närmare på frågan, säger justitieminister Morgan Johansson (S).

Misstänkta it-säkerhetsproblem på Ekobrottsmyndigheten

Det finns misstänkta brister i it-säkerheten på Ekobrottsmyndigheten, skriver DN.Åklagarmyndigheten har beslutat att kasta ut Ekobrottsmyndigheten från det gemensamma nätverket, skriver tidningen.
Ny misstänkt it-säkerhetsrisk på svensk myndighet
Ytterligare en stor säkerhetsrisk har upptäckts på en svensk myndighet. DN kan nu avslöja att det finns misstänkta brister i it-säkerheten på Ekobrottsmyndigheten. Bristerna bedöms vara så allvarliga att Åklagarmyndigheten har beslutat att kasta ut Ekobrottsmyndigheten från det gemensamma nätverket.
Ytterligare två gripna för terrorattacken i London
Ytterligare två män har gripits i den brittiska staden Newport utanför Birmingham misstänkta för fredagens terrorattack i Londons tunnelbana, skriver BBC.Totalt har polisen gripit fem misstänkta gärningsmän.
Läs mer om Birmingham, London och Newport.
Larm om skottlossning i Malmö – en skadad
En person har hittats med misstänkta skottskador på Västra Skrävlingevägen i Malmö.
Fuskbyggarens utbrott på arga snickaren: Fuck you
Anders Öfvergård konfronterar en person i Fuskbyggarna.Då avbryter den misstänkta fuskbyggaren – och flyr frågorna.– Fuck you, säger han till Anders Öfvergård i programmet.
Läs mer om Fuskbyggarna.Då.
Ericsson har en mutkultur – det här är otroligt allvarligt
EKONOMISTUDION | Faller toppchefer i misstänkta muthärvan? SvD:s Mikael Törnwall analyserar och ger senaste nytt om Ericsson i premiären av SvD:s tv-satsning Ekonomistudion. Med start 06.46 på tisdagen levererar programmet de senaste ekonominyheterna live varje morgon. Gäster är arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) och skoljätten Academedias vd Marcus Strömberg. Se premiären live här.
Flera höga Ericsson-chefer dras in i misstänkt muthärva
Nu dras flera höga Ericsson-chefer allt djupare in i granskningen av den misstänkta korruptionshärvan i bolaget, skriver SvD. Flera av cheferna ingår i vd Börje Ekholms ledningsgrupp.Samtidigt finns inga tecken på att amerikanska myndigheter riktat formella misstankar mot cheferna, enligt tidningen.
Läs mer om Ericsson-chefer och SvD.
13.00: Följ pressträffen om grovt dataintrång
Åtal väcks mot åtta personer misstänkta för bland annat grova bedrägerier, grova dataintrång, grovt häleri, grovt penningtvättbrott och grov urkundsförfalskning. Följ vår direktrapportering från pressträffen här.
Två män gripna efter bråk
Två personer greps under måndagen i Västra hamnen i Malmö.Enligt polisen lämnade några personer i en personbil som därefter stoppades och två män kunde gripas.De är nu misstänkta för misshandel.
Läs mer om Malmö.Enligt och Västra.
Åklagaren bör överväga att återuppta förundersökningen
Åklagaren bör överväga att återuppta förundersökningen av mordet i Hovsjö 2001, anser Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg. Flera experter anser också att bevistalan, en domstolsliknande process för minderåriga misstänkta för brott, borde användas regelmässigt. – Barn borde inte kunna tillskrivas skulden för ett mord utan att det har prövats i domstol, säger Mikael Rying, kriminolog.
Polishund ryckte in – två män kunde gripas
Under morgonen blev en bil i centrala Malmö utsatt för ett inbrott.Men en polishund kunde snabbt spåra upp två misstänkta som kunde gripas.– Hunden gör ett viktigt arbete eftersom det blir ett starkt bevis att den spårar direkt till de här personerna, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Malmö.
Två män gripna för skottlossning
Polisen har gripit två personer misstänkta för mordförsök efter skottlossningen på Ramels väg, Rosengård, under lördagskvällen. En tredje person är efterlyst, det skriver Sydsvenskan.– Flera eventuellt misstänkta personer blev intagna till förhör under natten, säger Åsa Emanuelsson, informatör vid polisens ledningscentral.
Londonbombaren fotad med Lidl-påse
Här syns en av de misstänkta Londonterroristerna när han lämnar sitt hem – 90 minuter innan attentatet.Den misstänkte bombmannen bär en Lidl-påse på bilderna.Misstanken är att bomben ligger i påsen.
Ytterligare fyra gripna för dråpförsöket i Nacka
Polisen grep sex personer på lördagen efter att en man hittats allvarligt skadad i en bils bagageutrymme i Nacka. På söndagsmorgonen meddelade polisen att fyra av de gripna hade släppts och de andra två var fortsatt anhållna misstänkta för försök till dråp. Senare på eftermiddagen uppgav polisen för Expressen att ytterligare personer gripits.
Läs mer om Expressen och Nacka.
Fyra personer gripna för misstänkt mordförsök
Fyra personer har gripits misstänkta för delaktighet i mordförsöket i Nacka.Under gårdagen greps sex personer – varav två anhölls – efter att ambulanspersonal påträffat en svårt skadad man i ett bagageutrymme på en bil.– Nu har vi gripit fyra nya personer i det här ärendet, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Sju gripna för mordförsök i Västerås
Sju män i Västerås har gripits misstänkta för mordförsök sedan en man blivit attackerad med ett tillhygge i en lägenhet.
Homosexuella gripna i Tanzania
Tanzanisk polis har gripit tolv kvinnor och åtta män på ön Zanzibar misstänkta för homosexualitet. Enligt polisen greps de på ett hotell där de gick en kurs hos en ickestatlig organisation som arbetar med informationsprogram om hiv och aids.
Läs mer om Tanzania och Zanzibar.
Homosexuella gripna i Tanzania
Tanzanisk polis har gripit tolv kvinnor och åtta män på ön Zanzibar misstänkta för homosexualitet. Enligt polisen greps de på ett hotell där de gick en kurs hos en ickestatlig organisation som arbetar med informationsprogram om hiv och aids.
Läs mer om Tanzania och Zanzibar.
Hundratals soldater sätts in efter tunnelbanedådet
Brittiska myndigheter fortsätter sökandet efter misstänkta för sprängdådet i en tunnelbanevagn i London igår. Hundratals soldater har satts in i huvudstaden efter att terrorhotnivån i landet höjts till den högsta.
Läs mer om London.