Misstänkta

Egypten slog till mot misstänkta terrorister

Egyptiska säkerhetsstyrkor slog på fredagen till mot två fordon i norra Sinai. Enligt källor till Sky News Arabia ska 15 personer ha dödats.
Läs mer om Sinai.

Tunnelbanestationer evakuerades i London

Tre tunnelbanestationer i London utrymdes efter larm om skottlossning på Oxford Circus station. En större insats inleddes som om det vore ett terrordåd, men inga tecken på några misstänkta eller bevis för skottlossning har hittats. Om du befinner dig i en byggnad, så stanna där. Om du befinner dig på gatan Oxford Street, så lämna området, twittrar Londonpolisen.
Häktas för dödsskjutning i Bårslöv
Två personer har häktats, misstänkta för inblandning i mordet på en 20-åring i Bårslöv utanför Helsingborg i slutet av oktober.
Läs mer om Bårslöv och Helsingborg.
Polisen söker tips efter bilbränderna
Polisen har inga misstänkta för de bilbränder som härjade i Borås under helgen.Nu vill man ha tips från allmänheten, för att komma vidare i utredningen.– Det här är ett högprioriterat fall och alla tips och iakttagelser kring den här händelsen är välkomna, säger Emilia Holmesten, tillförordnad gruppchef för ungdomsutredningen vid Boråspolisen.

Två våldtäkter i Malmö – två män gripna

Två män har frihetsberövats misstänkta för våldtäkt.Våldtäkterna ska ha skett inomhus i Malmö.–Båda har skett inomhus i lägenheter, säger polisens pressinformatör Nils Norling.I det ena fallet tros den misstänkte mannen ha låst in den våldtäktsutsatta kvinnan i en lägenhet.
Läs mer om Malmö och Malmö.Båda.
Rånare slog och knivskar butikspersonal – polisen jagar gärningsmän
En person blev slagen och knivskuren under ett butiksrån i södra Stockholm på torsdagskvällen. Polispatruller söker i området efter de misstänkta gärningsmännen.– Vi försökte spåra med hund men det är så mycket folk i rörelse i området så det går inte, säger Sven-Erik Olsson.
Läs mer om Stockholm och Sven-Erik Olsson.
Badhusligan länsade skåp på värdesaker – nu åtalas två män
Övervakningsfilmen visar hur tjuven dyrkar upp lås på badrumsskåp och tar värdesaker.Den misstänkta badhusligan ska ha slagit till mot mängder av träningsanläggningar under två års tid.Nu står två misstänkta män inför rätta.–Jag anade ingenting förrän jag tog upp plånboken och skulle betala, säger Bengt Eringstad, som blev bestulen på 2 800 kronor.
Läs mer om Bengt Eringstad.
Badhusligan länsade skåp på värdesaker – nu åtalas två män
Övervakningsfilmen visar hur tjuven dyrkar upp lås på badrumsskåp och tar värdesaker. Den misstänkta badhusligan ska ha slagit till mot mängder av träningsanläggningar under två års tid. Nu står två misstänkta män inför rätta. –Jag anade ingenting förrän jag tog upp plånboken och skulle betala, säger Bengt Eringstad, som blev bestulen på 2 800 kronor.
Läs mer om Bengt Eringstad.
Män begärda häktade för inblandning i Brommamord
Två män har begärts häktade, misstänkta för medhjälp till mordet på den 28-årig som sköts till döds under en biljakt längs med Bällstavägen i Bromma i måndags.
Läs mer om Bromma, Brommamord och Bällstavägen.
Elev utsatte annan elev för våldtäkt under skoltid
Polisen utreder en våldtäkt som ska ha skett på en gymnasieskola i Kalmar under måndagen.Anhöriga till den utsatta flickan riktar skarp kritik mot skolan som låter den misstänkta gärningsmannen gå kvar under utredningen.– Att han ska gå fri medan min dotter ska vara livrädd är inte okej, säger den utsatta flickans mamma till 24Kalmar.
Läs mer om Kalmar.
Gängledare mördad – två nya misstänkta
Skytten hängde enligt vittnen ut genom bilrutan och öppnade eld mot bilen framför.Kulorna träffade en man som enligt Expressens uppgifter var gängledare.På måndagskvällen greps och anhölls en misstänkt – och nu har åklagare anhållit ytterligare två män, enligt TT.
Två anhållna för mord i Bromma
Två män i 30-årsåldern är anhållna misstänkta för att vara inblandade i mordet på en man i Bromma i västra Stockholm.– De är anhållna misstänkta för medhjälp till mord, säger kammaråklagare Carolina Frohm till TT.
Läs mer om Bromma, Carolina Frohm och Stockholm.
Två anhållna för inblandning i dikesmord
Två personer, en man och en kvinna, har i dag anhållits skäligen misstänkta för medhjälp till mord.
Man hittad död i terrängen – kvinna gripen i mordutredningen
En man hittades död i terrängen i norra Göteborg efter att ha blivit utsatt för kraftigt våld.Nu har två personer gripits misstänkta för inblandning i mordet – minst en av dem är en kvinna.– Personerna är i 20-25-årsåldern, säger åklagaren Sara Toreskog.
Läs mer om Göteborg och Sara Toreskog.
Två personer gripna misstänkta för mord
Två personer – en man och en kvinna – har gripits misstänkta ett mord i oktober.Då sköts en en man ihjäl vid en idrottsplats.De misstänkta greps i Göteborg efter att ha varit anhållna i sin frånvaro.
Läs mer om Göteborg.
Två poliser frias från supportermisshandel
De två poliserna slog en Hammarbysupporter med batong i samband med högriskmatchen borta mot Malmö FF.Poliserna åtalades misstänkta för misshandel alternativt tjänstefel, men frias av Malmö tingsrätt.
Frias från batongslag mot Hammarbysupporter
De två poliserna slog en Hammarbysupporter med batong i samband med högriskmatchen borta mot Malmö FF. Poliserna åtalades misstänkta för misshandel alternativt tjänstefel, men frias av Malmö tingsrätt.
Man rånad av tre okända rånare
En man i 30-årsåldern utsattes tidigt på måndagsmorgonen för ett rån.Mannen fick vårdas på en vårdcentral efter råent.Polisen söker tre misstänkta gärningsmän.
Pris till domstol som bekämpar värsta brotten
Uppdrag: Bekämpa straffrihet för världens vidrigaste brott. Det är uppgiften för internationella brottmålsdomstolen som i dag mottar svenskt pris. – Hedrande. Men vi måste ha bättre samarbete för att gripa misstänkta krigsförbrytare, säger ICC-presidenten i en exklusiv SvD-intervju.
Läs mer om SvD-intervju.
91 gripna efter räd mot gravplundrare i Kina
Åtta kriminella gäng har gripits i västra Kina misstänkta för att ha gravplundrat och smugglat över 2.000 år gamla föremål, rapporterar tidningen South China Morning Post.
Svensk polis slog till på rivieran – överraskande tillslag
Thomas Jisander, en av huvudmännen i Trustorhärvan, greps på franska rivieran nyligen efter ett tillslag av svensk polis och Europol. Tre svenskar är nu misstänkta i en omfattande bedrägerihärva. – Det var ett väldigt överraskande tillslag, säger Niklas Ahlgren, presskommunikatör vid Ekobrottsmyndigheten.
Här spränger tullen massiva ciggfabriken
När Tullverket slog till mot den illegala cigarettfabriken i Vara kommun hittades över 15 miljoner cigaretter och tio ton tobak beslagtogs.Nu åtalas tre män misstänkta för inblandning i härvan.De undandragna avgifterna för de svarta cigaretterna motsvarar 54 miljoner kronor i skattepengar.
Läs mer om Vara.
Kommun i stabsläge efter våldtäktsanmälan
På torsdagen häktades en man och en kvinna i 30-årsåldern, på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt mot barn. De två arbetar vid en skola i Västsverige – och anklagas för att ha begått övergrepp under en femårsperiod, rapporterar GP.
Läs mer om Västsverige.
Skolanställda ska ha våldtagit barn – kommunen i stabsläge
En man och en kvinna häktades under gårdagen som misstänkta för våldtäkt på barn.Personerna har stängts av från sin arbetsplats – en skola i Västsverige.Och skolan har nu gått in i stabsläge, skriver GP.
Läs mer om Västsverige.Och.