Misstänkta

Misstänkta gripna för terror i Barcelona

Tre personer har gripits i Frankrike, misstänkta för kopplingar till en av de misstänkta för terrorattentatet på den populära turistgatan Las Ramblas i spanska Barcelona i augusti, som krävde 15 liv.
Läs mer om Barcelona och Frankrike.
Två kvinnor anhållna för Malmömord
Två kvinnor har anhållits som misstänkta för mordet på en man i Malmö i mellandagarna, rapporterar Sydsvenskan. Mannen, som var i 30-årsåldern, hittades livlös i en vändzon i stadsdelen Nydala i Malmö den 28 december.
Läs mer om Malmö, Malmömord, Nydala och Sydsvenskan.

Två anhållna efter explosionen i Vårby gård

Två 18-åriga män har anhållits misstänkta för att ligga bakom händelsen då en man dödades efter att ha plockat upp en handgranat i Vårby gård i Stockholm, rapporterar Metro.
Läs mer om Metro, Stockholm och Vårby.
Två män anhållna för handgranatdåd
Två män har anhållits för handgranatexplosionen i Vårby.Männen är misstänkta för grovt vållande till annans död, uppger Metro.– De anhölls i sin frånvaro i går eftermiddag, och beslutet verkställdes nu på morgon, säger åklagare Ida Arnell, till tidningen.
Läs mer om Ida Arnell, Metro och Vårby.Männen.
Terrorexpert: Går inte att jämföra med andra rättegångar
Under tisdagen inleds förhören med Rakhmat Akilov som står åtalad för terroristbrott i samband med dådet på Drottninggatan i april förra året. Enligt terrorforskarna Magnus Ranstorp och Karin Creutz är det ovanligt att misstänkta terrorister ger sin berättelse under förhören.
Två personer anhållna – misstänkta för mord
Två personer har gripits och anhållits i Malmö, på måndagen.De är misstänkta för mordet i Nydala 28 december 2017.En av de misstänkta personerna är en kvinna i 50-årsåldern, enligt uppgifter till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten, Malmö och Nydala.
Två personer gripna efter väskryckning
Två rånare greps på måndagen i Malmö efter en väskryckning i Augustenborg. Polisen kunde hitta de misstänkta gärningsmännen med hjälp av vittnen.
Läs mer om Augustenborg och Malmö.
Flicka dog efter att ha fått i sig narkotika – två män åtalas
Två män har åtalats misstänkta för att ha orsakat en liten flickas död i Västsverige.Enligt stämningsansökan ska männen ha haft karfentanil hemma i bostaden på ett sådant sätt att treåringen på något sätt fått i sig narkotikan.
Läs mer om Västsverige.Enligt.
"Bra att polisen anmäls och granskas"
Det är jättebra att vi granskas. Vi har våldsmonopolet i fredstid och vi måste bli granskade." Det säger polisen Tomas Windahl om de aktuella siffrorna över anmälningar om misstänkta tjänstefel av poliser.
Sydafrika: Jakten på Guptabroder vidgas
Den sydafrikanska polisen efterlyser nu misstänkta personer som stod den tidigare presidenten Jacob Zuma nära utanför landets gränser. Totalt rör det sig om fem personer, varav en är medlem i den mycket förmögna Guptafamiljen.
Risk att färre anmäler efter påhittade våldtäkten
MALMÖ. I vinter har Malmö skakats av fyra misstänkta grova utomhusvåldtäkter med flera påstådda gärningsmän. Nyligen tog ett av fallen en ny vändning – anmälaren erkänner att hon ljugit, och åklagaren lägger ned utredningen. – Extremt ovanligt, säger advokat Ulrika Rogland.
Läs mer om Malmö och Ulrika Rogland.
Flera hundra Boko Haram-misstänkta släpps
Nära 500 personer som misstänkts för samröre med terrorsekten Boko Haram släpps i Nigeria. Samtidigt fördubblas straffet för en av de första personer som dömts för kidnappingen av skolflickorna i Chibok.
Flera personer i bråk – en till sjukhus
Flera personer har varit inblandade i ett bråk på Lilla torg i Malmö under natten.Två män har blivit slagna i huvudet och en har förts till sjukhus.Ytterligare två män har gripits misstänkta för grov misshandel.
Läs mer om Lilla och Malmö.
53 dödade i egyptiskt tillslag i Sinai
Egyptens militär och polis har under den senaste veckan dödat 53 militanta islamister och gripit 680 personer misstänkta för bland annat terrorrelaterade brott, rapporterar egyptiska medier.
Läs mer om Sinai.
Flera män rånade ungt par – en skadad
Ett ungt par rånades under natten av flera män i Helsingborg.– Det är fler än två män som rånat paret. Den som skadades fick skador i huvudet, men jag vet inte hur allvarligt det är, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral.Polisen jagar nu de misstänkta rånarna.
Läs mer om Anna Göransson och Helsingborg.
Putins kock anklagas för att ha blandat sig i amerikanska val
Den mest omtalade personen på USA:s lista över misstänkta är Jevgenij Prigozjin. Han kallas Putins kock och har redan inreseförbud till USA. Prigozjin misstänks bland annat ha finansierat trollfabriker i S:t Petersburg.
Läs mer om Jevgenij Prigozjin, S.t och USA.
FBI varnades om skjutning före massakern
En oidentifierad individ skröt på internet om att han skulle bli en professionell skolmördare flera månader före onsdagens skolmassaker i Florida. Personen kallade sig nikolas cruz – samma namn som den misstänkta mördarens. Men FBI lyckades inte identifiera personen bakom kommentaren.
Läs mer om Florida.
Inbrottstjuvar togs på bar gärning
Boende i en trappuppgång tyckte sig höra ljud från ett förråd.Polis larmades då till platsen.– När vi kommer dit möter vi två misstänkta i förrådet, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Kim Hild.
Tvillingbröder gripna – misstänks ha planerat terrordåd
Ett par tvillingbröder har gripits i New York, misstänkta för att ha planerat ett terrordåd, skriver ABC News.I deras lägenhet hittades material för att tillverka en bomb.
Läs mer om New York.
Två gripna med bombmaterial i New York
Två personer har gripits i New York i USA, misstänkta för att ha försökt bygga en bomb.
Läs mer om New York och USA.
Jag träffar människor som lever i en sådan djävulsk misär
Advokat Johan Eriksson står vid terroråtalade Rakhmat Akilovs sida i rättegången om attentatet på Drottninggatan. Han har sedan 1989 försvarat misstänkta gärningsmän – och fått en unik inblick i svensk brottsutveckling. Men han tror varken på hårdare straff eller livstid i fängelse. – Det är idiotiskt.
Läs mer om Drottninggatan.